Ειδησεογραφικό blog για τη ΔΩΡΙΔΑ

* To "DORIDA news" είναι ανεξάρτητο ειδησεογραφικό blog, που στελεχώνεται από επαγγελματίες δημοσιογράφους και επιστήμονες συνεργάτες.Διευθύνεται από το δημοσιογράφο Περικλή Ν. Λουκόπουλο - mail, perilouko@yahoo.gr *

Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2016

ΔΩΡΙΚΗ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ : ενημέρωση για αναπτυξιακές ευκαιρίες από το νέο ευρωπαϊκό πρόγραμμα CLLD/ LEADER


Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών της Δωρικής Αδελφότητας,
 που ως στόχο έχουν την παραγωγική ανασυγκρότηση και την πολιτισμική ανάδειξη της Δωρίδας, θα πραγματοποιηθεί επαναληπτική ενημερωτική συνάντηση με θέμα τις αναπτυξιακές ευκαιρίες που προσφέρονται μέσα από το νέο ευρωπαϊκό πρόγραμμα CLLD/ LEADER.

Ακολουθώντας την επιτυχημένη πρώτη συνάντηση της 11ης Ιανουαρίου και εξαιτίας του γεγονότος ότι αρκετοί συντοπίτες μας δεν κατάφεραν να παραβρεθούν και πολλοί δεν έχουν ενημερωθεί, απευθυνόμαστε στους τοπικούς φορείς, προέδρους τοπικών κοινοτήτων, εκπροσώπους -μελών και προεδρείων- συλλόγων, όπως προσέλθουν την 25η Ιανουαρίου 2016 και ώρα 18:00, Ιέρωνος και Τιμοθέου στη Στέγη της Δωρικής Αδελφότητας στο Παγκράτι.

 Το παρόν νέο πρόγραμμα CLLD/ LEADEReader ως υφίσταται διαφοροποιείται σημαντικά από το προηγούμενο και προσφέρει πολλές αναπτυξιακές προοπτικές στην Ορεινή - και όχι μόνο - Δωρίδα
συνολικά.

Η Τοπική Ανάπτυξη με πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων (CLLD) 2014-2020, είναι βασισμένη στην προσέγγιση LEADER και εστιάζει στις αγροτικές περιοχές και κοινωνίες.


Πρόκειται για μια μέθοδο σχεδιασμού και υλοποίησης τοπικών ολοκληρωμένων αναπτυξιακών στρατηγικών, με τη συμμετοχή των εταίρων σε τοπικό επίπεδο, συμπεριλαμβανομένης της κοινωνίας των πολιτών, των τοπικών οικονομικών και κοινωνικών φορέων, προκειμένου να αντιμετωπισθούν αποτελεσματικά οι οικονομικές, κοινωνικές, περιβαλλοντικές και δημογραφικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι αγροτικές περιοχές.

Οι εν λόγω προκλήσεις – στόχοι θα αντιμετωπισθούν μέσω της υλοποίησης παρεμβάσεων δημοσίου και ιδιωτικού χαρακτήρα (ενίσχυση υποδομών και υπηρεσιών, υποστήριξη της απασχόλησης και της επιχειρηματικότητας, υλοποίηση «άυλων» παρεμβάσεων δικτύωσης, συνεργασιών, προβολής περιοχών και προϊόντων κ.λπ).

Όπως και στην πρώτη ενημερωτική συνάντηση, αναμένεται σημαντική προσέλευση και να πυροδοτηθεί εκτενής συζήτηση με, να διατυπωθούν προβληματισμούς και προτάσεις και να αναφερθούν για καίρια προβλήματα που απασχολούν σύσσωμη την Δωρίδα.


Η επίλυση αυτών των θεμάτων είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ανάδειξη της Δωρίδας ως σημαντικού προορισμού εναλλακτικού τουρισμού απαράμιλλου φυσικού κάλλους καθώς και με την θα μπορούσε να συμβάλλει ουσιαστικά στην αναδιαμόρφωση του Τουριστικού Χάρτη της μισής σχεδόν Φωκίδας και φυσικά στην γεωργική ανάδειξη των τοπικών γεωργο-κτηνοτροφικών προϊόντων τα οποία αποτελούν μαζί με τα τοπία κατ’ εναλλαγή και τα ιστορικά σημεία τα σημαντικότερα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής μας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου