Ειδησεογραφικό blog για τη ΔΩΡΙΔΑ

* To "DORIDA news" είναι ανεξάρτητο ειδησεογραφικό blog, που στελεχώνεται από επαγγελματίες δημοσιογράφους και επιστήμονες συνεργάτες.Διευθύνεται από το δημοσιογράφο Περικλή Ν. Λουκόπουλο - mail, perilouko@yahoo.gr *

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου 2016

ΟΜΙΛΙΑ ΜΟΥΛΑΤΣΙΩΤΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ: Νέοι και αχρήματη κοινωνία


Ακόμα σε μια συνάντηση νέων από 18 - 40 ετών, που έλαβε χώρα στην αίθουσα του Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως, παρευρέθηκε την Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016 ο Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης και ο Υπεύθυνος Νεότητος της Ι.Μ. Φωκίδος Αρχιμ. Αυγουστίνος Σύρρος.

Η αίθουσα ακόμα μια φορά ήταν κατάμεστη από νέους και νέες που ήρθαν στις 7.30 για να ακούσουν και να συνομιλήσουν για δύο ώρες περίπου με τους πατέρες για σύγχρονα προβλήματα. Το θέμα της συζητήσεως ήταν «πού μας οδηγεί η αχρήματη κοινωνία;»

Ο π. Αυγουστίνος ανέπτυξε πολύ σωστά το θέμα όπου με την βοήθεια της τεχνολογίας και με την προβολή βίντεο έδωσε στους νέους να καταλάβουν τι γίνεται γύρω μας.

Δεν χρειάζεται κάποιος να είναι ιδιαίτερα μορφωμένος για να καταλάβει τι συμβαίνει στον κόσμο μας ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια. Η Νέα Παγκόσμια Τάξη πραγμάτων βρίσκεται δίπλα μας, ζούμε με αυτή και η οποία προσπαθεί να επιβάλει το στυγνότερο καθεστώς δικτατορίας όλων των εποχών που θα εξαφανίσει την προσωπικότητα του ανθρώπου και θα τον μετατρέψει σε ένα μοναδικό αριθμό.

Το δήθεν πρόβλημα που δημιουργήθηκε στη χώρα μας με τα “capital control” και η εισαγωγή του πλαστικού χρήματος σιγά σιγά στην ζωή της κοινωνίας μας, είναι ένα παιχνίδι της Νέας Τάξης Πραγμάτων και των τραπεζών όπου θα έχουν όλους τους χρήστες τους όμηρους σε μια αχρήματη κοινωνία, όπου κανείς δεν θα μπορεί να αγοράζει ή να πουλά, εάν δεν το έχει, μετατρέποντας σε σκλάβους όλη την ανθρωπότητα. Κοπή της βασιλόπιτας στην Αθήνα για τους φίλους
της Μονής Αυγουστίνου και Σεραφείμ του Σαρώφ

Το απόγευμα της Κυριακής 31 Ιανουαρίου 2016 η Ιερά Μονή Αυγουστίνου και Σεραφείμ του Σαρώφ έκοψε την ετήσια βασιλόπιττα για το έτος 2016, για τους φίλους της Ιεράς Μονής των Αθηνών, στον κατάμεστο Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως.

Η εκδήλωση ξεκίνησε 5.00 το απόγευμα όπου ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αρχιμ. Σεραφείμ Δημητρίου με ιερείς του Ιερού Ναού Αγ. Μαρίνης και τον αρχιμανδρίτη Μουλατσιώτη ευλόγησαν και έκοψαν την βασιλόπιτα.

Ακολούθησε η ομιλία του Γέροντα, ο οποίος αναφέρθηκε στα προβλήματα της οικογένειας, για ποιον λόγο υπάρχουν προβλήματα στην οικογένεια και γενικά γιατί το σπίτι μας πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο. Καθώς και τι μπορούμε να κάνουμε γι αυτό.

Η ομιλία θα αναρτηθεί σε λίγες ημέρες στο blog του Γέροντα
http://www.gerontasnektarios.gr

Εν συνεχεία ο Αρχιμανδρίτης Μουλατσιώτης μοίρασε σε όλο τον κόσμο που παρευρέθηκε στην εκδήλωση τα κομμάτια της βασιλόπιτας και τους ευχήθηκε καλή και ευλογημένη χρονιά. Αυτή τη χρονιά δεν ήταν ένα το φλουρί, αλλά πέντε όπου δόθηκαν στους τυχερούς πέντε δώρα από την Ιερά Μονής. Επίσης ο Γέροντας μοίρασε ως ευλογία σε όλον τον κόσμο, περίπου 500 ημερολόγια της Ι. Μητροπόλεως Φωκίδος. 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου