Ειδησεογραφικό blog για τη ΔΩΡΙΔΑ

* To "DORIDA news" είναι ανεξάρτητο ειδησεογραφικό blog, που στελεχώνεται από επαγγελματίες δημοσιογράφους και επιστήμονες συνεργάτες.Διευθύνεται από το δημοσιογράφο Περικλή Ν. Λουκόπουλο - mail, perilouko@yahoo.gr *

Σάββατο, 29 Αυγούστου 2015

Το Λιδωρίκι θυμάται, το Λιδωρίκι τιμά Σήμερα η μνήμη του Ολοκαυτώματος


Έργα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

Για την καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού  και στήριξη της οικογένειας

 Με απόφαση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννη, εντάχθηκαν στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας 2014 – 2020, τρία έργα συνολικού προϋπολογισμού 3.067.716 €, τα οποία ενισχύουν την κοινωνική συνοχή, περιορίζουν τον κοινωνικό αποκλεισμό και στηρίζουν την οικογένεια.
Τα εν λόγω έργα είναι τα εξής:

«Παροχή υπηρεσιών προσχολικής αγωγής», με προϋπολογισμό 2.716.442 €. Η πράξη αφορά στην παροχή θέσης φροντίδας, φιλοξενίας, φύλαξης βρεφών, νηπίων, παιδιών και εφήβων σε ωφελούμενα άτομα (μητέρες και πατέρες που έχουν την επιμέλεια ανηλίκων), για το έτος 2015-2016, σε δημόσιους και ιδιωτικούς βρεφικούς σταθμούς, βρεφονηπιακούς σταθμούς, βρεφονηπιακούς σταθμούς ολοκληρωμένης φροντίδας, παιδικούς σταθμούς και κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.)

«Παροχή υπηρεσιών προσχολικής αγωγής σε παιδιά με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες», με προϋπολογισμό 54.399 €. Η πράξη αφορά στην παροχή θέσης φροντίδας και φύλαξης παιδιών με αναπηρία σε ωφελούμενα άτομα (μητέρες και πατέρες που έχουν την επιμέλεια ανηλίκων), για το έτος 2015-2016, σε δημόσιους και ιδιωτικούς Βρεφονηπιακούς Σταθμούς Ολοκληρωμένης Φροντίδας για προνήπια με αναπηρία και κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών με αναπηρία (Κ.Δ.Α.Π. ΜΕΑ).

«Εξειδικευμένη εκπαιδευτική υποστήριξη για ένταξη μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες», με προϋπολογισμό 296.875 €, το οποίο αφορά στην υλοποίηση της εξειδικευμένης εκπαιδευτικής υποστήριξης σε μαθητές με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες που φοιτούν σε σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για το σχολικό έτος 2015-2016.
 

Το 5ο Φεστιβάλ στο Μαλανδρίνο Παραδοσιακού Ελληνικού χορούΣτις 17 Αυγούστου 2015 η Πολιτιστική Κίνηση Μαλανδρίνου « Ο ΦΥΣΚΟΣ» διοργάνωσε για 5η συνεχή χρονιά το Φεστιβάλ Παραδοσιακού Ελληνικού Χορού, μία πρωτοβουλία που ξεκίνησε πριν πέντε χρόνια και έγινε πλέον θεσμός για τα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής.

Τα χορευτικά τμήματα των Πολιτιστικών Συλλόγων Τολοφώνας, Προσηλίου, της Δωρικής Αδελφότητας ( την εκμάθηση των χορών έκαναν η Άννα Ζήκου- Παναγιωτοπούλου και ο Μπάμπης Παναγιωτόπουλος ), ο Χορευτικός Όμιλος Παραδοσιακών χορών « ΝΑΥΣ » Ναυπάκτου και το μικρό χορευτικό τμήμα της Πολιτιστικής Κίνησης Μαλανδρίνου υπό την καθοδήγηση του δάσκαλου χορού Μπάμπη Παναγιωτόπουλου.

ΤΟΥΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΤΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ.

Η συμμετοχή των κατοίκων του Μαλανδρίνου ήταν μεγάλη αλλά και οι και παραθεριστές την γειτονικών χωριών ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Πολιτιστικής Κίνησης.

Στον σύντομο χαιρετισμό της το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Ιωάννα Παναγιωτοπούλου αφού ευχαρίστησε όλους για την παρουσία τους επισήμανε ότι η διατήρηση της παράδοσης στις οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες που επικρατούν τα τελευταία χρόνια στην πατρίδα μας. Ο μόνος ασφαλής δρόμος για να διαβούμε την πολύπλευρη κρίση είναι ο δρόμος των παραδόσεων του λαού μας. Ανακοίνωσε στους παριστάμενους αλλά και στους επισήμους που παρίστανται στην εκδήλωση την πρόθεση του Διοικητικού Συμβουλίου για μακροημέρευση της εκδήλωσης.

Η επιτυχία της εκδήλωσης ήταν το αποτέλεσμα της συλλογικής εθελοντικής προσπάθειας των κατοίκων του Μαλανδρίνου, της Τοπικής Κοινότητας , του Κωνσταντίνου Υφαντή που κατασκεύασε την εξέδρα, την προσφορά της Βιολέττας Παπαχαραλάμπους για διάφορες προμήθειες ,την προσφορά των τραπεζοκαθισμάτων από την Φρόσω Κάζου και Κατερίνα Ζούπα-Κατσιάνη, τον Σταύρο Κατράπα για την διάθεση του αυτοκινήτου για τις μεταφορές, τις κυρίες του χωριού που φρόντισαν για την παρασκευή των εδεσμάτων για την φιλοξενία των χορευτικών συγκροτημάτων και των συνοδών τους , την Ελένη Σωτηροπούλου που για ακόμα χρονιά προσέφερε τα λουλούδια της, τον Ευθύμιο Κων. Παναγιωτόπουλο για την φροντίδα του πανό της εκδήλωσης και την προσφορά του οινοποιού Ευθύμιου Παναγιωτόπουλου. Σημαντική η συμβολή του Θεοχάρη Μανιτάρα.

Ιδιαίτερη ήταν και η συμβολή του Μπάμπη Παναγιωτόπουλου που πέραν της εκμάθησης των χορών είχε την επιμέλεια και τον συντονισμό της εκδήλωσης.

ΤΟΥΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ 
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥΣ

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Δωρίδας Γιώργος Καπεντζώνης, ο Αντιδήμαρχος Δωρίδας Κωνσταντίνος Υφαντής ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου της Τοπικής Κοινότητας Μαλανδρίνου Θεοχάρης Μανιτάρας ο Αντιπρόεδρος Αλέκος Ρήγας και ο Τοπικός Σύμβουλος Ευθύμιος Τριανταφύλλου, ο Υπεύθυνος Νεολαίας και Πολιτισμού της Δωρικής Αλελφότητας Δημήτριος Μπέσκος που μετέφερε και το μήνυμα του Προέδρου της Ιωάννη Μπαλατσούρα ,ο Πρόεδρος της Ένωσης Δωριέων Επιστημόνων Δημήτρης Παναγιωτόπουλος και Γιώργος Παπαθανασίου μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Λιδωρικιωτών « Η ΓΚΙΩΝΑ »Ευθύμιος Ξυλάγγουρας, ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Δελφών Ανδρέας Παναγιωτόπουλος, ο Χαράλαμπος Πέτρου Τοπικός Σύμβουλος Λιδωρικίου, η Άννα Ζήκου-Παναγιωτοπούλου που ήταν πρωτεργάτης στην δημιουργία χορευτικών τμημάτων στα πλαίσια της Πολιτιστικής Κίνησης τα πρώτα χορευτικά τμήματα και οι Αιδεμώτατοι ιερείς Ανδρέας Μανιτάρας, Νικόλαος Σωτηρόπουλος, Νικόλαος Φάκος.

Ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Θεοχάρης Μανιτάρας που έλαβε τον λόγο ευχαρίστησε τα χορευτικά συγκροτήματα για την παρουσία τους στο Μαλανδρίνο και για την παρουσίαση των χορών.

Ακολούθως έλαβε τον λόγο ο Δήμαρχος Δωρίδας Γιώργος Καπεντζώνης που ευχαρίστησε την Πολιτιστική Κίνηση για την διοργάνωση της εκδήλωσης και είπε ότι οι εκδηλώσεις που προβάλλουν την τοπική παράδοση και τύχουν της προσοχής του Δήμου και ιδιαίτερα το φεστιβάλ με τόπο εκδήλωσης το Μαλανδρίνο.

Ο Πρόεδρος της νεοϊδρυθείσας Ένωσης Δωριέων Επιστημόνων Δημήτρης Παναγιωτόπουλος αφού μας θύμισε ότι φέτος συμπληρώνονται 36 χρόνια από την ίδρυση της Πολιτιστικής Κίνησης Μαλανδρίνου εξέφρασε την ικανοποίηση του για την επιτυχία της εκδήλωσης και ευχήθηκε να διατηρηθεί και στο μέλλον.

Η ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΜΑΛΑΝΔΡΙΝΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΧΟΡΕΥΤΚΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ ΕΔΩΣΑΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΓΙΑ ΤΟ 6ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΟΡΟΥ ΤΟ 2016
 
Από το Δ.Σ. του "Φύσκου"

Συγχαρητήρια του Αντιπεριφερειάρχη στους επιτυχόντες στις Πανελλήνιες

Με τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων των Πανελλαδικών εξετάσεων, ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή όσων συμμετείχαν σ’ αυτή την επίπονη δοκιμασία και τους αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια και οι καλύτερες ευχές μας. 
Στους εφετινούς επιτυχόντες των εισαγωγικών εξετάσεων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, ευχόμαστε να είναι δημιουργικοί, να αξιοποιήσουν τα επόμενα χρόνια ώστε να αποκτήσουν όσο γίνεται περισσότερα εφόδια, να αναπτύξουν πολύπλευρα ενδιαφέροντα και να ολοκληρώσουν με επιτυχία τις σπουδές τους. Αξίζουν τα συγχαρητήριά μας, πρώτα τα παιδιά, αλλά και οι γονείς και οι καθηγητές τους, που τους στήριξαν, όλο το προηγούμενο διάστημα.
Μακάρι το σύνολο των νέων της πατρίδας μας να στοχεύει ψηλά και να κυνηγά τους στόχους που θέτει ο καθένας, με όρεξη και πείσμα.
Η χρονική συγκυρία δε διευκολύνει τη νέα γενιά, καθώς η πολιτικοοικονομική κρίση που βιώνουμε, βάζει πολλά και μεγάλα εμπόδια στις επιθυμίες και τους στόχους των νέων μας. Τους ευχόμαστε να συνεχίσουν να προσπαθούν ώστε να ξεφύγουμε, ως κοινωνία, από τη μέγγενη της κρίσης και τα παιδιά μας να γίνουν δραστήριοι και δημιουργικοί πολίτες, με προσωπικές, οικογενειακές, επαγγελματικές και κοινωνικές επιτυχίες. Η τοπική μας κοινωνία, η Φωκίδα και η πατρίδα μας, η Ελλάδα, τους χρειάζεται και στηρίζει πολλές από τις ελπίδες της στη νέα γενιά.
Καλή συνέχεια σε όλους.
Ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Φωκίδας
Κωνσταντίνος  Μίχος

ΚΩΣΤΟΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ:Συγχαρητήρια στους Επιτυχόντες στις Πανελλήνιες Εξετάσεις 2015


Θέλω να απευθύνω τα θερμά μου συγχαρητήρια στους μαθητές και τις μαθήτριες του νομού Φωκίδας που πέτυχαν την εισαγωγή τους στα Ανώτατα και Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας.

Εύχομαι οι σπουδές σας να συνδράμουν στην προσωπική και επαγγελματική σας επιτυχία, καθώς και στην κοινωνική ευημερία του τόπου μας.

Σε όσους δεν τα κατάφεραν θέλω να τους διαβεβαιώσω πως με αισιοδοξία, επιμονή και θέληση θα πετύχουν τους στόχους τους.

Εκφράζω, επίσης, τα θερμά μου συγχαρητήρια στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς, για την στήριξή τους και την συμβολή τους στην επιτυχία σας.

Ηλίας Κωστοπαναγιώτου
Βουλευτής Φωκίδας ΣΥΡΙΖΑ

Παρασκευή, 28 Αυγούστου 2015

ΔΡΟΣΑΤΟ, η γιορτή της φασολάδας στο ... "μικρό χωριό με την μεγάλη καρδιά" !
Μία από τις καλύτερες καλοκαιρινές εκδηλώσεις θα γίνει αύριο Σάββατο 29 Αυγούστου στο Δροσάτο Δωρίδας και για τους παλιότερους στην Καρδάρα.

Είναι η «γιορτή της φασολάδας» που συγκεντρώνει κόσμο από όλα τα χωριά της Δωρίδας και φέτος είναι η 9η χρονιά που πραγματοποιείται.
Το γλέντι ξεκινά από τις 9:00 μ.μ. και σταματάει τις πρωινές ώρες με άφθονο κρασί και μπύρες αλλά και πολλά καζάνια φασολάδα και άλλα νηστίσιμα εδέσματα προσφορά όλα του Συλλόγου.
Όπως μας λέει ο επίτιμος Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου και πολλές τριετίες Πρόεδρος Μπάμπης Αλεξανδρής η γιορτή αυτή είναι πολυσύνθετη.
Γιορτάζεται εκείνη την ημέρα ο Αποκεφαλισμός του Ιωάννου του Προδρόμου όπου και η ονομασία στο εκκλησάκι του νεκροταφείου δυτικά του χωριού.

Επίσης την άλλη μέρα 30 Αυγούστου γιορτάζει το εκκλησάκι στο άλλο νεκροταφείο του Πευκακίου (Παλιόχανου) ο Άγιος Αλέξανδρος.
Φέτος δε συμπίπτει και γιορτάζεται η φασολάδα με την Πανσέληνο του Αυγούστου.

Έτσι το «μικρό χωριό με τη μεγάλη καρδιά» όπως αποκαλούν οι Καρδαριώτες το χωριό τους, θα γιορτάσει την 9η φασολάδα του και περιμένει όλους του Δωριείς στο τρικούβερτο γλέντι και ξεφάντωμα.

Συγχαρητήριο μήνυμα Δημάρχου στους επιτυχόντες των πανελληνίων εξετάσεων

Θα ήθελα να συγχαρώ τους μαθητές του Δήμου μας που εισήχθησαν σε Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, οι οποίοι κατάφεραν και φέτος να μας κάνουν υπερήφανους αφού κράτησαν το ποσοστό εισαγωγής σε πολύ υψηλό επίπεδο.

Θερμά συγχαρητήρια στέλνω και στους εκπαιδευτικούς αλλά και στους γονείς των μαθητών καθώς, η δική τους βοήθεια ήταν αναμφίβολα πολύ σημαντική και καθοριστική στο αποτέλεσμα.

Δεν θα πρέπει να παραλείψω να συγχαρώ για την επιτυχία τους και τους ετεροδημότες Δωριείς μαθητές, οι οποίοι φοιτούσαν σε σχολεία σε όλη την Ελλάδα, κάνοντάς μας κι εκείνοι διπλά υπερήφανους.

Ωστόσο, θεωρείται άξια επιβράβευσης και η προσπάθεια των συμμετεχόντων που δεν κατάφεραν να εισαχθούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η ζωή είναι μπροστά τους και πως υπάρχουν πολλοί δρόμοι που μπορούν να ακολουθήσουν που ακολουθώντας τους με θέληση και όρεξη μπορούν να καταφέρουν να εκπληρώσουν τους  στόχους τους.

Κλείνοντας, στέλνω σε όλους τις ευχές μου για επιτυχία στη σταδιοδρομία τους με κουράγιο και ζήλο για τη νέα ζωή που εκτείνεται μπροστά τους.
 
Ο Δήμαρχος Δωρίδος
Γιώργος Καπεντζώνης

Πανηγυρικός ο εορτασμός στην γυναικεία Ιερά Μονή Αγίου Νεκταρίου & Φανουρίου

 • Έγινε και η ενθρόνιση της Ηγουμένης γερόντισσας Μόνικας στην γυναικεία Μονή
 • Ο Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Μουλατσιώτης ορίστηκε πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητρόπολης Φωκίδας

  Με πανηγυρικό τρόπο έγινε ο Εσπερινός στη γυναικεία Ιερά Μονή Αγίων Νεκταρίου και Φανουρίου στο Τρίκορφο Δωρίδας.

  Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος ήταν προσκεκλημένος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Φωκίδας Θεόκτιστου, για να προεξάρχει της ιεράς πανηγύρεως του πανηγυρικού Εσπερινού επί τη εορτή του Αγίου Φανουρίου και εκφώνησε τον πανηγυρικό θείο λόγο της ημέρας.

  Στον Εσπερινό συμμετείχε επίσης ο προσκεκλημένος Ιεράρχης Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης Χρύσανθος, βοηθός του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Πατρών Χρυσοστόμου.

  Πλήθος κληρικών, μοναχών, μοναζουσών, Γεροντισσών και ευσεβούς λαού παρευρέθησαν εις τον πανηγυρικό εσπερινό.

  Το πρωί της κυριώνυμου ημέρας εγένετο πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος και πάλι του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Μεσσηνίας Χρυσοστόμου. Τον θείο λόγο κήρυξε κατ’ εντολήν του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Θεόκτιστου, ο Πανοσιολ. Καθηγούμενος Αρχιμ. Νεκτάριος Μουλατσιώτης, Γέροντας της Ιεράς Μονής Αγίου Αυγουστίνου και Αγίου Σεραφείμ του Σαρώφ.

  Στο τέλος ο Σεβασμιότατος Φωκίδος ευχαρίστησε τους προσκεκλημένους Ιεράρχες για την συμμετοχή τους στην ιερά πανήγυρη του Αγίου Φανουρίου.

  Στη διάρκεια της τελετής έγινε και η ενθρόνιση της Ηγουμένης γερόντισσας Μόνικας στην Ιερά Μονή Αγίων Νεκταρίου και Φανουρίου.

  Μετά το τέλος των ιερών ακολουθιών προσφέρθηκε μοναστηριακό κέρασμα και ακολούθησε η μοναστηριακή τράπεζα.

  Τέλος όπως ανακοινώθηκε από την Ιερά Μητρόπολη Φωκίδας ο Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Μουλατσιώτης ορίσθηκε ως Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητρόπολης.


Πέμπτη, 27 Αυγούστου 2015

Την Πέμπτη 3 Σεπτέμβρη στην Άμφισσα το Φεστιβάλ της ΚΝΕ-Οδηγητή

Την Πέμπτη 3 Σεπτέμβρη και ώρα  20:00 στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (παιδική χαρά) στην Άμφισσα θα πραγματοποιηθεί το Φεστιβάλ της ΚΝΕ - Οδηγητή.

Ολόκληρο το πρόγραμμα του Φεστιβάλ

20:00 Προβολή βίντεο

20:15 Αφιέρωμα στο Εργατικό Τραγούδι
21:00 Ομιλία από τον Κώστα Μπασδέκη, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ
21:45 Συναυλία με νεανικό συγκρότημα
Στο χώρο θα υπάρχουν:
· Έκθεση με θέμα τους εργατικούς αγώνες στην περιοχή
· Έκθεση με θέμα «Ηρωικές Μορφές την περίοδο 1940-1949»
· Βιβλιοπωλείο της Σύγχρονης Εποχής

Τετάρτη, 26 Αυγούστου 2015

Πολιτικός λόγος – Λόγος της αλήθειας

Άρθρο του Θάνου (Αθανασίου) Ασημάκη *
 
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κοιτάζει ακόμη μια φορά το πολιτικό του συμφέρον. Βλέποντας από τη μια τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ και από την άλλη την προσωπική του φθορά να μεγαλώνει, τρέχει να προλάβει τα ραβασάκια του ΕΝΦΙΑ και την εφαρμογή των ψηφισμένων μειώσεων στις συντάξεις καθώς και τυχόν μεγαλύτερες περικοπές από το νέο ασφαλιστικό που θα ψηφιστεί τον Οκτώβριο. Μετράει τις μέρες και προκαλεί πρόωρες εκλογές, τις τρίτες σε 8 μήνες. Δήθεν αιτιολογία; Νομιμοποίηση της πολιτικής του. Να ξαναψηφίσουν οι πολίτες, ότι τους εξαγγέλλει , ώστε τρίτη φορά να κάνει άλλα. Όπως το Γενάρη που έλεγε θα καταργήσει όλους τους φόρους και θα προσφέρει και αυξήσεις στους μισθούς. Όπως στο δημοψήφισμα, ότι το «Όχι» θα ήταν ισχυρό διαπραγματευτικό χαρτί, ώστε να φέρει τελικά, περισσότερα μέτρα. Το ίδιο θα κάνει και τώρα.

Έχουμε και τους λοιπούς εκλεγμένους πολιτικούς αρχηγούς, που άλλοι δεν θέλουν να χρεωθούν πολιτική ήττα (βλέπε Μεϊμαράκης) και άλλοι το παίζουν ότι δεν θέλουν (Θεοδωράκης) αλλά τρίβουν τα χέρια τους. Έχουμε και το Λαφαζάνη, σταθερός στο λόγο του (απλά θα αλλάξει το λογότυπο στις θέσεις τους ΣΥΡΙΖΑ των εκλογών του Γενάρη και θα βάλει της Λαϊκής Ενότητας).

Οπότε, για ακόμη μια φορά η χώρα πάει σε εκλογές για τα μικροπολιτικά συμφέροντα, ορισμένων πολιτικών. Με πολιτικούς λόγους, προεκλογικές εξαγγελίες, υποσχέσεις, κόντρες, αψιμαχίες, τηλεοπτικές αναλύσεις ειδικών. Γιατί;

Γιατί, για μία φορά, να μην παραμερίσουν όλοι το προσωπικό τους συμφέρον; Αφού όλοι, θεωρητικά, κόπτονται για το καλό της χώρας και των πολιτών. Για την οικονομική ανάπτυξη και την ευημερία των κατοίκων. Για να λυθούν τα προβλήματα της καθημερινότητας, της βιωσιμότητας και καλής λειτουργίας του κράτους. Γιατί πρέπει αυτή την κρίσιμη ώρα, την κρισιμότερη από την πτώση της χούντας, να επαναλαμβάνονται τα ίδια και τα ίδια λάθη; Να αναλώνονται σε λόγους πολιτικούς; Γιατί να μην βγουν και να πούνε την αλήθεια;

Ο λόγος τους να είναι ειλικρινής και αληθινός. Πως πλέον η ζωή θα είναι δύσκολη. Πως παλιά ειπώθηκαν πολλά ψέματα και πλέον πρέπει να υποστούμε όλοι τις συνέπειες. Αλλά πως με εργατικότητα και πίστη μπορούμε σταδιακά να βελτιώσουμε το μέλλον. Όχι το παρόν. Το μέλλον. Να θέσουμε νέες σταθερές βάσεις ανάπτυξης της κοινωνίας. Από το μηδέν. Να γίνουμε περήφανοι. Όχι σαν «την Περήφανη Διαπραγμάτευση» του Τσίπρα. Όχι για τα επιτεύγματα των προγόνων μας. Αλλά για τα έργα τα δικά μας.

Ας διαλέξουμε, στείρο πολιτικό λόγο ή το λόγο της αλήθειας;

* Ο Θάνος (Αθανάσιος) Ασημάκης ήταν Υποψήφιος Βουλευτής Φωκίδας τον Ιανουαρίο 2015 με «Το Κίνημα», Απόφοιτος Οικονομικής & Περιφερειακής Ανάπτυξης Παντείου Πανεπιστημίου

Οι επιτυχόντες στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ της χώρας από τα Λύκεια της Δωρίδας
Επιτυχόντες Επιλογής Γενικού Λυκείου και ΕΠΑ.Λ. Ομάδας Β 2015 (90%) - ΕΡΑΤΕΙΝΗ
15046709
ΣΚΩΤΤΗ ΜΑΡΙΑ
ΜΙΧΑΗΛ
ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΠΑΤΡΑ)
ΠΑΝ. ΠΑΤΡΩΝ
Επιτυχόντες Επιλογής Γενικού Λυκείου και ΕΠΑ.Λ. Ομάδας Β 2015 (90%) - ΕΥΠΑΛΙΟ
15046880
ΑΡΜΕΝΑΚΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ (ΠΑΤΡΑ)
ΠΑΝ. ΠΑΤΡΩΝ
15046881
ΒΑΒΑΤΣΙΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΑΣΤΥΦΥΛΑΚΩΝ
ΑΣΤΥΝ. ΣΧΟΛΗ
15046870
ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ (ΑΘΗΝΑ)
ΕΚΠΑ
15046882
ΓΚΑΝΙΑΤΣΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΑΝΔΡΕΑΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ (ΠΑΤΡΑ)
ΠΑΝ. ΠΑΤΡΩΝ
15046871
ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ
ΠΕΡΙΚΛΗΣ
ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ (ΗΡΑΚΛΕΙΟ)
ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ
15046873
ΖΕΡΒΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ
ΘΕΟΔΩΡΟΣ
ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ (ΠΑΤΡΑ)
ΠΑΝ. ΠΑΤΡΩΝ
15046875
ΚΑΤΣΑΡΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΑ
ΙΩΑΝΝΗΣ
ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ - ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ & ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ (ΑΘΗΝΑ)
ΕΚΠΑ
15046876
ΜΠΡΕΓΚΟΥ ΑΜΑΡΙΛΝΤΟ
ΛΟΥΑΝ
ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΙΩΑΝΝΙΝΑ)
ΠΑΝ. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
15046883
ΝΤΖΟΥΓΑΝΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ (ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΕΣ)
ΑΣΤΥΝ. ΣΧΟΛΗ
15046885
ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΜΑΡΙΑΝΝΑ
ΧΡΗΣΤΟΣ
ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ (ΠΑΤΡΑ)
ΠΑΝ. ΠΑΤΡΩΝ
15046887
ΣΤΕΛΛΙΟΥ ΠΑΡΘΕΝΙΑ
ΙΩΑΝΝΗΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ (ΑΘΗΝΑ)
ΟΠΑ
15046877
ΤΟΥΜΠΑΝΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΑ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΝΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ (ΑΓΡΙΝΙΟ)
ΠΑΝ. ΠΑΤΡΩΝ
15046878
ΦΡΟΜΟΥΖΟΠΟΥΛΟΥ ΑΡΧΟΝΤΩ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ - ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ & ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ (ΑΘΗΝΑ)
ΕΚΠΑ
15046888
ΧΡΥΣΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΣΗΦ
ΜΙΧΑΗΛ
ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ & ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ Τ.Ε. ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Τ.Ε. (ΚΑΒΑΛΑ)- ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Τ.Ε.
ΤΕΙ ΑΝ. ΜΑΚ. & ΘΡΑΚΗΣ
Επιτυχόντες Επιλογής Γενικού Λυκείου και ΕΠΑ.Λ. Ομάδας Β 2015 (90%) - ΛΙΔΟΡΙΚΙ
14046372
ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΛΑΪΚΗΣ & ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ (ΑΡΤΑ)
ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ
15046905
ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΙΩΑΝΝΑ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ (ΙΩΑΝΝΙΝΑ)
ΠΑΝ. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
15046889
ΓΛΥΜΙΤΣΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΘΕΟΔΩΡΟΣ
ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ΑΘΗΝΑ)
ΓΠΑ
15046890
ΔΡΟΣΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
ΙΩΑΝΝΗΣ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ & ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ
ΑΣΠΑΙΤΕ
15046892
ΛΑΚΑΦΩΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ
ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΡΟΔΟΣ)
ΠΑΝ. ΑΙΓΑΙΟΥ
15046901
ΜΟΛΟΓΙΑΝΝΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
ΙΩΑΝΝΗΣ
ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ & ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ (ΑΘΗΝΑ)
ΟΠΑ
15046902
ΜΠΑΚΑ ΕΛΕΝΗ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
ΧΗΜΕΙΑΣ (ΠΑΤΡΑ)
ΠΑΝ. ΠΑΤΡΩΝ
15046893
ΠΕΤΡΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ & ΙΣΤΟΡΙΑΣ (ΑΘΗΝΑ)
ΠΑΝΤΕΙΟ
15046904
ΣΤΑΜΑΤΗ ΕΛΕΝΗ ΜΑΡΙΑ
ΧΑΡΙΛΑΟΣ
ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΤΩΝ ΥΛΙΚΩΝ (ΠΑΤΡΑ)
ΠΑΝ. ΠΑΤΡΩΝ
15046907
ΤΣΙΤΟΥΡΑ ΕΛΕΝΗ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ (ΧΑΛΚΙΔΑ)
ΤΕΙ ΣΤΕΡ. ΕΛΛΑΔΑΣ
15046908
ΧΟΤΖΑ ΤΑΟΥΛΑΝΤ
ΧΑΙΝΤΙ
ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Τ.Ε. (ΠΑΤΡΑ)
ΤΕΙ ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑΣ

 

Επιτυχόντες Επιλογής Γενικού Λυκείου και ΕΠΑ.Λ. Ομάδας Β 2015 (10%) Απόφοιτοι 2013 - ΕΥΠΑΛΙΟ
13046823
ΣΤΑΥΡΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ (ΠΑΤΡΑ)
ΠΑΝ. ΠΑΤΡΩΝ

 

Επιτυχόντες Επιλογής Γενικού Λυκείου και ΕΠΑ.Λ. Ομάδας Β 2015 (10%) Απόφοιτοι 2014 - ΛΙΔΟΡΙΚΙ
14046386
ΚΑΡΑΜΑΝΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Τ.Ε. (ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ)
14046382
ΠΡΙΜΑΛΗ ΙΩΑΝΝΑ
ΖΑΧΑΡΙΑΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ & ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ (ΑΘΗΝΑ)
ΕΚΠΑ