Ειδησεογραφικό blog για τη ΔΩΡΙΔΑ

* To "DORIDA news" είναι ανεξάρτητο ειδησεογραφικό blog, που στελεχώνεται από επαγγελματίες δημοσιογράφους και επιστήμονες συνεργάτες.Διευθύνεται από το δημοσιογράφο Περικλή Ν. Λουκόπουλο - mail, perilouko@yahoo.gr *

Σάββατο, 10 Ιανουαρίου 2015

Δήλωση του υποψήφιου Κώστα Χαλιορή

Ο υποψήφιος βουλευτής με την Νέα Δημοκρατία Κώστας Χαλιορής έκανε την παρακάτω δήλωση :

Σήμερα είναι μια ιδιαίτερη και σημαντική μέρα για μένα, καθώς για πρώτη φορά στέκομαι απέναντι σας, με μόνο σκοπό να γίνει ο τόπος μου καλύτερος, όπως και του αξίζει.

Ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνης Σαμαράς, με τίμησε συμπεριλαμβάνοντας το όνομά μου στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στο Νομό Φωκίδας. Έδειξε εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου, δίνοντας μου την ευκαιρία να συνταχθώ μαζί του και μαζί σας σε αυτόν τον αγώνα για τον τόπο μας και για το αύριο της χώρας μας.

Είναι ιδιαίτερη η τιμή, συνάμα όμως και μεγάλη η ευθύνη, ώστε να φανώ αντάξιος της εμπιστοσύνης σας.

Ας δημιουργήσουμε μαζί την Φωκίδα του αύριο.

Πιστεύω, ότι ο αγώνας που θα δοθεί θα βασίζεται στους κανόνες δεοντολογίας, που επιβάλλει μία προεκλογική περίοδος, αν και σύντομη, έχοντας ως βασική αρχή το σεβασμό στον πολίτη, σεβασμό σε εσάς.

Το πρόγραμμα των υποψηφίων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στη Φωκίδα


Οι υποψήφιοι βουλευτές Φωκίδας του ΣΥΡΙΖΑ Αγγελέτος Γιάννης, Κασούτσα Γιώτα και Κωστοπαναγιώτου Ηλίας θα πραγματοποιήσουν περιοδείες και ομιλίες στο Νομό Φωκίδας ως εξής:

Δευτέρα 12/1/2015      Ερατεινή
Τρίτη 13/1/2015   Πρωί επισκέψεις στις υπηρεσίες της Άμφισσας, απόγευμα  ΔΕ  Γαλαξιδίου
Τετάρτη 14/1/2015  Πρωί επισκέψεις στις Υπηρεσίες της Ιτέας, απόγευμα Δεσφίνα

Πέμπτη 15/1/2015  Πρωί Δελφοί, απόγευμα εκδήλωση ετεροδημοτών στην Αθήνα

Παρασκευή 16/1/2015  Πρωί Λαϊκή Ιτέας, απόγευμα  Λιδωρίκι

Σάββατο 17/1/2015   Πρωί Λαϊκή Άμφισσας, απόγευμα  Δ.Ε. Παρνασσού

Κυριακή 18/1/2015   Μαυρολιθάρι και Δ.Ε.Γραβιάς

Δευτέρα 19/1/2015  Δ.Ε. Άμφισσας

Τετάρτη 21/1/2015          Ευπάλιο

Πέμπτη 22/1/2015            Άμφισσα

Παρασκευή 23/1/2015           Ιτέα

Λεπτομέρειες (ακριβής τόπος, ώρα κλπ) θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.

Από τη Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Φωκίδας

Κοπή πίτας της Ένωσης Ευπαλιωτών την Κυριακή στο "Ρούμελης Μέλαθρον"

Την Κυριακή 11 Ιανουαρίου στις 11:30 το πρωί, η Ένωση Ευπαλιωτών Δωρίδας θα κόψει την Πρωτοχρονιάτικη πίτα της στο ΡΟΥΜΕΛΗΣ ΜΕΛΑΘΡΟΝ (Πνευματικό Κέντρο Ρουμελιωτών) στο κέντρο της Αθήνας, Σίνα και Δαφνομήλη 1Α.

Η εκδήλωση, που έχει χαρακτηριστεί ως ένα σημαντικό κοινωνικό γεγονός όχι πλέον μόνο των Ευπαλιωτών, αλλά και της Δωρίδας, θα ξεπεράσει σε αίγλη και παρουσία κάθε προηγούμενη.

Φέτος θα γίνει σ΄ έναν πολύ ευρύχωρο (500 ατόμων) και πολυτελή χώρο στο “ΡΟΥΜΕΛΗΣ ΜΕΛΑΘΡΟΝ”, που θα ενθουσιάσει όλους, ενώ στο υπόγειο του κτιρίου υπάρχει PARKING για όσους έρθουν με τα αυτοκίνητά τους.

Η Ένωση στη φετινή εκδήλωση θα παρουσιάσει το νέο βιβλίο που εξέδωσε του δάσκαλου-λαογράφου Γιάννη Ηλιόπουλου, Aπό την Καρυά στο Ευπάλιο”. Στις 260 σελίδες του ο συγγραφέας δίνει όλη την πορεία ίδρυσης του Ευπαλίου, με την διαχρονική δημοτική, κοινωνική, εκκλησιαστική, ιατρική, εκπαιδευτική, εμπορική , αθλητική, αγροτική, ιστορία του Ευπαλίου. Τα κείμενα συνοδεύονται μ΄ ένα πλούσιο ιστορικό φωτογραφικό υλικό.

Ομιλία υποψηφίων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ τη Δευτέρα στο DELHI BEACH Ερατεινής


Παρασκευή, 9 Ιανουαρίου 2015

Οι υποψήφιοι των κομμάτων στη Φωκίδα

Τα κόμματα που κατεβαίνουν στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου έκλεισαν τα ψηφοδέλτια τους στη Φωκίδα με τους υποψήφιους βουλευτές.


ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΜΑΝΔΡΕΚΑ ΑΣΠΑΣΙΑ, δικηγόρος , βουλευτής
ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΚΩΣΤΑΣ, οικονομολόγος, τ. Υπ/τής ΙΚΑ
ΧΑΛΙΟΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ , οικονομολόγος
 

ΣΥΡΙΖΑ

ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, αρχιτέκτονας, Περιφερειακός Σύμβουλος
ΚΑΤΣΟΥΤΣΑ ΓΙΩΤΑ, δικηγόρος, δημοτική σύμβουλος Δ.Δελφών
ΚΩΣΤΟΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΗΛΙΑΣ , συνταξιούχος ιατρός


ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ

ΓΑΖΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ, Δημοσιογράφος, τ. Δήμαρχος Άμφισσας, τ. Αντιπεριφερειάρχης Φωκίδας
ΚΑΡΑΜΠΑΡΜΠΑΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ, Εργοδηγός – Μηχανολόγος, τ. Δημοτικός Σύμβουλος Ευπαλίου
ΤΣΙΛΙΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, Συνταξιούχος Δάσκαλος, π. Αντιδήμαρχος Δ. Δωρίδας, Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Δ. Δωρίδας


ΚΚΕ

ΓΩΓΟΣ ΑΛΕΞΙΟΣ (ΑΛΕΚΟΣ), Συνταξιούχος, πρώην εργαζόμενος στο ΕΘΝΟΣ, μέλος ΔΣ ΕΠΗΕΑ (Ένωση Προσωπικού Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών).
ΙΩΣΗΦΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Θεοδώρου, Συνταξιούχος Εργάτης, Δημοτικός Σύμβουλος Δελφών, Πρόεδρος Συνταξιούχων ΙΚΑ Φωκίδας, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Ανατολικής Στερεάς- Εύβοιας του ΚΚΕ.
ΤΣΕΛΕΣ ΔΡΟΣΟΣ του Αναστασίου, Μηχανικός Περιβάλλοντος, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Ανατολικής Στερεάς- Εύβοιας του ΚΚΕ.

 

ΑΝ.ΕΛ.

Ανέστη Ιωάννα
Κουτρουλή Αμαλία
Τρίψας  ΣπυρίδωνΚΙΔΗΣΟ

ΑΣΗΜΑΚΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, επαγγελματίας
ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗ ΑΦΡΟΔΙΤΗ, οικονομικά, τ. βουλευτής
ΠΙΤΤΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ , δικηγόρος
 

ΠΟΤΑΜΙ
 

ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ, Μαθηματικός
ΧΡΙΣΤΟΦΑΚΗ ΣΟΦΙΑ, ιδιωτική υπάλληλος

 

 
 

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΚΟΠΑΝΑΚΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ, Επιχειρηματίας
ΚΡΙΚΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ, Αξιωματικός Πυροσβεστικού Σώματος ε.α.
ΠΡΙΠΟΡΑΣ ΗΛΙΑΣ, Ελεύθερος επαγγελματίας


 
ΔΗΜΑΡ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ

ΙΩΑΝΝΟΥ ΑΝΤΩΝΗΣ Συνταξιούχος εκπαιδευτικός

 

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

 ΜΠΡΟΦΑΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ, Συνταξιούχος τεχνικός του ΟΤΕ, συνδικαλιστής και σήμερα αμπελουργός.
 


ΟΚΔΕ

 
ΠΑΝΤΑΖΗ ΓΑΡΥΦΑΛΛΙΑ του ΣΑΒΒΑ   (άνεργη Ιματισμού)
ΚΚΕ(μ-λ) _ Μ-Λ ΚΚΕ

ΜΠΟΥΚΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ του Γεωργίου

Κοινή Ανακοίνωση των Υποψηφίων Βουλευτών του ΚΚΕ στη Φωκίδα


Ο Αλέκος Γώγος
 
Σε αυτές τις εκλογές το μόνο σενάριο το οποίο πραγματικά θα λειτουργήσει υπέρ των εργαζομένων και της νεολαίας είναι η ισχυροποίηση του ΚΚΕ. 
 
Όσο και αν ο νέος δικομματισμός προσπαθεί να πολώσει το κλίμα, είτε με την τρομοκρατία από πλευράς ΝΔ είτε με την ψεύτικη ελπίδα και τις αυταπάτες που καλλιεργεί ο ΣΥΡΙΖΑ, ο κοινός στρατηγικός στόχος δεν μπορεί να κρυφτεί. 

Ο Γιώργος Ιωσηφίδης
Γι αυτό κι όποιοι κι αν  φύγουν σε αυτές τις εκλογές, την επόμενη μέρα και η ΕΕ, και το χρέος, και τα μονοπώλια θα είναι εδώ  αφού κανένας από τους δύο πόλους δεν τα αμφισβητεί.

Ο Δρόσος Τσελές
Γι αυτό και ο λαός έχει συμφέρον να ισχυροποιήσει το ΚΚΕ,  που ξέρει ότι και την επόμενη μέρα των εκλογών θα είναι δίπλα του  στην οργάνωση των αγώνων του για την ανάκτηση των απωλειών  του, για την απόκρουση της αντιλαÏκής επίθεσης , για μια ισχυρή λαïκή αντιπολίτευση  απέναντι στις κυβερνήσεις του κεφαλαίου, για να ανοίξει ο δρόμος για την εξουσία του λαού.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΟΒΟΣ, ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΤΑΓΗ ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ ΜΕ ΤΑ ΨΙΧΟΥΛΑ!

ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ!

Αλέκος Γώγος

Γιώργος Ιωσηφίδης
Δρόσος Τσελές

Παράσταση Προέδρων της Δωρίδας στο Δήμαρχο της Ναυπάκτου για το ΚΤΕΛ

Συνάντηση είχαν χθες με τον Δήμαρχο Ναυπάκτου Ι. Λουκόπουλο αντιπροσωπεία Προέδρων της Δωρίδας για το θέμα της στάθμευσης του ΚΤΕΛ Φωκίδας εκτός του κέντρου της Ναυπάκτου.

Ως γνωστόν με απόφαση της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής Ναυπάκτου υπό τον Ι. Μπουλέ έχει απαγορευτεί  στο ΚΤΕΛ Φωκίδας να κάνει στάσεις μέσα στη πόλη παρά μόνο στο Κεφαλόβρυσο στην Ανατολική είσοδο της Ναυπάκτου που είναι και τα γραφεία του.

Έτσι οι πολίτες της Δωρίδας και μάλιστα οι περισσότεροι μεγάλης ηλικίας, εξαναγκάζονται να διανύουν μια απόσταση 500 και 1000 μέτρων, πότε μέσα σε βροχή, πότε σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και πότε με καύσωνες το καλοκαίρι, για να φτάσουν στο κέντρο και να πάνε σε γιατρούς , σε τράπεζες ή άλλες υπηρεσίες καθώς και να κάνουν τα ψώνια τους σε εμπορικά καταστήματα.

Η απαγόρευση αυτή έγινε μετά από αντίδραση του ΚΤΕΛ Ναυπάκτου, γιατί τους ανταγωνιζόταν το ΚΤΕΛ Φωκίδας παίρνοντας επιβάτες, ιδιαίτερα τα δρομολόγια από και προς την Πάτρα.

Τελικά μετά από πολύωρη συζήτηση βρέθηκε μια μέση λύση να προωθήσει ο Δήμαρχος και δύο δρομολόγια του ΚΤΕΛ Φωκίδας , ένα το πρωί και ένα το μεσημέρι, να πηγαίνουν μέχρι το ΞΕΝΙΑ.

Στην αντιπροσωπεία των Προέδρων συμμετείχαν οι Τσιούστας (Ευπαλίου), Ηλιόπουλος (Κλήματος ), Λουκόπουλος (Σεργούλας), Βαβάτσικος (Μαραθιά), Καραμπάρπας (Μανάγουλης ) και Καραδήμας (Μαλαμάτων).   

Πέμπτη, 8 Ιανουαρίου 2015

Κώστας Χαλιορής και Θανάσης Ασημάκης υποψήφιοι με ΝΔ & ΚΙΔΗΣΟ στη Φωκίδα

Ο Κώστας Χαλιορής
Δύο νέα ονόματα συμπληρώνουν τις υποψηφιότητες στη Φωκίδα για τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.

Ο Κώστας Χαλιορής συμπληρώνει την τριάδα των υποψηφίων της Ν.Δ. μαζί με Ας. Μανδρέκα και Κ. Παπαθανασίου
Ο Θανάσης Ασημάκης
Ο Χαλιορής είναι 35αρης με καταγωγή από Κερασιά και Καστράκι, έχει σπουδάσει οικονομικά και διοίκηση επιχειρήσεων και ήταν και συνεργάτης της Ντόρας Μπακογιάννη.

Από την πλευρά του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών (ΚΙΔΗΣΟ) μετά την άρνηση της Πένυς Σπυροπούλου την τριάδα των υποψηφίων συμπληρώνει ο Θανάσης Ασημάκης μαζί με Αφ. Παπαθανάση και Γιώργο Πίτα.


Ο Ασημάκης είναι 32 χρονών με καταγωγή από
Πενταγιού και Μαραθιά και έχει φοιτήσει στο Τμήμα «Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης» του Παντείου Πανεπιστημίου. Έχει εγκατασταθεί μόνιμα και εργάζεται στο Μαραθιά ενώ έχει εργαστεί και στην Αθηναϊκή Ζυθοποιία.

Οι υποψήφιοι του ΚΚΕ στη Φωκίδα

Τους υποψήφιους βουλευτές στη Φωκίδα ανακοίνωσε πριν από λίγο το ΚΚΕ που είναι :

ΓΩΓΟΣ ΑΛΕΞΙΟΣ (ΑΛΕΚΟΣ), Συνταξιούχος, πρώην εργαζόμενος στο ΕΘΝΟΣ, μέλος ΔΣ ΕΠΗΕΑ (Ένωση Προσωπικού Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών).

ΙΩΣΗΦΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Θεοδώρου, Συνταξιούχος Εργάτης, Δημοτικός Σύμβουλος Δελφών, Πρόεδρος Συνταξιούχων ΙΚΑ Φωκίδας, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Ανατολικής Στερεάς- Εύβοιας του ΚΚΕ.

ΤΣΕΛΕΣ ΔΡΟΣΟΣ του Αναστασίου, Μηχανικός Περιβάλλοντος, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Ανατολικής Στερεάς- Εύβοιας του ΚΚΕ.

Επικεφαλής στο Ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΚΚΕ είναι η πρώην Γενική Γραμματέας Αλέκα Παπαρήγα, ενώ ο νυν Γενικός Γραμματέας Δημήτρης Κουτσούμπας θα είναι υποψήφιος και στο Νομό Βοιωτίας.

Πρόσληψη πτυχιούχου από ΤΟΕΒ Μόρνου

Ο Τ.Ο.Ε.Β. ΠΕΔΙΑΔΟΣ ΜΟΡΝΟΥ, σύμφωνα με την 58/2014 απόφαση του Δ.Σ. του Οργανισμού, ανακοινώνει ότι πρόκειται να προσλάβει ένα άτομο πτυχιούχο Α.Ε.Ι. (κατά σειρά προτίμησης: Ανωτάτης Γεωπονικής Σχολής ή Ανωτάτης Οικονομικής Σχολής) με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου πλήρους απασχόλησης, για τις ανάγκες λειτουργίας του γραφείου του Οργανισμού.
 
Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η πιστοποιημένη γνώση στον χειρισμό Η/Υ. Θα ληφθούν υπόψη η τυχόν εμπειρία και η γνώση ξένης γλώσσας. Θα προτιμηθεί ο/η ενδιαφερόμενος/η που έχει μόνιμη κατοικία σε Τοπική Κοινότητα της περιοχής ευθύνης του ΤΟΕΒ Πεδιάδος Μόρνου.
Η πρόσληψη θα γίνει σύμφωνα με τις διατάξεις του Εσωτερικού Κανονισμού Λειτουργίας και Κατάστασης Προσωπικού του Οργανισμού.

Η διάρκεια της απασχόλησης θα είναι 5μηνη με ημ/νία έναρξης την 1η Φεβρουαρίου 2015 και με δυνατότητα 3μηνης παράτασης.
Κατώτατο όριο ηλικίας είναι το 18ο έτος της ηλικίας συμπληρωμένο.

Οι αποδοχές θα είναι αυτές που προβλέπονται από το ν. 4024/11 και την ΚΥΑ 2/13917/0022/17-2-2012 των Υπουργών Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (Ενιαίο Μισθολόγιο).
ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΛΗΦΘΟΥΝ
  1. Οι καταδικασθέντες για κακούργημα και στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων.
  2. Οι καταδικασθέντες σε οποιαδήποτε ποινή για κακούργημα, κλοπή, υπεξαίρεση, απάτη εκβιασμό, πλαστογραφία, δωροδοκία, καταπίεση, απιστία περί την υπηρεσία, παράβαση καθήκοντος, έγκλημα κατά των ηθών και συκοφαντική δυσφήμιση.
  3. Οι υπόδικοι δια τελεσιδίκου βουλεύματος επί των ανωτέρω.
  4. Οι τελούντες υπό απαγόρευση ή δικαστική αντίληψη.
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ
  1. Σχετική έντυπη αίτηση – δήλωση (την χορηγεί ο Οργανισμός) στην οποία θα δηλώνονται τα στοιχεία της ταυτότητας, ο τόπος κατοικίας, η τυχόν εμπειρία, η γνώση ξένης γλώσσας και η οικογενειακή κατάσταση.
  2. Υπεύθυνη δήλωση για τη μη ύπαρξη των ανωτέρω κωλυμάτων για την πρόσληψη (έντυπο χορηγεί ο Οργανισμός ).
  3. Κυρωμένο φωτοαντίγραφο του τίτλου σπουδών και της πιστοποιημένης γνώσης χειρισμού Η/Υ, (επικυρώνονται και από τον Οργανισμό, εφόσον προσκομισθούν τα πρωτότυπα).
  4. Βεβαίωση του οικείου Δήμου για τη μόνιμη κατοικία του/της υποψηφίου.
  5. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης από το Δήμο στο Δημοτολόγιο του οποίου είναι γραμμένος/η.
  6. Υπεύθυνη δήλωση του Ν.1599/86 ότι είναι άνεργος/η.
 
Σημείωση: Για οποιοδήποτε άλλο προσόν ο/η υποψήφιος/α πρέπει να καταθέσει το αντίστοιχο δικαιολογητικό.
ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ
Τα πιο πάνω δικαιολογητικά θα κατατεθούν στο γραφείο του Οργανισμού από 07/01/2015 μέχρι και 16/01/2014 τις εργάσιμες ημέρες και τις ώρες 09:00-13:00.
Εάν εντός της προθεσμίας δεν προσκομισθούν τα παραπάνω δικαιολογητικά ο/η υποψήφιος/α δεν θα καταταχθεί.
 
Ο Πρόεδρος του ΤΟΕΒ
Καραμπάρπας Βασίλειος

Πρόσκληση στην Πίτα του Συλλόγου Πενταπολιτών "ο Ευριπίδης"


ΟΙ ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΤΡΑΓΚΙ ΚΑΙ ΜΕΡΚΕΛ

Του Γιάννη Κοτόφωλου *

Τα πράγματα στην Ελλάδα εξελίσσονται κυριολεκτικά στην άκρη ενός τεντωμένου σχοινιού. Την περασμένη εβδομάδα, σε φιλικό κύκλο, έτυχε να ακούσω από πρώτο χέρι τους κινδύνους που διατρέχει ο τόπος, δια στόματος ενός πολύ σοβαρού ξένου παράγοντα, φίλα προσκείμενου πάντα προς την Ελλάδα…

Ενός Ευρωπαίου αξιωματούχου, με πολιτική εμπειρία και δράση, όχι τεχνοκράτη ή γραφειοκράτη των Βρυξελλών, έναν από εκείνους που συμμετέχουν στους μηχανισμούς των αποφάσεων.

Η Ελλάδα, έλεγε, βρίσκεται, για μία ακόμη φορά, σε ένα πολύ κρίσιμο ιστορικό σταυροδρόμι. Αυτό θα πρέπει να το συνειδητοποιήσουν όλοι οι πολίτες της χώρας. Η Ελλάδα δεν είναι ο ισχυρός, αλλά ο αδύναμος κρίκος της αλυσίδας, ο οποίος σπάει πάντα κάτω από την πίεση…

Η Ευρώπη, έλεγε ο ίδιος άνθρωπος, δεν έχει κανέναν λόγο σήμερα να υποχωρήσει απέναντι στις οποιεσδήποτε ελληνικές απαιτήσεις, της μίας ή της άλλης κυβέρνησης, έξω από τα συμφωνηθέντα και τα προβλεπόμενα.

Κάθε νέα κατάκτηση προϋποθέτει την εκπλήρωση μίας προηγούμενης καθοριστικής δέσμευσης εκ μέρους της ελληνικής πλευράς. Αυτό είναι πλέον κανόνας απαράβατος και φάνηκε καθαρά τους τελευταίους μήνες, με τη στάση της τρόικα απέναντι στην ελληνική κυβέρνηση. Είναι πολιτικός παραλογισμός να πιστεύει κανείς ότι τώρα, θα συμβεί το αντίθετο! Για ποιο λόγο;

Οι Ευρωπαίοι εταίροι, οι Ευρωπαίοι φορολογούμενοι δηλαδή, έχουν προσφέρει στην Ελλάδα βοήθεια εκατοντάδων δισεκατομμυρίων ευρώ…Δεν νομίζω πώς η Αθήνα, πρόσθεσε ο ίδιος με ειρωνεία, είναι ισχυρότερη από το Βερολίνο ή τις Βρυξέλλες, για να επιβάλει τους όρους της…
 
Η βεβαιότητα η δική μου, τόνισε, είναι ότι δεν πρόκειται να δοθεί στην Ελλάδα ούτε ένα ευρώ επιπλέον, χωρίς την καθολική αποδοχή του ευρωπαικού προγράμματος.

Η Ευρώπη δεν θα χρειαστεί πολύ χρόνο για να διαχειριστεί τη νέα κρίση, εάν το τεντωμένο σχοινί σπάσει. Εφόσον το ελληνικό πολιτικό σύστημα συμπεριφερθεί με την αδικαιολόγητη αλαζονεία που πολλές φορές το χαρακτηρίζει, υπογράμμισε ο ίδιος αξιωματούχος, οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα θέσουν νέους σκληρότερους όρους.

Ότι συνέβη και στην Κύπρο, όταν η τάξη των πολιτικών της αντέδρασε στις αρχικές τους προτάσεις. Ή θα βγείτε από το ευρώ, τους είπαν, ή θα αποδεχτείτε τους νέους (χειρότερους) όρους. Στην Κύπρο χρειάστηκε να το σκεφτούν τρείς ημέρες. Στην Ελλάδα, πρόσθεσε με δηκτικό τρόπο ο ίδιος, οι ημέρες μπορεί να γίνουν τέσσερεις!!

Ο Ντράγκι έχει στραμμένη την προσοχή του στην Ιταλία, πολύ πιο εύλογο (όχι μόνο γιατί είναι Ιταλός). Ας σταματήσουν οι αυταπάτες, αυτή είναι προτεραιότητα. Ισως η Ελλάδα, στο προσεχές στάδιο των εξελίξεων, να αποδειχτεί ο «λαγός» της ιστορίας.

Η Μέρκελ από την άλλη, λειτουργεί με έναν πιο κυνικό πολιτικό τρόπο. Οι Γερμανοί δεν θέλουν να ακούσουν ούτε για ένα σεντ επιπλέον βοήθεια στην Ελλάδα, από τον δικό τους προυπολογισμό. Και θα τους προσφέρει αυτή την ικανοποίηση η Μέρκελ, έτσι φαίνεται, εξαντλώντας την αδιαλλαξία της απέναντι στην «ατίθαση» Ελλάδα (προς υπεράσπιση ας πούμε των χρημάτων των Γερμανών), λέει ο ίδιος άνθρωπος.

Για να είναι υποχωρητική απέναντι - στο μείζον εξελισσόμενο πρόβλημα για την Ευρωζώνη - την «καλύτερη» και κυρίως πολύ μεγαλύτερη (άρα και απολύτως κρίσιμη) Ιταλία. Και έπεται η συνέχεια, με τις άλλες μεγάλες οικονομίες της Ευρώπης.
* Ο Γιάννης Κοτόφωλος είναι δημοσιογράφος στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, με καταγωγή από την Δωρίδα

Τετάρτη, 7 Ιανουαρίου 2015

Ο Γιωρ. Πίττας υποψήφιος με το ΚΙΔΗΣΟ

Υποψήφιος με το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών στη Φωκίδα θα είναι ο δικηγόρος από την Συκιά Γιώργος Πίττας.

Σε μήνυμα του προς τους πολίτες της Φωκίδας αναφέρει;

"Στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 θα είμαι υποψήφιος βουλευτής στο Νομό Φωκίδας με το ΚΙΝΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ.

Καλώ τους συμπατριώτες μου να συμπορευθούμε στο νέο Κίνημα και μαζί να δημιουργήσουμε τη μεταπελατειακή Ελλάδα, την Ελλάδα των αξιών, της αξιοκρατίας, της δημιουργίας, της ισονομίας, της δικαιοσύνης, της υπευθυνότητας και της αλληλεγγύης.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ"

Δεν θα είναι υποψήφιοι Π. Σπυροπούλου και Αλέξης Αθανασόπουλος στη Φωκίδα

Δεν θα είναι υποψήφια στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου η Δημοτική Σύμβουλος Δωρίδας Πένυ Σπυροπούλου σύμφωνα με δήλωσή της, αλλά στηρίζει το ΚΙΝΗΜΑ Δημοκρατών Σοσιαλιστών.

Επίσης δεν θα είναι υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ ο Αλέξης Αθανασόπουλος λόγω ανειλημμένων επαγγελματικών υποχρεώσεων
Ειδικότερα η Πένυ Σπυροπούλου με δήλωσή της αναφέρει:

«Αναφορικά με την φημολογούμενη υποψηφιότητα μου για την στελέχωση των ψηφοδελτίων του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών θέλω να ευχαριστήσω τον Γεώργιο Ανδρέα Παπανδρέου για την εξόχως τιμητική προς το πρόσωπό μου πρότασή του να συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο του Κινήματος στο νομό Φωκίδας. Το 2014 έλαβα για άλλη μία φορά την εντολή από τους πολίτες της Δωρίδος να ασχοληθώ με την Τοπική Αυτοδιοίκηση για πέντε χρόνια , εντολή την οποία σέβομαι. Τιμώ και ευελπιστώ να φανώ αντάξια της εμπιστοσύνης τους ! Ως εκ τούτου δεν θα είμαι υποψήφια στις επερχόμενες εκλογές, αλλά στηρίζω με όλες μου τις δυνάμεις το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών και τον Γεώργιο Ανδρέα Παπανδρέου»
Ο Χημικός Μηχανικός Αλέξης Αθανασόπουλος από το Ευπάλιο λόγω ανειλημμένων εργασιακών και επαγγελματικών υποχρεώσεων όπως μας δήλωσε δεν θα είναι υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στη Φωκίδα, αλλά δίνει τη μάχη ως στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, να βγει το κόμμα δυναμωμένο από την εκλογική αυτή μάχη.

Ο Αθανασόπουλος, απόφοιτος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, είναι ανώτερο στέλεχος των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛΠΕ), έχει διατελέσει Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στην Εταιρεία καθώς και εκπρόσωπος των εργαζομένων στη Διοίκηση των ΕΛΠΕ. Είναι εκλεγμένος και στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος και Αναπληρωτής Γραμματέας του Τομέα Ενέργειας του ΠΑΣΟΚ.

Τρίτη, 6 Ιανουαρίου 2015

Υποψήφιος ο Ηλίας Κωστοπαναγιώτου με τον ΣΥΡΙΖΑ στη Φωκίδα

Ο γιατρός Ηλίας Κωστοπαναγιώτου θα είναι τελικά υποψήφιος στη Φωκίδα με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η απόφαση πάρθηκε τελικά από τον γιατρό αργά χθες το βράδυ μετά τις έντονες πιέσεις που του ασκήθηκαν από πολύ ψηλά στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, σε μια προσπάθεια να δυναμώσει το ψηφοδέλτιο και να διεκδικηθεί η έδρα στη Φωκίδα.

Έτσι όπως επιβεβαίωναν κύκλοι της Κουμουνδούρου το ψηφοδέλτιο συμπληρώνεται με τους Γιάννη Αγγελέτο και Γιώτα Κατσούτσα αφήνοντας εκτός του Γιώργο Αρτινόπουλο.

Ο Κωστοπαναγιώτου είναι γιατρός χειρούργος που πρόσφατα έφυγε με σύνταξη από το Γενικό Κρατικό που ήταν Διευθυντής.
Κατάγεται από το Λιδωρίκι και έχει σπίτι στη Πάνορμο όπου περνά τις λίγες ελεύθερες ώρες του, κοντά στη θάλασσα και το ψάρεμα.

Στις προπερασμένες εκλογές είχε κατέβει ξανά υποψήφιος με τον ενιαίο τότε ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ καταφέρνοντας να διπλασιάσει το μικρό άλλωστε τότε ποσοστό από 1,8% σε 3,4%.

Προηγείται με 2,5 % στη Φωκίδα η Ν.Δ. Ποιοι θα είναι υποψήφιοι στα κόμματα

“Φωτιά” έχουν πάρει τόσο τα επιτελεία των κομμάτων στη Φωκίδα όσο κυρίως των υποψηφίων βουλευτών , περιμένοντας να κλείσουν και τυπικά οι λίστες των συνδυασμών για να ξεκινήσουν την μάχη της ψηφοθηρίας.

Στη Φωκίδα σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν τα επιτελεία των κομμάτων και από κυλιόμενες εσωτερικές δημοσκοπήσεις φαίνεται να προηγείται σταθερά η Νέα Δημοκρατία του ΣΥΡΙΖΑ με 2,5 περίπου ποσοστιαίες μονάδες, ενώ στη Δωρίδα η διαφορά εκτοξεύεται στις 9 μονάδες.
Έτσι η μάχη στη Ν.Δ. θα παιχτεί μέχρι τέλος μεταξύ Ασπασίας Μανδρέκα και Κώστα Παπαθανασίου στη διεκδίκηση της έδρας.

Ο τρίτος υποψήφιος στη Ν.Δ. δεν έχει ακόμα αποφασιστεί ποιος θα είναι, αλλά σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες θα είναι από τη Δωρίδα ένας από τους Γιάννη Λυμπέρη και Κώστα Χαλιορή.
Στον ΣΥΡΙΖΑ μέχρι αυτή τη στιγμή το ψηφοδέλτιο έχει ξεκαθαρίσει με τους Γιάννη Αγγελέτο, Γιώτα Κατσούτσα και Γιώργο Αρτινόπουλο. Πιέσεις ασκήθηκαν και στον γιατρό Ηλία Κωστοπαναγιώτου ο οποίος όμως αρνήθηκε λόγω ανειλημμένων προσωπικών υποχρεώσεων, ενώ το σενάριο της πιθανής υποψηφιότητας του Μανώλη Γλέζου δεν επιβεβαιώνεται από την Κουμουνδούρου.

Στο ΠΑΣΟΚ Δημοκρατική Παράταξη το ψηφοδέλτιο ανανεώνεται πλήρως με τρείς υποψήφιους από τους Αλέξη Αθανασόπουλο, Χρήστο Τσαμαντάνη, Γεωργία Μαντά και Λεωνίδα Καραμπάρμπα.
Στο Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών (ΚΙΔΗΣΟ) του Γιώργου Παπανδρέου υποψήφιοι θα είναι η Αφροδίτη Παπαθανασίου, ο Γιώργος Πίττας και η Πένυ Σπυροπούλου.

Στους Ανεξάρτητους Έλληνες δεν έχει οριστικοποιηθεί το ψηφοδέλτιο εκτός του Καραγιάννη που έχει δηλώσει ότι δεν θα είναι υποψήφιος.
Το ίδιο δεν έχουν αποφασιστεί τα ονόματα και για το ΠΟΤΑΜΙ και την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.

Τα “Κοτόπουλα Κοντοχρήστου” διέθεσαν 15.000 μερίδες τις γιορτές σε Ιδρύματα

Η εταιρεία έχει τις εγκαταστάσεις της κοντά στην Μανάγουλη στην πεδιάδα του Μόρνου

Με 15.000 μερίδες κοτόπουλων προμήθευσε τα Χριστούγεννα διάφορα Ιδρύματα, η εταιρεία «Κοτόπουλα Ναυπάκτου Κοντοχρήστος».
Η  εταιρεία που ως γνωστόν έχει τις εγκαταστάσεις της στην Μανάγουλη Δωρίδας, όπως ανακοίνωσε φροντίζει καθημερινά  εδώ και 20 χρόνια τώρα να προμηθεύει τους καταναλωτές με φρέσκα προϊόντα υψηλής ποιότητας μέσω του μοναδικού πανελλαδικού δικτύου 27 καταστημάτων που διαθέτει και εμπορεύονται αποκλειστικά και μόνο νωπό κοτόπουλο και παρασκευάσματα του.

Για αυτό λοιπόν και φέτος τα Χριστούγεννα συνέχισε να στηρίζει  κοινωνικά παντοπωλεία, ιδρύματα και γηροκομεία σε αυτό το δύσκολο έργο που επιτελούν.
Η εταιρεία μας, αναφέρει η ανακοίνωση,  έχοντας υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης διέθεσε  15.000  μερίδες προϊόντων από κοτόπουλο στους παρακάτω οργανισμούς προκειμένου να τα διανείμουν σε συνανθρώπους μας που έχουν πραγματική ανάγκη σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζουν.

Εμείς στα «Κοτόπουλα Ναυπάκτου Κοντοχρήστος» αναγνωρίζουμε το πραγματικό ρόλο που παίζουν οι μεγάλες επιχειρήσεις στη τοπική κοινωνία και γι αυτό το λόγο συμμετέχουμε σε δράσεις που έχουν σα σκοπό τη  στήριξη των συνανθρώπων μας ώστε κάποια στιγμή να υπάρξει η κοινωνική ευημερία που όλοι επιθυμούμε. 
Πίνακας:

Δωρεάν Διάθεση Προϊόντων σε Ιδρύματα & Οργανισμούς 

ΠΕΡΙΟΧΗ                                     ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ / ΙΔΡΥΜΑ

1.  ΑΓΡΙΝΙΟ      
  ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ,   ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΑΙΤΩΛΙΑΣ &ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

2.  ΙΕΡΑ   ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ  ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

3.  ΚΙΑΤΟ     ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ  ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΩΔΗΜΟΥ  ΣΥΚΙΩΝΙΩΝ

4.  ΛΑΜΙΑ        ΟΡΦΑΝΟΤΡΟΦΕΙΟ ΑΡΡΕΝΩΝ ,  ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΣΣΙΤΙΟ  ΤΟΥ  ΑΓ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ & ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ

5.  ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ

6.  ΑΘΗΝΑ            ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΘΗΝΩΝ

7.  ΑΜΦΙΣΣΑ       ΣΤΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΤΗΣ ΑΜΦΙΣΣΑΣ ΓΙΑ ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΕ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

Δευτέρα, 5 Ιανουαρίου 2015

“Πράσινο φως” για την αποκατάσταση της παραλίας Τολοφώνας - Ερατεινής

Το έργο αποκατάστασης και βελτίωσης της ακτής στην παραλία Τολοφώνος μετά από πολύχρονη καθυστέρηση υπογράφηκε από τον αρμόδιο Υπουργό Περιβάλλοντος Γιάννη Μανιάτη και αναμένεται να ενταχθεί άμεσα στην Περιφέρεια για την δημοπράτησή του. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η μελέτη του έργου ξεκίνησε το 2011 από την τεχνική υπηρεσία της Περιφέρειας, όπου τόσο ο Δήμαρχος Γιώργος Καπεντζώνης όσο και ο τότε πρόεδρος της Τολοφώνας και σήμερα Δημοτικός Σύμβουλος Γιάννης Μάμαλης είχαν δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα, το παρακολουθούσαν και το προωθούσαν με συνεχείς παραστάσεις στο αρμόδιο Υπουργείο.

