Ειδησεογραφικό blog για τη ΔΩΡΙΔΑ

* To "DORIDA news" είναι ανεξάρτητο ειδησεογραφικό blog, που στελεχώνεται από επαγγελματίες δημοσιογράφους και επιστήμονες συνεργάτες.Διευθύνεται από το δημοσιογράφο Περικλή Ν. Λουκόπουλο - mail, perilouko@yahoo.gr *

Τρίτη, 30 Αυγούστου 2016

Μάγεψε η “γιορτή φασολάδας” Δροσάτου!

Για άλλη μια χρονιά η “γιορτή φασολάδας” στο Δροσάτο έκλεισε τις καλοκαιρινές εκδηλώσεις της Δωρίδας μαγεύοντας τους 800 και πλέον παραβρεθέντες με το κέφι, το χορό και το τραγούδι..

Η οργάνωση άψογη από τα παιδιά του Πολιτιστικού Συλλόγου Δροσάτου-Πευκακίου με συντονιστή τον ακούραστο και αεικίνητο Πρόεδρό τους Μπάμπη Αλεξανδρή.

Η συμμετοχή μεγάλη από φίλους του Δροσάτου όχι μόνο από τα γύρω χωριά αλλά και από πολύ πιο μακρινές αποστάσεις ακόμα και το εξωτερικό!

Η φασολάδα που ετοίμασε για άλλη μια χρονιά ο σεφ Μπάμπης Νικόπουλος πραγματικά άψογη, αφού κάποιοι πέρασαν από την κουτάλα του καζανιού για δεύτερη και… τρίτη φορά!


Μάλιστα ο Σύλλογος βράβευσε τον Νικόπουλο για την πολυετή αυτή προσφορά του.

Δεκάδες και τα δώρα που προσφέρθηκαν στην λαχειοφόρο που δόθηκαν από διάφορους επαγγελματίες της ευρύτερης περιοχής, δείγμα της αγάπης που τρέφει ο κόσμος στη συγκεκριμένη εκδήλωση.


Και τι δεν περιείχε ο κατάλογος με τα δώρα. Όμως θέλετε να μάθετε ποια τράβηξαν την προσοχή και την επιθυμία να αποκτηθούν ενώ άλλα ήταν πιο ακριβά; Προσέξτε...

Βάζο με ελιές, σετ λουκάνικα, 1 κοτόπουλο, 1 κουνέλι, 1 καρτέλα αυγά, 1 ταψί γλυκό, 1 τενεκές λάδι... όλα χωριάτικα παρακαλώ!!

Το γλέντι γνήσιο ρουμελιώτικο κράτησε μέχρι πρωίας με δεκάδες νέα αγόρια και κορίτσια να κλέβουν την παράσταση με τον χορό τους.

Ένα ακόμα αξιοσημείωτο ότι έβλεπες να χορεύουν από παιδιά 7-8 χρόνων μέχρι γέροντες… 90άρηδες, ενώ το παρόν έδωσαν και μωρά στις κούνιες, έτσι για να μπαίνουν από τώρα στο νόημα!

Ήταν ένα πραγματικό ωραίο δημοτικό, παραδοσιακό, ρουμελιώτικο γλέντι από τα παιδιά … “ του μικρού χωριού με την μεγάλη καρδιά”.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου