Ειδησεογραφικό blog για τη ΔΩΡΙΔΑ

* To "DORIDA news" είναι ανεξάρτητο ειδησεογραφικό blog, που στελεχώνεται από επαγγελματίες δημοσιογράφους και επιστήμονες συνεργάτες.Διευθύνεται από το δημοσιογράφο Περικλή Ν. Λουκόπουλο - mail, perilouko@yahoo.gr *

Σάββατο, 19 Δεκεμβρίου 2015

Προϋπολογισμός και τεχνικό πρόγραμμα στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας

Τέσσερις συνεδριάσεις μέσα σε ένα τριήμερο !

Με κύριο θέμα την συζήτηση και ψήφιση του Προϋπολογισμού του Δήμου για το 2016 συνεδριάζει ξανά την προσεχή Δευτέρα  21 Δεκεμβρίου στις  7:00 το απόγευμα στο Λιδωρίκι το Δημοτικό Συμβούλιο Δωρίδας.

Επίσης στη συνεδρίαση της Δευτέρας θα συζητηθεί και ψηφιστεί εκτός των άλλων και το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου για το 2016.

Ειδικότερα και σύμφωνα με δύο νέες ημερήσιες διατάξεις που κοινοποίησε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Χρήστος Τσιλίκης για την διπλή συνεδρίαση της Δευτέρας στο Λιδωρίκι, στην πρώτη συνεδρίαση που θα ξεκινήσει στις 5:00 το απόγευμα θα συζητηθούν τα θέματα :

1. Κατάρτιση και ψήφιση Τεχνικού Προγράμματος εκτελεστέων έργων Δήμου Δωρίδος οικονομικού έτους 2016. (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Φάκος Χαράλαμπος)
2. Έγκριση 1ης Παράτασης προθεσμίας εκτέλεσης του έργου με τίτλο: «Δημοτική οδοποιία εντός οικισμών Δ.Ε. Λιδωρικίου» και αριθ. μελέτης 23/2013. (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Φάκος Χαράλαμπος)

3. Έγκριση 4ης Παράτασης προθεσμίας εκτέλεσης του έργου με τίτλο: «Ανακαίνιση και ανάπτυξη των ορεινών Δ.Δ. Κάμπου, Φιλοθέης, Τειχίου, Παλαιοξαρίου και Ποτιδάνειας της Δ.Ε. Ευπαλίου» και αριθ. μελέτης 23/2010. (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Φάκος Χαράλαμπος)
4. Έγκριση Πρωτοκόλλου Οριστικής Παραλαβής του έργου με τίτλο: «Αποκατάσταση ΧΑΔΑ Δ.Ε. Τολοφώνος» και αριθ. μελέτης 9/2012, 1η ΕΠΙΚΑΙΡ.. (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Φάκος Χαράλαμπος)
5. Σύσταση Επιτροπής Προσωρινής και Οριστικής Παραλαβής του έργου με τίτλο: «Δίκτυο ύδρευσης Δημοτικών Διαμερισμάτων Δήμου Τολοφώνας» και αριθ. μελέτης 17/2009. (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Φάκος Χαράλαμπος)
6. Έγκριση διενέργειας προμηθειών, για την κάλυψη των αναγκών του ΝΠΔΔ «Οργανισμός Παιδείας και Πολιτισμού, ΝΠΔΔ Δήμου Δωρίδος», για το έτος 2015. (Εισηγητής: Δημοτικός Υπάλληλος Τσώνος Θεόδωρος)
7. Έγκριση προϋπολογισμού εσόδων - εξόδων του ΝΠΔΔ «Οργανισμός Παιδείας και Πολιτισμού, ΝΠΔΔ Δήμου Δωρίδος» οικονομικού έτους 2016. (Εισηγητής: Δημοτικός Υπάλληλος Τσώνος Θεόδωρος)
8. Αναμόρφωση Προϋπολογισμού εσόδων - εξόδων Δήμου Δωρίδος οικονομικού έτους 2015. (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος  Φάκος Χαράλαμπος)

Η δεύτερη συνεδρίαση θα ξεκινήσει στις 7:00 και θα έχει ως μοναδικό θέμα την ψήφιση Προϋπολογισμού εσόδων - εξόδων, Ετήσιου Πλαισίου Δράσης και Στοχοθεσίας Δήμου Δωρίδος, οικονομικού έτους 2016. (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Αντωνόπουλος Κωνσταντίνος).

Υπενθυμίζουμε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο πραγματοποιεί και σήμερα Σάββατο απόγευμα στο Λιδωρίκι δύο συνεδριάσεις με διάφορα θέματα στην ατζέντα.

Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου 2015

Στους Δελφούς ο Κ. Μπακογιάννης για την παρουσίαση του έργου Ανάδειξης του Αρχαιολογικού Χώρου

Το έργο «Ανάδειξη Αρχαιολογικού Χώρου Δελφών» παρουσιάστηκε σήμερα από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννη.

Το έργο που περιελάμβανε επεμβάσεις ανάπλασης αλλά και βελτίωσης των συνθηκών πρόσβασης και ξενάγησης, παραδόθηκε στο ευρύ κοινό.

Οι παρεμβάσεις ύψους 600.000 ευρώ, πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο των διεθνών υποχρεώσεων που έχει αναλάβει η χώρα μας, μετά την κήρυξη των Δελφών το 1987, ως μνημείο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς (UNESCO).

Ο Κ. Μπακογιάννης δήλωσε για την παρουσίαση του έργου:
«Είναι σημαντικό να μπορούμε να κάνουμε μόνο θετικές παρεμβάσεις στα μνημεία της ιστορίας και του πολιτισμού μας. Είναι αυτά που συνεχίζουν να μας κάνουν περήφανους και να μας προσφέρουν διεθνή αναγνώριση. Καλώ όλους όσοι θα επισκεφθούν τις γιορτές την Στερεά Ελλάδα, να δουν τις βελτιώσεις που κάναμε στους Δελφούς». 

Νέος Πρόεδρος του ΕΟΤ ο Πρόεδρος του ΤΕΙ Άμφισσας Σπύρος Αλεξίου

Νέος  πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΟΤ ανέλαβε ο Σπύρος Αλεξίου, μέχρι τώρα Πρόεδρος του παραρτήματος Άμφισσας του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας (Διοίκησης και Οικονομίας και Επικοινωνίας Πολιτιστικών και Τουριστικών Μονάδων).

Διαθέτει πτυχίο Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων από τα ΤΕΙ Αθηνών και Οικονομικών Επιστημών από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Επίσης, είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών (MSc) σε Μάνατζμεντ και Μάρκετινγκ Τουρισμού από το University of Strathclyde, Glasgow. Ενώ διδάσκει ήδη στην Ανώτατη Εκπαίδευση από το 2000, είναι υποψήφιος διδάκτορας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και γνωρίζει Αγγλικά και Ισπανικά.

Ο νέος πρόεδρος του ΕΟΤ, θεωρείται γνώστης της τουριστικής αγοράς, καθώς έχει εργαστεί για πολλά χρόνια σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και διαθέτει διοικητική εμπειρία ως πρόεδρος - προϊστάμενος αντίστοιχων τμημάτων στα οποία έχει υπηρετήσει.

Στα βασικά ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται η τοπική ανάπτυξη, ο τουρισμός, οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και η εκπαίδευση. Είναι μέλος του Επιστημονικού Προσωπικού του Τ. Ε. Ι. Στερεάς Ελλάδας και Πρόεδρος του παραρτήματος Άμφισσας του ΤΕΙ Στερέας Ελλάδας (Διοίκησης και Οικονομίας και Επικοινωνίας Πολιτιστικών και Τουριστικών Μονάδων).

Το πιο ωραίο μου τραγούδι θα σου πω...


Ο Θάνος Μικρούτσικος και η Ρίτα Αντωνοπούλου στην Ιτέα!
Μαζί τους ο Θύμιος Παπαδόπουλος στα πνευστά…
 
 
«Το πιο ωραίο μου τραγούδι θα σου πω» Με αυτόν τον τίτλο και με τη μορφή του trio επέλεξε ο Θάνος Μικρούτσικος να ταξιδέψει στην Ιτέα, τέλος του 2015-ανατολή του 2016, τον Δεκέμβρη τον μήνα των γιορτών και της νέας ελπίδας.

Ο Θάνος επέλεξε ως συμπαραστάτες του σε αυτό το ταξίδι την Ρίτα και τον Θύμιο.

Ο Θύμιος Παπαδόπουλος είναι μακράν ο πιο πολυσύνθετος Έλληνας μουσικός. Συνθέτης και ο ίδιος θεατρικής και κινηματογραφικής μουσικής, παραγωγός των περισσότερων τραγουδοποιών, από τους αδελφούς Κατσιμίχα έως τον Φοίβο Δεληβοριά και δεξιοτέχνης δεκάδων πνευστών οργάνων. Παίζει όλα τα είδη μουσικής με απίστευτη πειστικότητα.

Η Ρίτα Αντωνοπούλου είναι μακράν η σημαντικότερη ερμηνεύτρια της τελευταίας δεκαετίας. Γιατί, όπως λέει ο Μικρούτσικος, «οι φράσεις, οι λέξεις, οι συλλαβές, αποκτούν υπόσταση όταν τις εκφέρει, γιατί είναι πολύ δυναμική αλλά και λυρική όταν χρειάζεται και η σκηνική της παρουσία κάτι το αδιανόητο. Με ευθυβολία και πολύ φυσικό τρόπο, στέλνει άμεσα τους στίχους και τους ήχους από την σκηνή στην αίθουσα. Σαν να περιέχει ό,τι προηγήθηκε χωρίς να το μιμείται.»

Το πρόγραμμα χωρίζεται σε δύο μέρη:

Στο πρώτο τραγούδια με εμφανές πολιτικό πρόσημο, τραγούδια που γράφτηκαν σε όλες τις δεκαετίες που πέρασαν, αλλά παραμένουν διαχρονικά. Ο Μπρέχτ είναι παρών, ο Αναγνωστάκης είναι παρών, ο Χικμέτ, ο Αλκαίος, ο Ελευθερίου, ο Τριπολίτης είναι παρόντες.

Στο δεύτερο μέρος ακούγονται τραγούδια που ο κόσμος έχει αγαπήσει και αυτή η αγάπη μεταφέρεται από γενιά σε γενιά.

Θα απολαύσουμε τραγούδια ερμηνείας που απαιτούν τη σιωπή αλλά και τραγούδια που ενώνουν τη σκηνή με την αίθουσα σε έναν μελωδικό διάλογο και ξαναστήνουν το «Εμείς». 


 ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ
Κινηματογραφική Λέσχη Ιτέας

ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ: 15 ευρώ

 ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ

ΙΤΕΑ: Βιβλιοπωλεία ΔΙΑΜΕΤΡΟΣ και ΔΟΜΗ
ΑΜΦΙΣΣΑ: Κατάστημα ΦΑΛΙΔΑΣ
ΔΕΣΦΙΝΑ: Βιβλιοπωλείο ΚΑΣΣΙΑΝΗΣ ΠΑΝΟΥ
ΓΑΛΑΞΙΔΙ: Βιβλιοπωλείο ΕΞΑΝΤΑΣ (Μ. Χατζηθωμά)

Πληροφορίες: 697800709

Πλήθος κόσμου στην παρουσίαση του βιβλίου του Πάνου ΣόμπολουΕξαιρετικό ενδιαφέρον είχε η παρουσίαση του βιβλίου του γνωστού δημοσιογράφου Πάνου Σόμπολου στο Adagio II, στη Ναύπακτο, το βράδυ της Τετάρτης.

Για το βιβλίο, που φέρει τον τίτλο «Τα τραγικά γεγονότα της τελευταίας τριακονταετίας όπως τα έζησα», μίλησαν ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ.κ. Ιερόθεος, ο πρώην Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Νίκος Παπαγιαννόπουλος, ενώ συντόνισε ο δημοσιογράφος Περικλής Λουκόπουλος.

Το πάνελ των ομιλητών, μεταξύ άλλων, σχολίασε μερικά από τα σημαντικότερα γεγονότα που σημάδεψαν την ελληνική κοινωνία και καταγράφονται στο βιβλίο του Σόμπολου, όπως η ιστορία του 11χρονου Άλεξ στη Βέροια, αλλά και η υπόθεση του καθηγητή Λιαντίνη.
 
Παρόντες ,μεταξύ άλλων ήταν οι Δήμαρχοι Ναυπακτίας Τάκης Λουκόπουλος και Δωρίδας Γιώργος Καπεντζώνης, ο πρώην Δήμαρχος Ναυπάκτου Γιάννης Νταουσάνης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ναυπακτίας Γιώργος Σιαμαντάς, οι αντιδήμαρχοι Ναυπακτίας Θωμάς Κοτρωνιάς και Γιάννης Ράπτης, ο αντιδήμαρχος Δωρίδας Κώστας Αντωνόπουλος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ναυπάκτου Αντώνης Φράγκος, ο πρόεδρος της ΚΕΔΝ Κώστας Νούλας, ο Εντεταλμένος Δημ.Σύμβουλος Δωρίδας Ανδρέας Ευσταθίου, ο Διοικητής του Τμήματος Τροχαίας Ναυπάκτου Πανταζής Ράμμος, δημοτικοί σύμβουλοι και πολλοί ακόμη.
 
Πηγή LepandoMag.gr

Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου 2015

Ήρθε ο χειμώνας και… κρύβει παγίδες!

·     Χρήσιμες οδηγίες από την Πυροσβεστική Υπηρεσία
·     Προσοχή στην απόρριψη στάχτης από τζάκια, Ξυλόσομπες, κ.λ.π., στους κάδους απορριμμάτων
·     Τι είναι το μονοξείδιο του άνθρακα και πόσο κινδυνεύουμε


Ο καιρός το τελευταίο διάστημα αρχίζει να δείχνει τα χειμωνιάτικα σημάδια του και το κρύο σε αρκετές περιοχές έχει κάνει αισθητή την παρουσία του , με συνέπεια οι περισσότεροι συμπολίτες μας να έχουν ξεκινήσει ήδη την χρήση τζακιού και ξυλόσομπας , ως εναλλακτική πηγή θέρμανσης.

Η χρήση τζακιού και ξυλόσομπας μπορεί να οδηγήσει σε πρόκληση πυρκαγιών αν δεν προσέξουμε , όχι μόνο στους χώρους που το χρησιμοποιούμε , αλλά και στους χώρους όπου άθελά μας θα πετάξουμε την χρησιμοποιημένη στάχτη.

Έχουμε δηλαδή φαινόμενα πρόκλησης πυρκαγιών σε κάδους απορριμμάτων , εξαιτίας της ρίψης από συμπολίτες μας , της ζεστής στάχτης που συλλέγουν από τζάκια , ξυλόσομπες, κ.λ.π.

Θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν συλλέγουμε την στάχτη και να την αφήνουμε να κρυώσει καλά ΠΡΙΝ την πετάξουμε στον κάδο απορριμμάτων.

ΚΑΛΟ είναι να την σβήσουμε με νερό ή διαφορετικά να την συλλέγουμε σε ένα μεταλλικό κουβά , να την αφήνουμε τουλάχιστον ένα 24ωρο να κρυώσει και μετά να την πετάμε.

ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ η ζεστή στάχτη να τοποθετείται απευθείας σε πλαστικές ή χάρτινες σακούλες.

Η ζεστή στάχτη που θα πεταχτεί μέσα στον κάδο απορριμμάτων σε συνδυασμό με άλλα εύφλεκτα υλικά που τυχόν υπάρχουν στο εσωτερικό του κάδου απορριμμάτων , θα προκαλέσουν ανάφλεξη και πυρκαγιά που σε πολλές περιπτώσεις αν αυτή δεν γίνει εγκαίρως αντιληπτή ώστε να κατασβεσθεί άμεσα , μπορεί να προκαλέσει πέρα από την καταστροφή του κάδου απορριμμάτων (που αποτελεί δημόσια περιουσία και κατά συνέπεια χρήματα των Δημοτών) και πιθανή επέκταση της πυρκαγιάς σε γειτονικά οικήματα , σπίτια ή ακόμα και σταθμευμένα αυτοκίνητα , με ότι συνεπάγεται αυτό για την περιουσία αλλά και την ίδια την ζωή των συνανθρώπων μας.

Επίσης πρέπει να ΤΟΝΙΣΟΥΜΕ ιδιαιτέρως ότι η οποιαδήποτε καύση απορριμμάτων ακόμη και εντός του κάδου , ΕΠΙΒΑΡΥΝΕΙ σημαντικά την υγεία των συνανθρώπων μας , των οποίων οι κατοικίες τους γειτνιάζουν με αυτούς, διότι από την καύση των απορριμμάτων απελευθερώνονται στο περιβάλλον επιβλαβείς ουσίες και κυρίως ΔΙΟΞΙΝΕΣ που δημιουργούν προβλήματα στην υγεία.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΩΤΕΡΩ ΛΟΓΟΥΣ ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ η προσοχή των συμπολιτών μας, προς αποφυγή τέτοιων φαινομένων.

 ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΗ ΜΕ ΜΟΝΟΞΕΙΔΙΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΑΚΑ (CO)

Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται στην χώρα μας ένα θλιβερό και άκρως ανατριχιαστικό φαινόμενο , αυτό των θανάτων συμπολιτών μας , εξαιτίας της χρήσης θέρμανσης που κάνουν στο εσωτερικό των σπιτιών τους με διάφορες παλαιού τύπου σόμπες , αλλά και μαγκαλιών.

Ένα φαινόμενο αρκετά ύπουλο εξαιτίας της χρήσης αυτών είναι η έκλυση του Μονοξειδίου του Άνθρακα (CO) , το οποίο δεν μπορεί να διακριθεί στην ατμόσφαιρα , όπως ο καπνός.

Τι είναι όμως το Μονοξείδιο του Άνθρακα (CO)

Το μονοξείδιο του άνθρακα (CO) αποτελεί προϊόν ατελούς καύσης οργανικών ουσιών. Η δηλητηρίαση με Μονοξείδιο του Άνθρακα (CO) είναι μια ύπουλη κατάσταση καθώς αυτό είναι άοσμο, ενώ δεν διακρίνεται στην ατμόσφαιρα.

Το Μονοξείδιο του Άνθρακα (CO) είναι ισχυρό δηλητήριο , που εισπνεόμενο , στην αρχή προκαλεί ζάλη , ακολουθεί πονοκέφαλος , αδυναμία και τέλος ο δηλητηριασμένος χάνει τις αισθήσεις του και πέφτει σε κώμα.

Τα πιο συνηθισμένα ατυχήματα από εισπνοή Μονοξείδιου του Άνθρακα (CO) , κατά την χειμερινή περίοδο , αφορούν συμπολίτες μας οι οποίοι κάνουν χρήση συσκευών θέρμανσης , όπως μαγκάλια , τζάκια ή διαφόρων τύπων σόμπες , σε κλειστούς και μη καλά αεριζόμενους χώρους οι οποίοι προσπαθούν με τον οποιοδήποτε τρόπο να ζεσταθούν , συνεπεία και της οικονομικής δυσπραγίας που βιώνουν οι περισσότεροι.

Δράση του Μονοξειδίου του Άνθρακα (CO) στον οργανισμό

Η τοξική δράση του Μονοξειδίου του Άνθρακα (CO) οφείλεται στην ικανότητά του να εκτοπίζει το οξυγόνο από τις θέσεις δέσμευσής του με την αιμοσφαιρίνη. Αυτό συμβαίνει γιατί το Μονοξείδιο του Άνθρακα (CO) έχει μεγαλύτερη χημική συγγένεια με την αιμοσφαιρίνη και εκτοπίζει το οξυγόνο. Αποτέλεσμα είναι η αιμοσφαιρίνη των ερυθρών αιμοσφαιρίων να μεταφέρει Μονοξείδιο του Άνθρακα (CO) , αντί οξυγόνου στους ιστούς.

Έτσι εμποδίζεται η ανταλλαγή αερίων σε ιστικό επίπεδο και γρήγορα εγκαθίσταται γενικευμένη υποξία.

Καθώς αυξάνει η συγκέντρωση του Μονοξειδίου του Άνθρακα (CO) στο αίμα, εμφανίζεται ναυτία , κόπωση και πονοκέφαλος. Στη συνέχεια το θύμα πέφτει σε κώμα και επέρχεται ο θάνατος. Οι ηλικιωμένοι , τα μικρά παιδιά και οι πάσχοντες από καρδιοαναπνευστικές παθήσεις , είναι πολύ πιο ευάλωτοι.

Πρώτες Βοήθειες

Απομάκρυνση του ατόμου που έχει εκτεθεί , από τον τόπο πού βρίσκεται το εκλυόμενο δηλητήριο (Μονοξείδιο του Άνθρακα CO).

Αν το θύμα δεν αναπνέει πρέπει να εφαρμοστεί τεχνητή αναπνοή η υποστήριξη της αναπνοής με οξυγόνο.

Στην συνέχεια απαιτείται άμεση διακομιδή του στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο.

 Προφυλάξεις

Ενημερώστε συγγενείς και φίλους και κυρίως άτομα τρίτης ηλικίας , για τους κινδύνους που διατρέχουν από τις παλαιές μεθόδους θέρμανσης , όπως είναι το μαγκάλι και οι σόμπες παλαιού τύπου.

Κάνοντας χρήση τέτοιων συσκευών θέρμανσης θα πρέπει να προσέχουμε , ώστε να μπαίνει συνεχώς στον χώρο καθαρός αέρας.

Έτσι θα δημιουργούνται τέτοιες συνθήκες που δεν θα επιτρέπουν να εξελιχθεί Ατελής καύση και παραγωγή Μονοξειδίου του Άνθρακα (CΟ).

Επίσης όλες οι συσκευές καύσης που χρησιμοποιούμε θα πρέπει να ελέγχονται τακτικά από ειδικό.

Ποτέ δεν πρέπει να κοιμόμαστε με αναμμένο μαγκάλι ή αναμμένη σόμπα υγραερίου ή πετρελαίου.

Σήμερα υπάρχουν οικιακοί συναγερμοί διαφόρων τύπων για τον εντοπισμό του Μονοξειδίου του Άνθρακα (CO) και ποτέ να μην επαναπαύεστε όταν χρησιμοποιείτε συσκευές που μπορούν να εκπέμπουν Μονοξείδιο του Άνθρακα (CO).

Ο Διοικητής Δ. Π.Υ. Φωκίδος

Ανδρέας Στεφ. Μωράτης
Αντιπύραρχος

Ευχές από την ΕΠΣ Φωκίδας


 

    Ο  Πρόεδρος,  τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου & το προσωπικό της  ΕΠΣ  Φωκίδας,   Ε ύ χ ο ν τ α ι   σε όλους τους ποδοσφαιριστές, τους παράγοντες και τους προπονητές των Αθλητικών  Σωματείων  καθώς  και  σε  όλο το  Φίλαθλο  κοινό  της Φωκίδας,

Χαρούμενα Χριστούγεννα

Ευτυχισμένο & Δημιουργικό το 2016

Για το Δ.Σ. της  ΕΠΣ Φωκίδας


Ο  Πρόεδρος                                         Ο  Γεν. Γραμματέας
Χαράλαμπος Κατσανάκης               Διονύσιος Παπαδόπουλος       

2015 : ΕΛΛΑΔΑ - ΕΥΡΩΠΗ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΗ ΣΧΕΣΗ

Του  Γιάννη  Κοτόφωλου *

 Οι σχέσεις της Ελλάδας με την καρδιά λειτουργίας της Ευρώπης  γράφουν πλέον 34 χρόνια πορείας,  μίας  διαδρομής  πολύ γόνιμης και δημιουργικής για τον τόπο, για  την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και την ευμάρεια της πλειοψηφίας των πολιτών έως  την μεγάλη κρίση.
Εντούτοις, το 2015 που κλείνει τώρα, υπήρξε μία πολύ ιδιαίτερη και δύσκολη χρονιά στις σχέσεις της  Ελλάδας και της  Ευρώπης, καθώς τα πράγματα έφθασαν σε ένα οριακό σημείο καμπής.
Η Ελλάδα κινδύνεψε  να βρεθεί εκτός της ευρωπαικής οικογένειας και του ενιαίου νομίσματος, μία εξέλιξη που μπορούσε να  προκαλέσει σοκ σε ολόκληρη τη διεθνή  οικονομική κοινότητα.
Άλλωστε, δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι το 2015 η Ουάσιγκτον επικοινώνησε με την Αθήνα όσο ποτέ άλλοτε στο παρελθόν,  για την παραμονή της Ελλάδας στον κεντρικό ευρωπαικό κορμό. Σε πρώτη ανάγνωση τα αποτελέσματα της χρονιάς αυτής δεν είναι τα καλύτερα όσον αφορά τις ελληνο – ευρωπαικές σχέσεις, σε δεύτερη αποτύπωση όμως  υπάρχουν ορισμένα θετικά στοιχεία.

 Από καθαρά οικονομικής πλευράς το κόστος για τη χώρα αυξήθηκε σε σύγκριση με δώδεκα μήνες πριν, σε σχέση δηλαδή με το τέλος του 2014.
Αυτό είναι το πρώτο μεγάλο  κρατούμενο και είναι πολύ σοβαρό για την αγορά και τα νοικοκυριά, διότι παρατηρήθηκε μείωση κερδοφορίας και εισοδημάτων, απώλεια αξιών και περιουσιών,  αύξηση των φόρων, του χρέους  και άλλων επιβαρύνσεων, χωρίς παράλληλα να δημιουργούνται και οι προυποθέσεις για μία μεσοπρόθεσμη προοπτική οικονομικής  ανάπτυξης, η οποία είναι και το βασικό ζητούμενο για την κοινωνία.
Παράλληλα, σε πολιτικό επίπεδο,  οι σχέσεις δεν χαρακτηρίστηκαν  τη χρονιά αυτή από ωριμότητα (και από τις δύο πλευρές) ή  ενίσχυση της εμπιστοσύνης. Και αυτό είναι πολύ αρνητικό.
Αντιθέτως, κυριάρχησαν οι επιφυλάξεις, η καχυποψία, οι σκοπιμότητες, οι εκβιασμοί  και τα αναπάντητα ερωτήματα για το μέλλον. Στο πολιτικό σκηνικό,  τις σχέσεις με την Ευρώπη επιβάρυνε  επίσης και η έλλειψη καθαρής γραμμής  αντιπολίτευσης, η ανυπαρξία για να είμαστε ακριβολόγοι ενός σοβαρού και φερέγγυου πολιτικού συστήματος γενικώς.
Από την άλλη πλευρά,  το 2015 αφύπνισε ορισμένες συνειδήσεις  στην Ευρώπη, που αφορούν και στην προοπτική των ελληνο – ευρωπαικών σχέσεων.

Πρώτον, εξαιτίας της παρατεταμένης κρίσης και των προβλημάτων που δημιουργεί στο Νότο, ενισχύθηκε το αίτημα της αλληλεγγύης των κρατών μελών.

Δεύτερον, με την έξαρση του μεταναστευτικού ζητήματος, κυρίως κατά τους τελευταίους μήνες,  αναδείχτηκε η γεωπολιτική σημασία της Ελλάδας. Η χώρα μας είναι μία σχέση αιχμής για την Ευρώπη. Είναι ένα κράτος μέλος το οποίο δεν μπορείς έτσι εύκολα  να το αφήσεις να το βουλιάξει. Εξαιρετικά δύσκολα. Οι συνέπειες για την Ευρώπη θα είναι αλυσιδωτές.  Και σε αυτό το μέτωπο αρχίζει και γίνεται συνείδηση ότι πρέπει το κέντρο να προασπίσει τις πιο αδύναμες χώρες, πόσο μάλλον την Ελλάδα που αποτελεί το ευρωπαικό σύνορο προς την Ανατολή.

Τρίτον, τέλος, κατά το 2015 κατέρρευσε εντός της χώρας μας ο μύθος των «κακών εταίρων» και των εύκολων δήθεν  λύσεων για την ελληνική οικονομία. Το εγχώριο πολιτικό σύστημα οδηγείται αναγκαστικά τώρα  σε πιο ρεαλιστικές προσεγγίσεις και η ελληνική κοινωνία - δυστυχώς επώδυνα μετά από όσα έχουν συμβεί - αντιλαμβάνεται  τώρα αλήθειες που φρόντιζαν οι πολιτικοί να αποσιωπούν.

* Ο Γιάννης Κοτόφωλος είναι δημοσιογράφος στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, με καταγωγή από την Δωρίδα

Μανταρίνια σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες από Αντιπεριφέρεια Φωκίδας

Η Περιφέρεια Στερεάς  Ελλάδας / Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας παρέλαβε χθες στα πλαίσια της ενίσχυσης των ευάλωτα κοινωνικά ομάδων  , ποσότητα μανταρινιών  προς  αποκλειστική διάθεση για τις ανάγκες των ωφελούμενων –μελών  της .

Η παραλαβή των προϊόντων από τις παραγωγικές οργανώσεις υλοποιείται πάντα υπό την εποπτεία  της  Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας   που διενεργεί τους απαιτούμενους ελέγχους .

Τα προϊόντα μετά την παραλαβή τους , διατίθενται στους συμπράττοντες φορείς , Δήμο Δελφών , Δήμο Δωρίδας , Εταιρεία Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας κ.τ.λ για τελική διανομή στους ωφελούμενους.

Οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας με συντονιστή τη Δ/νση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας διευρύνει καθημερινά τις συνεργασίες με παραγωγικούς φορείς  της χώρας για μελλοντική παραλαβή προϊόντων και διάθεση στους δικαιούχους του προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD) της Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Οι ωφελούμενοι –πολίτες οφείλουν να ελέγχουν από τα κέντρα διανομής την παραδοτέα ποσότητα .

ΕΡΑΤΕΙΝΗ : Φιλανθρωπικός αγώνας μπάσκετ από τον ΑΣ ΔΩΡΙΔΑ


Ο Α.Σ. ΔΩΡΙΔΑ σε συνεργασία με τον Σύλλογο καθηγητών φυσικής αγωγής του Νομού Φωκίδας, την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015 διοργάνωσαν έναν ιδιαίτερο αγώνα μπάσκετ στην Ερατεινή.Αντί εισιτηρίου, οι θεατές προσέφεραν τρόφιμα μακράς διάρκειας για τις ευπαθείς ομάδες των συνδημοτών μας, τα οποία και θα διατεθούν από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Δωρίδας.Σίγουρα σε ένα τέτοιο αγώνα δεν μπορούν να υπάρξουν ηττημένοι παρά μόνο νικητές.

Το τελικό σκορ στις φωτογραφίες με τα τρόφιμα...

Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου 2015

“Τα τραγικά γεγονότα της τελευταίας τριακονταπενταετίας όπως τα έζησα”

Το νέο βιβλίο του Πάνου Σόμπολου παρουσιάζεται σήμερα Τετάρτη στις 7:30 μ.μ. στη Ναύπακτο στο ΒΙΒΛΙΟCAFE ADAGIO II  
 “ΤΑ ΤΡΑΓΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΗΣ  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΤΡΙΑΚΟΝΤΑΠΕΝΤΑΕΤΙΑΣ  ΟΠΩΣ ΤΑ ΕΖΗΣΑ” είναι ο τίτλος του νέου βιβλίου του δημοσιογράφου Πάνου Σόμπολου που θα παρουσιαστεί σήμερα  Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου στις 7:30 μ.μ. στη Ναύπακτο, στο ΒΙΒΛΙΟCAFE ADAGIO II.  
Πρόκειται για ένα βιβλίο που περιλαμβάνει 38 συνολικά πολύκροτες  υποθέσεις για τις οποίες για πολλές βδομάδες ή και μήνες ασχολούνταν τα ΜΜΕ.
Μεγάλοι φονικοί και καταστροφικοί σεισμοί, ναυάγια, αεροπορικά δυστυχήματα, πυρκαγιές με πολλά θύματα και ζημιές, απαγωγές για λύτρα, αρχαιοκαπηλίες, πολύνεκρα τροχαία δυστυχήματα και πολλές άλλες υποθέσεις περιλαμβάνονται στο βιβλίο.
Μερικές από τις υποθέσεις:
Άλεξ, η πολύκροτη υπόθεση με τον 11χρονο μαθητή στη Βέροια, η απαγωγή του εφοπλιστή Παναγόπουλου, ο καθηγητής Λιαντίνης που άφησε την τελευταία του πνοή στον Ταΰγετο, το Ριφιφί του αιώνα στην Τράπεζα Εργασίας, οι μεγάλες πυρκαγιές στα πολυκαταστήματα ΜΙΝΙΟΝ ΚΑΤΡΑΤΖΟΣ ΚΛΑΟΥΔΑΤΟΣ κ.α., η υπόθεση Κωσταλέξι, η τραγωδία στο Λούσιο ποταμό, εξεγέρσεις με νεκρούς ή καταστροφές στις φυλακές Κορυδαλλού, Πάτρας, Κέρκυρας, ο Τούρκος που έβαλε φωτιά σε τουριστικό λεωφορείο στην Αγιά Σοφιά  κι έκαψε 33 Έλληνες προσκυνητές, η πτώση του Κυπριακού αεροσκάφος ΗΛΙΟΣ στο Γραμματικό με τους 121 νεκρούς κι άλλες αεροπορικές τραγωδίες, η αθλητική τραγωδία στο Στάδιο Καραϊσκάκη,  το ναυάγιο του <Εξπρές Σάμινα> το δυστύχημα με τους 21 μαθητές στα Τέμπη, νεκρά παιδάκια σε εγκαταλειμμένο ψυγείο και άλλα.
Περιλαμβάνει επίσης και την πασίγνωστη υπόθεση της <εταιρίας δολοφόνων> με τον δικηγόρο Παπαδόπουλο και την παρέα του, που σκότωναν, ηλικιωμένους και τους έπαιρναν τις περιουσίες.
ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΠΑΝΟΣ ΣΟΜΠΟΛΟΣ
«Όλες αυτές τις υποθέσεις τις έζησα λεπτό προς λεπτό. Δεν μου τις είπε κάποιος. Δεν τις άκουσα από κάποιον. Δεν τις διάβασα κάπου. Τις δούλεψα. Και τις δούλεψα κάνοντας ρεπορτάζ μέρα και νύχτα, σε όποιο σημείο της Ελλάδας κι αν διαδραματίζονταν. Είναι 100% αυθεντικές, όπως τις έζησα, χωρίς ίχνος υπερβολής ή διαστρέβλωσης για να εντυπωσιάσω.
>Πίστευα και πιστεύω ότι έπρεπε να αφήσω μια παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές. Έτσι το βλέπω, κι αυτό κάνω. Το προηγούμενο βιβλίο με τίτλο <ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΟΠΩΣ ΤΑ ΕΖΗΣΑ>, σημείωσε ρεκόρ πωλήσεων και με εξέπληξε. Δεν περίμενα τόσο ενδιαφέρον από τον κόσμο. Και κάτι ακόμα:
> Παρά την τραγικότητα των υποθέσεων που περιλαμβάνει το νέο βιβλίο, προσπάθησα να περνώ θετικά μηνύματα για το κοινωνικό σύνολο. Άλλωστε αυτός είναι και ο σκοπός του κάθε επαγγελματία δημοσιογράφου.»
Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου κ.κ. Ιερόθεος και ο τ. Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος, ενώ τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Περικλής Λουκόπουλος.
Ο Πάνος Σόμπολος γεννήθηκε στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας. Σπούδασε δημοσιογραφία και από τα πρώτα χρόνια εντάχθηκε στο αστυνομικό και το δικαστικό ρεπορτάζ. Εργάστηκε σε πολλές εφημερίδες (Ακρόπολη, Αθηναϊκή, Μακεδονία-γραφείο Αθήνας-, και το Έθνος, στα περιοδικά Εικόνες, Πάνθεον, Ρομάντσο Επίκαιρα κ.ά. στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων και για 22 χρόνια στην ΕΡΤ (ΥΕΝΕΔ, ΕΡΤ2, ΝΕΤ) τηλεόραση και ραδιόφωνο και στο MEGA ως προϊστάμενος του αστυνομικού ρεπορτάζ. Ήταν δημιουργός και παρουσιαστής. Τιμήθηκε δύο φορές (βραβείο και τιμητική διάκριση) από τον θεσμό των Βραβείων του Ιδρύματος Μπότση καθώς και από την Ένωση Ευρωπαίων Δημοσιογράφων. Είχε πλούσια συνδικαλιστική δράση όπου χρημάτισε για πολλά χρόνια Αντιπρόεδρος και Πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Πρόεδρος στο Ταμείο Υγείας των δημοσιογράφων (ΕΔΟΕΑΠ), Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αυτοδιαχειριζομένων Ταμείων Υγείας Ελλάδος (ΟΑΤΥΕ) και Οργανωτικός Γραμματέας της ΠΟΕΣΥ και Αντιπρόεδρος του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ. Είναι πατέρας δύο παιδιών, της Ανθούλας, που είναι δικηγόρος και του Γιώργου, που είναι δημοσιογράφος.

Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου 2015

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ Κ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΣΤΙΣ "ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ"

"Ο διαχωρισμός που γίνεται πλέον, σε πολίτες πρώτης και δεύτερης κατηγορίας, είναι προφανής"

 Με αφορμή το σχέδιο νόμου με θέμα: "Διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, μισθολογικές ρυθμίσεις και άλλες επείγουσες διατάξεις εφαρμογής της συμφωνίας δημοσιονομικών και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων", το οποίο εξαιρεί από τη χορήγηση επιδόματος τις «προβληματικές περιοχές», ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης, έκανε την εξής δήλωση:
"Ο διαχωρισμός που γίνεται πλέον, σε πολίτες πρώτης και δεύτερης κατηγορίας, είναι προφανής. Οι δημόσιοι υπάλληλοι που υπηρετούν στις προβληματικές περιοχές δεν θα λαμβάνουν επίδομα, την ώρα που σε άλλους συναδέλφους τους, από παραμεθόριες περιοχές, θα συνεχίσει να δίνεται κανονικά. Επίσης, την ίδια ώρα τα κριτήρια για το πετρέλαιο θέρμανσης έγιναν απαγορευτικά. Θεωρώ, αν μη τι άλλο, υποκριτικό να μιλάμε για αυξήσεις και ταυτόχρονα να συνεχίζουμε να λειτουργούμε με τη λογική του πελατειακού κράτους, πλήττοντας ανεπανόρθωτα την ελληνική περιφέρεια. Περιοχές για παράδειγμα που ήταν προβληματικές, πώς μέσα σε λίγες ώρες "αναπτύχθηκαν"; Ποια είναι τα κριτήρια που δημόσιοι υπάλληλοι συγκεκριμένων περιοχών έμειναν εκτός; Όποιος θέλει να διαφημίσει αυξήσεις στο δημόσιο, τον παρακαλώ πολύ να ξεκινήσει την "καμπάνια" του από τη Στερεά Ελλάδα, να μιλήσει με τους ανθρώπους, να του δώσουν το εκκαθαριστικό μισθοδοσίας τους και να συνεχίσει με ήσυχη τη συνείδησή του, αν μπορεί".

Νέα συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου

Το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου στις 6:00 το απόγευμα στο Λιδωρίκι, θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο Δωρίδας.

Τα 15 θέματα που θα συζητηθούν για να παρθούν αποφάσεις και οι αντίστοιχοι εισηγητές τους, σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη που κοινοποίησε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Χρήστος Τσιλίκης, είναι τα εξής :

1.    Συγκρότηση επιτροπής παραλαβής έργων (άρθ. 15 Π.Δ. 171/87) για το έτος 2016. (Εισηγητής: Προϊστάμενος Διεύθυνσης Διοικητικού Γουργουλέτης Επαμεινώνδας)

2.    Συγκρότηση επιτροπής παραλαβής μικρών έργων, προϋπολογισμού από 5.869,41 € έως 10.271,46 € (τα ποσά άνευ Φ.Π.Α.), για το έτος 2016. (Εισηγητής: Προϊστάμενος Διεύθυνσης Διοικητικού Γουργουλέτης Επαμεινώνδας)

3.    Ορισμός Δημοτικού Συμβούλου για τη συμμετοχή του στην επιτροπή παραλαβής εργασιών ή μεταφορών (άρθ. 67 Π.Δ. 28/80) για το έτος 2016. (Εισηγητής: Προϊστάμενος Διεύθυνσης Διοικητικού Γουργουλέτης Επαμεινώνδας)

4.    Συγκρότηση τριμελούς επιτροπής δημοτικών υπαλλήλων, μετά των αναπληρωματικών αυτών, για την παραλαβή προμήθειας υλικών για το έτος 2016. (Εισηγητής: Προϊστάμενος Διεύθυνσης Διοικητικού Γουργουλέτης Επαμεινώνδας)

5.    Συγκρότηση επιτροπής διενέργειας δημοπρασιών για την εκποίηση ή εκμίσθωση πραγμάτων για το έτος 2016. (Εισηγητής: Προϊστάμενος Διεύθυνσης Διοικητικού  Γουργουλέτης Επαμεινώνδας)

6.    Καθορισμός τέλους χρήσης κοινόχρηστων χώρων των περιπτέρων για το έτος 2016 – τροποποίηση της υπ’ αριθ.  (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Φάκος Χαράλαμπος)

7.    Συγκρότηση επιτροπών (άρθρου 70 Ν. 3852/2010 & άρθρου 80 Ν. 3463/2006) για καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος για το έτος 2016. (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Φάκος Χαράλαμπος)

8.    Συγκρότηση επιτροπής επίλυσης φορολογικών διαφορών με συμβιβασμό για το έτος 2016. (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Αντωνόπουλος Κωνσταντίνος)

9.    Συγκρότηση επιτροπών εισαγωγής ζώων στις δημοτικές βοσκές και ελέγχου αυθαίρετης βόσκησης (άρθρου 4 Ν.Δ. 318/1969) για το έτος 2016. (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Φλετούρης Κωνσταντίνος)

10.Έγκριση 1ης Παράτασης προθεσμίας περαίωσης του έργου με τίτλο: «Κατασκευή αγωγών ομβρίων υδάτων Δ.Ε. Λιδωρικίου» και αριθ. μελέτης 26/2013. (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Φάκος Χαράλαμπος)

11.Έγκριση 1ου και Τελικού Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα έργου (Α.Π.Ε.) με τίτλο: «Τσιμεντοστρώσεις δημοτικών δρόμων Δ.Ε. Τολοφώνος» και αριθ. μελέτης 25/2013. (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Φάκος Χαράλαμπος)

12.Έγκριση 1ου και Τελικού Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα έργου (Α.Π.Ε.) με τίτλο: «Βελτίωση δημοτικής οδοποιίας Τ.Κ. Τρικόρφου Δ.Ε. Ευπαλίου» και αριθ. μελέτης 5/2015. (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Φάκος Χαράλαμπος)

13.Έγκριση και παραλαβή της με αριθμό 12/2015 μελέτης του έργου με τίτλο: «Βελτίωση δημοτικής οδοποιίας Τ.Κ. Μαλανδρίνου Δ.Ε. Λιδωρικίου» και καθορισμός του τρόπου εκτέλεσής του. (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Φάκος Χαράλαμπος)

14.Έγκριση και παραλαβή της με αριθμό 13/2015 μελέτης του έργου με τίτλο: «Αναπλάσεις δημοτικών χώρων Τ.Κ. Μαλανδρίνου Δ.Ε. Λιδωρικίου» και καθορισμός του τρόπου εκτέλεσής του. (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Φάκος Χαράλαμπος)

15.Έγκριση εκμίσθωσης δημοτικού ακινήτου (Καφενείο Μοναστηρακίου) του Δήμου Δωρίδος. (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Φάκος Χαράλαμπος)

ΟΑΕΔ : Πληρωμή δώρου Χριστουγέννων και των επιδομάτων

Ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) ανακοίνωσε ότι:

• Από την Παρασκευή 18.12.2015 θα καταβάλλεται το Δώρο Χριστουγέννων 2015 στους επιδοτούμενους ανέργους και στις δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας.
• Από την Παρασκευή 18.12.2015 θα προπληρωθούν τα επιδόματα ανεργίας, τα επιδόματα μακροχρονίως ανέργων και τα βοηθήματα ανεργίας των αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων, που καταβάλλονται κανονικά από 19.12.2015 μέχρι και 06.01.2016.


Οι πιστώσεις θα γίνουν από τη Διοίκηση του Οργανισμού στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο έλεγχος για την αυτοπρόσωπη παρουσία των τακτικά επιδοτουμένων ανέργων, των δικαιούχων του βοηθήματος των αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων και των μακροχρονίως ανέργων στα χρονικά διαστήματα που τους έχουν οριστεί, εξακολουθεί να ισχύει.

Ευχές από Δήμαρχο Γιώργο Καπεντζώνη


          Το χαρμόσυνο μήνυμα των Χριστουγέννων γεννά την αισιοδοξία και την ελπίδα σε όλο τον πλανήτη. Σε ένα πλανήτη  που δοκιμάζεται από τα δεινά του πολέμου, της προσφυγιάς, της οικονομικής, ενεργειακής κρίσης και αυτής των αξιών.

          Αυτό το μήνυμα θέλω και εγώ να μεταφέρω,  της αγάπης, της αδελφοσύνης, της ελπίδας  για την οικονομική και παραγωγική ανόρθωση, την  εδραίωση της ειρήνης και του σεβασμού της ανθρώπινης υπόστασης.

          Είμαι σίγουρος, ότι παρά τις τραγικές συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί και στη χώρα μας, υπάρχει τρόπος να απαλύνουμε τις υπαρκτές αντιξοότητες, να ξεπεράσουμε τα κάθε λογής εμπόδια και να ατενίσουμε το μέλλον με αισιοδοξία, στηριζόμενοι στην πίστη, στη συνεχή προσπάθεια και τον άοκνο αγώνα.

          Ας πάρουμε έμπνευση και δύναμη από το θαύμα των Χριστουγέννων και ας γίνουμε όλοι  εθελοντές στον αγώνα που θα δώσει τέλος στην αβεβαιότητα, την ανασφάλεια, την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την αναστολή της προόδου και της ευημερίας.

          Οι νέοι, που αποτελούν και την ελπίδα του κόσμου, ας διατηρήσουν την αισιοδοξία τους και με όπλα την παιδεία,την επιστήμη, την τέχνη, ας καλλιεργήσουν και αναπτύξουν τα οράματά τους.

Εύχομαι, Καλά Χριστούγεννα
και ο Nέος Xρόνος να είναι καλύτερος για όλους,
γεμάτος αγάπη,χαρά και ευτυχία !

Ο Δήμαρχος  Δωρίδος

Γιώργος Καπεντζώνης