Ειδησεογραφικό blog για τη ΔΩΡΙΔΑ

* To "DORIDA news" είναι ανεξάρτητο ειδησεογραφικό blog, που στελεχώνεται από επαγγελματίες δημοσιογράφους και επιστήμονες συνεργάτες.Διευθύνεται από το δημοσιογράφο Περικλή Ν. Λουκόπουλο - mail, perilouko@yahoo.gr *

Τρίτη, 10 Νοεμβρίου 2015

Θέμα κινήτρων στους αγροτικούς γιατρούς από Μπακογιάννη στον Υπουργό Υγείας

Το σημαντικό θέμα των οικονομικών κίνητρων στους αγροτικούς γιατρούς καθώς και για τα υλικά πρώτης ανάγκης στα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας έθεσε χθες ο Κώστας Μπακογιάννης στον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό, στην συνάντηση που είχαν μετά από πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη.
 
Παράλληλα, ο  Μπακογιάννης είχε την ευκαιρία να θέσει στον Υπουργό το θέμα του Νοσοκομείου Λαμίας, το οποίο από τον περασμένο Ιανουάριο δεν έχει διοικητή, για να λάβει τη διαβεβαίωση ότι μέχρι τον ερχόμενο Ιανουάριο, θα δοθεί λύση από το Υπουργείο.
Τέλος, ο Περιφερειάρχης έκανε λόγο και για το κλειστό γραφείο της 5ης ΥΠΕ στη Λαμία, το οποίο δημιουργεί σημαντικά κενά στη λειτουργία των μονάδων υγείας της Στερεάς Ελλάδας. Τόνισε χαρακτηριστικά ότι είναι αδιανόητο να διοικείται από τη Λάρισα η Στερεά Ελλάδα και επανέλαβε το πάγιο αίτημα της Περιφερειακής Αρχής για νέα χάραξη των Υγειονομικών Περιφερειών, ώστε αυτές να ταυτίζονται με τις Αιρετές Περιφέρειες, με τον Υπουργό να δεσμεύεται, από την πλευρά του, να επαναλειτουργήσει το εν λόγω γραφείο στη Λαμία. 
Μετά τη συνάντηση, ο κ. Μπακογιάννης δήλωσε:
«Ο Υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα προχωρήσει άμεσα σε νομοθετική ρύθμιση προκειμένου να μας επιτραπεί να βοηθήσουμε, ώστε όλες οι οικογένειες της Περιφέρειάς μας να έχουν τις παροχές υγείας που τους πρέπουν. Θα μπορούσαμε να μην κάνουμε τίποτα, γιατί δεν είναι δική μας αρμοδιότητα, αλλά προτιμήσαμε να εμπλακούμε ενεργά, γιατί έχουμε ηθική υποχρέωση. Γι’ αυτό περιμένω από τη θεωρία να περάσουμε στην πράξη και να έρθει άμεσα η νομοθετική ρύθμιση. Ταυτόχρονα είμαστε σε φάση αναμονής του ορισμού του νέου διοικητή στο Νοσοκομείο της Λαμίας, αλλά και της επαναλειτουργίας του Γραφείου της 5ης ΥΠΕ στη Λαμία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου