Ειδησεογραφικό blog για τη ΔΩΡΙΔΑ

* To "DORIDA news" είναι ανεξάρτητο ειδησεογραφικό blog, που στελεχώνεται από επαγγελματίες δημοσιογράφους και επιστήμονες συνεργάτες.Διευθύνεται από το δημοσιογράφο Περικλή Ν. Λουκόπουλο - mail, perilouko@yahoo.gr *

Σάββατο, 11 Ιουλίου 2015

Ανάρτηση καλοκαιρινών πολιτιστικών δρώμενων στη Δωρίδα


Αγαπητοί μας συμπατριώτες και φίλοι,

Όπως γνωρίζετε η Εταιρεία μας η
Δωρική Επιχειρηματική Αρμονία ΙΚΕ- Doric Business Harmony δραστηριοποιείται στον τομέα προβολής και γνωστοποίησης των Απανταχού Φωκιδέων Ελευθέρων Επαγγελματιών και Επιχειρηματιών καθώς και στον τομέα Παροχής εξατομικευμένων Συμβουλευτικών Υπηρεσιών σε όσους Επαγγελματίες-Επιχειρηματίες το επιθυμούν ανεξαρτήτως καταγωγής και τόπου δραστηριότητας.

Στους έξι μήνες που η εταιρεία μας δραστηριοποιείται έχει αγκαλιαστεί και τυχαίνει μεγάλης υποστήριξης από τους Απανταχού Φωκιδείς και Ρουμελιώτες, και η Καινοτόμα Διαδικτυακή μας Πύλη-Ιστοσελίδα www.doricharmony.gr έχει πάρα πολύ μεγάλη επισκεψιμότητα και αναγνωρισιμότητα εντός και εκτός Ελλάδας, γιατί πραγματικά προάγει την ανάπτυξη της αλληλεγγύης και συνεργατικότητας και καλύπτει ένα κενό και μια έλλειψη η οποία είχε αναγνωρισθεί και τονισθεί πολλάκις με μορφή παραπόνου των ίδιων των Ρουμελιωτών.

Στο πλαίσια παράλληλα της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης μας και με βαθιά αγάπη, αίσθηση υποχρέωσης και σεβασμού απέναντι στον Πολιτισμό και την Ιστορία την οποία φέρει η Ιδιαίτερη Πατρίδα μας αλλά και η Ρούμελη ευρύτερα , η εταιρεία μας φιλοξενεί εντελώς δωρεάν στην Ιστοσελίδα της ,κοινοποιεί μέσω της χρήσης κοινωνικών δικτύων και προβάλλει συνεχώς τα Πολιτιστικά Δρώμενα των Συλλόγων της Φωκίδας και των Πολιτιστικών Φορέων της Ρούμελης στην Αττική είτε αυτά συντελούνται εντός της Περιφερειακής Ενότητας της Φωκίδας, είτε λαμβάνουν χώρα σε οποιαδήποτε άλλη περιοχή της Πατρίδας μας.

Για πληροφόρησή σας και στο μικρό αυτό διάστημα της λειτουργίας μας, μέσω της χρηστικής και καινοτόμας διαδικτυακής Πύλης www.doricharmony.gr προβάλλαμε πάνω από 120 πολιτιστικές εκδηλώσεις και δρώμενα που έγιναν στην Αθήνα και στην Φωκίδα καθώς και πάνω από 20 εκδηλώσεις που αφορούσαν σε Επιχειρηματικά Δρώμενα Συμπατριωτών μας Επαγγελματιών και Φορέων.

Ενόψει λοιπόν της θερινής περιόδου και των πολιτιστικών Δρώμενων τα οποία διοργανώνονται την περίοδο του Καλοκαιριού και τα οποία θα λάβουν χώρα σε όλα τα χωριά, και τις πόλεις της Φωκίδας , θα θέλαμε όσοι επιθυμείτε να μας αποστείλετε στο e-mail cs@doricharmony.gr ένα μικρό κείμενο το οποίο θα περιγράφει την εκδήλωση σας και έως δύο (2) φωτογραφίες, στοιχεία τα οποία θα αναρτήσουμε εμείς στο portal μας στην κατηγορία
πολιτιστικά δρώμενα και θα προωθήσουμε μέσω του διαδικτύου και της υπηρεσίας newsletter την οποία χρησιμοποιούμε.

Στο σημείο αυτό, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους εσάς οι οποίοι έχετε αγκαλιάσει την πρωτοβουλία μας αυτή και τακτικότατα μας ενημερώνετε σχετικά με τις δράσεις σας και τα πολιτιστικά δρώμενα τα οποία οργανώνετε.

Στα πλαίσια δε της επικοινωνίας και συνεργασίας μας αυτής, και καθότι επιδίωξη και προσπάθεια της Δωρικής Επιχειρηματικής Αρμονίας ΙΚΕ αποτελεί η οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη του τόπου μας μέσω της ανάπτυξης της Επιχειρηματικότητας,αποστολή η οποία δομείται και συνοδεύεται από τις αξίες της Ηθικής ,της Αλληλεγγύης, της Δωρικής Αρμονίας και της Συνέπειας θα ήταν χρήσιμη και απολύτως βοηθητική τόσο για εμάς όσο και για τους Συμπατριώτες μας Επαγγελματίες η κοινοποίηση της δράσης της εταιρείας μας και η ενημέρωση τους μέσα από έντυπα που ενδεχομένως εκδίδετε η μέσα από ιστοσελίδες και blogs που διαχειρίζεστε, σχετικά με τις ποιοτικές υπηρεσίες προβολής και γνωστοποίησης και διαφήμισης που παρέχουμε, με συμβολικότατη ετήσια συνδρομή , μέσω του ηλεκτρονικού Επαγγελματικού Καταλόγου μας «Doric Business Harmony» www.doricharmony.gr

Με την ευκαιρία αυτή σας ενημερώνουμε ότι στον Επαγγελματικό μας Κατάλογο
www.doricharmony.gr έχουν ήδη εγγραφεί ,προβάλλονται και διαφημίζονται πάρα πολλοί συμπατριώτες μας Ελεύθεροι Επαγγελματίες και Επιχειρηματίες από όλους τους επιχειρηματικούς κλάδους και Επαγγέλματα που πιθανώς θα σας είναι χρήσιμοι και που ίσως θα μπορούν να δώσουν ποιοτικές λύσεις στις ανάγκες σας και βέβαια να τύχουν της υποστήριξής σας στην δύσκολη εποχή που διανύουμε.
 
Για την Ιδρυτική Ομάδα και τους Συνεργάτες

της Δωρικής Επιχειρηματικής Αρμονίας

Κωνσταντίνος Ι. Λιάπης  Οικονομολόγος,

MSc in Ecommerce
Business Operations Manager

 
 

Επιστολή του Κωνσταντίνου Χαλιορή στον Πρόεδρο της Ν.Δ Ευάγγελο Μεϊμαράκη

Αξιότιμο κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη
Πρόεδρο Νέας Δημοκρατίας

Επιτρέψτε μου να σας εκφράσω από καρδιάς τα ειλικρινή μου συγχαρητήρια για την ανάδειξη σας στα νέα καθήκοντα σας. Η αναγγελία της ανάληψης εκ μέρους σας της μεταβατικής ηγεσίας του κόμματος μας γέμισε χαρά όλα τα στελέχη και τους φίλους της ιστορικής μας παράταξης. Αποτελεί κοινό τόπο ότι η εμπειρία και το αδιαμφισβήτητο πολιτικό κύρος σας είναι η ασφαλέστερη εγγύηση της συνέχειας και της ανάταξης του κόμματός μας κι ότι η παρουσία σας στη θέση του επικεφαλής αυτές τις κρίσιμες ώρες για τον τόπο θα συντελέσει καθοριστικά στο να αρθεί η Αξιωματική Αντιπολίτευση αλλά κι ολόκληρο το κλυδωνιζόμενο πολιτικό σύστημα στο απαραίτητο και δραματικά αναγκαίο ύψος των περιστάσεων.

Το βάρος που πέφτει στους ώμους του κόμματός μας είναι αναμφισβήτητα μεγάλο. Η παράταξη μας από την ημέρα ίδρυσής της από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή είναι αυτή που διέθετε μια ξεκάθαρη ευρωπαϊκή κατεύθυνση κι αυτή που αποτελεί τον αναμφίλεκτο θεματοφύλακα της ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας.

Προοπτική που υπό το βάρος του Λαϊκισμού και της ανευθυνότητας αμφισβητείται πλέον ανοιχτά από τους θιασώτες της "κλειστής κοινωνίας". Σήμερα η παράταξη μας καλείται να φανεί αντάξια  της κρισιμότητας της κατάστασης. Σήμερα με γνώμονα πρωτίστως το καλό της πατρίδας αλλά και της παράταξής μας θα πρέπει να παρουσιάσουμε μια σοβαρή αντιπολίτευση μακριά από λαϊκισμούς και λάθη του παρελθόντος. Είναι ζωτικής σημασίας το κόμμα μας να αλλάξει όχι απλά και μόνο δραστικά, αλλά συθέμελα. Και κάτι περισσότερο:  Είναι όρος ύπαρξης, είναι αναπόδραστη προϋπόθεση συνέχισης της παρουσίας και της προσφοράς του στην πατρίδα και τους Έλληνες.

κ. Πρόεδρε,
απευθύνομαι σε εσάς γνωρίζοντας την αυξημένη ευαισθησία σας και σε μια επιπλέον κρίσιμη διάσταση της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί. Πολλοί συνάνθρωποί μας και πολλές κατηγορίες πληθυσμού βίωσαν με τρόπο ιδιαίτερα οξύ κι επώδυνο τις συνέπειες της πεντάχρονης οικονομικής κρίσης. Επιτρέψτε μου, ωστόσο, να ενδιαφερθώ πρόσθετα για τις υπαρξιακές αγωνίες των νέων ανθρώπων, της νέας γενιάς. Αποτελούν το μεγαλύτερο θύμα της κρίσης και των συνεπειών της και μάλιστα κατά τρόπο τραγικό, μιας κι είναι οι μόνοι που δεν ευθύνονται για ό,τι έχει συμβεί, τη στιγμή που είναι εκείνοι που καλούνται να πληρώσουν στο ακέραιο το λογαριασμό για τον εκτροχιασμό και τις  αντιαλληλέγγυες πρακτικές των μεγαλυτέρων τους όλα τα προηγούμενα χρόνια. Με πρώτη καθοριστική συνέπεια να έχουν γίνει έρμαια των σειρηνών του Λαϊκισμού και των εύκολων λύσεων.

Η ενασχόλησή μου με τα κοινά στην Περιφέρεια της καταγωγής μου, της Φωκίδας, μού έδωσε την καλύτερη ευκαιρία ώστε να διαπιστώσω επώδυνα και βιωματικά τον εκμηδενισμό των προοπτικών τους, την απαισιοδοξία τους και σε όχι λίγες περιπτώσεις την αναγκαστική επιλογή τους σε κάθε είδους μετανάστευση. Όντας κι εγώ ένας από αυτούς, έχω ένα καθήκον παραπάνω να σας εκφράσω και να σας μεταφέρω τη δραματική αγωνία τους για το μέλλον τους και τις προοπτικές τους.

κ. Πρόεδρε,
Πιστεύω στέρεα ότι με αιχμή του δόρατος τη νέα γενιά και συνδυάζοντας την πείρα και την εμπράγματη συσσωρευμένη σοφία των μεγαλυτέρων στελεχών με τη νεανικότητα και τη δίψα για δημιουργία των νεοτέρων, θα καταφέρουμε να αλλάξουμε εκ βάθρων την δομή της παράταξής μας και να επανακαθορίσουμε τη διαδραστικότητα και την επικοινωνία μας με την κοινωνία.

Όντας ιστορικός Αρχηγός της νεολαίας του κόμματός μας και τώρα, μετά μια μακρά κι επιτυχημένη πορεία πολιτικής δημιουργίας και προσφοράς στην κοινωνία και τον τόπο,  Πρόεδρος του κόμματος κι εγγυητής της αναγέννησης και της συνέχειάς του, είστε ο πλέον ενδεδειγμένος να γίνεται ο αποδέκτης αυτών των αγωνιωδών μηνυμάτων που σας απευθύνω κι εγώ κι οι νέοι άνθρωποι. Έχουμε ιστορική ευθύνη απέναντι στη χώρα, απέναντι στους νέους ανθρώπους. Με την ηγεσία σας είμαι πλέον αισιόδοξος αλλά και βέβαιος ότι θα μας παρέχετε την αναγκαία έμπνευση ώστε να τα καταφέρουμε. Κι εμείς κι η Ελλάδα!

Σας εύχομαι καλή δύναμη στο δύσκολο έργο σας!

Με τιμή και σεβασμό,

Κωνσταντίνος Εμ. Χαλιορής
Οικονομολόγος, Πολιτευτής Νέας Δημοκρατίας Ν. Φωκίδας

 Κοινοποίηση:
1) κ. Ανδρέα Παπαμιμίκο
Γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής ΝΔ.
Λ. Συγγρού 340, Καλλιθέα 176 73, Αττική

2) κ. Σάκη Ιωαννίδη
Πρόεδρο ΟΝΝΕΔ
Μεσογείων 15, Αθήνα 115 16, Αττική

Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2015

Πυρκαγιά στο δάσος της Ι.Μ.Βαρνάκοβας

Μικρής έκτασης πυρκαγιά είχαμε σήμερα το μεσημέρι στο δάσος κοντά στο Μοναστήρι της Βαρνάκοβας μετά από κεραυνό.

Στο σημείο έφτασαν άμεσα πέντε οχήματα και δέκα άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ναυπάκτου με επικεφαλής τον Διοικητή, που κατάφεραν να θέσουν άμεσα υπό έλεγχο τη φωτιά χωρίς αυτή να επεκταθεί προκαλώντας ζημιά στο θαυμάσιο δάσος της Βαρνάκοβας.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι κάηκαν δύο τεράστιες αιωνόβιες καστανιές.
Λίγη ώρα αργότερα είχαμε και δεύτερη πυρκαγιά που προκλήθηκε επίσης από κεραυνό αλλά και αυτή τέθηκε άμεσα υπό έλεγχο.

Να επισημάνουμε ότι από το μεσημέρι και όλο το απόγευμα είχαμε στην ευρύτερη περιοχή της Δωρίδας μεγάλες βροχοπτώσεις που συνοδεύονταν από ισχυρούς κεραυνούς που αυλάκωναν κυριολεκτικά τον ουρανό της Δωρίδας.

Χώρισαν φιλικά οι δρόμοι του Προπονητή Λουκόπουλου με τον Απόλλωνα Ευπαλίου

Νέος προπονητής ο Ευπαλιώτης Τζίμης ΖέρβαςΜετά από πολύχρονη επιτυχημένη συνεργασία του προπονητή Λάκη Λουκόπουλου με τον πρωταθλητή Φωκίδας ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΕΥΠΑΛΙΟΥ, οι δρόμοι τους χώρισαν.

Νέος προπονητής του Απόλλων Ευπαλίου είναι  ο Τζίμης Ζέρβας σύμφωνα με ανακοίνωση του διοικητικού συμβουλίου που αναφέρει :

"Το Δ. Σ. του Α.Σ. ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΥΠΑΛΙΟΥ βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη της συνεργασίας με τον Ευπαλιώτη προπονητή Τζίμη Ζέρβα.
Καλωσορίζουμε το νέο προπονητή στην οικογένεια του ΑΠΟΛΛΩΝΑ και του ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνει."

Για τη λήξη της συνεργασίας με το Λάκη Λουκόπουλο η Διοίκηση του ΑΠΟΛΛΩΝΑ σε ανακοίνωσή της τονίζει :

"Ο Α. Σ. ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΥΠΑΛΙΟΥ ευχαριστεί τον πρώην προπονητή της ομάδας Λάκη Λουκόπουλο για τη μεγάλη συνεισφορά του στο Σωματείο τα τελευταία χρόνια.

Ο Λάκης Λουκόπουλος, με την παρουσία του όλα αυτά τα χρόνια στο Σύλλογό μας, δίδαξε ήθος, επαγγελματισμό και υπευθυνότητα. Πέρα από αυτό, συνέδεσε την παρουσία του αυτή με τις δυο μεγαλύτερες επιτυχίες της ομάδας μας, την κατάκτηση δυο πρωταθλημάτων, με συνέπεια την άνοδο στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα την πρώτη φορά και τη συμμετοχή στα μπαράζ ανόδου στη Γ΄ Εθνική Κατηγορία τη δεύτερη.

Φίλε Λάκη, σε ευχαριστούμε για όλα όσα μας πρόσφερες αυτά τα χρόνια και σου ευχόμαστε υγεία και κάθε ευτυχία. Η πόρτα του ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΕΥΠΑΛΙΟΥ θα είναι πάντα ανοικτή για σένα."

 

VOUCHER επιταγή εισόδου 10.587 ανέργων στην αγορά εργασίας,τομέα τουρισμού και πολιτισμού

Έως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000 ανέργων ηλικίας 18 έως 29 ετών στον τομέα του τουρισμού, ενώ έως 15 Ιουλίου αναμένεται να προκηρυχθούν 2.587 θέσεις κοινωφελούς εργασίας στα μουσεία.

Αναλυτικά το πρώτο πρόγραμμα το οποίο και έχει προκηρυχθεί, αφορά στη χορήγηση επιταγής επαγγελματικής κατάρτισης (voucher) για απόκτηση εργασιακής εμπειρίας και πιστοποίηση προσόντων, με στόχο την ενδυνάμωση των δεξιοτήτων ανέργων αποφοίτων ΑΕΙ/ΤΕΙ και αποφοίτων δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Στο πρόγραμμα έχουν δικαίωμα συμμετοχής μόνον οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ που ανήκουν στη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα.

Από τους συνολικά 8.000 ωφελουμένους, οι 1.100 θα είναι απόφοιτοι ΑΕΙ/ΤΕΙ, ενώ οι 6.900 θα είναι απόφοιτοι δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων υποβάλλονται ηλεκτρονικά στη διεύθυνση www.insete-training.gr.

Περισσότερες πληροφορίες για το voucher θα βρείτε εδώ   
 
 

Πέμπτη, 9 Ιουλίου 2015

Συνελήφθησαν 5 κλεφτρόνια στο Ευπάλιο

Συνελήφθησαν, χθες το πρωί στην ευρύτερη περιοχή του Ευπαλίου , από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ευπαλίου, πέντε (5) ημεδαποί και συγκεκριμένα, ένας 39χρονος άνδρας και τέσσερις γυναίκες, ηλικίας 36, 34, 24 & 22 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διάπραξη κλοπής κατά συναυτουργία.

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με το αστυνομικό ρεπορτάζ, χθες το πρωί οι δράστες, επιβαίνοντες σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, μετέβησαν στον Άγιο Νικόλαο Φωκίδας, όπου από οικία, ιδιοκτησίας 49χρονου ημεδαπού, αφαίρεσαν διάφορα κοσμήματα αξίας (350) ευρώ.

Στο πλαίσιο άμεσων και επιστάμενων αναζητήσεων στην ευρύτερη περιοχή, οι δράστες εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς, ενώ το όχημα στο οποίο επέβαιναν κατασχέθηκε.
 
Την προανάκριση διενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Ευπαλίου, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άμφισσας.

Τα μέτρα από την Περιφέρεια για την στήριξη μονάδων υγείας της Στερεάς

  • Σύναψη προγραμματικής σύμβασης με την 5η ΥΠΕ για τη στήριξη των μονάδων υγείας της Περιφέρειας
  • Παροχή οικονομικής βοήθειας για τα αναλώσιμα και παροχή καυσίμων
  • Παροχή επιδόματος σε επικουρικούς γιατρούς και γιατρούς υπηρεσίας υπαίθρου


Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, έπειτα από πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννη, διευρυμένη σύσκεψη, με τη συμμετοχή του Αναπληρωτή Διοικητή της 5ης ΥΠΕ, Μιχάλη Βενιζέλου, καθώς επίσης των διοικητών των Νοσοκομείων και των διευθυντών των Κέντρων Υγείας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, για την από κοινού αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο τομέας της υγείας, σε αυτή τη δύσκολη οικονομική και πολιτική συγκυρία από την οποία διέρχεται η χώρα μας.

Με βασικό στόχο την εξασφάλιση της ομαλής και απρόσκοπτης λειτουργίας των μονάδων υγείας, οι οποίες, είναι επιτακτική ανάγκη, να θωρακιστούν από τις συνέπειες αυτής της πρωτόγνωρης κρίσης, έγινε μία ουσιαστική συζήτηση και ο Μπακογιάννης ενημέρωσε τους συμμετέχοντες για τις δράσεις που προτίθεται να υλοποιήσει η Περιφέρεια, στο πλαίσιο μίας ολοκληρωμένης στρατηγικής κοινωνικής αλληλεγγύης που έχει αναπτύξει, ως απάντηση στις ανάγκες που γεννήθηκαν σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς.

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας προβαίνει άμεσα στις εξής δράσεις:

1. Σύναψη προγραμματικής σύμβασης με την 5η ΥΠΕ για την παροχή οικονομικής βοήθειας για την αγορά αναλωσίμων.

2. Παροχή καυσίμων για την κίνηση των ασθενοφόρων, όταν καθίσταται ανάγκη.

3. Παροχή επιδόματος στους επικουρικούς ιατρούς και τους ιατρούς υπηρεσίας υπαίθρου που θα υπηρετούν σε περιοχές άγονες, απομακρυσμένες και προβληματικές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, μέχρι του ποσού των 400 ευρώ - ανά ιατρό- μηνιαίως για όλη την διάρκεια της θητείας τους.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν, από την πλευρά της Περιφερειακής Αρχής, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φθιώτιδας, κ. Ευθύμιος Καραΐσκος, ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Κωνσταντίνος Μπακομήτρος, και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι και γιατροί Γιάννης Περγαντάς και Γιάννης Ταγκαλέγκας.

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης, μετά το πέρας της σύσκεψης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σε αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες ανθρωπιστικής κρίσης που διανύει η πατρίδα μας, θεωρούμε ότι όλοι πρέπει να στεκόμαστε ο ένας δίπλα στον άλλο. Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ξεπερνώντας τις τυπικές της αρμοδιότητες και προσπαθώντας να δώσει πραγματικές λύσεις σε πραγματικά προβλήματα, συγκάλεσε σήμερα μία σύσκεψη με τον εκπρόσωπο της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Ελλάδας, τους διοικητές των νοσοκομείων και τους διευθυντές των Κέντρων Υγείας.  Στόχος μας είναι έμπρακτα, όχι στα λόγια, αλλά με πράξεις, να σταθούμε δίπλα σε όλους αυτούς που αγωνίζονται για την πρωτοβάθμια υγεία».

Στο αυτόφωρο ο γελαδάρης Λιδωρικίου !

Στο αυτόφωρο οδηγήθηκε σήμερα ο Κωνσταντίνος Κλώσσας , ιδιοκτήτης μοσχαριών, που για χρόνια τώρα ταλαιπωρούν την ορεινή Δωρίδα και το Λιδωρίκι.

Χτες το βράδυ πάλι ένα από τα μοσχάρια του ανενόχλητο έκοβε βόλτες μέσα σε κεντρική πλατεία του Λιδωρικίου με αποτέλεσμα να κινδυνεύσει η σωματική ακεραιότητα πολιτών.
Ο Δήμαρχος Γιώργος Καπεντζώνης που ενημερώθηκε άμεσα προχώρησε σε κατάθεση μήνυση, η δεύτερη μέσα σε 4 ημέρες, και το ίδιο βράδυ ο Κλώσσας συνελήφθη και οδηγήθηκε στο αυτόφωρο με την βοήθεια και της Επιτροπής Ανεπιτήρητων Ζώων του Δήμου που αποτελείται από τους Δημοτικούς Συμβούλους Γιάννη Φλέγγα και Χρήστο Γκίκα και τον Πρόεδρο του Λιδωρικίου Κώστα Κουτσούμπα.

Η ίδια Επιτροπή έχει προχωρήσει σε τρείς κατά σειράν Διαπιστωτικές Πράξεις εναντίον του Κλώσσα και το θέμα του προστίμου που θα επιβληθεί θα συζητηθεί στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά σύμφωνα με τους κανονισμούς θα αγγίξει τα 16.000 ευρώ.
Στο μεταξύ μέχρι ώρα 2:00 μ.μ. η υπόθεση δεν είχε εκδικαστεί γιατί ο Εισαγγελέας ήταν από το πρωί σε προγραμματισμένη επίσκεψη στις φυλακές Μαλανδρίνου. Το πιθανότερο είναι να ορισθεί δικάσιμο για επόμενη συνεδρίαση.

Σε ετοιμότητα η Διεύθυνση της Πολιτικής Προστασίας Περιφερ. Στερεάς Ελλάδας

Παρά τις αντίξοες πολιτικές και οικονομικές συνθήκες μέσα στις οποίες αναγκάζεται να λειτουργήσει η Τοπική Αυτοδιοίκηση, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας βρίσκεται σε ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, τόσο τον καύσωνα όσο και τις πυρκαγιές που πιθανώς να συμβούν εν μέσω καλοκαιριού.

Σε άμεση συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, την Πυροσβεστική Υπηρεσία, τα διασωστικά σώματα, τους κατά τόπους εθελοντές, αλλά και τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας είναι σε συνεχή επαγρύπνηση, για κάθε πιθανό κίνδυνο που ελλοχεύει, τη δεδομένη χρονική περίοδο.

Η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας, δηλώνει παρούσα και έτοιμη να λειτουργήσει προς όφελος του κάθε πολίτη και της περιουσίας του, καθώς επίσης και της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος.

Συνημμένα αποστέλλονται το ηλεκτρονικό ενημερωτικό υλικό για τις πυρκαγιές, τον καύσωνα και τις φυσικές καταστροφές, προκειμένου, εφόσον οποιοδήποτε ΜΜΕ επιθυμεί, να το δημοσιοποιήσει.
Παράλληλα, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδα απευθύνει κάλεσμα στις ειδησεογραφικές ιστοσελίδες να αναρτήσουν το κοινωνικό μήνυμα που είναι διαθέσιμο μέσω της εφαρμογής wetransfer στο link:  http://we.tl/ip4sZSjqlT   για 6 ημέρες ή εναλλακτικά στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.youtube.com/watch?v=rOD4u0A2uw8

Τέλος, αναφορικά με τη μετάδοση του κοινωνικού τηλεοπτικού μηνύματος από τηλεοπτικούς σταθμούς, η οποία είναι υποχρεωτική, σύμφωνα με τη απόφαση του ΕΣΡ, αυτό θα είναι διαθέσιμο μέσω της εφαρμογής wetransfer στο link: http://we.tl/2mVA9weVO7 για 6 ημέρες.
Σε αυτή τη δύσκολη εποχή, η προστασία του συνάνθρωπού μας και του περιβάλλοντος είναι ευθύνη του καθενός και μπορεί να επιτευχθεί μόνο με τη συνεργασία και τη συμβολή όλων μας.

Για άμεση επικοινωνία με την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας μπορείτε να χρησιμοποιείτε τα εξής τηλέφωνα:

Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας: 2231351292

Τμήμα Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Φωκίδας: 2265350620

Τετάρτη, 8 Ιουλίου 2015

Ο Τσίπρας στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Σειρά επαφών με πολιτικούς αρχηγούς


Στο Προεδρικό Μέγαρο βρέθηκε στις 9 μ.μ. απόψε το βράδυ ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ ακολούθησαν επαφές του με αρχηγούς των κομμάτων

Ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε τον Προκόπη Παυλόπουλο για τις τελευταίες εξελίξεις, για τη Σύνοδο Κορυφής των χωρών μελών της ευρωζώνης, τις επαφές του σε Βρυξέλλες και Στρασβούργο αλλά και τα επόμενα βήματα.
«Καταθέσαμε σήμερα την επίσημη πρόταση στον ESM για ένα πρόγραμμα στήριξης με επαρκή χρηματοδότηση για μεσοπρόθεσμο διάστημα. Αύριο θα καταθέσουμε αναλυτικά τις προτάσεις μας για αξιόπιστες μεταρρυθμίσεις για να φτάσουμε σε έναν έντιμο συμβιβασμό. Προϋπόθεση από τη μία πλευρά είναι οι αξιόπιστες μεταρρυθμίσεις και από την άλλη οι σαφείς δεσμεύσεις για επαρκή χρηματοδότηση και αναγκαία απομείωση χρέους για βιώσιμη λύση και οριστική έξοδο από την κρίση», είπε ο κ. Τσίπρας στον πρόεδρο της Δημοκρατίας, στην καθιερωμένη συνομιλία μπροστά στις κάμερες, πριν ξεκινήσει η συζήτησή τους. «Σε αυτή την προσπάθεια έχουμε την συντριπτική πλειοψηφία του λαού με το μέρος μας. Είμαι στη διάθεσή του για διαρκή ενημέρωση. Η συνεννόηση με όλες τις πολιτικές δυνάμεις και στο ανώτατο πολιτειακό επίπεδο είναι προϋπόθεση για καλύτερα αποτελέσματα», πρόσθεσε.

Ο κ. Παυλόπουλος από την πλευρά του τόνισε ότι η σημερινή ημέρα έχει βαρύνουσα σημασία, αναφερόμενος αρχικά στη συζήτηση που έγινε στο ευρωκοινοβούλιο, τονίζοντας ότι ο Ντόναλντ Τουσκ επεσήμανε την αναγκαιότητα παραμονής της Ελλάδας στην ευρωζώνη, αλλά και στο γεγονός ότι ο Μανουέλ Βαλς στη γαλλική βουλή στάθηκε σε δύο ζητήματα. «Μίλησε για την καθοριστική σημασία της Ελλάδας στην Ευρώπη και αρνήθηκε την εκδοχή ενός Grexit. Επίσης, ο κ. Βαλς πήρε θέση για την αίτηση προς τον ESM, χαρακτηρίζοντάς την μία ισορροπημένη θέση, που αποτελεί βάση για την όλη διαπραγμάτευση. Ας είναι αυτή η ημέρα μία αρχή για την προσπάθεια που θα κορυφωθεί την Κυριακή με την Ελλάδα, ως αναπόσπαστο μέρος της ευρωζώνης, θα σταθεί όρθια και θα συμβάλει στην πορεία της Ευρώπης στο δύσκολο μέλλον.

Συνάντηση με Θεοδωράκη – Επικοινωνία με Γεννηματά
Ο Αλέξης Τσίπρας μετά τη συνάντηση του με τον Προκόπη Παυλόπουλο, δέχθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη. Εν συνεχεία ο πρωθυπουργόςεπικοινώνησε τηλεφωνικά με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά για να την εημερώσει για τις εξελίξεις στις επαφές του με τις Βρυξέλλες.
Επικοινωνία Μαξίμου με Συγγρού λίγο μετά τις 21:00. Ο Βαγγέλης Μειμαράκης ενημερώθηκε πως ο πρωθυπουργός είναι διαθέσιμος για συνάντηση. Ωστόσο, ο νέος πρόεδρος της ΝΔ δεν δείχνει διάθεση να πάει σε συνάντηση. Πηγές της Νέας Δημοκρατίας εκφράζουν την απορία τους, γιατί ο Αλέξης Τσίπρας αρνείται να ενημερώσει θεσμικά και δημόσια τα πολιτικά κόμματα και την ελληνική κοινωνία και επιλέγει κλειστές συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς. Λίγο μετά από τις 23.00 όπως έγινε γνωστό δεν είχε γίνει τηλεφωνική επικοινωνία του Πρωθυπουργού με τον κ.Μειμαράκη

Αίτημα της Ελλάδας στον ESM
Την Τετάρτη, η Ελλάδα έστειλε επίσημο αίτημα για νέα δανειακή σύμβαση στον Μηχανισμό Ευρωπαϊκής Σταθερότητας (ESM), όπως επιβεβαιώθηκε από εκπρόσωπο του Μηχανισμού και την ελληνική κυβέρνηση. Το πρόγραμμα το οποίο αιτείται η Ελλάδα, αν εγκριθεί, θα έχει τριετή διάρκεια.
«Ο ESM έλαβε το ελληνικό αίτημα», ανέφερε ο εκπρόσωπος του Μηχανισμού, ενώ λίγο αργότερα η ελληνική κυβέρνηση δημοσιοποίησε το αίτημα της Ελλάδας για χρηματοδότηση, το οποίο απέστειλε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος στον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ESM.
Το αίτημα το επεξεργάστηκε στη συνεδρίασή του το EuroWorking Group και έγινε η διαδικασία της τυπικής έγκρισης, με τον Γερούν Ντάισελμπλουμ να «προωθεί» το αίτημα στον Πιερ Μοσκοβισί και τον Μάριο Ντράγκι. Ετσι, αν και αρχικά υπήρξαν πληροφορίες ότι η τηλεδιάσκεψη του Eurogroup- που ματαιώθηκε το πρωί- θα γινόταν τελικά, κρίθηκε ότι δεν χρειάζεται να γίνει κάτι τέτοιο από τη στιγμή που εγκρίθηκε αρχικά το αίτημα. Και αυτό, παρότι- σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ- η γερμανική πλευρά πίεζε για να συνεδριάσουν και οι υπουργοί Οικονομικών.

Τα επόμενα βήματα για το αίτημα
Οι υπουργοί του Eurogroup θα εξετάσουν την αίτηση σε τηλεδιάσκεψη που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη για να το εξετάσει. Παράλληλα, η ελληνική κυβέρνηση θα καταθέσει νέες προτάσεις προς τους δανειστές, με διορία την Πέμπτη. Οι προτάσεις θα εξεταστούν από το Eurogroup και στη συνέχεια την Κυριακή από τους ηγέτες της Ευρωζώνης και τους ηγέτες των 28 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με στόχο οι Σύνοδοι Κορυφής που θα πραγματοποιηθούν για τον σκοπό αυτό στις Βρυξέλλες να είναι και οι τελικές για συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και δανειστών.
Σύσσωμοι οι ηγέτες της Ευρωζώνης, οι υπουργοί Οικονομικών, καθώς και εκπρόσωποι των Θεσμών ξεκαθαρίζουν στην ελληνική κυβέρνηση ότι πρόκειται για την τελευταία ευκαιρία για επίτευξη συμφωνίας, καθώς ο χρόνος έχει τελειώσει, απειλώντας την Ελλάδα με ένα Grexit.

Αναλυτικά η επιστολή με το ελληνικό
αίτημα για χρηματοδότηση
Στην επιστολή του Ευκλείδη Τσακαλώτου προς τον ESM η Ελλάδα φαίνεται να αναλαμβάνει τη δέσμευση απέναντι στους δανειστές για άμεση λήψη μέτρων τόσο στο ασφαλιστικό όσο και στο φορολογικό. Η επιστολή, που αποτελεί και το επίσημο αίτημα της ελληνικής πλευράς για τη σύναψη νέας δανειακής σύμβασης, αναφέρει ρητά ότι τα μέτρα θα ληφθούν από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας.
Συγκεκριμένη αναφορά σε μέτρα, πάντως, δεν υπάρχει. Η επιστολή που υπογράφει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος αναφέρει τη δέσμευση της Ελλάδας να παραμείνει στο ευρώ, ενώ εμπεριέχει αναφορά και στη διευθέτηση του χρέους. Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι η Ελλάδα καλωσορίζει την ευκαιρία να διερευνηθεί η δυνατότητα λήψης μέτρων προκειμένου το χρέος προς τους Θεσμούς να καταστεί βιώσιμο σε μακροπρόθεσμη βάση.

Αγαπητέ πρόεδρε και γενικά διευθυντά,
Εκ μέρους της Ελληνικής Δημοκρατίας (‘η Δημοκρατία’ ή ‘Ελλάδα’), με την παρούσα σας παρουσιάζω αίτημα για στήριξη σταθερότητας στο πλαίσιο των Άρθρων 12 και 16 της Συνθήκης του ESM δεδομένου του κινδύνου για την χρηματοοικονομική σταθερότητα της Ελλάδας ως κράτους μέλους και της ευρωζώνης συνολικά.
Πιο συγκεκριμένα, η Ελλάδα ζητά από τον ESM δανειακή διευκόλυνση (‘Δάνειο’ ή ‘Πρόγραμμα’) με περίοδο διαθεσιμότητας για τρία χρόνια σύμφωνα με τους όρους που προβλέπονται στο Άρθρο 13 της Συνθήκης του ESM και του Άρθρου 12 της Οδηγίας για τα Δάνεια. Το Δάνειο θα χρησιμοποιηθεί για να εκπληρωθούν οι δανειακές υποχρεώσεις της Ελλάδας και να διασφαλιστεί η σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού συστήματος.
Σύμφωνα με τις αρχές αυτού του μεσομακροπρόθεσμου Προγράμματος, η Δημοκρατία δεσμεύεται σε μια ολοκληρωμένη σειρά μεταρρυθμίσεων και μέτρων που θα εφαρμοστούν στους τομείς της δημοσιονομικής βιωσιμότητας, της χρηματοοικονομικής σταθερότητας και της μακροπρόθεσμης οικονομικής ανάπτυξης. Εντός του πλαισίου του Προγράμματος, προτείνουμε να εφαρμοστούν άμεσα μια σειρά μέτρων ήδη από την αρχή της επόμενης εβδομάδας που θα περιλαμβάνουν:
- μέτρα σχετικά με τη φορολογική μεταρρύθμιση
- μέτρα σχετικά με τις συντάξεις
Επίσης, θα συμπεριλάβουμε επιπρόσθετες δράσεις που θα αναλάβει η Δημοκρατία για να ενισχυθεί περαιτέρω και να εκσυγχρονιστεί η οικονομία της. Η ελληνική κυβέρνηση, την Πέμπτη 9 Ιουλίου το αργότερο, θα παραθέσει αναλυτικά τις προτάσεις της για μια ολοκληρωμένη και συγκεκριμένη ατζέντα μεταρρυθμίσεων προς αξιολόγηση από τους τρεις θεσμούς που θα παρουσιαστεί στο Euro Group.
Επιπροσθέτως, αποτελεί εκπεφρασμένο στόχο της ελληνικής κυβέρνησης στο τέλος της χρονικής περιόδου διαθεσιμότητας του Δανείου, ή και νωρίτερα, να επανακτήσει πλήρη και βιώσιμη χρηματοδότηση στις αγορές, ώστε να εκπληρώνει τις μελλοντικές απαιτήσεις χρηματοδότησης, καθώς και μία βιώσιμη οικονομική και χρηματοπιστωτική κατάσταση. Ως τμήμα των ευρύτερων συνομιλιών οι οποίες θα διεξαχθούν, η Ελλάδα χαιρετίζει την ευκαιρία εκμετάλλευσης εν δυνάμει μέτρων τα οποία θα ληφθούν ώστε το χρέος που συνδέεται με τον επίσημο τομέα να καταστεί μακροπρόθεσμα διατηρήσιμο και βιώσιμο.
Η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να τηρήσει τις οικονομικές της υποχρεώσεις προς όλους τους πιστωτές της πλήρως και εγκαίρως. Εχουμε τη βεβαιότητα ότι τα κράτη μέλη κατανοούν τον επείγοντα χαρακτήρα της αίτησής μας για χορήγηση Δανείου αυτή τη στιγμή, με δεδομένη την εύθραυστη κατάσταση του τραπεζικού συστήματος, την έλλειψη διαθέσιμης ρευστότητας, τις επερχόμενες υποχρεώσεις μας, τη συσσώρευση εσωτερικών ληξιπρόθεσμων οφειλών, καθώς και την εκπεφρασμένη επιθυμία μας να αποπληρώσουμε τις ανεξόφλητες οφειλές μας προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Τράπεζα της Ελλάδος.
Επαναδιατυπώνουμε την δέσμευση της Ελλάδας να παραμείνει μέλος της ευρωζώνης και να σεβασθεί τους κανόνες και τις ρυθμίσεις ως κράτος μέλος. Ελπίζουμε στην ευνοϊκή και έγκαιρη εξέταση της αίτησής μας.
Για την αποφυγή αμφιβολίας, η επιστολή αυτή υπερισχύει της προηγούμενης επιστολής με ημερομηνία 30 Ιουνίου 2015.
Μετά τιμής,
ο υπουργός Οικονομικών

Η αντίδραση του Γερούν Ντάισελμπλουμ
στο αίτημα της Ελλάδας στον ESM
Λίγες ώρες μετά το αίτημα του κ. Τσακαλώτου προς τον ESM, ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, με επιστολή του από τα μέλη του Μηχανισμού, τον Πιέρ Μοσκοβισί και τον Μάριο Ντράγκι να εξετάσουν το αίτημα για χορήγηση τριετούς προγράμματος η Κομισιόν και ΕΚΤ.
  • Αξιολόγηση της ύπαρξης ρίσκου για τη σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού συστήματος της Ευρωζώνης ως συνόλου ή των κρατών-μελών της,
  • Αξιολόγηση, σε συνεργασία με το ΔΝΤ, του κατά πόσο το δημόσιο χρέος της Ελληνικής Δημοκρατίας είναι βιώσιμο και
  • Αξιολόγηση των πραγματικών ή πιθανών χρηματοδοτικών αναγκών της Ελληνικής Δημοκρατίας.
Αναλυτικά η επιστολή:
«Αγαπητέ Επίτροπε,
Αγαπητέ πρόεδρε,

Στις 8 Ιουλίου η Ελληνική Δημοκρατία κατέθεσε αίτημα για στήριξη από τον ESM, η οποία θα έρθει υπό τη μορφή δανείου.
Μετά την λήψη του προαναφερόμενου αιτήματος και σε εκτέλεση του Άρθρου 13 (1) της Συνθήκης του ESM και σε σύνδεση με το Άρθρο 2 του Οδηγού Παροχής Δανείων του μηχανισμού, αναθέτω, ως πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του ESM, στην Κομισιόν σε συνεργασία με την ΕΚΤ τα ακόλουθα:
α. Αξιολόγηση της ύπαρξης ρίσκου για τη σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού συστήματος της Ευρωζώνης ως συνόλου ή των κρατών-μελών της,
β. Αξιολόγηση, σε συνεργασία με το ΔΝΤ, του κατά πόσο το δημόσιο χρέος της Ελληνικής Δημοκρατίας είναι βιώσιμο και
γ. Αξιολόγηση των πραγματικών ή πιθανών χρηματοδοτικών αναγκών της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Βάσει του Άρθρου 13 (1) της Συνθήκης του ESM, αυτές οι αξιολογήσεις σε συνδυασμό με το προαναφερθέν αίτημα και την πρόταση του γενικού διευθυντή του ESM, βάσει του Άρθρου 2, θα αποτελέσουν τη βάση της απόφασης του διοικητικού συμβουλίου του ESM για το κατά πόσο θα προσφέρουν στήριξη στην Ελληνική Δημοκρατία, υπό μορφή δανείου.
Μετά τιμής,
Γερούν Ντάισελμπλουμ
Πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του ESM»


Τι γράφει η Bild για το νέο Μνημόνιο
Το τρίτο κατά σειρά πρόγραμμα προς την Ελλάδα, εάν και εφόσον υπάρξει συμφωνία, παρουσιάζει η γερμανική εφημερίδα. Επικαλούμενη γαλλικές κυβερνητικές πηγές, αναφέρει πως το πρόγραμμα θα έχει διάρκεια τρία χρόνια, με δυνατότητα επέκτασής του, με την προϋπόθεση ότι θα έχει στεφθεί με επιτυχία.
Τα χρήματα που θα δοθούν αγγίζουν αυτά που είχε προβλέψει προσφάτως το ΔΝΤ ότι θα χρειαστεί η Ελλάδα για να καταφέρει να αντέξει τα οικονομικά ανοίγματά της τα επόμενα χρόνια. Το Ταμείο έκανε λόγο για 51 δισεκατομμύρια ευρώ. Η γερμανική εφημερίδα, ωστόσο, αναφέρει πως αν παραταθεί το πρόγραμμα τότε θα χρειαστούν πολλά περισσότερα από τα 51 δισεκατομμύρια ευρώ.

«Θα ψηφιστεί γρήγορα»
Τα χρήματα θα επιβαρύνουν τους Ευρωπαίους φορολογούμενους, αλλά ακόμα δεν είναι γνωστό ποιους, καθώς επίσης δεν είναι δεδομένο ότι η συμφωνία θα καταφέρει να ψηφιστεί από όλα τα Κοινοβούλια.

«Η κατάσταση στην Ελλάδα έχει επιδεινωθεί σημαντικά κατά τις τελευταίες ημέρες... Η Bundestag θα πρέπει αρχικά να δώσει το πράσινο φως για το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων της Ελλάδας προκειμένου να εγκρίνει ένα νέο ελληνικό πρόγραμμα βοήθειας», αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα, προσθέτοντας ότι στην κοινοβουλευτική ομάδα των Χριστιανοδημοκρατών - Χριστιανοκοινωνιστών (CDU- CSU) υπάρχει ήδη σημαντική αντίσταση για ένα τρίτο πρόγραμμα στήριξης.
Σημαντική θα είναι η παρουσία της ΕΚΤ για να δώσει τον τόνο, καθώς οι ελληνικές τράπεζες έχουν άμεση ανάγκη τη βοήθειά της. Η Bild αναφέρει πως είναι υπό συζήτηση στην ΕΚΤ η αύξηση έκτακτης ανάγκης για να δώσει περαιτέρω ρευστότητα στις ελληνικές τράπεζες.

Όσο για το πόσο γρήγορα μπορεί να αποφασιστεί το τρίτο πακέτο στήριξης, σύμφωνα με την Bild, το πρόγραμμα θα πρέπει να εγκριθεί με συνοπτικές διαδικασίες, το ταχύτερο δυνατόν, αφού οι ελληνικές τράπεζες είναι έτοιμες να καταρρεύσουν.

WSJ: H Ελλάδα υπόσχεται να εφαρμόσει φορολογικά και συνταξιοδοτικά μέτρα από την επόμενη εβδομάδα
Νέο τριετές πρόγραμμα από τον μηχανισμό διάσωσης της ευρωζώνης, ESM, αιτήθηκε η Ελλάδα, σύμφωνα τη The Wall Street Journal. Όπως επισημαίνει η εφημερίδα, το προηγούμενο ελληνικό αίτημα στον ESM έκανε λόγο για δύο χρόνια.
Σύμφωνα με το έγγραφο, η Ελλάδα υπόσχεται να εφαρμόσει φορολογικά και συνταξιοδοτικά μέτρα, στην αρχή της επόμενης εβδομάδας. Επίσης, η Ελλάδα σχεδιάζει να ανακτήσει πλήρη πρόσβαση στην αγορά μετά την τριετή διάσωση που αιτήθηκε σήμερα, αναφέρει. Η Ελλάδα επαναδιατυπώνει τη δέσμευσή της να παραμείνει μέρος της ευρωζώνης, σεβόμενη τους κανόνες και τις ρυθμίσεις.

Συνάντηση εργασίας για την ομαλή λειτουργία των μονάδων υγείας της Στερεάς Ελλάδας

Με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη
Κώστα Μπακογιάννη

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, αναγνωρίζοντας τις μεγάλες ανάγκες που καλούνται να καλύψουν τα Νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας και τα Περιφερειακά Ιατρεία, σε αυτή τη δύσκολη οικονομική και πολιτική συγκυρία για τη χώρα μας, προβαίνει έμπρακτα στη στήριξη τους.

Με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννη, θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015 και ώρα 11.00, στα γραφεία της Περιφέρειας, στη Λαμία (Υψηλάντη 1), συνάντηση εργασίας με τη συμμετοχή της Περιφερειακής Αρχής, της διοίκησης της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Ελλάδας, των Νοσοκομείων, καθώς επίσης και των Κέντρων Υγείας της Στερεάς Ελλάδας.

Η εν λόγω συνάντηση αποσκοπεί στη χάραξη κοινής στρατηγικής για την εξασφάλιση της ομαλής και απρόσκοπτης λειτουργίας των μονάδων υγείας της Στερεάς Ελλάδας, εν μέσω αυτής της πρωτόγνωρης κρίσης από την οποία διέρχεται η χώρα μας.

