Ειδησεογραφικό blog για τη ΔΩΡΙΔΑ

* To "DORIDA news" είναι ανεξάρτητο ειδησεογραφικό blog, που στελεχώνεται από επαγγελματίες δημοσιογράφους και επιστήμονες συνεργάτες.Διευθύνεται από το δημοσιογράφο Περικλή Ν. Λουκόπουλο - mail, perilouko@yahoo.gr *

Σάββατο, 4 Απριλίου 2015

Προελαύνει ο Απόλλων Ευπαλίου που κέρδισε 1-7 την Τολοφώνα Ερατεινής

Του Τάσου Τσόλκα

Προέλαση του Απόλλωνα Ευπαλίου που συνέτριψε με 7-1 εκτός έδρας και την Τολοφώνα Ερατεινής και προχωρά ακάθεκτος για την κατάκτηση του τίτλου.

Τρία γκολ πέτυχε ο Χρ. Φλέγγας που βάζει κι αυτός πλώρη για την πρώτη θέση των σκόρερ του πρωταθλήματος.

Στο γήπεδο του Χρισσού ο Ολυμπιακός Κίρρας, παρ΄ότι προηγήθηκε με 2-0 του Αμφισσαϊκού , έχασε τελικά με 3-2.

Στο τρίτο σημερινό παιχνίδι στη Δεσφίνα οι Δωριείς Μανάγουλης επικράτησαν με 3-1 του τοπικού Ησαϊα.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 19ης αγωνιστικής

ΗΣΑΪΑΣ ΔΕΣΦΙΝΑΣ - ΔΩΡΙΕΙΣ ΜΑΝΑΓΟΥΛΗΣ               1 - 3

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΙΡΡΑΣ - ΑΜΦΙΣΣΑΪΚΟΣ                          2 - 3

ΤΟΛΟΦΩΝΑ ΕΡΑΤΕΙΝΗΣ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΥΠΑΛΙΟΥ       1 - 7

ΔΩΡΙΚΟΣ ΜΑΛΑΜΑΤΩΝ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΙΤΕΑΣ

ΕΝΩΣΗ ΓΛΥΦΑΔΑΣ - ΚΡΙΣΣΑΙΟΣ ΧΡΙΣΣΟΥ

ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΣ ΓΡΑΒΙΑΣ - ΟΙΑΝΘΗ ΓΑΛΑΞΕΙΔΙΟΥ       3 - 0 ά.α.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Α΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ    19η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΥΠΑΛΙΟΥ                              71 - 14       51
ΑΣΤΕΡΑΣ ΙΤΕΑΣ                                          57 - 7         46
ΔΩΡΙΕΙΣ ΜΑΝΑΓΟΥΛΗΣ                          57 - 11       46
ΑΜΦΙΣΣΑΪΚΟΣ                                            42 - 23       40
ΚΡΙΣΣΑΙΟΣ ΧΡΙΣΣΟΥ                                35 - 27       36
ΕΝΩΣΗ ΓΛΥΦΑΔΑΣ                                   36 - 28       29
ΗΣΑΪΑΣ ΔΕΣΦΙΝΑΣ                                   26 - 40       20
ΔΩΡΙΚΟΣ ΜΑΛΑΜΑΤΩΝ                         17 - 45       18
ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΣ ΓΡΑΒΙΑΣ                          17 - 60       15
ΤΟΛΟΦΩΝΑ ΕΡΑΤΕΙΝΗΣ                        19 - 46       13
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΙΡΡΑΣ                            16 - 61         8
ΟΙΑΝΘΗ ΓΑΛΑΞΙΔΙΟΥ                                     -               -

* Αστέρας Ιτέας, Δωρικός Μαλαμάτων, Ένωση Γλυφάδας και Κρισσαίος Χρισσού έχουν έναν αγώνα λιγότερο

Ο ΝΤΡΑΓΚΙ, Ο ΟΔΗΓΟΣ ΤΑΞΙ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

Του  Γιάννη Κοτόφωλου *

Η Ευρώπη πολιτικοποιείται ραγδαία και ενοποιείται βήμα – βήμα, δημιουργώντας τις θεμελιώδεις οικονομικές προυποθέσεις και τις αναγκαίες πολιτικές συνθήκες που επιταχύνουν τις εξελίξεις αυτές. Την αφορμή βεβαίως προκάλεσε η μεγάλη οικονομική κρίση των τελευταίων χρόνων και οι συνεπακόλουθες αρνητικές συνέπειες.


Σημαντικό ρόλο, μεταξύ άλλων, έπαιξαν η λιτότητα και η αναβίωση των διαφόρων εθνικιστικών και λαικιστικών κινημάτων στην Ευρώπη, όπως και η περίπτωση της Ελλάδας, η οποία βρέθηκε στο χείλος της αβύσσου, να πέσει δηλαδή εκτός ευρώ και να δημιουργήσει ένα πρώτο ρήγμα στο ευρωπαικό οικοδόμημα.

 Όταν στις Βρυξέλλες, ο Βέλγος οδηγός ταξί, σε ρωτάει – διαπιστώνοντας ότι είσαι Ελληνας – «που το πάει η ελληνική κυβέρνηση;», συνειδητοποιείς ότι η ενοποίηση και η πολιτικοποίηση του δημοσίου χώρου στην Ευρώπη έχει πάρει πλέον άλλες διαστάσεις και ωριμάζει!

Τα γερά θεμέλια για την εξέλιξη της πολιτικής Ευρώπης μπήκαν ασφαλώς από τον Μάριο Ντράγκι. Από τον Ιούνιο του 2012, όταν προανήγγειλε την πρόθεσή του να παρέμβει δυναμικά στις αγορές ομολόγων, πράγμα που μετουσίωσε σε εφαρμοσμένη πολιτική (για τη θωράκιση και την ανάκαμψη της Ευρώπης) μόλις πρόσφατα. Η ευρύτητα στην αντίληψη και η αποφασιστικότητα στους χειρισμούς του Ντράγκι, κάλυψαν το κενό πολιτικής ηγεσίας και στρατηγικής, το οποίο εμφάνιζε από την αρχή της μεγάλης κρίσης η Ευρώπη.
 
Ο Ντράγκι διόρθωσε το αδικαιολόγητο σφάλμα, το οποίο διέπραξαν στη συνάντηση της Ντοβίλ η Μέρκελ και ο Σαρκοζί, δείχνοντας τη δική του ξεκάθαρη θέση και τη σιδερένια του θέληση να μείνει η Ευρωζώνη ισχυρή και ενωμένη. Κόντρα στις οποιεσδήποτε άγριες διαθέσεις και τα κερδοσκοπικά παιγνίδια των διεθνών αγορών.
 
Το ψευδο-δόγμα της Ντοβίλ, ότι μπορεί δηλαδή μία χώρα της Ευρωζώνης να χρεοκοπήσει, το διέλυσε η πολιτική της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας και το δεδομένο πλέον ότι πρέπει και μπορεί η ΕΚΤ να μην αφήσει καμία μα καμία χώρα – μέλος της Ευρωζώνης να πτωχεύσει. Αρκεί, ασφαλώς, να το θέλει και η χώρα η ίδια… Αυτή ήταν η αφετηρία του δρόμου για την οικονομική και την πολιτική ένωση.

Η Ευρώπη θα επιβιώσει στον ανελέητο παγκόσμιο ανταγωνισμό, όχι μόνο ως νομισματική ένωση. Κάθε άλλο. Ετσι μόνο, όπως απεδείχθη, θα κινδυνεύει να διαλυθεί ή να διασπαστεί.
 
Η κρίση κατέδειξε την πιεστική ανάγκη να ανοίξει ο δρόμος για την οικονομική ολοκλήρωση και την πολιτική ενοποίηση. Αποφάσεις ενιαίες σε όλα τα πεδία πολιτικής, στη βάση κοινών πανευρωπαικών συμφερόντων, από υπερεθνικά (θεσμοθετημένα και αύριο εκλεγμένα) κυβερνητικά όργανα της Ευρωζώνης.
 
Αυτή είναι η προοπτική ανάπτυξης της Ευρώπης, πρωτίστως ωστόσο και η στρατηγική επιλογή επιβίωσης στον σημερινό γεω-οικονομικό και γεω-πολιτικό παγκόσμιο χάρτη. Το σημαντικό είναι ότι οι ηγεσίες της Γηραιάς Ηπείρου δείχνουν τώρα ότι αυτό το έχουν συνειδητοποιήσει. Ακόμη και η καγκελάριος Μέρκελ…
 
Δεν είναι καθόλου τυχαία η στροφή που άρχισε να σημειώνεται σταδιακά στην πυξίδα των ενδιάμεσων ευρωπαικών στόχων. Από την τραπεζική ένωση και το πακέτο Γιούνκερ, έως την δημοσιονομική ένωση αύριο, την ενεργειακή και πάει λέγοντας. Οι λεβιέδες της πολιτικής ένωσης της Ευρώπης, αναμφίβολα, άρχισαν να ενεργοποιούνται.
 
* Ο Γιάννης Κοτόφωλος είναι δημοσιογράφος στη ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, με καταγωγή από την Δωρίδα

Τη λειτουργία φυλακών και αστυνομίας συζήτησαν Μπακογιάννης με Πανούση

 • Ενοχλημένος ο Περιφερειάρχης με την κατάργηση των φυλακών υψίστης ασφαλείας και την αποδυνάμωση αστυνομικών τμημάτων
 • Επεισόδιο Μπακογιάννη με τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Βάσω Λέβα

Θέματα που αφορούν την λειτουργία και την στελέχωσή της αστυνομίας στην Στερεά Ελλάδα, καθώς και την  αποτελεσματικότερη λειτουργία των φυλακών στην Περιφέρεια, ιδιαίτερα δε την κατάργηση των  υψηλής ασφαλείας και τον τρόπο αντιμετώπισης των έγκλειστων τρομοκρατών σ΄αυτές, έθεσε ο Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης στον Αναπληρωτή Υπουργό Δημόσιας Τάξης Γιάννη Πανούση, στη συνάντηση που είχαν χθες στη Λαμία.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες ο Περιφερειάρχης έθεσε στον Υπουργό το μείζον θέμα της στελέχωσης των αστυνομικών τμημάτων, αφού στα περισσότερα από αυτά υπηρετούν πολύ λιγότεροι αστυνομικοί απ΄όσους προβλέπονται και απαιτούνται.   

Μετά το πέρας της συνάντησης ο Μπακογιάννης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Καλωσορίσαμε σήμερα στην έδρα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας τον Υπουργό, κ. Γιάννη Πανούση, ο οποίος χαίρει βαθύτατης εκτίμησης ως άνθρωπος, επιστήμονας και πολιτικός.

Συζητήσαμε για τα μεγάλα προβλήματα και τις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Περιφέρεια μας.

Είχα την ευκαιρία να τον ευχαριστήσω για την εξαιρετική συνεργασία που έχουμε με τα σώματα ασφαλείας και να εξάρω το έργο των Ελλήνων αστυνομικών και πυροσβεστών, που 365 ημέρες τον χρόνο, με ήλιο, βροχή και χιόνι, στέκονται δίπλα στον πολίτη.

Μοιραστήκαμε επίσης και κάποιους προβληματισμούς μου. Είναι ακατανόητο ότι το Υπουργείο Δικαιοσύνης διαπραγματεύεται, είτε μέσω δημοσίων δηλώσεων, είτε με επισκέψεις βουλευτών στον Κουφοντίνα, με τρομοκράτες.

Είναι ακατανόητο ότι, με το νομοσχέδιο που έχει κατατεθεί στη Βουλή, ακυρώνονται δικαστικές αποφάσεις και απελευθερώνονται έτσι απλά, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, κατά συρροή δολοφόνοι, ληστές και βομβιστές, όπως ο Ξηρός, αγνοώντας ακόμη και την Ένωση των Εισαγγελέων.

Είναι ακατανόητο ότι καταργούνται οι φυλακές υψίστης ασφαλείας. Αυτό αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία. Λες και όλοι οι έγκλειστοι στις φυλακές είναι το ίδιο.

Είναι επίσης ακατανόητο, πως αντιμετωπίζονται καταληψίες δημοσίων κτιρίων και πανεπιστημίων  - μέχρι και στη βουλή φτάσανε - ως χαρωποί επισκέπτες. Η κυβέρνηση πρέπει να στείλει επιτέλους ένα ξεκάθαρο μήνυμα: ότι  - όπως όλοι πιστεύουμε - η διαστρεμμένη ιδεοληψία δεν έχει σχέση με την αριστερά και η βία δεν είναι αποδεκτό μέσο για την επίλυση των διαφόρων μας.

Η κυβέρνηση με τις πράξεις και τις παραλείψεις της εκτρέφει το τέρας του αυταρχισμού και του φασισμού».
 
Το επεισόδιο Μπακογιάννη
με βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ

Στο μεταξύ επεισόδιο είχαμε ανάμεσα στον Περιφερειάρχη  Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη και τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Βάσω Λέβα.

Ολα ξεκίνησαν όταν ο K. Μπακογιάννης εξέφρασε την ενόχλησή του για την επίσκεψη της Β. Λέβα στον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Ο Κ. Μπακογιάννης υποδέχθηκε την Β. Λέβα και αφού την χαιρέτισε της είπε: «άκουσα ότι μιλήσατε πολιτισμένα με τον δολοφόνο του πατέρα μου. Αυτός όμως κανέναν πολιτισμό δεν επέδειξε όταν σκότωνε τα θύματα του...» και συνέχισε «Ως Περιφερειάρχης σας καλωσορίζω στο γραφείο μου στην Περιφέρεια, αλλά ως άνθρωπος σταματάω εδώ. Μέσα σε μια δημοκρατία, όλοι κρινόμαστε... »

Η βουλευτής Βάσω Λέβα φανερά ενοχλημένη την ώρα που ο Περιφερειάρχης έκανε αυτές τις δηλώσεις αποχώρησε χτυπώντας μάλιστα πίσω της με δύναμη την πόρτα.

Τότε το λόγο πήρε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Κυριακάκης ρωτώντας τον Κώστα Μπακογιάννη γιατί ασκεί κριτική στην Κυβέρνηση και δεν μιλάει για θέματα που αφορούν την Περιφέρεια Στερεάς, για να εισπράξει την απάντηση: «Απαγορευτικά βγάζει μόνο το λιμεναρχείο. Στις δημοκρατίες δεν υπάρχει λογοκρισία. Και φυσικά μιλάω για θέματα που μας αφορούν όλους και την Περιφέρεια, όπως οι φυλακές Δομοκού»

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ενώ η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε και σε άλλο σημείο της κουβέντας να απολογηθεί, ο Κώστας Μπακογιάννης απαξίωσε να την κοιτάξει και δεν ασχολήθηκε μαζί της, ενώ ο υπουργός της είπε «εγώ δεν είμαι εισαγγελέας….»

Παρασκευή, 3 Απριλίου 2015

Άστραψε ο Παρνασσός,βρόντηξε η Γκιώνα στείλαν περήφανο χαιρετισμό στην Αθήνα

Το μεγαλύτερο συλλαλητήριο στην ιστορία της Φωκίδας

Στο μεγαλύτερο συλλαλητήριο στην ιστορία της Φωκίδας, ο λαός της διατράνωσε ότι πρέπει να τελειώσει ο εμπαιγμός με την απαξίωση των φορέων και υποδομών υγείας.
Στο συλλαλητήριο που έγινε στην Άμφισσα σήμερα το μεσημέρι συμμετείχαν όλοι οι φορείς του Νομού με εκπροσώπους τους και εκατοντάδες πολίτες.

Ήταν εκεί ο Μητροπολίτης Φωκίδας, ο βουλευτής, ο Αντιπεριφερειάρχης, οι Δήμαρχοι Δελφών και Δωρίδας, εκπρόσωποι όλων των κομμάτων και των συνδικαλιστικών παρατάξεων.
Στην ομιλία του ο Βουλευτής Φωκίδας Ηλίας Κωστοπαναγιώτου τόνισε ότι δεν είναι λύση να έρθουν 2 ή 3 γιατροί στο νοσοκομείο της Άμφισσας και για ένα σύντομο διάστημα. Ο ίδιος, ως γιατρός μάλιστα, θα θεωρήσει ότι θα έχει δοθεί μια βιώσιμη λύση στο πρόβλημα αν το νοσοκομείο λειτουργήσει κατά τα επιστημονικά πρότυπα που αυτό σχεδιάστηκε. Ανέφερε δε ότι δεν επιζητεί το χειροκρότημα, αλλά θέλει να κριθεί όταν θα έχει ολοκληρώσει τις παρεμβάσεις που σχεδιάζει.

Ο Δήμαρχος Δελφών Αθ. Παναγιωτόπουλος αναφέρθηκε στην ιστορικότητα του Δήμου Δελφών, όπως αυτή συμπυκνώνεται και στο όνομά του, επισημαίνοντας ότι μια περιοχή με αυτές τις προδιαγραφές δεν μπορεί να στερείται και των στοιχειωδών προϋποθέσεων υγείας.
Ο Δήμαρχος Δωρίδας, Γ. Καπεντζώνης επισήμανε ότι ο νομός υδρεύει τη μισή Ελλάδα, αλλά ο ίδιος συνεχώς φθίνει και το Κράτος δεν μπορεί να συνεχίσει να το αγνοεί αυτό.

Θερμά και αγωνιστικά λόγια απεύθυναν ο Μητροπολίτης Θεόκτιστος, ο Αντιπεριφερειάρχης Κ. Μίχος και πάρα πολλοί συνδικαλιστές.
Μετά το τέλος των ομιλιών ακολούθησε πορεία προς την είσοδο της πόλης κι αποκλεισμός της οδού Άμφισσας-Ιτέας στον κόμβο εισόδου της πρωτεύουσας της Φωκίδας για μισή ώρα από επαγγελματίες οδηγούς με τα φορτηγά τους.

Όπως αναφέρθηκε την Τετάρτη μετά το Πάσχα θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στην Αθήνα έξω από το υπουργείο Υγείας και επίσης θα κληθούν οι κάτοικοι σε μαζική συμμετοχή.

Πέμπτη, 2 Απριλίου 2015

Η Φωκίδα στο πόδι για … την υγεία της!

Πρωτοφανές ! Πρώτη φορά στην ιστορία της η Φωκίδα , ο λαός της και οι φορείς της, προχωράνε σε μια ολική κινητοποίηση, στο συλλαλητήριο για το Νοσοκομείο της Άμφισσας και τα Κέντρα Υγείας Λιδωρικίου και Ιτέας.

Δηλώνουν το παρόν, Περιφέρεια, Δήμοι, Εκκλησία, Σχολεία, Επιμελητήρια, Συνδικαλιστικοί φορείς και όλα τα κόμματα από δεξιά μέχρι αριστερά.

ΠΑΣΟΚ ΦΩΚΙΔΑΣ: όλοι με ενεργή συμμετοχή στο συλλαλητήριο

Η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑ.ΣΟ.Κ. - Δημοκρατική Παράταξη Φωκίδας, μετά τις τελευταίες εξελίξεις και την υποβάθμιση και απαξίωση του Γενικού Νοσοκομείου Άμφισσας και των υπόλοιπων υποδομών υγείας του Νομού μας δηλώνει ότι:

ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΕΝΕΡΓΑ

στις κινητοποιήσεις για το «ΠΑΜΦΩΚΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ» οι οποίες θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 3 Απριλίου 2015.

Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. θέσπισε το Εθνικό Σύστημα Υγείας και κατασκεύασε τόσο το Γενικό Νοσοκομείο Άμφισσας αλλά και τα Κέντρα Υγείας Λιδορικίου και Ιτέας και για το λόγο αυτό δεν είναι κανένας μας διατεθειμένος να τα αφήσει στην τύχη τους.

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑ.ΣΟ.Κ. ΦΩΚΙΔΑΣ

ΝΟ.Δ.Ε. Φωκίδας : όλοι στο συλλαλητήριο

Η ΝΟ.Δ.Ε.  Φωκίδας αντιλαμβανόμενη τις δραματικές εξελίξεις στον τομέα της υγείας, που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι πολίτες του Νομού μας μέσα από την υποβάθμιση του Γενικού Νοσοκομείο Άμφισσας και των υπολοίπων υποδομών υγείας της Φωκίδας, δηλώνει την στήριξη της στις δυναμικές κινητοποιήσεις  και την ενεργή συμμετοχή της στο «ΠΑΜΦΩΚΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ», το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 3 Απριλίου 2015, στις 12 το μεσημέρι, στην Πλατεία Κεχαγιά. Στον σημαντικότερο αγώνα του τόπου μας, το πρόβλημα της υγείας δεν πρέπει να έχει χρώμα.
Όλοι μαζί πρέπει να δώσουμε το παρών στην μάχη για τον τόπο μας. 


Όλοι μαζί για την ζωή μας.

Από τη ΝΟ.Δ.Ε. Φωκίδας Νέας Δημοκρατίας

ΣΥΡΙΖΑ: οι εξελίξεις στο νοσοκομείο… "ΟΤΑΝ Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΞΕΧΕΙΛΙΖΕΙ"

  Χαιρόμαστε σήμερα που ο Δήμαρχος έστω και καθυστερημένα αναγνωρίζει την πολιτική βούληση του ΣΥΡΙΖΑ να διασώσει και να αναστήσει τα Κέντρα Υγείας, τα  Νοσοκομεία και όλες τις κοινωνικές δομές.
   Χαιρόμαστε που ανταποκρίνεται στο κάλεσμα του σημερινού πρωθυπουργού που πριν τις εκλογές έλεγε « Σας θέλω στους δρόμους ακόμα και όταν γίνουμε κυβέρνηση».
   Χαιρόμαστε λοιπόν που σήμερα είναι μαζί μας στους δρόμους, γιατί εμείς είμαστε και θα είμαστε πάντα στους δρόμους , μαζί με τους πολίτες που διεκδικούν καλύτερες συνθήκες για τη ζωή τους και τη ζωή των παιδιών τους.
Γιατί για μας πρώτα απ’ όλα και πάνω από τους αριθμούς είναι ο άνθρωπος.
    Αναρωτιόμαστε όμως , γιατί κώφευε στις φωνές μας πέντε χρόνια τώρα ; Του κρούαμε τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάρρευση των δομών Υγείας στο Νομό μας και έκανε  ότι δεν καταλαβαίνει ότι όλα ήταν θέμα πολιτικής βούλησης.
    Φυσικός αρωγός στην κινητοποίηση και η πρώην βουλευτής της ΝΔ, η κυρία Μανδρέκα που με τα « κατόπιν ενεργειών μου» μοίραζε για λόγους ψηφοθηρίας καθρεφτάκια στους ιθαγενείς ψηφίζοντας τα μνημόνια και τους εφαρμοστικούς νόμους και μετά προσλάμβανε ιατρικό προσωπικό χωρίς δεσμεύσεις στον κρατικό προϋπολογισμό.
    Μαζί της και ο Περιφερειάρχης ο κύριος Μπακογιάννης, που ενώ μας έφτασαν εδώ με το «ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ» τώρα χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για το ΕΣΥ.
    Ήταν ή δεν ήταν τότε πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ο σημερινός Δήμαρχος;  
Ο κύριος Δήμαρχος τόνισε στη συνεδρίαση του Δ.Σ. ότι μαζί με όλους τους αιρετούς, τον Μητροπολίτη και τους φορείς το προηγούμενο διάστημα υπεισήλθαν σε απίστευτους τεχνικούς όρους και διατυπώσεις για να επιλύσουν το θέμα αλλά προφανώς δεν τον βολεύει να κάνει το ίδιο  στο μικρό διάστημα που κυβερνά ο ΣΥΡΙΖΑ.
     Η διαφορά του σήμερα με το χθες έγκειται στην διαφορετική νοοτροπία αντιμετώπισης των προβλημάτων και ξέρουμε όλοι ποιος δημιούργησε αυτό το θεσμικό και οικονομικό καθεστώς, ώστε τα αυτονόητα για να λυθούν να χρειάζονται τέτοια μεθόδευση.
    Η αναφορά στα προηγούμενα χρόνια δεν γίνεται ούτε για να δείξουμε τις δυσκολίες, ούτε για να δημιουργήσουμε πρόβλημα στη βάση της ενότητας. Γίνεται γιατί :
1.   Αυτοί που σήμερα παλεύουν για να δώσουν λύση, πρέπει να σταθούν αυτοκριτικά και να δουν αν με τον τρόπο τους είχαν συμβάλει στην δημιουργία του προβλήματος τα προηγούμενα χρόνια, έτσι ώστε να μην επαναλάβουν τα ίδια λάθη.
2.   Πάντα, και ιδιαίτερα σήμερα, είναι από κάθε άλλη φορά πιο φανερό πως για να δοθεί λύση στο σύστημα Υγείας , εκτός των παρεμβάσεων στην οικονομική παράμετρο του προβλήματος, πρέπει συγχρόνως να απαντήσουμε και στα θέματα που αφορούν την διοίκηση.
    Είναι άλλο πράγμα υιοθετώ και υπερασπίζομαι τις μνημονιακές πολιτικές, αυτές που μας έφεραν σήμερα εδώ, με τη μείωση των δαπανών για την υγεία, τη μείωση του διοικητικού προσωπικού, την αδυναμία κάλυψης του ιατρικού δυναμικού λόγω των χρονοβόρων γραφειοκρατικών διαδικασιών της ισχύουσας νομοθεσίας και τη μη πληρωμή των δεδουλευμένων και είναι άλλο πράγμα η μαζική κινητοποίηση για διεκδίκηση.
    Χαιρόμαστε λοιπόν κύριε Δήμαρχε που αποφασίσατε, έστω και τώρα που ο κόμπος έφτασε στο χτένι να κινητοποιηθείτε μαζί μας σε παμφωκικό συλλαλητήριο με το σύνθημα \"Όλοι στον δρόμο να αποδείξουμε τη δύναμή μας\", προκειμένου να αντιδράσουμε δυναμικά για τη στήριξη του Δημόσιου Συστήματος Παροχής Υγείας για όλους και όχι, υπέρ των ιδιωτικών συμφερόντων.
ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΚΕΙ ΟΠΩΣ ΚΑΝΑΜΕ ΠΑΝΤΑ  ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΙ ΥΨΗΛΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΠΟΥ ΔΩΣΑΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ.
-Ζητάμε από το λαό της Φωκίδας να κατέβει στους δρόμους και να παλέψει για την υγειά του και την αξιοπρέπειά του και για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών, που είναι ακόμα εδώ.
- Ζητάμε την άμεση αντικατάσταση του διοικητή  του Νοσοκομείου.
- Ζητάμε από την κυβέρνηση να ξηλώσει όλους όσους και όλες όσες από υψηλόβαθμες θέσεις της δημόσιας διοίκησης υπηρέτησαν τις μνημονιακές πολιτικές και με τον τρόπο αυτό έμπρακτα να δείξει ότι δίνει βάρος στην υλοποίηση του προεκλογικού προγράμματός της.
- Ζητάμε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο νοσοκομείο της Άμφισσας και στα Κέντρα Υγείας Ιτέας και Λιδωρικίου, καθώς και την επαναλειτουργία των αγροτικών ιατρείων.
- Ζητάμε από το λαό της Φωκίδας να κατέβει στους δρόμους και να παλέψει για την υγειά του, την αξιοπρέπειά του και για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών, που είναι ακόμα εδώ.
- Απαιτούμε να λειτουργήσει άμεσα το Νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας του Νομού Φωκίδας.
 - Στηρίζουμε τις  εξαγγελίες του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα που δεσμεύτηκε από το Υπουργείο Υγείας που επισκέφτηκε σήμερα 2/4/2015 ότι  διαθέτει την αποφασιστικότητα να συγκρουστεί  με τα μεγάλα συμφέροντα στο χώρο της υγείας  με τα παρακάτω:
 • Ηλεκτρονικό σύστημα καταπολέμησης της διαφθοράς στο σύστημα Υγείας.
 • Αναβάθμιση και αναδιοργάνωση του ΕΟΦ. 
 • Διάλογος για αξιοποίηση στρατιωτικών νοσοκομείων στο δημόσιο σύστημα υγείας. 
 • Δωρεάν πρόσβαση και περίθαλψη για όλους τους πολίτες- Επεξεργαζόμαστε κατάργηση των μνημονιακών ρυθμίσεων στην Υγεία - Ενίσχυση προσωπικού στις μονάδες εντατικής θεραπείας. 
 • Πρωταρχικός στόχος η πλήρης και άμεση αναδιοργάνωση του ΕΚΑΒ. 
 • Πρόσληψη 4.500 ατόμων εξειδικευμένου προσωπικού στην Υγεία. 
 • Προτεραιότητα η ενίσχυση των δομών με ανθρώπινο δυναμικό. 

ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3 ΤΟΥ ΑΠΡΙΛΗ 2015  
ΣΤΙΣ 12 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΕΧΑΓΙΑ
                                                                               Άμφισσα 2/4/2015
                                                               Η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Φωκίδας
 

Τετάρτη, 1 Απριλίου 2015

Ευχές για το Πάσχα από τον βουλευτή Φωκίδας Ηλία Κωστοπαναγιώτου


Μαθήματα για επιβίωση στην εξοχή στο τριήμερο σεμινάριο Καψίτσας Φωκίδας

Στις 17 με 19 Απρίλιου θα πραγματοποιηθεί στο Δασικό χωριό Καψίτσα στη Φωκίδα υπό την αιγίδα της SEAL SOLUTIONS & TRAINING CENTER ΕΠΕ για πρώτη φορά στην Ελλάδα τριήμερο σεμινάριο επιβίωσης επιπέδου basic.

Προσυνεδριακή συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ Φωκίδας στην Άμφισσα στις 3 Απριλίου

Την Παρασκευή 3 Απριλίου 2015 και ώρα 19:00 στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Άμφισσας (πλατεία Κεχαγιά) θα πραγματοποιηθεί Προσυνεδριακή συζήτηση μελών και φίλων του ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Δημοκρατική Παράταξη, στην οποία βασική ομιλήτρια θα είναι η Αγγέλα Τριανταφύλλου μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Δημοκρατική Παράταξη.

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑ.ΣΟ.Κ. ΦΩΚΙΔΑΣ

Τρίτη, 31 Μαρτίου 2015

Γενική Συνέλευση του ΦοΔΣΑ στο Ευπάλιο Οι αποφάσεις, οι στόχοι, και οι προοπτικές


Ως ιδιαίτερα επιτυχημένη κρίθηκε από τους 25 δημοτικούς άρχοντες της Στερεάς Ελλάδας η Γενική Συνέλευση του Περιφερειακού Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦοΣΔΑ) που πραγματοποιήθηκε στο Ευπάλιο.

Η Γενική Συνέλευση αποφάσισε την μετατροπή του ΦοΣΔΑ σε Ανώνυμη Εταιρεία των Δήμων της Στερεάς Ελλάδας και παράλληλα εξέλεξε και το Διοικητικό της Συμβούλιο
Τα θέματα της Γενικής Συνέλευσης ήταν:
 • Η έγκριση του καταστατικού της Ανώνυμης Εταιρείας
 • Η εκλογή προσωρινού Διοικητικού Συμβουλίου
 • Η εκλογή Προέδρου και Αντιπροέδρου
 • Η υπογραφή του καταστατικού
Μετά την έγκριση του καταστατικού εκλέχτηκε 11μελές Διοικητικό Συμβούλιο αποτελούμενο από τους,
Νικόλαο Σταυρογιάννη Δήμαρχο Λαμιέων,
Βασίλειο Καθαροσπόρη Αντιδήμαρχο Χαλκιδέων,
Χρήστο Καλυβιώτη Δήμαρχο Λίμνης Μαντουδίου Αγίας Άννας,
Νικόλαο Λιόλιο Δήμαρχο Λοκρών,
Αθανάσιο Μπουραντά Δήμαρχο Κύμης Αλιβερίου,
Σπυρίδωνα Νικολάου Δήμαρχο Θηβαίων,
Γεώργιο Ντασιώτη Δήμαρχο Αλιάρτου,
Αθανάσιο Παναγιωτόπουλο Δήμαρχο Δελφών,
Ευθύμιο Παπαευθυμίου Δήμαρχο Μακρακώμης,
Νικόλαο Σουλιώτη Δήμαρχο Καρπενησίου και
Γιώργο Καπεντζώνη Δήμαρχο Δωρίδος.

Ομόφωνα εκλέχτηκαν, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου ο Δήμαρχος Λαμιέων Νικόλαος Σταυρογιάννης και Αντιπρόεδρος ο Αντιδήμαρχος Χαλκιδέων Βασίλειος Καθαροσπόρης.
Ακολούθως υπογράφτηκε το καταστατικό παρουσία της Συμβολαιογράφου Ευπαλίου.
Η σημασία της ιδρυτικής πράξης της Ανώνυμης Εταιρείας για τη διαχείριση των στερών αποβλήτων των Δήμων που υπογράφτηκε στο Ευπάλιο, είναι τεράστια  για τη Στερεά Ελλάδα διότι:
Η διαχείριση των στερεών αποβλήτων αποτελεί σήμερα ένα από τα πλέον σύνθετα, δύσκολα και δυσεπίλυτα προβλήματα της σύγχρονης κοινωνίας. Ζήτημα το οποίο βρίσκεται πολλά χρόνια τώρα στο επίκεντρο συζητήσεων, αντιπαραθέσεων, προτάσεων και πολιτικών περιβάλλοντος, αφού συνδέεται άμεσα με την συνεχή αστικοποίηση του πληθυσμού, το επίπεδο ανάπτυξης και τα σύγχρονα καταναλωτικά πρότυπα.
Είναι ένα ζήτημα που δεν απασχολεί μόνο την χώρα μας και την Περιφέρειά μας, αλλά όλο σχεδόν τον πλανήτη με διαφορετικές ανάγκες, προσεγγίσεις, πλαίσιο πολιτικής και κοινωνικής αναφοράς.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει θεσπίσει μια σειρά αυστηρών κανόνων για την προστασία του περιβάλλοντος, οι οποίοι είναι υποχρεωτικοί για τα κράτη – μέλη της και που έχουν σχέση τόσο με το ανθρωπογενές όσο και το φυσικό περιβάλλον.
Η δημιουργία ενός ενιαίου Περιφερειακού Φο.Δ.Σ.Α, με τη μορφή της Ανώνυμης Εταιρείας των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα λειτουργήσει θετικά για το σύνολο των Δήμων της Περιφέρειας μας για τους παρακάτω λόγους, αφού θα έχουμε:
- Ενιαίο σχεδιασμό των έργων και εγκαταστάσεων διαχείρισης στερεών αποβλήτων.
- Αξιοποίηση του συνόλου των έργων και εγκαταστάσεων
- Οικονομίες κλίμακας
- Συνέργειες σε λοιπές κατηγορίες αποβλήτων (λυματολάσπη)
- Αξιοποίηση της υπάρχουσας τεχνογνωσίας
- Κλείσιμο και αποκατάσταση των τελευταίων ενεργών ΧΑΔΑ
Στη Συνέλευση παραβρέθηκαν οι Δήμαρχοι Αλιάρτου Γεώργιος Ντασιώτης, Θηβαίων Σπύρος Νικολάου, Λεβαδέων Παναγιώτα Πούλου, Ορχομενού Λουκάς Υπερήφανος, Τανάγρας Βασίλειος Περγαλιάς, Διρφύων Μεσσαπίων Γεώργιος Ψαθάς, Ερέτριας Αμφιτρίτη Αλημπατέ, Κύμης Αλιβερίου Αθανάσιος Μπουραντάς, Μαντουδίου Αγίας Άννας Χρήστος Καλυβιώτης, Σκύρου Μιλτιάδης Χατζηγιαννάκης, Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης, Αγράφων Θόδωρος Μπαμπαλής, Καρπενησίου Νικόλαος Σουλιώτης, Δομοκού Δημήτριος Τζιαχρήστας, Λαμιέων Νικόλαος Σταυρογιάννης, Λοκρών Νίκος Λιόλιος, Μακρακώμης Θύμιος Παπαευθυμίου, Δελφών Αθανάσιος Παναγιωτόπουλος και Δωρίδος Γιώργος Καπεντζώνης.

Επίσης έλαβαν μέρος Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Ειδικοί Συνεργάτες ως εκπρόσωποι των Δήμων Διστόμου Αράχωβας Αντίκυρας, Ιστιαίας Αιδηψού, Καρύστου, Αμφίκλειας Ελάτειας, Μώλου Αγ. Κωνσταντίνου και Στυλίδος.

ΚΝΕ : μαθητικό φεστιβάλ στην Άμφισσα

Ναρκωτικά: «Είναι ελευθερία να ψάχνεις τη φυγή;»


Ήξερες ότι: σχεδόν ένας στους τέσσερις ενήλικες στην Ευρωπαϊκή Ένωση (πάνω από 80 εκατομμύρια άνθρωποι) εκτιμάται ότι έχει κάνει χρήση παράνομης ουσίας κάποια στιγμή στη ζωή του, όπως και ένας στους τέσσερις μαθητές ηλικίας 15-16 ετών;

Είναι μαγκιά; Γίνεται από περιέργεια;

Προβληματίσου!!!

Δεν είναι τυχαίο ότι στις σημερινές συνθήκες που οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές για τις οικογένειες μας, που βιώνουμε τον αποκλεισμό από την εργασία, την παιδεία, την υγεία, τον αθλητισμό και τον πολιτισμό, οι κυβερνήσεις παλιές και καινούριες στρώνουν το έδαφος για τη νομιμοποίηση των ναρκωτικών.

Γιατί άραγε?

Η χρήση ναρκωτικών ουσιών είναι ταυτόσημη με το συμβιβασμό, τη μοιρολατρία και την υποταγή. Μια νεολαία “μαστουρωμένη”, με σκυμμένο το κεφάλι είναι ό,τι πρέπει για την αστική τάξη προκειμένου να συνεχίσει να αυξάνει τα κέρδη της.

Άλλωστε η ναρκωυποταγή είναι δοκιμασμένη μέθοδος των μηχανισμών του συστήματος για να καλλιεργούν την υποταγή και την παραίτηση.

Ήξερες ότι: στην Αργεντινή το 2001 μαζί με την καπιταλιστική κρίση, εμφανίστηκε ένα νέο ναρκωτικό, «το πάκο» ή αλλιώς «ο κλέφτης του μυαλού», «ο εξολοθρευτής των φτωχών»; Για μας μόνο τυχαία δεν ήταν η εμφάνισή του. Είναι αλήθεια ότι με πολύ μικρό κόστος «ρίχνονται» στις πιάτσες πολλά νέα ναρκωτικά, ακόμη και με υγρά μπαταρίας, ποντικοφάρμακα κλπ, με σκοπό να δημιουργηθεί μια ευρύτερη και ακόμη πιο επικίνδυνη αγορά θανάτου, στην οποία θα έχουν πρόσβαση όλο και περισσότεροι νέοι. Για το λόγο αυτό, μόνο το 2014 δημιουργήθηκαν περίπου 80 νέες ουσίες.

Ψάξε και βρες…

Μας λένε ότι θα αντιμετωπίσουν το πρόβλημα των ναρκωτικών με τη νομιμοποίησή τους…
 
Ήξερες ότι:
το υψηλότερο ποσοστό χρηστών κάνναβης σε καθημερινή βάση καταγράφεται στην Ολλανδία, όπου τα ναρκωτικά διακινούνται νόμιμα και αγγίζει το 80%. Ότι στη χώρα των νόμιμων ναρκωτικών η χρήση ηρωίνης, κοκαΐνης και άλλων ουσιών αυξήθηκε.
 
Σκέψου!!!

Η νομιμοποίηση της χρήσης εξυπηρετεί τη «νομιμοποίηση» στις συνειδήσεις των λαών των κοινωνικών αιτιών που παράγουν και αναπαράγουν το πρόβλημα και βρίσκονται στο ίδιο το εκμεταλλευτικό, καπιταλιστικό σύστημα. Εξυπηρετούν τη «νομιμοποίηση» ή τουλάχιστον καλλιεργούν την αδράνεια μπροστά στη φτώχεια, στην ανεργία, τα πολιτιστικά σκουπίδια, τα αδιέξοδα που συναντάν οι νέοι στη ζωή τους. Σημαίνει επί της ουσίας αποδοχή της παραγωγής και εμπορίας ναρκωτικών, με τους εμπόρους να διακινούν υποταγή και θάνατο παραγωγοί και να συνεχίζουν να έχουν τεράστια κερδοφορία.

Σκέψου τι μας λένε !!!

Λένε ότι η χρήση “μαλακών” ναρκωτικών δε βλάπτει και τόσο…

Είναι ψέμα! Όλα τα ναρκωτικά είναι επικίνδυνα, αποξενώνουν το νέο από την κοινωνία, τους φίλους, την οικογένειά του. Τα αίτια που οδηγούν τόσο στη “χρήση”  όσο και στην εξάρτηση είναι κοινά για όλες τις ουσίες. Από αυτήν την άποψη δεν μπορούμε να μιλάμε για “σκληρά” και “μαλακά” ναρκωτικά. Το αποτέλεσμα όλων των ουσιών είναι τελικά το ίδιο: η ψυχολογία της φυγής από την πραγματικότητα. Η χρήση δημιουργεί συνείδηση και στάση ζωής με κύρια χαρακτηριστικά την απογοήτευση και τη μοιρολατρία. Έτσι, ο χρήστης σταδιακά απομακρύνεται από κάθε είδους διεκδίκηση και αγώνα.

Βασική αρχή που μας πασάρει η Ε.Ε. και η κυβέρνηση είναι αυτή της ελεύθερης διάθεσης του σώματος!

Άραγε είμαστε ελεύθεροι όταν οι ίδιοι μας πετάνε στην ανεργία, όταν μας στερούν το δικαίωμα στη μόρφωση και τη μετατρέπουν σε εμπόρευμα, όταν μας καταδικάζουν να επιβιώσουμε με 300 ευρώ, όταν μας αναγκάζουν να πληρώνουμε για την υγεία μας; Τελικά μήπως η μόνη ελευθερία που μας παραχωρούν είναι αυτή της χρήσης, ώστε να κρατάμε σκυμμένο το κεφάλι;

Και τελικά μετά την ελευθερία που μας πουλάνε… πουλάνε και εμπορεύονται ακόμη και τον ανθρώπινο πόνο και τη δυστυχία χιλιάδων εξαρτημένων και των οικογενειών τους, παραδίδοντας στους επιχειρηματίες και τις ΜΚΟ τις δομές πρόληψης, θεραπείας και επανένταξης.

Ένα είναι σίγουρο: η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κυβερνήσεών της επιδιώκει να σβήσει ακόμα και την όποια δυνατότητα είχε μέχρι σήμερα ο χρήστης να απεξαρτηθεί. Στραγγαλίζει οικονομικά όλο και περισσότερο τα Κέντρα Πρόληψης και στηρίζει τα προγράμματα υποκατάστατων που στην ουσία προσπαθούν να υποκαταστήσουν τη χρήση μιας επικίνδυνης ουσίας με τη χρήση μιας θεωρητικά «λιγότερο» επικίνδυνης διαιωνίζοντας έτσι την εξάρτηση.

Εμείς λέμε:

Για τη φτώχεια, την ανεργία, κανένας νέος δεν πρέπει να αισθάνεται ντροπή, να σκύβει το κεφάλι. Δεν μπορεί κανείς να την αντιμετωπίσει μόνος του, ούτε να ξεφύγει μέσω “ψεύτικων παραδείσων”.

Η ΚΝΕ είναι η μοναδική πολιτική νεολαία που αναδεικνύει την πραγματική αιτία της τοξικοεξάρτησης, που με σταθερότητα παλεύει ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά, διεκδικεί πρόληψη-θεραπεία-επανένταξη, δημόσια και δωρεάν.

Παλεύουμε ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά γιατί παλεύουμε ενάντια στις αιτίες που τα γεννούν, ενάντια στο καπιταλιστικό σύστημα.

Παλεύουμε για μια κοινωνία που στο επίκεντρο θα είναι ο άνθρωπος και οι ανάγκες του, που θα καταργηθεί η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, την κοινωνία των σύγχρονων δικαιωμάτων, της πραγματικής ελευθερίας, τον σοσιαλισμό.

Σας καλούμε να συμμετέχετε στο μαθητικό φεστιβάλ της ΚΝΕ που θα πραγματοποιηθεί στην Άμφισσα

την Κυριακή 5 Απριλίου στην αίθουσα του Δημαρχείου στην πλατεία Κεχαγιά!!!
 
Στις 7:30 μ.μ.