Ειδησεογραφικό blog για τη ΔΩΡΙΔΑ

* To "DORIDA news" είναι ανεξάρτητο ειδησεογραφικό blog, που στελεχώνεται από επαγγελματίες δημοσιογράφους και επιστήμονες συνεργάτες.Διευθύνεται από το δημοσιογράφο Περικλή Ν. Λουκόπουλο - mail, perilouko@yahoo.gr *

Τρίτη, 9 Φεβρουαρίου 2016

ΗΛ. ΚΩΣΤΟΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ: σημαντικό νομοσχέδιο για την υγεία συζητείται στη Διαρκή Επιτροπή της Βουλής

Ένα σημαντικό νομοσχέδιο για την υγεία και την λειτουργία των Δημόσιων Νοσοκομείων θα συζητηθεί αυτή την εβδομάδα, Τετάρτη και Παρασκευή, στην αρμόδια διαρκή Επιτροπή της Βουλής.

Με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο ίσως λυθούν και πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο χώρος της υγείας στο Νομό Φωκίδας.

Όπως μας ενημερώνει ο βουλευτής Φωκίδας ιατρός,Ηλίας Κωστοπαναγιώτου θα συζητηθεί  το “παράλληλο” πρόγραμμα στη Βουλή, που αφορά σε επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου για την Υγεία, και στη συνέχεια το νομοσχέδιο θα εισαχθεί για ψήφισή από την ολομέλεια.

Τετάρτη ώρα 15:00 – Αίθουσα Γερουσίας

ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ, ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΟΡΦΩΤΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ σ/ν Υπουργείου Υγείας «Μέτρα για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου και άλλες διατάξεις» (3η συνεδρίαση).

Εισηγήτρια: Τζούφη Μερόπη

Παρασκευή ώρα 14:00 – Αίθουσα Γερουσίας

ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ, ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΟΡΦΩΤΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ σ/ν Υπουργείου Υγείας «Μέτρα για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου και άλλες διατάξεις» (4η συνεδρίαση – β΄ ανάγνωση).

Εισηγήτρια: Τζούφη Μερόπη

Οι διατάξεις που αναμένεται να περιέχει είναι οι εξής:
  • Σύσταση Γραφείων Προστασίας Δικαιωμάτων Ασθενών στα δημόσια νοσοκομεία.
  • Διαφανής διαχείριση λίστας χειρουργείου για την έγκαιρη, ασφαλή και χωρίς συναλλαγή (φακελάκι) εξυπηρέτηση των πολιτών.
  • Υγειονομική κάλυψη των ανασφάλιστων πολιτών αλλά και ευπαθών ομάδων.
  • Διευκόλυνση προσλήψεων και κίνητρα στελέχωσης με στόχο την κάλυψη θέσεων σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας στις άγονες περιοχές.
  • Άρση των εμποδίων που δυσχεραίνουν τους ειδικευόμενους να εκδηλώνουν ενδιαφέρον για την κάλυψη θέσεων στα δημόσια νοσοκομεία (ειδικά της επαρχίας).
  • Μέτρα διευκόλυνσης των κρίσεων των γιατρών του ΕΣΥ έτσι ώστε να επιταχυνθούν οι προσλήψεις.
  • Διευκόλυνση της διαδικασίας μετατάξεων – μεταθέσεων των γιατρών και του προσωπικού εντός του ΕΣΥ.
  • Ρυθμίσεις των εφημεριών των γιατρών και του επιστημονικού προσωπικού με στόχο την ασφαλέστερη εφημεριακή κάλυψη των νοσοκομείων.
  • Αναδιοργάνωση των υπηρεσιακών και πειθαρχικών συμβουλίων των γιατρών του ΕΣΥ για την ταχύτερη διερεύνηση και διεκπεραίωση των υποθέσεων (χρηματισμός, διαφθορά κτλ.)
  • Ρύθμιση θεμάτων προσωπικού του ΕΚΑΒ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου