Ειδησεογραφικό blog για τη ΔΩΡΙΔΑ

* To "DORIDA news" είναι ανεξάρτητο ειδησεογραφικό blog, που στελεχώνεται από επαγγελματίες δημοσιογράφους και επιστήμονες συνεργάτες.Διευθύνεται από το δημοσιογράφο Περικλή Ν. Λουκόπουλο - mail, perilouko@yahoo.gr *

Παρασκευή, 10 Οκτωβρίου 2014

Οι διαιτητές αγώνων του Σαββατοκύριακου

Ανακοινώθηκαν οι διαιτητές και  οι βοηθοί διαιτητές των  αγώνων,  Κυπέλλου Ελλάδας Ερασιτεχνικών Ομάδων ΕΠΣ Φωκίδας καθώς και του 1ου Κύκλου  των αγώνων της 1ης Αγωνιστικής της Β΄ Κατηγορίας για την 1η Φάση, ποδοσφαιρικής περιόδου 2014 – 2015,  που θα διεξαχθούν  ως ακολούθως:  

ΑΓΩΝ
ΗΜΕΡ.
ΩΡΑ
ΓΗΠΕΔΟ
ΓΗΠΕΔΟΥ-ΧΟΣ
ΦΙΛΟΞΕΝΟΥ-ΜΕΝΟΣ
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ
Α ΒΟΗΘΟΣ
Β ΒΟΗΘΟΣ
     1ΟΣ  ΚΥΚΛΟΣ   ΚΥΠΕΛΛΟΥ 
1Η
11/10/14
13:45
ΜΑΛΑΜΑΤΩΝ
ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΥΠΑΛΙΟΥ
ΤΟΛΟΦΩΝΑΣ ΕΡΑΤΕΙΝΗΣ
ΜΠΟΥΝΟΣ  Κ.
ΚΑΡΑΪΝΔΡΟΣ  Χ.
ΖΑΝΙΑΣ Δ.
1Η
11/10/14
15:30
ΓΡΑΒΙΑΣ
ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΣ ΓΡΑΒΙΑΣ
ΑΜΦΙΣΣΑΪΚΟΣ
ΣΜΑΡΑΓΔΗΣ  Ν.
ΚΑΡΑΓΙΑΝ-ΝΗΣ  ΣΤ.
ΒΑΡΖΑΚΑ-ΝΟΣ Γ.
1Η
11/10/14
15:30
ΙΤΕΑΣ ΧΟΡΤΟ
ΑΣΤΕΡΑΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΙΡΡΑΣ
ΚΑΡΑΠΛΗΣ  Ν.
ΑΝΔΡΕΟ-ΠΟΥΛΟΣ  Π.
ΠΡΟΒΙΑ  Λ.
1Η
11/10/14
15:30
ΔΕΣΦΙΝΑΣ
ΗΣΑΪΑΣ
ΔΩΡΙΕΙΣ
ΠΟΝΤΙΚΑΣ  Δ.
ΚΑΤΣΑΡΕ-ΛΗΣ  ΑΝΤ.
ΕΛΜΑΚΛΗΣ ΑΘ.
1Η
12/10/14
15:30
ΜΑΛΑΜΑΤΩΝ
ΔΩΡΙΚΟΣ ΜΑΛΑΜΑΤΩΝ
ΟΙΑΝΘΗ
ΚΑΡΑΠΛΗΣ  Ν.
ΣΜΑΡΑ-ΓΔΗΣ  Ν.
ΑΝΔΡΕΟΠΟΥ-ΛΟΣ  Π.
1Η
--- 
-- 
 -------
ΕΝΩΣΗ ΓΛΥΦΑΔΑΣ  
ΑΕΤΟΣ ΛΙΔΩΡΙΚΙΟΥ  
ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ  ΛΟΓΩ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΑΕΤΟΥ ΣΤΗΝ Β΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
 
1Η 
---
--
-------
ΚΡΙΣΣΑΙΟΣ ΧΡΙΣΣΟΥ
 
ΔΕΝ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟΝ      1Ο ΚΥΚΛΟ ΚΥΠΕΛΛΟΥ
 
    1Η -  Β΄  ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ
1Η
11/10/14
17:00
ΜΑΛΑΜΑΤΩΝ
ΗΡΑΚΛΗΣ
ΑΚΑΔΗΜΙΑ 94
ΜΠΟΥΝΟΣ  Κ.
ΚΑΡΑΪΝ-ΔΡΟΣ  Χ.
ΖΑΝΙΑΣ  Δ.
1Η
11/10/14
16:00
ΧΡΙΣΣΟΥ
Ο ΑΕΤΟΣ
Η ΜΥΩΝΙΑ
ΓΟΥΡΑΣ  Ι.
ΚΑΡΕΛΗΣ Γ.
ΓΙΑΝΝΑΚΑ-ΚΗΣ  Π.
 
 
 
 
ΡΕΠΟ
 
 
ΣΑΛΩΝΑ
 
 
 
 

Ξεκινάει άμεσα το έργο βελτίωσης της αποχέτευσης ομβρίων στην Αμυγδαλιά


Στη βελτίωση της αποχέτευσης των ομβρίων υδάτων στην Τοπική Κοινότητα Αμυγδαλιάς, προχωράει με σχετικό έργο προϋπολογισμού 7.200 ευρώ, ο Δήμος Δωρίδας.

Η εκτέλεση του έργου θα υλοποιηθεί με απευθείας ανάθεση ενώ ο εργολάβος πρέπει να έχει ολοκληρώσει τις εργασίες σε διάστημα 4 μηνών.

Σύμφωνα με την τεχνική έκθεση το έργο περιλαμβάνει τις εργασίες που απαιτούνται για την βελτίωση της αποχέτευσης των όμβριων υδάτων σε τμήμα του δικτύου εντός του οικισμού της Τοπικής Κοινότητας Αμυγδαλιάς καθώς και στο αντίστοιχο δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων τα οποία από το χρόνο έχουν φθαρεί με σκοπό τη βελτίωση της λειτουργίας τους. Το τμήμα αυτό των αγωγών βρίσκεται πλησίον των οικιών Παπαθανασίου - Σκρέκη.

Θα γίνει καθαίρεση του σκυροδέματος ώστε να αποκαλυφθεί το παλιό αποχετευτικό δίκτυο για μήκος περίπου 85μ από τον κεντρικό δρόμο έως το φρεάτιο πλησίον της οικίας Σκρέκη και θα τοποθετηθεί νέος σωλήνας.

Επιπλέον θα γίνουν 5 συνδέσεις στα σημεία σύνδεσης των κατοικιών με το δίκτυο. Θα γίνει εκσκαφή και αντικατάσταση των τσιμεντοσωλήνων για την απορροή των όμβριων με τσιμεντοσωλήνες και από οικία Σκρέκη μέχρι το κεντρικό δίκτυο απορροής ώστε να βελτιωθεί η λειτουργία του δικτύου και να αποφευχθούν πλημμύρες από συσσώρευση υδάτων αφού ο νέος αγωγός έχει πολλαπλάσια ικανότητα όγκου απορροής υδάτων από τον υφιστάμενο.

Το θέμα του Αστυνομικού Τμήματος Ευπαλίου στο Δημοτικό Συμβούλιο

Στην επικαιρότητα πάλι το θέμα της παραμονής και λειτουργίας του Αστυνομικού Τμήματος Ευπαλίου , που θα συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο στη συνεδρίαση της Τρίτης 14 Οκτωβρίου , στις 6:00 το απόγευμα στο Λιδωρίκι.

Ειδικότερα σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη που κοινοποίησε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Χρήστος Τσιλίκης τα θέματα που θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στη συνεδρίαση της Τρίτης είναι τα εξής :
  1. Παραμονή και λειτουργία του Αστυνομικού Τμήματος στην Τοπική Κοινότητα Ευπαλίου. (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Αντωνόπουλος Κωνσταντίνος)
  2. Συμμετοχή και κάλυψη εξόδων εκπροσώπων και υπαλλήλων του Δήμου Δωρίδος στην παράδοση των σχολικών ειδών στις ελληνικές σχολικές κοινότητες της Κωνσταντινούπολης, της Ίμβρου και της Τενέδου. (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος  Αντωνόπουλος Κωνσταντίνος)
  3. Ορισμός εκπροσώπων του Δήμου Δωρίδος στον Ευρωπαϊκό Όμιλο Εδαφικής Συνεργασίας (Ε.Ο.Ε.Σ.) ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΑ. (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Αντωνόπουλος Κωνσταντίνος)
  4. Ορισμός εκπροσώπου του Δήμου Δωρίδος στην Αντιπεριφέρεια Φωκίδας σε θέματα τουρισμού – πολιτισμού – αθλητισμού. (Εισηγητής: Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου)
  5. Παράταση προθεσμίας εκτέλεσης του έργου «ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΣΤΕΓΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ Τ.Κ. ΠΕΝΤΑΠΟΛΕΩΣ Δ.Ε. ΛΙΔΩΡΙΚΙΟΥ», με αριθ. μελέτης 16/2013. (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Φάκος Χαράλαμπος)
  6. Παράταση προθεσμίας εκτέλεσης του έργου «ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΟΡΕΙΝΩΝ Δ.Δ. ΚΑΜΠΟΥ, ΦΙΛΟΘΕΗΣ, ΤΕΙΧΙΟΥ, ΠΑΛΑΙΟΞΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΠΟΤΙΔΑΝΕΙΑΣ ΤΗΣ Δ.Ε. ΕΥΠΑΛΙΟΥ», με αριθ. μελέτης 23/2010. (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Φάκος Χαράλαμπος)
  7. Παράταση προθεσμίας εκτέλεσης του έργου «ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ Δ.Ε. ΕΥΠΑΛΙΟΥ», με αριθ. μελέτης 12/2013. (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Φάκος Χαράλαμπος)
  8. Αναμόρφωση προϋπολογισμού εσόδων - εξόδων Δήμου Δωρίδος οικονομικού έτους 2014, τροποποίηση τεχνικού προγράμματος και ψήφιση πιστώσεων. (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Υφαντής Κωνσταντίνος)

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΠΠΑΣ : έγιναν έργα στην Αρτοτίνα αλλά όχι όσα θα μπορούσαμε

Την πεποίθηση ότι θα μπορούσαν να είχαν υλοποιηθεί περισσότερα έργα κατά την προηγούμενη θητεία του, εξέφρασε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "ΩΡΑ της Φωκίδας", ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αρτοτίνας  Βασίλης Κάππας,  ξεκαθαρίζοντας πως θα μπορούσαν να είχαν γίνει περισσότερα και να είχαν λυθεί πιο πολλά ζητήματα του χωριού.

Ο ίδιος τόνισε πως και στη νέα του θητεία θα δώσει έμφαση σε έργα υποδομής ενώ θα προσπαθήσει να διατηρήσει στα ίδια καλά επίπεδα τα ζητήματα σε θέματα της καθημερινότητας.
Όπως υποστηρίζει στο Τεχνικό Πρόγραμμα των προηγούμενων ετών είχαν ενταχθεί αρκετά έργα, από αυτά ολοκληρώθηκε η διευθέτηση των ομβρίων υδάτων, κάποιες τσιμεντοστρώσεις και ένα μέρος της επέκτασης δικτύου. Παράλληλα βρίσκεται σε εξέλιξη και ολοκληρώνεται το γήπεδο μπάσκετ.

«Τα προηγούμενα χρόνια υλοποιήθηκαν κάποια έργα, όμως θα μπορούσαν να είχαν γίνει πολλά περισσότερα. Από εκεί και πέρα το χωριό δεν χρειάζεται τεράστια ποσά. Έχει ανάγκη από τσιμεντοστρώσεις, από επεκτάσεις δικτύων και φυσικά να ολοκληρωθεί και το εσωτερικό δίκτυο. Κάποια από αυτά έχουν δρομολογηθεί κάποια άλλα είναι στάσιμα. Σε γενικές γραμμές δεν μπορώ να πω ότι είμαι ευχαριστημένος από την πορεία της Κοινότητας. Περιμέναμε πιο πολλά και σε αυτό φυσικά δεν έχει την απόλυτη ευθύνη ο Δήμος, απλά είναι η οικονομική κατάσταση τέτοια. Θα μπορούσαν όμως να είχαν τρέξει περισσότερο κάποια ζητήματα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Β. Κάππας.
Συνεχίζοντας εστίασε στις δυσκολίες που έφερε ο Καλλικράτης στα χωριά, επισημαίνοντας πως η Δωρίδα είναι ανομοιόμορφη στις ανάγκες της κάθε Κοινότητας. «Δυστυχώς συνενωμένος Δήμος Δωρίδας αντιμετωπίζει και θα αντιμετωπίζει πάντα προβλήματα λόγω της ανομοιομορφίας. Δεν υπάρχουν κοινά προβλήματα ανάμεσα στις Δημοτικές Ενότητας. Άλλα προβλήματα έχουν οι παραλιακές περιοχές, αλλά οι ορεινές. Άλλα η Δημοτική Ενότητα Ευπαλίου, άλλα η Δημοτική Ενότητα Βαρδουσίων και είναι λογικά να δημιουργούνται ανισορροπίες», τόνισε ο Πρόεδρος.

Αναφερόμενος στα ζητήματα της καθημερινότητας ξεκαθάρισε πως κατά την προηγούμενη θητεία δεν εντοπίστηκαν σοβαρά προβλήματα ενώ ευχήθηκε αυτός ο τομέας να συνεχίσει με τους ίδιους ρυθμούς. «Στα ζητήματα της καθημερινότητας, τα σκουπίδια, τον ηλεκτροφωτισμό δεν έχουμε προβλήματα. Και με την Περιφέρεια συνεργαζόμαστε άψογα με τους εκχιονισμούς. Επιπλέον μέσω της Περιφέρειας υλοποιείται το έργο του περιφερειακού προϋπολογισμού 500.000 ευρώ», τόνισε.
Σε βάθος πενταετίας ο Β. Κάππας θα θέσει προς υλοποίηση έργα υποδομής και συγκεκριμένα την ολοκλήρωση του εσωτερικού δικτύου, κάποιες αναπλάσεις και τσιμεντοστρώσεις μέσα στο χωριό.

Η παρέα του Ντράγκι, του Γιούνκερ και του Τούσκ

Του  Γιάννη  Κοτόφωλου *

Συνοψίζοντας γύρω από το πολιτικό κλίμα στην Ευρώπη, μπορεί να υποστηρίξει κανείς ότι υπάρχουν πλέον τρία πρόσωπα στην κορυφή της ευρωπαϊκής πυραμίδας, τα οποία μεταδίδουν κάποια αισιόδοξα μηνύματα για την πορεία και το μέλλον της ενοποίησης.

Το πρώτο είναι ο νέος πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος είναι ο πρώτος εκλεγμένος από το Ευρωκοινοβούλιο πρόεδρος και αυτό έχει την σημασία του.

Το δεύτερο είναι ο δυναμικός πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ο Μάριο Ντράγκι, ο οποίος σώζει πάντα την παρτίδα την τελευταία στιγμή.  Και το τρίτο είναι ο νέος πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο Πολωνός Ντόναλντ Τούσκ, ο οποίος θα αντικαταστήσει τον Βαν Ρομπάι.

Η επιλογή του Πολωνού ηγέτη κ. Τούσκ είναι αναμφίβολα σημαντική, αλλά περισσότερο- έως τη στιγμή τούτη- με τη διάσταση του πολιτικού συμβολισμού.

Η Πολωνία είναι μία από τις μεγαλύτερες πληθυσμιακά χώρες στην Ευρώπη, ανήκε στο πρώην ανατολικό μπλοκ και ακόμη δεν έχει ενταχθεί στο ευρώ, που όμως είναι βασικός της στόχος. Η Πολωνία, επίσης, είναι μία χώρα που δεν εντάσσεται ούτε στην ομάδα του Βορρά ούτε στην ομάδα του Νότου, βρίσκεται στον κύκλο του υψηλού οικονομικού ενδιαφέροντος της Γερμανίας, αλλά η ίδια είναι πάντα επιφυλακτική απέναντί στους Γερμανούς, για ιστορικά επώδυνους λόγους.

Οι δύο πρώτοι της παρέας, ωστόσο, είναι αυτοί που τούτη την ώρα  έχουν τον ουσιαστικότερο ρόλο για την οικονομία. Διότι  και οι δύο μπορεί να συμβάλλουν, με την πολιτική τους στάση – και μέσα από τις δύο ξεχωριστές κορυφαίες θέσεις που υπηρετούν - στην πολυπόθητη οικονομική ανάκαμψη και την έξοδο της Ευρώπης από την κρίση.

Με την επισήμανση ότι πρέπει απαραιτήτως να κινητοποιήσουν  τις πολιτικές ηγεσίες, οι οποίες έχουν όλους τους μοχλούς των μεγάλων αποφάσεων στα χέρια τους, για να μπορέσουν να ξεκολλήσουν τις ευρωπαϊκές οικονομίες από την λιτότητα, τον αποπληθωρισμό και το τέλμα.

Αυτό βεβαίως σημαίνει, ότι ο Γιούνκερ, ο Ντράγκι και άλλοι πολιτικοί ηγέτες, χωρίς να θυσιάζουν την σταθερότητα της Ευρωζώνης, θα πρέπει να πείσουν τους Γερμανούς να βάλλουν επιτέλους νερό στο κρασί τους.

Δεν υπάρχουν πλέον μεγάλα περιθώρια χρόνου. Με τη δογματική και εθνικο-κεντρική οικονομική τους αντίληψη, φαλκιδεύουν την ίδια την ουσία, την συνοχή και την προοπτική του ευρωπαϊκού οικοδομήματος.

Υπό το πρίσμα αυτό, λοιπόν, είναι αισιόδοξο και ενθαρρυντικό ότι οι κ. Ολάντ και Ρέντσι ξεκίνησαν έναν ανοικτό διάλογο για τα δημοσιονομικά και την οικονομική ανάπτυξη με την κ. Μέρκελ. Διότι εάν δεν σπάσεις και αβγά, πράγματι δεν μπορείς να κάνεις ομελέτα.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται άλλωστε ο Μάριο Ντράγκι, κόντρα στις αντιρρήσεις και τις εμμονές των Γερμανών για την πιστωτική και νομισματική πολιτική. Έχοντας πιάσει το αγωνιώδες μήνυμα των οικονομιών  και τα ρήγματα που άρχισαν να σημειώνονται στις κοινωνίες της Ευρώπης, δραστηριοποιείται αποφασιστικά και αναπληρώνει έως ένα βαθμό την ανεπάρκεια της πολιτικής και την έλλειψη δυναμικής που παρατηρείται όλα τα τελευταία χρόνια απέναντι στην κρίση.

Η πολύ πρόσφατη απόφαση, να ρίξει στις οικονομίες της Ευρώπης ένα τρισεκατομμύριο ευρώ (που δεν είναι η μόνη μεγάλη του κίνηση), θα βοηθήσει σημαντικά στην τόνωση της αγοράς και της ζήτησης. Ο κεντρικός τραπεζίτης αποδεικνύεται πολύ πιο οξυδερκής πολιτικά, από πολλούς Ευρωπαίους ηγέτες!

Αλλά αυτό δεν αρκεί. Δεν αρκεί από μόνος του ο Ντράγκι, να γυρίσει το παιγνίδι. Για να ξαναμπεί η Ευρώπη σε ρυθμούς ανάπτυξης, χρειάζονται γενναίες πολιτικές αποφάσεις.

Από μόνος του δεν αρκεί για κάτι τέτοιο ούτε και ο Γιούνκερ, ο οποίος πράγματι, ωστόσο, ενσαρκώνει την ελπίδα ότι θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτή την κατεύθυνση.

Ο Γιούνκερ θεωρείται ένας κατ εξοχήν φιλοευρωπαιστής πολιτικός, ο οποίος δεν έχει τονίσει μία μόνο φορά ότι η προτεραιότητα της Ευρώπης πρέπει να είναι ο πολίτης να έχει δουλειά, εργασία!

Η προσωπικότητα του Γιούνκερ και το γεγονός ότι αυτός είναι ο εκλεγμένος και όχι ο διορισμένος πρόεδρος της Κομισιόν, προσδίδει παράλληλα πολύ μεγαλύτερη δύναμη στις κινήσεις του και άλλη πολιτική διάσταση στον κεντρικό του ρόλο.  

 * Ο Γιάννης Κοτόφωλος είναι δημοσιογράφος στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, με καταγωγή από την Δωρίδα

 

Τετάρτη, 8 Οκτωβρίου 2014

Ποιος θα διαλύσει το Facebook;

Υπάρχει μια διαρκής συζήτηση για τα social media και για το ποιο θα είναι το νέο κοινωνικό δίκτυο που θα εκθρονίσει το Facebook.

Η συζήτηση φούντωσε ξανά με την δημιουργία του Ello, ενός νέου μέσου κοινωνικής δικτύωσης. Αυτό είναι ίσως το κοινωνικό δίκτυο που θα γκρεμίσει το Facebook.

Πρωταθλητής και κυρίαρχος των social media θα γίνει εκείνο το κοινωνικό δίκτυο, λένε ειδικοί, που θα αποφασίσει να μοιραστεί τα κέρδη του με τους χρήστες του.

 Σήμερα, οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων εργάζονται εθελοντικά για αυτά τα κοινωνικά δίκτυα, χωρίς να πληρώνονται.

Όλα τα κέρδη πηγαίνουν στους ιδιοκτήτες των κοινωνικών δικτύων. Αυτοί που θα δημιουργήσουν ένα κοινωνικό δίκτυο το οποίο δεν θα είναι μονοφαγάς όπως το Facebook, και θα αντιληφθούν πως οι χρήστες του είναι, ουσιαστικά, εργαζόμενοι..
του κοινωνικού δικτύου - οπότε πρέπει να αμείβονται - θα πάρουν τα σώβρακα όλων των άλλων κοινωνικών δικτύων.

Σύμφωνα με την γνώμη ειδικών, είναι τόσο απλό.
Βέβαια, είναι πολύ πιθανό οι ιδιοκτήτες του Facebook, πριν να είναι αργά για αυτούς, να αντιληφθούν πως πρέπει να μοιραστούν με τους χρήστες τα κέρδη τους, ώστε να παραμείνει το Facebook κυρίαρχο.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ εκπροσώπων των Δήμων σε ΠΕΔ & ΚΕΔΕ

Από την Φωκίδα εξελέγησαν ο Γιώργος Καπεντζώνης για την ΠΕΔ και Κώστας Αντωνόπουλος για την ΚΕΔΕ

Πέντε ήταν οι συνδυασμοί που έλαβαν μέρος σήμερα στις εκλογές που έγιναν στη Λαμία για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Ενωσης Δήμων (ΠΕΔ) Στερεάς Ελλάδας και των εκπροσώπων στη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας ( ΚΕΔΕ).

Από τη Δωρίδα εξελέγησαν ο Δήμαρχος Γιώργος Καπεντζώνης για την ΠΕΔ και ο Αντιδήμαρχος Κώστας Αντωνόπουλος για την ΚΕΔΕ, οι οποίοι και θα εκπροσωπούν την Φωκίδα αφού από τον Δήμο Δελφών δεν εξελέγει κανένας.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα :

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ               (Ανεξάρτητη φιλοπασοκική)
Έλαβε 40 ψήφους και εξέλεξε 7 εκπροσώπους στην ΠΕΔ ( 5 δημάρχους και 2 δημοτικούς συμβούλους) και 3 για την ΚΕΔΕ

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ           (Νέα Δημοκρατία)
Έλαβε 39 ψήφους και εξέλεξε 7 εκπροσώπους για την ΠΕΔ ( 4 δημάρχους και 3 δημοτικούς συμβούλους) και 3 για την ΚΕΔΕ

ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΥΤΟΔΙΟΚΗΤΙΚΩΝ ( ΣΥΡΙΖΑ)
Έλαβε 26 σταυρούς και εξέλεξε 4 εκπροσώπους για την ΠΕΔ (2 δημάρχους και 2 δημοτικούς συμβούλους) και 2 για την ΚΕΔΕ .

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ (Ανεξάρτητη φιλονεοδημοκρατική)
Έλαβε 16 ψήφους και εξέλεξε 3 εκπροσώπους για την ΠΕΔ ( 1 δήμαρχο και 2 δημοτικούς συμβούλους) και 1 για την ΚΕΔΕ

ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ (ΚΚΕ)
Έλαβε 3 ψήφους και δεν εξέλεξε κανέναν εκπρόσωποΤρίτη, 7 Οκτωβρίου 2014

Ολοήμερο, μια ξένη γλώσσα και υπολογιστές ζητούν οι γονείς του Δημοτικού Σχολείου Λιδωρικίου

Τα παιδιά σχολάνε στις 12:30 και αποχωρούν με τα λεωφορεία στις 14:00, ενώ το διάστημα αυτό βρίσκονται εκτεθειμένα σε κίνδυνο.

 
Τη λειτουργία ολοήμερου, για να καλύψει το κενό από τις 12:30 που σχολάνε τα παιδιά, μέχρι τις 14:00 που περνούν τα λεωφορεία, ζητεί Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Λιδωρικίου. Επίθσης ζητούν  να μπει έστω και η διδασκαλία μιας ξένης γλώσσας, καθώς  και μάθημα υπολογιστών.

Ειδικότερα ο Σύλλογος  έστειλε έγγραφο στον Περιφερειακό Δ/ντή  Α/θμιας Εκπαίδευσης κ. Παλιαλέξη και κοινοποιείται στον Δ/ντή Α/θμιας Εκπ/σης       Φωκίδας, στη Αν. Δ/ντρια Δ.Σ. Λιδωρικίου, στον Δήμαρχο Δήμου Δωρίδος, στη Βουλευτή Φωκίδας, στον Αντιπεριφερειάρχη  και τα μέσα ενημέρωσης.
Στο έγγραφο τονίζεται :

Κύριε Διευθυντά,
σας γνωρίζουμε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Λιδωρικίου, συνεδρίασε εκτάκτως την Παρασκευή 3/10/2014 για τα εξής θέματα : 

1. Υπάρχει άμεση ανάγκη λειτουργίας ολοήμερου σχολείου, για τη φύλαξη των παιδιών μας μέχρι τις 2.00 μ.μ. που αναχωρούν τα λεωφορεία για τα χωριά. Τα παιδιά μας από τις 12.25 που σχολάνε έως τις 2.00 μ.μ. περιφέρονται στο Λιδωρίκι, με ότι κινδύνους αυτό συνεπάγεται. Επίσης ζητάμε τη λειτουργία του καθώς τα παιδιά μας έχουν καλύτερη επίδοση στα μαθήματα γιατί λύνονται όλες τους οι απορίες εκεί από το δάσκαλο. 
2. Ζητάμε να ξεκινήσει η διδασκαλία μίας τουλάχιστον ξένης γλώσσας και χειρισμού ηλεκτρονικού υπολογιστή. Στις δύσκολες αυτές ημέρες που διανύουμε, με τα οικονομικά όλων να είναι λιγοστά θα είναι για εμάς μια μεγάλη βοήθεια να διδάσκονται τα παιδιά μας στο σχολείο την απαραίτητη ξένη γλώσσα και το χειρισμό Η/Υ.
Κύριοι, κλείνοντας θα θέλαμε να σας ζητήσουμε να μας συμπαρασταθείτε εμπράκτως στην προσπάθειά μας να αποφύγουμε την υποβάθμιση της σχολικής μονάδας, καθώς αυτό θα έχει συνέπεια την υποβάθμιση όλης της τοπικής κοινωνίας αφού τα παιδιά μας είναι το μέλλον αυτού του τόπου.  

Ο Πρόεδρος
Βαγγέλης Βλαχοπάνος

Αρχίζουν οι αγώνες Κυπέλλου Φωκίδας

Του Τάσου Τσόλκα

Ξεκινά αυτό το Σαββατοκύριακο 11 και 12 Οκτωβρίου η πρώτη φάση των αγώνων κυπέλλου  Φωκίδας της περιόδου 2014-15

Το πρόγραμμα των αγώνων , τα γήπεδα που θα γίνουν και οι ώρες έχουν ως εξής :

ΣΑΒΒΑΤΟ, ώρα  13:45

Απόλλων Ευπαλίου - ΑΣ Τολοφώνα Ερατεινή       Γήπεδο Μαλαμάτων

ΣΑΒΒΑΤΟ, ώρα  15:30
Ησαΐας Δεσφίνας - Δωριείς Μανάγουλης                 Γήπεδο Δεσφίνας
Ανδρούτσος Γραβιάς - Αμφισσαικός                          Γήπεδο Γραβιάς
Αστέρας Ιτέας - Ολυμπιακός Κίρρας                           Γήπεδο Ιτέας

ΚΥΡΙΑΚΗ , ώρα  15:30     
Δωρικός Μαλαμάτων - Οιάνθη Γαλαξιδίου          Γήπεδο Μαλαμάτων

Ο αγώνας μεταξύ των ομάδων Ενωσης  Γλυφάδας - Αετός Λιδωρικίου αναβάλλεται.

Δεν αγωνίζεται ο  Κρισσαίος Χρισσού, που έχει περάσει απευθείας
από την κλήρωση στον 2ο Κύκλο του Κυπέλλου. 

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την κλήρωση που έγινε στην ΕΠΣ Φωκίδας , για τη Β΄ φάση  τα ζευγάρια θα είναι:

Ο νικητής του αγώνα Δωρικός Μαλαμάτων - Οιάνθη Γαλαξιδίου με το νικητή του αγώνα Αστέρας Ιτέας - Ολυμπιακός Κίρρας
Ο νικητής του αγώνα Ησαΐα Δεσφίνας - Δωριείς Μανάγουλης  με τον Κρισσαίο Χρισσού που πέρασε χωρίς αγώνα και
Ο νικητής του αγώνα Απόλλων Ευπαλίου - ΑΣ Τολοφώνα Ερατεινή με το νικητή του αγώνα Ανδρούτσος Γραβιάς - Αμφισσαικός.

Στην επόμενη, ημιτελική  φάση θα περάσει χωρίς αγώνα ο νικητής του ζευγαριού Ένωσης Γλυφάδας - Αετός Λιδωρικίου

Πρωτάθλημα Β΄ Κατηγορίας Φωκίδας

Αυτό το Σαββάτο 11 Οκτωβρίου ξεκινά και η Α΄ Φάση του πρωταθλήματος  Β΄ Κατηγορίας Φωκίδας.

Το πρόγραμμα των αγώνων :

ΑΕΤΟΣ ΛΙΔΩΡΙΚΙΟΥ – ΜΥΩΝΙΑ ΑΓΙΑΣ ΕΥΘΥΜΙΑΣ                ώρα 16:00, Γήπεδο Τολοφώνας

ΗΡΑΚΛΗΣ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙΟΥ – ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΜΦΙΣΣΑΣ    ώρα  17:00, Γήπεδο Μαλαμάτων

Ρεπό έχει η ομάδα του ΑΟ  ΣΑΛΩΝΑ