Ειδησεογραφικό blog για τη ΔΩΡΙΔΑ

* To "DORIDA news" είναι ανεξάρτητο ειδησεογραφικό blog, που στελεχώνεται από επαγγελματίες δημοσιογράφους και επιστήμονες συνεργάτες.Διευθύνεται από το δημοσιογράφο Περικλή Ν. Λουκόπουλο - mail, perilouko@yahoo.gr *

Σάββατο, 31 Μαΐου 2014

Τα τελικά αποτελέσματα των Δημοτικών και οι ψήφοι που έλαβαν οι Συνδυασμοί

Δόθηκαν από το Πρωτοδικείο Άμφισσας τα τελικά αποτελέσματα των Δημοτικών Εκλογών της 18ης Μαΐου στο Δήμο Δωρίδας και οι ψήφοι που πήρε κάθε Συνδυασμός αναλυτικά.

Μετά την επεξεργασία που θα κάνουμε θα παρουσιάσουμε αναλυτικά και τις ψήφους που πήρε κάθε υποψήφιος σε όλους του συνδυασμούς και στις τέσσερις Δημοτικές Ενότητες.


Παρασκευή, 30 Μαΐου 2014

Ο δρόμος Χάνια - Παραλία Σεργούλας

Το έργο της αποκατάστασης του δρόμου από τα Χάνια έως την Παραλία Σεργούλας αναμένεται να ολοκληρωθεί σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε η Αντιπεριφερειάρχης Γιώτα Γαζή , εγκρίθηκαν από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας τα παρακάτω έργα για την Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδος

 • Έγκριση αποτελέσματος της ανοιχτής δημοπρασίας του έργου «Αποκατάσταση ερείσματος και πρανών έναντι μουσείου Δελφών», προϋπολογισμού 70.000 ευρώ με Φ.Π.Α.
 • Έγκριση παράτασης χρονοδιαγράμματος του έργου «Αποκατάσταση επαρχιακού δρόμου Χανίων – Σεργούλας», προϋπολογισμού 185.000 ευρώ με Φ.Π.Α.
Με 9 θέματα στην ατζέντα συνεδριάζει τη Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο Δωρίδας

Με 9 θέματα στην ατζέντα συνεδριάζει τη Δευτέρα  2 Ιουνίου στις 7:00 το απόγευμα  στο Λιδωρίκι το Δημοτικό Συμβούλιο Δωρίδας

Τα θέματα που θα συζητηθούν και οι αντίστοιχοι εισηγητές τους σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη που κοινοποίησε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θανάσης Κοκμοτός είναι :  
 1. Χορήγηση άδειας υπαίθριου στάσιμου εμπορίου (ΚΑΝΤΙΝΑΣ) στην Τ.Κ. Σεργούλας της Δ.Ε. Ευπαλίου στον κ. Σκρέκα Ευθυμίου του Αποστόλου. (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Καλλιαμπέτσος Παναγιώτης)
 2. Παραχώρηση χρήσης χώρου δημοτικού ακινήτου, χωρίς αντάλλαγμα, σε ναυταθλητικό σύλλογο Γλυφάδας. (Εισηγητής: Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Θανάσης Κοκμοτός)
 3. Αποδοχή πίστωσης ποσού 77.283,90€ για κάλυψη δράσεων πυροπροστασίας (ΣΑΤΑ – Πολιτική προστασία 2014), αναμόρφωση Προϋπολογισμού εσόδων και εξόδων του Δήμου οικονομικού έτους 2014, τροποποίηση τεχνικού προγράμματος και ψήφιση πιστώσεων. (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Καραχάλιος Δημήτριος)
 4. Πρόσληψη προσωπικού ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου δίμηνης απασχόλησης (πρόσληψη ναυαγωσωστών και προσωπικού πυρασφάλειας) (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Αντωνόπουλος Κωνσταντίνος)
 5. Παράταση προθεσμίας εκτέλεσης του έργου «Αποκατάσταση μνημείου Τ.Κ. Παλαιοξαρίου Δ.Ε. ΕΥΠΑΛΙΟΥ». (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Καλλιαμπέτσος Παναγιώτης)
 6. Έγκριση 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Έργου (Α.Π.Ε.) με τίτλο «Δημοτική οδοποιία Δ.Ε. Τολοφώνος» με Αριθ. Μελέτης 1/2013. (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Καλλιαμπέτσος Παναγιώτης)
 7. Έγκριση 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Έργου (Α.Π.Ε.) με τίτλο «Τσιμεντοστρώσεις δημοτικών δρόμων» με Αριθ. Μελέτης 8/2013. (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Καλλιαμπέτσος Παναγιώτης)
 8. Εισήγηση για έγκριση και παραλαβή της μελέτης «Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων Εξωτερικά Δίκτυα Ύδρευσης Διακοπίου – Στίλιας – Δωρικού και Πεντάπολης Δ.Ε. Λιδωρικίου». (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Καλλιαμπέτσος Παναγιώτης)
 9. Διαγραφές τελών από βεβαιωτικούς καταλόγους. (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Αντωνόπουλος Κωνσταντίνος)


ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΕΠΟΜΕΝΟΥΣ ΟΚΤΩ ΜΗΝΕΣ ΘΑ ΚΡΙΘΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

Του ΘΑΝΑΣΗ ΛΟΥΚΟΠΟΥΛΟΥ *

Η επικοινωνιακή διαχείριση των αποτελεσμάτων των ευρωεκλογών , τελειώνει κάπου εδώ . Τώρα αρχίζει η διαχείριση των παρεπομένων και των συνεπειών τους, που θα είναι δύσκολη ,επίπονη και σε κάθε περίπτωση αποκαλυπτική.

Ο χρόνος δεν είναι απεριόριστος, για στοχευμένους και εμπνευσμένους σχεδιασμούς, για σοβαρό προγραμματισμό και για τολμηρό όσο και αποτελεσματικό κυβερνητισμό.

Πάνω σε αυτές τις τρείς κρίσιμες παραμέτρους ,θα κινηθούν τα πολιτικά γεγονότα , οι ζυμώσεις και οι πολιτικο-κομματικές ανακατατάξεις, τους επόμενους μήνες.

Αν οι προσπάθειες είναι επιτυχείς, τότε θα μπορούν οι πολίτες να προσβλέπουν με αισιοδοξία , στην αναστροφή της εφιαλτικής κατάστασης που έχει δημιουργηθεί στη χώρα.

Αν αποτύχουν ,τότε ο αδιέξοδος φαύλος κύκλος της οικονομικής καχεξίας, της λιτότητας και της πολιτικής αστάθειας, θα συνεχιστεί με απρόβλεπτες συνέπειες.

Σε κάθε περίπτωση, φαίνεται ότι έχει γίνει αντιληπτό από όλες τις πολιτικές δυνάμεις, πως αν επιχειρηθεί να αντιμετωπιστούν τα σαφή μηνύματα που έστειλαν οι πολίτες με την ψήφο τους στην ευρωκάλπη, με στενά κομματικά και προσωπικά κριτήρια, τότε είναι βέβαιο ότι η χώρα θα συνεχίσει να κινείται στο πεδίο της αδρανούς διαχείρισης και των μετέωρων βημάτων.

Επιπλέον, η γνωστή πεπατημένη στον τρόπο αντιμετώπισης της κρίσης, θα πάρει μόνιμα , διαρκή και διαρθρωτικά χαρακτηριστικά, καθώς δεν θα λειτουργεί - μεταξύ των άλλων - ένα ολοκληρωμένο εθνικό σχέδιο , παραγωγικής αλλά και κοινωνικής ανασυγκρότησης, ως συνέπεια των παραμορφωτικών χαρακτηριστικών , που προαναφέρθηκαν.

Γράφτηκαν πολλά αυτές τις μέρες , για τα πολιτικά μηνύματα που έστειλαν οι πολίτες , με την ψήφο τους.

Για το εάν όντως στοιχειοθετούν ανατροπή του πολιτικού σκηνικού και αλλαγή των πολιτικών δεδομένων.

Για την ιστορική πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ και την μεγάλη υποχώρηση των κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού.

Για τις ανακατατάξεις που επέρχονται στον κεντροδεξιό και κεντροαριστερό χώρο .

Για το αν πρέπει να γίνουν πρόωρες εκλογές και όλα τα συνακόλουθα.

Εκείνο ωστόσο που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί ,είναι ότι οι ψηφοφόροι θέλησαν με τον πιο τρανταχτό τρόπο να διαμηνύσουν , ότι η χώρα δεν μπορεί να συνεχίσει με την ίδια πολιτική ατζέντα θεμάτων , ούτε με την τις ίδιες κυβερνητικές προτεραιότητες και στοχεύσεις .

Επίσης ότι σε αυτή την κρίσιμη καμπή ,οι πρόωρες εκλογές θα επέτειναν την ανασφάλεια και το κυριότερο θα ανέκοπταν την ροή γεγονότων και προσπαθειών , που μετά από πολύ καιρό ,έχουν πιθανότητες επιτυχίας στα δύο κορυφαία ζητήματα , της απομείωσης του χρέους και της χρηματοδότησης αναπτυξιακών προγραμμάτων ,που θα λύσουν πολλά ενδημικά προβλήματα ,στην οικονομία της χώρας.

Ένα είναι αυτό που πρέπει να απαντηθεί άμεσα και με τον πλέον αξιόπιστο τρόπο .

Τι συγκεκριμένα πρέπει να γίνει μέχρι τις βουλευτικές εκλογές, ώστε και η κυβέρνηση να προωθήσει, με επιτυχία φυσικά, τα δύο αυτά κορυφαία ζητήματα . Και να επανεκτιμηθούν και επανασχεδιαστούν, ορισμένα ,έστω, θέματα που μετ’επιτάσεως θέτει η αντιπολίτευση .

Αρκεί για παράδειγμα , ένας τυπικός ανασχηματισμός της κυβέρνησης με οριακές βελτιώσεις της ακολουθούμενης πολιτικής;

Και από την άλλη πλευρά , θα λειτουργήσει ως προωθητική δύναμη , η μονότονη και μονοδιάστατη πίεση του ΣΥΡΙΖΑ, για πρόωρη προσφυγή στις βουλευτικές κάλπες ,χωρίς να κατατίθενται στο τραπέζι του εθνικού διαλόγου , εναλλακτικές προτάσεις;

Από τις απαντήσεις , θα κριθούν πολλά.

Πάντως το επόμενο 8μηνο , μέχρι την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας ,θα είναι το χρονικό διάστημα των μεγάλων προκλήσεων και για κυβέρνηση και για αντιπολίτευση .

Θα κριθεί αν τα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού , μπορούν να ρυθμίσουν επιτυχώς το χρέος, να μην επιβάλλουν νέα μέτρα και να δώσουν την επιβαλλόμενη αναπτυξιακή διέξοδο . Κάτι που αν επιτευχθεί, θα επαναφέρει την χαμένη αξιοπιστία σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Θα κριθεί ακόμα, αν ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να γίνει κόμμα κυβερνητικής εξουσίας, παρουσιάζοντας ολοκληρωμένες εναλλακτικές προτάσεις και προγράμματα.

Κόμμα συγκροτημένο και συνεκτικό, που να δημιουργεί πλειοψηφικό ρεύμα, όχι με την άρνηση και την καταγγελία , αλλά με την προσφορά του στον εθνικό διάλογο, για την παραγωγική και κοινωνική ανασυγκρότηση, που είναι βέβαιο ότι θα ξεκινήσει . Με αυτό το πλεονέκτημα, είναι σίγουρο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποκτά αέρα, εν δυνάμει κυβέρνησης . 

* O Θανάσης Λουκόπουλος είναι πολιτικός συντάκτης , μέλος της ΕΣΗΕΑ, με καταγωγή από την Δωρίδα  

Πέμπτη, 29 Μαΐου 2014

Σειρά έργων στο οδικό δίκτυο Δωρίδας για συντήρηση και αποκατάσταση ζημιών

Δημοπρατήθηκε από την Περιφέρεια Φωκίδας το έργο «Συντήρηση και αποκατάσταση ζημιών και εκτέλεση εργασιών για την βελτίωση της οδικής ασφάλειας στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο της Π.Ε. Φωκίδας» προϋπολογισμού 1.600.000 €.

Όπως ανακοίνωσε η Αντιπεριφερειάρχης Γιώτα Γαζή, προβλέπεται να γίνει συντήρηση και βελτίωση τμημάτων του Εθνικού και Επαρχιακού δικτύου της Π.Ε. Φωκίδας.

Σε πολλά τμήματα η υφιστάμενη άσφαλτος των τμημάτων έχει χάσει εντελώς την ικανότητα πρόσφυσης με το υπόστρωμα.

Επίσης υπάρχει πτώση βράχων στο οδόστρωμα, καταστραμμένα στηθαία και ανάγκη για τοποθέτηση νέων στηθαίων ασφαλείας σε διάφορες χιλιομετρικές θέσεις καθώς και διαγράμμιση.
Ειδικότερα τα έργα που θα γίνουν στη Δωρίδα είναι :

ΕΠΙ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΙΤΕΑΣ – ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ
 1. Αντικατάσταση φθαρμένων στηθαίων ασφαλείας στις θέσεις:
  • Λαρνάκι – Ιτέας
  • Ιτέα – Ναύπακτος, προς κόμβο σκουπιδιών Ιτέας
  • Μετά το Γαλαξίδι
  • Μετά τον Άγιο Βασίλη Γαλαξιδίου
  • Πριν τους Άγιους Πάντες
  • Πριν τον Πάνορμο
  • Πριν τον Άγιο Νικόλαο
  • Μετά τον Άγιο Νικόλαο
  • Σεργούλα
 2. Aντικατάσταση φθαρμένων στηθαίων ασφαλείας στη Γέφυρα Μόρνου με την αποκατάσταση της βάσης έδρασης.
 3. Τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας στην περιοχή προς Τριταία.
 4. Διαγράμμιση πλήρης σε διάφορες χιλιομετρικές θέσεις, ενδεικτικά αναφέρουμε:
  • Ιτέα – Γαλαξίδι
  • Στροφή Ανεμοκάμπι
  • Είσοδος Αγίων Πάντων
  • Είσοδος Ερατεινής
  • Κόμβος Τολοφώνας
  • Άγιος Νικόλαος
  • Είσοδος Χανίων – Σεργούλας
 5. Σους Άγιους Πάντες (περιοχή Χαμοπάσα), θα κατασκευαστούν βάσεις στήριξης στηθαίου ασφαλείας τεχνικών έργων ικανότητας συγκράτησης.
 6. Επίστρωση με ασφαλτική στρώση κυκλοφορίας στις παρακάτω χιλιομετρικές θέσεις:
  • Ευθεία Γαλαξιδίου σε μήκος 200 μέτρων.
  • Περιοχή πριν τα τούνελ στους Άγιους Πάντες σε μήκος 100 μέτρων.
  • Περιοχή μετά τους Άγιους Πάντες σε μήκος 1.500 μέτρων.
  • Περιοχή πριν τον Πάνορμο σε μήκος 500 μέτρων.
  • Πριν την είσοδο Ερατεινής σε μήκος 600 μέτρων.
  • Έξοδος Ερατεινής προς Delphi Βeach σε μήκος 400 μέτρων.
  • Είσοδος Χανίων σε μήκος 100 μέτρων.
  • Περιοχή πριν το Καστράκι σε μήκος 300 μέτρων.
 7. Στην περιοχή Κλοβίνο θα κατασκευαστεί τοίχος αντιστήριξης.
 8. Θα γίνει η κατασκευή οπλισμένου τοιχίου αντιστήριξης ύψους 3 μέτρων και μήκους 70 μέτρων στο Μοναστηράκι (περιοχή Προσφυγικά)
Επι του Επαρχιακού Δρόμου Αμυγδαλιάς, Σώταινας, Μηλέας, Στίλιας, Περιθιώτισσας, Ποτιδάνιας, Παλαιοξάρι, Τειχιου:

α) μετά την έξοδο του Δ.Δ ΤΕΙΧΙΟΥ προς ΠΑΛΑΙΟΞΑΡΙ (κατολίσθηση)
 1. Κατασκευή συρματοκιβωτίων στο ανάντη πρανές του δρόμου.
 2. Κατασκευή στραγγιστηρίου απορροής υπογείων υδάτων.
 3. Προβλέπεται εκσκαφή του οδοστρώματος.
 4. Κατασκευή οδοστρωσίας.
 5. Προβλέπεται διαγράμμιση του νέου ασφαλτικού οδοστρώματος.

β) επί του ιδίου ΕΠΑΡΧΙΑΚΟΥ πριν το Παλαιοξάρι (κατολίσθηση)

Ανατολικά του υπάρχοντος ρέματος:
 1. Εκσκαφή σε όλο το μήκος και πλάτος του οδοστρώματος μήκους περίπου 22,00μ.
 2. Κατασκευή νέου κιβοτοειδούς οχετού.
 3. Κατασκευή συρματωκιβωτίων.
 4. Κατασκευή οδοστρωσίας.
 5. Διαγράμμιση του νέου ασφαλτικού οδοστρώματος.
 6. Κατασκευή στραγιστηρίων και επενενδεδυμένης τάφρου.
Δυτικά του υπάρχοντος ρέματος:
 1. Καθαίρεση του υπάρχοντος οχετού.
 2. Εκσκαφή σε όλο το μήκος και πλάτος του υπάρχοντος οδοστρώματος.
 3. Κατασκευή συρματοκιβωτίων.
 4. Κατασκευή στραγιστηρίων και επενενδεδυμένης τάφρου.
 5. Κατασκευή οδοστρωσίας.
 6. Διαγράμμιση του νέου ασφαλτικού οδοστρώματος.

Επι της Παλαιάς Ε.Ο απο  ΦΡΑΓΜΑ ΜΟΡΝΟΥ προς Ευπάλιο  έως Διασταύρωση Δ.Δ ΚΑΜΠΟΥ, σε διαφορετικές θέσεις:

α) Χ.Θ= 9+100
Παρουσιάζει καθιζήσεις σε μήκος περίπου 80,00.μ. Απαιτείται εκσκαφή, επίχωση, υπόβαση, βάση, ασφαλτική προεπάλειψη, ασφαλτοτάπητας Α.265. Θα κατασκευασθεί στραγγηστήριο, επενενδεδυμένη τάφρο, καθώς και σωληνωτός οχετός Φ100.μ με φρεάτιο ανάντη και τοιχίο κατάντη.

β) Χ.Θ = 11+400
Παρουσιάζει καθίζηση του οδοστρώματος. Απαιτείται εκσκαφή, επίχωση, υπόβαση μεταβλητού πάχους, τσιμεντώστρωση, ασφαλτική ισοπεδωτική στρώση, κατασκευή ενός σωληνωτού οχετού.

γ) Χ.Θ = 13 + 0,00
Παρουσιάζει καθιζήσεις. Απαιτείται εκσκαφή, επίχωση, υπόβαση, βάση, ασφαλτική προεπάλειψη και ασφαλτοτάπητας κυκλοφορίας, κατασκευή στραγγιστηριού, και επενενδεδυμένη τάφρος.

δ) Χ.Θ = 14 + 500
Απαιτείται εκσκαφή, κατασκευή επιχώματος, οδοστρωσία(υπόβαση, βάση), ασφαλτοτάπητας, στραγγηστήρι, επενενδεδυμένη τάφρος, κατασκευή νέου σωληνωτού οχετού.

ε) Χ.Θ = 14 + 700
Παρουσιάζει καθίζηση του οδοστρώματος. Απαιτείται εκσκαφή, επίχωση, υπόβαση, τσιμεντώστρωση, ασφαλτική ισοπεδωτική στρώση.

ζ) Χ.Θ = 14 + 800
Κατασκευή ασφαλτικής ισοπεδωτικής στρώσης σε μήκος περίπου 50.μ.

η) Χ.Θ = 19 + 600 και Χ.Θ = 22 + 700
Παρουσιάζει καθίζηση του οδοστρώματος. Απαιτείται εκσκαφή, υπόβαση, τσιμεντόστρωση, ασφαλτική ισοπεδωτική στρώση.

θ) καθαρισμός υπαρχόντων τεχνικών έργων απορροής ομβρίων υδάτων.

ι) Χ.Θ = 7 + 900 ( ΓΈΦΥΡΑ)
θα κατασκευασθεί ασφαλτική αντιολισθηρή στρώση συνολικού μήκους περίπου 150,00.μ.
Συγχαρητήριο μήνυμα Κ. Παπαθανασίου στους εκλεγμένους της αυτοδιοίκησης


Αισθάνομαι την ανάγκη να απευθύνω τις θερμότερες ευχές μου για επιτυχία στο έργο τους όσων εξελέγησαν στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές στον τόπο μας.
 
Συγκεκριμένα, εκφράζω συγχαρητήρια, για τη ξεκάθαρη νίκη τους στις Περιφερειακές εκλογές, στο νέο Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη, στο νέο Αντιπεριφερειάρχη Φωκίδας Γιάννη Ράμμο και στους νεοεκλεγέντες Περιφερειακούς Συμβούλους τους.

Επίσης, οφείλω να συγχαρώ τους Δημάρχους Δελφών Θανάση Παναγιωτόπουλο και Δωρίδος Γιώργο Καπεντζώνη για την ανάδειξή τους στο Δημαρχιακό αξίωμα.

Βεβαίως, θερμά συγχαρητήρια ανήκουν στους εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους, αλλά και σε όλους εκείνους πού μετείχαν στις εκλογές και δεν κατόρθωσαν να εκλεγούν ασκούντες το δημοκρατικό τους δικαίωμα με υπευθυνότητα.

Στη δύσκολη συγκυρία πού βιώνει η πατρίδα μας απαιτείται συμφωνία όλων των αυτοδιοικητικών παραγόντων, ανεξάρτητα αν ο λαός τους έταξε στη συμπολίτευση ή στην αντιπολίτευση, για ριζική ανατροπή όσων έχουν οδηγήσει τις τοπικές μας κοινωνίες στη σημερινή κατάσταση.

Νομίζω ότι είναι ιστορική ευκαιρία η διοίκηση των δύο Δήμων του νομού μας να τεθεί σε νέες βάσεις σύνθεσης και ειλικρινούς συνεργασίας.

Η κοινωνία ήταν και θα συνεχίσει να είναι ο κριτής όλων μας.

Κώστας Παπαθανασίου
Υποδιοικητής ΙΚΑ - ΕΤΑΜ

Μήνυμα της Αντιπεριφερειάρχη Γιώτας Γαζή στους μαθητές για τις Εξετάσεις


 
Αγαπητοί, μαθητές και μαθήτριες,

Από βάθος καρδιάς σας εύχομαι Καλή Επιτυχία! Κουράγιο δύναμη, υπομονή και συνεχή προσπάθεια για τα δύσκολα που έρχονται στη ζωή σας.

Σήμερα ολοκληρώνεται ο κύκλος της μαθητικής σας ζωής και ταυτόχρονα ανοίγει ένας καινούργιος. Ένας κύκλος δύσκολος, κοπιαστικός αλλά συνάμα αναγκαίος κι ελκυστικός.

Είμαι σίγουρη, ότι εξοπλισμένοι με την απαραίτητη γνώση που πήρατε από τους καθηγητές σας θα δώσετε τον καλύτερό σας εαυτό, για το αύριο το δικό σας αλλά και της πατρίδας.

Στους γονείς σας, που πάντα βρίσκονται πλάι σας, εύχομαι επίσης δύναμη για να στηρίξουν τον αγώνα σας.

Τετάρτη, 28 Μαΐου 2014

Ελπίδες για να ξεκινήσει από καλοκαίρι το ferry boat Άγιος Νικόλαος - Αίγιο

Θετικά είναι τα νέα για την επαναλειτουργία του ferry boat Αίγιο-Άγιος Νικόλαος, σύμφωνα με δημοσίευμα του filodimos.gr.

Ειδικότερα και σύμφωνα με ρεπορτάζ που υπογράφει η Πέπη Σπηλιωτοπούλου αναφέρει:

Το δρόμο της επαναλειτουργίας παίρνει η πορθμειακή γραμμή Αίγιο-Άγιος Νικόλαος, όπως προκύπτει από έγγραφο της ναυτικής εταιρείας "Κατωνήσι Ελαφονήσου" που εξέτασε και δέχτηκε την πρόταση για δρομολόγηση οχηματαγωγού/επιβατηγού πλοίου και ξεκίνησε ήδη τις απαιτούμενες διαδικασίες στο ΥΕΝ για να αδειοδοτηθεί η γραμμή!

Το έγγραφο έφτασε την Παρασκευή στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Αιγιαλείας και στο γραφείο Δημάρχου και το παρουσιάζει σήμερα σε αποκλειστικότητα το filodimos.gr, πιστοποιώντας έτσι τη θετική εξέλιξη για το θέμα, που έχει προαναγγελθεί εδώ και καιρό εκ μέρους του Λιμενικού Ταμείου αλλά και αποδεικνύοντας πως το θέμα δεν είχε ξεχαστεί εκ μέρους των αρμοδίων.

Μετά από σειρά επαφών, λοιπόν, η εταιρεία δηλώνει την απόφασή της να δρομολογήσει το επιβατηγό/οχηματαγωγό "ΑΓΙΑΝΑΚΗΣ" για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες τις πορθμειακής γραμμής και η έναρξη της λειτουργίας εξαρτάται πλέον από το αρμόδιο Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου, όπου η "Κατωνήσι Ελαφονήσου" έχει καταθέσει αίτηση αδειοδότησης.

Αναλυτικά, το έγγραφο που υπογράφεται από τους διαχειριστές της εταιρείας, αναφέρει τα εξής:

"Μετά τις συνεχείς συναντήσεις εργασίας που είχαμε τους τελευταίους δύο μήνες στην Αθήνα, τις τηλεφωνικές επικοινωνίες σχετικά, την αποστολή στην εταιρεία μας στατιστικών στοιχείων της κίνησης της πορθμειακής γραμμής Αιγίου-Αγίου Νικολάου αλλά και από την 14/05/2014 συνάντηση συνεργασίας που είχαμε μαζί σας (σ.σ. με τον κ. Γιάννη Τοχμιτζόγλου, με την ιδιότητά του ως προέδρου του ΔΛΤΑ) και με το δήμαρχο Αιγιαλείας κ. Στάθη Θεοδωρακόπουλο στην παραλία του Αιγίου, σχετικά με την ενεργοποίηση από εμάς της πορθμειακής γραμμής Αιγίου-Αγίου Νικολάου, η εταιρεία μας αποφάσισε να δρομολογήσει το επιβατηγό/οχηματαγωγό μας στη διαδρομή Αιγίου-Αγίου Νικολάου, συμβάλλοντας έτσι στην ανάπτυξη της περιοχής.

Για το σκοπό αυτό έχουμε ήδη ξεκινήσει τις απαιτούμενες διαδικασίες στο ΥΕΝ προκειμένου να αδειοδοτηθεί η πορθμειακή γραμμή.

Παρακαλώ όπως έχετε υπ'όψιν σας ότι η τελική απόφαση της ενεργοποίησης της εν λόγω πορθμειακής γραμμής, θα ολοκληρωθεί όταν όλοι οι παράγοντες είναι θετικοί για την εύρυθμη λειτουργία του πλοίου και της εταιρείας. Φυσικά η εταιρεία δε φέρει καμία ευθύνη και υποχρέωση σε περίπτωση που δεν ευοδωθεί το άνοιγμα της αναφερομένης γραμμής, για οποιοδήποτε λόγο".

Φως στον ορίζοντα του Κορινθιακού λοιπόν, για να ξανανοίξει η γραμμή Αγίου Νικολάου - Αιγίου που τόσο σημαντική είναι στην καθημερινότητα των πολιτών της Δωρίδας, στον τουρισμό και στην οικονομία της περιοχής.

Αν θα ξημερώσουν ταξίδια και δεν ξαναπέσουμε στο σκοτάδι της απραξίας, θα φανεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Ευχαριστήριο μήνυμα από τον νέον Αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Ράμμο

Φίλες και φίλοι,
Μετά το εκλογικό αποτέλεσμα της 25ης Μαΐου, θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά όλους εσάς που μας τιμήσατε με τη ψήφο σας και παράλληλα να εκφράσω το συναίσθημα ευθύνης που με διακατέχει.
 
Όλοι μαζί, σεβόμενοι την επιλογή του καθενός, θα ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να ανοίξουμε μια νέα δημιουργική σελίδα, καθώς εκείνα που μας ενώνουν είναι πολύ περισσότερα.

Τα επόμενα πέντε χρόνια μας περιμένει σκληρή δουλειά, την οποία θα κάνουμε, με όπλα μας το ήθος, την ειλικρίνεια, τη συνέπεια, τις αξίες, την αξιοπρέπεια και τη δικαιοσύνη. 

Όλοι έχουμε έναν κοινό στόχο: Να συνεργαστούμε και να πάμε τον τόπο μας πιο ψηλά.
   
Με ιδιαίτερη τιμή
Γιάννης Ράμμος

Τρίτη, 27 Μαΐου 2014

Οι σταυροί προτίμησης των υποψηφίων ευρωβουλευτών και ποιοί εκλέγονται

Έχουν ήδη καταμετρηθεί οι σταυροί σε πάνω από το 31% των ψηφοδελτίων της κάλπης για την ευρωβουλή και ξεχώρισαν οι πρώτοι που εκλέγονται και ευρωβουλευτές.
 
Η σειρά αυτή πλέον είναι δύσκολο να αλλάξει σύμφωνα με πολιτικούς αναλυτές . Η καταμέτρηση συνεχίζεται και ο τελικός αριθμός σταυρών  που θα πάρει κάθε υποψήφιος πρέπει να τους υπολογίζουμε στους τριπλάσιους από αυτούς που έχουν πάρει μέχρι τώρα στο 31% των καταμετρηθέντων.
 
Με μαύρα γράμματα αυτοί που εκλέγονται από κάθε κόμμα.  
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 

Μαζικά οι αστυνομικοί ψήφισαν Χ. Α. Στρατηγοί οι δύο ευρωβουλευτές της

Οι αστυνομικοί ψήφισαν ξανά μαζικά τη Χρυσή Αυγή, σε ποσοστό που ίσως υπερβαίνει το 50%. Παρ' ότι οι ένστολοι «διασκορπίστηκαν» σε περισσότερα και διαφορετικά εκλογικά τμήματα από τις βουλευτικές εκλογές του 2012, πάλι εμφανίζονται να «γιγαντώνουν» το ποσοστό του ακροδεξιού κόμματος..

Σύμφωνα με tovima.gr, συνολικά 2.738 αστυνομικοί ψήφισαν ανά 150-200 άτομα σε κάθε ένα από το 1014 ως το 1029 εκλογικά τμήματα, καθώς και από το 1046 έως το 1048, σε σχολεία της οδού Αμπελακίων και Αχαΐας, στην Αθήνα, κοντά στο αστυνομικό μέγαρο της λεωφόρου Αλεξάνδρας.
Είναι ενδεικτικό ότι κατά μέσο όρο σε αυτά τα 18 εκλογικά τμήματα (σε κάθε ένα ψήφιζαν περίπου 400-480 άτομα, από τα οποία οι 150 έως 200 ήταν αστυνομικοί) η Χρυσή Αυγή έλαβε από 16,32% ως 22,32% όταν ο μέσος όρος της στην Α' Αθηνών ήταν 7,81%.

Είναι ακόμη χαρακτηριστικό ότι σε γειτονικά εκλογικά κέντρα, όπως το 1001 ή το 1030, όπου ψήφιζαν μόνο πολίτες, το ποσοστό του ακροδεξιού κόμματος ήταν 8,8% και 9% αντιστοίχως. Δηλαδή, πιο απλά, όπου ψήφιζαν οι αστυνομικοί το ποσοστό της Χρυσής Αυγής υπερδιπλασιαζόταν.
Πιο αναλυτικά, στο 1047 εκλογικό τμήμα η Χρυσή Αυγή έλαβε 22,32%, στο 1022 πήρε 21,18%, στο 1020 έλαβε 20% ενώ το «χαμηλότερο» ποσοστό το έλαβε στο 1029 τμήμα με... μόλις 16,54%.

Όπως ανέφεραν αναλυτές των αποτελεσμάτων, «το γεγονός ότι σε αυτά τα τμήματα ποσοστό περίπου 30-40% είναι αστυνομικοί σε συνδυασμό με τα δεδομένα των προηγούμενων εκλογών, δείχνει ότι παρά τον θόρυβο που είχε δημιουργηθεί για τις σχέσεις ΕΛ.ΑΣ.- Χρυσής Αυγής, ακόμη περισσότεροι αστυνομικοί ψήφισαν το ακροδεξιό κόμμα».
Σημειώνεται ότι σε εκλογικά τμήματα που ψήφισαν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. από το αρχηγείο της λεωφόρου Κατεχάκη το ποσοστό της Χρυσής Αυγής ήταν 13-15%.

ΔΥΟ ΣΤΡΑΤΗΓΟΙ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ Χ.Α.

Στο πλαίσιο αυτό δίνεται και η εξήγηση πως εξελέγησαν ευρωβουλευτές και οι δυο στρατηγοί της Χρυσής Αυγής.  Επιτήδειος και Συναδινός, από τα μέχρι στιγμής στοιχεία έχουν ψηφιστεί από 8000 χρυσαυγίτες και ετοιμάζουν κουστούμια για Βρυξέλλες.

Πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι μετά από τα προχθεσινά αποτελέσματα και με την άνετη εκλογή των δύο στρατηγών, αναμένεται ότι στις εθνικές εκλογές  ο αριθμός των απόστρατων που θα σπεύσουν να βάλουν το όνομά τους στα ψηφοδέλτια της Χρυσής Αυγής θα είναι αυξημένος.

Έτσι το μήνυμα που πέρασαν οι δυο στρατηγοί στους εν ενεργεία είναι το μεγαλύτερο θέμα. Και άντε να δούμε πως η ηγεσία τώρα θα συμμαζέψει τα πράγματα, ειδικά στους πιτσιρικάδες.

Από το κακό στο χειρότερο πάμε…
 
 
 

Δευτέρα, 26 Μαΐου 2014

Ποιοί εκλέγονται στην Ευρωβουλή

Με καταμετρημένο  το 12% περίπου των σταυρών, ήδη είναι φανερό ποιοί μπαίνουν στο Ευρωκοινοβούλιο μετά τη χθεσινή εκλογική αναμέτρηση.
 
Οι νέοι Έλληνες Ευρωβουλευτές σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ είναι οι ακόλουθοι:

Από τον ΣΥΡΙΖΑ, οι Μανώλης Γλέζος, Σοφία Σακοράφα, Δημήτρης Παπαδημούλης, Κωνσταντίνα Κούνεβα, Γεώργιος Κατρούγκαλος, Κων. Χρυσόγονος.
 
Από τη ΝΔ, οι Μανώλης Κεφαλογιάννης, Μαρία Σπυράκη, Θεόδωρος Ζαγοράκης, Ελίζα Βόζεμπεργκ, Γιώργος Κύρτσος.
 
Από τη Χρυσή Αυγή, οι Ελευθέριος Συναδινός, Λάμπρος Φουντούλης, Γεώργιος Επιτήδειος
 
Από την Ελιά, οι Νίκος Ανδρουλάκης και Εύα Καϊλή
 
Από το Ποτάμι, οι Γεώργιος Γραμματικάκης και Μιλτιάδης Κύρκος
 
Από το ΚΚΕ, οι Κων. Παπαδάκης και Σωτήρης Ζαριανόπουλος
 
Από τους Ανεξάρτητους Έλληνες ο Νότης Μαριάς
 

Πηγή : Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων


 

Τα τελικά των ευρωεκλογών στη Δωρίδα

Στις χθεσινές ευρωεκλογές στη Δωρίδα , από 17.049 εγγεγραμμένους  , ψήφισαν 7.638, είχαμε δηλαδή μια αποχή 55,2%.

Τα τελικά αποτελέσματα, ψήφοι και ποσοστά, σε 66 από 66 εκλογικά τμήματα είναι :

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                          2.299  -  30,85%
ΣΥΡΙΖΑ                                                 1.638  -  21.98%

ΕΛΙΑ – ΠΑΣΟΚ                                       790  -  10,60%
ΧΡΥΣΗ  ΑΥΓΗ                                         602  -  8,08%

ΚΚΕ                                                           526  -  7,06%
ΑΓΡΟΤ.ΚΤΗΝΟΤΡΟΦ.ΚΟΜΜΑ         302  -  4,05%

ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ                                            254  -  3,41%
ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΥΝΗΓΩΝ        206  -  2,76%

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ                 204  -  2,74%
ΛΑΟΣ                                                        104  -  1,40%

Όλα τα υπόλοιπα τριάντα δύο (32)μικρά κόμματα που συμμετείχαν στις εκλογές πήραν το καθένα ποσοστό πολύ κάτω του 1%, συγκεντρώνοντας συνολικά ένα ποσοστό 7,03%.

Ο Γ.Τσουκαλάς με καταγωγή από Ευπάλιο επανεξελέγει Δήμαρχος Ελευσίνας με 64%

Ο Γιώργος Τσουκαλάς, που έχει καταγωγή από την μητέρα του από το Ευπάλιο Δωρίδας , επανεξελέγει Δήμαρχος Ελευσίνας , ως ανεξάρτητος, με το θριαμβευτικό ποσοστό 64,5%.

Ο Γιώργος Τσουκαλάς γεννήθηκε στην Αθήνα το 1965.
Σπούδασε στην Παιδαγωγική Ακαδημία της Λαμίας, όπου και εξελέγη στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Φοιτητών.
Εξελέγη για πρώτη φορά δημοτικός σύμβουλος (στην αντιπολίτευση) το 1990, σε ηλικία μόλις 25 ετών.

Στις δημοτικές εκλογές του 1994 και του 1998 κατέρχεται ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό «Ανθρώπινη Ελευσίνα».
Το 2002 εκλέγεται με το συνδυασμό του Γιώργου Αμπατζόγλου και για την τετραετία 2003 – 2006 γίνεται Αντιδήμαρχος με καθήκοντα εποπτείας στα συνεργεία του Δήμου.

Στις εκλογές του 2006 και του 2010 επανεκλέγεται (ορίζεται και πάλι Αντιδήμαρχος) και μάλιστα στις τελευταίες καταλαμβάνει την πρώτη θέση σε σταυρούς προτίμησης.
Aπό τα τέλη του  2011 , μετά τον θάνατο του Δημάρχου Γιώργου Αμπατζόγλου , εξελέγει από το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμαρχος Ελευσίνας.
Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά.

Νέος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος εκλέχτηκε με 56% ο Κ. Μπακογιάννης

Ρεκόρ αποχής είχαμε στη Δωρίδα που έφτασε το 54,8%Ο νέος Περιφερειάρχης Στερεάς
Ελλάδος  Κώστας Μπακογιάννης

Με την αποχή να φτάνει σε ύψος ρεκόρ  54,8% ,όπως έγραψε από το πρωί χθες το DORIDA NEWS διεξήχθησαν ομαλά, οι εκλογές στη Δωρίδα , για την Ευρωβουλή και την εκλογή Περιφερειάρχη.

Ο νέος Αντιπεριφερειάρχης
Φωκίδας Γιάννης Ράμμος

Νέος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας εκλέχτηκε με 56% ο Κώστας Μπακογιάννης και Αντιπεριφερειάρχης Φωκίδας θα είναι ο Γιάννης Ράμμος.Αξίζει να επισημάνουμε εδώ το μεγάλο ποσοστό άκυρων και λευκών που είχαμε στις εκλογές για Περιφερειάρχη όπου έφτασαν το 13% !Για την Ευρωβουλή στο Δήμο Δωρίδας,                               ενώ απομένουν μερικά εκλογικά τμήματα ακόμα να φτάσουν στο Πρωτοδικείο, χωρίς όμως ουσιαστικά να διαφοροποιούν το αποτέλεσμα, είχαμε :

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                          30,84%
ΣΥΡΙΖΑ                                                 22,08%

ΕΛΙΑ – ΠΑΣΟΚ                                    10,60%
ΧΡΥΣΗ  ΑΥΓΗ                                        7,91%

ΚΚΕ                                                          7,18%
ΑΓΡΟΤ.ΚΤΗΝΟΤΡΟΦ.ΚΟΜΜΑ        4,12%

ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ                                           3,37%


ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΥΝΗΓΩΝ       2,77%
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ                 2,74%

ΛΑΟΣ                                                       1,42%

Τα υπόλοιπα κόμματα από τα 42 που πήραν μέρος στις εκλογές έλαβαν ποσοστά κάτω του 1% έως καθόλου.

Ενδιαφέρων παρουσιάζει εδώ το ποσοστό 4,12% που πήρε το Αγροτικό Κτηνοτροφικό Κόμμα και 2,77% που πήρε το Κόμμα Ελλήνων Κυνηγών.

Κυριακή, 25 Μαΐου 2014

Μεγάλη η αποχή σήμερα στη Δωρίδα για ευρωεκλογές και εκλογές Περιφέρειας

Ρεκόρ αποχής αναμένεται να έχουμε σήμερα στις επαναληπτικές εκλογές για την Περιφέρεια και τις Ευρωεκλογές στη Δωρίδα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ που έκαναν συνεργάτες του DORIDA NEWS, ελάχιστοι είναι οι ετεροδημότες Δωριείς που έφτασαν στα χωριά τους μέχρι αργά το Σάββατο.
Έτσι σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις η αποχή ίσως να ξεπεράσει και το 50%.

Η εξήγηση που δίνουν πολιτικά και αυτοδιοικητικά στελέχη για την μικρή συμμετοχή είναι :
-         Η κόπωση των εκλογέων λόγω των προηγηθέντων αυτοδιοικητικών εκλογών της περασμένης Κυριακής σε συνδυασμό με το κόστος μετακίνησής τους.

-         Η εκλογή από την πρώτη Κυριακή της νέας Δημοτικής Αρχής.

-         Πολλοί εκλογείς είχαν δηλώσει να ψηφίσουν για τις ευρωεκλογές στον τόπο διαμονής τους.

-         Η δήλωση αποχώρησης από την Νέα Δημοκρατία του υποψήφιου Περιφερειάρχη και πρώην Υφυπουργού Θανάση Γιαννόπουλου, όπου πολλοί φίλοι του δεν θα θελήσουν να ψηφίσουν τον Μπακογιάννη για Περιφερειάρχη, ούτε βέβαια και τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ Αποστόλου.
Να υπενθυμίσουμε εδώ ότι οι εγγεγραμμένοι Δωριείς στους εκλογικούς καταλόγους του Δήμου Δωρίδας είναι  17.733 και την προηγούμενη Κυριακή  ψήφισαν  9.715 , είχαμε δηλαδή μια αποχή 45,22%.