Ειδησεογραφικό blog για τη ΔΩΡΙΔΑ

* To "DORIDA news" είναι ανεξάρτητο ειδησεογραφικό blog, που στελεχώνεται από επαγγελματίες δημοσιογράφους και επιστήμονες συνεργάτες.Διευθύνεται από το δημοσιογράφο Περικλή Ν. Λουκόπουλο - mail, perilouko@yahoo.gr *

Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου 2015

Βγήκαν πάλι "μαχαίρια" στη ΚΕΦΕ της ΝΔ

Απομακρύνεται η μέρα διεξαγωγής των νέων εκλογών για ανάδειξη Προέδρου

Δεν ελήφθη ούτε χθες το βράδυ απόφαση για την ημερομηνία διεξαγωγής των εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη νέας ηγεσίας στη Νέα Δημοκρατία.

Η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή Εκλογών (ΚΕΦΕ) της Νέας Δημοκρατίας συνεδρίασε χωρίς ωστόσο να καταλήξει κάπου.

Ο υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ Ευάγγελος Μεϊμαράκης έλαβε αποστάσεις από την ΚΕΦΕ, την οποία και κάλεσε να προχωρήσει άμεσα στην υποβολή μήνυσης και αγωγής κατά της εταιρείας Infosolutions που βρίσκεται πίσω από το φιάσκο της προηγούμενης εκλογικής απόπειρας.

Παράλληλα, ο Μεϊμαράκης – δια του εκπροσώπου του Θοδ. Αμπατζόγλου – έβαλε κατά του Γραμματέα του κόμματος Ανδρέα Παπαμιμίκου ζητώντας γραπτώς εξηγήσεις για το κώλυμα που επικαλείται ο τελευταίος προκειμένου να μην μετέχει στις συνεδριάσεις της ΚΕΦΕ.

Απαντώντας στις αιχμές Αμπατζόγλου, ο Παπαμιμίκος σημείωσε ότι «το ζήτημα των νομικών βημάτων εναντίον της εταιρείας είναι αρμοδιότητα του προέδρου της ΝΔ Γ. Πλακιωτάκη, «ο οποίος έχει δώσει σχετικές εντολές στη Νομική Υπηρεσία του κόμματος», για δε το θέμα του κωλύματος επικαλείται γνωμάτευση της Νομικής Υπηρεσίας της ΝΔ την οποία έχει στα χέρια του ο Πλακιωτάκης.

Πάντως, οι εξηγήσεις του Γραμματέα αλλά και το κείμενο της νομικής υπηρεσίας, που προφανώς δεν υπεισέρχεται στην ουσία του κωλύματος που επικαλείται ο Παπαμιμίκος, δεν έπεισαν την πλευρά Μεϊμαράκη, με αποτέλεσμα την αποχώρηση του Θοδ. Αμπατζόγλου από τη χθεσινή συνεδρίαση της ΚΕΦΕ.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες ο Αμπατζόγλου αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην παραστεί ούτε στην σημερινή συνεδρίαση ενώ απ ότι φαίνεται δεν είναι ικανοποιημένος από την απάντηση που έλαβε από τον γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος Ανδρέα Παπαμιμίκο.

Σημειώνεται ότι χθες ο εκπρόσωπος του Μεϊμαράκη στην ΚΕΦΕ έστειλε επιστολή στον πρώην πρόεδρο της ΚΕΦΕ μέσω της οποίας ζητούσε να μάθει τους λόγους για τους οποίους δεν έχει κατατεθεί μήνυση εις βάρος της εταιρείας που είχε αναλάβει τη διενέργεια των εκλογών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου