Ειδησεογραφικό blog για τη ΔΩΡΙΔΑ

* To "DORIDA news" είναι ανεξάρτητο ειδησεογραφικό blog, που στελεχώνεται από επαγγελματίες δημοσιογράφους και επιστήμονες συνεργάτες.Διευθύνεται από το δημοσιογράφο Περικλή Ν. Λουκόπουλο - mail, perilouko@yahoo.gr *

Σάββατο, 6 Φεβρουαρίου 2016

Ο ανώτερος Απόλλων Ευπαλίου ισόπαλος 1-1 με τον Αμφισσαϊκό μέσα στην Άμφισσα

…με έντονες διαμαρτυρίες για τον σφαγιασμό του από την διαιτησία που απέβαλε άδικα τον αρχηγό του Ηλία Κοντό

Του Τάσου Τσόλκα
 

Παρά τις ελλείψεις τεσσάρων παικτών του, ο Απόλλων Ευπαλίου ανώτερος σε όλο τον αγώνα οδηγήθηκε από την διαιτησία σε ισοπαλία 1-1 με τον Αμφισσαϊκό στο δημοτικό στάδιο Αμφίσσης σε αγώνα για την Β΄ φάση του πρωταθλήματος Φωκίδας.

Στο πρώτο ημίχρονο με γκολ του Χρήστου Φλέγγα ο Απόλλων προηγήθηκε με 0-1 δημιουργώντας και άλλες φάσεις να επιτύχει τέρμα χωρίς να απειληθεί.

Με την έναρξη του δεύτερου ημίχρονου έχασε ευκαιρία πάλι με τον Χρ. Φλέγγα, από αυτές που δεν χάνονται, για να διπλασιάσει τα τέρματά του, ώσπου ήρθε η παρέμβαση στο 78΄του διαιτητή αποβάλλοντας άδικα τον αρχηγό του Ηλία Κοντό.

Στο σημείο αυτό ο Κοντός παρότρυνε συμπαίκτη του να παίζει πιο δυνατά και όχι σαν «χεσμένος», ο διαιτητής εξέλαβε ότι ήταν φράσεις προς τον επόπτη και τον απέβαλε !

Παρά τις έντονες διαμαρτυρίες των παιχτών του Απόλλωνα, και την ομολογία του επόπτη ότι οι φράσεις δεν απευθύνονταν σ΄ αυτόν, δυστυχώς ο διαιτητής επέμεινε και δεν ανακάλεσε την άδικη απόφασή του.

Στα επόμενα λεπτά ο Αμφισσαϊκός εκμεταλλευόμενος την αρνητική ψυχολογία και τον εκνευρισμό των παικτών του Απόλλωνα κατάφερε να ισοφαρίσει σε 1-1, όχι με ευκαιρία που δημιούργησε αλλά την… κλοτσοπατινάδα μέσα σε σύμπλεγμα παικτών.

Στη συνέχεια ο Απόλλων ισορρόπησε το παιχνίδι και δεν κινδύνεψε στιγμή παρ΄ ότι αγωνιζόταν με 10 παίκτες !

Το βέβαιο είναι ότι αν δεν αποβάλλονταν ο Κοντός, που ήταν μέχρι εκείνη τη στιγμή καλύτερος παίκτης του αγώνα, ο Απόλλων θα έφευγε νικητής από την Άμφισσα.


1 σχόλιο: