Ειδησεογραφικό blog για τη ΔΩΡΙΔΑ

* To "DORIDA news" είναι ανεξάρτητο ειδησεογραφικό blog, που στελεχώνεται από επαγγελματίες δημοσιογράφους και επιστήμονες συνεργάτες.Διευθύνεται από το δημοσιογράφο Περικλή Ν. Λουκόπουλο - mail, perilouko@yahoo.gr *

Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου 2016

Έβαλαν τα ξίφη στη θήκη οι Πρόεδροι του Φωκικού Άμφισσας και του Αστέρα Ιτέας !

Έδωσαν τα χέρια παρουσία του Δημάρχου Θ. Παναγιωτόπουλου και του Προέδρου της ΕΠΣ Φωκίδας  Χαρ. Κατσανάκη
 
Του Τάσου Τσόλκα
 

Από αριστερά ο Δήμαρχος Θ.Παναγιωτόπουλος, ο Πρόεδρος
του Αστέρα Γ.Σταύρου, ο Πρόεδρος του Φωκικού Η.Τσίγκας
και ο Πρόεδρος της ΕΠΣΦ Χ.Κατσανάκης
Με διαιτητή τον Δήμαρχο Δελφών Θ. Παναγιωτόπουλο… έληξε ισόπαλο το ματς Φωκικού - Αστέρα Ιτέας. Οι μονομάχοι έβαλαν στη θήκη τα ξίφη που έβγαλαν για τα πόδια του Νιγιριανού ποδοσφαιριστή Omasere Ogenerobu  και έδωσαν τα χέρια.

Η συνάντηση των δύο Προέδρων Ηλία Τσίγκα του Φωκικού και Γιώργου Σταύρου του Αστέρα Ιτέας  έγινε σήμερα τα πρωί στο γραφείο του Δημάρχου Θ. Παναγιωτόπουλου παρουσία και του προέδρου της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Φωκίδας Χαράλαμπου Κατσανάκη.

Όπως ανακοινώθηκε μετά τη συνάντηση υπήρξαν αμοιβαίες εξηγήσεις και το θέμα φαίνεται ότι διευθετήθηκε ώστε να «εκτονωθεί η κατάσταση έντασης που δημιουργήθηκε».

Τελικά ο Νιγιριανός ποδοσφαιριστής υπέγραψε στον Αστέρα με τα χρώματα του οποίου θα αγωνίζεται στην νέα σαιζόν.

Η κοινή ανακοίνωση που έβγαλαν οι δύο Πρόεδροι μετά τη συνάντηση:

Οι πρόεδροι των Δ.Σ. των αθλητικών σωματείων Φωκικός και Αστέρας Ιτέας συναντήθηκαν σήμερα, Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016, προκειμένου να πετύχουν την εκτόνωση της κατάστασης έντασης που δημιουργήθηκε τις τελευταίες ημέρες μεταξύ των δύο ποδοσφαιρικών ομάδων και να ανανεώσουν τους δεσμούς φιλίας και αδελφοσύνης μεταξύ τους.

Από κοινού και οι δύο πρόεδροι δηλώνουν ότι επιθυμούν να ξεπεραστούν οι όποιες παρεξηγήσεις των τελευταίων ημερών, ότι υπάρχει απόλυτη εκτίμηση στο προσωπικό ήθος των μελών και των δύο διοικήσεων και ουδεμία σκιά μπορεί, ούτε επιτρέπεται να βαραίνει τις διαπροσωπικές σχέσεις αυτών, όντας οι ίδιοι στο σύνολό τους αναγνωρισμένες προσωπικότητες της τοπικής μας κοινωνίας, τυχόν δε ατυχείς χαρακτηρισμοί στις εκδοθείσες ανακοινώσεις σε καμία περίπτωση δεν αντιστοιχούν στα πρόσωπα των διοικήσεων, των προπονητών και των αθλητών, που είναι όλα ευυπόληπτα και εξαιρετικά αγαπητά στον τόπο μας.

Επί του συγκεκριμένου περιστατικού που σκίασε τις σχέσεις των δύο ομάδων το τελευταίο διήμερο, δόθηκαν αμοιβαίες εξηγήσεις και υπήρξε δέσμευση για ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας, ώστε στο εξής να αποφεύγονται δυσάρεστες καταστάσεις και παρεξηγήσεις.

Οι πρόεδροι των ομάδων καλούν τους φιλάθλους και των δύο σωματείων να στηρίξουν την προσπάθεια των ομάδων τους με την αγάπη τους, αλλά πάντα μακριά από φανατισμούς και ακρότητες, αναλογιζόμενοι τους πολλαπλούς δεσμούς που συνδέουν τα δύο ιστορικά σωματεία της Φωκίδας, τα οποία στην πραγματικότητα δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν, αλλά αντίθετα αγωνίζονται για τον ίδιο ευγενή στόχο του ερασιτεχνικού αθλητισμού, σε μια τοπική κοινωνία που από καιρό έχει αφήσει πίσω της μικρο-τοπικισμούς και τεχνητούς διαχωρισμούς.

                            ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ
         Ηλίας Τσίγκας            Γιώργος Σταύρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου