Ειδησεογραφικό blog για τη ΔΩΡΙΔΑ

* To "DORIDA news" είναι ανεξάρτητο ειδησεογραφικό blog, που στελεχώνεται από επαγγελματίες δημοσιογράφους και επιστήμονες συνεργάτες.Διευθύνεται από το δημοσιογράφο Περικλή Ν. Λουκόπουλο - mail, perilouko@yahoo.gr *

Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2015

Καβγάδισαν Φώφη-Τσίπρας στο τηλέφωνο

 

 

 

 


Τουλάχιστον επεισοδιακή ήταν η συνομιλία που είχε ο Αλέξης Τσίπρας με τη Φώφη Γεννηματά. Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα συμμετάσχει στο Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών, αρνήθηκε όμως να λάβει μέρος στην συζήτηση για το ασφαλιστικό. Ο πρωθυπουργός της τηλεφώνησε το πρωί και την προσκάλεσε στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών για αύριο στις 12.

Ο Τσίπρας πρότεινε στην Γεννηματά να ανοίξει η συζήτηση για τρία θέματα: Ασφαλιστικό, προσφυγικό και συνταγματική αναθεώρηση. Η Γεννηματά δέχτηκε τη συζήτηση για το προσφυγικό, αλλά όχι για το ασφαλιστικό και εκεί οι τόνοι ανέβηκαν.

«Αν ήθελες να μας ενημερώσεις για το ασφαλιστικό θα μπορούσες να το κάνεις στη Βουλή με προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση ή στην ΟΚΕ (Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή). Γι’ αυτό και δεν θα συμμετάσχω σε τέτοια συζήτηση» είπε η Γεννηματά στον Τσίπρα αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα αποχωρήσει από την Σύσκεψη των Πολιτικών Αρχηγών όταν η συζήτηση πάει στο Ασφαλιστικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Τσίπρας απάντησε με το επιχείρημα ότι το καλοκαίρι είχε επιτευχθεί συναίνεση. Η απάντηση της Γεννηματά ήταν πως τότε το ΠΑΣΟΚ συναίνεσε, γιατί η χώρα κινδύνευε να βγει από τη ζώνη του ευρώ…
 
Ο πρωθυπουργός προσπάθησε να μεταπείσει την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ αλλά δεν τα κατάφερε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου