Ειδησεογραφικό blog για τη ΔΩΡΙΔΑ

* To "DORIDA news" είναι ανεξάρτητο ειδησεογραφικό blog, που στελεχώνεται από επαγγελματίες δημοσιογράφους και επιστήμονες συνεργάτες.Διευθύνεται από το δημοσιογράφο Περικλή Ν. Λουκόπουλο - mail, perilouko@yahoo.gr *

Σάββατο, 15 Νοεμβρίου 2014

Όλοι σήμερα οι Δωριείς επιστήμονες στην Ιδρυτική Συνέλευση της ΕΔΕΠ

Όλοι οι Δωριείς επιστήμονες πρέπει να δώσουν σήμερα το παρόν στην ιδρυτική συνέλευση της Ένωσης Δωριέων Επιστημόνων που θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 το πρωί στο ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ της Αθήνας , επί της οδού Πανεπιστημίου.

Είναι μια σημαντική προσπάθεια που πολλά μπορεί να δώσει στη Δωρίδα μας και να την βοηθήσει στην ανάπτυξή της.

ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ
1. Δημήτρης Παναγιωτόπουλος, Καθηγητής Πανεπιστημίου – Δικηγόρος(τ. 6977357473 )
2. Αρχιμανδρίτης Χρύσανθος Καρατζαφέρης, Εφημέριος Πόλεως Λιδωρικίου (τ. 6948256559 )
3. Χαράλαμπος Πέτρου, τ. Πρόεδρος Τοπικού Συμβουλίου Λιδωρικίου (τ. 6974713422 )
4. Ευθύμιος Ξυλάγγουρας, Πρόεδρος των εν Αθήναις Λιδωρικιωτών η «Γκιώνα» (τ. 6972951971
5. Γεώργιος Παπαθανασίου, Σύμβουλος Επιχειρήσεων, Μέλος Δ.Σ. Αναπτυξιακής Εταιρίας Μόρνου και Πρόεδρος της ΑΕΜΚΧ ΙΑΝИΟΥΣ (τ. 6976.994590)Κρύβουν και παγίδες κάποιοι αγώνες της 4ης Αγωνιστικής του Σαββατοκύριακου

Του Τάσου Τσόλκα

Με το ντέρμπυ Κρισσαίου Χρισσού – Αμφισσαϊκού να ξεχωρίζει συνεχίζεται αυτό το Σαββατοκύριακο η 4η Αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α΄ Κατηγορίας Φωκίδας.

Αρκετοί αγώνες όμως μπορεί να κρύβουν και παγίδες για κάποιες ομάδες που θεωρούνται φαβορί.

Αναλυτικά οι αγώνες, οι ώρες και τα γήπεδα που θα γίνουν :

ΣΑΒΒΑΤΟ 15/11/2014

15:00      ΗΣΑΪΑΣ ΔΕΣΦΙΝΑΣ – ΟΙΑΝΘΗ ΓΑΛΑΞΙΔΙΟΥ         Γήπεδο Δεσφίνας

15:00      ΚΡΙΣΣΑΙΟΣ ΧΡΙΣΣΟΥ – ΑΜΦΙΣΣΑΪΚΟΣ                Γήπεδο Χρισσού

15:00      ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΣ – ΔΩΡΙΚΟΣ ΜΑΛΑΜΑΤΩΝ     Γήπεδο Γραβιάς

15:00      ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΙΡΡΑΣ – ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΥΠΑΛΙΟΥ       Γήπεδο Ιτέας

 
ΚΥΡΙΑΚΗ 16/11/2014

12:30   ΔΩΡΙΕΙΣ ΜΑΝΑΓΟΥΛΗΣ – ΤΟΛΟΦΩΝΑΣ ΕΡΑΤΕΙΝΗΣ         Γήπεδο Μαλαμάτων

15:45    ΕΝΩΣΗ ΓΛΥΦΑΔΑΣ– ΑΣΤΕΡΑΣ ΙΤΕΑΣ         Γήπεδο Μαλαμάτων


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Α΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ     3η αγωνιστική

ΔΩΡΙΕΙΣ ΜΑΝΑΓΟΥΛΗΣ        16  -   3                9
ΚΡΙΣΣΑΙΟΣ ΧΡΙΣΣΟΥ               6  -   1                 9
ΑΣΤΕΡΑΣ ΙΤΕΑΣ                        5   -   1                9
ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΥΠΑΛΙΟΥ           12   -   3               7
ΑΜΦΙΣΣΑΪΚΟΣ                           9   -   4               7
ΕΝΩΣΗ ΓΛΥΦΑΔΑΣ                 10   -   5               6
ΔΩΡΙΚΟΣ ΜΑΛΑΜΑΤΩΝ          3   -   7               3
ΗΣΑΪΑΣ ΔΕΣΦΙΝΑΣ                   3   -   7                1
ΤΟΛΟΦΩΝΑ ΕΡΑΤΕΙΝΗΣ         5   -  10              1
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΙΡΡΑΣ            1   -   8               0
ΟΙΑΝΘΗ ΓΑΛΑΞΙΔΙΟΥ              3   -  10              0
ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΣ ΓΡΑΒΙΑΣ           1  -   15              0

 
Β΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Για το πρωτάθλημα της Β΄ Κατηγορίας η Μυωνία Αγίας Ευθυμίας και τα Σάλωνα ΑΟ έχουν παραιτηθεί από το πρωτάθλημα. Τυπικά ρεπό στην αγωνιστική αυτή έχουν τα Σάλωνα ΑΟ.

 Έτσι σήμερα Σάββατο στις 16:00 στο γήπεδο της ΕΠΣΦ Άμφισσας θα γίνει ο αγώνας
ΑΚΑΔΗΜΙΑ  ΑΜΦΙΣΣΑΣ   ΗΡΑΚΛΗΣ  ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙΟΥ
ενώ ο αγώνας ΜΥΩΝΙΑ  ΑΓΙΑΣ  ΕΥΘΥΜΙΑΣ   ΑΕΤΟΣ  ΛΙΔΩΡΙΚΙΟΥ
κατακυρώνεται με 0 - 3 υπέρ του Αετού.

Παρασκευή, 14 Νοεμβρίου 2014

Τέσσερα έργα συντήρησης στη Δωρίδα

Τέσσερα έργα σε χωριά της Δωρίδας συνολικής δαπάνης 24.800 ευρώ ξεκινούν άμεσα από τον Δήμο με απευθείας αναθέσεις .

Πρόκειται για έργα βελτίωσης και συντήρησης δρόμων , υδραγωγείων και αποχετεύσεων που θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί σύμφωνα με τις αποφάσεις μέσα σε τέσσερις μήνες.

Ειδικότερα πρόκειται για τα έργα :

1. «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΔΡΟΜΩΝ Δ.Ε.ΒΑΡΔΟΥΣΙΩΝ». Ανατέθηκε στην εταιρία ΑΙΤΩΛΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε. με νόμιμο εκπρόσωπο τον Κωνσταντίνο Γεωργακόπουλο , έναντι αμοιβής 8.000 € με το ΦΠΑ.

Στην απόφαση ανάθεσης που υπογράφει ο Δήμαρχος Γιώργος Καπεντζώνης ανάμεσα στους λόγους που μνημονεύονται για να ανατεθεί απευθείας είναι και τ’ ακόλουθα:

Το γεγονός ότι ο Δήμος μας:

Α. εκτείνεται σε μεγάλη γεωγραφική έκταση με έντονο το ορεινό ανάγλυφο και συγκεκριμένα σε 55 τοπικές κοινότητες και 78 οικισμούς με μεγάλες αποστάσεις μεταξύ τους.

Β. παρουσιάζονται διαρκώς φαινόμενα καταπτώσεων και ζημιών (ειδικά μετά τη χειμερινή περίοδο) που χρήζουν αποκατάστασης για την εξασφάλιση της βατότητας στο οδικό δίκτυο.

Γ. δεν διαθέτει επαρκή οργάνωση ούτε σε επίπεδο υπηρεσίας αλλά ούτε σε επίπεδο υλικοτεχνικών μέσων (μηχανημάτων) και προσωπικού, ώστε να δύναται ο ίδιος να ανταποκριθεί στις αυξημένες απαιτήσεις και να διεξάγει την παραπάνω αναφερόμενη εργασία. ( Σύμφωνα με τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου, υπηρετούν πέντε (5) οδηγοί , από τους οποίους οι τέσσερις (4) είναι οδηγοί απορριμματοφόρων και ο ένας (1) οδηγός στο ‘Βοήθεια στο Σπίτι’ και τέσσερις (4) εργάτες γενικών καθηκόντων, από τους οποίους οι δύο(2) είναι συνοδοί απορριμματοφόρων και οι άλλοι δύο(2) γενικών καθηκόντων, ενώ υπάρχουν κενές θέσεις (2 οδηγών και 2 εργατών καθαριότητας)».

2. «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ Δ.Ε.ΤΟΛΟΦΩΝΟΣ». Ανατέθηκε στον Μαραγιάννη Δημήτριο, χωματουργικές εργασίες, έναντι αμοιβής 4.800 € με το ΦΠΑ.

Στην απόφασή του ο Δήμαρχος, αιτιολογεί τους λόγους της απευθείας ανάθεσης αναφέροντας μεταξύ άλλων :

- Το γεγονός ότι από τον οργανισμό εσωτερικής υπηρεσίας του Δήμου προβλέπεται η λειτουργία υπηρεσίας συντήρησης κτιριακών εγκαταστάσεων, ύδρευσης, άρδευσης, αποχέτευσης.

- Το γεγονός ότι στην υπηρεσία αυτή υπηρετεί ένας (1) υπάλληλος του Κλάδου ΔΕ τεχνιτών – υδραυλικών και ένας (1) εργάτης γενικών καθηκόντων, που είναι επιφορτισμένοι με τις πάσης φύσεως επισκευές και συντηρήσεις προς το σκοπό της καλής λειτουργίας των υδραυλικών έργων ύδρευσης, αποχέτευσης, ακαθάρτων και όμβριων υδάτων, καθώς και των εγκαταστάσεων επεξεργασίας πόσιμου και ακάθαρτου νερού (γεωτρήσεις, δίκτυο ύδρευσης, υδατοδεξαμενές, δίκτυο αποχέτευσης, βιολογικός καθαρισμός κ.λ.π.).
 
- Το γεγονός ότι ο δήμος εκτείνεται σε μεγάλη γεωγραφική έκταση με έντονο το ορεινό ανάγλυφο και συγκεκριμένα σε 55 Τοπικές Κοινότητες ,που μαζί με τους οικισμούς τους, ανέρχονται σε 78.

- Το γεγονός ότι ο μοναδικός υδραυλικός του Δήμου με έναν εργάτη, είναι αδύνατο να ανταποκριθεί στη συντήρηση του δικτύου ύδρευσης σε όλες τις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου».

3. «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ T.Κ. ΑΜΥΓΔΑΛΙΑΣ Δ.Ε.ΛΙΔΩΡΙΚΙΟΥ». Ανατέθηκε στον Κυριανάκη Αθανάσιο, Εμπειροτέχνη ΕΔΕ, δαπάνης € 4.800 € με το ΦΠΑ ενώ το έργο πρέπει να ολοκληρωθεί σε προθεσμία 120 ημερών.

Ειδικότερα προβλέπεται να κατασκευαστεί τμήμα δικτύου αποχέτευσης εντός του οικισμού της Τ.Κ. Αμυγδαλιάς, πλησίον οικίας Κοκμοτού. Πρόκειται για τμήμα αγωγού που θα συνδεθεί με τον κύριο αποχετευτικό αγωγό, μήκους περίπου 55μ.

Σε όλο το μήκος του νέου αγωγού θα αποξηλωθεί η άσφαλτος και θα ανοιχθεί όρυγμα βάθους από 0,50 έως 2,50 μ. στην ένωση με τον κύριο αγωγό. Θα τοποθετηθεί ο αγωγός αποχέτευσης Φ125 και θα επιχωθεί με κατάλληλα υλικά επίχωσης ενώ θα γίνει και αποκατάσταση της ασφάλτου.

Να σημειωθεί τέλος ότι στην Οικονομική επιτροπή που είχε αποφασίσει τη σύναψη του συμφωνητικού μειοψήφισε ο Γιώργιος Αρτινόπουλος, ο οποίος εξέφρασε την άποψη ότι για την εκτέλεση των έργων απαιτείται σωστός προγραμματισμός που θα έχει σαν αποτέλεσμα την ομαδοποίησή τους, με προφανή οφέλη και η απευθείας ανάθεση να χρησιμοποιείται επιλεκτικά και σε περιπτώσεις απολύτου ανάγκης

4. «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ Τ.Κ.ΚΛΗΜΑΤΟΣ Δ.Ε.ΕΥΠΑΛΙΟΥ». Ανατέθηκε στην εταιρία Π.Μιχοσταύρος & Σία Ο.Ε., με δαπάνη 7.200 €, ενώ έχει χρονοδιάγραμμα 120 ημερών για την αποπεράτωσή του.

Το έργο είχε αποφασιστεί να εκτελεστεί με απευθείας ανάθεση στην Οικονομική Επιτροπή που συνεδρίασε στα τέλη Οκτωβρίου, ενώ έχει ήδη υπογραφεί συμφωνητικό με τον ανάδοχο.

Στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής με παρόντες τον πρόεδρό της και Δήμαρχο Γιώργο Καπεντζώνη και τα μέλη Δημόπουλο Ανδρέα, Ευσταθίου Ανδρέα, Ζέτο Παναγιώτη, Καγιά Ιωάννη και Αρτινόπουλο Γεώργιο, είχε μειοψηφήσει ο τελευταίος ο οποίος εξέφρασε την άποψη ότι για την εκτέλεση των έργων απαιτείται σωστός προγραμματισμός που θα έχει σαν αποτέλεσμα την ομαδοποίησή τους ,με προφανή οφέλη και η απευθείας ανάθεση να χρησιμοποιείται επιλεκτικά και σε περιπτώσεις απολύτου ανάγκης.

Σύμφωνα με την Τεχνική Περιγραφή θα εκτελεστούν οι εξής εργασίες:

Θα κατασκευασθεί συμπληρωματική δεξαμενή χωρητικότητας 50 κυβικών μέτρων, για να καλυφτούν οι ανάγκες των κατοίκων κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Η δεξαμενή θα έχει καθαρό ύψος 3,50 μέτρα για να λειτουργεί παράλληλα με την υπάρχουσα (συγκοινωνούντα δοχεία). Οι εσωτερικές διαστάσεις θα γίνουν 4,00 χ 3,60 μέτρα ή διαφορετικές σύμφωνα με τη δυνατότητα χωροθέτησης της δεξαμενής. Θα κατασκευασθεί από οπλισμένο σκυρόδεμα C20/25 και θα στεγανοποιηθεί με εύκαμπτο τσιμεντοειδές.

Η υδραυλική σύνδεση με την υπάρχουσα θα γίνει με δυνατότητα να λειτουργούν παράλληλα αλλά και η κάθε μία χωριστά όταν απαιτηθεί συντήρηση - καθαρισμός.

Πέμπτη, 13 Νοεμβρίου 2014

Η κατάργηση των Αστυνομικών Τμημάτων συζητήθηκε στη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ

Το θέμα απασχολεί έντονα τελευταία τον Δήμο Δωρίδας


Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών με τον
Πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γ.Πατούλη στη χθεσινή συνάντηση
Η κατάργηση ή συγχώνευση Αστυνομικών Τμημάτων και η σύσταση Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων ήταν δύο από τα θέματα που συζητήθηκαν στη χθεσινή συνεδρίαση  του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ),παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εσωτερικών.

Ως γνωστόν τα θέματα αυτά είναι από τα κύρια που απασχολούν και τον Δήμο Δωρίδας, γι αυτό και στη
 συνεδρίαση παραβρέθηκε και ο Αντιδήμαρχος Δωρίδας Κώστας Αντωνόπουλος.
 

 
Για το θέμα της ενδεχόμενης κατάργησης ή συγχώνευσης Αστυνομικών Τμημάτων αναπτύχθηκε έντονος προβληματισμός σχετικά με την αποτελεσματικότητα των αστυνομικών υπηρεσιών και την ασφάλεια των κατοίκων κυρίως στους Δήμους της επαρχίας.
 
Αποφασίστηκε να προταθεί στο αρμόδιο Υπουργείο Δημοσίας Τάξεως, πριν από την έκδοση σχετικών αποφάσεων που έχουν τοπικό χαρακτήρα να ζητείται η γνώμη των οργάνων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, δηλαδή των Δήμων και της ΚΕΔΕ που θα είναι και ο συνομιλητής με το Υπουργείο.

Σχετικά με τη σύσταση Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων έγινε γνωστό ότι  ο Υπουργός Εσωτερικών υπέγραψε το Προεδρικό Διάταγμα και έχει αποσταλεί στον Υπουργό Ναυτιλίας για υπογραφή.
 
Στο Προεδρικό Διάταγμα προβλέπεται η σύσταση 10 Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων μεταξύ των οποίων και αυτό του Δήμου Δωρίδος. Αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ συναντήθηκε με τον Υπουργό Ναυτιλίας, προκειμένου να καμφθούν οι όποιες επιφυλάξεις του, διότι δεν είναι δυνατόν να έχουν συσταθεί και να λειτουργούν Δημοτικά Λιμενικά Ταμεία σε ορισμένους Δήμους και να υπάρχουν επιφυλάξεις για άλλους. Επισημάνθηκε ότι δεν είναι επιτρεπτό οι Δήμοι να αντιμετωπίζονται με 2 μέτρα και 2 σταθμά για το ίδιο θέμα.

Ο Αντιδήμαρχος
Κώστας Αντωνόπουλος
Ο Αντιδήμαρχος Κώστας Αντωνόπουλος που εκπροσωπεί μαζί με τον Δήμαρχο Γιώργο Καπεντζώνη το Δήμο Δωρίδος στην ΚΕΔΕ, παραβρέθηκε στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου και υποστήριξε τις παραπάνω προτάσεις που κινούνται στο πλαίσιο των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Δωρίδος.

Στη συνεδρίαση τέθηκαν από τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ  Γιώργο Πατούλη, αλλά και από τους εκπροσώπους των παρατάξεων σειρά θεμάτων που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι όπως:
  • μείωση της κρατικής χρηματοδότησης για το 2015,
  • συρρίκνωση της ΣΑΤΑ,
  • έλλειψη προσωπικού,
  • δυνατότητα διαχείρισης ευρωπαϊκών προγραμμάτων χωρίς μεσάζοντες,
  • μεγαλύτερη συνεισφορά του Πράσινου Ταμείου σε ποσοστό 10% για έργα ανάπτυξης στους Δήμους,
  • κάλυψη των εξόδων μετακίνησης στους Δημοτικούς Συμβούλους των Καλλικρατικών Δήμων,
  • πρόσληψη ειδικών συνεργατών και συμβούλων σε αριθμό ίσο με αυτό των Αντιδημάρχων όπως ίσχυε, ιδιαίτερα για τους μικρούς Δήμους όπως είναι Ο Δήμος Δωρίδας, 
  • νομοθετική ρύθμιση για πρόσληψη Γενικών Γραμματέων σε όλους τους Δήμους,  
Στη συνεδρίαση παρέστησαν από το Υπουργείο Εσωτερικών, ο Υπουργός Αργύρης Ντινόπουλος, ο Αναπληρωτής Υπουργός  Θεόφιλος Λεονταρίδης και ο Υφυπουργός Γεώργιος Ντόλιος και ανέπτυξαν τις θέσεις του Υπουργείου στα παραπάνω θέματα.

Τελικά μετά από πρόταση του Υπουργού συμφωνήθηκε να συσταθεί κοινή επιτροπή του Υπουργείου Εσωτερικών και της ΚΕΔΕ για να εξετάσει όλα τα αιτήματα των Δήμων με τελικό σκοπό την προώθηση νομοσχεδίου σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Τετάρτη, 12 Νοεμβρίου 2014

Σάββατο στην Αθήνα η Ιδρυτική Συνέλευση της Ένωσης Δωριέων Επιστημόνων


 
 


ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ
1. Δημήτρης Παναγιωτόπουλος, Καθηγητής Πανεπιστημίου – Δικηγόρος(τ. 6977357473 )
2. Αρχιμανδρίτης Χρύσανθος Καρατζαφέρης, Εφημέριος Πόλεως Λιδωρικίου (τ. 6948256559 )
3. Χαράλαμπος Πέτρου, τ. Πρόεδρος Τοπικού Συμβουλίου Λιδωρικίου (τ. 6974713422 )
4. Ευθύμιος Ξυλάγγουρας, Πρόεδρος των εν Αθήναις Λιδωρικιωτών η «Γκιώνα» (τ. 6972951971
5. Γεώργιος Παπαθανασίου, Σύμβουλος Επιχειρήσεων, Μέλος Δ.Σ. Αναπτυξιακής Εταιρίας Μόρνου και Πρόεδρος της ΑΕΜΚΧ ΙΑΝИΟΥΣ (τ. 6976.994590)

ΕΤΟΙΜΟ ΤΟ 40% ΤΗΣ ΙΟΝΙΑΣ ΟΔΟΥ

Μία από τις γέφυρες της Ιόνιας Οδού που κατασκευάστηκε
Το 40% της Ιόνιας Οδού είναι έτοιμο ανακοίνωσε ο υπουργός Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοϊδης κατά τη διάρκεια επιθεώρησης που έκανε στο εργοτάξιο της Πέρδικας.

 Όπως έγινε γνωστό, στην παρούσα φάση, κατά μήκος του έργου έχουν ήδη εγκατασταθεί και είναι σε πλήρη λειτουργία 10 εργοτάξια (Εύηνος, ανισόπεδος κόμβος Αμβρακίας, γέφυρα Μενιδίου, περιοχή Σακούλα, περιοχή Τούμπανο, Γυμνότοπος, Φιλιππιάδα, Επισκοπικό, Τσαγκαρόπουλου και Πέρδικα).

Σήμερα στο έργο απασχολούνται 2.000 εργαζόμενοι και ο αριθμός τους αναμένεται να αυξηθεί έως το τέλος του χρόνου.

Σε ό,τι αφορά την κατασκευή της Ιόνιας Οδού, πέρα από τα 196 χιλιόμετρα του νέου αυτοκινητόδρομου, αυτή την περίοδο είναι σε εξέλιξη η κατασκευή 24 γεφυρών, 4 σηράγγων, 74 κάτω διαβάσεων και 36 άνω διαβάσεων.

Όπως έχει τονισθεί και πριν τρεις μήνες από τον Υπουργό, το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του 2015 και αναμένεται να στηρίξει τουριστικά και την Δωρίδα με την ευκολότερη και ασφαλή πρόσβαση σ΄ αυτή από την Δυτική Ελλάδα.

Τρίτη, 11 Νοεμβρίου 2014

Σύσταση επιτροπής για την επανασύνδεση ηλεκτρικού ρεύματος στο Δήμο Δωρίδας

Ο Αντιδήμαρχος Κώστας Φλετούρης
Στη συγκρότηση Ειδικής Επιτροπής για την επανασύνδεση ηλεκτρικού ρεύματος στις κατοικίες ευπαθών ομάδων πολιτών Τιμολογίου προχώρησε ο Δήμος Δωρίδας. 

Έργο και σκοπός της ανωτέρω Επιτροπής, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας ΩΡΑ της Φωκίδας,  είναι ο έλεγχος των προϋποθέσεων για την επανασύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος των ευπαθών καταναλωτών, η συγκέντρωση όλων των στοιχείων που λαμβάνει από το Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου ή της διαβιβάζουν άλλοι φορείς, όπως Δήμοι, Περιφέρειες, Ιερές Μητροπόλεις και λοιποί θρησκευτικοί φορείς σχετικά με καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας, οι οποίοι ήταν εγγεγραμμένοι στα συσσίτια των ΟΤΑ, των Περιφερειών, της Εκκλησίας.

Στην ειδική αυτή Επιτροπή συμμετέχει από πλευράς Δήμου, ο Αντιδήμαρχος Κωνσταντίνος Φλετούρης, ένας εκπρόσωπος του αρμοδίου καταστήματος Άμφισσας της ΔΕΗ και ένας εκπρόσωπος του αρμοδίου Γραφείου της ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε.

Να σημειώσουμε ότι δικαιούχοι είναι καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας οι οποίοι ήταν εγγεγραμμένοι στα συσσίτια των ΟΤΑ των Περιφερειών, της Εκκλησίας και οι οποίοι έχουν αποσυνδεθεί από το δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας, λόγω ληξιπρόθεσμων χρεών προς τους προμηθευτές τους.

Η Επιτροπή που συστάθηκε στο Δήμο Δωρίδας θα συγκεντρώνει τα παραπάνω στοιχεία των δικαιούχων, και κύρια αρμοδιότητά της είναι ο έλεγχος των οικονομικών στοιχείων.

Τέλος να αναφέρουμε ότι οι δικαιούχοι μπορούν να υποβάλλουν τις σχετικές αιτήσεις μέχρι τέλος Δεκεμβρίου.

 

Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ για τα κενά των εκπαιδευτικών

Επίκαιρη Ερώτηση προς τον υπουργό Παιδείας κατέθεσε η βουλευτής του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου σχετικά με τα κενά των εκπαιδευτικών. Αναλυτικά το κείμενο:

«ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων
Θέμα: Για τα κενά των εκπαιδευτικών.
Κλείνουν ήδη δυο μήνες λειτουργίας των σχολείων, ωστόσο εξακολουθούν να υπάρχουν χιλιάδες χαμένες διδακτικές ώρες, καθώς οι μόνιμοι διορισμοί ήταν και φέτος μηδενικοί και οι προσλήψεις αναπληρωτών μειωμένες σε σχέση με τις αρχικές εξαγγελίες.
Είναι χαρακτηριστικό ότι τα τελευταία τέσσερα χρόνια ο πληθυσμός των εκπαιδευτικών έχει μειωθεί στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση κατά είκοσι περίπου χιλιάδες και στην Πρωτοβάθμια κατά δέκα χιλιάδες.
Οι διαβεβαιώσεις της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας στην αρχή της σχολικής χρονιάς για εύρυθμη λειτουργία των σχολείων για μια ακόμη φορά διαψεύδονται. Η πολιτική ηγεσία από τη μια, με το πρόσχημα να μη χαθούν διδακτικές ώρες, καταδιώκει μαθητές που αγωνίζονται και διεκδικούν μεταξύ άλλων την κάλυψη των κενών, και από την άλλη πλησιάζουν Χριστούγεννα και ακόμα υπάρχουν ελλείψεις περίπου 5.000 εκπαιδευτικών.
Η κυβέρνηση από τη μια μιλά για "αναπλήρωση χαμένων διδακτικών ωρών" και από την άλλη ομολογεί πως δεν θα καλύψει όλα τα κενά, τα σχολεία θα λειτουργήσουν με επάρκεια όχι όμως και με πληρότητα καθώς χρήματα (για την εκπαίδευση) δεν υπάρχουν! Συγχρόνως εναποθέτει τις ελπίδες όλων (γονέων, μαθητών, εκπαιδευτικών) στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ που υποτίθεται ότι θα προκηρυχτεί μέσα στο 2015, ενώ δε διστάζει να μιλήσει ακόμα και για κάλυψη των κενών με εθελοντική εργασία (!), δηλαδή απλήρωτη εργασία και άλωση της δημόσιας εκπαίδευσης από εταιρείες. Την ίδια στιγμή αφήνει απλήρωτους αναπληρωτές.
Σε αυτή την κατεύθυνση, οι διευθύνσεις εκπαίδευσης καλύπτουν έντεχνα το πρόβλημα είτε με συμπτύξεις τμημάτων, είτε με καταργήσεις ολοήμερων τμημάτων ή ακόμα και φορτώνοντας επιπλέον απλήρωτες διδακτικές ώρες στις πλάτες εκπαιδευτικών.
Κυβέρνηση και ΕΕ στερούν από τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών το δικαίωμα στη μόρφωση, καταδικάζουν στην ανεργία και την εργασιακή ομηρία τους εκπαιδευτικούς στο όνομα της δημοσιονομικής πολιτικής.
Η μόνη ρεαλιστική λύση είναι η άμεση πλήρωση όλων των κενών με μόνιμους μαζικούς διορισμούς, με άμεση μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
Σε αυτή την κατεύθυνση ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός:
Τι μέτρα θα πάρει ώστε να μην χαθούν άλλες διδακτικές ώρες σε βάρος των μαθητών των λαϊκών οικογενειών;
Τι μέτρα θα πάρει για μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων;».

Η δημοκρατία των δημοσκοπήσεων

Του Τάσου Παπαδόπουλου

Την άμεση σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών για ορισμό ημερομηνίας εκλογών και παράλληλα διερεύνηση προθέσεων για εκλογή προέδρου Δημοκρατίας με συναίνεση από τη νέα βουλή, ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν την περασμένη Δευτέρα, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Τάδε έφη Αλέξης στον Πρόεδρο,  κάτι που ο ίδιος και τα στελέχη του επαναλαμβάνουν νυχθημερόν. Τώρα πως μπορούν οι αρχηγοί των κομμάτων να δεσμεύσουν την βούληση των τριακοσίων της βουλής, που θα προκύψει από εκλογές, είναι κάτι που λογικά και θεσμικά δεν είναι κατανοητό. Βεβαίως το θεωρητικό υπόβαθρο, που επικαλούνται για την άμεση προσφυγή στις κάλπες, συνοψίζεται έξι λέξεις που είναι: Κυβέρνηση  απονομιμοποιημένη που δεν είναι αντιπροσωπευτική.

Στην Αγγλία για παράδειγμα που κατέχει το know how  της αντιπροσωπευτικής,  μέσω κοινοβουλίου δημοκρατίας, οι δημοσκοπήσεις του Απριλίου του 2014 έδιναν στους Συντηρητικούς του Κάμερον μόλις 19% και στον εταίρο του, τους Φιλελεύθερους του Κλέγκ 9%. Πρώτος με 31%, δημοσκοπικά πάντα, εμφανιζόταν ο Φάρατζ, του κόμματος Ανεξαρτησίας,  με 31% και δεύτεροι οι Εργατικοί με 28%.

Ακολούθησαν οι Ευρωεκλογές στις οποίες την πρώτη θέση πήραν οι Εργατικοί, ακολούθησαν οι Συντηρητικοί και τρίτο το κόμμα του Φάρατζ, διαψεύδοντας τις δημοσκοπήσεις, που ήθελαν το κόμμα της Ανεξαρτησίας πρώτο.

Την επομένη των ευρωεκλογών, κανείς στην Αγγλία, ούτε κόμματα ούτε ΜΜΕ δεν βγήκαν να ζητήσουν πρόωρες εκλογές. Όλοι αναμένουν την λήξη της θητείας της κυβέρνησης, τον Μάιο του 2015, προκειμένου να απευθυνθούν στους πολίτες και να τους ζητήσουν να επιλέξουν εκείνους, αντί των τωρινών που ασκούν την εξουσία.

Έχουμε όμως και μια νεώτερη δημοσκόπηση, που διεξήχθη στις  αρχές Οκτωβρίου, αμέσως μετά τις εξαγγελίες Κάμερον για φορολογικές ελαφρύνσεις. Σε αυτήν υπάρχει ανατροπή των ως τώρα δεδομένων. Οι Συντηρητικοί εκτοξεύονται στην πρώτη θέση με 35%,ακολουθούν  οι Εργατικοί σε απόσταση αναπνοής  με 34%, το κόμμα της Ανεξαρτησίας τρίτο με 14% και τέλος οι Φιλελεύθεροι με 6%.

Το Συμπέρασμα που προκύπτει είναι, ότι ούτε οι Ευρωεκλογές στις οποίες οι ψηφοφόροι κλήθηκαν να επιλέξουν τα πρόσωπα που θα τους εκπροσωπήσουν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ούτε οι δημοσκοπήσεις οδηγούν σε εθνικές εκλογές πριν την ώρα τους.

Κάτι ανάλογο συμβαίνει στην Ισπανία. Πρόσφατη δημοσκόπηση εμφανίζει τους Pademos το κόμμα των Αγανακτισμένων πρώτο με 27,7% με ηγέτη τον Πανεπιστημιακό Πάμπλο Ιγκλέσιας , (τι κρίμα που το κίνημα των Αγανακτισμένων στην Ελλάδα δεν είχε καμία τύχη και έγινε βορά κάποιων  τυχάρπαστων) ακολουθεί το  σοσιαλιστικό PSOE, με 26,2% και τρίτο εμφανίζεται το κυβερνών κόμμα το Λαϊκό ΡΡ, με 20,07%.

Και στην Ισπανία οι εκλογές θεσμικά θα γίνουν όπως όλα δείχνουν με την λήξη της θητείας της παρούσας κυβέρνησης, το Φθινόπωρο του 2015.

Αλλά να πάμε και στη Γαλλία όπου ο Ολάντ τα έχει κάνει μούσκεμα. Το 71% δηλώνει σε δημοσκοπήσεις, ότι δεν επιθυμεί την παραμονή του σημερινού Προέδρου στην εξουσία. Αξίζει να σημειωθεί ότι στη Γαλλία υπάρχει Προεδρική Δημοκρατία, ανάλογη με αυτή των ΗΠΑ, όπου ο Πρόεδρος και όχι ο Πρωθυπουργός, ασκεί την Εκτελεστική Εξουσία. Και στην περίπτωση της Γαλλίας δεν τίθεται θέμα αλλαγής του Προέδρου πριν από τη λήξη της θητείας του, το 2017.

Τα παραπάνω στοιχεία δείχνουν ότι η ελληνική πραγματικότητα ακολουθεί άλλους δρόμους, μα έχουμε βαρεθεί να ακούμε, την επομένη κάθε εκλογικής  αναμέτρησης το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να ζητάει εκ νέου εκλογές.

Ο ρόλος της αντιπολίτευσης είναι να ελέγχει τα έργα και τις παραλήψεις της εκάστοτε κυβέρνησης και να παρουσιάζει εναλλακτικές  ρεαλιστικές προτάσεις  σε κάθε θέμα, που θεωρεί ότι η κυβέρνηση το αγνοεί ή εφαρμόζει λανθασμένες πολιτικές.

Αντί αυτού ακούμε λόγια κενά περιεχομένου, ανεύθυνες κουβέντες καφενείου και γενικά αγοραίο πολιτικό λόγο, που χαϊδεύει αυτιά, αλλά δεν λύνει προβλήματα.

Οι δημοσκοπήσεις δεν υποκαθιστούν επ ουδενί την ψήφο των πολιτών. Δεν έχουμε δημοκρατία μέσω δημοσκοπήσεων. Και οι προβλέψεις, όπως αποδεικνύεται, συχνά δεν επιβεβαιώνονται την ώρα της κάλπης.

Και με αυτή την έννοια τα όσα σημείωσε την περασμένη Δευτέρα ο  πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ότι η Δημοκρατία δεν μπορεί να είναι απειλή και  ότι δεν πρέπει να σύρει η κυβέρνηση τη χώρα σε πολύμηνη προεκλογική περίοδο, αφού δεν υπάρχουν οι 180 βουλευτικές ψήφοι για την εκλογή Προέδρου, είναι αυθαίρετη μια και δεν μπορεί να αποφασίζει εκ προοιμίου τι θα πράξουν οι θεωρητικώς ελεύθερα βουλωμένοι βουλευτές …

Ο Χειμάρας εντεταλμένος σύμβουλος για τον σχεδιασμό Περιφερειακής Πολιτικής

Ο Θέμης Χειμάρας με τον Περιφερειάρχη Κώστα Μπακογιάννη
Μία από τις βασικότερες προτεραιότητες της νέας Περιφερειακής Αρχής είναι ο σχεδιασμός και η εφαρμογή μίας ολοκληρωμένης περιφερειακής πολιτικής, ικανής να συντελέσει αποτελεσματικά στην ενίσχυση της οικονομίας και τη συνολική ανάπτυξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Στο πλαίσιο αυτό, με απόφαση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννη, ορίζεται εντεταλμένος σύμβουλος για την άσκηση αρμοδιοτήτων του Τομέα Σχεδιασμού Περιφερειακής Πολιτικής της Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού ο Περιφερειακός Σύμβουλος, Θεμιστοκλής Χειμάρας.

Ο Θ. Χειμάρας θα έχει την ευθύνη σύνταξης προτάσεων για τη διαμόρφωση της περιφερειακής αναπτυξιακής πολιτικής και θα εισηγείται σχετικά με προγράμματα που συγχρηματοδοτούνται από πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επιπρόσθετα, θα συμβάλει στην κατάρτιση του αναπτυξιακού προγράμματος της Περιφέρειας, που χρηματοδοτείται από εθνικούς πόρους, ενώ θα συνδράμει και στη σύνταξη αλλά και την εφαρμογή του Επιχειρησιακού Προγράμματος.

Δευτέρα, 10 Νοεμβρίου 2014

Πως θα βγείτε στη σύνταξη πριν από τα 62

Έξοδο στη σύνταξη πριν από τα 62 μπορούν να κατοχυρώσουν φέτος χιλιάδες ασφαλισμένοι από όλα τα Ταμεία συμπληρώνοντας τα ένσημα που λείπουν από πλασματικούς χρόνους ασφάλισης.

Οι ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ, στον ΟΑΕΕ, στα ειδικά ταμεία (ΔΕΚΟ-Τραπεζών-ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΕΤΑΑ) μπορούν να αναγνωρίσουν ως 7 πλασματικά έτη.
Οι δημόσιοι υπάλληλοι αναγνωρίζουν μέχρι και 12 πλασματικά έτη, εκ των οποίων 7 έτη όπως ισχύουν για τους ασφαλισμένους των άλλων Ταμείων, και ως 5 έτη λόγω τέκνων.

Τα πλασματικά έτη χρησιμοποιούνται με δύο τρόπους:
1. Για τη θεμελίωση του συνταξιοδοτικού δικαιώματος από τους ασφαλισμένους που έχουν συμπληρώσει την ηλικία εξόδου αλλά τους λείπει ο απαιτούμενος χρόνος για να συνταξιοδοτηθούν. Σε αυτή την περίπτωση, τα πλασματικά έτη αναγνωρίζονται άμεσα με την υποβολή της αίτησης για σύνταξη.

2. Για την κατοχύρωση ευνοϊκών προϋποθέσεων συνταξιοδότησης με αναδρομική αναγνώριση πλασματικών ετών, ώστε να συμπληρωθεί ο απαιτούμενος χρόνος ασφάλισης ως το 2012 και έτσι οι ασφαλισμένοι να «κλειδώσουν» τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης που αντιστοιχούν στα έτη ασφάλισης που έπρεπε να είχαν μέχρι τις 31/12/2012.
Οι αναγνωρίσεις πλασματικών ετών συμφέρει να γίνουν πριν μπει το 2015. Ακόμη και αν γίνουν αλλαγές στις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης, τα πλασματικά έτη που θα έχουν αναγνωριστεί δεν χάνονται ούτε καταργούνται από την ασφαλιστική ιστορία των εργαζομένων.

Πάντως, σημειώνεται ότι στα πλασματικά έτη υπάρχει διαχωρισμός ανάμεσα σε αυτά που ισχύουν για όσους θέλουν να συμπληρώσουν χρόνο ασφάλισης ως το 2010 και σε αυτά που αξιοποιούνται από το 2011 και μετά.
• Για το 2010, μπορούν να αναγνωριστούν μόνο η στρατιωτική θητεία, όπως και 200 ημέρες από επιδοτούμενη ανεργία, ή 200 ημέρες από επιδοτούμενη ασθένεια, με την προϋπόθεση ότι ασθένεια και ανεργία υπήρξαν την τελευταία δεκαετία.
• Από το 2011 και μετά, και προκειμένου να γίνουν αναγνωρίσεις πλασματικών ετών, οι ασφαλισμένοι όλων των ταμείων θα πρέπει να συμπληρώσουν 12 έτη πραγματικής εργασίας. Στα έτη αυτά συνυπολογίζεται μόνο ο χρόνος από προαιρετική ασφάλιση, δηλαδή 11 πραγματικά + 1 από προαιρετική ασφάλιση. Στα 12 έτη δεν συνυπολογίζεται ο χρόνος κύησης και λοχείας για τις γυναίκες.
Πόσα χρόνια εξαγοράζονται και πότε:
• Για να συμπληρωθεί ο χρόνος ασφάλισης το 2011 αναγνωρίζονται μέχρι 4 πλασματικά έτη
• Για να συμπληρωθεί ο χρόνος ασφάλισης το 2012 αναγνωρίζονται μέχρι 5 πλασματικά έτη
• Για να συμπληρωθεί ο χρόνος ασφάλισης το 2013 αναγνωρίζονται μέχρι 6 πλασματικά έτη
• Από το 2014 και εφεξής αναγνωρίζονται μέχρι 7 πλασματικά έτη
Ποιοι χρόνοι είναι δωρεάν:
1. Χρόνος παιδιών γεννηθέντων μετά το 2000, μόνο για θεμελίωση προϋποθέσεων για πλήρη σύνταξη μετά το 2013.
2. Χρόνος συνταξιοδότησης λόγω αναπηρίας. Συνυπολογίζεται για να συμπληρωθούν οι 4.500 ημέρες ασφάλισης αν πρόκειται για μετατροπή αναπηρικής σύνταξης σε γήρατος.
3. Χρόνος επιδοτούμενης ανεργίας – ασθένειας.
4. Χρόνος κύησης – λοχείας.

Η ηγεσία της Δωρίδας και πλήθος λαού στην εορτή Αγ.Νεκταρίου στο Τρίκορφο

Με πλήθος πιστών και σύσσωμη την πολιτική και δημοτική
 ηγεσία της Δωρίδας γιορτάστηκε στο Τρίκορφο ο ΄Αγιος Νεκτάρίος στο εκεί Μοναστήρι.

Όλοι προσήλθαν  για να συμμετάσχουν στο πανηγύρι της Μονής, να ασπαστούν τα Άγια Λείψανα του μεγάλου θαυματουργού Αγίου Νεκταρίου Επισκόπου Πενταπόλεως, αλλά και να ευχηθούν στον Γέροντα Νεκτάριο Μουλατσιώτη, ιδρυτή και κτήτορα του Μοναστηριού.

Η Καθηγουμένη του Ιερού Ησυχαστηρίου Γερόντισσα Μόνικα μαζί με τις 18 μοναχές της, προσέφεραν πλουσιοπάροχη την αγάπη τους και την φιλοξενία τους, τόσον προς τους επίσημους  του Νομού, όσον και προς τους πολίτες που προσήλθαν στην τελετή.

Κατά την διάρκεια της τελετής  μίλησε ο Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης με αφορμή την εορτή του Αγίου Νεκταρίου και κάλεσε άρχοντες και λαό να γίνουν κυνηγοί του Παραδείσου και της Αγιότητος, γιατί έτσι όπως είπε  θα αλλάξει η ζωή μας και η κατάσταση της χώρας μας, ενώ ακολούθησε η Ιερά Λιτάνευση της θαυματουργικής Εικόνος του Αγίου Νεκταρίου, και ακολούθησε μοναστηριακό κέρασμα προς όλους τους πιστούς και η μοναστηριακή τράπεζα, που είχαν ετοιμάσει με πολλή αγάπη και κόπο οι μοναχές του Αγίου Νεκταρίου.

Στην τελετή παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων  η βουλευτής του Νομού Φωκίδος  Ασπασία Μανδρέκα, ο Αντιπεριφερειάρχης Φωκίδος Γιάννης Ράμμος, ο Δήμαρχος Δωρίδας Γιώργος Καπετζώνης, οι πρώην Δήμαρχοι Κώστας Τσακούμης και Τάσος Παγώνης, Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο πρόεδρος του χωριού Κ. Βίτσας και το Κοινοτικό Συμβούλιο, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Ευπαλίου Ν. Κυρίτσης  και άλλοι τοπικοί παράγοντες.

Κυριακή, 9 Νοεμβρίου 2014

Οι Δωριείς Μανάγουλης νίκησαν με 3-1 την Γλυφάδα στο ντέρμπυ της Δωρίδας

Σπουδαίο  διπλό  1-2 πήρε ο Δωρικός  Μαλαμάτων στο Γαλαξίδι.  Άνετη  επικράτηση με 4-0 του Απόλλωνα  επί της Γραβιάς

Του  Τάσου Τσόλκα

Σ΄ ένα αμφίρροπο ματς οι Δωριείς Μανάγουλης κατάφεραν να επικρατήσουν με 3-1 της Ένωσης Γλυφάδας και να παραμείνουν στην κορυφή.

Την πρώτη του νίκη πήρε ο Δωρικός Μαλαμάτων και μάλιστα εκτός έδρας με 1-2 επί της Οιάνθης Γαλαξιδίου στο γήπεδο του Χρισσού.

Εύκολα έργο είχε ο Απόλλων Ευπαλίου που επικράτησε με 4-0 του Ανδρούτσου Γραβιάς.

Η Τολοφώνα Ερατεινής δεν κατάφερε να επιβάλλει το παιχνίδι της και έχασε στο γήπεδό της με 1-2 από τον Κρισσαίο Χρισσού.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής έχουν ως εξής:

 Α΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ   3η αγωνιστική

ΑΜΦΙΣΣΑΪΚΟΣ – ΗΣΑΪΑΣ ΔΕΣΦΙΝΑΣ                            4  -  1
ΑΣΤΕΡΑΣ ΙΤΕΑΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΙΡΡΑΣ                     1  -  0
ΟΙΑΝΘΗ ΓΑΛΑΞΙΔΙΟΥ – ΔΩΡΙΚΟΣ ΜΑΛΑΜΑΤΩΝ      1  -  2
ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΥΠΑΛΙΟΥ – ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΣ  ΓΡΑΒΙΑΣ       4  -  0 
ΔΩΡΙΕΙΣ ΜΑΝΑΓΟΥΛΗΣ – ΕΝΩΣΗ ΓΛΥΦΑΔΑΣ             3  -  1
ΤΟΛΟΦΩΝΑ ΕΡΑΤΕΙΝΗΣ – ΚΡΙΣΣΑΙΟΣ ΧΡΙΣΣΟΥ          1  -  2

 
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Α΄ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ       3η αγωνιστική

ΔΩΡΙΕΙΣ ΜΑΝΑΓΟΥΛΗΣ        16  -   3                9
ΚΡΙΣΣΑΙΟΣ ΧΡΙΣΣΟΥ               6     1                9
ΑΣΤΕΡΑΣ ΙΤΕΑΣ                        5   -   1                9
ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΥΠΑΛΙΟΥ           12   -   3               7
ΑΜΦΙΣΣΑΪΚΟΣ                           9   -   4               7
ΕΝΩΣΗ ΓΛΥΦΑΔΑΣ                 10     5               6
ΔΩΡΙΚΟΣ ΜΑΛΑΜΑΤΩΝ          3   -   7               3
ΗΣΑΪΑΣ ΔΕΣΦΙΝΑΣ                    3   -   7               1
ΤΟΛΟΦΩΝΑ ΕΡΑΤΕΙΝΗΣ         5   -  10              1
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΙΡΡΑΣ            1   -   8               0
ΟΙΑΝΘΗ ΓΑΛΑΞΙΔΙΟΥ              3   -  10              0
ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΣ ΓΡΑΒΙΑΣ           1  -   15              0

 
Β΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ   5η αγωνιστική

Στο Β΄ Κατηγορία μετά την παραίτηση από το πρωτάθλημα της Μυωνίας Αγίας Ευθυμίας έχουμε και την παραίτηση της Σάλωνα ΑΟ λόγω οικονομικών δυσκολιών.

Έτσι οι αγώνες κατακυρώνονται υπέρ των αντιπάλων τους και έχουμε

ΣΑΛΩΝΑ ΑΟ  -  ΑΕΤΟΣ ΛΙΔΩΡΙΚΙΟΥ                  0 – 3  ά.α.
ΜΥΩΝΙΑ ΑΓΙΑΣ ΕΥΘΥΜΙΑΣ  -  ΗΡΑΚΛΗΣ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙΟΥ       0 – 3  ά.α.

Ρεπό είχε  η Ακαδημία Άμφισσας

 
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ  Β΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ          5η αγωνιστική

ΗΡΑΚΛΗΣ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙΟΥ       12  -  3        10
ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΜΦΙΣΣΑΣ                   7  -  6          6

ΑΕΤΟΣ  ΛΙΟΔΩΡΙΚΙΟΥ                    12  -  2          4
Α.Ο. ΣΑΛΩΝΑ                                        -               -

ΜΥΩΝΙΑ ΑΓΙΑΣ ΕΥΘΥΜΙΑΣ                 -                -

* Ο Αετός Λιδωρικίου έχει ξεκινήσει το πρωτάθλημα με -6 βαθμούς από περσινή τιμωρία