Ειδησεογραφικό blog για τη ΔΩΡΙΔΑ

* To "DORIDA news" είναι ανεξάρτητο ειδησεογραφικό blog, που στελεχώνεται από επαγγελματίες δημοσιογράφους και επιστήμονες συνεργάτες.Διευθύνεται από το δημοσιογράφο Περικλή Ν. Λουκόπουλο - mail, perilouko@yahoo.gr *

Σάββατο, 13 Δεκεμβρίου 2014

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο η παράταση λειτουργίας των λατομείων Μαλανδρίνου

Με 20 θέματα στην ατζέντα συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 12:00 π.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας ( Αινιάνων 8 , Λαμία - 2ος όροφος 0.
Το μοναδικό θέμα που αφορά τη Δωρίδα με εισηγητή τον Αντιπεριφερειάρχη Φωκίδας Κώστα Μίχο είναι η παράταση λειτουργίας για 5 έτη (παρ. 2 του άρθρου 20 του Ν. 2115/93) του λατομείου αδρανών υλικών της εταιρείας “Λατομεία Δωρίδος Ε.Ε (Μολογιάννη - Κουκούλη Μ.-Ξηρός Η. & Σία Ε.Ε)”, σε μισθωμένη κοινοτική έκταση 71,567 στρεμμάτων, στη θέση “Ανάθεμα” της Τοπικής Κοινότητας Μαλανδρίνου του Δήμου Δωρίδας .   

Οι αγώνες του Σαββατοκύριακου για την Α΄ Κατηγορία της 8ης αγωνιστικής

Του Τάσου Τσόλκα

Με εύκολο πρόγραμμα για τους πρωτοπόρους συνεχίζεται αυτό το Σαββατοκύριακο το πρωτάθλημα της Α΄Κατηγορίας Φωκίδας με την 8η αγωνιστική.

 
Η Οιάνθη Γαλαξιδίου δεν έχει κατέλθει να αγωνιστεί σε δύο αγωνιστικές λόγω οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζει. Εάν δεν κατέλθει και σ΄αυτή την αγωνιστική , αποβάλλεται από το πρωτάθλημα.

Αναλυτικά οι μέρες, οι ώρες και τα γήπεδα που θα γίνουν οι αγώνες έχουν ως εξής :

ΣΑΒΒΑΤΟ 13/12/2014
15:00 ΚΡΙΣΣΑΙΟΣ ΧΡΙΣΣΟΥ - ΕΝΩΣΗ ΓΛΥΦΑΔΑΣ                          Γήπεδο Χρισσού
15:00 ΑΜΦΙΣΣΑΪΚΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΙΡΡΑΣ                             Γήπεδο ΕΠΣ Άμφισσας
15:00 ΑΣΤΕΡΑΣ ΙΤΕΑΣ - ΔΩΡΙΚΟΣ ΜΑΛΑΜΑΤΩΝ                        Γήπεδο Ιτέας
15:00 ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΥΠΑΛΙΟΥ - ΤΟΛΟΦΩΝΑ ΕΡΑΤΕΙΝΗΣ            Γήπεδο Μαλαμάτων

ΚΥΡΙΑΚΗ 13/12/2014
15:00 ΔΩΡΙΕΙΣ ΜΑΝΑΓΟΥΛΗΣ - ΗΣΑΪΑΣ ΔΕΣΦΙΝΑΣ                   Γήπεδο Μαλαμάτων
15:00 ΟΙΑΝΘΗ ΓΑΛΑΞΙΔΙΟΥ - ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΣ ΓΡΑΒΙΑΣ               Γήπεδο Χρισσού


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Α΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ 7η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΑΜΦΙΣΣΑΪΚΟΣ                                    22 - 7        19
ΚΡΙΣΣΑΙΟΣ ΧΡΙΣΣΟΥ                        20 - 5        18
ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΥΠΑΛΙΟΥ                      23 - 5        17
ΑΣΤΕΡΑΣ ΙΤΕΑΣ                                  13 - 2        17
ΔΩΡΙΕΙΣ ΜΑΝΑΓΟΥΛΗΣ                   22 - 4        16
ΕΝΩΣΗ ΓΛΥΦΑΔΑΣ                            14 - 12      12
ΗΣΑΪΑΣ ΔΕΣΦΙΝΑΣ                            12 - 10        8
ΔΩΡΙΚΟΣ ΜΑΛΑΜΑΤΩΝ                   5 - 18         6
ΤΟΛΟΦΩΝΑ ΕΡΑΤΕΙΝΗΣ                  8 - 16         4
ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΣ ΓΡΑΒΙΑΣ                    6 - 25         4
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΙΡΡΑΣ                     3 - 26         0
ΟΙΑΝΘΗ ΓΑΛΑΞΙΔΙΟΥ                       3 - 21        -5

Παρασκευή, 12 Δεκεμβρίου 2014

Σημαντική έκθεση ζωγραφικής Μπάμπη Πυλαρινού από 15 έως 31 Δεκεμβρίου

Μια σημαντική έκθεση ζωγραφικής με τον τίτλο  “Ξέφωτο” εγκαινιάζει στο ατελιέ του ο γνωστός ζωγράφος Μπάμπης Πυλαρινός
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν στο ατελιέ του Πυλαρινού Πλατεία Μητροπόλεως 11 (πίσω από το ιερό της Μητρόπολης Αθηνών) στις 15 Δεκεμβρίου, στις 8 το βράδυ και θα παραμείνει ανοιχτή έως και 31 Δεκεμβρίου.

Οι ώρες λειτουργίας της έκθεσης :     

Δευτέρα,Τρίτη & Πέμπτη   10:00 - 14:00 & 19:00 - 21:00
Τετάρτη & Παρασκευή   10:00 - 14:00,
Σάββατο   12:00 - 14:00 
Κυριακή   11:00 - 14:00,
25 & 26 Δεκεμβρίου κλειστά
Τηλέφωνα επικοινωνίας  2114076675, 6945746653

Ο Μπάμπης Πυλαρινός γεννήθηκε στη Ζάκυνθο το 1966. Σπούδασε Φυσική στο Πανεπιστήμιο Πατρών και εργάστηκε ως φωτογράφος.

Ζωγραφίζει, εικονογραφεί παιδικά βιβλία, και αγιογραφεί φορητές εικόνες και τοιχογραφικά σύνολα σε εκκλησίες.

Ζει στην Αθήνα και η σύζυγός του Ελένη είναι το γένος Κλιμογιάννη από την Μανάγουλη Δωρίδας
Ο Μπάμπης Πυλαρινός με τη γνωστή
 αρχιτέκτονα-ζωγράφο Λούλα Αλεξανδράτου
Έχει κάνει δυο ατομικές εκθέσεις στη Ζάκυνθο, (2001 στο Βυζαντινό Μουσείο, 2005 στο Πνευματικό Κέντρο) και δυο στην Αθήνα (2008 εκδόσεις Περίπλους, 2010 εργαστήριο Πλατεία Μητροπόλεως).

Από 6 έως 18 Μαρτίου ο Πυλαρινός παρουσίασε στο Παρίσι στην Gallery Rivoli59 με μεγάλη επιτυχία την έκθεσή του με θέμα "Παράδεισος Τώρα, Μοντέρνες Ιστορίες".

Εντυπωιακή ήταν η έκθεση αγιογραφίας του Πυλαρινού που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 4 Ιουλίου 2013. Η βραδιά ήταν εκπληκτική, σε μια μαγευτική ατμόσφαιρα, με πολύ κόσμο και με ιδιαίτερο ενδιαφέρον από τους επισκέπτες για τις αγιογραφίες.

Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Μόσχα, Στρασβούργο). Είναι μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών και της ελληνογαλλικής ομάδας καλλιτεχνών “Naute”(www.art-naute.org)
 


Γενική Συνέλευση Συλλόγου ΠεντάποληςΗ ετήσια Γενική Συνέλευση του Συλλόγου της Πεντάπολης θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου, ώρα 11:00 στην καφετέρια Tres Jolie στον Άγιο Ιερόθεο.

Θα γίνει ο ετήσιος απολογισμός και θα συζητηθούν οι δράσεις του Συλλόγου για τη νέα χρονιά.

Η Διοίκηση του Συλλόγου προσκαλούν όλους να τιμήσουν με την παρουσία τους την Συνέλευση
.

Πέμπτη, 11 Δεκεμβρίου 2014

Αντικατάσταση αδειών οδήγησης μοτοποδηλάτων έως 18 ΙΑΝ 2015

 Άδειες οδήγησης μοτοποδηλάτου που έχουν εκδοθεί μέχρι 18 Ιανουαρίου 2013 από τις Υπηρεσίες Τροχαίας της Ελληνικής Αστυνομίας παύουν να ισχύουν και πρέπει να ανανεωθούν μέχρι και 18 Ιανουαρίου 2015.
 
Οι άδειες αυτές πρέπει να κατατεθούν (μέχρι και 18-01-2015) στις αρμόδιες Υπηρεσίες Μεταφορών και Επικοινωνιών προς αντικατάσταση με το νέο έντυπο με την υποβολή μόνο του παραβόλου της εκτύπωσής του. 

Η διαδικασία διεκπεραιώνεται και μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ)
 
Ανακοίνωση Αντιπεριφερειάρχη


Με ανακοίνωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης Φωκίδας Κωνσταντίνος Μίχος ενημερώνει τους κατόχους αδειών οδήγησης μοτοποδηλάτων να καταθέσουν στην υπηρεσία Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας μέχρι τις 19.01.2015 αίτηση για αντικατάσταση με νέο έντυπο άδειας μοτοποδηλάτου με τα εξής δικαιολογητικά: 
  • ΠΑΡΑΒΟΛΟ 30 € ΑΠΟ ΔΟΥ (ΚΑΕ 3439)
  • 2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟΥ
  • ΦΩΤΟΤΥΠΙΑ ΑΔΕΙΑΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ΜΟΤΟΠΟΔΗΛΑΤΟΥ
  • ΦΩΤΟΤΥΠΙΑ ΑΔΕΙΑΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ (ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ)
  • ΦΩΤΟΤΥΠΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ
Όσοι συνεχίσουν να οδηγούν μετά την καταληκτική ημερομηνία (19.01.2015) με τα παλαιά έντυπα οδήγησης μοτοποδηλάτων τιμωρούνται με διοικητικό πρόστιμο σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 95 του Κ.Ο.Κ.

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στα γραφεία της υπηρεσίας του Τμήματος Χορήγησης Αδειών Οδήγησης της Π.Ε. Φωκίδας και στο τηλέφωνο 2265 352 306

Τράπεζα Πειραιώς:Άμεση χρηματοδότηση μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων

Η Τράπεζα Πειραιώς προχωράει στην άμεση χρηματοδότηση μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων με 100 εκατ. ευρώ, δράση που εντάσσεται στο πλαίσιο της συμφωνίας που υπέγραψε την Τρίτη με το Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο (IfG).

Το Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο χρηματοδοτείται από πόρους του Ελληνικού Δημοσίου και της γερμανικής αναπτυξιακής τράπεζας KfW.

Mε τη συμφωνία αυτή ενεργοποιείται το υπο-ταμείο του IfG για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις το οποίο δημιουργήθηκε με στόχο την ευέλικτη χορήγηση δανείων με ανταγωνιστικούς όρους.

Η Τράπεζα Πειραιώς στο πλαίσιο ενός οργανωμένου σχεδιασμού αναχρηματοδότησης της Ελληνικής Οικονομίας, με έμφαση τη μικρή και μεσαία επιχειρηματικότητα, το οποίο περιλαμβάνει μία σειρά από δράσεις που έχουν ήδη εξαγγελθεί θα προχωρήσει ήδη από το Δεκέμβριο, στη χορήγηση των παραπάνω δανείων.

Τα δάνεια αυτά:

- Θα προσφέρουν ελκυστικό επιτόκιο - χαμηλότερο από εκείνο της αγοράς. Ιδιαίτερα αισθητή θα είναι η διαφορά για τις μικρές επιχειρήσεις.

- Θα χρηματοδοτούν νέες δραστηριότητες, ενώ παράλληλα υπάρχει η δυνατότητα αναχρηματοδότησης υφιστάμενων δανείων με τους προνομιακούς όρους της δράσης.

Ο σχεδιασμός της τράπεζας περιλαμβάνει μεταξύ άλλων μέσα από τα 100 εκατ. ευρώ που της αντιστοιχούν βάση του παραπάνω προγράμματος, τη χρηματοδότηση του μεγαλύτερου δυνατού αριθμού εταιριών που ανήκουν σε αυτήν την κατηγορία.

Η χρηματοδότηση θα γίνεται με επιλογή τέτοια που να διασφαλίζει ότι θα απευθύνεται σε υγιείς επιχειρήσεις, η ανταγωνιστικότητα των οποίων επιβαρύνεται από τα υψηλά επιτόκια της περιόδου που διανύουμε.

Όπως ανακοίνωσε χθες το Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας με τα κεφάλαια αυτά σε βάθος 7ετίας αναμένεται να χορηγηθούν δάνεια συνολικού ύψους 600 - 800 εκατ. ευρώ.

Η Τράπεζα Πειραιώς που παραδοσιακά στηρίζει τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα στη χώρα μας θα θέσει όλες της τις δυνάμεις στην επιτυχία του συγκεκριμένου προγράμματος, καθώς κρίνει ότι αποτελεί μία σημαντική δράση για τις επιχειρήσεις αυτές, οι οποίες αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας.

Τετάρτη, 10 Δεκεμβρίου 2014

Άνοιξε σήμερα η τελευταία σήραγγα της Ολυμπίας Οδού στην Πατρών-Κορίνθου

- Τέλη 2015 έτοιμο το κομμάτι της εθνικής Πατρών-Κορίνθου
-  Σε λιγότερο από δύο ώρες η Δωρίδα από την Αθήνα !

Το τελευταίο τρύπημα σήραγγας της Ολυμπίας Οδού έγινε σήμερα στις 11 το πρωί. Αφορά την σήραγγα της Παναγοπούλας (ακριβώς απέναντι από τη Νοτιοδυτική Δωρίδα) η οποία είναι και η τελευταία. Το έργο μπήκε στην τελική ευθεία και σε ένα χρόνο αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί τα έργα στο τμήμα Κόρινθος - Πάτρα της Ολυμπίας Οδού.

Σήμερα έχει κατασκευαστεί το 60% του έργου από την Κόρινθο έως την Πάτρα. Με την ολοκλήρωση των εργασιών η διαδρομή από την Αθήνα έως την Γέφυρα Ρίου-Αντίρριου θα γίνεται σε λιγότερο από δύο ώρες.

Αυτό σημαίνει ότι και η Δωρίδα και ιδιαίτερα η Νοτιοδυτική, συντομεύει πλέον και με ασφάλεια κατά πολύ τον χρόνο απόσταση από την πρωτεύουσα.

Στο τμήμα Κόρινθος - Πάτρα κατασκευάζονται σήμερα πάνω από 16 χιλιόμετρα σηράγγων. Η πρόοδος της κατασκευής των σηράγγων φθάνει το 83%.

Η μεγαλύτερη σήραγγα του αυτοκινητόδρομου είναι στην περιοχή της Παναγοπούλας στην Αχαΐα και έχει μήκος 4.033 μέτρα. Στην περιοχή υπάρχουν τέσσερις σήραγγες και σήμερα Τετάρτη έγινε η διάνοιξη της τελευταίας σήραγγας.

Το συνολικό τμήμα του αυτοκινητόδρομου είναι 201,5 χιλιόμετρα.

Σε μήκος 120 χιλιομέτρων - από τον Ανισόπεδο Κόμβο της Αρχαίας Κορίνθου μέχρι την Περιμετρική της Πάτρας - εκτείνονται 20 εργοταξιακες ζώνες.Ο αριθμός των εργαζομένων στο εργοτάξιο φθάνει τους 2.200.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά σήμερα  από την κοινοπραξία που κατασκευάζει και διαχειρίζεται το έργο, «συγκρίνοντας τα στοιχεία ατυχημάτων του πρώτου έτους παραχώρησης το 2008 με το 2013, ο συνολικός αριθμός θανατηφόρων ατυχημάτων και των θυμάτων παρουσιάζει μείωση της τάξης του 80% στο σύνολο του άξονα Ελευσίνας - Κορίνθου- Πατρών».

Τον Αύγουστο του 2008 υπεγράφη η έναρξη της παραχώρησης. Στα τέλη του Νοεμβρίου οι δανειστές ανέστειλαν τη χρηματοδότηση του έργου. Στα μέσα του 2011 οι εργασίες σταμάτησαν εξαιτίας έλλειψης χρηματικών πόρων. Τον Δεκέμβριο του 2013 υπεγράφη η επανεκκίνηση του έργου.

Σημειώνεται ότι ο αρχικός σχεδιασμός προέβλεπε να έχουν ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2014 όλα τα έργα στα τμήματα Ελευσίνα - Κόρινθος - Πάτρα - Πύργος - Τσακώνα σε έκταση 365,4 χιλιομέτρων.

Τώρα μένει εκτός από τη σύμβαση το τμήμα Πάτρα - Πύργος συνολικού μήκους 75 χιλιομέτρων το οποίο με υπουργική απόφαση τον Απρίλιο του 2014 θα κατασκευαστεί ως Δημόσιο έργο.

Το ντέρμπυ Απόλλωνα - Δωριέων έβγαλε η κλήρωση στους ημιτελικούς ΚυπέλλουΠραγματοποιήθηκε χθες στα γραφεία της ΕΠΣ Φωκίδας στην Άμφισσα η κλήρωση των ημιτελικών αγώνων του Κυπέλλου Φωκίδας 2014-2015.Η κληρωτίδα έβγαλε τα ζευγάρια :
ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΥΠΑΛΙΟΥ  -  ΔΩΡΙΕΙΣ ΜΑΝΑΓΟΥΛΗΣ

ΝΙΚΗΤΗΣ (Αετού – Γλυφάδας)  -  ΑΣΤΕΡΑΣ ΙΤΕΑΣ

Οι αγώνες είναι διπλοί και θα γίνουν τέλος Ιανουαρίου

Ο αναβληθείς αγώνας ΑΕΤΟΥ  ΛΙΔΩΡΙΚΙΟΥ  -  ΕΝΩΣΗΣ  ΓΛΥΦΑΔΑΣ θα γίνει στις 28 Δεκεμβρίου

Οι “καμπάνες” στις ομάδες Α΄Κατηγορίας

Του Τάσου Τσόλκα

Τις ποινές των ομάδων κατά την 7η αγωνιστική του πρωταθλήματος Α΄ κατηγορίας Φωκίδας ανακοίνωσε η Πειθαρχική Επιτροπή κατά την συνεδρίασή της χθες στα Γραφεία της ΕΠΣ Φωκίδας στην Άμφισσα.

Ειδικότερα η Πειθαρχική Επιτροπή αφού έλαβε υπόψη τις διατάξεις των άρθρων του Πειθαρχικού Κώδικα, του ΚΑΠ Ερασιτεχνικών Πρωταθλημάτων 2014 και των Προκηρύξεων του Πρωταθλήματος της Α΄ Ερασιτεχνικής κατηγορίας ποδοσφαιρικής περιόδου 2014 – 2015 καθώς και τα Φύλλα Αγώνα της 7ης Αγωνιστικής του Πρωταθλήματος αυτού, και τις διατυπωθείσες σε αυτά παρατηρήσεις των διαιτητών καθώς και το ποινολόγιο, ομόφωνα αποφάσισε και επέβαλλε  κατά περίπτωση τις παρακάτω πειθαρχικές κυρώσεις:

Α). Στο ποδοσφαιριστή του ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΕΥΠΑΛΙΟΥ, ΤΣΙΡΙΜΩΚΟ Κ. ποινή αποκλεισμού μιας (1) αγωνιστικής ημέρας από 08/12/2014 και χρηματική ποινή δέκα (10,00) ευρώ, βάσει του Άρθρου 10, παρ. 1, εδαφ. α, περ. Ι, σε συνδυασμό με την παράγραφο 2Δ του ιδίου άρθρου του Πειθαρχικού Κώδικα (2η Κίτρινη).

ΚΙΤΡΙΝΕΣ ΚΑΡΤΕΣ:

1. ΗΣΑΪΑΣ ΔΕΣΦΙΝΑΣ, παρατηρήθηκαν τρεις (3) ποδοσφαιριστές και βάσει του Άρθρου 13, παρ. 8, της Προκήρυξης, επιβάλετε χρηματική ποινή τριών (3) ευρώ.

2. ΕΝΩΣΗ ΓΛΥΦΑΔΑΣ , παρατηρήθηκαν δύο (2) ποδοσφαιριστές και βάσει του Άρθρου 13, παρ. 8, της Προκήρυξης, επιβάλετε χρηματική ποινή δύο (2) ευρώ.

3. ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΣ ΓΡΑΒΙΑΣ, παρατηρήθηκαν (2) ποδοσφαιριστές και βάσει του Άρθρου 13, παρ. 8, της Προκήρυξης, επιβάλετε δύο (2) ευρώ χρηματική ποινή.

4. ΑΜΦΙΣΣΑΪΚΟΣ 2006, παρατηρήθηκαν δύο (2) ποδοσφαιριστές και βάσει του Άρθρου 13, παρ. 8, της Προκήρυξης, επιβάλετε χρηματική ποινή δύο (2) ευρώ.

5. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΙΡΡΑΣ, παρατηρήθηκε ένας (1) ποδοσφαιριστής και βάσει του Άρθρου 13, παρ. 8, της Προκήρυξης, επιβάλετε ένα (1) ευρώ χρηματική ποινή.

6. ΚΡΙΣΣΑΙΟΣ ΧΡΙΣΣΟΥ, παρατηρήθηκαν τρεις (3) ποδοσφαιριστές και βάσει του Άρθρου 13, παρ. 8, της Προκήρυξης, επιβάλετε χρηματική ποινή τριών (3) ευρώ.

7. ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΥΠΑΛΙΟΥ, παρατηρήθηκαν έξι (6) ποδοσφαιριστές και βάσει του Άρθρου 13, παρ. 8, της Προκήρυξης, επιβάλετε χρηματική ποινή έξι (6) ευρώ.

8. ΑΣΤΕΡΑΣ ΙΤΕΑΣ, παρατηρήθηκαν πέντε (5) ποδοσφαιριστές και βάσει του Άρθρου 13, παρ. 8, της Προκήρυξης, επιβάλετε πέντε (5) ευρώ χρηματική ποινή.

Β). Στον εκπρόσωπο του ΚΡΙΣΣΑΙΟΥ ΧΡΙΣΣΟΥ, κύριο Ιωάννη Χαραμαντά, για όσα αναφέρει ο Διαιτητής στο Φ.Α. μεταξύ των ομάδων ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΙΡΡΑΣ – ΚΡΙΣΣΑΙΟΣ ΧΡΙΣΣΟΥ, που διεξήχθη 06/12/2014 στο Δημ. γήπεδο Ιτέας και τον βαρύνουν, επιβάλλει την ποινή της επίπληξης, βάσει του άρθρου 6, παράγραφος 2 του Πειθαρχικού Κώδικα (Αποβολή από τον αγωνιστικό χώρο για διαμαρτυρία σε απόφαση διαιτητή).

Γ). Στον βοηθό προπονητή του ΑΣΤΕΡΑ ΙΤΕΑΣ, κύριο Νικόλαο Λύτρα, για όσα αναφέρει ο Διαιτητής στο Φ.Α. μεταξύ των ομάδων ΑΠΟΛΛΩΝ – ΑΣΤΕΡΑ, που διεξήχθη 07/12/2014 στο Δημ. γήπεδο Μαλαμάτων και τον βαρύνουν, επιβάλλει την ποινή της επίπληξης, βάσει του άρθρου 6, παράγραφος 2 του Πειθαρχικού Κώδικα (Αποβολή από τον αγωνιστικό χώρο για διαμαρτυρία σε απόφαση διαιτητή).

Δ). Στο γηπεδούχο σωματείο ΗΣΑΪΑΣ ΔΕΣΦΙΝΑΣ, επιβάλει χρηματική ποινή τριάντα (30) ευρώ, για την απουσία γιατρού ή πτυχιούχου νοσηλευτή κατά την διάρκεια του αγώνα ΗΣΑΪΑΣ ΔΕΣΦΙΝΑΣ – ΕΝΩΣΗ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΔΩΡΙΔΑΣ, που διεξήχθη στο γήπεδο Δεσφίνας (06/12/2014), βάσει του άρθρου 9, της Προκήρυξης της Α΄ Ερασιτεχνικής κατηγορίας περιόδου 2014 – 2015.

Ε). Στο γηπεδούχο σωματείο ΓΡΑΒΙΑΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΣ, επιβάλει χρηματική ποινή τριάντα (30) ευρώ, για την απουσία γιατρού ή πτυχιούχου νοσηλευτή κατά την διάρκεια του αγώνα ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΣ ΓΡΑΒΙΑΣ –  ΑΜΦΙΣΣΑΪΚΟΣ 2006, που διεξήχθη στο γήπεδο Γραβιάς (06/12/2014), βάσει του άρθρου 9, της Προκήρυξης της Α΄ Ερασιτεχνικής κατηγορίας περιόδου 2014 – 2015.

ΣΤ). Η Πειθαρχική Επιτροπή αφού έλαβε υπόψη τον Πειθαρχικό Κώδικα της ΕΠΟ, τα όσα αναφέρει ο Διαιτητής στο Φ.Α. μεταξύ των ομάδων  ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΥΠΑΛΙΟΥ – ΑΣΤΕΡΑΣ ΙΤΕΑΣ (07/12/2014) καθώς και την έκθεση του παρατηρητή αγώνα, ομόφωνα αποφάσισε και επιβάλλει στο γηπεδούχο σωματείο ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΥΠΑΛΙΟΥ για όσα το βαρύνουν, την χρηματική ποινή των εκατό (100) ευρώ για ρίψη αντικειμένου (μπουκάλι με νερό) & την ρίψη κροτίδας εντός του αγωνιστικού χώρου, βάσει του άρθρου 22 της προκήρυξης της Α΄ ερασιτεχνικής κατηγορίας σε συνδυασμό με το άρθρο 15, του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ καθώς και την χρηματική ποινή των εκατό (100) ευρώ για την είσοδο του φιλάθλου της γηπεδούχου ομάδας μετά την λήξη του αγώνα, ο οποίος εισήλθε στον αγωνιστικό χώρο, έσπρωξε τον Β΄ Βοηθό και τον έριξε κάτω. Άρθρο 15, παρ. 4 του Πειθαρχικού Κώδικα.

Η καταβολή κάθε χρηματικής ποινής γίνεται μέσα σε τριάντα (30) ημέρες από την έκδοση της απόφασης, η οποία και κοινοποιείται εγγράφως στα αθλητικά σωματεία από την ΕΠΣ Φωκίδας ( Άρθρο 29 του Πειθαρχικού Κώδικα).

Κάθε Κίτρινη κάρτα, βάσει του Άρθρου 14, παρ. 8, της Προκήρυξης της Α΄ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας, επισύρει χρηματική ποινή ενός (1) ευρώ.

ΑΣΠΑΣΙΑ ΜΑΝΔΡΕΚΑ : Στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα

Η βουλευτής Φωκίδας Ασπασία Μανδρέκα έκανε την παρακάτω δήλωση με αφορμή την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας :
Στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Με συναίσθημα ευθύνης ο Πρωθυπουργός και ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, προτάσσοντας έναντι όλων το εθνικό συμφέρον, και με αποκλειστική πρόθεση να διασφαλισθεί η αναγκαία σταθερότητα εντός και εκτός της Ελλάδας, αποφάσισαν να επισπεύσουν τη διαδικασία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Η Κίνηση αυτή κρίνεται αναγκαία τη στιγμή που, ενώ η χώρα μας έχει οικονομικά σταθεροποιηθεί, η Αντιπολίτευση με τον εκβιασμό των πρόωρων εκλογών αποτελεί το διαρκή και μοναδικό παράγοντα αποσταθεροποίησης και αβεβαιότητας. Ειδικότερα, δε, σήμερα που η διαπραγμάτευση με τους εταίρους μας σχετικά με το χρέος βρίσκεται στην πιο καίρια φάση για τη χώρα μας και το μέλλον της.

Είναι γνωστό στον Ελληνικό Λαό ότι η Αντιπολίτευση και κυρίως ο Σύριζα ζητά εκλογές ήδη από τον επόμενο μήνα της εκλογής της παρούσας Βουλής, δηλαδή από το Καλοκαίρι του 2012, κινούμενη, με τον τρόπο αυτό, ενάντια στα εθνικά συμφέροντα, δεδομένου ότι με τη στάση της δημιουργεί αποσταθεροποίηση στο πολιτικό σκηνικό της χώρας και στέλνει επικίνδυνά για τα συμφέροντά της Ελλάδας μηνύματα προς το Εξωτερικό.

Επιπρόσθετα, η Ελληνική κοινωνία αλλά και ο πολιτικός κόσμος δεν είναι δυνατόν να ανεχθεί περαιτέρω τον υποκινούμενο και μεθοδευμένο από την Αντιπολίτευση διασυρμό κάθε θεσμού και κάθε διαδικασίας στην οποία στηρίζεται η κοινοβουλευτική μας δημοκρατία.

Έτσι, λοιπόν, την πιο κατάλληλη στιγμή - όπου οι εταίροι μας αποδέχθηκαν με την χθεσινή απόφαση του Eurogroup ότι η χώρα μας είναι σε φάση που μπορεί να βγει από το στενό πλαίσιο του μνημονίου, αφού ενέκρινε την πιστωτική γραμμή για τη χώρα μας και συμφώνησε να χορηγήσει χρονικό διάστημα 2 μηνών για την τεχνική υποστήριξη της Ελλάδας – η Κυβέρνηση αποφάσισε να διαφυλάξει τα εθνικά συμφέροντα ορίζοντας την 17η-12-2014 ως ημερομηνία για την διεξαγωγή της πρώτης ψηφοφορίας, προκειμένου να αναδειχθεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας, βάζοντας τέλος στην ακατάσχετη εκλογολογία.

Είμαστε όλοι μας αισιόδοξοι ότι έστω και κατά την τρίτη εκλογή η πρόταση της Κυβέρνησης για την εκλογή του κ. Σταύρου Δήμα στο αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, θα συγκεντρώσει τον απαιτούμενο κατά το Σύνταγμα αριθμό των 180 βουλευτών. Οι Έλληνες βουλευτές συνειδητοποιούν την θέση της χώρας και την ανάγκη να στηριχθεί η πολιτική εκείνη που οδηγεί στην οικονομική και πολιτική σταθερότητα αλλά και την κοινωνική ηρεμία και ασφάλεια. Την πολιτική εκείνη που με ευθύνη και πολλή δουλειά, αξιοποιώντας τις θυσίες του Ελληνικού Λαού, έχει προχωρήσει σε πολύ μικρό διάστημα σε τεράστιες αλλαγές, σώζοντας τη χώρα από την άτακτη χρεοκοπία και οδηγώντας τη με σταθερά βήματα στη έξοδο από την κρίση.
 
 
 
 
 
 

ΚΚΕ ΦΩΚΙΔΑΣ: ανακοίνωση Κ. Ε. για την επίσπευση της προεδρικής εκλογής

«Οι εξελίξεις επιβάλλουν την άμεση λαϊκή παρέμβαση. Καμιά καθυστέρηση στη λαϊκή κινητοποίηση, στο όνομα της αναμονής για τη διαπραγμάτευση, για τις ψηφοφορίες στη Βουλή και τις πιθανές εκλογές.

Η επίσπευση της εκλογής νέου Προέδρου της Δημοκρατίας είναι ενταγμένη στο σχεδιασμό για κλιμάκωση της επίθεσης σε βάρος του λαού, με νέα βάρβαρα μέτρα που προωθούνται, ανεξάρτητα από την όποια παράταση του μνημονίου και τη μετάβαση στη νέα φάση επιτήρησης.

Το ΚΚΕ έχει δηλώσει καθαρά, εδώ και καιρό, ότι δε θα ψηφίσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, άσχετα από το πρόσωπο που θα προταθεί, γιατί ο συνταγματικός ρόλος του συγκεκριμένου θεσμού αφορά την επικύρωση των αντιλαϊκών νόμων που ψηφίζει η εκάστοτε Βουλή και κυβέρνηση.

Μέσα απ’ αυτή την εξέλιξη, η μεν συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ επιδιώκει να αποσπάσει την ευρύτερη συναίνεση στην υλοποίηση νέων αντιλαϊκών επιλογών, ο δε ΣΥΡΙΖΑ διεκδικεί αυτός να αναλάβει τη διαχείριση και διαπραγμάτευση με τους δανειστές, η οποία σε κάθε περίπτωση εξελίσσεται σε βάρος του λαού. Άλλωστε και οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης, για να βρει τους 180, αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ, για να βρει τους 121, συμμαχώντας ακόμη και με "μνημονιακούς" βουλευτές, στόχο έχουν να μετατρέψουν το λαό σε παθητικό θεατή των εξελίξεων, να αναζητά δήθεν τον "καλύτερο" διαπραγματευτή εντός των αντιλαϊκών τειχών.

Αυτό που έχει άμεση ανάγκη ο λαός είναι ένα ισχυρό λαϊκό κίνημα, μια ισχυρή λαϊκή συμμαχία. Οι αντιλαϊκές εξελίξεις δεν μπορούν να αποτραπούν από κυβερνήσεις που αναγνωρίζουν το χρέος, αποδέχονται τα δεσμά διαρκείας της ΕΕ και "πίνουν νερό" στο όνομα της ανάκαμψης του κεφαλαίου, που πατάει πάνω στα ερείπια των λαϊκών δικαιωμάτων και απαιτεί την κατεδάφιση και όσων έχουν ακόμη απομείνει όρθια, σε όφελος των ίδιων μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων.

Χρειάζεται ισχυρό ΚΚΕ παντού, και στις ερχόμενες εκλογές, γιατί αποτελεί τον πραγματικό, μοναδικό αντίπαλο στα μονοπώλια και την ΕΕ των μνημονίων διαρκείας.

Γιατί θα σταθεί απέναντι σε κυβερνήσεις, της μιας ή της άλλης διαχειριστικής εκδοχής, που όχι μόνο δεν εγγυώνται την ανάκτηση των τεράστιων απωλειών για το λαό, αλλά υπηρετούν τον ίδιο δρόμο που μας οδηγεί σε μεγαλύτερες περιπέτειες.

Γιατί το ΚΚΕ αποτελεί τη δύναμη που, χωρίς υποχωρήσεις και παλινωδίες, θα μπει μπροστά στον αγώνα του λαού, για να βάλουμε εμπόδια στα νέα μέτρα, να διεκδικήσουμε κατάργηση όλων των εφαρμοστικών νόμων και ανάκτηση των απωλειών. Να ανοίξουμε το δρόμο για τη μοναδική φιλολαϊκή διέξοδο, που είναι να απαλλαγεί οριστικά ο λαός και η χώρα από τα δεσμά της ΕΕ και του χρέους, από τις αλυσίδες των μονοπωλίων, να έρθει ο ίδιος ο λαός στην εξουσία».

Τρίτη, 9 Δεκεμβρίου 2014

Πολιτικός ανεμοστρόβιλος με ονόματα, με σενάρια και… εφιάλτες από 17 Δεκεμβρίου

ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ

Επειδή γίνεται ήδη ένας πανζουρλισμός στα δημοσιογραφικά γραφεία και στο διαδίκτυο με την ονοματολογία και παραφυλολογία  να κυριαρχούν, εμείς θα προσπαθήσουμε να σας μεταφέρουμε την πραγματική εικόνα της κατάστασης, σύμφωνα με αξιόπιστη πληροφόρηση .

1ον: Ο Σαμαράς ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ στο πρόσωπο που θα προτείνει για την θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας . Και με αυτό το πρόσωπο έχει γίνει η σχετική προεργασία…

2ον: Δεν είναι βέβαιο πως το πρόσωπο αυτό θα ανακοινωθεί σήμερα αφού δεν υπάρχει (μέχρι στιγμής) κάποιο προγραμματισμένο διάγγελμα από την πλευρά του πρωθυπουργού, παρά τα όσα μεταδίδουν τα ραδιόφωνα και οι τηλεοράσεις.

3ον: Υπάρχει αισιοδοξία όπως και εικόνα στο κυβερνητικό στρατόπεδο πως ο στόχος των 180 βουλευτών είναι εφικτός.

Το πιο σημαντικό όμως, πέρα από την ονοματολογία και τα σενάρια, είναι άλλο:

Πως οι Βρυξέλλες έδωσαν χθες στο εγχώριο πολιτικό προσωπικό (κυβέρνηση και αντιπολίτευση) μια τρίμηνη διορία-μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου- έτσι ώστε να ξεκαθαρίσει το τοπίο.

Το μήνυμα της Ευρώπης είναι “καθαρό”: Αποφασίστε τι ακριβώς θέλετε σε αυτή την χώρα, ξεκαθαρίστε μόνοι σας τις διαφορές σας, εκλέξτε Πρόεδρο Δημοκρατίας, ή πάτε σε εκλογές και στο τέλος Φεβρουαρίου το ξανασυζητάμε.

Πάντως εμείς δεν τολμούμε να φανταστούμε τι θα συμβεί στην χώρα και στην Οικονομία της το διάστημα – “εφιάλτη” από 29 Δεκεμβρίου μέχρι 10 Φεβρουαρίου εάν τελικά ΔΕΝ ΕΚΛΕΓΕΙ Πρόεδρος.

Δευτέρα, 8 Δεκεμβρίου 2014

Αρχισε να λειτουργεί ΑΤΜ στο Ευπάλιο

Τοποθετήθηκε και άρχισε να λειτουργεί στο Ευπάλιο Αυτόματο Μηχάνημα Τραπεζικών Συναλλαγών (ΑΤΜ) από την Τράπεζα Πειραιώς.

Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Δωρίδος ανταποκρινόμενη στο πάγιο αίτημα των κατοίκων της Νοτιοδυτικής Δωρίδας για κλασικές τραπεζικές συναλλαγές (αναλήψεις, καταθέσεις, κλπ) κοντά στον τόπο τους, ώστε να μην αναγκάζονται να καταφεύγουν στη γειτονική Ναύπακτο, έκανε όλες τις απαραίτητες επαφές με την Διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς για την ικανοποίηση του αιτήματος, προσφέροντας επίσης και τον απαραίτητο χώρο σε δημοτικό κτίριο, στο πιο κεντρικό σημείο του Ευπαλίου.

Έτσι η Τράπεζα Πειραιώς τοποθέτησε, και ήδη λειτουργεί το Αυτόματο Μηχάνημα Τραπεζικών Συναλλαγών (ΑΤΜ) στην κεντρική πλατεία του Ευπαλίου, δίπλα στο Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ)

Τα τρία θανάσιμα αμαρτήματα

Του Γιάννη Κοτόφωλου *

Η Ευρώπη παραμένει καθηλωμένη από στρατηγικές αγκυλώσεις που πολύ δύσκολα, απ ότι φαίνεται, θα ξεπεραστούν σε έναν μεσοπρόθεσμο ορίζοντα, με ότι αρνητικό αυτό συνεπάγεται για τις ευρωπαικές οικονομίες και ειδικότερα τις ασθενέστερες και πληγωμένες από την κρίση οικονομίες του Νότου.

Η πρώτη σοβαρή αγκύλωση, το πρώτο μεγάλο πρόβλημα για την Ευρωζώνη, είναι η λανθασμένη δογματική επιμονή της Γερμανίας στην πολιτική της λιτότητας για τα περισσότερα μέλη - εταίρους, πράγμα που επιτείνει την ύφεση και τον αποπληθωρισμό, απαξιώνοντας πολλές οικονομίες μεταξύ των οποίων και την ελληνική.

Η δεύτερη μεγάλη αγκύλωση είναι η πολύ αργή πορεία προς την ολοκλήρωση της ενοποίησης και συγκεκριμένα την πολιτική ένωση της Ευρώπης. Ενα σημαντικό πολιτικό έλλειμμα που τροφοδοτεί τον εθνικισμό και τις επιμέρους κρατικές σκοπιμότητες, κάνει τους πολίτες της Ευρώπης δύσπιστους και υπονομεύει την προοπτική της Γηραιάς Ηπείρου ως γεω-πολιτικής δύναμης.

Το τρίτο μείζον πρόβλημα, το οποίο παρατείνει το τέλμα, είναι η έλλειψη νέας οικονομικής στρατηγικής για την Ευρώπη. Ποια θέλει να είναι ακριβώς τα χαρακτηριστικά και η θέση της στο παγκόσμιο οικονομικό χάρτη, πως βλέπει δηλαδή τον εαυτό της στο νέο διεθνή καταμερισμό εργασίας.

Πρόκειται για τρία θεμελιώδη προβλήματα, τα οποία επιζητούν λύσεις, πολιτική συνεννόηση και αποφάσεις γενναίες σε υπερεθνικό επίπεδο. Ζωτικά θέματα για την Ευρώπη, που κρίνουν το ίδιο της το μέλλον, την πορεία των οικονομιών, την κοινωνική συνοχή, την απασχόληση και το επίπεδο διαβίωσης των Ευρωπαίων.

Η πολιτική που επιβάλει η Γερμανία, για να πιάσουμε εν προκειμένω τα θέματα από την αρχή, επιβεβαιώνεται περίτρανα πλέον, έξη χρόνια μετά το ξέσπασμα της κρίσης, ότι είναι εντελώς λανθασμένη και εν τέλει επιβλαβής για τις περισσότερες χώρες – εταίρους. Πρέπει οπωσδήποτε να αλλάξει, αλλά αυτό δεν φαίνεται και τόσο εύκολο!

Μετά από έξη χρόνια κρίσης, είναι ολοφάνερο ότι δεν αποτελεί προυπόθεση να μειώσεις ακαριαία τα χρέη και να πνίξεις τους λαούς της Ευρώπης για να ξαναβάλεις μπροστά τις οικονομικές μηχανές. Αντιθέτως, χρειάζεται να βάλεις μπροστά τις μηχανές, να δημιουργήσεις συνθήκες ανάπτυξης για να μειώσεις τα χρέη και να κρατήσεις την κοινωνική ισορροπία.

Υπό το πρίσμα αυτό, λοιπόν, η κρίση στην Ευρώπη δεν είναι μόνο οικονομική είναι και πολιτική σε συλλογικό επίπεδο. Μιλάμε δηλαδή για μία συλλογική αγκύλωση στρατηγικής, με ενδεχομένως θανάσιμα οικονομικά αποτελέσματα για το επίπεδο απασχόλησης και εισοδήματος πολλών χωρών – μελών.

Στο διεθνή καταμερισμό εργασίας η Ευρώπη έχει μείνει πολύ πίσω και δεν αποτελεί πόλο έλξης διεθνών επενδύσεων. Ούτε μπορεί ούτε είναι λογικό να ανταγωνιστεί τις ανερχόμενες οικονομικές δυνάμεις, με γνώμονα το χαμηλό εργατικό κόστος.

Η Ευρώπη χρειάζεται καινοτομίες και ανάπτυξη στη βάση νέων κλάδων αιχμής, παραγωγής και υπηρεσιών.

Η Ευρώπη χρειάζεται μέσα στο σκληρά ανταγωνιστικό διεθνές περιβάλλον, ένα καινούργιο μοντέλο που θα καθοδηγεί τους στόχους της και θα επαναπροσδιορίσει τη θέση της ως σημαντικής πάλι γεω-οικονομικής δύναμης, με υψηλή απασχόληση.

Εκ των πραγμάτων συνεπώς θα πρέπει να επιταχύνει και την πολιτική της ένωση, που αποτελεί προυπόθεση για τη λήψη τέτοιου τύπου κολοσσιαίων αποφάσεων σε υπερεθνικό επίπεδο και με γνώμονα το συλλογικό συμφέρον ολόκληρης της Ηπείρου.

* Ο Γιάννης Κοτόφωλος είναι δημοσιογράφος στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, με καταγωγή από την Δωρίδα

Κυριακή, 7 Δεκεμβρίου 2014

Η διαιτησία κράτησε όρθιο τον Αστέρα στο ισόπαλο 1 - 1 ντέρμπυ με Απόλλωνα

Ακύρωσε δύο γκόλ της ομάδας του Ευπαλίου


Του Τάσου Τσόλκα

Ισόπαλο με 1 - 1 έληξε το ντέρμπυ του Απόλλων Ευπαλίου με τον Αστέρα Ιτέας στο γήπεδο των Μαλαμάτων που διεξήχθη κάτω από καταρακτώδη βροχή.

Ο αγωνιστικός χώρος ήταν σε πολύ άσχημη κατάσταση λόγω της βροχής αλλά και του αγώνα που προηγήθηκε πιο νωρίς μεταξύ Δωρικού και Δωριέων.

Ο αγώνας ήταν σκληρός και οι παίχτες των δύο ομάδων έδωσαν όλες τις δυνάμεις τους για να σταθούν όρθιοι κάτω απ΄αυτές τις άσχημες καιρικές συνθήκες.

Οι άνθρωποι του Ευπαλίου διαμαρτύρονται για δύο γκολ που πέτυχε η ομάδα τους και ακύρωθηκαν, το ένα ως οφσάϊντ και το άλλο ως επιθετικό φάουλ, κάτι για το οποίο δεν συμφωνούν.

Στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα του Αστέρα είχε και σουτ στο δοκάρι.

Το γκολ του Απόλλωνα πέτυχε ο Γ.Αθανασόπουλος στο δεύτερο ημίχρονο και ο Αστέρας ισοφάρισε στο 89΄ λεπτό με φάουλ αφού, η μπάλλα χτύπησε σε αμυντικό και άλλαξε πορεία καταλήγοντας στα δίχτυα.

Νωρίτερα στο ίδιο γήπεδο οι Δωριείς Μανάγουλης επικράτησαν άνετα με 4 - 0 του Δωρικού Μαλαμάτων.

Μεγάλη νίκη πέτυχε εκτός έδρας η Ένωση Γλυφάδας που επιβλήθηκε του Ησαϊα Δεσφίνας με 2 - 1.

Η Τολοφώνα Ερατεινή πήρε άνευ αγώνα με 3 - 0 την Οιάνθη Γαλαξιδίου, που είναι ο δεύτερος αγώνας που δεν κατεβαίνει να αγωνιστεί και αν δεν κατέβει και στη προσεχή αγωνιστική θα αποβληθεί από το πρωτάθλημα σύμφωνα με τους κανονισμούς.


Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 7ης αγωνιστικής :

ΤΟΛΟΦΩΝΑ ΕΡΑΤΕΙΝΗΣ - ΟΙΑΝΘΗ ΓΑΛΑΞΙΔΙΟΥ          3 - 0 ά.α.
ΗΣΑΪΑΣ ΔΕΣΦΙΝΑΣ - ΕΝΩΣΗ ΓΛΥΦΑΔΑΣ                         1 - 2
ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΣ ΓΡΑΒΙΑΣ - ΑΜΦΙΣΣΑΪΚΟΣ                         0 - 4
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΙΡΡΑΣ - ΚΡΙΣΣΑΙΟΣ ΧΡΙΣΣΟΥ                  1 - 5
ΔΩΡΙΚΟΣ ΜΑΛΑΜΑΤΩΝ - ΔΩΡΙΕΙΣ ΜΑΝΑΓΟΥΛΗΣ        0 - 4
ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΥΠΑΛΙΟΥ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΙΤΕΑΣ                         1 - 1

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Α΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ    7η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΑΜΦΙΣΣΑΪΚΟΣ                                    22 - 7          19
ΚΡΙΣΣΑΙΟΣ ΧΡΙΣΣΟΥ                          20 - 5          18
ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΥΠΑΛΙΟΥ                       23 - 5          17
ΑΣΤΕΡΑΣ ΙΤΕΑΣ                                   13 - 2          17
ΔΩΡΙΕΙΣ ΜΑΝΑΓΟΥΛΗΣ                    22 - 4          16
ΕΝΩΣΗ ΓΛΥΦΑΔΑΣ                             14 - 12        12
ΗΣΑΪΑΣ ΔΕΣΦΙΝΑΣ                             12 - 10          8
ΔΩΡΙΚΟΣ ΜΑΛΑΜΑΤΩΝ                     5 - 18          6
ΤΟΛΟΦΩΝΑ ΕΡΑΤΕΙΝΗΣ                    8 - 16          4
ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΣ ΓΡΑΒΙΑΣ                       6 - 25          4
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΙΡΡΑΣ                        3 - 26          0
ΟΙΑΝΘΗ ΓΑΛΑΞΙΔΙΟΥ                         3 - 21         -5

Την προσεχή Τρίτη θα γίνει στα γραφεία της ΕΠΣ φωκίδας στην Άμφισσα η κλήρωση του δεύτερης φάσης του πρωταθλήματος της Β΄Κατηγορίας.

Επίσης θα γίνει και η κλήρωση για τους διπλούς αγώνες των ημιτελικών του Κυπέλου Φωκίδας που θα διεξαχθούν στις αρχές του 2015 (Ιανουάριο και Φεβρουάριο). Έχουν προκριθεί ο Απόλλων Ευπαλίου, ο Αστέρας Ιτέας, οι Δωριείς Μανάγουλης και ο νικητής του αγώνα Ένωσης Γλυφάδας με Αετό Λιδωρικίου που θα διεξαχθεί στις 28 Δεκεμβρίου στο γήπεδο της Γλυφάδας.


Τα όμορφα ορεινά χωριά της Δωρίδας μας

                                                 Από την Ομοσπονδία Συλλόγων Β/Δ Δωρίδας


Βαρδούσια: Από την πλατεία της Αρτοτίνας (Φωτο:Γ. Κορνέζος)

Τα κοινωνικά δίκτυα κυρίως  αποτελούν πλέον τον ποιό διαδεδομένο τρόπο επικοινωνίας και ενημέρωσης των ανθρώπων. Μία σελίδα που προβάλει με ξεχωριστές πραγματικά φωτογραφίες την Δωρίδα και τα χωριά μας, είναι το Visit Dorida. Πίσω από τη δυναμική παρουσία της σελίδας τόσο στο facbook και το tweeter, βρίσκεται ένας νέος, ο Γιώργος Ηλιόπουλος από τον Ζωριάνο που του αρέσει η φωτογραφία και η πεζοπορία στα μονοπάτια της περιοχής μας.

Αποστολή της σελίδας είναι η ανάδειξη της φυσικής ομορφιάς της Δωρίδας, η προώθηση του Οικοτουρισμού ως ήπιας μορφής τουρισμού σε αρμονία με το φυσικό και πολιτισμικό περιβάλλον των περιοχών. Παράλληλα επιδιώκει τη σύνδεση των κατοίκων των χωριών της Δωρίδας και τον εμπλουτισμό των γνώσεών μας σχετικά με την ιστορία, τον πολιτισμό, καθώς και το φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον των Δωρικών χωριών.

 
Με αφορμή την πάντα καλή και στενή συνεργασία που διατηρούμε με το Visit Dorida, σας παρουσιάζουμε oρισμένες από τις φωτογραφίες που δημοσίευσε η σελίδα και αφορούν τα χωριά της περιοχής μας. Την ομορφιά τους μπορείτε να την διαπιστώσετε μόνοι σας μέσα από αυτό το φωτογραφικό οδοιπορικό :
   
 
Λίμνη Μόρνου: Με συννεφιασμένη διάθεση 
 
Λίμνη Μόρνου: Το τελείωμα της άνοιξης

 
Διακόπι: Το παλιό παντοπολείο «Η Αγάπη» (Φωτο: Β. Κουσία)
 
Ζωριάνος:  Με φόντο το λόφο του Αϊ Γιάννη (Δ. Ηλιόπουλος)
 
 

Αλποχώρι: Η πλατεία στο Φτερούσι (Φωτο: Δ. Ηλιόπουλος)

 

   
Κερασιά: Λίγο έξω από το χωριό


 

 
Αρτοτίνα: Ζεστή συντροφιά στο καφενείο
 
Δάφνος: Πανοραμική άποψη (Φωτο: Μ. Καρανάσου)

 
Κονιάκος: Μοναδική θέα στη Γκιώνα
  
 
Κόκκινος: Η καλύτερη θέα της Λίμνης (Φωτο: Δ. Ανέστος)
 


Κριάτσι: Γεναριάτικη χιονισμένη πλατεία (Φωτο: Κ. Σαράμπαλο)
 
Πενταγιοί  : Παλιό ταχυδρομείο

 
Τρίστενο: Καταπληκτική θέα προς τη λίμνη του Μόρνου
 
 
Κροκύλειο: Το Καταφύγιο με φόντο τα Βαρδούσια (Φωτο: Δ. Ηλιόπουλος) 

    
Διχώρι: Οδεύοντας προς το χωριό