Ειδησεογραφικό blog για τη ΔΩΡΙΔΑ

* To "DORIDA news" είναι ανεξάρτητο ειδησεογραφικό blog, που στελεχώνεται από επαγγελματίες δημοσιογράφους και επιστήμονες συνεργάτες.Διευθύνεται από το δημοσιογράφο Περικλή Ν. Λουκόπουλο - mail, perilouko@yahoo.gr *

Τετάρτη, 7 Σεπτεμβρίου 2016

Ποικιλία… ασθενειών στα ελαιόδεντρα !

Tην τελευταία πενταετία παρατηρείται μεγάλη ποικιλία όσον αφορά την συμπτωματολογία των ασθενών ελαιοδένδρων, τόσο στο ελαιώνα της Άμφισσας, όσο και στην παραλιακή ζώνη.

Όπως ανακοίνωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Φωκίδας Βαγγέλης Κατσαγούνος η Υπηρεσία παρακολουθεί το θέμα με ελέγχους, αυτοψίες και λήψη δειγμάτων προς εργαστηριακή εξέταση. 

Ενημερώνουμε τους ελαιοπαραγωγούς, επισημαίνει ο Αντιπεριφερειάρχης,  ότι τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα δείχνουν ότι τα παθογόνα τα οποία έχουν εντοπισθεί και οι ζημιές που προκαλούνται είναι αντιμετωπίσιμες με σωστές καλλιεργητικές φροντίδες και σε ορισμένες περιπτώσεις με επεμβάσεις με κατάλληλα φυτοπροστατευτικά προϊόντα.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι ελαιοπαραγωγοί μπορούν να απευθύνονται στους κατά τόπους Γεωπόνους και στις Γεωτεχνικές Υπηρεσίες.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου