Ειδησεογραφικό blog για τη ΔΩΡΙΔΑ

* To "DORIDA news" είναι ανεξάρτητο ειδησεογραφικό blog, που στελεχώνεται από επαγγελματίες δημοσιογράφους και επιστήμονες συνεργάτες.Διευθύνεται από το δημοσιογράφο Περικλή Ν. Λουκόπουλο - mail, perilouko@yahoo.gr *

Σάββατο, 6 Δεκεμβρίου 2014

Δωρική Επιχειρηματική Αρμονία παροχής επιχειρηματικών υπηρεσιών και λύσεων


Επικοινωνούμε για πρώτη φορά μαζί σας  προκειμένου να σας γνωστοποιήσουμε την δημιουργία της  Επιχειρηματικής μας Οντότητας  της «ΔΩΡΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΑΡΜΟΝΙΑΣ ΙΚΕ/ DORIC BUSINESS HARMONY PC» (www.doricharmony.gr).
   
 
Όραμα και στόχοι μας είναι η παροχή αξιόπιστων, εξατομικευμένων, οικονομικών και εφαρμόσιμων επιχειρηματικών υπηρεσιών και λύσεων τόσο σε υφιστάμενους Ελεύθερους Επαγγελματίες και Επιχειρηματίες όσο και  σε Νέους Επαγγελματίες (Start-ups)  αλλά  και σε κάθε άλλο φορέα που έχει ανάγκη υποστήριξης για υποδομές Νέων Τεχνολογιών  Πληροφορικής και Επικοινωνίας.

Η Εταιρεία μας  θα παρέχει δωρεάν  τακτική και  συνοπτική πληροφόρηση σχετικά με Εθνικά και Ευρωπαϊκά  και τοπικά προγράμματα  σε κάθε ενδιαφερόμενο Επαγγελματία και Επενδυτή ,μέσω της Διαδικτυακής της Πύλης www.doricharmony.gr ,και θα μπορεί να αναλάβει την Οργάνωση, Διοίκηση και Υλοποίηση των εν λόγω προγραμμάτων.

Μέσα από τον Ηλεκτρονικό Επαγγελματικό Κατάλογο (Business Directory) που χτίσαμε στην Διαδικτυακή μας Πύλη  προβάλλουμε, γνωστοποιούμε και φέρνουμε σε επαφή τους απανταχού Φωκιδείς Ελεύθερους Επαγγελματίες και Επιχειρηματίες μεταξύ τους αλλά  και με τους εκατό και πλέον χιλιάδες Φωκιδείς εν δυνάμει πελάτες-καταναλωτές σε ολόκληρη την Επικράτεια.(B2B,B2C)

Επίσης στα πλαίσια της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της επιχείρησης δημιουργήσαμε εφαρμογή μέσα στο web portal για να φέρνουμε σε επαφή τους Φωκιδείς Ανέργους  με τους Φωκιδείς Επαγγελματίες  που  θα έχουν ανάγκη από προσωπικό και θα προσφέρουν θέσεις εργασίας.

Έχουμε την πεποίθηση ότι δημιουργήσαμε έναν  καινοτόμο ,οικείο και χρηστικό  Πολυχώρο Επιχειρηματικότητας, και ότι  συμβάλλουμε στην προαγωγή της επιχειρηματικότητας με Ηθική και Δωρική Αρμονία ενισχύοντας  παράλληλα την κοινωνική  συνοχή και αλληλεγγύη.

Επιθυμία μας είναι να γίνουμε στην αντίληψη των πελατών μας οι άνθρωποι που θα προσφέρουν αξιόπιστες και ρεαλιστικές λύσεις (Solutions  Providers).

Πλήρη περιγραφή των Υπηρεσιών μας θα βρείτε στην Διαδικτυακή μας Πύλη www.doricharmony.gr  

Για την Ιδρυτική Ομάδα και τους Συνεργάτες της Δωρικής Επιχειρηματικής Αρμονίας

Κωνσταντίνος Ι. Λιάπης. Οικονομολόγος,

MSc in Ecommerce
Business Operations Manager   
            
 

Εκδήλωση του ΚΚΕ στην Άμφισσα


 
Νέο ντέρμπυ για γερά νεύρα μεταξύ Απόλλωνα Ευπαλίου - Αστέρα Ιτέας

 
Του Τάσου Τσόλκα
 
Νέο μεγάλο ντέρμπυ κι αυτή την Κυριακή για την 7η αγωνιστική μεταξύ των πρωτοπόρων Απόλλωνα Ευπαλίου και Αστέρα Ιτέας που σίγουρα αναμένεται να προσφέρει πολλές συγκινήσεις και να τραβήξει το ενδιαφέρων εκατοντάδων φιλάθλων από την περιοχή της Δωρίδας αλλά και της Ναυπακτίας.

Ο αγώνας θα γίνει την Κυριακή το απόγευμα στις 15:45 στο γήπεδο των Μαλαμάτων.

Νωρίτερα στις 12:30 στο ίδιο γήπεδο θα διεξαχθεί το Δωρικό τοπικό ντέρμπυ μεταξύ Δωρικού Μαλαμάτων και Δωριέων Μανάγουλης.

Στο μεταξύ δεν θα διεξαχθεί ο αγώνας Τολοφώνα Ερατεινής - Οιάνθης Γαλαξιδίου λόγω παραίτησης της Οιάνθης και τον αγώνα κερδίζει στα χαρτιά η Τολοφώνα με 3 - 0.

Για το πρωτάθλημα της Β΄ Κατηγορίας δεν θα διεξαχθεί κανένας αγώνας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της Α΄ Κατηγορίας το Σαββατοκύριακο έχει ως εξής :

 ΣΑΒΒΑΤΟ 6/12/2014
15:00   ΗΣΑΪΑΣ ΔΕΣΦΙΝΑΣ - ΕΝΩΣΗ ΓΛΥΦΑΔΑΣ    Γήπεδο Δεσφίνας
15:00   ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΣ ΓΡΑΒΙΑΣ - ΑΜΦΙΣΣΑΪΚΟΣ    Γήπεδο Γραβιάς
15:00   ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΙΡΡΑΣ - ΚΡΙΣΣΑΙΟΣ ΧΡΙΣΣΟΥ      Γήπεδο Ιτέας

ΚΥΡΙΑΚΗ 7/12/2014
12:30   ΔΩΡΙΚΟΣ ΜΑΛΑΜΑΤΩΝ - ΔΩΡΙΕΙΣ ΜΑΝΑΓΟΥΛΗΣ    Γήπεδο Μαλαμάτων
15:45   ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΥΠΑΛΙΟΥ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΙΤΕΑΣ   
Γήπεδο Μαλαμάτων


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Α΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ
     6η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ


ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΥΠΑΛΙΟΥ           22 - 4       16
ΑΣΤΕΡΑΣ ΙΤΕΑΣ                       12 - 1       16
ΑΜΦΙΣΣΑΪΚΟΣ                          18 - 7       16
ΚΡΙΣΣΑΙΟΣ ΧΡΙΣΣΟΥ               15 - 4       15
ΔΩΡΙΕΙΣ ΜΑΝΑΓΟΥΛΗΣ         18 - 4       13
ΕΝΩΣΗ ΓΛΥΦΑΔΑΣ                 12 - 11       9
ΗΣΑΪΑΣ ΔΕΣΦΙΝΑΣ                  11 - 8         8
ΔΩΡΙΚΟΣ ΜΑΛΑΜΑΤΩΝ         5 - 10        6
ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΣ ΓΡΑΒΙΑΣ           6 - 21       4
ΤΟΛΟΦΩΝΑ ΕΡΑΤΕΙΝΗΣ         5 - 16        1
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΙΡΡΑΣ             2 - 21       0
ΟΙΑΝΘΗ ΓΑΛΑΞΙΔΙΟΥ              3 - 18      -2


 

 
 


 

 

 
 
 
 

 

 
 
 
 
Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου 2014

"Τακτοποιούνται" καταπατημένες δασικές εκτάσεις με 700 - 1000 ευρώ το στρέμμα

Όσοι έχουν καταπατήσει δασικές εκτάσεις το διάστημα 1975-2007 και τις έχουν μετατρέψει σε γεωργικές μπορούν να συνεχίσουν να τις εκμεταλλεύονται καταβάλλοντας χρηματικό πρόστιμο που κυμαίνεται από 700 έως 1.000 ευρώ ανά στρέμμα, όπως προβλέπεται μεταξύ άλλων σε σχέδιο νόμου του υπουργείου Περιβάλλοντος για τις «Πράξεις εισφοράς σε γη και χρήμα και τις ρυμοτομικές απαλλοτριώσεις και άλλες διατάξεις».

Σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα, με το σχέδιο νόμου, που αναμένεται να κατατεθεί το επόμενο διάστημα στη Βουλή από τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος Νίκο Ταγαρά, προβλέπεται μείωση των εισφορών σε χρήμα κατά 20% για τις εκτάσεις που εντάσσονται στο σχέδιο πόλεως.

Επιπλέον, αυτές οι εκτάσεις μπορούν να μεταβιβαστούν αν οι ιδιοκτήτες έχουν εξοφλήσει το 30% της εισφοράς σε χρήμα.

Με το σχέδιο νόμου τίθεται το πλαίσιο και για απαλλοτριώσεις ιδιοκτησιών από δήμους. Και στις περιπτώσεις που δεν υπάρχουν τα απαιτούμενα ποσά για τις απαλλοτριώσεις παρέχεται -τυπικά- η ευχέρεια της μεταφοράς συντελεστή δόμησης από τα απαλλοτριωμένα οικόπεδα.

Αυτό όμως θα αρχίσει να εφαρμόζεται μόλις αρχίσει να λειτουργεί η Τράπεζα Γης. Και στην περίπτωση που οι δήμοι δεν τα εκμεταλλευθούν για χρονικό διάστημα από 10 έως 20 χρόνια, τότε αυτά επιστρέφονται και πάλι στους ιδιοκτήτες τους.

Ειδικότερα για τις δασικές εκτάσεις που έχουν εκχερσωθεί χωρίς άδεια για γεωργική εκμετάλλευση από το 1975 έως και τις 7 Μαρτίου 2007 (τότε ξεκίνησε η αεροφωτογράφιση του συνόλου της χώρας) προβλέπεται η συνέχιση της εκμετάλλευσης υπό την προϋπόθεση ότι οι κάτοχοί τους τις χρησιμοποιούν μόνο για γεωργικές καλλιέργειες και θα καταβάλουν οικονομικό τίμημα που κυμαίνεται από 700 έως 1.000 ευρώ το στρέμμα.

Το ποσό μπορεί να πληρωθεί σε 100 μηνιαίες δόσεις. Το ύψος της δόσης δεν πρέπει είναι μικρότερο από 100 ευρώ. Διευκρινίζεται ότι για τις εκτάσεις αυτές μεταβιβάζεται η χρήση και όχι η κυριότητα.

Και όπως λένε από το ΥΠΕΚΑ, αν χρησιμοποιηθούν για άλλο λόγο πέρα της γεωργίας, τότε περιέχονται στο Δημόσιο.

Σημειώνεται ότι για τις εκτάσεις που έχουν εκχερσωθεί πριν από το ’75 -με διοικητική πράξη-υπάρχει ήδη νομοθετική ρύθμιση σύμφωνα με την οποία με την καταβολή προστίμου (κυμαίνεται και εδώ από 700 έως 1.000 ευρώ το στρέμμα) μεταβιβάζεται η κυριότητά τους στους καταπατητές. Και σε αυτή την περίπτωση ισχύει ο περιορισμός της γεωργικής εκμετάλλευσης.

Η εκτίμηση είναι ότι σήμερα το 3 τοις χιλίοις των δασικών εκτάσεων έχει εκχερσωθεί. Από το ΥΠΕΚΑ αναγνωρίζουν ότι σε πολλές περιπτώσεις έχουν υποβληθεί πολύ υψηλά πρόστιμα, που μαζί με τις προσαυξήσεις δεν μπορούν να πληρωθούν.


Πέμπτη, 4 Δεκεμβρίου 2014

Με πλούσια ατζέντα συνεδριάζει τη Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο

Με σειρά σημαντικών θεμάτων θα ασχοληθεί το Δημοτικό Συμβούλιο Δωρίδας στην προσεχή του συνεδρίαση τη Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου στις 17:30 στο Λιδωρίκι.

Σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη που κοινοποίησε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Χρήστος Κυρίτσης τα 24 θέματα που θα συζητηθούν για να παρθούν αποφάσεις και οι αντίστοιχοι εισηγητές τους είναι τα εξής :
 1. Λήψη απόφασης για τη μετατροπή της νομικής μορφής του Περιφερειακού Συνδέσμου Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (Φο.Δ.Σ.Α.) Στερεάς Ελλάδας σε Ανώνυμη Εταιρία του άρθρου 265 του Ν. 3463/2006, σύμφωνα με το άρθρο 16 παρ. 6 Ν. 4071/2012, για την έγκριση του καταστατικού της ανωτέρω Α.Ε., για την εξουσιοδότηση του Δημάρχου για την υπογραφή του ανωτέρω καταστατικού, και για τον ορισμό εκπροσώπου του Δήμου στη Γενική Συνέλευση του Φο.Δ.Σ.Α. Στερεάς Ελλάδας με τη μορφή Ανώνυμης Εταιρίας του άρθρου 265 του Ν. 3463/2006. (Εισηγητής: Δήμαρχος Καπεντζώνης Γεώργιος)
 2. Γνωμοδότηση επί του περιεχομένου της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) και σχεδίου διαχείρισης εξορυκτικών αποβλήτων (Σ.Δ.Α.) για την εκμετάλλευση βωξίτη στη θέση Βλαχοθανάση Β1-Β2-Β3. (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Φάκος Χαράλαμπος)
 3. Τριμηνιαία έκθεση (Γ΄ τριμήνου 2014) για τα αποτελέσματα της εκτέλεσης του προϋπολογισμού. (Εισηγητής: Δήμαρχος Καπεντζώνης Γεώργιος)
 4. Ορισμός εκπροσώπων του Δήμου Δωρίδος για την Επιτροπή παρακολούθησης του Διετούς Προγράμματος Δράσης 2014 - 2015 της ΔΗ.Κ.Ε.Δ.. (Εισηγητής: Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Χρήστος Τσιλίκης)
 5. Έγκριση διενέργειας προμηθειών της ΔΗ.Κ.Ε.Δ.. (Εισηγητής: Δημοτικός Υπάλληλος Τσώνος Θεόδωρος)
 6. Αποζημίωση Προέδρων Δ.Σ. Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Δωρίδος (ΔΗ.Κ.Ε.Δ.) και Οργανισμού Παιδείας και Πολιτισμού, ΝΠΔΔ Δήμου Δωρίδος. (Εισηγητής: Δημοτικός Υπάλληλος Τσώνος Θεόδωρος)
 7. Σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, Δήμου Δελφών και Δήμου Δωρίδος, για τον σχεδιασμό, δημιουργία και ανάπτυξη υπηρεσιών στήριξης του ολοκληρωμένου προγράμματος αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών πολιτικής προστασίας και συντήρησης – εκχιονισμού του οδικού δικτύου και των χειμάρρων στα διοικητικά όρια της Π.Ε. Φωκίδας. (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Φλετούρης Κωνσταντίνος)
 8. Έγκριση 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Έργου (Α.Π.Ε.) με τίτλο «Βελτίωση υποδομών ύδρευσης Δ.Ε. Ευπαλίου» (Αριθ. μελέτης 9/2013). (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Φάκος Χαράλαμπος)
 9. Έγκριση 1ου & Τελικού Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Έργου (Α.Π.Ε.) με τίτλο «Δημοτική οδοποιία Δ.Ε. Τολοφώνος». (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Φάκος Χαράλαμπος)
 10. Έγκριση 1ου & Τελικού Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Έργου (Α.Π.Ε.) με τίτλο «Διαμόρφωση δρόμου από θέση Λαγέρι προς ελαιώνα Ερατεινής». (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Φάκος Χαράλαμπος)
 11. Καθορισμός τέλους χρήσης κοινόχρηστων χώρων των περιπτέρων για τα έτη 2014 και 2015. (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος  Φάκος Χαράλαμπος)
 12. Αίτηση κ. Σκαντζή Ζωής συζ. Γεωργίου για κατασκευή πεζοδρομίου, με δικά της έξοδα, μπροστά στην οικία της στην Τ.Κ. Σεργούλας. (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Φάκος Χαράλαμπος)
 13. Διαγραφή τελών αποχέτευσης από συμπληρωματικούς χρηματικούς καταλόγους του Δήμου μας. (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Αντωνόπουλος Κωνσταντίνος)
 14. Συγκρότηση επιτροπής επίλυσης φορολογικών διαφορών με συμβιβασμό, για το από 01-01-2015 έως 31-12-2015 χρονικό διάστημα. (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Αντωνόπουλος Κωνσταντίνος)
 15. Συγκρότηση επιτροπών (άρθρου 70 Ν. 3852/2010 & άρθρου 80 Ν. 3463/2006) για καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, για το από 01-01-2015 έως 31-12-2015 χρονικό διάστημα. (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Φάκος Χαράλαμπος)
 16. Συγκρότηση επιτροπών εισαγωγής ζώων στις δημοτικές βοσκές και ελέγχου αυθαιρέτου βόσκησης, για το από 01-01-2015 έως 31-12-2015 χρονικό διάστημα (άρθρου 4 Ν.Δ. 318/1969). (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Φλετούρης Κωνσταντίνος)
 17. Έγκριση και παραλαβή της μελέτης με τίτλο «Ασφαλτοστρώσεις δημοτικών δρόμων Δ.Ε. Ευπαλίου (Τ.Κ. Μαλαμάτων, Μανάγουλης, Μοναστηρακίου) και καθορισμός τρόπου εκτέλεσης του έργου αυτού. (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Φάκος Χαράλαμπος)
 18. Δεύτερη παράταση προθεσμίας περαίωσης του έργου «ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ Δ.Ε. ΕΥΠΑΛΙΟΥ» (Αριθ. μελέτης 12/2013). (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Φάκος Χαράλαμπος)
 19. Παράταση προθεσμίας περαίωσης του έργου «ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΩΝ Δ.Ε. ΕΥΠΑΛΙΟΥ» (Αριθ. μελέτης 21/2013). (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Φάκος Χαράλαμπος)
 20. Παραχώρηση χρήσης χωρίς αντάλλαγμα δύο (2) δωματίων του Α΄ ορόφου του παλαιού Δημαρχείου Ερατεινής στον Πολιτιστικό – Επιμορφωτικό Σύλλογο Απανταχού Ερατεινιωτών «Η ΕΡΑΤΩ». (Εισηγητής: Δημοτική Σύμβουλος κα Σπυροπούλου Παναγιώτα)
 21. Αναμόρφωση Προϋπολογισμού εσόδων - εξόδων Δήμου Δωρίδος οικονομικού έτους 2014, τροποποίηση τεχνικού προγράμματος και ψήφιση πιστώσεων. (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Αντωνόπουλος Κωνσταντίνος)
 22. Έγκριση της με αριθ. 30/2014 απόφασης Ε.Π.Ζ., που αφορά τον έλεγχο ακτινοβολίας κεραίας του ΟΤΕ στην Τ.Κ. Λιδωρικίου. (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Φάκος Χαράλαμπος)
 23. Έγκριση της με αριθ. 31/2014 απόφασης Ε.Π.Ζ., που αφορά την ασφαλή διέλευση πεζών στον παραλιακό πεζόδρομο της Τ.Κ. Μαραθιά. (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Φάκος Χαράλαμπος)
 24. Έγκριση της με αριθ. 32/2014 απόφασης Ε.Π.Ζ., που αφορά αιτήματα Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου μας για κλάδεμα δέντρων. (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Φάκος Χαράλαμπος)

Σε έλεγχο της ακτινοβολίας από κεραίες θα προχωρήσει σύντομα ο Δήμος Δωρίδας

Για το σκοπό αυτό θα έρθει στη Δωρίδα κλιμάκιο της Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας

Σε συνολική μέτρηση της ακτινοβολίας που παράγουν συνολικά οι εγκατεστημένες κεραίες εταιρειών κινητής και μη τηλεφωνίας προσανατολίζεται η Δημοτική Αρχή Δωρίδας, θέμα που θα τεθεί στην προσεχή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Να σημειωθεί ότι η διαδικασία ξεκίνησε με αίτημα του Τοπικού Συμβουλίου Λιδωρικίου για να μετρηθεί η κεραία του ΟΤΕ που βρίσκεται εντός του Λιδωρικίου.

Όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ της η εφημερίδα «ΩΡΑ της Φωκίδας» το θέμα παραπέμφθηκε στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής η οποία επίσης αποφάσισε θετικά.

Ωστόσο, ο πρόεδρος της επιτροπής αντιδήμαρχος Μπάμπης Φάκος, ο οποίος όμως τόνισε ότι «μετά από επικοινωνία που είχαμε με την Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας ( αρμόδια επιτροπή για την μέτρηση ακτινοβολίας ) μας ενημέρωσε ότι η διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί προκειμένου να έρθουν και να κάνουν τη συγκεκριμένη μέτρηση είναι καταρχάς ο Δήμος να καταβάλει το ποσό των 160 ευρώ χωρίς το Φ.Π.Α. και με το αποδεικτικό κατάθεσης να υποβληθεί ηλεκτρονικά αίτηση.

Εντός είκοσι (20) ημερών συνεργείο θα επισκεφτεί το σημείο προκειμένου να υλοποιήσει την μέτρηση. Το ανωτέρω ποσό αφορά ένα σημείο μέτρησης (1 κεραία) επομένως πρέπει να μας γίνει σαφές ο ακριβής αριθμός των σημείων μέτρησης (αριθμός κεραιών)», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Ωστόσο, μιας που θα μπει ο Δήμος σε αυτή τη διαδικασία, η Δημοτική Αρχή σκέπτεται να προχωρήσει πιο σχεδιασμένα με μέτρηση ακτινοβολίας όλων των κεραιών σταθερής ή κινητής τηλεφωνίας που βρίσκονται πλησίον ή εντός οικισμών, όπου και αν αυτές υπάρχουν.

Έργα στο οδικό δίκτυο της Φωκίδας από την Περιφέρεια προϋπολογισμού 1,6 εκ.€

Ο Περιφερειάρχη Κ. Μπακογιάννης με τον Αντιπεριφερειάρχη
Φωκίδας Κ. Μίχο κατά την υπογραφή της σύμβασης
Υπογράφηκε από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννη η σύμβαση για την κατασκευή του έργου «Συντήρηση, αποκατάσταση ζημιών και εκτέλεση εργασιών για την βελτίωση της οδικής ασφάλειας στο Εθνικό και Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο της Π.Ε. Φωκίδας», προϋπολογισμού 1.600.000 €, που χρηματοδοτείται από τη ΣΑΕΠ 066.

Πρόκειται για άλλη μια σημαντική και επείγουσα παρέμβαση για την βελτίωση της οδικής ασφάλειας στο Εθνικό και Επαρχιακό οδικό δίκτυο της Π.Ε. Φωκίδας. Το έργο αφορά το σύνολο της επικράτειας της Φωκίδας και περιλαμβάνει καίριες παρεμβάσεις και εργασίες όπως τη διαγράμμιση οδοστρωμάτων, την τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας και τη διάστρωση αντιολισθηρών ασφαλτοταπήτων σε επικίνδυνα σημεία.

Το οδικό δίκτυο της Π.Ε. Φωκίδας δέχεται σημαντικό φόρτο κίνησης οχημάτων αφου συν τοις άλλοις εξυπηρετεί μεγάλο αριθμό επισκεπτών καθ’όλη τη διάρκεια του έτους ενω συνδέει και την Περιφέρεια Στερεάς με την αντίστοιχη της Δυτικής Ελλάδας. Η Περιφέρεια από την πλευρά της οφείλει να διασφαλίσει την ομαλή τους διέλευση και να εξασφαλίσει τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για όλα τα διερχόμενα από την εν λόγω περιοχή οχήματα.

Η νέα Περιφερειακή Αρχή στοχεύει στην υλοποίηση έργων που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των πολιτών. Οι προβλεπόμενες εργασίες ενισχύουν την οδική ασφάλεια στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο. Με σκληρή δουλειά και σωστό προγραμματισμό και πάντοτε με τη συνδρομή των αρμοδίων υπηρεσιών, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας επιχειρεί να δράσει αποτελεσματικά προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.

Τετάρτη, 3 Δεκεμβρίου 2014

Ο Κ.Χατζηδάκης Κυριακή 14/12 στην Ιτέα

Πολιτική ομιλία θα
κάνει στην Ιτέα
την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου
ο πρώην Υπουργός Κώστας Χατζηδάκης
σε εκδήλωση για
τα 40 χρόνια της 
Νέας Δημοκρατίας


"Χριστουγεννιάτικο παζάρι" από μαθητές Γυμνασίου Ευπαλίου στις 14 Δεκεμβρίου


Την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου στην πλατεία Καρυάς στο Ευπάλιο από τις 10.30 π.μ. έως τις 5.00 μ.μ, οι μαθητές της Γ΄ τάξης του Γυμνασίου Ευπαλίου, σας προσκαλούν σε χριστουγεννιάτικο παζάρι με χειροποίητα στολίδια, γούρια, γλυκά και ημερολόγια… Με μουσική, τραγούδια, κάλαντα, ευχές, παράλληλα με το στολισμό της πλατείας από τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ευπαλίου.Έως 15 Δεκεμβρίου η εξόφληση πάγιων τελών στον Τ.Ο.Ε.Β Πεδιάδας Μόρνου

Μέχρι 15 Δεκεμβρίου πρέπει να εξοφληθούν τα πάγια τέλη προς τον ΤΟΕΒ Μόρνου από τους κτηματίες - μέλη του.

Την απόφαση αυτή της Γενικής Συνέλευσης του ΤΟΕΒ Πεδιάδας Μόρνου ανακοίνωσε ο Πρόεδρος του Βασίλης Καραμπάρπας, επισημαίνοντας ότι μετά την παρέλευση της ημερομηνίας αυτής θα επιβληθεί στα παραπάνω ανεξόφλητα τέλη πρόστιμο 10% σύμφωνα με το άρθρο 16α του Καταστατικού.

Για τις οφειλές παρελθόντων ετών δίνεται η δυνατότητα εξόφλησης ή διακανονισμού (με υποβολή σχετικής αίτησης στον Οργανισμό) μέχρι 15-12-2014, διαφορετικά θα κινηθούν οι νόμιμες διαδικασίες είσπραξής των.

Επίσης με άλλη  ανακοίνωσή  ο Πρόεδρος του  Τ.Ο.Ε.Β. Πεδιάδος Μόρνου γνωρίζει στους κτηματίες – μέλη του ότι:
Με το υπ’ αρ. 4079/139343/20Β1/464/5-11-2014 έγγραφο του Α΄ Τμήματος της Διεύθυνσης Τεχνικών Μελετών & Κατασκευών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, εντέλλεται η ανάδοχος εταιρεία του έργου «Δίκτυο Ανοικτών Διωρύγων Πεδιάδος Μόρνου» να προβεί στον καθαρισμό των αρδευτικών διωρύγων πλην των θέσεων που έχουν επιχωματωθεί από τους καλλιεργητές για απόκτηση πρόσβασης στις ιδιοκτησίες τους, προκειμένου στη συνέχεια να επακολουθήσει η δοκιμαστική λειτουργία τους.

Με το ίδιο έγγραφο, παρακαλείται ο Οργανισμός να μεριμνήσει για τον καθαρισμό των διωρύγων στις θέσεις πρόσβασης στις ιδιοκτησίες των καλλιεργητών.
Το Δ.Σ., στο πλαίσιο της γενικότερης εκφρασμένης άποψής του για επίσπευση της ολοκλήρωσης του έργου με ασφάλεια και λειτουργικότητα, μετά και από σχετική συζήτηση του θέματος στην πρόσφατη Γεν. Συνέλευση του Οργανισμού και συνεκτιμώντας, αφ’ ενός μεν την παραπάνω παράκληση του ΥπΑΑΤ και αφ’ ετέρου την επί χρόνια ομηρία των κτηματιών λόγω της προβληματικής εκτέλεσης του ως άνω έργου, αποφάσισε να διευκολύνει με κάθε προσφερόμενο τρόπο τον καθαρισμό και τη δοκιμή των διωρύγων ώστε να διαπιστωθούν επιτέλους τα όποια προβλήματα παρουσιάζουν αυτές.

Προς τούτο ο έγκαιρος καθαρισμός των διωρύγων μπορεί να γίνει είτε με φροντίδα των ιδίων των κτηματιών άμεσα και σε κάθε περίπτωση το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014, είτε με φροντίδα του Οργανισμού.
Ο Οργανισμός, μετά την παρέλευση της ως άνω προθεσμίας δηλαδή μετά την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014 θα προβεί στον καθαρισμό των διωρύγων από τις επιχωματώσεις σε όσα σημεία δεν έχουν καθαριστεί από τους εμπλεκόμενους κτηματίες με χρέωση στη συνέχεια των κτηματιών αυτών.

Τρίτη, 2 Δεκεμβρίου 2014

Οι Δήμοι δεν θα πληρώνουν Ε.Ν.Φ.Ι.Α.

Οι Δήμοι δεν θα πληρώνουν ΕΝΦΙΑ για τα κτίρια ιδιοκτησίας τους που χρησιμοποιούν.

Αυτό αποφασίστηκε σε συνάντηση που είχαν σήμερα ο Υφυπουργός Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη με τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη και τον Γεν. Γραμματέα  Γ. Μουράτογλου
Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η αντιμετώπιση του προβλήματος που έχει προκύψει σε πολλούς Δήμους, οι οποίοι έχουν χρεωθεί σημαντικά ποσά από τον υπολογισμό του Ε.Ν.Φ.Ι.Α. στο σύνολο των δημοτικών κτιρίων.

Στη συνάντηση διευκρινίστηκε ότι Ε.Ν.Φ.Ι.Α. θα υπολογίζεται μόνον στα δημοτικά κτίρια που εκμισθώνονται και αποφέρουν έσοδα, ενώ αντίθετα σε κανένα δημοτικό κτίριο που ιδιοχρησιμοποιείται ( π.χ. Δημοτικά καταστήματα, σχολεία, παιδικοί σταθμοί κ.λπ.) δεν πρόκειται να υπολογίζεται ο συγκεκριμένος φόρος.
Επίσης διευκρινίστηκε ότι δίνεται δυνατότητα στους Δήμους στους οποίους έχει λανθασμένα υπολογιστεί η καταβολή του συγκεκριμένου φόρου, να διορθώσουν ως τις 19 Δεκεμβρίου μέσα από την ηλεκτρονική πλατφόρμα τα στοιχεία των ακινήτων τους, επισημαίνοντας ότι ιδιοχρησιμοποιούνται, ώστε να ακυρωθεί η επιβολή του φόρου. Δυνατότητα διόρθωσης γίνεται και με την υποβολή εντύπου αλλά σε συνεννόηση με τις κατά τόπους Δ.Ο.Υ..

Όσον αφορά τις δημοτικές εκτάσεις που είναι βοσκότοποι ή χέρσες – μη καλλιεργήσιμες, διευκρινίστηκε ότι ο ΕΝ.Φ.Ι.Α. που επιβάλλεται είναι πολύ χαμηλός , ανέρχεται στα 0,50 λεπτά το στρέμμα, ενώ για τις δασικές εκτάσεις στα 0,10 λεπτά το στρέμμα.
Μετά το τέλος της συνάντησης, ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. Γ. Πατούλης δήλωσε:

«Συναντήθηκα με τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Μαυραγάνη, για να του θέσω το πρόβλημα που έχει προκύψει σε πολλούς Δήμους της χώρας, κι αφορά την επιβολή ΕΝΦΙΑ σε όλα τα δημοτικά ακίνητα. Στη συνάντηση διευκρινίστηκε ότι δεν πρόκειται να επιβάλλεται Ε.Ν.Φ.Ι.Α. σε δημοτικά ακίνητα που χρησιμοποιούνται για τις ανάγκες των Δήμων και των υπηρεσιών τους. Ενώ έχει δοθεί παράταση για να γίνουν διορθώσεις σε όσες περιπτώσεις δημοτικών ακινήτων έχει υπολογιστεί και επιβληθεί λανθασμένα ο φόρος».

Εξασφαλίστηκαν άλλα 300.000 ευρώ για τον δρόμο Παραθάλασσο - Μοναστηράκι

Στο δρόμο αυτόν γίνονται τα έργα αντιστήριξης των
πρανών και της κατασκευής του υπέργειου "τούνελ"
Με 300.000 ευρω επιπλέον ενισχύθηκε η πίστωση για το 2014 του έργου στο δρόμο Παραθάλασσο – Μοναστηράκι που βρίσκεται σε εξέλιξη με την δημιουργία του υπέργειου τούνελ και στήριξη των πρανών.

Για το έργο αυτό είχε προβλεφθεί πίστωση 100.000 ευρώ το 2014 .

Τα χρήματα αυτά προέρχονται από νέα χρηματοδότηση 14.000.000 ευρώ που εξασφάλισε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για 24 μικρά και μεγάλα έργα.

Το έργο του “τούνελ Παραθάλασσου – Μοναστηρακίου” είχε ξεκινήσει εδώ και δύο σχεδόν χρόνια με συνολικά κονδύλια 700.00 ευρώ περίπου που είχε εξασφαλίσει ή πρώην Αντιπεριφερειάρχης Γιώτα Γαζή.

Όπως δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης μέσα από την οργανωμένη προσπάθεια και τον συντονισμό των υπηρεσιών της Περιφέρειας εξασφαλίστηκαν 14.000.000 ευρώ από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας που αφορά σε 24 έργα των οποίων οι πιστώσεις τους για το 2014 και η χρηματοδότηση τους είχαν εξαντληθεί.

Με την νέα απόφαση χρηματοδότησης τα εν λόγω έργα είτε συνεχίζονται απρόσκοπτα, είτε προχωρούν σε επανεκκίνηση των εργασιών τους, είτε ξεκινούν με συγκεκριμένο ορίζοντα και χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσής τους.

Είναι έργα σημαντικά που αφορούν σχεδόν όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Στερεάς Ελλάδας.

Από τη χρηματοδότηση αυτή θα ξεκινήσει και η αποκατάσταση του Αρχαίου θεάτρου Δελφών.

Παράλληλα, με την νέα χρηματοδότηση εξασφαλίστηκε το σύνολο των αναγκαίων πιστώσεων για το έργο της Καταπολέμησης κουνουπιών σε όλη την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας καθώς και για έργα κατεπείγουσας προτεραιότητας που αφορούν σε συντηρήσεις και αποκαταστάσεις ζημιών σε επαρχιακά δίκτυα, σε αντιπλημμυρικές εργασίες σε ρέματα, σε τεχνικά έργα αντιμετώπισης κατολισθήσεων αλλά και σε απαλλοτριώσεις έργων.

Δευτέρα, 1 Δεκεμβρίου 2014

Ψηφίστηκε ομόφωνα πρόταση του Δήμου Δωρίδας για τη Λίμνη του Μόρνου


... Στο Πανελλήνιο Συνέδριο για την Προστασία Λιμνών, Υδατικών Πόρων και Βιοποικιλότητας
 

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 24ο Συνέδριο με θέμα: «Προστασία Λιμνών, Υδατικών Πόρων και Βιοποικιλότητας» στην Πεζούλα Λίμνης Πλαστήρα, που διοργάνωσαν το Πανελλήνιο Δίκτυο Οικολογικών Οργανώσεων (ΠΑΝΔΟΙΚΟ), η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα.

Στο Συνέδριο συμμετείχε αντιπροσωπεία του Δήμου Δωρίδος με τον Αντιδήμαρχο Κωνσταντίνο Αντωνόπουλο και τον Δημοτικό Σύμβουλο Χρήστο Γκίκα.

Παρουσιάστηκαν πολλές σύγχρονες και επιστημονικά τεκμηριωμένες εισηγήσεις από τους προσκεκλημένους, Καθηγητές της Ακαδημαϊκής Κοινότητας, Ειδικούς Επιστήμονες, Ερευνητές, Εκπροσώπους Φορέων και Οργανώσεων, τον Ιδιωτικό και Δημόσιο Τομέα κλπ.

Οι εισηγητές ανέλυσαν τα προβλήματα που υπάρχουν στο σύνολο σχεδόν των λιμνών της Ελλάδας, τις έρευνες που γίνονται σχετικά με την κατάστασή τους, τους τρόπους αντιμετώπισης των προβλημάτων, την υποβάθμιση των νερών ποταμών και λιμνών και τα προβλήματα που αντίστοιχα αντιμετωπίζει η πανίδα τους.

Στο τέλος του Συνεδρίου ψηφίστηκε ομόφωνα απόφαση στην οποία ενσωματώθηκε μετά από παρέμβαση των εκπροσώπων του Δήμου Δωρίδος, ειδική αναφορά για τη Λίμνη του Μόρνου.

Τα σπουδαιότερα σημεία της απόφασης είναι τα εξής:

Η Ελλάδα έχει αξιόλογο υγροτοπικό πλούτο με σπουδαία βιοποικιλότητα, τμήμα του οποίου, αποτελούν οι τεχνητές λίμνες. Τα ύδατά τους αξιοποιούνται για παραγωγή ενέργειας, ύδρευση, άρδευση, τουριστικές υποδομές, και περιβαλλοντική εκπαίδευση. Κοινός τόπος των συμπερασμάτων είναι ότι οι υδατικοί πόροι δεν είναι ανεξάντλητοι και απειλούνται από την υπερκατανάλωση και την κακή διαχείριση. Επιβάλλονται κοινές δράσεις από την κοινωνία των πολιτών, την τοπική αυτοδιοίκηση, την πολιτεία και τις ιδιωτικές “πράσινες” επιχειρηματικές παρεμβάσεις.

Είναι απαραίτητη η μείωση των απωλειών από τα δίκτυα ύδρευσης και άρδευσης, η αντικατάσταση υδροβόρων μεθόδων άρδευσης, η αναδιάρθρωση των καλλιεργειών και η εξάλειψη του φαινομένου των παράνομων γεωτρήσεων. Η δράση για την αντιμετώπιση των ανωτέρω είναι επιτακτική καθώς τα υγροτοπικά οικοσυστήματα κινδυνεύουν από τη ρύπανση και τις αναμενόμενες επιπτώσεις λόγω κλιματικής αλλαγής. Το αναπτυξιακό μοντέλο πρέπει να σέβεται το περιβάλλον και να μη στηρίζεται σε ατομικά και συντεχνιακά συμφέροντα.

Σπουδαίο ρόλο για τη διατήρηση και αειφορική διαχείριση των υδατικών πόρων και των υγροτοπικών οικοσυστημάτων που το στηρίζουν, έχει η Τοπική Αυτοδιοίκηση. Οι δράσεις και οι παρεμβάσεις της, όταν συμβάλλουν στον ανωτέρω στόχο, ωφελούν όχι μόνο τη φύση, αλλά και τον άνθρωπο.

Θετικά παραδείγματα αποτελούν οι δράσεις του Δήμου Λ. Πλαστήρα για την προστασία και ανάδειξη της λίμνης Πλαστήρα, καθώς και οι προσπάθειες του Δήμου Δωρίδος για την προστασία των υδάτων της τεχνητής λίμνης του Μόρνου από τη ρύπανση.

Ειδικότερα ο Δήμος Λ. Πλαστήρα ζητά να σταματήσει άμεσα η υπεράντληση των υδάτων της λίμνης Πλαστήρα και να τηρείται απαρέγκλιτα το οικολογικό όριο ισορροπίας από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Για τη προστασία της Τεχνητής Λίμνης του Μόρνου που υδροδοτεί σχεδόν το μισό πληθυσμό της χώρας, ο Δήμος Δωρίδας απαιτεί να ενταχθεί άμεσα και με απόλυτη χρονική προτεραιότητα στο νέο ΕΣΠΑ 2014-2020 το έργο του Παραλίμνιου Αγωγού λυμάτων και να θεσπιστεί ανταποδοτικό τέλος από την ΕΥΔΑΠ για τη περιβαλλοντική προστασία του οικοσυστήματος.

Τέλος, σημαντικό ρόλο στη διατήρηση των λιμνών της χώρας και ευρύτερα του υγροτοπικού πλούτου, έχει το δίκτυο προστατευόμενων περιοχών Natura 2000. Η θεσμική θωράκιση των προστατευόμενων περιοχών και η ύπαρξη φορέων διαχείρισης που λειτουργούν αποτελεσματικά (στελέχωση, αρμοδιότητες, εξοπλισμός, χρηματοδότηση) αποτελούν προϋποθέσεις διατήρησης και αειφορικής διαχείρισης των περιοχών αυτών. Oι ευκαιρίες χρηματοδότησης δράσεων και διατήρησης από το ΕΣΠΑ 2014-2020, είναι αξιοσημείωτες.

Κυριακή, 30 Νοεμβρίου 2014

Ο Απόλλων Ευπαλίου πήρε το ντέρμπυ και περιμένει την Κυριακή τον Αστέρα Ιτέας

Του Τάσου Τσόλκα


Ο Απόλλων Ευπαλίου όπως παρατάχθηκε στην αρχή
του αγώνα - ντέρμπυ με τους Δωριείς Μανάγουλης 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Μεγάλος νικητής στο ντέρμπυ της Δωρίδας ήταν ο Απόλλων Ευπαλίου που κέρδισε με 1 - 0 τους Δωριείς Μανάγουλης.
Το γκολ που έκρινε τον αγώνα πέτυχε στο 89΄ο Ηλίας Κοντός με σουτ στο γάμα από 35 μέτρα.

Νωρίτερα ο Απόλλων στο 80΄είχε πετύχει γκολ που ακυρώθηκε ως οφσάιντ.
Ο αγώνας στο πρώτο ημίχρονο ήταν ισορροπημένος αλλά στο δεύτερο ο Απόλλων ήταν καλύτερος κι έχασε αρκετές ευκαιρίες.

Λόγω της κρισιμότητας του παιχνιδιού εκατοντάδες ήταν οι φίλαθλοι των δύο ομάδων και όχι μόνο, που το παρακολούθησαν από τις κερκίδες του γηπέδου των Μαλαμάτων.

Σημαντική ήταν η νίκη που πέτυχε η Ένωση Γλυφάδας με 2 - 1 επί του Δωρικού Μαλαμάτων, ενώ η Τολοφώνα Ερατεινής έχασε με 4 - 0 στην Ιτέα από τον Αστέρα.
Στα άλλα παιχνίδια τα αποτελέσματα κρίνονται φυσιολογικά.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 6ης αγωνιστικής :

ΗΣΑΪΑΣ ΔΕΣΦΙΝΑΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΙΡΡΑΣ           5 - 0
ΚΡΙΣΣΑΙΟΣ ΧΡΙΣΣΟΥ – ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΣ ΓΡΑΒΙΑΣ        5 - 1         
ΑΜΦΙΣΣΑΪΚΟΣ   ΟΙΑΝΘΗ ΓΑΛΑΞΙΔΙΟΥ                 3 - 0                 
ΑΣΤΕΡΑΣ ΙΤΕΑΣ – ΤΟΛΟΦΩΝΑ ΕΡΑΤΕΙΝΗΣ            4 - 0               
ΕΝΩΣΗ ΓΛΥΦΑΔΑΣ –  ΔΩΡΙΚΟΣ ΜΑΛΑΜΑΤΩΝ      2 - 1     
ΔΩΡΙΕΙΣ ΜΑΝΑΓΟΥΛΗΣ – ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΥΠΑΛΙΟΥ   0 - 1

 
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Α΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ  6η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΥΠΑΛΙΟΥ                 22 - 4          16
ΑΣΤΕΡΑΣ ΙΤΕΑΣ                             12 - 1          16
ΑΜΦΙΣΣΑΪΚΟΣ                               18 - 7          16
ΚΡΙΣΣΑΙΟΣ ΧΡΙΣΣΟΥ                    15 - 4          15
ΔΩΡΙΕΙΣ ΜΑΝΑΓΟΥΛΗΣ              18 - 4          13
ΕΝΩΣΗ ΓΛΥΦΑΔΑΣ                      12 - 11          9
ΗΣΑΪΑΣ ΔΕΣΦΙΝΑΣ                       11 - 8            8
ΔΩΡΙΚΟΣ ΜΑΛΑΜΑΤΩΝ              5 - 10           6
ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΣ ΓΡΑΒΙΑΣ               6 - 21           4
ΤΟΛΟΦΩΝΑ ΕΡΑΤΕΙΝΗΣ             5 - 16           1
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΙΡΡΑΣ                 2 - 21           0
ΟΙΑΝΘΗ ΓΑΛΑΞΙΔΙΟΥ                  3 - 18          -2

Β΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Για το πρωτάθλημα της Β΄ Κατηγορίας στον μοναδικό αγώνα που έγινε, ο Ηρακλής Μοναστηρακίου κέρδισε με το αγγλικό σκορ 5 - 4 τον Αετό Λιδωρικίου και φαίνεται ότι δύσκολα θα χάσει την πρώτη θέση.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Α΄ ημίχρονο ο Αετός προηγήθηκε με 1 - 2 , αλλά στο δεύτερο μέρος ο Ηρακλής γύρισε και πήρε το παιχνίδι.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ  Β΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ          8η αγωνιστική

ΗΡΑΚΛΗΣ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙΟΥ       20  -  8        16
ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΜΦΙΣΣΑΣ                 12  - 10        9
ΑΕΤΟΣ  ΛΙΟΔΩΡΙΚΙΟΥ                    19  -  7          7
Α.Ο. ΣΑΛΩΝΑ                                        -               -
ΜΥΩΝΙΑ ΑΓΙΑΣ ΕΥΘΥΜΙΑΣ                 -               -

* Ο Αετός Λιδωρικίου έχει ξεκινήσει το πρωτάθλημα με  -6 βαθμούς από περσινή τιμωρία