Με αίσθημα ευθύνης, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας τοποθετεί σε πρώτο πλάνο τoν άνθρωπο και επικεντρώνεται σε δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης και ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής. Σε αυτή την κρίσιμη καμπή της σύγχρονης Ελλάδας, ο κάθε ένας από τη δική του πλευρά, οφείλει, υπερβαίνοντας τις δυνάμεις του και μέσα από τη συνεργασία, να εξασφαλίσει στους πολίτες το αναφαίρετο δικαίωμα στην υγεία. 
 

Τα τεχνικά έργα στη Πεδιάδα του Μόρνου σε συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Το σημαντικό θέμα του αναδασμού και των τεχνικών έργων στην πεδιάδα του Μόρνου θα συζητηθεί μεταξύ άλλων στο εξ αναβολής Περιφερειακό Συμβιούλιο Στερεάς Ελλάδας που θα πραγματοποιηθεί στην Άμφισσα την Τετάρτη 15 Ιουλίου και ώρα 12:00 π.μ. στο «Γιάγτζειο - Κορδώνειο Πνευματικό Κέντρο Άμφισσας.

Στην πλούσια ατζέντα των θεμάτων που ανακοίνωσε με την ημερήσια διάταξη η Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ασημίνα Δ. Παπαναστασίου αρκετά είναι αυτά που αφορούν και τη Φωκίδα.

Θέμα 1ο Συζήτηση για θέματα που άπτονται του έργου «Δίκτυο Ανοικτών Διωρύγων Πεδιάδας Μόρνου».
Εισηγητής Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας Κωνσταντίνος Μίχος

Θέμα 2ο Λήψη Απόφασης για την παροχή κινήτρων υπέρ επικουρικών ιατρών στις άγονες, προβληματικές και απομακρυσμένες περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κατ' εφαρμογή των διατάξεων του άρθρ. 20 του Ν. 4213/2013.
Εισηγητής Περιφερειάρχης Κωνσταντίνος Π. Μπακογιάννης

Θέμα 3ο Συγκρότηση Περιφερειακής Επιτροπής Αναπτυξιακού Σχεδιασμού ΕΣΠΑ για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Εισηγητής Περιφερειάρχης Κωνσταντίνος Π. Μπακογιάννης

ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Θέμα 4ο Τροποποίηση της υπ' αρίθμ. 80/2015 Απόφασης ΠΣ με θέμα «Έγκριση πρόσληψης προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου, με κάλυψη της δαπάνης από τους ΚΑΠ».
Εισηγητής Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας Ευθύμιος Καραΐσκος

Θέμα 5ο Έγκριση πρόσληψης προσωπικού ορισμένου χρόνου, δίμηνης διάρκειας, για αντιμετώπιση κατεπειγουσών, εποχικών και πρόσκαιρων αναγκών της Π. Ε. Βοιωτίας.
Εισηγήτρια Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας Φανή Παπαθωμά

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
 

Θέμα 6ο  Αίτημα στήριξης από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος της διεκδίκησης για τους Δελφούς του τίτλου «Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021».
Εισηγητής Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Αθλητισμού & Πολιτισμού Ηλίας Σανίδας

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΜΑΘΗΤΙΚΩΝ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ

Θέμα 7ο   Έγκριση διενέργειας διαγωνισμών και διαδικασιών διαπραγμάτευσης για τα αδιάθετα δρομολόγια μεταφοράς μαθητών δημοσίων σχολείων σχολικής αρμοδιότητας Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας των σχολικών ετών 2015-2016 και 2016-2017 για κατόχους οχημάτων ΔΧ και ελλείψει αυτών για κατόχους οχημάτων ΙΧ.
Εισηγητής Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας Αριστείδης Τασιός

ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Θέμα 8ο  Έγκριση Κανονισμού Άρδευσης Κωπαϊδικού Πεδίου.
Εισηγήτρια Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας Φανή Παπαθωμά

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

Θέμα 9ο  Έγκριση της Περιφερειακής Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.
Εισηγητής Εντεταλμένος Σύμβουλος Περιφερειακής Πολιτικής Θεμιστοκλής Χειμάρας

Θέμα 10ο   Έγκριση της Περιφερειακής Στρατηγικής Προώθησης της Κοινωνικής Ένταξης, Καταπολέμησης της Φτώχειας & Κάθε Μορφής Διακρίσεων στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για την Προγραμματική Περίοδο 2014-2020.
Εισηγητής Εντεταλμένος Σύμβουλος Περιφερειακής Πολιτικής Θεμιστοκλής Χειμάρας

Θέμα 11ο   Έγκριση του Περιφερειακού σχεδιασμού για την Κοινωνική Ενσωμάτωση των Ρομά στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για την Προγραμματική Περίοδο 2014-2020.
Εισηγητής Εντεταλμένος Σύμβουλος Περιφερειακής Πολιτικής Θεμιστοκλής Χειμάρας

Θέμα 12ο   Έγκριση του Στρατηγικού Σχεδίου του Πενταετούς Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας 2014-2019.
Εισηγητής Εντεταλμένος Σύμβουλος Περιφερειακής Πολιτικής Θεμιστοκλής Χειμάρας

Θέμα 13ο  Έγκριση της Συμμετοχής της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας ως Επικεφαλής Εταίρος στην Κοινωνική Σύμπραξη για την υλοποίηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Επισιτιστικής & Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD)» στην Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας.
Εισηγητής Εντεταλμένος Σύμβουλος Περιφερειακής Πολιτικής Θεμιστοκλής Χειμάρας

Θέμα 14ο  Έγκριση της Συμμετοχής της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας ως Επικεφαλής Εταίρος στην Κοινωνική Σύμπραξη για την υλοποίηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Επισιτιστικής & Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD)» στην Περιφερειακή Ενότητα Ευβοίας.
Εισηγητής Εντεταλμένος Σύμβουλος Περιφερειακής Πολιτικής Θεμιστοκλής Χειμάρας

Θέμα 15ο  Έγκριση της Συμμετοχής της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας ως Επικεφαλής Εταίρος στην Κοινωνική Σύμπραξη για την υλοποίηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Επισιτιστικής & Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD)» στην Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας.
Εισηγητής Εντεταλμένος Σύμβουλος Περιφερειακής Πολιτικής Θεμιστοκλής Χειμάρας

Θέμα 16ο   Έγκριση της Συμμετοχής της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας ως Επικεφαλής Εταίρος στην Κοινωνική Σύμπραξη για την υλοποίηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Επισιτιστικής & Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD)» στην Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας.
Εισηγητής Εντεταλμένος Σύμβουλος Περιφερειακής Πολιτικής Θεμιστοκλής Χειμάρας

ΤΕΧΝΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ - ΕΡΓΑ

Θέμα 17ο   Έγκριση τροποποίησης Τεχνικού Προγράμματος Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας έτους 2015 που αφορά το πρόγραμμα που χρηματοδοτείται από παρακράτηση 20% των πιστώσεων των Περιφερειακών Ενοτήτων και αφορούν επενδυτικές δαπάνες ΚΑΠ (Περιφερειακοί ΚΑΠ).
Εισηγητής Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας Ευθύμιος Καραΐσκος

Θέμα 18ο   Έγκριση προϋπολογισμών και υποέργων (1η τροποποίηση), στα πλαίσια του ενάριθμου 2014ΕΠ56600009 «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ Π.Ε. ΦΩΚΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΤΗ 2015, 2016 & 2017» της ΣΑΕΠ 566.
Εισηγητής Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας Ευθύμιος Καραΐσκος

Θέμα 19ο   Έγκριση προϋπολογισμών και υποέργων (1η τροποποίηση), στα πλαίσια του ενάριθμου 2014ΕΠ56600008 «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ Π.Ε. ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΤΗ 2015, 2016 & 2017» της ΣΑΕΠ 566.
Εισηγητής Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας Ευθύμιος Καραΐσκος

Θέμα 20ο   Έγκριση προϋπολογισμών και υποέργων (2η τροποποίηση), στα πλαίσια του του ενάριθμου 2014ΕΠ56600015 της ΣΑΕΠ 566 που αφορά «ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΠΟΧΙΟΝΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ & ΕΠΑΡΧΙΑΚΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ & ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΗΣ Π.Ε. ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ 2015-2017.
Εισηγητής Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας Ευθύμιος Καραΐσκος

Θέμα 21ο   Έγκριση τροποποίησης Τεχνικού Προγράμματος ΠΕ Φθιώτιδας, για το έτος 2015.
Εισηγητής Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας Ευθύμιος Καραΐσκος

Θέμα 22ο  Έγκριση τροποποίησης Τεχνικού Προγράμματος ΠΕ Εύβοιας, για το έτος 2015.
Εισηγητής Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας Ευθύμιος Καραΐσκος

Θέμα 23ο   Έγκριση προϋπολογισμών και υποέργων στα πλαίσια του ενάριθμου 2014ΕΠ56600011 της ΣΑΕΠ 566 που αφορά «ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΠΟΧΙΟΝΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ & ΕΠΑΡΧΙΑΚΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ & ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΗΣ Π.Ε. ΕΥΒΟΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ 2015-2017.
Εισηγητής Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας Ευθύμιος Καραΐσκος

Θέμα 24ο   Έγκριση 1ης τροποποίησης του Περιφερειακού Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων από πιστώσεις Σ.Α.Ε. 048 (ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε.), έτους 2015, για την Π.Ε. Βοιωτίας.
Εισηγητής Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας Ευθύμιος Καραΐσκος

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ - ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ - ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ

Θέμα 25ο  Αποδοχή δωρεάς μεταχειρισμένου αυτοκινήτου της εταιρείας «ΣΥΝΕΡΓΙΑ Α.Ε.».
Εισηγητής Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας Φάνης Σπανός

Θέμα 26ο  Άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού.
Εισηγήτρια Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας Φανή Παπαθωμά

Θέμα 27ο  Συμπλήρωση -Τροποποίηση της αρ. 234/2014 Απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου «Περί έγκρισης πίνακα Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης (Ο.Π.Δ) που αφορά τον Προϋπολογισμό του έτους 2015 και Πίνακα έκδοσης Χ.Ε.Π της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας».
Εισηγητής Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών & Διαχείρισης Δημόσιας Περιουσίας Ιωάννης Περλεπές

Θέμα 28ο  Έγκριση ταμειακού Απολογισμού Οικονομικού Έτους 2014, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Εισηγητής Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών & Διαχείρισης Δημόσιας Περιουσίας Ιωάννης Περλεπές

Θέμα 29ο  6η Τροποποίηση Προϋπολογισμού Έτους 2015, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Εισηγητής Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών & Διαχείρισης Δημόσιας Περιουσίας Ιωάννης Περλεπές


Δευτέρα, 6 Ιουλίου 2015

Κ.ΧΑΛΙΟΡΗΣ: Ξεκάθαρη και δεσμευτική εντολή του λαού προς κάθε κατεύθυνση

Ο ελληνικός κι ο φωκικός λαός άσκησε σήμερα το δημοκρατικό του δικαίωμα και πήρε τις αποφάσεις του. Η ετυμηγορία τους είναι ξεκάθαρη και δεσμευτική. Προς κάθε κατεύθυνση. Η νίκη του ΟΧΙ είναι αδιαμφισβήτητη.

Οι συμπατριώτες μας κι οι συντοπίτες μας έδωσαν σαφή κι ισχυρή εντολή στον Πρωθυπουργό να διαπραγματευτεί σκληρά για την επίτευξη της καλύτερης δυνατής συμφωνίας στο πλαίσιο του ευρώ. Η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας είναι αδιαπραγμάτευτη, όπως κι ο αγώνας για μια Ευρώπη πιο δημοκρατική, δίκαιη κι ανθρώπινη. Παράλληλα, είναι ξεκάθαρο πια προς όλους μας ότι απόλυτη προτεραιότητα για όλους είναι οι προοπτικές της νέας γενιάς, του μεγαλύτερου θύματος της πενταετίας. Η κυβέρνηση υποχρεούται να προβεί στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις που θα ανοίξουν δουλειές για τους νέους ανθρώπους και που θα τους ξαναδώσει τη χαμένη τους αισιοδοξία για το μέλλον τους.

Τέλος, οι πολίτες επεφύλαξαν κι ένα ηχηρό αλλά και τελευταίο μήνυμα για το κόμμα μας. Από αύριο οφείλουμε να αλλάξουμε συθέμελα, να βάλουμε σε πρώτο πλάνο τη νέα φουρνιά του ανθρώπινου δυναμικού του κόμματός μας, να χαράξουμε μια νέα πορεία, με νέες ιδέες και κατευθύνσεις στο πλαίσιο του φιλελεύθερου χαρακτήρα και με γνώμονα τις ιστορικές παρακαταθήκες του κόμματός μας. Είναι η τελευταία μας ευκαιρία. Και το χρωστάμε όχι μόνο στο κόμμα μας, αλλά και στην πατρίδα. Η χώρα χρειάζεται άμεσα ισχυρή κι άφθαρτη Αντιπολίτευση.

Κωνσταντίνος Εμ. Χαλιορής

Οικονομολόγος, Πολιτευτής Νέας Δημοκρατίας Ν.Φωκίδας

Ο Κωστοπαναγιώτου για το δημοψήφισμα

Στην ύψιστη λειτουργία της άμεσης δημοκρατίας ο λαός έδωσε την απόφασή του.

Με εντιμότητα και διαφάνεια θα διαχειριστούμε την εντολή του.

O Βουλευτής Φωκίδας
Ηλίας Κωστοπαναγιώτου

Δ. ΔΩΡΙΔΑΣ: ΟΧΙ 50,16% - ΝΑΙ 49,84%

Την απόλυτη σχεδόν ισοπαλία είχαμε στο Δήμο Δωρίδας στο χθεσινό δημοψήφισμα όπου το ΟΧΙ έλαβε 3.198  ψήφους και ποσοστό  50,16% και το ΝΑΙ 3.893 ψήφους και ποσοστό 49,84%.

Η αποχή έφτασε στο 50,27% ενώ στη Δημοτική Ενότητα Βαρδουσίων ήταν 74,52% !

Στο Νομό Φωκίδας  η αποχή ήταν 42,44%
Οι εγγεγραμμένοι ήταν  43.109  και ψήφισαν : 24.815
Το ΟΧΙ έλαβε  13.270 ( 56,91%) και το ΝΑΙ 9.863 ( 43,09%), ενώ είχαμε  1.497 ( 6,03% ) άκυρα και 185 ( 0,75% ) λευκά
 
 

Αναλυτικά τα αποτελέσματα στο Δήμο Δωρίδας
Εγγεγραμμένοι           16.643
Ψηφίσαντες                  8.277
ΟΧΙ                                  3.918  ( 50,16% )
ΝΑΙ                                  3.893  ( 49,84% )
Άκυρα                                411  (  4,97% )
Λευκά                                  55   (  0,66% )
 
 

 ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΒΑΡΔΟΥΣΙΩΝ

Εγγεγραμμένοι:             2.182
Ψηφίσαντες                       556
ΟΧΙ                                       252   ( 48,37 % )
ΝΑΙ                                       269   ( 51,63% )
Άκυρα                                    31   ( 5,58% )
Λευκά                                      4    ( 0,72% )

 ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΥΠΑΛΙΟΥ
Εγγεγραμμένοι              6.770
Ψηφίσαντες                   3.634
ΟΧΙ                                   1.800   ( 52,37% )
ΝΑΙ                                   1.637   ( 47,63 )
Άκυρα                                 181   ( 4,98% )
Λευκά                                   16    ( 0,44% )

 ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΙΔΩΡΙΚΙΟΥ

Εγγεγραμμένοι              4.458
Ψηφίσαντες                    2.052
ΟΧΙ                                       855  ( 45,17 % )
ΝΑΙ                                    1.038  ( 54,83% )
Άκυρα                                  142  ( 6,92% )
Λευκά                                    17  ( 0,83% )

 ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΟΛΟΦΩΝΑΣ
Εγγεγραμμένοι                3.233
Ψηφίσαντες                     2.035
ΟΧΙ                                     1.011  ( 51,58% )
ΝΑΙ                                        949  ( 48,42% )
Άκυρα                                     57   ( 2,80% )
Λευκά                                     18   ( 0,88% )