Ειδησεογραφικό blog για τη ΔΩΡΙΔΑ

* To "DORIDA news" είναι ανεξάρτητο ειδησεογραφικό blog, που στελεχώνεται από επαγγελματίες δημοσιογράφους και επιστήμονες συνεργάτες.Διευθύνεται από το δημοσιογράφο Περικλή Ν. Λουκόπουλο - mail, perilouko@yahoo.gr *

Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου 2016

ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ = ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑ !

Της Στέλλας Πριόβολου *

Η Αριστερά Κυβέρνηση ηγείται του απεργιακού αγώνα εναντίον των μέτρων που η ίδια έλαβε! Ουδείς βέβαια παραγνωρίζει το γεγονός της ανάλγητης πολιτικής των Ευρωπαίων Εταίρων , που αναγκάζει την ελληνική κυβέρνηση  να εφαρμόσει τις εντολές της , όταν μάλιστα ορισμένες από αυτές έχουν χαρακτηριστεί  μη νόμιμες από την ελληνική Δικαιοσύνη.
Παράλληλα, όμως, άπαντες μένουν εμβρόντητοι από την ευκολία αλλαγής της προεκλογικής πολιτικής της κυβέρνησης, που υποσχέθηκε ότι δεν θα εφαρμόσει αυτές τις εντολές , θα διαπραγματευθεί για να τις αλλάξει και θα καταδικάσει την νοσηρή έμπνευση των εταίρων για «ισοδύναμα». Ηχούν ακόμη στα αυτιά μου τα λόγια τα μεγάλα, πριν από τις εκλογές : «Τι σημαίνουν ισοδύναμα; αντί να κόψεις, δηλαδή, το ένα δάκτυλο επιλέγεις να κόψεις κάποιο άλλο;»…

Το ελάχιστο που έχει αυτή η κυβέρνηση να κάνει, είναι να παραδεχθεί το λάθος της και να ζητήσει συγγνώμη από τον ελληνικό λαό. Γιατί, η συγγνώμη δεν είναι ένδειξη αδυναμίας , αλλά αντίθετα ένδειξη αυτογνωσίας, ευαισθησίας και σεβασμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, που πρέπει να διακρίνουν την Αριστερά . Θα είναι η ελάχιστη «παροχή» σε έναν λαό που διαρκώς καλείται να… «παρέχει» στην κυβέρνηση.
Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα που έδωσε ο Ελευθέριος Βενιζέλος με τη δήλωσή του μετά τις εκλογές του 1920 «Είναι το λάθος ιδικόν μου. Εφρόνουν ότι ο Ελληνισμός, μετά αιώνων ταπείνωσιν ώφειλεν να επανακτήσει την θέσιν του εις την ασιατικήν παραλίαν και εν τη βαλκανική χερσονήσω…».

Στην Ελλάδα σήμερα ουδείς γνωρίζει τι έχει κατά νουν η κυβέρνηση και ποιο πρόγραμμα ακολουθεί για την ανάκαμψη της χώρας .Και οι πολίτες ακολουθούν ως πρόβατα επί σφαγή , για να θυμηθώ το προσφιλές εσχάτως στην κυβέρνηση… ζωικό βασίλειο. Αξίζει και στο σημείο αυτό να επαναλάβουμε λόγια του Ε. Βενιζέλου «Οι λαοί μεγαλουργούν όταν και αυτοί και οι κυβερνήται των γνωρίζουν τι θέλουν και κανονίζουν αναλόγως την πολιτικήν των».
Σήμερα δυστυχώς…

Ο λαός τα έχει χάσει
δεν μπορεί πια να ξεχάσει
τι σημαίνει Αριστερά! 

* Η Στέλλα Πριόβολου είναι Ομ.Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αθήνας, πολίτης της Δωρίδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου