Ειδησεογραφικό blog για τη ΔΩΡΙΔΑ

* To "DORIDA news" είναι ανεξάρτητο ειδησεογραφικό blog, που στελεχώνεται από επαγγελματίες δημοσιογράφους και επιστήμονες συνεργάτες.Διευθύνεται από το δημοσιογράφο Περικλή Ν. Λουκόπουλο - mail, perilouko@yahoo.gr *

Τρίτη, 29 Δεκεμβρίου 2015

ΣΟΚ :Το ΤΑΣ ζητά πίσω τα λεφτά δανείων εκατοντάδων σεισμόπληκτων Δωριέων !

... με την δικαιολογία ότι οι αιτήσεις των σεισμοπαθών ήταν εκπρόθεσμες !

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Σε πανικό βρίσκονται εκατοντάδες οικογένειες της Δωρίδας με την απόφαση του Ταμείου Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων (ΤΑΣ), που ζητά πίσω τα χρήματα και μάλιστα εντόκως που είχαν πάρει ως σεισμόπληκτα δάνεια με ευνοϊκούς όρους, γιατί ήταν παράνομα !

Το ΤΑΣ προχωρά στην ενέργεια αυτή με την δικαιολογία ότι οι αιτήσεις που έκαναν πάρα πολλοί σεισμόπληκτοι της Δωρίδας από τους σεισμούς του 1995, ήταν εκπρόθεσμες και γι αυτό δεν έπρεπε να πάρουν τα δάνεια αυτά.
Όμως για τα  δάνεια αυτά είχαν δοθεί  όλες οι σχετικές πιστοποιήσεις και εγκρίσεις από τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες και η ευθύνη βαρύνει  αυτές που τα προχώρησαν και τα ενέκριναν και όχι τους σεισμοπαθείς.

Τώρα καλούνται οι εκατοντάδες σεισμόπληκτοι δανειολήπτες Δωριείς, μετά από τόσα χρόνια, να επιστρέψουν τα χρήματα που πήραν για δάνειο, και μάλιστα με «καπέλο» τους τόκους !
Οι δανειολήπτες είναι σε απόγνωση, γιατί τα ποσά που πρέπει να επιστραφούν είναι τεράστια και μάλιστα σε μια εποχή μεγάλης οικονομικής κρίσης, και οι υποθέσεις τους οδηγούνται στη δικαιοσύνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου