Ειδησεογραφικό blog για τη ΔΩΡΙΔΑ

* To "DORIDA news" είναι ανεξάρτητο ειδησεογραφικό blog, που στελεχώνεται από επαγγελματίες δημοσιογράφους και επιστήμονες συνεργάτες.Διευθύνεται από το δημοσιογράφο Περικλή Ν. Λουκόπουλο - mail, perilouko@yahoo.gr *

Σάββατο, 11 Απριλίου 2015

Πλήθος λαού Μεγ.Παρασκευή στην Μονή Τρικόρφου Δωρίδος για την Αποκαθήλωση

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ένα μεγάλο πλήθος προσκυνητών προσήλθαν στην Ιερά Μονή Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σάρωφ Τρικόρφου Δωρίδος, για να συμμετάσχουν παρακολουθήσουν τις Ιερές Ακολουθίες των Μεγάλων Ωρών, του Εσπερινού της Αποκαθηλώσεως αλλά και της αναπαραστάσεως των Παθών που τελούνται στην Ιερά Μονή από την δεκαετία του '90.
Μεγάλη Παρασκευή πρωί όπως κάθε χρόνο, μετά την Αγία Αποκαθήλωση, αρχίζει την Έκτη Ώρα (12.00 μ.μ.) στον προαύλιο χώρο της Μονής κατά το ιεροσολυμίτικο τυπικό, η αναπαράσταση του θείου δράματος. Ξεκινά η Δίκη στο Πραιτώριο και η καταδίκη του Ιησού, η πορεία με τον Σταυρό στον Γολγοθά, η Σταύρωση, η Αποκαθήλωση και η Ταφή του Χριστού στο ομοίωμα του Παναγίου Τάφου.

Πλήθος προσκυνητών κατέφθασαν από διάφορα μέρη της Φωκίδος, Ναυπακτίας, Αιτωλοακαρνανίας και Αχαΐας καθώς και οι τοπικοί άρχοντες για να συμμετάσχουν στις Ιερές Ακολουθίες και τελετές.
 
Ο Πανοσιολογιώτατος Καθηγούμενος Νεκτάριος Μουλατσιώτης  ευχαρίστησε τους πολίτες και τους εκπροσώπους των τοπικών φορέων που συμμετείχαν με ευλάβεια σε όλες τις Ιερές Ακολουθίες και τους προσκάλεσε να συμμετάσχουν την Κυριακή του Πάσχα στον Αρχιερατικό Εσπερινό της Αγάπης που θα τελέσει στις 12.00 το μεσημέρι στην Ιερά Μονή ο Μητροπολίτης Φωκίδος  Θεόκτιστος παρουσία των κληρικών της επαρχίας Δωρίδος.
 
 
φωτορεπορτάζ DORIDANEWS
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου