Ειδησεογραφικό blog για τη ΔΩΡΙΔΑ

* To "DORIDA news" είναι ανεξάρτητο ειδησεογραφικό blog, που στελεχώνεται από επαγγελματίες δημοσιογράφους και επιστήμονες συνεργάτες.Διευθύνεται από το δημοσιογράφο Περικλή Ν. Λουκόπουλο - mail, perilouko@yahoo.gr *

Σάββατο, 21 Νοεμβρίου 2015

Το Κροκύλειο απέκτησε σύνδεση wi-fi

Με μεγάλη χαρά ο Σύλλογος Κροκυλειοτών ο Μακρυγιάννης ανακοινώνει πως από σήμερα το Κροκύλειο γίνεται το πρώτο χωριό του πρώην Δ.Δ. Βαρδουσίων που αποκτά ελεύθερη wi-fi σύνδεση και μάλιστα με δύο σημεία hotspot.

Η πρώτη κεραία ξεκίνησε να εκπέμπει από το ΚΕΠ (παλαιό Κοινοτικό κατάστημα και Δημαρχείο) και η δεύτερη από το Δημοτικό Ξενοδοχείο προκειμένου έτσι να καλύπτεται ασύρματα η περιοχή της αγοράς και της πλατείας που συγκεντρώνουν τον περισσότερο κόσμο.

Η διάθεση της adsl γραμμής έγινε από τον Δήμο Δωρίδας στο Λιδωρίκι, ενώ το κόστος της ασύρματης αναμετάδοσης του σήματος μέχρι το χωριό, το ανέλαβε ο Σύλλογος με διενέργεια σχετικού εράνου που ξεκίνησε στις αρχές του καλοκαιριού.

Σημειώνεται πως το wi-fi είναι μία παροχή του Δήμου και του Συλλόγου, έχει κάποιους περιορισμούς και σε καμία περίπτωση δεν επιχειρεί να καλύψει τις πάγιες ανάγκες σύνδεσης διαδικτύου που μπορεί να έχει το χωριό (στο οποίο δεν έχει έρθει ακόμα οπτική ίνα). Σε κάθε περίπτωση όσα σπίτια έχουν οπτική επαφή με τις δύο κεραίες μπορούν ενδεχομένως να συνδεθούν στο wi-fi, εγκαθιστώντας με δική τους ευθύνη κάποιον τοπικό αναμεταδότη.

Ο Σύλλογος εκτός από τον Δήμο Δωρίδας, ευχαριστεί όσους στήριξαν το εγχείρημα αυτό και ιδιαίτερα τον ομογενή Μακρυκώστα Κων/νο και τον Σύλλογο Γαμβρών και Νυφών Κροκυλείου.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Η Γεν. Γραμματέας                          Ο Πρόεδρος  


Ασπασία Τριανταφύλλου             Γραββάνης Ευάγγελος 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου