Ειδησεογραφικό blog για τη ΔΩΡΙΔΑ

* To "DORIDA news" είναι ανεξάρτητο ειδησεογραφικό blog, που στελεχώνεται από επαγγελματίες δημοσιογράφους και επιστήμονες συνεργάτες.Διευθύνεται από το δημοσιογράφο Περικλή Ν. Λουκόπουλο - mail, perilouko@yahoo.gr *

Πέμπτη, 30 Απριλίου 2015

Που απαγορεύεται το ψάρεμα στη Δωρίδα και το αγκυροβόλιο σε σκάφη αναψυχής

Το λιμενικό σώμα Ναυπάκτου ανακοίνωσε τις περιοχές της παραλιακής Δωρίδας που απαγορεύεται το ψάρεμα από 15 Μαΐου έως και 15 Σεπτεμβρίου.
 
Ειδικότερα και σύμφωνα με τη απόφαση για το χρονικό διάστημα από 15-05-2015 έως και 15-09-2015 και για τις ώρες από 08:00 έως 21:00 κάθε ημέρας, απαγορεύεται η αλιεία με κάθε μέσο, σε ερασιτέχνες και επαγγελματίες αλιείς, στις ακόλουθες θαλάσσιες περιοχές (πλαζ), περιοχής δικαιοδοσίας Α΄ Λ/Τ Ναυπάκτου :
  • Παραλία Χιλιαδούς Δήμου Δωρίδος, 
  • Παραλία Παραθάλασσο - Μοναστηράκι Δήμου Δωρίδος ,
  • Παραλία Σκάλωμα Δήμου Δωρίδος , 
  • Παραλία Μαραθιά Δήμου Δωρίδος (300 μέτρα εκατέρωθεν αλιευτικού καταφυγίου) ,
  • Παραλία Σεργούλας Δήμου Δωρίδος,
Επίσης στις ως άνω περιοχές, και για το ίδιο χρονικό διάστημα, για λόγους ασφάλειας, απαγορεύεται η αγκυροβολία/ παραμονή μηχανοκίνητων θαλασσίων μέσων αναψυχής και κάθε είδους σκάφους καθώς επίσης και η εκκίνηση / επιστροφή τους σε περίπτωση που εκατέρωθεν του σημείου και σε απόσταση εκατό (100) μέτρων υφίστανται λουόμενοι.
 
Οι παραβάτες της Απόφασης ανεξάρτητα από τυχόν ποινικές ή άλλες ευθύνες που συντρέχουν, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, υπόκεινται και στις κυρώσεις του άρθρου 157 του Ν.Δ.187/73 (ΦΕΚ 261Α΄).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου