Ειδησεογραφικό blog για τη ΔΩΡΙΔΑ

* To "DORIDA news" είναι ανεξάρτητο ειδησεογραφικό blog, που στελεχώνεται από επαγγελματίες δημοσιογράφους και επιστήμονες συνεργάτες.Διευθύνεται από το δημοσιογράφο Περικλή Ν. Λουκόπουλο - mail, perilouko@yahoo.gr *

Πέμπτη, 24 Δεκεμβρίου 2015

Ευχές στους μαθητές Γυμνασίου & Λυκείου του Μητροπολίτη Φωκίδας Θεόκτιστου


 Στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Ευπάλιο χθες Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015 πραγματοποιήθηκε Θεία Λειτουργία για τους μαθητές και καθηγητές Γυμνασίου και Λυκείου της περιφέρειας Ευπαλίου από τον εφημέριο του ναού Αιδεσιμότατο πατέρα Δημήτριο Αδαμόπουλο.

Οι μαθητές του Γυμνασίου και Λυκείου έδωσαν το παρών μαζί με τους καθηγητές τους. Ακόμη παρευρέθησαν ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητρόπολης Φωκίδας Αρχιμ. Νεκτάριος Μουλατσιώτης και ο υπεύθυνος νεότητας, της Μητροπόλεως Αρχιμ. Αυγουστίνος Σύρρος.

Ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως μίλησε στα παιδιά απλά και ουσιαστικά για τον ερχομό του Χριστού μας στη γη. Υπενθύμισε, στα παιδιά, το πραγματικό νόημα της γέννησης του Θεανθρώπου μέσα στο σκοτεινό σπήλαιο της Βηθλεέμ. Εξήγησε, ότι το σκοτάδι μέσα στο σπήλαιο υποδηλώνει τη γεμάτη μίσος και φθόνο ψυχή μας. Το φως που πλημμυρίζει το σπήλαιο είναι ο μικρός Χριστός.

Προτίμησε να γεννηθεί ταπεινά σε ένα σπήλαιο και όχι σε ένα μεγαλοπρεπές παλάτι όπως αρμόζει στους βασιλιάδες. Είναι ο βασιλιάς του κόσμου και γεννιέται ταπεινά θέλοντας οι άνθρωποι να Τον αγαπήσουν ως πρόσωπο και όχι σαν Βασιλιά. Ωστόσο σιγά-σιγά, με τα θαύματα του, αποκαλύπτει τη θεϊκή του υπόσταση.

Τέλος, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας μοιράστηκε μαζί με το αντίδωρο στους μαθητές ένα όμορφο δώρο από το Μητροπολίτη Φωκίδας κ.κ. Θεόκτιστο. Το δώρο αυτό περιελάμβανε αφενός μια χριστουγεννιάτικη κάρτα με φωτογραφία μαθητών και καθηγητών με το Μητροπολίτη, ευχές του για το νέο έτος 2016 και αφετέρου ένα
νεανικό βιβλίο με τίτλο "Ο Σκύλος της Μονής".

Ιερείς, καθηγητές και μαθητές χαρούμενοι αφού ευχήθηκαν
αναχώρησαν από τον Ιερό Ναό.

- Δημητρία Αθανασοπούλου -
    Μαθήτρια Β΄ Λυκείου
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου