Ειδησεογραφικό blog για τη ΔΩΡΙΔΑ

* To "DORIDA news" είναι ανεξάρτητο ειδησεογραφικό blog, που στελεχώνεται από επαγγελματίες δημοσιογράφους και επιστήμονες συνεργάτες.Διευθύνεται από το δημοσιογράφο Περικλή Ν. Λουκόπουλο - mail, perilouko@yahoo.gr *

Κυριακή, 15 Νοεμβρίου 2015

Ρουχισμό και τρόφιμα από τους μαθητές Δωρίδας για τους πρόσφυγες στη Λέσβο

 Μια ωραία, ανθρώπινη πρωτοβουλία από τον Δήμο Δωρίδας


Οι μαθητές των Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων της Δωρίδας ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμα του Δήμου Δωρίδος για τη συγκέντρωση και διανομή ειδών πρώτης ανάγκης στους πρόσφυγες της Λέσβου.

Συγκεντρώθηκαν 265 μεγάλα δέματα με ρουχισμό, και ξηρά τροφή, τα οποία αφού συσκευάστηκαν, προωθήθηκαν με φορτηγό, προκειμένου να παραληφθούν από τον Δήμο Λέσβου, για να μοιραστούν με μέριμνά του στους πρόσφυγες.

Το συντονισμό είχε αναλάβει ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Α΄ βάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Δωρίδος , Δημοτικός Σύμβουλος Ιωάννης Μάμαλης.

Θερμά συγχαρητήρια ανήκουν στη Δημοτική Αρχή του Δήμου Δωρίδος, στους μαθητές και στις οικογένειές τους, στους δασκάλους και στους καθηγητές, που με την ενέργειά τους αυτή έδειξαν πως υπάρχουν ακόμη ευαισθησίες και ανθρώπινη αλληλεγγύη, για τους συνανθρώπους μας που ξεριζώνονται από τις εστίες τους και αναζητούν νέες πατρίδες για να συνεχίσουν ειρηνικά τη ζωή τους.

Συγχαρητήρια επίσης αξίζουν και στο προσωπικό του Δήμου Δωρίδος και ιδιαίτερα της Ερατεινής για την καθοριστική συμβολή του στην υλοποίηση αυτού του εγχειρήματος.

Με τέτοιες ενέργειες αποκτά νόημα ο ανθρωπισμός και η αλληλεγγύη στον συνάνθρωπο, απ’ όπου και να κατάγεται, χωρίς διάκριση φυλής, χρώματος, θρησκείας και έθνους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου