Ειδησεογραφικό blog για τη ΔΩΡΙΔΑ

* To "DORIDA news" είναι ανεξάρτητο ειδησεογραφικό blog, που στελεχώνεται από επαγγελματίες δημοσιογράφους και επιστήμονες συνεργάτες.Διευθύνεται από το δημοσιογράφο Περικλή Ν. Λουκόπουλο - mail, perilouko@yahoo.gr *

Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2015

Εορτή Αγίου Νεκταρίου στο Τρίκορφο Δωρίδας και η κουρά των δύο μοναχών

Σε κλίμα μοναστηριακής κατάνυξης και λαμπρότητας γιορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Νεκταρίου Επισκόπου Πενταπόλεως του θαυματουργού, στην ομώνυμη γυναικεία Ιερά Μονή στο Τρίκορφο Δωρίδος

Της Ακολουθίας του Εσπερινού χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Βρεσθένης Θεόκλητος, πλαισιούμενος από τον Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητροπόλεώς Φωκίδας και Γέροντα της Ιεράς Μονής Αρχιμανδρίτη Νεκτάριο Μουλατσιώτη, καθώς και πλήθους ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως Φωκίδος και ανήμερα στην Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Μητροπολίτης Βρεσθένης συλειτουργούντος του Μητροπολίτη Φωκίδας Θεόκτιστου, πλαισιούμενοι από πλειάδα ιερέων τόσο της Ιεράς Μητροπόλεως Φωκίδος, όσο και άλλων Ι. Μητροπόλεων.

Αρκετός κόσμος παρευρέθηκε τόσο την παραμονή στον πανηγυρικό Εσπερινό, όσο και ανήμερα στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία, όπου είχαν την τιμή να προσκυνήσουν τεμάχιο ιερού λειψάνου, το κομποσκοίνι και τα γυαλιά του Αγίου Νεκταρίου, κειμήλια που φυλάσσονται στην Ιερά Μονή Αγίων Νεκταρίου και Φανουρίου Τρικόρφου Φωκίδος.

Μετά το πέρας του Εσπερινού και της Θείας Λειτουργίας

προσφέρθηκε μοναστηριακό κέρασμα και τράπεζα.

Ανήμερα της εορτής του Αγίου Νεκταρίου Επισκόπου
Πενταπόλεως του θαυματουργού, στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σαρώφ, κατά την διάρκεια του μεθεόρτιου Εσπερινού τελέστηκε η μοναχική κουρά των δοκίμων Νικολάου Παλαιοδήμου και Γεωργίου Κουρή.

Την μοναχική κουρά των δοκίμων τέλεσε ο Καθηγούμενος και Γέροντας της Ιεράς Μονής Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Μουλατσιώτης με την άδεια και ευλογία του Μητροπολίτη Φωκίδας Θεόκτιστου.

Ο δόκιμος Νικόλαος έλαβε το όνομα Θεόκτιστος προς τιμή του Σεβαστού Ποιμενάρχου μας, ενώ ο δόκιμος Γεώργιος
έλαβε το όνομα Σάββας.

Από νωρίς το μεσημέρι αρκετός κόσμος είχε κατακλείσει το Καθολικό της Ιεράς Μονής και τον προαύλιο χώρο για να συμπροσευχηθούν για τους νέους Μοναχούς της Ιεράς Μονής. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου