Ειδησεογραφικό blog για τη ΔΩΡΙΔΑ

* To "DORIDA news" είναι ανεξάρτητο ειδησεογραφικό blog, που στελεχώνεται από επαγγελματίες δημοσιογράφους και επιστήμονες συνεργάτες.Διευθύνεται από το δημοσιογράφο Περικλή Ν. Λουκόπουλο - mail, perilouko@yahoo.gr *

Σάββατο, 10 Μαΐου 2014

ΣΑΒΒΑΤΟ 10/5: Πρόγραμμα υποψηφίων


ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗ ΠΑΤΡΑ Γ. ΚΑΠΕΝΤΖΩΝΗ

Σήμερα Σάββατο 10 Μαΐου, το πρωί , ο Δήμαρχος Γιώργος Καπεντζώνης με στελέχη του συνδυασμού του θα επισκεφθούν την Τολοφώνα.
Το βράδυ στις 20:00 θα μιλήσει σε Δωριείς ετεροδημότες στην Πάτρα , στο ξενοδοχείο Patra Palace,(Όθωνος Αμαλίας 15), στο λιμάνι της Πάτρας.


 ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ Γ. ΚΟΥΛΟΥΛΑ
Σήμερα Σάββατο 10 Μαΐου ο Υποψήφιος Δήμαρχος Γιώργος Κουλούλας, επικεφαλής στελεχών του συνδυασμού του θα επισκεφθεί διαδοχικά από το πρωί 9:30 τα χωριά
ΣΤΥΛΙΑ, ΠΕΡΙΘΕΩΤΙΣΣΑ, ΠΟΤΙΔΑΝΕΙΑ, ΠΑΛΑΙΟΞΑΡΙ, ΤΕΙΧΙΟ
και το απόγευμα από 17:00 τα χωριά
ΦΙΛΟΘΕΗ, ΚΑΜΠΟΣ, ΚΛΗΜΑ, ΤΡΙΚΟΡΦΟ

ΑΤΟΜΙΚΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Του  Χρήστου Μητρόπουλου *

Το πασίγνωστο ερώτημα «Γιατί ο κόσμος χαίρεται και χαμογελά, πατέρα;» είναι ακριβώς «η λογική του παραλογισμού». Μήπως αναφέρεται σ’ ένα κόσμο χαζοχαρούμενο;

Όλοι μας μονίμως διαμαρτυρόμαστε, παραπονιόμαστε, παρεξηγιόμαστε, κριτικάρουμε τους άλλους. Κανένας μας δεν αισθάνεται ότι – είτε το θέλουμε είτε όχι – οι άνθρωποι είναι όντα κοινωνικά και αναγκασμένα να ζουν μέσα σε κοινωνικές ομάδες. («Εμείς δεν κάνουμε χωριό» λέμε όταν δεν μπορούμε να συνυπάρξουμε, να βρούμε κοινές λύσεις στα προβλήματά μας και γάμος δεν γίνεται.)

Για να υπάρχει λοιπόν κοινωνικό κύτταρο υγιές (ζευγάρι, οικογένεια, τοπική κοινωνία, δήμος) πρέπει να δεχτούμε επιτέλους, ότι μόνιμη αντιπαράθεση του «εγώ» (ατομικισμός) και εσύ ή εσείς (κοινωνία), πρέπει να σταματήσει να κυριαρχεί στη ζωή μας.

Για τα βασικά προβλήματα της υγείας, της παιδείας, της οικονομίας, της όποιας διαχείρισης φταίνε οι άλλοι. Μόνο εκείνοι που αδρανούν για τη βελτίωση του συνόλου τα ξέρουν όλα.

Η χώρα μας, κοιτίδα του πολιτισμού, της δίκαιης διοίκησης και αυτοδιοίκησης, το πάλε ποτέ, σήμερα κατάντησε να διαμορφώσει πολίτες που ν’ αδιαφορούν και να μην εφαρμόζουν τις αξίες του ίδιου του πολιτισμού της.

Ο υπερβάλλων εγωισμός – ατομικισμός μας οδηγεί ακριβώς στο παράλογο: να χαιρόμαστε και να χαμογελάμε με την αδικία, την κουτοπονηριά και τη δυστυχία που υπάρχει στην καθημερινότητα των περισσοτέρων μας.

Η επιβίωσή μας έφτασε να γίνεται μόνο σε βάρος των άλλων, σε βάρος του περιβάλλοντός μας. Το σοφό «τό 'να χέρι νίβει τ’ άλλο και τα δυο το πρόσωπο», εμφανίζεται σαν αστειότητα ακόμα και μέσα στις οικογένειές μας.

Δεν χρειάζεται ν’ αναλύσουμε τα συστήματα που θα βγούνε οι νικητές ή οι ηττημένοι στις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που πλησιάζουν. Δεν χρειάζεται να περιμένουμε το «μάννα εξ ουρανού» από τα κόμματα ή το κράτος για να λυθούν τα προβλήματά μας, απλά και μόνο με αν και πόσα λεφτά θα δώσουν στους μικρούς μας δήμους και τα Τοπικά Διαμερίσματά τους.

Εκείνο που χρειάζεται πρώτα και πάνω απ’ όλα είναι ο σεβασμός μας προς τους άλλους με πράξεις που βοηθούν στην ανάπτυξη του κοινωνικού συνόλου.

Η επαναφορά, η διατήρηση, ακόμη και η βελτίωση βασικών ηθικών αξιών του δικού μας ελληνικού πολιτισμού, που διαμορφώθηκε από τους αρχαίους φιλοσόφους μας και τη χριστιανική διδασκαλία, της αγάπης χωρίς προσωπεία και υποκρισία. «Αλίμονο Γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριτές» διακήρυξε Αυτός που φτιάχνουμε εικονίσματα, χωρίς ν’ ακούμε και να κάνουμε πράξη τα λόγια Του.

Είναι αυτονόητο ότι μια διοίκηση-διαχείριση πρέπει κατ’ αρχήν να είναι ηθική. Να την αποτελούν πρόσωπα που νοιάζονται για το κοινό καλό μέσα στα πλαίσια των κανόνων που θεσπίζει μια κοινωνία και όχι μια ατομοκρατία. Τα μέλη της πρέπει να αισθάνονται ότι προσφέρουν υπηρεσίες και όχι επιβολή αρχόντων.

Είναι υποχρέωσή μας να προτάξουμε τη σκέψη μας για τις επιλογές μας, πριν αποφασίσουμε γι’ αυτές. Η επανειλημμένη μετάνοια δεν έχει καμία πρακτική σημασία για το σύνολο. Ήδη οι ζημιές θα έχουν γίνει και συχνά είναι ανεπανόρθωτες.


* Ο Χρήστος Μητρόπουλος είναι Γεωπόνος - Αρχιτέκτονας Τοπίου, με καταγωγή από το Ψηλό Χωριό και υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Δωρίδας

 

Παρασκευή, 9 Μαΐου 2014

Τοποθετήθηκε γιατρός στο ΚΥΛιδωρικίου

Τέρμα στην ταλαιπωρία φαίνεται να μπαίνει στους κατοίκους της ορεινής Δωρίδας και του Λιδορικίου μετά την επισημοποίηση της απόφασης του υπουργού Υγείας  Άδωνη Γεωργιάδη σύμφωνα με την οποία σε καθημερινή βάση, επτά ημέρες την εβδομάδα θα υπάρχει ιατρός   στο Κέντρο Υγείας που το τελευταίο διάστημα , πολλές μέρες την εβδομάδα,  παρέμεινε κλειστό εξαιτίας  ακριβώς της έλλειψης ιατρικού προσωπικού.  

Η απόφαση  Γεωργιάδη έρχεται , σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας « ΩΡΑ της Φωκίδας» κατόπιν των πιέσεων της τοπικής κοινωνίας και κυρίως λόγω των πολλών επισκέψεων στο υπουργείο και των έντονων πιέσεων που άσκησε , επί περίπου δέκα ημέρες,  η βουλευτής Φωκίδας Ασπασία Μανδρέκα η οποία αμέσως μετά την έξοδό της από το γραφείο του υπουργού εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίηση της για τη θετική έκβαση  των προσπαθειών της. 

Σύμφωνα με τη Μανδρέκα ο ιατρός που θα ξεκινήσει να πηγαίνει στο Λιδωρίκι  από τις 10 Μαΐου  ονομάζεται Βασίλης Παστρωμάς, είναι ειδικότητας γενικής ιατρικής και προέρχεται από το νοσοκομείο Θηβών στο οποίο υπηρετεί ως επιμελητής Β΄.

Αμέσως μετά την εξέλιξη αυτή η Ασπασία Μανδρέκα έκανε την εξής δήλωση :

“Έχω  ξαναπεί επανειλημμένα ότι το θέμα αυτό είναι πολύ σοβαρό για την τοπική κοινωνία και για αυτό έγιναν  όλες οι προσπάθειες εκ μέρους μου στην κατεύθυνση επίλυσης του. Παράλληλα όμως πρέπει να τονίσω ότι δεν μπορούν κάποιοι συγκεκριμένοι άνθρωποι, με συγκεκριμένο ονοματεπώνυμο από συγκεκριμένο πολιτικό χώρο να  χρησιμοποιούν αυτό το τόσο ευαίσθητο θέμα για καθαρά προεκλογικούς σκοπούς λαϊκίζοντας ασύστολα και παίζοντας με τα υπαρκτά προβλήματα του τόπου. Καλό είναι επίσης αυτοί οι ίδιοι άνθρωποι να μην προχωρούν σε έκνομες πράξεις γιατί τα πάντα έχουν όρια. Τονίζω ότι την προσπάθεια που καταβάλλω για την υγεία, τα υγειονομικά ιδρύματα του νομού μας δεν θα την εγκαταλείψω ποτέ, του εναντίον θα την εντείνω γνωρίζοντας ταυτόχρονα τα πολλά προβλήματα που υπάρχουν λόγω της εντονότατης οικονομικής κρίσης και της έλλειψης ιατρικού προσωπικού»

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9/5:Πρόγραμμα υποψηφίων

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ Γ.ΚΑΠΕΝΤΖΩΝΗ

Σήμερα Παρασκευή 9 Μαΐου ο Δήμαρχος Γιώργος Καπεντζώνης επικεφαλής κλιμακίου υποψηφίων δημοτικών συμβούλων θα επισκεφθεί τα χωριά:
17:30   ΜΑΛΑΜΑΤΑ
18:30   ΜΑΝΑΓΟΥΛΗ
19:30   ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ
20:30   ΜΑΡΑΘΙΑΣ
21:30   ΣΕΡΓΟΥΛΑ

 
ΟΜΙΛΙΑ Γ. ΚΟΥΛΟΥΛΑ
Σήμερα Παρασκευή 9 Μαΐου στις 6:00 το απόγευμα ο Υποψήφιος Δήμαρχος Γιώργος Κουλούλας θα μιλήσει σε Δωριείς ετεροδημότες της Αθήνας στην αίθουσα της Δωρικής Αδελφότητας στο Παγκράτι(Ιέρωνος 6)

Οι όροι του πολιτικού ελέγχου

Του Γιάννη Κοτόφωλου *

Οι δύο μεγάλες πολιτικές παρατάξεις, η κεντροδεξιά και η κεντροαριστερά, οι οποίες αποτελούν τις πιο ισχυρές φιλο-ευρωπαικές δυνάμεις που ευαγγελίζονται και την πλήρη ενοποίηση της Ευρώπης, θα είναι οι κυρίαρχοι των ευρωεκλογών της 25ης Μαίου. Περί αυτού δεν υπάρχει καμία αμφιβολία.

Οι δύο μεγαλύτεροι πολιτικοί σχηματισμοί, το Λαϊκό κόμμα και οι Σοσιαλδημοκράτες, θα κερδίσουν τη συντριπτική πλειοψηφία των εδρών του νέου Ευρωκοινοβουλίου και θα είναι πλαισιωμένοι, επιπρόσθετα, από τις δυνάμεις των πράσινων και των φιλελευθέρων, οι οποίοι επίσης πιστεύουν στην ιδέα και το όραμα της ενωμένης Ευρώπης.

Παρ’ όλα αυτά όμως, αυξημένα ποσοστά σε σχέση με το παρελθόν θα εμφανίσουν, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, οι αντι-ευρωπαικές δυνάμεις, κυρίως η άκρα δεξιά και η λαϊκιστική αριστερά.

Η εικόνα αυτή, εφόσον επιβεβαιωθεί από τις κάλπες, μπορεί να δείχνει από τη μία ότι η Ευρώπη θα εξακολουθεί – όπως επιθυμεί η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών – να δουλεύει πάνω στον κεντρικό στόχο της ενοποίησης, πράγμα που συνιστά και τη μόνη βιώσιμη προοπτική των οικονομιών της Γηραιάς Ηπείρου μέσα στο άκρως ανταγωνιστικό παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον, δημιουργεί όμως, από την άλλη πλευρά, υποχρεώσεις πολύ σημαντικές και επείγουσες στις φιλο-ευρωπαικές ηγεσίες, στα κέντρα που διαμορφώνουν την πορεία των εξελίξεων.

Η άνοδος των αντι-ευρωπαικών κομμάτων, θα είναι λάθος εάν υποτιμηθεί και δεν εκληφθεί ως ένα μήνυμα αντίδρασης απέναντι στις πολιτικές λιτότητας που έπληξαν τις χώρες του ευρωπαικού νότου ή δεν ερμηνευτεί επίσης ως διαφωνία πολιτική και για τον τρόπο που εκλαμβάνονται όλες οι κρίσιμες αποφάσεις για το μέλλον των λαών της Ευρώπης, δηλαδή σε αποκλειστικά διακυβερνητικό επίπεδο και με γνώμονα τα συμφέροντα των πλέον εύρωστων μελών.

Οι πολιτικές ηγεσίες που πιστεύουν στην ένωση της Ευρώπης, θα πρέπει να ξεκαθαρίσουν σε όλους τους ενδιαφερόμενους πολίτες, φορείς παραγωγικούς και κοινωνικές ομάδες, γιατί είναι αναγκαία η ενοποίηση- οικονομική και πολιτική- για το μέλλον της ηπείρου μας και πως πρέπει να την πραγματοποιήσουμε τηρώντας κατά το δυνατόν τους στοιχειώδης όρους ισοτιμίας για τους εταίρους.

Κανένας δεν εκχωρεί εξουσίες και δικαιώματα, εάν πρώτα δεν έχει κατανοήσει ποια είναι τα οφέλη που θα αποκομίσει, ποιο συμφέρον έχει από τη συνένωση των δυνάμεων και τη διαμόρφωση νέων υπερεθνικών κέντρων που λαμβάνουν τις αποφάσεις για λογαριασμό του.

Η αίσθηση του πολιτικού ελέγχου, είναι πάντα μία κρίσιμη παράμετρος για τη λειτουργία της δημοκρατίας, πολύ περισσότερο σε εγχειρήματα τέτοιου μεγέθους.

Οι φιλο-ευρωπαικές ηγεσίες, θα πρέπει να παραμερίσουν τις εθνικές επιδιώξεις που πολλές φορές εξυπηρετούν κομματικά ή τοπικά οικονομικά συμφέροντα και να βάλλουν σε προτεραιότητα τη διαμόρφωση πανευρωπαικών στόχων, που θα αποβλέπουν στην ανάδειξη της Ευρώπης σε γεω-πολιτική δύναμη, προς όφελος όλων των μελών - κρατών, μικρότερων και μεγαλύτερων, του Βορρά ή του Νότου.

Το κοινό όφελος αποτελεί καθήκον, εάν θέλουμε να επιτύχει η ένωση της Ευρώπης και αυτό θα πρέπει να γίνει κοινή συνείδηση, σε πολιτικούς και πολίτες Αυτός είναι ο ασφαλέστερος τρόπος να διασφαλίσεις τη συμμετοχή και τη συναίνεση.

Η έξαρση του εθνικισμού ή του λαϊκισμού, δεν μπορεί να αναχαιτιστεί εάν οι κοινωνίες παραμείνουν έξω από το παιγνίδι της ενημέρωσης και των αποφάσεων.

* Ο Γιάννης Κοτόφωλος είναι δημοσιογράφος στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, με καταγωγή από την Δωρίδα

Πέμπτη, 8 Μαΐου 2014

Και φέτος 4 Γαλάζιες Σημαίες στη Δωρίδα Μόνο μία στην Αιτωλοακαρνανία (Ψανή)

Τέσσερις «γαλάζιες σημαίες» δόθηκαν και φέτος στη Δωρίδα και συγκεκριμένα στις παραλίες Χιλιαδούς, Παραθάλασσου, Σεργούλας και Ερατεινής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για το 2014 οι έλεγχοι και οι προϋποθέσεις ήταν ακόμα πιο αυστηροί και γι αυτό πολλές παραλίες στη χώρα απώλεσαν την γαλάζια σημαία.
Για παράδειγμα ολόκληρη η Αιτωλοακαρνανία πήρε μόνο μία γαλάζια σημαία, για την Ψανή Ναυπάκτου !

Όπως ανακοινώθηκε από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), Εθνικό Χειριστή του Διεθνούς Προγράμματος «Γαλάζιες Σημαίες» στη χώρα μας, 408 βραβεύσεις ακτών και μαρινών με «Γαλάζια Σημαία» έγιναν  για το 2014 στη χώρα μας.
Η Ελλάδα κατέχει και πάλι, όπως τα τελευταία χρόνια, τη 2η θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 51 χώρες. Η Διεθνής Επιτροπή βράβευσε φέτος 3.372 ακτές και 650 μαρίνες σε όλο τον κόσμο.

Η «Γαλάζια Σημαία» είναι διεθνές σύμβολο ποιότητας, θεωρούμενο το πιο γνωστό περιβαλλοντικό σύμβολο στον κόσμο. Απονέμεται από το 1987, στις ακτές και μαρίνες οι οποίες πληρούν τις αυστηρές προϋποθέσεις βράβευσης.

Δεν αρκεί οι ακτές να διαθέτουν μόνο την απαιτούμενη εξαιρετική ποιότητα νερών κολύμβησης. Πρέπει επιπλέον να τηρούνται και τα υπόλοιπα 32 αυστηρά κριτήρια, που αναφέρονται σε καθαριότητα, οργάνωση, πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών, προστασία του φυσικού πλούτου της ακτής και του παράκτιου χώρου και ταυτόχρονα περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση.

Ιδρυτής και Διεθνής Συντονιστής του Προγράμματος είναι το Ίδρυμα FEE (Foundation for Environmental Education), που εδρεύει στη Δανία, με 63 χώρες-μέλη από όλες τις ηπείρους. Εκπροσωπείται στην Ελλάδα από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), την παλαιότερη περιβαλλοντική οργάνωση εθνικής εμβέλειας της χώρας (1951), που δραστηριοποιείται σε περιβαλλοντικές παρεμβάσεις, σε δράσεις και προγράμματα προστασίας της φύσης, στην περιβαλλοντική εκπαίδευση με 5 διαχρονικά προγράμματα εγκεκριμένα από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού και στη γενικότερη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού.

Τα Κριτήρια του Διεθνούς Προγράμματος συνοψίζονται στις εξής τέσσερις κατηγορίες:

Α. Καθαριότητα θάλασσας και ακτής
• Ποιότητα των νερών κολύμβησης, που επιβεβαιώνεται με δειγματοληπτικούς ελέγχους όπως ορίζεται από την Ευρωπαϊκή νομοθεσία. Τα αποτελέσματα των μικροβιολογικών αναλύσεων εμφανίζονται στην ιστοσελίδα: http://www.bathingwaterprofiles.gr του ΥΠΕΚΑ.
• Μη απόρριψη στην περιοχή βιομηχανικών και αστικών λυμάτων, χωρίς κατάλληλη επεξεργασία.
• Επαρκείς κάδοι απορριμμάτων, που να αδειάζονται σε τακτά διαστήματα καθώς και ειδικοί κάδοι ανακύκλωσης.
• Συνεχής, περιοδικός καθαρισμός της ακτής από σκουπίδια, αποτσίγαρα κ.λπ.


Β. Οργάνωση ακτής
• Συνεχής πληροφόρηση του κοινού για την ποιότητα των νερών κολύμβησης, με την ανάρτηση των επίσημων αποτελεσμάτων μικροβιολογικών αναλύσεων στον Πίνακα Ανακοινώσεων των ακτών.
• Σχέδια δράσης για την αντιμετώπιση τυχόν θαλάσσιας ρύπανσης εξ ατυχήματος, με άμεση ενημέρωση του κοινού.
• Απαγόρευση της κίνησης οχημάτων και μοτοποδηλάτων στην ακτή.
• Απαγόρευση της ελεύθερης κατασκήνωσης.
• Επαρκείς εγκαταστάσεις υγιεινής, με ελεγχόμενο σύστημα αποχέτευσης.


Γ. Ασφάλεια επισκεπτών
• Εκπαιδευμένοι, πτυχιούχοι ναυαγοσώστες σε υπηρεσία, σύμφωνα με τις διατάξεις του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου ή άμεση πρόσβαση σε τηλέφωνο για περίπτωση ανάγκης, σωστικά εφόδια και πρώτες βοήθειες.
• Προσβασιμότητα και παροχή υπηρεσιών για άτομα με ειδικές ανάγκες (ΑΜΕΑ).


Δ. Προστασία της φύσης και περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση
• Έντυπες πληροφορίες και οδηγίες συμπεριφοράς για την ακτή, καθώς και για περιοχές με ευαίσθητο φυσικό περιβάλλον, χλωρίδας και πανίδας, στον παράκτιο χώρο.
• Αναφορά στην οργάνωση δραστηριοτήτων του διαχειριστή ακτής, που να επιβεβαιώνουν και υλοποιούν το ενδιαφέρον του για το φυσικό περιβάλλον της ακτής και την ανάγκη προστασίας του.
• Εκτέλεση συγκεκριμένων δράσεων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης για τους επισκέπτες της ακτής.

Αστυνομικοί με …υπερβάλλον ζήλο !

Διαβάσαμε πριν λίγες ημέρες στα ψιλά γράμματα της εφημερίδας «ΩΡΑ της Φωκίδας» την εξής είδηση :

«Κάτι ψιθυρίζεται έντονα στη Δωρίδα για δημόσιο λειτουργό και μάλιστα ένστολο στην παραλιακή ζώνη που ασκεί πίεση σε ιδιοκτήτες επιχειρήσεων και όχι μόνο, προς όφελος υποψηφίου Δημάρχου».

Το ψάξαμε το θέμα δημοσιογραφικά και πράγματι μάθαμε ότι, όχι ένας, αλλά δύο ένστολοι του Αστυνομικού Τμήματος Ευπαλίου, τις τελευταίες εβδομάδες δείχνουν έναν …   «υπερβάλλον αστυνομικό ζήλο» στην άσκηση των καθηκόντων τους.
Μάθαμε ακόμα ότι το θέμα έφτασε και στην Αστυνομική Διεύθυνση Φωκίδας που δεν κάθισε με σταυρωμένα χέρια.

Καλό θα είναι πάντως, εκτός των άλλων,  οι ανώτεροί τους στην ιεραρχία, να πουν στους νεαρούς αυτούς αστυνομικούς, ότι τέτοια κόλπα γίνονταν άλλες εποχές και τώρα μόνο αντίθετα αποτελέσματα  επιτυγχάνουν με την στάση τους.  

Έτσι δεν είναι Κύριε Ανδρεουλάκο, Γενικέ Γραμματέα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και συμπατριώτη μας ;

 

Επίσκεψη Κ. Μπακογιάννη στη Δωρίδα

Τις Θαλάσσιες Καλλιέργειες στο Γαλαξίδι, θα επισκεφθεί σήμερα Πέμπτη 8 Μαΐου στις 8:30 το πρωί  ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης συνοδευόμενος από τον Υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη του συνδυασμού του, Γιάννη Ράμμο.

Θα περιηγηθεί στις εγκαταστάσεις και θα ενημερωθεί για τη δράση της εταιρείας, τα προβλήματα και τις προκλήσεις που αυτή αντιμετωπίζει.

Στις 9.30 θα βρεθεί στην Ερατεινή και
στις 11.00 στο Λιδωρίκι, όπου μεταξύ άλλων θα επισκεφθεί το Κέντρο Υγείας και θα συνομιλήσει με τους κατοίκους της περιοχής.
Τέλος στις 13.30 θα επισκεφθεί το Ευπάλιο.
 


Όπως ανακοινώθηκε από το Γραφείο Τύπου του συνδυασμού, ο Κώστας Μπακογιάννης θα επιστρέψει σύντομα στο νομό, προκειμένου να συνεχίσει τις συναντήσεις του και στις υπόλοιπες περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας.


Τετάρτη, 7 Μαΐου 2014

Η ΠΑΓΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΙΡΑΙΟ ΛΑΘΟΣ ΤΟΥ Β.ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Του ΘΑΝΑΣΗ ΛΟΥΚΟΠΟΥΛΟΥ *

Βιάστηκε για άλλη μια φορά , ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, στην διατύπωση ενός άκρως ενοχλητικού διλήμματος, που είναι βέβαιο ότι θα παράξει και ανάλογα , ανεπιθύμητα, αποτελέσματα.

Είναι φανερό ότι δεν ήταν και δεν είναι, στην προτεραιότητα του κ. Βενιζέλου, η αποχώρηση του ΠΑΣΟΚ από την κυβέρνηση, ακόμα κι αν τα εκλογικά ποσοστά της ¨ελιάς¨ στις επερχόμενες εκλογές , δεν κινηθούν σ΄ ένα αξιοπρεπές ποσοστό μεταξύ 8 και 10 %.

Το δημοσιοποίησε άλλωστε, μετά την αποκαλυπτική , από άποψη προθέσεων, συνάντηση που είχε με τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου. Παρόλα αυτά το διακινδύνευσε.

Το έκανε προφανώς επειδή πιέστηκε και αναμένεται να πιεστεί ακόμα περισσότερο, από ένα συνδυασμό γεγονότων τα οποία όπως φαίνεται και υποτίμησε και δεν είχε συμπεριλάβει στις αναλύσεις , επεξεργασίες και παρεμβάσεις που κάνει ,προκειμένου να πειθαναγκάσει το πολιτικό προσωπικό της χώρας, να του δώσει νέο πολιτικό χρόνο .

Γεγονότων που αφορούν τόσο τις βαθιές διεργασίες που γίνονται στα πλαίσια του ΠΑΣΟΚ αλλά και της ευρύτερης κεντροαριστεράς, όσο και τις διεργασίες στους πολίτες και τα μεγάλα κοινωνικά στρώματα, οι οποίες είναι εξαιρετικά αρνητικές και δυσάρεστες, για τον ίδιο και τις πολιτικές του αναφορές.

Το γεγονός ωστόσο είναι ότι διατύπωσε το δίλημμα και το έκανε με σαφέστατο τρόπο, ώστε θα είναι πολύ δύσκολο να το στρογγυλέψει ή να το αναιρέσει, αν τα εκλογικά ποσοστά δεν ξεπεράσουν το 6-7 %.

Δημιουργείται εκ των πραγμάτων ,όπως είναι κατανοητό, ένα νέο – απρόβλεπτο εν πολλοίς--σκηνικό στη χώρα, όσο κι αν θέλουν ορισμένοι να το προσπεράσουν.

Έτσι ενώ η ροή των πολιτικών εξελίξεων έμοιαζε να μην ανατρέπεται, ακόμα κι αν ο ΣΥΡΙΖΑ εξασφάλιζε ένα προβάδισμα 2-3 ποσοστιαίων μονάδων στις ευρωεκλογές, το δίλλημα Βενιζέλου ωθεί τα πράγματα προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Κι αυτό γιατί ,όχι μόνο συσπειρωτικά δεν αναμένεται να λειτουργήσει, όπως ήταν προφανώς η πρόθεση του εμπνευστή του, αλλά αντίθετα θα σπρώξει ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, προς Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ.

Προς Ν.Δ. ,εκείνους τους κεντρωγενείς που θέλουν πολιτική σταθερότητα και ομαλές εξελίξεις . Αυτοί οι ψηφοφόροι δεν θέλουν να δουν ένα ισχυρό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Ν.Δ. και κατά συνέπεια δεν θέλουν να διακινδυνεύσουν με την ψήφο τους, αστάθεια και ανεπιθύμητες παρενέργειες.

Προς ΣΥΡΙΖΑ αλλά και ΔΗΜΑΡ, τους κεντροαριστερούς και αριστερούς εκείνους ψηφοφόρους ,που θέλουν μια συνολική στροφή του ΠΑΣΟΚ με αλλαγή ηγεσίας και συμμετοχή σε μια άλλη κυβέρνηση με προοδευτικό πρόσημο.

Έτσι , πλην κάποιων εντυπωσιακών μεταβολών που στο μεταξύ μπορεί να προκύψουν, ο κ. Βενιζέλος οδηγείται σε μια παγίδα που ο ίδιος θέλησε να στήσει για τους αντιπάλους του. Κάνει το μοιραίο λάθος να πιστεύει , ότι ένα τέτοιας εντάσεως δίλημμα, μπορεί να του αποφέρει εκλογικά οφέλη.

Όμως αυτή τη φορά η παγίδα, φαίνεται να αφορά το προσωπικό του αφήγημα, κατά την προσφιλή του έκφραση. Γιατί και σε ένα ελεγχόμενο, κατά κάποιο τρόπο, συνέδριο να οδηγήσει το ΠΑΣΟΚ, μετά από ένα δυσμενές εκλογικό αποτέλεσμα, λίγοι θα είναι εκείνοι που θα τον στηρίξουν μέχρι τέλους, όταν στο μεταξύ θα έχει επιβαρυνθεί η περιρρέουσα ατμόσφαιρα και θα έχει τροφοδοτηθεί η πολιτική και οικονομική ζωή με αμφισημίες και ανασφάλεια.

Μέσα σε ένα τόσο βαρύ πολιτικό περιβάλλον και μετά από ένα καυτό συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, δύο πράγματα μπορεί να συμβούν, πλην συγκλονιστικού απροόπτου.

Είτε οι πολιτικές ηγεσίες να υποχρεωθούν σε μια άλλη κυβέρνηση , με άλλο προσανατολισμό και άλλα πρόσωπα , χωρίς την συμμετοχή του ιδίου του κ. Βενιζέλου , ενδεχομένως και του κ. Σαμαρά.

Είτε η χώρα να οδηγηθεί σε βουλευτικές εκλογές , αλλά με ένα ΠΑΣΟΚ που δεν θα έχει ως Πρόεδρο τον κ. Βενιζέλο.

*Ο Θανάσης Λουκόπουλος είναι πολιτικός συντάκτης, μέλος της ΕΣΗΕΑ, με καταγωγή απ΄πο την Δωρίδα
Προεκλογικές επισκέψεις και ομιλίες του υποψήφιου Δημάρχου Γιώργου Κουλούλα


Υποψήφιοι Ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στη Δωρίδα και ομιλία στην Μανάγουλη

Την Πέμπτη 8 Μαΐου 2014 θα πραγματοποιήσουν περιοδεία στο νομό μας οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ελένη Σωτηρίου μέλος της Π.Γ και ο Γιώργος Κυρίτσης.

 Το πρόγραμμα που θα ακολουθήσουν έχει ως εξής:

11.00 : Επίσκεψη στην αγορά και σε υπηρεσίες της Άμφισσας

11.45 : Συνέντευξη τύπου

12.30 : Επίσκεψη στην αγορά της Ιτέας

Στη συνέχεια οι υποψήφιοι Ευρωβουλευτές με κλιμάκιο μελών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ θα κινηθούν στην παραλιακή ζώνη του Νομού (Γαλαξείδι, Ερατεινή, Μαραθιάς και Μοναστηράκι).

Το απόγευμα της ίδιας μέρας θα πραγματοποιήσουν περιοδεία στη Παραλιακή Δωρίδα η οποία και θα καταλήξει στο Ευπάλιο.

Η περιοδεία θα ολοκληρωθεί με ανοιχτή εκδήλωση, συζήτηση για τις Ευρωεκλογές στις 19:30 στη Μανάγουλη.


                                                                  

 

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ: ο Γ. Δημόπουλος από Κάμπο Δωρίδας Υποψήφιος Δήμαρχος

 
 
 
 
 
 


Ο Γιώργος Δημόπουλος γεννήθηκε το 1958 στον Κάμπο Φωκίδας. Ήρθε στην Αθήνα 13 ετών, τελείωσε το Γυμνάσιο κι αποφοίτησε από σχολή Ηλεκτρονικών, ενώ παράλληλα εργαζόταν.
Από το 1981 ζει με την οικογένειά του στον Κορυδαλλό.
Είναι παντρεμένος με την Γεωργία Παπαγεωργίου και έχουν δύο παιδιά , μια κόρη κι έναν γιό.
Εργάστηκε από το 1983 στα Ελληνικά Ταχυδρομεία από όπου και συνταξιοδοτήθηκε πρόσφατα.
Για πολλά χρόνια εκπροσώπησε τους εργαζόμενους των ΕΛΤΑ από διάφορες θέσεις: (Γενικός Γραμματέας, Γραμματέας Διεθνών- Δημοσίων Σχέσεων και Τύπου, Αντιπρόεδρος ΕΛΤΑ, Μέλος της Γ.Σ. της ΓΣΕΕ)
Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του στα Ελληνικά Ταχυδρομεία εμπλούτισε τις γνώσεις του συμμετέχοντας σε Ευρωπαϊκά Συνέδρια και πολύμηνα Εκπαιδευτικά Σεμινάρια και διοργανώσεις, σε θέματα Εργασιακών Σχέσεων, Διοίκησης, Διεθνών σχέσεων σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες.
Το 1999 εκλέχθηκε για πρώτη φορά Δημοτικός Σύμβουλος με τον Συνδυασμό του Στέφανου Χρήστου.
Διετέλεσε Πρόεδρος στα ΕΔΑΠΕ και στους Δημοτικούς Βρεφονηπιακούς Σταθμούς.
Το 2001 ορίστηκε Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών καθώς και της Υπηρεσίας Καθαριότητας & Δημοτικής Αστυνομίας.
Το 2003 έγινε Αντιδήμαρχος των Τεχνικών & Οικονομικών Υπηρεσιών και Πρόεδρος της Δημαρχιακής Επιτροπής μέχρι το 2006.
Επίσης υπήρξε Αντιδήμαρχος Διοίκησης.
Από το 2007- 2010 ήταν Ειδικός Σύμβουλος για θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη Δήμαρχο Μάνδρας.
Παράλληλα ήταν Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Κορυδαλλού μέχρι το 2009, οπότε και παραιτήθηκε και από την ιδιότητα αυτή, πάλεψε για τις θέσεις, ιδέες κι αρχές που είχαν επίκεντρο την κοινωνία. Έκτοτε, ενσυνείδητα δεν συμμετέχει σε κανένα κομματικό χώρο και μηχανισμό.
Ταυτόχρονα σε αυτό το διάστημα εργάστηκε για την Ενότητα των Αυτοδιοικητικών Δυνάμεων της Πόλης διαδραματίζοντας πρωταγωνιστικό ρόλο στις δημοτικές εξελίξεις.
Το 2010 συνεργαζόμενος με την σημερινή δημοτική αρχή, επανεξελέγη Δημοτικός Σύμβουλος, οπότε κι ανέλαβε τη θέση Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών μέχρι τον Νοέμβριο του 2013 που αποχώρησε, επειδή η Δημοτική Αρχή συστηματικά παρέκκλινε των στόχων, που από κοινού είχαν συμφωνηθεί.
Παρουσίαση της Δράσης του Γιώργου Δημόπουλου
Η θητεία του αναγνωρίζεται καταλυτική για τα έργα που πραγματοποιήθηκαν και υλοποιούνται στην πόλη. Συγκεκριμένα:
 • Ως Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών επι δημαρχίας Στέφανου Χρήστου, εντάχθηκε στο πρόγραμμα «Θησέας» το έργο «Ανέγερσης Δημαρχείου-Διοικητηρίου» στον χώρο του πρώην Ασύλου, εξασφαλίζοντας την χρηματοδότηση για την πρώτη φάση του έργου.
 • Στην συνέχεια και με την εξασφάλιση της χρηματοδότησης για τη δεύτερη φάση από το Δημόσιο Ταμείο Επενδύσεων (Περιφέρεια Αττικής) αναλαμβάνει εκ νέου Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών μέχρι την ολοκλήρωση του έργου.
 • Με δικές του ενέργειες εξασφαλίζεται αντάξιος του νέου κτιρίου εξοπλισμός και παραδίδεται στους πολίτες του Κορυδαλλού, ένα υπερσύγχρονο Δημαρχείο.  
 • Πρωταγωνίστησε εξασφαλίζοντας τα κονδύλια από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ:
 • Για την ανάπλαση της οδού Δημητρακοπούλου
 • Την μετατροπή της πλατείας Μέμου σε πάρκο και την ανανέωση πεζοδρομίων.
 • Είχε την επίβλεψη των έργων του Μετρό και την ευθύνη ανάπλασης των πεζοδρομίων περιμετρικά της Πλατείας Ελευθερίας .
 • Επέβλεψε την κατασκευή του κλειστού Γυμναστηρίου, στην οδό Σταματοπούλου μέχρι την ολοκλήρωσή του.
 • Την κατασκευή του 21ου Νηπιαγωγείου στην οδό Θεσπιέων στον Άνω Κορυδαλλό
 • Την συνέχιση και ολοκλήρωση της νέας πτέρυγας των αιθουσών του 6ου-8ου Δημοτικού Σχολείου στο Συγκρότημα Σχολικών Κτιρίων στα 88 Στρέμματα
 • Του Βρεφονηπιακού Σταθμού στην οδό Πλαταιών.
 • Με παρέμβασή του εξασφάλισε πόρους (Πράσινο Ταμείο) για αγορά σύγχρονου εξοπλισμού κι ανάπλασης της παιδικής χαράς επί της πλατείας Μ. Φριζή.
Τα παραπάνω έγιναν με την άριστη συνεργασία όλων των εργαζομένων του Δήμου και ειδικά των Τεχνικών Υπηρεσιών.
Η εξαιρετική συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα, τόσο με τους εκπαιδευτικούς, όσο και με τους Συλλόγους Γονέων, καθώς κι η φιλότιμη προσπάθεια των εργαζομένων στα συνεργεία του Δήμου, είχε ως αποτέλεσμα να γίνουν οι ετήσιες συντηρήσεις των σχολικών κτιρίων χωρίς την παρέμβαση εργολάβων και με ελάχιστο κόστος.
Η απόφασή του:
Ανεξάρτητος πλέον Δημοτικός Σύμβουλος κάνει την «μετάβαση» κι αποφασίζει με άλλα στελέχη να θέσει την υποψηφιότητά του για Δήμαρχος στον Κορυδαλλό στις επικείμενες εκλογές του Μαΐου 2014.
Οι γνώσεις του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι αδιαμφισβήτητες σε όλα τα επίπεδα και οι δυνατότητές του να συμβάλει στην Αναβάθμιση, στην Πρόοδο και στη βελτίωση του Δήμου Κορυδαλλού, αναγνωρισμένες ακόμη κι από αντιπάλους του.
Με εφόδια την αποδεδειγμένη εμπειρία του, την εργατικότητα και τη σοβαρότητα που αντιμετώπισε κι αντιμετωπίζει τα δημοτικά δρώμενα, συγκρότησε τον Ενωτικό Συνδυασμό «Δήμος για Όλους» , προκειμένου Νέοι άνθρωποι του Δήμου μας, Νέα πρόσωπα που διαθέτουν Ηθική, Αξίες κι Όραμα για την πόλη, να διασταυρώσουν τις δυνάμεις τους με ικανά και δραστήρια Αυτοδιοικητικά στελέχη, ώστε να οδηγήσουν Όλοι Μαζί την Πόλη μας σε μια Νέα Πορεία, με Νέα Σχέδια και ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.

ΔΗΜΟΣ ΒΥΡΩΝΑ: Λευτ.Τριανταφύλλου από το Τρίστενο υποψήφιος ΣύμβουλοςΓεννήθηκε και ζει στο Βύρωνα με καταγωγή από τη Δωρίδα (ο πατέρας του Σάββας Τριανταφύλλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Τρίστενο Δωρίδος )

Είναι παντρεμένος με την καθηγήτρια Φωτεινή Μορφάκη με καταγωγή από Ναύπακτο και έχουν δύο κόρες

Σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες στην Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και είμαι μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος. Παρακολούθησε μακροχρόνια και βραχυχρόνια σεμινάρια με αντικείμενο τα Χρηματοοικονομικά ,την Διοίκηση Επιχειρήσεων και το Μάρκετινγκ

Είναι Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Βύρωνα  από το 2010 και έχει διατελέσει Αντιπρόεδρος της Οικονομικής επιτροπής (2010-1012), Αντιπρόεδρος της Δ.Ε.Α.Δ.Β.(2010-2013) και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Φιλαρμονικής του Δήμου μας (2006-2007)

Επίσης διετέλεσε Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 10ου Δημοτικού Σχολείου Βύρωνα και Πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων Γυμνασίου Βύρωνα

Εργάστηκε στο Μάρκετινγκ μεγάλης Φαρμακευτικής εταιρείας επί σειρά ετών, στην συνέχεια στην Έρευνα Υδρογονανθράκων της Δημόσιας Επιχείρησης Πετρελαίου ως Γενικός Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού και τέλος ως στέλεχος στα Ελληνικά Πετρέλαια από όπου και συνταξιοδοτήθηκε

Στο παρελθόν έχει διατελέσει μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας

Τηλέφωνο επικοινωνίας  6948178577

Δήλωση του Λευτέρη Τριανταφύλλου:

"Δηλώνω εκ νέου παρών στις εκλογές της 18ης Μαΐου με την παράταξη ¨Δύναμη Ελπίδας ¨ Δημοτική Κίνηση Πολιτών Βύρωνα και υποψήφιο δήμαρχο τον δικηγόρο Αλέξη Σωτηρόπουλο, με σταθερές αξίες και αρχές, με όραμα, καθαρότητα και ειλικρίνεια. Με αποκλειστική μου επιδίωξη την προσφορά στους συνδημότες μου όπως υπεύθυνα έκανα ανελλιπώς τα τελευταία 3,5 χρόνια από τη θέση του δημοτικού συμβούλου.

Η βοήθεια και η συμπαράστασή σας σ’ αυτόν τον αγώνα θα αποτελέσει για μένα πηγή δύναμης και δημιουργικής προσφοράς".

 

 

Τρίτη, 6 Μαΐου 2014

Μια ωραία μαθητική θεατρική παράσταση στο Ευπάλιο την Κυριακή το απόγευμα


Προεκλογικές επισκέψεις & ομιλίες του Δημάρχου Γιώργου Καπεντζώνη


Μερικές επισημάνσεις για τη Δωρίδας μας

Του ΒΑΣΙΛΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ
Δημοσιογράφου στην REAL NEWS

To DORIDANEWS αποτελεί ίσως την μοναδική πηγή ενημέρωσης για όσα συμβαίνουν στον τόπο καταγωγής μου και επικοινωνώ μαζί σας για να εκφράσω την απορία μου προς τους υποψήφιους Δημοτικούς και Τοπικούς άρχοντες, οι οποίοι αν και απέχουμε ελάχιστες ημέρες από τις κάλπες δεν έχουν καταθέσει ούτε μια άποψη για τα προβλήματα που ταλαιπωρούν κατοίκους και επισκέπτες του τόπου μας.

Η Δωρίδα ήταν και είναι ξεχασμένη αν όχι εγκαταλειμμένη. Βουλευτές, περιφερειάρχες και λοιποί την θυμούνται μόνο κατά την εποχή των ψήφων και των …πανηγυριών. Την ίδια τακτική, δυστυχώς, ακολουθούν και οι Τοπικοί άρχοντες από τους οποίους οι πολίτες περιμένουν περισσότερα από το να «ζεσταίνουν» τις καρέκλες τους.

Υπάρχουν συμπατριώτες μας που ζουν μακριά από τον τόπο τους αλλά δεν τον έχουν εγκαταλείψει. Νοιάζονται και ζητούν ,κυρίως τώρα που πλησιάζει η ώρα της κάλπης, να ενημερώνονται από τους αρμόδιους και όχι από τον …παπά του χωριού, γιατί θεωρούν ότι η ενημέρωση δεν είναι αμαρτία!

Απαιτούν να πληροφορηθούν για παράδειγμα ποιες είναι οι θέσεις τους για απλά και καθημερινά προβλήματα όπως είναι το απαράδεκτο οδικό δίκτυο, η ανύπαρκτη ιατρική φροντίδα, η προβληματική αποκομιδή απορριμμάτων, η άγνωστη ποιότητα του νερού που πίνουν κ.α. Όσο για έργα πνοής και ανάπτυξης ούτε... λόγος!

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας!

Βασίλης Τριανταφύλλου
Δημοσιογράφος
v
.triantafilou@realnews.gr

Δευτέρα, 5 Μαΐου 2014

ΔΗΜΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ : Παπαχαραλάμπους Θεοδ. Σπύρος από το Ευπάλιο υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος

Ο Σπύρος Παπαχαραλάμπους γεννήθηκε το 1971 στην Αθήνα, με καταγωγή από το Ευπάλιο Δωρίδας, γιός του καθηγητή Θεόδωρου Παπαχαραλάμπους καθηγητού και ιδιοκτήτη των Εκπαιδευτηρίων Παπαχαραλάμπους στο Περιστέρι.

Μεγάλωσε και ολοκλήρωσε τη σχολική του ζωή στο Περιστέρι.

Τελείωσε Μαθηματικός από το Πανεπιστήμιο Πατρών

Από το 1996 εργάζεται ως καθηγητής Μαθηματικών στην οικογενειακή σχολική μονάδα «Εκπαιδευτήρια Θ. Παπαχαραλάμπους», η οποία έχει τη δική της ξεχωριστή ιστορία στην τοπική κοινωνία του Περιστερίου από το 1969, όταν και ιδρύθηκε από τον πατέρα του, φιλόλογο και νομικό, Θεόδωρο Παπαχαραλάμπους.

Η μητέρα του, επίσης φιλόλογος, Αικατερίνη και ο αδελφός του Ευθύμιος (Παιδαγωγικό Αθήνας), πέρα από τους οικογενειακούς δεσμούς, αποδείχθηκαν και άριστοι συνεργάτες του.

Τη διετία 1999-2001, ανέλαβε τη διεύθυνση του Τ.Ε.Ε. και έκτοτε του Γενικού Λυκείου.

Είναι παντρεμένος με την Ελίνα Βραχνού, με την οποία απέκτησε, το 2002, την κόρη του Αικατερίνη.

Στα μαθητικά του χρόνια ασχολήθηκε με την καλαθοσφαίριση, παίζοντας σε τοπικές ομάδες, όπως Γ.Σ.Π., Ανθούπολη, Τόλμη Περιστερίου.

Ανήκει στο δυναμικό του Σκακιστικού Ομίλου Περιστερίου.

Ερασιτεχνικά ασχολείται με τη μουσική, τη στιχουργική και τη συγγραφή μυθιστορημάτων.

Μιλάει δύο ξένες γλώσσες (Αγγλικά, Γαλλικά).453 υποψηφίους Δημοτικούς - Τοπικούς Συμβούλους έχουμε στο Δήμο Δωρίδας !

Πάνω από 85.000 οι υποψήφιοι στους Δήμους όλης της χώρας

Στους 453 έφτασαν οι υποψήφιοι Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι των τεσσάρων παρατάξεων στο Δήμο Δωρίδας.

Αναλυτικά για κάθε Συνδυασμό οι υποψήφιοι είναι :

ΚΑΠΕΝΤΖΩΝΗΣ :     193 , ( 52 δημοτικοί και 141 τοπικοί )

ΚΟΥΛΟΥΛΑΣ :         166, ( 43 δημοτικοί και 123 τοπικοί )

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ :  93 , ( 38 δημοτικοί και 55 τοπικοί )

ΑΡΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ :     61 , ( 28 δημοτικοί και 33 τοπικοί )

Η τροπολογία με την οποία διπλασιάστηκε ο αριθμός των συμβούλων προκάλεσε έντονο προβληματισμό στα επιτελεία των υποψηφίων δημάρχων, που λόγω και της οικονομικής κρίσης ,δεν έβρισκαν εύκολα υποψηφίους.

Συνολικά οι υποψήφιοι σύμβουλοι σε όλη τη χώρα θα είναι γύρω στους 86.000 !

Έτσι βάσει του Νόμου κάθε συνδυασμός στο Δήμο Δωρίδας μπορούσε να χρησιμοποιήσει , μέχρι 54 υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους (διπλάσιο αριθμό αυτών που εκλέγονται) και συνολικά μέχρι 208 υποψηφίους μαζί με τους υποψηφίους των Τοπικών Συμβουλίων.

Κι εδώ αρχίζουν τα περίεργα .

