Ειδησεογραφικό blog για τη ΔΩΡΙΔΑ

* To "DORIDA news" είναι ανεξάρτητο ειδησεογραφικό blog, που στελεχώνεται από επαγγελματίες δημοσιογράφους και επιστήμονες συνεργάτες.Διευθύνεται από το δημοσιογράφο Περικλή Ν. Λουκόπουλο - mail, perilouko@yahoo.gr *

Παρασκευή, 4 Δεκεμβρίου 2015

Μετεγκατάσταση του Αστυνομικού Τμήματος Ευπαλίου

Το Ευπάλιο επισκέφθηκε σήμερα η ιεραρχία της Ελληνικής Αστυνομίας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας όπου είχε συνεργασία με την Δημοτική Αρχή Δωρίδας για το θέμα του Αστυνομικού Τμήματος Ευπαλίου.

Επικεφαλής του κλιμακίου ήταν ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Στερεάς Ελλάδας, υποστράτηγος Ανδρέας Αποστολόπουλος, συνοδευόμενος από τον Γενικό Διευθυντή Φωκίδας ταξίαρχο Ιωάννη Πολύζο καθώς και τον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Ευπαλίου Χρήστο Τρίκα.

Επισκέφθηκαν και εξέτασαν διαφόρους χώρους για την οριστική λύση στη στέγαση του Αστυνομικού Τμήματος.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έμειναν ικανοποιημένοι από κάποια κτίρια που εξέτασαν και θα δρομολογηθούν οι αναγκαίες διαδικασίες ώστε το Αστυνομικό Τμήμα να στεγαστεί οριστικά σε κάποιο από αυτά.

Από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής στην συνάντηση και την εξέταση των διαφόρων κτιρίων ήταν ο Δήμαρχος Γιώργος Καπεντζώνης , ο Αντιδήμαρχος Ευπαλίου Κώστας Αντωνόπουλος, ο Πρόεδρος του Ευπαλίου Κώστας Τσιούστας και ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιάννης Καγιάς καθώς και ο Ευπαλιώτης Επίτιμος Αρχηγός της Αστυνομίας Αλέξανδρος Κοντογιάννης.
Υπενθυμίζεται ότι ο Υποστράτηγος Αποστολόπουλος ήταν ο εισηγητής της αναδιάρθρωσης των Αστυνομικών Τμημάτων Στερεάς Ελλάδας, όπως αυτή παρουσιάστηκε πριν λίγες ημέρες στη Λαμία, παρουσία του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Δημήτρη Αναγνωστάκη, του Διευθυντού του Πολιτικού Γραφείου του Υπουργού Βασίλη Μαστρογιάννη και ανώτατων επιτελικών αξιωματικών του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ.

Σύμφωνα με την εισήγηση αυτή παραμένουν και ενισχύονται τα Αστυνομικά Τμήματα Λιδωρικίου και Ευπαλίου ενώ καταργείται ο Αστυνομικός Σταθμός της Ερατεινής και οι αρμοδιότητες αστυνόμευσης που είχε περνούν στο Αστυνομικό Τμήμα Ιτέας.

Εδώ να πούμε ότι όπως και στη σύσκεψη της Λαμίας, ο Δήμαρχος Γ.Καπεντζώνης ανέφερε στον Υποστράτηγο, ότι στο πλαίσιο της διαβούλευσης που θα έχει το Υπουργείο με τους αρμόδιους τοπικούς φορείς για τις οριστικές αποφάσεις, να δοθεί η αρμοδιότητα που είχε ο Αστυνομικός Σταθμός Ερατεινής στο Αστυνομικό Τμήμα Ευπαλίου γιατί έτσι θα υπάρξει καλύτερη και αποτελεσματικότερη αστυνόμευση της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου