Ειδησεογραφικό blog για τη ΔΩΡΙΔΑ

* To "DORIDA news" είναι ανεξάρτητο ειδησεογραφικό blog, που στελεχώνεται από επαγγελματίες δημοσιογράφους και επιστήμονες συνεργάτες.Διευθύνεται από το δημοσιογράφο Περικλή Ν. Λουκόπουλο - mail, perilouko@yahoo.gr *

Τρίτη, 9 Αυγούστου 2016

Εκδήλωση του ΚΚΕ για τα 72 χρόνια από τη μάχη στις Καρούτες


Με το σύνθημα «Δεν ξεχνάμε, θυμόμαστε ότι το χώμα που πατάμε, λευτέρωσαν με αγώνα ΕΑΜ - ΕΛΑΣ - ΕΠΟΝ», πλήθος κόσμου, επιζήσαντες αγωνιστές της εθνικής αντίστασης, απόγονοι μαχητών του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ, έδωσαν και φέτος το «παρών» στην εκδήλωση τιμής και μνήμης -για τα 72 χρόνια από τη μάχη στις Καρούτες Φωκίδας- που έγινε την Κυριακή το πρωί στην πλατεία του χωριού.

Η εκδήλωση άνοιξε με προσκλητήριο νεκρών. Στεφάνια στο μνημείο των πεσόντων ΕΛΑΣιτών μαχητών και κατοίκων του χωριού, κατέθεσαν ο Ανάγνος Βασιλόπουλος από το Παράρτημα ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ Φωκίδας, ο Γιώργος Ιωσηφίδης, μέλος της Τομεακής Επιτροπής Φωκίδας του ΚΚΕ, και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Καρουτών, Γιάννης Μούρτος. Ακολούθησε το χρονικό της μάχης από τον Μπάμπη Κοντάρη.

Στην κεντρική ομιλία που έκανε ο Δρόσος Τσελές, γραμματέας της ΤΕ Φωκίδας του ΚΚΕ, τονίστηκε πως: Είναι εκδηλώσεις σαν και την σημερινή που στην ουσία πρέπει να θυμίζουν και να διδάσκουν, ενώ ακόμα περισσότερο πρέπει να δείχνουν τον δρόμο στους αγώνες του σήμερα.


Η εκδήλωση έκλεισε με λαϊκό γλέντι στην πλατεία του χωριού.

Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας
Τομεακή Επιτροπή Φωκίδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου