Ειδησεογραφικό blog για τη ΔΩΡΙΔΑ

* To "DORIDA news" είναι ανεξάρτητο ειδησεογραφικό blog, που στελεχώνεται από επαγγελματίες δημοσιογράφους και επιστήμονες συνεργάτες.Διευθύνεται από το δημοσιογράφο Περικλή Ν. Λουκόπουλο - mail, perilouko@yahoo.gr *

Τετάρτη, 6 Ιανουαρίου 2016

Μέριμνα της Μητρόπολης Φωκίδας για τους άπορους φυλακισμένους

Το Πνευματικό κέντρο του Μητροπολιτικού Ναού Αμφίσσης επισκέφθηκε ο Μητροπολίτης Φωκίδας Θεόκτιστος, για να ευλογήσει την προσπάθεια και να δει από κοντά την εξέλιξη της ετοιμασίας των πακέτων φιλανθρωπίας προς τις φυλακές Αμφίσσης και Μαλανδρίνου.

Ο υπεύθυνος της Ποιμαντικής Διακονίας Φυλακισμένων της Ιεράς Μητροπόλεως , Αρχιμανδρίτης Δαβίδ Τσελίκας, με την βοήθεια ιερέων και εθελοντών, ετοίμασαν για ακόμα μια φορά πακέτα αγάπης και φροντίδας, που στέλνει η Ιερά Μητρόπολη, προς τους απόρους φυλακισμένους.

Αυτή τη φορά η Μητρόπολη  συγκέντρωσε είδη πρώτης ανάγκης, τα οποία μας ζήτησαν οι ίδιοι οι φυλακισμένοι και τα οποία δυστυχώς δεν παρέχει το κράτος προς τους απόρους φυλακισμένους των σωφρονιστικών καταστημάτων της χώρας μας. Η μόνη μέριμνα του κράτους στους φυλακισμένους είναι το φαγητό και τίποτε άλλο. Οπότε το λόγο έχει κι εδώ πάλι η Εκκλησία μας.

Έτσι συγκεντρώθηκαν σαμπουάν, οδοντόκρεμες, εσώρουχα, ρούχα, καθαριστικά ρούχων, σαπούνια κ.α. δια της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, τα οποία μοιράστηκαν προσωπικά στους απόρους φυλακισμένους και συγκεκριμένα στα καταστήματα κράτησης Αμφίσσης και Μαλανδρίνου.

Επίσης η Τράπεζα Alpha Bank προσέφερε στην Μητρόπολη Φωκίδας για 153 πτωχές οικογένειες δέματα αγάπης. Η Ιερά Μητρόπολη ευχαρίστησε την Alpha Bank και πρόσφερε τα δέματα αγάπης σε 153 οικογένειες του Νομού Φωκίδας που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου