Ειδησεογραφικό blog για τη ΔΩΡΙΔΑ

* To "DORIDA news" είναι ανεξάρτητο ειδησεογραφικό blog, που στελεχώνεται από επαγγελματίες δημοσιογράφους και επιστήμονες συνεργάτες.Διευθύνεται από το δημοσιογράφο Περικλή Ν. Λουκόπουλο - mail, perilouko@yahoo.gr *

Τετάρτη, 6 Ιανουαρίου 2016

Κοπή πίτας Ιεράς Μητροπόλεως Φωκίδος

Ο Μητροπολίτης Φωκίδος Θεόκτιστος, την Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2016, στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Καστρακίου Δωρίδος, ενώπιον των ιερέων της Ι. Μητροπόλεως, του Δημάρχου Δωρίδος Γεωργίου Καπετζώνη και των Δημοτικών Συμβούλων, έκοψε την βασιλόπιττα της νέας χρονιάς 2016.

Ο Μητροπολίτης ευχαρίστησε όλους για την καλή τους συνεργασία και ευχήθηκε, υγεία, ευτυχία και να συνεχίσουν το νέο έτος να εργάζονται πνευματικά, κοινωνικά και ιεραποστολικά μαζί με τον Επίσκοπό τους, προς το καλό του πιστού λαού της Φωκίδος.
Μετά το τέλος των ευχών του Μητροπολίτη τον λόγο έλαβε ο Δήμαρχος Γιώργος Καπεντζώνης  ο οποίος συνεχάρη τον Σεβασμιώτατο και τους ιερείς για την άριστη συνεργασία της Εκκλησίας μετά των αρχόντων και του λαού και τόνισε ότι ο Σεβασμιώτατος μέσα σχεδόν σε ένα χρόνο όργωσε όλη την Μητρόπολη και περιήλθε όλα τα χωριά της Φωκίδος, δίνοντας ξανά σε αυτά πνοή ζωής.

Αμέσως μετά έλαβε το λόγο ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Αθανάσιος Μελισσάρης και αναφέρθηκε στο νόημα και στα μηνύματα που εκπέμπει το εορταστικό δωδεκαήμερο.

Μετά την βασιλόπιττα παρατέθηκε τράπεζα στο Μοναστήρι των Αγίων Αυγουστίνου και Σεραφείμ Σαρώφ Τρικόρφου Φωκίδος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου