Ειδησεογραφικό blog για τη ΔΩΡΙΔΑ

* To "DORIDA news" είναι ανεξάρτητο ειδησεογραφικό blog, που στελεχώνεται από επαγγελματίες δημοσιογράφους και επιστήμονες συνεργάτες.Διευθύνεται από το δημοσιογράφο Περικλή Ν. Λουκόπουλο - mail, perilouko@yahoo.gr *

Σάββατο, 27 Ιουνίου 2015

Απίστευτο: Υπουργοί και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σπρώχνονται στο ΑΤΜ της Βουλής για να βγάλουν λεφτά !

ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΝΙΣΤΑ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ...

 
Την ώρα που η κυβέρνηση συνιστά στους πολίτες ψυχραιμία και τους εξηγεί ότι δεν υπάρχει λόγος να τραβάνε τα λεφτά τους από τις τράπεζες στα μηχανήματα αυτόματης ανάληψης της Βουλής υπουργοί και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σπρώχνονται για να βγάλουν τα λεφτά τους σύμφωνα με ρεπορτάζ του site iefimerida


Μπορεί τα λεφτά στο ΑΤΜ της Βουλής να είχαν τελειώσει νωρίτερα, ωστόσο, έγινε ανεφοδιασμός και μετά από λίγη ώρα η λειτουργία τους αποκαταστάθηκε. 

Αμέσως, άρχισαν να σχηματίζονται εκ νέου ουρές. Ανάμεσα σε αυτούς που έσπευσαν αν τραβήξουν χρήματα ήταν ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χαρά Καφαντάρη, η συνάδελφός της Ραχήλ Μακρή αλλά και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος Νίκος Φίλης. 

Στην ουρά αλλά χωρίς να καταφέρουν να προχωρήσουν σε ανάληψη λόγω εξάντλησης των χρημάτων ήταν και ο υπουργός Εργασίας Π. Σκουρλέτης αλλά και ο βουλευτής Κ. Λαπαβίτσας

Πως θα ψηφίσουμε στο δημοψήφισμα της Κυριακής,η διαδικασία και τι θα κοστίσει

Στις κάλπες θα πάνε οι πολίτες την Κυριακή 5 Ιουλίου προκειμένου να ψηφίσουν Ναι ή Όχι για το δημοψήφισμα που αποφάσισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.


Η διαδικασία στην κάλπη
Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί την επόμενη Κυριακή είναι όπως αυτή των εκλογών. Θα στηθούν κάλπες και οι εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι με την ταυτότητα ή το διαβατήριο τους θα προσέλθουν για να ψηφίσουν.
Τα ψηφοδέλτιο θα είναι ΝΑΙ, ΟΧΙ και λευκό.
Η ψηφοφορία αρχίζει στις 7.00 και ολοκληρώνεται στις 19.00 της ίδιας ημέρας.


Για να θεωρηθεί έγκυρο το αποτέλεσμα της λαϊκής ετυμηγορίας, στο μεν πρώτο είδος δημοψηφίσματος για κρίσιμα εθνικά θέματα θα πρέπει η συμμετοχή των ψηφοφόρων να είναι στο 40%, ενώ για το δεύτερο το λεγόμενο «νομοθετικό» θα πρέπει στην κάλπη να προσέλθει το 50% του εκλογικού σώματος.

Πόσο μπορεί να κοστίσει ένα δημοψήφισμα
Αν και ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό πόσο θα κοστίσει η διαδικασία του δημοψηφίσματος, υπενθυμίζεται πως:

Το πλαίσιο του τρόπου προσφυγής στην λαϊκή ετυμηγορία περιγράφεται από τις παραγράφους 3 και 4 του Συντάγματος οι οποίες εξειδικεύτηκαν από το νόμο 4023/2011 («Διεύρυνση της άμεσης και συμμετοχικής δημοκρατίας με την διενέργεια δημοψηφίσματος») που ψήφισε η κυβέρνηση Γιώργου Παπανδρέου τον Οκτώβριο του 2011.


Σύμφωνα μάλιστα με την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου που συνόδευε εκείνο το νομοσχέδιο, το κόστος για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος εκτιμάται στα 110.000.000 ευρώ.

Έναρξη Θεατρικού Εργαστηρίου Μαραθιά

Δωρεάν συμμετοχή, προσφορά της θεατρολόγου Εύης Τασάκου & του Πολιτιστικού και Μορφωτικού συλλόγου Μαραθιά για την προώθηση του πολιτισμού στην περιοχή

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μαραθιά στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του, διοργανώνει ένα θερινό κύκλο μαθημάτων θεατρικής παιδείας, το Καλοκαίρι 2015.

Οι συμμετέχοντες θα γνωρίσουν το αντικείμενο του Θεάτρου μέσα από διαφορετικά γνωστικά αντικείμενα, καθώς θα διδαχθούν Αυτοσχεδιασμό, Υποκριτική, Αφήγηση παραμυθιού και Κινησιολογία.

Με ένα ολοκληρωμένο κύκλο θεατρικής εκπαίδευσης που στόχο έχει όχι να παραγάγει ηθοποιούς, αλλά να υπενθυμίσει τα σημαντικά οφέλη του Θεάτρου τόσο σε προσωπικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο, θα γίνει αντιληπτό πως το θέατρο δεν είναι η αποστήθιση ενός θεατρικού κειμένου και το “στήσιμο” στη σκηνή, αλλά μια διαδικασία που ξεκινά πολύ νωρίτερα και έχει να κάνει με το να ανακαλύψω πως μπορώ να εκφραστώ, πως μπορώ να επικοινωνήσω, πως μπορώ να συνεργαστώ μέσα σε μια ομάδα και να δημιουργήσω - γνωρίζοντας τον εαυτό μου και τους άλλους - μέσω του Θεάτρου.

Με την ολοκλήρωση του πρώτου αυτού κύκλου μαθημάτων θα γίνει παρουσίαση – παράσταση σε κοινό.

Στόχος είναι να δημιουργηθούν διαφορετικά τμήματα σύμφωνα με τις ηλικίες των συμμετεχόντων.

Για παιδιά δημοτικού έχει προγραμματιστεί ένας κύκλος μαθημάτων θεατρικού παιχνιδιού που συνδυάζει τη μάθηση με την ψυχαγωγία.

Είναι πρόθεσή μας εφόσον υπάρξει υποστήριξη από τους συντοπίτες μας, η προσπάθεια θα συνεχιστεί και κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου υπό μορφή σεμιναρίων ώστε να δημιουργηθεί μια συνεχής ροή του προγράμματος και να δοθεί το στίγμα της θεατρικής παιδείας στο Μαραθιά και στην ευρύτερη περιοχή.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ : 25 Ιουνίου έως 5 Ιουλίου στα τηλέφωνα: 26340 91175 - 91061  &  6980097672

Υπεύθυνη προγράμματος: Eύη Τασάκου.

Σ.Σ. Η Εύη Τασάκου είναι κόρη του Peter Τασάκου και της Ελένης Τασάκου. Είναι αριστούχος του τμήματος θεατρικών σπουδών του Πανεπιστημίου της Bologna και έχει εργασθεί ως καθηγήτρια θεατρικής αγωγής στην δημόσια και ιδιωτική εκπαίδευση και ως υπεύθυνη συντονισμού για θεατρικές ομάδες όλων των ηλικιών.

Παρασκευή, 26 Ιουνίου 2015

Συνεδριάζει την Κυριακή στο Λιδωρίκι για 9 θέματα το Δημοτικό Συμβούλιο Δωρίδας

Με εννέα θέματα στην ατζέντα συνεδριάζει την Κυριακή 28 Ιουνίου στις 6:30 το απόγευμα στο Λιδωρίκι, το Δημοτικό Συμβούλιο Δωρίδας.

Σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη που κοινοποίησε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Χρήστος Τσιλίκης τα θέματα και οι αντίστοιχοι εισηγητές τους είναι :
 1. Έγκριση συμμετοχής του Δήμου Δωρίδος στην Κοινωνική Σύμπραξη με συντονιστή την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, για την υλοποίηση των παρεμβάσεων του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Επισιτιστικής & Βασικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD).  (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος  Φλετούρης Κωνσταντίνος)
 2. Λήψη απόφασης για τη μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων του Δήμου Δωρίδος προς επένδυση στην Τράπεζα της Ελλάδος. (Εισηγητής: Δήμαρχος Καπεντζώνης Γεώργιος)
 3. Άρση της υποχρηματοδότησης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας από τα Ευρωπαϊκά προγράμματα. (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Φάκος Χαράλαμπος)
 4. Αίτηση της εταιρείας: «ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΔΩΡΙΔΟΣ Ε.Ε.- ΜΟΛΟΓΙΑΝΝΗ – ΚΟΥΚΟΥΛΗ Μ. – ΞΗΡΟΣ Η. & ΣΙΑ Ε.Ε.», περί ορισμού εκπροσώπου του Δήμου Δωρίδος για την υπογραφή συμβολαιογραφικής πράξης τροποποίησης – επέκτασης σύμβασης  μίσθωσης εκτάσεως 71.657 στρεμμάτων εκμετάλλευσης λατομείου αδρανών υλικών στην θέση ανάθεμα Τ.Κ. Μαλανδρίνου. (Εισηγητής: Πρόεδρος Δ.Σ. Τσιλίκης Χρήστος)
 5. Έγκριση και παραλαβή της με αριθμό 6/2015 μελέτης του έργου με τίτλο: «ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ ΑΣΦΑΛΤΟΤΑΠΗΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ Τ.Κ. ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙΟΥ Δ.Ε. ΕΥΠΑΛΙΟΥ» και καθορισμός του τρόπου εκτέλεσής του. (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Φάκος Χαράλαμπος)
 6. Λήψη απόφασης συμβιβασμού επί αγωγής αποζημίωσης. (Εισηγητής: Δήμαρχος Καπεντζώνης Γεώργιος)
 7. Παράταση σύμβασης παροχής υπηρεσιών επιστημονικής υποστήριξης για την ανάπτυξη του Σχεδίου Δράσης για την αειφόρο ενέργεια στο Σύμφωνο των Δημάρχων, με το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (Κ.Α.Π.Ε) του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας. (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Αντωνόπουλος Κωνσταντίνος)
 8. 3η παράταση προθεσμίας εκτέλεσης του έργου: «ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΟΡΕΙΝΩΝ Δ.Δ. ΚΑΜΠΟΥ, ΦΙΛΟΘΕΗΣ, ΤΕΙΧΙΟΥ, ΠΑΛΑΙΟΞΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΠΟΤΙΔΑΝΕΙΑΣ ΤΗΣ ΔΕ ΕΥΠΑΛΙΟΥ», με αριθ. μελέτης 23/2010. (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Φάκος Χαράλαμπος)
 9. 1η παράταση προθεσμίας εκτέλεσης της εργασίας: «ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΦΑΚΕΛΩΝ ΑΔΕΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ ΝΕΡΟΥ ΣΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΩΡΙΔΟΣ». (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Φάκος Χαράλαμπος)

Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2015

Συλλαλητήριο σήμερα του ΚΚΕ Φωκίδας

 
 
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΤΕ ΦΩΚΙΔΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26/06 ΚΑΙ ΩΡΑ 19:30

ΠΛΑΤΕΙΑ ΛΑΟΥ, ΑΜΦΙΣΣΑ


ΟΧΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

ΑΡΚΕΤΑ ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΡΟΪΔΙΑ

ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ – ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ

ΡΗΞΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΕ, ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ

Η… «παρθένα» Δωρίδα είναι το μεγάλο ατού της για την τουριστική ανάπτυξη

Με μεγάλη επιτυχία η Ημερίδα της Ένωσης Δωριέων Επιστημόνων στην Αθήνα για την τουριστική ανάπτυξη της Δωρίδας

Με την συμμετοχή δεκάδων Δωριέων πραγματοποιήθηκε χθες στο ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ της Αθήνας η Ημερίδα της Ένωσης Δωριέων Επιστημόνων με θέμα «Τουρισμός και Ανάπτυξη της Δωρίδας».
Κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρων του ακροατηρίου επί τρείς ώρες οι καθηγητές και τεχνοκράτες ανέπτυξαν όλα τα βασικά θέματα που  σηματοδοτούν, απαιτούνται  και στοχεύουν στην τουριστική ανάπτυξη της Δωρίδας του 21ου αιώνα.

Ειδικότερα ο Στέφανος Καραγιάννης , Αν. Καθηγητής, Οικονομικής Περιφερειακής Ανάπτυξης στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθήνας και η Αμαλία Καραπέκου, ΜΒΑ, Υπ. Δρ., ΟΠΑ Παντείου Πανεπιστημίου ανέπτυξαν το θέμα “Μορφές τουρισμού και βιώσιμη ανάπτυξη , η περίπτωση της Δωρίδας”

Η Λένα Μάντζιου, Καθηγήτρια Αρχιτεκτονικής του Πολυτεχνείου Αθηνών ανέπτυξε το θέμα "DORIC, Με το βλέμμα στο μέλλον" (Αρχιτεκτονική Περιβάλλοντος, παραλίμνιων τοπίων και αρχαιολογικών στην περιοχή της Δωρίδας)

Ο Γιώργος Παπαθανασίου, Σύμβουλος Επιχειρήσεων, και Πρόεδρος  της ΑΕΜΚΧ «ΙΑИΝΟUS» ανέπτυξε τα θέματα "Ανάδειξη και διαχείριση τουριστικού προορισμού στη Δωρίδα" και "Η συμβολή των εναλλακτικών μορφών τουρισμού στην ανάπτυξη της Δωρίδας - Η περίπτωση του Προσκυνηματικού & Θρησκευτικού Τουρισμού".

Ο βουλευτής Φωκίδας, γιατρός Ηλίας Κωστοπαναγιώτου χαιρέτησε ως αξιόλογη την Ημερίδα , που θα προσφέρει χρήσιμα συμπεράσματα, που θα αξιολογηθούν, θα κωδικοποιηθούν, θα ιεραρχηθούν και θα στηρίξει όπου χρειάζεται σε κυβερνητικά όργανα την υλοποίησή τους σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς, Δήμο, Οργανισμούς  κλπ.

Εκ μέρους του Δήμου Δωρίδας, ο Αντιδήμαρχος Κώστας Αντωνόπουλος , χαιρέτησε και εκ μέρους του Δημάρχου την εκδήλωση, αναφέροντας επιγραμματικά όλες τις ενέργειες που έχει κάνει τα τελευταία χρόνια ο Δήμος για την προώθηση του τουριστικού προϊόντος  και την προβολή της Δωρίδας.

Πρέπει όμως τόνισε ότι όλα όσα ακουστούν και καταγραφούν θα πρέπει να ιεραρχηθούν και κοστολογηθούν ώστε να είναι υλοποιήσιμα, μέσω κυρίως προγραμμάτων ΕΣΠΑ,  λαμβάνοντας υπ΄όψιν τη δύσκολη εποχή που διάγουμε όπου και τα έσοδα του Δήμου έχουν "κουρευτεί"  κατά… 70% !
Αξίζει πάντως να αναφερθεί ότι όλοι οι ομιλητές επισήμαιναν πως το μεγάλο ατού για την τουριστική ανάπτυξη της Δωρίδας είναι η μοναδικότητα του τοπίου, αφού η Δωρίδα είναι μια «παρθένα» περιοχή με αξιόλογα ιστορικά, πολιτισμικά και θρησκευτικά μνημεία που σε συνδυασμό με την χιλιάδων χρόνων ιστορία της θα της προσφέρουν  το απαιτούμενο brandname Dorida, που είναι διαβατήριο για να περάσει στην νέα εποχή και την επόμενη μέρα.

Χαιρετισμό επίσης έκανε και ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Δελφών Διονύσης Μπορούτας.

Μεταξύ των δεκάδων που παραβρέθηκαν ήταν και οι Καθηγητές Ανωτάτων Ιδρυμάτων Άρης Σισσούρας, Νίκος Παπαναστασίου, Αναστάσιος Σακαρέλλος, Κώστας Κάρμας, ο Πρόεδρος της Δωρικής Αδελφότητας Γιάννης Μπαλατσούρας, οι Πολιτευτές Φωκίδας Κώστας Χαλιορής και Αθανάσιος Ασημάκης, η πρόεδρος της Ένωσης Γυναικών Φωκίδας Λαμπρινή Κουφάκη, στελέχη αναπτυξιακών επιχειρήσεων όπως οι Άγγελος ΖησιμόπουλοςΚώστας Λιάπης και Γεώργιος Παπαβασιλείου που έκαναν και παρεμβάσεις , κ.ά.
Την  Ημερίδα συντόνισε με επιτυχία και παρεμβάσεις ο Πρόεδρος της Ένωσης Δωριέων Επιστημόνων, καθηγητής Πανεπιστημίου  Δημήτρης Παναγιωτόπουλος.

Τα αποτελέσματα της Ημερίδας και οι τοποθετήσεις σύντομα θα αναρτηθούν και στην ιστοσελίδα της Ένωσης Δωριέων Επιστημόνων  www.doriep.gr

Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2015

Έργα βελτίωσης οδοποιϊας στο Λιδωρίκι

Υπεγράφη το συμφωνητικό για την εκτέλεση του έργου «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΙΑ ΕΝΤΟΣ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΔΕ ΛΙΔΩΡΙΚΙΟΥ», συνολικής δαπάνης 68.504 (χωρίς ΦΠΑ).

Να αναφέρουμε ότι η εταιρεία που το ανέλαβε από τη Ναύπακτο είχε δώσει συνολική έκπτωση 43,13% επί των τιμών του προϋπολογισμού της μελέτης.

Το έργο θα κατασκευαστεί εντός 180 ημερών και ο εργολάβος προέκυψε από διαγωνισμό που διενεργήθηκε το Σεπτέμβριο του 2014.

Το έργο στοχεύει στη βελτίωση της οδοποιίας μέσα στο χωριό του Λιδωρικίου.

Επιτυχία 88% είχε το Λύκειο Ευπαλίου στις εξετάσεις για τα Πανεπιστήμια !!

Τεράστια επιτυχία είχαν οι απόφοιτοι του Λυκείου Ευπαλίου στις φετινές πανελλήνιες εξετάσεις για τα Πανεπιστήμια.

Συνολικά από τους 17 που έδωσαν εξετάσεις, οι 15 θα εισαχθούν σε ανώτερα και ανώτατα ιδρύματα δηλαδή ποσοστό 88% !!

Η καθηγήτρια του Ευπαλίου Γιάννα Κατσαρού έγραψε στο facebook της …

 " Μπράβο στα παιδιά μας του Γενικού Λυκείου Ευπαλίου και σε όλα τα παιδιά που σήμερα είδαν τα αποτελέσματα του δύσκολου αγώνα που έδωσαν !!

Αισίως και φέτος οι μαθητές μας πέτυχαν πολύ καλές βαθμολογίες και έτσι διεκδικούν Πανεπιστημιακές θέσεις σε καλές σχολές !!! 18.780 μόρια ο πρώτος!!!!!

Από τους 17 μαθητές που πήραν μέρος στις Πανελλήνιες οι 15 σε λίγους μήνες θα είναι φοιτητές!!!!

Μεγάλη επιτυχία για ένα μικρό σχολείο όπως το δικό μας!!! Συγχαρητήρια !!!!"

Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2015

Σημαντική Ημερίδα στην Αθήνα για την Τουριστική Ανάπτυξη της Δωρίδας

ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΔΩΡΙΕΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ

Με μια σημαντική ημερίδα για την ανάπτυξη της Δωρίδας κάνει αρχή στις εκδηλώσεις της η νεοσύστατη Ένωση Δωριέων Επιστημόνων, με θέμα «Τουρισμός και Ανάπτυξη στη Δωρίδα».

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015 , στις 6:00 το απόγευμα στην Αθήνα, στο Ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ (Πανεπιστημίου 52).

Τα θέματα θα αναπτυχθούν από καθηγητές Ανωτάτων Ιδρυμάτων και εξειδικευμένα στελέχη - τεχνοκράτες, ενώ χαιρετισμό - παρέμβαση θα κάνουν και στελέχη της Δημοτικής και Περιφερειακής Αρχής.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
 • “Μορφές τουρισμού και βιώσιμη ανάπτυξη , η περίπτωση της Δωρίδας” εισηγητές
 Στέφανος Καραγιάννης , Αν. Καθηγητής, Οικονομικής Περιφερειακής Ανάπτυξης, στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθήνας
Αμαλία Καραπέκου, ΜΒΑ, Υπ. Δρ., ΟΠΑ Παντείου Πανεπιστημίου

 • "DORIC, Με το βλέμμα στο μέλλον" (Αρχιτεκτονική Περιβάλλοντος, παραλίμνιων τοπίων και αρχαιολογικών στην περιοχή της Δωρίδας) εισηγήτρια Λένα Μάντζιου, Καθηγήτρια Αρχιτεκτονικής του Πολυτεχνείου Αθηνών

Η Ημερίδα, της οποίας το Συντονισμό θα έχει ο Πρόεδρος της Ένωσης Δωριέων Επιστημόνων Δημήτρης Παναγιωτόπουλος, θα εμπλουτιστεί με δύο ακόμη ομιλίες , άμεσα σχετιζόμενες με το γενικό θέμα και σε εναρμονισμό με τις δύο προηγούμενες :

"Ανάδειξη και διαχείριση τουριστικού προορισμού στη Δωρίδα" (Destination Marketing & Management), Ομιλητής Γιώργος Αποστολίδης, Σύμβουλος Επιχειρήσεων,

"Η συμβολή των εναλλακτικών μορφών τουρισμού στην ανάπτυξη της Δωρίδας - Η περίπτωση του Προσκυνηματικού & Θρησκευτικού Τουρισμού", ομιλητής Γιώργος Παπαθανασίου, Σύμβουλος Επιχειρήσεων, Πρόεδρος ΑΕΜΚΧ «ΙΑИΝΟUS»

Εμπρηστική επίθεση με γκαζάκια σε κρεοπωλείο στο Ευπάλιο

Εμπρηστική επίθεση με γκαζάκια σημειώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου 20 Ιουνίου σε κρεοπωλείο του Ευπαλίου.

Άγνωστοι, προς το παρόν, δράστες τοποθέτησαν 8 γκαζάκια στην πρόσοψη ενός κτιρίου στο ισόγειο του οποίου στεγάζεται το κρεοπωλείο στο οποίο ιδιοκτήτες είναι δύο αδέρφια από την περιοχή.

Ο δράστης ή οι δράστες στη συνέχεια έχυσαν εύφλεκτο υγρό και από απόσταση 10 περίπου μέτρων έβαλαν φωτιά στο υγρό που κατέληγε στην βάση από τα γκαζάκια.

Aκολούθησε έκρηξη και εκδηλώθηκε φωτιά με τους κατοίκους της περιοχής να πετιούνται έντρομοι και να βγαίνουν στα μπαλκόνια των σπιτιών τους για να δουν τι συμβαίνει. Κάποιοι εξ αυτών, έσπευσαν στο κατάστημα και έσβησαν την φωτιά ενώ άλλοι ενημέρωσαν το αστυνομικό τμήμα Ευπαλίου καθώς και τους ιδιοκτήτες του κρεοπωλείου.

Όπως δήλωσε ο εκ των ιδιοκτητών του κρεοπωλείου Χ.Κ. πρόκειται για ένα περιστατικό που γεννά προβληματισμό στους ίδιους αλλά και σε όλους τους κατοίκους του Ευπαλίου, καθώς τόσο ο ίδιος όσο και ο αδερφός του δεν έχουν δημιουργήσει πρόβλημα, ούτε έχουν διενέξεις με άλλα άτομα. Ωστόσο όπως είπε περιμένει να δει και τα αποτελέσματα των ερευνών της αστυνομίας για την ταυτότητα του δράστη ή των δραστών.

Από την πλευρά τους οι κάτοικοι της περιοχής εκφράζουν και αυτοί τον προβληματισμό τους και την ανησυχία τους για το περιστατικό. Όπως σημειώνει και ο πρόεδρος του Ευπαλίου Κώστας Τσιούστας, η περιοχή είναι φιλήσυχη και δεν μπορεί να καταλάβει τον λόγο της εμπρηστικής επίθεσης.

Να σημειωθεί πως οι έρευνες διεξάγονται από το τμήμα Ασφαλείας της Άμφισσας που έχει επιληφθεί του θέματος, άνδρες του οποίου έχουν συλλέξει στοιχεία από το σημείο της επίθεσης που ίσως οδηγήσουν στην ταυτότητα των δραστών.

Ρεπορτάζ από το Lepanto TV

Τα έργα στην πεδιάδα του Μόρνου στη συνεδρίαση του Περιφερ. Συμβουλίου

Ακόμα οι παροχές κινήτρων για εγκατάσταση γιατρών σε άγονες, προβληματικές και απομακρυσμένες περιοχές
 
Θέματα που αφορούν τα έργα στη πεδιάδα του Μόρνου καθώς και κίνητρα για γιατρούς σε άγονες ορεινές περιοχές είναι μεταξύ άλλων που θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στη συνεδρίαση του περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας που θα πραγματοποιηθεί στην Άμφισσα την Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015 και ώρα 12:00 π.μ. στο «Γιάγτζειο – Κορδώνειο Πνευματικό Κέντρο Άμφισσας» (Κορδώνη 1, Πλατεία Ησαΐα, Άμφισσα).

Σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη τα θέματα που θα συζητηθούν και οι αντίστοιχοι εισηγητές τους είναι τα εξής :

Θέμα 1ο  Συζήτηση για θέματα που άπτονται του έργου «Δίκτυο Ανοικτών Διωρύγων Πεδιάδας Μόρνου».
Εισηγητής Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας Κωνσταντίνος Μίχος

Θέμα 2ο  Λήψη Απόφασης για την παροχή κινήτρων υπέρ επικουρικών ιατρών στις άγονες, προβληματικές και απομακρυσμένες περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του άρθρ. 20 του Ν. 4213/2013.
Εισηγητής Περιφερειάρχης Κωνσταντίνος Π. Μπακογιάννης

Θέμα 3ο  Συγκρότηση Περιφερειακής Επιτροπής Αναπτυξιακού Σχεδιασμού ΕΣΠΑ για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Εισηγητής Περιφερειάρχης Κωνσταντίνος Π. Μπακογιάννης

ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
Θέμα 4ο  Τροποποίηση της υπ’ αρίθμ. 80/2015 Απόφασης ΠΣ με θέμα «Έγκριση πρόσληψης προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου, με κάλυψη της δαπάνης από τους ΚΑΠ».
Εισηγητής Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας Ευθύμιος Καραΐσκος

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Θέμα 5ο  Αίτημα στήριξης από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος της διεκδίκησης για τους Δελφούς του τίτλου «Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021».
Εισηγητής Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Αθλητισμού &Πολιτισμού Ηλίας Σανίδας

Θέμα 6ο  Έγκριση προϋπολογισμών και υποέργων (1η τροποποίηση), στα πλαίσια του ενάριθμου  2014ΕΠ56600009 «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ Π.Ε. ΦΩΚΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΤΗ  2015, 2016 & 2017» της ΣΑΕΠ 566.
Εισηγητής Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας  Ευθύμιος Καραΐσκος

Θέμα 7ο  Έγκριση της Συμμετοχής της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας ως Επικεφαλής Εταίρος στην Κοινωνική Σύμπραξη για την υλοποίηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Επισιτιστικής & Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD)» στην Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας.
Εισηγητής Εντεταλμένος Σύμβουλος Περιφερειακής Πολιτικής Θεμιστοκλής Χειμάρας

Συνολικά θα συζητηθούν άλλα 15 θέματα που αφορούν άλλες Περιφερειακές Ενότητες της Στερεάς Ελλάδας  

Θεατρικό εργαστήρι Μαραθιά για όλους

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μαραθιά στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του, διοργανώνει ένα θερινό κύκλο μαθημάτων θεατρικής παιδείας, το Καλοκαίρι 2015.

Οι συμμετέχοντες θα γνωρίσουν το αντικείμενο του Θεάτρου μέσα από διαφορετικά γνωστικά αντικείμενα, καθώς θα διδαχθούν Αυτοσχεδιασμό, Υποκριτική, Αφήγηση παραμυθιού και Κινησιολογία.

Με την ολοκλήρωση του πρώτου αυτού κύκλου μαθημάτων θα γίνει παρουσίαση - παράσταση σε κοινό.

Στόχος είναι να δημιουργηθούν διαφορετικά τμήματα σύμφωνα με τις ηλικίες των συμμετεχόντων.

Για παιδιά δημοτικού έχει προγραμματιστεί ένας κύκλος μαθημάτων θεατρικού παιχνιδιού που συνδυάζουν τη μάθηση με την ψυχαγωγία.

Η συμμετοχή είναι ΔΩΡΕΑΝ, προσφορά της θεατρολόγου Εύης Τασάκου & του Πολιτιστικού και Μορφωτικού συλλόγου Μαραθιά για την προώθηση του πολιτισμού στην περιοχή μας.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ : 22 έως 30 Ιουνίου στα τηλέφωνα: 26340 91175 – 91061 & 6980097672

Υπεύθυνη προγράμματος: Εύη Τασάκου.

"Καταζητούμενος",η ταινία της εβδομάδας στον σινεμά του Πολιτιστικού Άμφισσας

 

Κυριακή, 21 Ιουνίου 2015

Χωρίς παιδικές χαρές και… η Δωρίδα !

Ξηλώνονται όλες γιατί δεν είναι πιστοποιημένες και για να αντικατασταθούν παιχνίδια και υποδομές χρειάζονται 700.000 ευρώ

Χωρίς παιδικές χαρές θα τη βγάλει φέτος το καλοκαίρι η πιτσιρικαρία της Δωρίδας αφού καμία από τις υφιστάμενες στα χωριά δεν έχει πάρει πιστοποιητικό καταλληλότητας όπως ορίζει σχετική απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών.

Για να αντικατασταθούν οι σημερινές παιδικές χαρές και να γίνουν τα απαραίτητα έργα υποδομής απαιτούνται κεφάλαια πάνω από 700.000 ευρώ κάτι που ο Δήμος αδυνατεί να καλύψει σε μια πάρα πολύ δύσκολη εποχή όπου εκτός των άλλων έχουν κοπεί κατά 60% τα κονδύλια από τη κεντρική κυβέρνηση.

Βέβαια κανείς δεν θα τους ελέγξει τους Προέδρους των χωριών να λειτουργήσουν τις ήδη υφιστάμενες παιδικές χαρές αλλά έτσι και συμβεί κάποιο σοβαρό ατύχημα …πάνε κατευθείαν Εισαγγελέα.

Να επισημάνουμε εδώ πως με την αλλαγή της νομοθεσίας στην περίπτωση ατυχήματος οι Δήμοι δεν καλύπτονται πια από την πινακίδα που προειδοποιεί ότι ο χώρος δεν είναι πιστοποιημένος και τα παιδιά μπορούν να παίζουν με ευθύνη των γονιών. Αυτό σημαίνει ότι στις παιδικές χαρές που δεν είναι πιστοποιημένες, θα πρέπει ή να γίνουν τα απαιτούμενα και να πάρουν έγκριση ή να πάψουν να λειτουργούν και τα παιχνίδια να ξηλωθούν.

Σύμφωνα με έγκυρο ρεπορτάζ που έχουμε στη διάθεση μας το ίδιο πρόβλημα υπάρχει στο 95% των Δήμων της Χώρας !

Το θέμα των παιδικών χαρών έθεσε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κάμπου Γιάννης Κορτέσης, ο οποίος ξεκαθάρισε πως σε λίγες μέρες το χωριό θα γεμίσει παιδιά και δεν ξέρει τι να κάνει με την παιδική χαρά. Μάλιστα
ζήτησε να ενημερωθεί για το αν οι Πρόεδροι στις μη πιστοποιημένες παιδικές χαρές καλύπτονται αν αναρτήσουν στην πόρτα ανακοίνωση κατά την οποία θα επισημαίνεται ότι η ευθύνη είναι των γονέων σε περίπτωση ατυχήματος ή θα βρεθούν ξαφνικά στο αυτόφωρο…

Με την ευκαιρία της ερώτησης του Προέδρου του Κάμπου, ο Δημοτικός Σύμβουλος Χρήστος Γκίκας ζήτησε εξηγήσεις για τις παιδικές χαρές της Ερατεινής, τις οποίες όπως τόνισε αυτοβούλως ξήλωσε ο Πρόεδρος της Κοινότητας Σταύρος Πολίτης χωρίς να έχει ληφθεί καμία απόφαση.

Στην απάντησή του ο Δήμαρχος Γιώργος Καπεντζώνης επεσήμανε πως τέλη Μαΐου έφτασε από το Υπουργείο Εσωτερικών έγγραφο από τον Υπουργό Ν. Βούτση το οποίο εμμέσως πλην σαφώς αναγράφει πως αν μία παιδική χαρά είναι ακατάλληλη, ο Δήμος οφείλει να την σφραγίσει και να βγάλει τα παιχνίδια.

Ξεκαθάρισε ακόμα, πως σύμφωνα με το ίδιο έγγραφο σε περίπτωση ατυχήματος ο Δήμος δεν μπορεί να αποποιηθεί καμία ευθύνη ακόμα και στην περίπτωση που υπάρχει πινακίδα που θα αναγράφει ότι τα παιδιά παίζουν με ευθύνη των γονέων. Αν κάποια παιδική χαρά είναι πιστοποιημένη έχει καλώς, αν όχι πρέπει να ξηλωθεί. Ο κάθε πρόεδρος είναι λοιπόν υπεύθυνος για το αν θα λειτουργήσει η παιδική χαρά ή όχι.

Στη δευτερολογία του ο Χρ. Γκίκας ανέφερε πως το πρόβλημα με τις παιδικές χαρές υπάρχει εδώ και δύο χρόνια ενώ αναρωτήθηκε για ποιο λόγο άφησε ο Δήμος να φτάσουν στο σημείο να πρέπει να ξηλωθούν και δεν προνόησε ώστε τουλάχιστον στις μεγάλες Κοινότητες να αντικατασταθούν τα όργανα για να λάβουν τις απαραίτητες πιστοποιήσεις.

Απαντώντας ο Γ. Καπεντζώνης υπενθύμισε στο Δημοτικό Συμβούλιο, πως υπήρξε σοβαρός τραυματισμός παιδιού παλαιότερα στην περιοχή και πως ο Δήμος ακόμα τρέχει με την αγωγή που κατατέθηκε.

Επιπλέον ξεκαθάρισε πως για να πιστοποιηθούν οι παιδικές χαρές σε όλο το Δήμο χρειάζονται τουλάχιστον 700.000 ευρώ. Μάλιστα ανέφερε πως είχε προτείνει σε όλους τους προέδρους να ρίξουν τη ΣΑΤΑ τους φέτος στις παιδικές χαρές.

Έργα βελτίωσης του δρόμου Τρικόρφου

Στην αποκατάσταση του οδοστρώματος τμημάτων της Επαρχιακής Οδού Τρικόρφου, με έργο προϋπολογισμού 46.000 ευρώ, προχωρά η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Συγκεκριμένα από τη σχετική μελέτη προβλέπεται η συντήρηση και βελτίωση τμήματος της Επαρχιακής Οδού Τρικόρφου, αφού η περιοχή παρέμβασης παρουσιάζει ρηγματώσεις και καθιζήσεις στο οδόστρωμα.


Λόγω παλαιότητας του οδοστρώματος, των υφισταμένων ρηγματώσεων και με την επιβολή των κατακρημνίσεων κατά τη χειμερινή περίοδο υπάρχει επικινδυνότητα ολισθηρότητας και διεύρυνσης των μερικών αστοχιών.

Για τους λόγους αυτούς επιβάλλεται η αποκατάσταση του οδοστρώματος.

Αναλυτικότερα οι εργασίες που προβλέπονται από το έργο έχουν ως εξής:

Επί του Επαρχιακού Δρόμου, με αρχή μέτρησης την διασταύρωση της Ε.Ο. Λιδωρικίου-Ναυπάκτου με τον δρόμο προς Τρίκορφο, θα γίνουν:

Διάστρωση ασφαλτικής ισοπεδωτικής στρώσης μεταβλητού πάχους με ασφαλτική επάλειψη για την κάλυψη λακκουβών-βυθισμάτων της οδού, σε μήκη και πλάτη που θα υποδειχθούν από την επίβλεψη.

Καθαρισμός υπαρχόντων βουλωμένων τεχνικών, σε όλο το πλάτος της οδού, επί του επαρχιακού δικτύου.

Στην χιλιομετρική θέση 0+260, ο δρόμος έχει ρηγματωθεί σε μήκος 200μέτρων με αποτέλεσμα να είναι επικίνδυνη η διέλευση των κινούμενων οχημάτων λόγω της μη ύπαρξης ικανής τάφρου για την απορροή των υδάτων της οδού.

Ακόμα θα γίνει καθαίρεση της υπάρχουσας τάφρου, εκσκαφή σε βάθος 0.45 περίπου στην υπάρχουσα χωμάτινη τάφρο, κατασκευή υπόβασης μεταβλητού ύψους ώστε να δοθούν κατάλληλες κλίσεις προς την τσιμεντένια τάφρο στη συνέχεια στρώση βάσης 0,10μ.

Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί κατασκευή τάφρου από οπλισμένο σκυρόδεμα με οπλισμό από δομικό πλέγμα σε
μήκος 195μέτρων περίπου, διαστάσεων πλάτους (0,20 x 0.50μ) και (0,30 x 0.50). Θα γίνει συμπλήρωση στο κενό μεταξύ της τσιμεντένιας τάφρου και της υπάρχουσας οδού με υλικό βάσης μεταβλητού πάχους ώστε να δοθεί η απαραίτητη κλίση.

Θα γίνει εφαρμογή ασφαλτικής προεπάλειψης σε όλο το μήκος των 195μέτρων.
Θα εφαρμοστεί συγκολλητική επάλειψη σε όλο το πλάτος της οδού για μήκος περίπου 200μέτρων ώστε να διαστρωθεί ασφαλτική στρώση κ υ κ λ ο φ ο ρ ί α ς συμπυκνωμένου πάχους 0,05 m.

Τέλος θα γίνει πλήρης διαγράμμιση της οδού, με πάχος 0.15μ στις οριογραμμές του δρόμου και διπλή λωρίδα πάχους 0.125μ στην μέση. 


Επίσης θα τοποθετηθούν πινακίδες πληροφοριακές για στένωση δρόμου και πτώσης βράχων σε διάφορες θέσεις στο επαρχιακό δρόμο που θα υποδειχθούν από την επίβλεψη

H σύνθεση της ασφάλτου στην ισοπεδωτική στρώση θα είναι ποιότητας 50/70 σύμφωνα με την σύνθεση ασφαλτομίγματος που θα εγκριθεί από την Τεχνική Υπηρεσία της Περιφέρειας.

Έργο για την διευθέτηση των ομβρίων στην Τοπική Κοινότητα της Φιλοθέης

Στην εκτέλεση έργου για την διευθέτηση των ομβρίων υδάτων στην Τοπική Κοινότητα Φιλοθέης αναμένεται να προχωρήσει ο Δήμος Δωρίδας.

Πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού 3.250 ευρώ, η σχετική δαπάνη έχει προβλεφθεί στον προϋπολογισμό του Δήμου κατά το τρέχον έτος, ενώ η προθεσμία ολοκλήρωσης του ορίζεται στις 120 ημέρες.

Με το έργο αυτό στην Τοπική Κοινότητα Φιλοθέης θα γίνουν εργασίες για την διευθέτηση των ομβρίων υδάτων από το παλαιό δημοτικό σχολείο έως τον κεντρικό δρόμο του οικισμού με τοποθέτηση τσιμεντοσωλήνα εντός
σκάμματος με αποκατάσταση της τσιμεντόστρωση.

Αναλυτικότερα θα γίνουν οι παρακάτω εργασίες:

Καθαίρεση μεμονωμένων στοιχείων κατασκευών από άοπλο σκυρόδεμα,

Εκσκαφή θεμελίων και τάφρων με χρήση μηχανικών μέσων με τη μεταφορά των προϊόντων εκσκαφής σε οποιαδήποτε απόσταση σε εδάφη βραχώδη,

Αγωγοί ομβρίων από προκατασκευασμένους τσιμεντοσωλήνες,

Προμήθεια, μεταφορά επί τόπου, διάστρωση και συμπύκνωση σκυροδέματος,

Εσχάρες καναλιών υδροσυλλογής, χαλύβδινες, ηλεκτροσυγκολλητές.

Πρόσληψη προσωπικού από Δήμο Δωρίδας

Στην πρόσληψη προσωπικού ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, δίμηνης διάρκειας , συνολικού αριθμού δέκα (10) ατόμων, για την αντιμετώπιση των αναγκών προστασίας των λουομένων ναυαγοσωστικής κάλυψης και για λόγους πυρασφάλειας της υπηρεσίας καθαριότητας.

Σύμφωνα με την απόφαση που υπέγραψε ο Δήμαρχος Γιώργος Καπεντζώνης, οι ειδικότητες με τα αντίστοιχα ειδικά τυπικά προσόντα και χρονική περίοδο είναι οι εξής :

1.   Πέντε (5) άτομα για εργάτες καθαριότητας , για χρονική διάρκεια 2 μηνών. Οι υποψήφιοι πρέπει να πληρούν τα γενικά προσόντα διορισμού που προβλέπονται για τους μόνιμους υπαλλήλους του πρώτου μέρους ν. 3584/2007 Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν ηλικία από 18 έως 65 ετών.

2.   Πέντε (5) Ναυαγοσώστες ΠΕ ή ΔΕ δίμηνης διάρκειας

Α. ΓΙΑ ΠΕ ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΕΣ

ΚΥΡΙΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ:
α) Πτυχίο ή δίπλωμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού ειδικότητας Κολύμβησης ή Υδατοσφαίρισης ΑΕΙ ή το ομώνυμο πτυχίο ή δίπλωμα Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (Ε.Α.Π) ΑΕΙ ή Προγραμμάτων Σπουδών Επιλογής (Π.Σ.Ε) ΑΕΙ της ημεδαπής ή ισότιμος τίτλος σχολών της ημεδαπής ή αλλοδαπής, αντίστοιχης ειδικότητας,

β) Άδεια ναυαγοσώστη, εκδιδόμενη από Λιμενική Αρχή.

Β. ΓΙΑ ΔΕ ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΕΣ

ΚΥΡΙΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ:
α) Οποιοδήποτε πτυχίο ή δίπλωμα ή απολυτήριος τίτλος δευτεροβάθμιας ή μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της ημεδαπής ή άλλος ισότιμος τίτλος της αλλοδαπής, ανεξαρτήτως ειδικότητας.

β) Άδεια ναυαγοσώστη, εκδιδόμενη από Λιμενική Αρχή.

ΠΡΟΣΟΝΤΑ  Α ΕΠΙΚΟΥΡΙΑΣ:
α) Απολυτήριος τίτλος υποχρεωτικής εκπαίδευσης (απολυτήριο τριταξίου γυμνασίου ή για υποψηφίους που έχουν αποφοιτήσει μέχρι και το 1980 απολυτήριο δημοτικού σχολείου) ή ισοδύναμος απολυτήριος τίτλος κατώτερης Τεχνικής Σχολής του Ν.Δ. 580/1970 ή απολυτήριος τίτλος Εργαστηρίων Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης του άρθρου 1 του Ν. 2817/2000 της ημεδαπής ή άλλος ισότιμος τίτλος της αλλοδαπής.

β) Άδεια ναυαγοσώστη, εκδιδόμενη από Λιμενική Αρχή.

ΟΡΙΟ ΗΛΙΚΙΑΣ ΑΠΟ 18 ΕΩΣ 45 ΕΤΩΝ

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ
Οι ενδιαφερόμενοι μαζί με την αίτησή τους πρέπει να υποβάλουν υποχρεωτικώς τα εξής δικαιολογητικά

1.   Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο των δύο όψεων της αστυνομικής τους ταυτότητας

2.   Υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/86 ότι πληρούν τα γενικά προσόντα διορισμού που προβλέπονται για τους μόνιμους υπαλλήλους του α’ μέρους του ν. 3584/2007.

3.   Υπεύθυνη δήλωση ότι δεν έχουν κώλυμα απασχόλησης στο Δημόσιο εντός δωδεκαμήνου

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟΠΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση στα γραφεία του Δήμου Δωρίδος (στο Λιδωρίκι) και στις έδρες των υπολοίπων τριών Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου Δωρίδος : Ευπαλίου ( στο Ευπάλιο), Βαρδουσίων (στο Κροκύλειο) και Τολοφώνος (στην Ερατεινή) κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες μέσα σε προθεσμία πέντε (05) εργάσιμων ημερών από την ανάρτησή της στο Δημοτικό κατάστημα ήτοι από 18 -6-2015 ημέρα Πέμπτη εως και 24-6-2015 ημέρα Τετάρτη

Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 2266350300 αρμόδια υπάλληλος  Δούκα Θεοδώρα.