Στο δήμο Θεσσαλονίκης που βγάζει 49 συμβούλους, κάθε συνδυασμός πρέπει να κατεβάσει 100 υποψηφίους και άλλους 100 για τα τοπικά συμβούλια. Σύνολο 200 άτομα.

Έχουμε λοιπόν , 208 οι υποψήφιοι για την Δωρίδα , 200 για τη Θεσσαλονίκη ! Κι αυτό γιατί στη Δωρίδα έχουμε 56 χωριά με Τοπικά Συμβούλια το καθένα.

Από τους συνδυασμούς της Δωρίδας σχεδόν πλήρης είναι αυτός του Δημάρχου Καπεντζώνη (193) ενώ με τους λιγότερους υποψηφίους αυτός του Αρτινόπουλου (61).

Βέβαια περιττό να πούμε ότι σε κάποιους συνδυασμούς ένα σημαντικό ποσοστό υποψηφίων μπήκαν για να συμπληρώσουν κάποιον αριθμό και να μη φαίνονται γυμνά τα ψηφοδέλτια ή να συμπληρώσουν την υποχρεωτική γυναικεία ποσόστωση κι όχι γιατί έχουν δυνατότητα να κουβαλήσουν και κάποιους ψήφους. Υπάρχουν μάλιστα περιπτώσεις να έχουμε 2 και 3 υποψηφίους σ΄ ένα συνδυασμό που είναι και συγγενείς μεταξύ τους !

Κυριακή, 4 Μαΐου 2014

ΔΗΜΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ:Ο Κώστας Ζέρβας από το Ευπάλιο υποψήφιος Σύμβουλος


Ο Κώστας Νικ. Ζέρβας κατάγεται από το Ευπάλιο Δωρίδας.

Είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Περιστερίου Αττικής, για πρώτη φορά, με τον συνδυασμό "ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ με Όλους - Ανατροπή" του υποψήφιου Δημάρχου Δημήτρη Κελάφα. 

Έχει σπουδάσει  Πληροφορική στο Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές  στην Επικοινωνία και το Μάρκετινγκ στο Πανεπιστήμιο τoυ Saarbrücken στη Γερμανία.

Είναι διδάκτωρ του Παντείου Πανεπιστημίου, Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού.

Eργάζεται ως καθηγητής Μέσης Εκπαίδευσης στο Περιστέρι.

Η κοινωνική, πολιτιστική και δημοτική δραστηριότητα του Κώστα είναι έντονη και γνωστή τόσο στο Περιστέρι όσο στην Αθήνα γενικότερα.

Ενεργό μέλος με τεράστια προσφορά για πολλά χρόνια που συνεχίζει στο Δ.Σ. της Ένωσης Ευπαλιωτών Δωρίδας.

Γενικός Γραμματέας στον πνευματικό Σύλλογο Ναυπακτίων και Δωριέων «η δάφνη» που εκδίδει και το ομώνυμο περιοδικό.

Είναι το «δεξί χέρι» για πολλά χρόνια του επικεφαλής σήμερα της Μείζονος Αντιπολίτευσης στο Δήμο Περιστερίου και υποψήφιου Δημάρχου Δημήτρη Κελάφα.

 Τηλ :  6977418713        E-mail : zerv33@yahoo.gr

Στο Δημ.Συμβούλιο η έγκριση για Αιολικό Σταθμό στη “Μεσοβούνι” της Αμυγδαλιάς

Συνεδριάζει τη Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο με βασικό εισηγητή των θεμάτων τον Θανάση Κοκμοτό

Με 12  θέματα στην ατζέντα, στα περισσότερα των οποίων εισηγητής είναι ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θανάσης Κοκμοτός συνεδριάζει την προσεχή Δευτέρα 5 Μαϊου , ώρα 19:00 στο Λιδωρίκι το Δημοτικό Συμβούλιο.

Σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη τα θέματα που θα συζητηθούν και θα παρθούν αποφάσεις είναι :   
 1. Έγκριση Διετούς Προγράμματος Δράσης 2014 - 2015 της ΔΗ.Κ.Ε.Δ.. (Εισηγητής: Δημοτικός Υπάλληλος Τσώνος Θεόδωρος)
 2. Έγκριση Προγράμματος Δράσης 2014 της ΔΗ.Κ.Ε.Δ.. (Εισηγητής: Δημοτικός Υπάλληλος Τσώνος Θεόδωρος)
 3. Έγκριση Προϋπολογισμού εσόδων - εξόδων της ΔΗ.Κ.Ε.Δ. οικονομικού έτους 2014. (Εισηγητής: Δημοτικός Υπάλληλος Τσώνος Θεόδωρος)
 4. Ορισμός εκπρόσωπου του Δήμου Δωρίδος για την Επιτροπή παρακολούθησης του Διετούς Προγράμματος Δράσης 2014 - 2015 της ΔΗ.Κ.Ε.Δ.. (Εισηγητής: Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Θανάσης Κοκμοτός)
 5. Καθορισμός αρδευτικής περιόδου, αριθμός υδρονομέων, τομέων δράσης και αμοιβής αυτών στο Δήμο Δωρίδος για το έτος 2014. (Εισηγητής: Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Θανάσης Κοκμοτός)
 6. Γνωμοδότηση επί της μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) Αιολικού Σταθμού Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας ισχύος 18 MW της εταιρείας ΄΄ΓΚΑΜΕΣΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΕΛΛΑΣ Α.Ε.΄΄ στη θέση «ΜΕΣΟΒΟΥΝΙ» T.K. Αμυγδαλιάς Δήμου Δωρίδος. (Εισηγητής: Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Θανάσης Κοκμοτός)
 7. Περί αξιολόγησης του προσωπικού των δημοσίων υπηρεσιών & Ν.Π.Δ.Δ./Ο.Τ.Α. (Εισηγητής: Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Θανάσης Κοκμοτός)
 8. Ορισμός αντικαταστάτη σε θέσεις παραιτηθέντα Δημοτικού Συμβούλου. (Εισηγητής: Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Θανάσης Κοκμοτός)
 9. Χορήγηση άδειας υπαίθριου στάσιμου εμπορίου (ΚΑΝΤΙΝΑΣ) στην Τ.Κ. Σεργούλας της Δ.Ε. Ευπαλίου στον Σκρέκα Ευθυμίου του Αποστόλου. (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Καλλιαμπέτσος Παναγιώτης)
 10. Παραχώρηση χρήσης χωρίς αντάλλαγμα χώρων δημοτικού ακινήτου στην Τ.Κ. Κροκυλείου - Δωρίδος. (Εισηγητής: Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Θανάσης Κοκμοτός)
 11. Παραχώρηση χρήσης χωρίς αντάλλαγμα χώρων δημοτικού ακινήτου/Κοινοτικού καταστήματος Τ.Κ. Κριατσίου - Δωρίδος. (Εισηγητής: Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Θαν'ασης Κοκμοτός)
 12. Παραχώρηση χρήσης χώρων δημοτικού ακινήτου, χωρίς αντάλλαγμα, στον οικισμό Παραλίας Τ.Κ. Σεργούλας - Δωρίδος. (Εισηγητής: Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Θανάσης Κοκμοτός)