Ειδικότερα πρόκειται για το έργο προστασίας της ακτής από τη διάβρωση μέσω τεχνητής αναπλήρωσης με επιλεγμένο χαλικώδες υλικό σε τρία (3) τμήματα της παραλίας Τολοφώνα όπου λόγω διάβρωσης σχεδόν δεν υφίσταται πλέον χερσαία παραλιακή ζώνη, καθώς και η θωράκιση του πόδα του υφιστάμενου υψηλού τοιχίου αντιστήριξης της παραλιακής οδού, μήκους περίπου 250μ, με την χρήση φυσικών ογκολίθων.

Το έργο προτείνεται
να κατασκευαστεί σε τμήματα της
παραλιακής ζώνης στον οικισμό της Παραλίας Τολοφώνας της Δ.Ε. Τολοφώνας Δήμου Δωρίδος. Η παραλία Τολοφώνας βρίσκεται στα δυτικά παράλια του όρμου Ερατεινής και γειτνιάζει με την ομώνυμη παραλία.

Το προτεινόμενο έργο θα εκτελεστεί εντός των ορίων του αιγιαλού με σκοπό την προστασία των ακτών από τη διάβρωση. Στο σύνολο της περιοχής του έργου, έχουν καθοριστεί με αποφάσεις τα όρια αιγιαλού – παραλίας.

Η ακτή Τολοφώνας περιλαμβάνει τρία ιδιαίτερα προβληματικά τμήματα (ανατολικό, κεντρικό, δυτικό) από πλευράς διάβρωσης της παραλιακής ζώνης τα οποία χρήζουν επέμβασης.

Άτακτα τοποθετημένοι φυσικοί ογκόλιθοι παρέχουν μερική προστασία στο τοιχίο της παραλιακής οδού και έχει διαβρωθεί η χερσαία παραλιακή ζώνη. 


Δείγματα ρηγματώσεων και καταστροφών, τόσο των τοιχείων όσον και των πλακοστρώσεων όπισθεν αυτών, είναι ήδη εμφανή.

Καταστροφές έχουν σημειωθεί και στο δίκτυο φωτισμού όπου αρκετοί πυλώνες έχουν καταστεί ανενεργοί, λόγω της θαλάσσιας επίδρασης.

Σύμφωνα με τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ), η βέλτιστη λύση που επιλέχθηκε για τη συγκεκριμένη περίπτωση είναι η περιοδική αποκατάσταση των προβληματικών τμημάτων με τη μέθοδο της τεχνητής αναπλήρωσης.

Στην παραλία της Τολοφώνας, θα γίνει τεχνητή αναπλήρωση με επιχώσεις επιλεγμένου υλικού συνολικού όγκου περίπου 36.000 m3, για την προστασία της ακτής από τη διάβρωση. Για την προστασία του υφιστάμενου τοιχίου αντιστήριξης της παραλιακής οδού (από οπλισμένο σκυρόδεμα), όπου η έκθεση του σε κυματισμούς οδηγεί σε σταδιακή υποσκαφή του πόδα του τοιχίου και επακόλουθα σερηγμάτωση ή ακόμα και ανατροπή αυτού, προβλέπεται θωράκιση του πόδα με την χρήση φυσικών ογκόλιθων 200-350 kg.

Για την πλησιέστερη προστασία έναντι υποσκαφής, προτείνεται η τοποθέτηση γεωπλέγματος, το οποίο θα διαστρωθεί σε όλη την επιφάνεια του πυθμένα κάτω από τα έργα θαλάσσιας προστασίας.

Τα τοιχία της παραλιακής οδού, όπου έχουν ρηγματωθεί, αποκολληθεί κλπ, θα καθαιρεθούν και θα ανακατασκευαστούν από ελαφρώς οπλισμένο σκυρόδεμα. Επίσης θα επιδιορθωθούν και ανακατασκευαστούν τα τμήματα του πεζοδρομίου της παραλιακής οδού τα οποία έχουν καταστραφεί.

Οι υφιστάμενοι ογκόλιθοι προστασίας του τοιχίου της παραλιακής οδού κατά μήκος των επιχώσεων, θα παραμείνουν και θα ενσωματωθούν στα έργα τεχνητής αναπλήρωσης.

Στις θέσεις υφιστάμενων οχετών ομβρίων που απαντώνται κατά μήκος των τριών τμημάτων τεχνητής αναπλήρωσης της ακτής, θα γίνει επέκταση αυτών σε μήκος περίπου τριών μέτρων και εν συνεχεία θα διαμορφωθεί «στραγγιστήριο» με χρήση φυσικών ογκόλιθων.

 
Πρέπει να αναφέρουμε εδώ ότι η περιοχή του προτεινόμενου έργου, εμπίπτει στο δίκτυο ΝATURA 2000 με κωδικό « GR2450004- ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ ΖΩΝΗ ΑΠΟ ΝΑΥΠΑΚΤΟ ΕΩΣ ΙΤΕΑ».

Στο θαλάσσιο οικοσύστημα στην περιοχή μελέτης εντοπίστηκε η παρουσία Posidonia oceanica. Τα λιβάδια Ποσειδωνίας είναι το σημαντικότερο οικοσύστημα «climax» που λειτουργεί στο θαλάσσιο περιβάλλον, με ιδιαίτερη σημασία για το ενεργειακό ισοζύγιο της θάλασσας, αλλά και για ένα ευρύτατο φάσμα θαλασσίων ειδών, που εξαρτώνται και αλληλεπιδρούν με τα λιβάδια αυτά.