Ειδησεογραφικό blog για τη ΔΩΡΙΔΑ

* To "DORIDA news" είναι ανεξάρτητο ειδησεογραφικό blog, που στελεχώνεται από επαγγελματίες δημοσιογράφους και επιστήμονες συνεργάτες.Διευθύνεται από το δημοσιογράφο Περικλή Ν. Λουκόπουλο - mail, perilouko@yahoo.gr *

Παρασκευή, 23 Μαΐου 2014

Πως διαμορφώνεται το μετεκλογικό τοπίο στο Δήμο Δωρίδος

Του Κωνσταντίνου Αντωνόπουλου
Αντιδημάρχου Δήμου ΔωρίδοςΜε βάση τα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Εσωτερικών για τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών της 18ης Μαΐου 2014, τις σχετικές διατάξεις του Νόμου 3852/2010, καθώς και τους σταυρούς προτίμησης που έλαβε ο κάθε υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, με την επιφύλαξη της επικύρωσής τους, το μετεκλογικό τοπίο διαμορφώνεται ως εξής:
 • Γραμμένοι 17.733, Ψήφισαν 9.715, Έγκυρα ψηφοδέλτια 9.536, Άκυρα 143, Λευκά 36.
 1. Ο συνδυασμός «Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία Πολιτών Δωρίδα για Όλους» με υποψήφιο Δήμαρχο τον Γιώργο Καπεντζώνη, έλαβε 4.894 ψήφους, ποσοστό 51,32 % και 16 έδρες.
 2. Ο συνδυασμός «Δημοτική Ενωτική Πρωτοβουλία Δωρίδας» με υποψήφιο Δήμαρχο τον Γιώργο Κουλούλα, έλαβε 3.446 ψήφους, ποσοστό 36,14 % και 8 έδρες.
 3. Ο συνδυασμός «Ενωτικό Κίνημα Ενεργών Πολιτών Δωρίδας» με υποψήφιο Δήμαρχο τον Γιώργο Αρτινόπουλο, έλαβε 606 ψήφους, ποσοστό 6,35 % και 2 έδρες.
 4. Ο συνδυασμός «Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Δωρίδας» με υποψήφιο Δήμαρχο τον Χρήστο Τριανταφύλλου, έλαβε 590 ψήφους, ποσοστό 6,19 % και 1 έδρα.
Σύμφωνα με τις διατάξεις του Νόμου 3852/2010 για την κατανομή των εδρών του κάθε συνδυασμού ανά Εκλογική Περιφέρεια, καθώς και τους σταυρούς προτίμησης που έλαβαν οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι, το αποτέλεσμα διαμορφώνεται ως εξής:
 
Εκλογική Περιφέρεια ΒΑΡΔΟΥΣΙΩΝ, αντιστοιχούν συνολικά 4 έδρες:

  1. Ο συνδυασμός του Γιώργου Καπεντζώνη λαμβάνει   και τις 4 έδρες και εκλέγονται κατά σειρά οι: Κωνσταντίνος Φλετούρης, Κωνσταντίνος Παλασκώνης, Ιωάννης Μπαρμπούτης και Δήμητρα Ασημάκη.
  2. Οι υπόλοιποι τρείς συνδυασμοί δεν λαμβάνουν έδρες.
    
Εκλογική Περιφέρεια ΕΥΠΑΛΙΟΥ, αντιστοιχούν συνολικά 11 έδρες:
  1. Ο συνδυασμός του Γιώργου Καπεντζώνη λαμβάνει 6 έδρες και εκλέγονται κατά σειρά οι: Ανδρέας Ευσταθίου, Ιωάννης Φλέγγας, Παναγιώτα Σπυροπούλου, Παναγιώτης Καλλιαμπέτσος, Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος και Ανδρέας Δημόπουλος.
  2. Ο συνδυασμός του Γιώργου Κουλούλα λαμβάνει 3 έδρες και εκλέγονται κατά σειρά οι: Γιώργος Κουλούλας, Αντώνιος Γιαννόπουλος και Ιωάννης Καγιάς. Πρέπει να σημειωθεί ότι ο Γιώργος Κουλούλας σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 38 του Ν.3852/2010 ως υποψήφιος Δήμαρχος του επιλαχόντος συνδυασμού θεωρείται πρώτος επιτυχών σύμβουλος του συνδυασμού του και λαμβάνει την έδρα στην εκλογική περιφέρεια όπου ο συνδυασμός έλαβε τις περισσότερες έδρες. Επειδή ο συνδυασμός του έλαβε ίσο αριθμό εδρών στις εκλογικές περιφέρειες Ευπαλίου και Λιδωρικίου, λαμβάνει την έδρα της εκλογικής περιφέρειας στην οποία ο συνδυασμός του έλαβε τις περισσότερες ψήφους, δηλαδή στην εκλογική περιφέρεια Ευπαλίου.
  3. Ο συνδυασμός του Γιώργου Αρτινόπουλου λαμβάνει 1 έδρα, που καταλαμβάνει ο Γιώργος Αρτινόπουλος ως υποψήφιος Δήμαρχος επιλαχόντος συνδυασμού σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 38 όπως αναλύθηκαν παραπάνω, διότι ο συνδυασμός του έλαβε ίσο αριθμό εδρών στις εκλογικές περιφέρειες Ευπαλίου και Λιδωρικίου και λαμβάνει την έδρα στην εκλογική περιφέρεια στην οποία ο συνδυασμός του έλαβε τις περισσότερες ψήφους, δηλαδή στην εκλογική περιφέρεια Ευπαλίου.
  4. Ο συνδυασμός του Χρήστου Τριανταφύλλου λαμβάνει 1 έδρα, την οποία καταλαμβάνει ο Χρήστος Τριανταφύλλου ως υποψήφιος Δήμαρχος επιλαχόντος συνδυασμού διότι θεωρείται πρώτος επιτυχών σύμβουλος του συνδυασμού του και λαμβάνει την έδρα στην εκλογική περιφέρεια όπου ο συνδυασμός έλαβε την μοναδική έδρα του, δηλαδή στην εκλογική περιφέρεια Ευπαλίου.
    
Εκλογική Περιφέρεια ΛΙΔΩΡΙΚΙΟΥ, αντιστοιχούν συνολικά 6 έδρες:
  1. Ο συνδυασμός του Γιώργου Καπεντζώνη λαμβάνει 2 έδρες και εκλέγονται κατά σειρά οι: Κωνσταντίνος Υφαντής και Χρήστος Τσιλίκης.
  2. Ο συνδυασμός του Γιώργου Κουλούλα λαμβάνει 3 έδρες και εκλέγονται κατά σειρά οι: Κωνσταντίνος Κουτσούμπας, Ιωάννης Κρικέλας και Γεώργιος Γλυμίτσας.
  3. Ο συνδυασμός του Γιώργου Αρτινόπουλου λαμβάνει 1 έδρα, που καταλαμβάνει ο Παναγιώτης Παπαγεωργίου.
  4. Ο συνδυασμός του Χρήστου Τριανταφύλλου δεν λαμβάνει έδρα.                                     
 Εκλογική Περιφέρεια ΤΟΛΟΦΩΝΟΣ αντιστοιχούν   συνολικά 6 έδρες:
 1. Ο συνδυασμός του Γιώργου Καπεντζώνη λαμβάνει 4 έδρες και εκλέγονται κατά σειρά οι: Δημήτριος Καραχάλιος Χαράλαμπος Φάκος, Παναγιώτης Ζέτος και Ιωάννης Μάμαλης.   
 2. Ο συνδυασμός του Γιώργου Κουλούλα λαμβάνει 2 έδρες και εκλέγονται κατά σειρά οι: Νικόλαος Αρβανίτης και Χρήστος Γκίκας.  
 3. Ο συνδυασμός του Γιώργου Αρτινόπουλου δεν λαμβάνει έδρα.  
 4. Ο συνδυασμός του Χρήστου Τριανταφύλλου δεν λαμβάνει έδρα.  
Σε σχέση με τις 22 Τοπικές Κοινότητες που έχουν 3μελή Συμβούλια το μετεκλογικό τοπίο διαμορφώνεται ως εξής:
 1. Σε τέσσερις Τοπικές Κοινότητες, Αρτοτίνα, Γλυφάδα, Ευπάλιο και Τρίκορφο, ο συνδυασμός του Γιώργου Καπεντζώνη λαμβάνει και τις 3 έδρες στα αντίστοιχα Τοπικά Συμβούλια, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 37, του Ν. 3852/2010.
 2. Σε δύο Τοπικές Κοινότητες, Μαραθιά και Μοναστηρακίου, οι συνδυασμοί Καπεντζώνη, Κουλούλα και Τριανταφύλλου λαμβάνουν από 1 έδρα.
 3. Στις υπόλοιπες 16 Τοπικές Κοινότητες με τριμελή συμβούλια ( Αμυγδαλιάς, Διακοπίου, Ερατεινής, Καλλιθέας, Κάμπου, Καστρακίου, Λιδωρικίου, Μαλαμάτων, Μαλανδρίνου, Μανάγουλης, Πανόρμου, Πενταγιών, Πενταπόλης, Σεργούλας, Τολοφώνος και Φιλοθέης), ο συνδυασμός που έλαβε τις περισσότερες ψήφους εκλέγει 2 συμβούλους εκ των οποίων αυτός που πλειοψήφησε εκλέγεται Πρόεδρος και ο επιλαχών συνδυασμός εκλέγει 1 σύμβουλο.
 4. Στην Τοπική Κοινότητα Κάμπου, όπου ισοψήφησαν οι συνδυασμοί Καπεντζώνη και Κουλούλα θα γίνει κλήρωση στο Πρωτοδικείο για την ανάδειξη του πλειοψηφούντος συνδυασμού

Ευχαριστήριο μήνυμα Χρίστου Πασσάκου

Θα ήθελα να συγχαρώ από καρδιάς το δήμαρχό μας Γεώργιο Καπεντζώνη για τη μεγάλη και αδιαμφισβήτητη επικράτησή του στο δήμο Δωρίδας από την πρώτη κιόλας Κυριακή, γεγονός που αναδεικνύει και επιβραβεύει το ήθος και το έργο του. 

Επίσης τους συνυποψήφιους συμβούλους που εκλέχθηκαν και θα τον πλαισιώσουν με τις ικανότητές τους στο νέο αγώνα που έχουν μπροστά τους.

Εύχομαι οι προσπάθειές τους να κατευθύνονται με γνώμονα την εντιμότητα και την αλληλεγγύη και πάντα με σκοπό την ανάδειξη και πρόοδο της Δωρίδας μας.

Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τους συνδημότες μου, που με τίμησαν με την ψήφο και την εμπιστοσύνη τους και τους υπόσχομαι ότι πάντα θα βρίσκομαι δίπλα τους.

Καλή δύναμη σε όλους,

Χρίστος Κων. Πασσάκος

Δημοτικές Εκλογές 2014 Δήμου Δωρίδας Σειρά επιτυχίας υποψηφίων Συμβούλων

Την σειρά επιτυχίας βάσει των σταυρών προτίμησης που έλαβε κάθε υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές σας παρουσιάζουμε στους παρακάτω πίνακες. Δεν μας δόθηκαν ακριβή νούμερα για τους δύο άλλους συνδυασμούς.

Οι πίνακες αυτοί έχουν την δική τους ανάγνωση και ανάλυση για κάθε συνδυασμό, διότι μπορεί για παράδειγμα η Δ.Ε Ευπαλίου να είχε περισσότερους ψηφοφόρους από την Δ.Ε Βαρδουσίων , αλλά στη Δ.Ε. Ευπαλίου οι υποψήφιοι ήταν 19 και στη Δ.Ε. Βαρδουσίων οι υποψήφιοι ήταν 8 . Το ίδιο και οι αναλογίες με τις άλλες Δημοτικές Ενότητες του Λιδωρικίου και της Τολοφώνας.

Υπενθυμίζουμε ψήφους και ποσοστά πού πήρε κάθε Συνδυασμός

ΚΑΠΕΝΤΖΩΝΗΣ          4899 ψήφοι   -  51,36%
ΚΟΥΛΟΥΛΑΣ                3445 ψήφοι   -  36,11%
ΑΡΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ           605 ψήφοι    -    6,33%
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ        592 ψήφοι    -    6,20%
 


 
 
 
 
ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ  ΑΝΔΡΕΑΣ  (Ευπαλίου)                        838   ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ  ΔΗΜΗΤΡΗΣ  (Τολοφώνας)              809   ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ

ΦΑΚΟΣ  ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ (Τολοφώνας)                   732   ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ 
ΖΕΤΟΣ  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ   (Τολοφώνας)                      668   ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ

ΦΛΕΤΟΥΡΗΣ  ΚΩΣΤΑΣ  (Βαρδουσίων)                    538   ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
ΦΛΕΓΓΑΣ  ΙΩΑΝΝΗΣ   (Ευπαλίου)                           523   ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ

ΠΑΛΑΣΚΩΝΗΣ  ΚΩΣΤΑΣ   (Βαρδουσίων)                513   ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΠΕΝΝΥ (Ευπαλίου)                       513   ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ

ΥΦΑΝΤΗΣ  ΚΩΣΤΑΣ   (Λιδωρικίου)                         399   ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
ΚΑΛΛΙΑΜΠΕΤΣΟΣ ΠΑΝΑΓ.  (Ευπαλίου)                 389   ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ

ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ  ΚΩΣΤΑΣ  (Ευπαλίου)                362   ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
ΤΣΙΛΙΚΗΣ  ΧΡΗΣΤΟΣ   (Λιδωρικίου)                         360   ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ

ΜΠΑΡΜΠΟΥΤΗΣ  ΓΙΑΝΝΗΣ  (Βαρδουσίων)          352   ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ  ΑΝΔΡΕΑΣ  (Ευπαλίου)                 344   ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ

ΜΑΜΜΑΛΗΣ  ΙΩΑΝΝΗΣ  (Τολοφώνας)                 330   ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
ΚΑΡΑΜΠΑΡΜΠΑΣ  ΑΝΤΩΝΗΣ (Ευπαλίου)            320

ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΔΗΜ. (Λιδωρικίου)           318
ΒΑΛΛΙΑΝΟΣ  ΚΩΣΤΑΣ (Τολοφώνας)                        314

ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ  ΜΠΑΜΠΗΣ (Ευπαλίου)                  312
ΚΟΚΜΟΤΟΣ  ΘΑΝΑΣΗΣ  (Λιδωρικίου)                    310

ΜΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ  ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ  (Λιδωρικίου)         305

ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ  ΒΑΣΙΛΗΣ  (Λιδωρικίου)                290
ΔΗΜΗΤΡΕΛΛΟΥ  ΜΑΡΙΑ   (Ευπαλίου)                    290

ΓΚΑΝΙΑΤΣΟΣ  ΔΗΜΗΤΡΗΣ  (Ευπαλίου)                   281
ΑΣΗΜΑΚΗ  ΔΗΜΗΤΡΑ  (Βαρδουσίων)                   278   ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ

ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ  ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ (Λιδωρικίου)     276
ΜΠΡΟΥΜΑΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ (Βαρδουσίων)                  274

ΚΟΡΕΝΤΗΣ ΜΑΚΗΣ   (Ευπαλίου)                             270
ΚΟΥΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ  (Ευπαλίου)                   270

ΜΕΛΙΣΤΑΣ  ΝΙΚΟΛΑΟΣ  (Ευπαλίου)                        269
ΠΑΛΙΟΥΡΑΣ ΑΚΗΣ   (Ευπαλίου)                               269

ΠΕΤΡΟΥ  ΝΙΚΟΣ   (Λιδωρικίου)                                269
ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ  ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ Λιδωρικίου)                 262

ΠΑΣΣΑΚΟΣ  ΧΡΙΣΤΟΣ  (Τολοφώνας)                        261

ΚΩΣΤΑΡΑΣ  ΙΩΑΝΝΗΣ  (Ευπαλίου)                          247
ΜΠΙΤΗ  ΒΙΟΛΕΤΤΑ  (Τολοφώνας)                            219

ΤΡΙΓΓΑΣ  ΙΩΑΝΝΗΣ  (Λιδωρικίου)                            201

ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ  ΧΡΗΣΤΟΣ  (Βαρδουσίων)           178
ΑΣΗΜΑΚΗΣ  ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ  (Ευπαλίου)                    173

ΤΡΙΓΚΑΣ ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ   (Τολοφώνας)              164

ΓΙΩΤΗΣ  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ  (Ευπαλίου)                          152
ΒΛΑΧΟΥ  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ-ΒΙΒΗ  (Λιδωρικίου)             142

ΣΚΑΠΑΡΔΩΝΗΣ  ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (Τολοφώνας)          128
ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ  ΕΥΘΥΜΙΑ (Λιδωρικίου)      109

ΡΑΠΤΗΣ  ΙΩΑΝΝΗΣ   (Βαρδουσίων)                        109
ΠΑΝΑΓΟΣ  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ  (Τολοφώνας)                  102

ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ  ΕΥΣΤΑΘΙΑ  (Τολοφώνας)               76
ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ  ΕΙΡΗΝΗ  (Ευπαλίου)                         73

ΔΙΑΜΑΝΤΗ  ΜΑΡΙΑ   (Βαρδουσίων)                         31
ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ  ΑΓΓΕΛΙΚΗ  (Ευπαλίου)                   30


 


ΚΟΥΛΟΥΛΑΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ   Επικεφαλής Παράταξης                             ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ

ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ ΚΩΣΤΑΣ   (Λιδωρικίου)                 832  ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ

ΚΡΙΚΕΛΛΑΣ  ΙΩΑΝΝΗΣ  (Λιδωρικίου)                      647  ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ  ΑΝΤΩΝΗΣ   (Ευπαλίου)             469   ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ

ΚΟΤΟΝΙΑΣ  ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ (Λιδωρικίου)                   423   ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
ΓΛΥΜΙΤΣΑΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ  (Λιδωρικίου)                     388

ΚΑΓΙΑΣ  ΙΩΑΝΝΗΣ    (Ευπαλίου)                              362   ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
ΚΑΛΑΤΖΗΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ  (Ευπαλίου)                         353

ΤΣΙΑΚΟΥΛΗΣ  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ (Ευπαλίου)               307
ΡΕΛΛΟΥ  ΔΗΜΗΤΡΑ  (Λιδωρικίου)                         282

ΚΩΣΤΑΡΑΣ  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ  (Ευπαλίου)                   272
ΣΤΡΟΥΖΑΣ  ΙΩΑΝΝΗΣ  (Λιδωρικίου)                       269

ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΟΣ  (Ευπαλίου)               240
ΜΕΡΗΣ  ΙΩΑΝΝΗΣ  (Βαρδουσίων)                          231

ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ  ΝΙΚΟΣ (Τολοφώνας)                           215  ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
ΓΕΡΑΝΤΩΝΗΣ  ΧΡΗΣΤΟΣ  (Ευπαλίου)                     200

ΣΤΑΜΑΤΗ  ΒΑΣΙΛΙΚΗ  (Ευπαλίου)                           199
ΜΙΧΟΣ  ΙΩΑΝΝΗΣ  (Λιδωρικίου)                              196

ΓΚΙΚΑΣ  ΧΡΗΣΤΟΣ  (Τολοφώνας)                              185  ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
ΜΠΑΚΑΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ  (Λιδωρικίου)                          180

ΛΕΤΣΟΣ  ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΤΑΣ (Τολοφώνας)                166
ΜΠΑΜΠΟΣ  ΝΙΚΟΣ  (Ευπαλίου)                               143

ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ  ΔΗΜΗΤΡΗΣ  (Ευπαλίου)              130
ΚΟΛΟΒΟΣ  ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ  (Βαρδουσίων)                   124

ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ  (Τολοφώνας)                   122
ΤΣΙΡΗΣ  ΚΩΣΤΑΣ  (Ευπαλίου)                                     116

ΖΩΗΤΟΣ  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ  (Τολοφώνας)                110
ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ  ΙΩΑΝΝΗΣ (Τολοφώνας)                87

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ  ΗΡΑΚΛΗΣ  (Ευπαλίου)                    74
ΤΣΟΛΗ  ΒΑΣΙΛΙΚΗ  (Λιδορικίου)                                  73

ΓΚΑΜΕΡΑΣ  ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ  (Τολοφώνας)                    72
ΚΟΥΡΣΟΥΜΗΣ ΚΩΣΤΑΣ  (Βαρδουσίων)                      67

ΚΑΠΡΑΛΟΥ  ΘΩΜΑΗ  (Ευπαλίου)                               57
ΚΟΚΟΜΟΤΟΣ  ΚΩΣΤΑΣ  (Τολοφώνας)                        49

ΧΕΙΡΟΠΟΛΥΟΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ  (Ευπαλίου)                       48
ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ  ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ  (Ευπαλίου)               34

ΓΚΙΚΑ  ΣΟΦΙΑ  (Τολοφώνας)                                         24
ΝΙΚΟΛΕΤΟΣ  ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ  (Βαρδουσίων)                     24

ΝΙΤΣΟΥ  ΒΑΣΙΛΙΚΗ   (Βαρδουσίων)                              24
ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ  ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ  (Ευπαλίου)                      10

ΓΕΩΡΓΙΟΥ  ΕΥΘΥΜΙΑ  (Τολοφώνας)                              6
ΣΙΝΑΠΗ  ΧΡΙΣΤΙΝΑ   (Βαρδουσίων)                               6

ΚΟΡΝΕΖΟΥ  ΑΘΑΝΑΣΙΑ   (Βαρδουσίων)                       5
 

 


 
 
ΑΡΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ  ΓΙΩΡΓΟΣ   Επικεφαλής Παράταξης              ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ  (Λιδωρικίου)                  ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ 
 
 
 
 
 
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ Επικεφαλής Παράταξης     ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ                             

 

Πέμπτη, 22 Μαΐου 2014

Νέες υπηρεσίες από τα ΚΕΠ σε πολίτες

Νέες υπηρεσίες στους πολίτες θα προσφέρουν από την προσεχή Τρίτη, 27 Μαΐου 2014, τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ). Στο πλαίσιο της μείωσης της γραφειοκρατίας και της απλούστευσης των διαδικασιών, το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης ενισχύει και αναβαθμίζει τα ΚΕΠ, που έρχονται πλέον ακόμα πιο κοντά στον πολίτη και βελτιώνουν σημαντικά την καθημερινότητά του.

Συγκεκριμένα, μετά τη δημοσίευση των σχετικών Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων σχετικά με την έναρξη νέων διαδικασιών μέσω των ΚΕΠ, οι πολίτες θα μπορούν να εξυπηρετούνται μέσω αυτών για τα ακόλουθα:

Αίτηση για ένταξη στο κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο ηλεκτρικής ενέργειας της ΔΕΗ
Βεβαίωση αποδοχών συντάξεων ΙΚΑ – ΕΤΑΜ και πρώην ΤΑΠ – ΟΤΕ
Αίτηση συμμετοχής στα προγράμματα Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας (ΛΑΕ) αρμοδιότητας ΟΓΑ και διανομή των αντίστοιχων δελτίων, μέσω ενιαίου ηλεκτρονικού εντύπου αίτησης, για τις ακόλουθες παροχές (η υποβολή των αιτήσεων συμμετοχής των δικαιούχων θα ξεκινήσει στις 27 Μαΐου 2014 και θα διαρκέσει μέχρι και τις 20 Ιουνίου 2014):
α. Πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού
β. Πρόγραμμα ιαματικού τουρισμού
γ. Πρόγραμμα εκδρομών
δ. Πρόγραμμα δωρεάν παροχής βιβλίων
ε. Πρόγραμμα δωρεάν παροχής δελτίων εισιτηρίων θεάτρων

«Τα
ΚΕΠ είναι ένας θεσμός καταξιωμένος στη συνείδηση της ελληνικής κοινωνίας. Στόχος μας είναι η εξυπηρέτηση των πολιτών να γίνεται για περισσότερες ακόμα υπηρεσίες, πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά. Η online σύνδεση των ΚΕΠ με φορείς του Δημοσίου δίνει τη δυνατότητα σε πολίτες και επιχειρήσεις να έχουν βασικές υπηρεσίες με μία μόνο αίτηση, με μία μόνο επίσκεψη, γρήγορα και χωρίς ταλαιπωρία», δήλωσε σχετικά ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στη νέα εποχή για τα
ΚΕΠ, οι πολίτες μπορούν ήδη να λαμβάνουν, απλά και άμεσα:

• Πιστοποιητικά Δημοτολογίου:
-
Βεβαίωση οικογενειακής κατάστασης
- Βεβαίωση γέννησης
- Βεβαίωση ιθαγένειας
- Βεβαίωση οικογενειακής κατάστασης ειδικά για τον ΟΓΑ
Φορολογική ενημερότητα των αρμόδιων ΔΟΥ
Ασφαλιστική ενημερότητα και βεβαίωση οικοδομοτεχνικού έργου του ΙΚΑ
Βεβαίωση αποδοχών συντάξεων και εκκαθαριστικό σημείωμα του ΝΑΤ
Διασχίζοντας το μέλλον

Του Γιάννη Κοτόφωλου *

Ενόψει των ευρωεκλογών της προσεχούς Κυριακής και επειδή ορισμένα πράγματα θεωρούνται δεδομένα και αυτονόητα - αλλά δεν είναι - θα πρέπει να επισημάνουμε ένα-δύο πολύ κρίσιμα ζητήματα :

Το πρώτο είναι ότι η Ελλάδα είναι διασυνδεδεμένη και εξαρτημένη από τις αποφάσεις και την προοπτική ανάπτυξης και ενοποίησης της Ευρώπης, περισσότερο από ποτέ άλλοτε. Η επιβίωση της Ελλάδας, με πιο απλά λόγια, εξαρτάται απόλυτα από την Ευρώπη.

Το δεύτερο, επίσης σπουδαίο θέμα, είναι ότι, για να ολοκληρωθεί η Ευρώπη ως ενιαία οντότητα και να επιβιώσει με τη σειρά της στον παγκόσμιο ανταγωνισμό, θα πρέπει να πολιτικοποιηθεί στο μέγιστο βαθμό.

Με άλλα λόγια, θα πρέπει να αρχίσει να προάγει τις δημοκρατικές διαδικασίες στη λήψη των αποφάσεων που λαμβάνει και να εκλέγει τους ηγέτες της σε υπερεθνικό επίπεδο, για να καταφέρει να κυβερνηθεί κατά το δυνατόν ισότιμα και δίκαια.

Μόνο έτσι θα καταφέρει να ενωθεί πολιτικά, για να σταθεί στη διεθνή σκακιέρα. Οι επικείμενες ευρωεκλογές, λοιπόν, έχουν μία ξεχωριστή σημασία.

Πράγματι, για να τα πιάσουμε ένα – ένα τα θέματα, σε αυτή την κρίσιμη καμπή της ιστορίας της, η Ελλάδα θα πρέπει με κάθε τρόπο να επιβεβαιώσει το σταθερό προσανατολισμό της στην ευρωπαική προοπτική, την ξεκάθαρη επιλογή της να παραμείνει βασικό μέλος της ευρωπαικής οικογένειας.

Να δείξει σταθερότητα και αποφασιστικότητα, για να ενισχύσει την εμπιστοσύνη που έχει αρχίσει να επανακτά στα κέντρα αποφάσεων της Ευρώπης και στο διεθνές οικονομικό σύστημα.

Το θέμα είναι εξόχως πολιτικό και λιγότερο οικονομικό. Αφορά τον βηματισμό που θα έχει η χώρα στη συνέχεια, αφορά το μέλλον της. Προβληματισμοί του τύπου μέσα ή έξω από το ευρώ, ναι ή όχι στην Ευρώπη κ.ο.κ., είναι σήμερα τουλάχιστον αφελείς και αστείοι πολιτικά.

Η Ελλάδα, χωρίς μία πολύ στενή σχέση - υποστήριξη και συμπόρευση με την Ευρώπη, όχι μόνο δεν πρόκειται να βγεί από την κρίση ούτε σε δέκα χρόνια, αλλά δεν πρόκειται να έχει και γενικώς καμία μα καμία απολύτως τύχη. Το ίδιο ισχύει και για τις υπόλοιπες μικρές χώρες-μέλη του ευρωσυστήματος.

Εάν πλέον παραδεχόμαστε όλοι ότι η ένταξη της χώρας στην ΕΟΚ, το 1981, ήταν ιστορικά μία εξαιρετική στρατηγική κίνηση του Κωνσταντίνου Καραμανλή, η αντίστοιχη επιβεβαίωση και συμμετοχή της Ελλάδας στο κέντρο των εξελίξεων της Ευρώπης, αποτελεί τώρα την μόνη επιβεβλημένη στρατηγική επιλογή για το μέλλον.

Οσον αφορά στη δημοκρατική νομιμότητα και την πολιτική ενοποίηση της Ευρώπης, οι ευρωεκλογές της Κυριακής μακάρι όντως να αποδειχθούν μία ευκαιρία για αξιοποίηση και να αποτελέσουν το πρώτο βήμα προς την κατεύθυνση αυτή. Διότι έτσι πρέπει.

Η εκλογή του προέδρου της Κομισιόν απ ευθείας από το Ευρωκοινοβούλιο, για πρώτη φορά, ασφαλώς και δεν αλλάζει τη δομή διοίκησης της Ευρώπης. Μειώνει όμως το δημοκρατικό έλλειμμα και βοηθά σημαντικά στον ευρωπαικό διάλογο, στον συγκερασμό των συμφερόντων σε ένα κεντρικό κοινοτικό όργανο πολιτικής και στη διαδικασία ενοποίησης.

Η Ευρώπη – μετά από την κρίση – είναι φύσει αδύνατον να ανεβάσει τον πήχη, αντικατοπτρίζοντας μόνο τη βούληση των κρατών, των πολιτικών ή οικονομικών ελίτ. Απαιτείται η ενεργοποίηση και η συμμετοχή των πολιτών οπωσδήποτε.

* Ο Γιάννης Κοτόφωλος είναι δημοσιογράφος στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, με καταγωγή από την Δωρίδα


Ευχαριστήριο μήνυμα Σταύρου Πολίτη


Τετάρτη, 21 Μαΐου 2014

Ευχαριστήριο μήνυμα Ανδρέα Ευσταθίου

Ευχαριστώ από καρδιάς όλους τους συνδημότες μου που με ετίμησαν με την ψήφο τους και με επέλεξαν πρώτον 1ον μεταξύ των ισότιμων και αγαπητών συνυποψηφίων μου.

Ευχαριστώ και αυτούς που δεν με εψήφισαν, για την αξιοπρεπή συμπεριφορά τους, κατά την προεκλογική περίοδο και το σεβασμό μου στο δικαίωμα της επιλογής τους.

Σας εκτιμώ όλους και είμαι κοντά σας, με την πρόθεση, αν μπορώ, να είμαι χρήσιμος.

Με εκτίμηση
Ανδρέας Κ. Ευσταθίου

Ανακοίνωση ΚΚΕ Φωκίδας για εκλογικά

H Τομεακή Επιτροπή Φωκίδας του ΚΚΕ χαιρετίζει τα μέλη του Κόμματος, τους φίλους, τους οπαδούς, τους συνεργαζόμενους, τους ψηφοφόρους του ΚΚΕ που έδωσαν την μάχη των Δημοτικών και Περιφερειακών Εκλογών την προηγούμενη Κυριακή.

Το ψηφοδέλτιο της Λαïκής Συσπείρωσης τόσο σε επίπεδο Δήμων Δελφών και Δωρίδας, όσο και σε επίπεδο Περιφέρειας σημείωσε σημαντική άνοδο σε σχέση με τις Εθνικές Εκλογές του 2012 και ειδικότερα του Ιουνίου.

Το θετικό και ελπιδοφόρο αυτό αποτέλεσμα πρέπει να αποτελέσει εφαλτήριο για ακόμα μεγαλύτερη άνοδο του ΚΚΕ στην κάλπη των Ευρωεκλογών.

Ο λαός έχει την δυνατότητα, ακόμα πιο αποφασιστικά να τιμωρήσει τους υπεύθυνους για την κατάσταση που βιώνει σήμερα που είναι η ΕΕ και τα μονοπώλια.

Να μην εγκλωβιστεί στη λογική του «μικρότερου κακού» που έχει πληρώσει στο παρελθόν. Να καταδικάσει όλα τα κόμματα του Ευρωμονόδρομου ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ που στρατηγικά συμφωνούν στην ίδια πολιτική.

Όσο για τους διάφορους που με βρώμικό τρόπο προσπαθούν να εγκλωβίσουν τους ψηφοφόρους της Λαϊκής Συσπείρωσης, διαδίδοντας ότι τάχα το ΚΚΕ θα στηρίξει τον έναν ή τον άλλο υποψήφιο στο 2ο γύρο των Δημοτικών και Περιφερειακών Εκλογών, ένα έχουμε να πούμε:

Καλούμε τον λαό και όσους στήριξαν τον συνδυασμό μας να ψηφίσουν και στο 2ο γύρο με το ίδιο κριτήριο που ψήφισαν την προηγούμενη Κυριακή. Να απορρίψουν τους συνδυασμούς που θα εφαρμόσουν την ίδια πολιτική της συγκυβέρνησης και της ΕΕ στο Δήμο Δελφών, ειτε φοραν το κουστούμι του ανεξάρτητου, είτε όχι.

Να μην εγκλωβιστούν στις αυταπάτες που καλλιεργεί ο ΣΥΡΙΖΑ σε επίπεδο περιφερειακών εκλογών. Ούτως ή άλλως την πολιτική της ΕΕ και του Καλλικράτη θα εφαρμόσει όποιος περιφερειάρχης και αν εκλεγεί από τους δύο. Δεν υποχωρούμε στα εκβιαστικά διλήμματα του 2ου γύρου που νοθεύει την επιλογή του λαού και πρέπει να καταργηθεί.
 
Δεν αφήνουμε τα κόμματα της ΕΕ να θεωρήσουν ότι έχουν τον λαό στο τσεπάκι τους! Τόσο στον δεύτερο γύρο των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών όσο και στις ευρωεκλογές ψηφίζουμε ΚΚΕ σε όλες τις κάλπες.

ΚΚΕ ΠΑΝΤΟΥ!
Άμφισσα, 20 Μάη 2014
Τομεακή Επιτροπή Φωκίδας του ΚΚΕ


ΠΩΣ ΘΑ ΠΡΟΚΥΨΕΙ Η ΜΕΤΕΚΛΟΓΙΚΗ ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ

Του ΘΑΝΑΣΗ ΛΟΥΚΟΠΟΥΛΟΥ *

Σωστά γράφεται και αναλύεται, ότι τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών ,θα καταγράψουν τις τάσεις αλλά και τις αμφισβητήσεις, που διαπερνούν τα μεγάλα κοινωνικά στρώματα των ευρωπαϊκών χωρών, για τον τρόπο που οι ισχυρές πολιτικές ηγεσίες και το διευθυντήριο των Βρυξελλών, προσπαθούν να βγάλουν την Ευρώπη από την πρωτοφανή κρίση, ενώ την ίδια στιγμή μεταθέτουν για το μέλλον την εφαρμογή των πολιτικών κοινωνικής συνοχής, αλληλεγγύης και αναπτυξιακής προοπτικής. Κάτι που εκτοξεύει τα εκλογικά ποσοστά των ευρωσκεπτικιστών.

Πολλοί λίγοι ωστόσο σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, έχουν την τόλμη να διατυπώσουν συγκεκριμένες προτάσεις, με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, για την οικονομική και τραπεζική ενοποίηση, που θα λύσει πολλά προβλήματα.

Για τον τρόπο που θα εξασφαλιστούν τα ποσά που θα χρειαστούν, για να τονωθεί η ζήτηση στις οικονομίες των χωρών της ευρωζώνης.

Για το πότε επιτέλους θα εκδοθεί το ευρωομόλογο και θα τυπωθεί νέο χρήμα, προκειμένου να αντιστραφεί η καταστροφική πορεία προς την ύφεση και τη στασιμότητα.

Για το σχέδιο μεταρρυθμίσεων που χρειάζονται άμεσα οι δύσκαμπτες και αποστεωμένες δομές των Βρυξελλών, προκειμένου να πάψουν να παράγουν γραφειοκρατία , στατικότητα και υποταγή στα γερμανικά κελεύσματα.

Στην Ελλάδα, κατ’ αναλογία, σωστά επισημαίνεται ότι μία ενδεχόμενη καταψήφιση των κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού, σε συνδυασμό με την υπερψήφιση του ΣΥΡΙΖΑ, δημιουργεί τις προϋποθέσεις για να οδηγηθεί η χώρα σε πρόωρες βουλευτικές εκλογές.

Σωστά επίσης υπογραμμίζεται ότι μία τέτοια εξέλιξη, δεν δημιουργεί κατ’ ανάγκη συνθήκες γενικευμένης αστάθειας και ανατροπής των πολιτικών δεδομένων, βάσει των οποίων πορεύεται η χώρα ,εντός του ευρωπαϊκού πλαισίου αναφοράς.

Το δυσάρεστο ωστόσο και άκρως ενοχλητικό είναι, ότι πολλοί λίγοι είναι εκείνοι από τις ηγετικές ομάδες των κομμάτων ,αλλά και του υπόλοιπου πολιτικού προσωπικού, που έχουν το πολιτικό σθένος να προτείνουν ένα συγκεκριμένο και υλοποιήσιμο πλάνο, που να απαντά στις προκλήσεις της νέας κυβερνητικής ισορροπίας. Σε συνδυασμό φυσικά ,με την πρόταση για ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ανασυγκρότησης, που θα απορρίπτει νέες μνημονιακές πρακτικές και θα προτάσσει την αναπτυξιακή διαδικασία, ως μέσω οριστικής εξόδου από την κρίση.

Οι περισσότεροι βολεύονται με τον επικοινωνιακό πόλεμο και τα εκβιαστικά διλλήματα, αγνοώντας ότι όλα αυτά έχουν συγκεκριμένη ημερομηνία λήξης. Κρύβονται πίσω με τον αμφισβητούμενο δημοψηφισματικό χαρακτήρα των ευρωεκλογών, χωρίς να περιγράφουν το μετά.

Αρνούνται να αντιμετωπίσουν, με κοινή λογική και πολιτική γενναιότητα, το ενδεχόμενο της νέας κυβερνητικής ισορροπίας που θα χρειαστεί η χώρα, είτε με κυβέρνηση συνεργασίας που θα έχει ως άξονα τη Ν.Δ. , είτε με κυβέρνηση συνεργασίας που θα έχει ως άξονα το ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί αυτό μετά βεβαιότητας θα συμβεί, είτε οι βουλευτικές εκλογές γίνουν τον Ιούνιο, είτε τον Οκτώβριο, είτε τον ερχόμενο Μάρτιο.

Πολιτικές συγκλύσεις και προγραμματικές συμφωνίες, για τη νέα κυβερνητική ισορροπία ,θα είναι το ζητούμενο και μετά τις ευρωεκλογές και μετά τις βουλευτικές, όποτε και αν γίνουν αυτές.

Κατά συνέπεια, είναι επιτακτική ανάγκη, αυτοί οι λίγοι ( που προαναφέρθηκαν ) στις κομματικές ηγεσίες, οι οποίοι διαθέτουν την κοινή λογική και έχουν διδαχθεί από τα λάθη του παρελθόντος, να έρθουν στο προσκήνιο των κομματικών διεργασιών και να καθορίσουν τη γραμμή πλεύσης των κομμάτων τους.

Αυτό αφορά και τη Ν.Δ. και τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ, όσο και αν οι σημερινές ηγετικές ομάδες προσπαθούν να το προβοκάρουν. Ένα είναι βέβαιο: Ότι η νέα κυβερνητική ισορροπία, θα χρειαστεί τα πρόσωπα εκείνα των κομματικών ηγεσιών ,που πιστεύουν στις συνεργασίες και τις συνθέσεις, χωρίς υστεροβουλίες και προσωπικούς δονκιχωτισμούς.

Είναι επίσης βέβαιο, ότι η σημερινή, προεκλογική, ακραία πόλωση μεταξύ προσώπων και όχι πολιτικών , πρέπει να μετασχηματιστεί μετεκλογικά, σε αναδιάταξη ρόλων και προσώπων στις κομματικές ηγεσίες, με εθνικό και κοινωνικό πρόσημο.
 
* Ο Θανάσης Λουκόπουλος είναι πολιτικός συντάκτης , μέλος της ΕΣΗΕΑ, με καταγωγή από την Δωρίδα