Ειδησεογραφικό blog για τη ΔΩΡΙΔΑ

* To "DORIDA news" είναι ανεξάρτητο ειδησεογραφικό blog, που στελεχώνεται από επαγγελματίες δημοσιογράφους και επιστήμονες συνεργάτες.Διευθύνεται από το δημοσιογράφο Περικλή Ν. Λουκόπουλο - mail, perilouko@yahoo.gr *

Τρίτη, 8 Δεκεμβρίου 2015

Τα προβλήματα του αναδασμού στο Μόρνο σε ευρεία σύσκεψη στο Υπουργείο

Η αντιμετώπιση των προβλημάτων  που έχουν ανακύψει από τις κακοτεχνίες του έργου για την άρδευση και τον αναδασμό της πεδιάδας του Μόρνου ήταν το θέμα ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην Αθήνα.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν, ο  Γενικός  Γραμματέας του Υπουργείου  Νικόλαος Στούπης, ο Βουλευτής Φωκίδος Ηλίας Κωστοπαναγιώτου, ο Δήμαρχος  Δωρίδος  Γιώργος Καπεντζώνης, ο Αντιπεριφερειάρχης Φωκίδος Κωνσταντίνος  Μίχος, ο Αντιδημάρχος Δωρίδος Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, οι Δημοτικοί  Σύμβουλοι  Ιωάννης  Μάμαλης  και Γιώργος Αρτινόπουλος, ο Πρόεδρος της Τ.Κ Μανάγουλης και του ΤΟΕΒ πεδιάδας Μόρνου Βασίλης Καραμπάρμπας, ο Γενικός Γραμματέας του ΤΟΕΒ Μόρνου Κωνσταντίνος Κουτσόπουλος, εκπρόσωποι συλλόγων, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου.
Αναλύθηκε η μέχρι τώρα πορεία του έργου και εξετάστηκαν όλες οι πτυχές του προβλήματος με δεδομένη τη διάλυση της σύμβασης του εργολάβου.

Επισημάνθηκε η δυνατότητα υδροδότησης με κλειστούς αγωγούς, καθώς και άλλες τεχνικές παράμετροι.

Ο Δήμαρχος Δωρίδος επεσήμανε το γεγονός, της μη καταβολής αποζημιώσεων στους αγρότες της περιοχής από το Υπουργείο λόγω ακαταλληλότητας του έργου και της αδυναμίας καλλιέργειας των χωραφιών. Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου μετέθεσε τη συζήτηση του θέματος αυτού σε άλλη σύσκεψη.

Για όλα τα τεχνικά ζητήματα θα συνταχθούν σχετικές μελέτες με κοστολόγηση κάθε δράσης, προκειμένου να ληφθούν από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου οι σχετικές αποφάσεις.       

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου