Ειδησεογραφικό blog για τη ΔΩΡΙΔΑ

* To "DORIDA news" είναι ανεξάρτητο ειδησεογραφικό blog, που στελεχώνεται από επαγγελματίες δημοσιογράφους και επιστήμονες συνεργάτες.Διευθύνεται από το δημοσιογράφο Περικλή Ν. Λουκόπουλο - mail, perilouko@yahoo.gr *

Σάββατο, 1 Μαρτίου 2014

Το Κέντρο Υγείας Λιδωρικίου θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά και καθημερινά

Ο Δήμαρχος Γ. Καπεντζώνης με τον Διοικητή
του Νοσοκομείου Άμφισσας Σταμάτη Δάρρα 
και τον Αντιδήμαρχο Δημήτρη Καραχάλιο


 
Το οξύ πρόβλημα που αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια το Κέντρο Υγείας Λιδωρικίου, το οποίο έχει υποστεί πολύ μεγάλη υποβάθμιση, έθεσε ο Δήμαρχος Δωρίδος Γιώργος Καπεντζώνης στον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Άμφισσας Σταμάτη Δάρρα, στη συνάντηση που είχαν στο Δημαρχείο Λιδωρικίου.

Ειδικότερα ο Καπεντζώνης επισήμανε στον Διοικητή ότι:
Από τις πρώτες μέρες ανάληψης των καθηκόντων μας, ως νέας δημοτικής αρχής του Καλλικρατικού Δήμου Δωρίδος, ετέθη και μάλιστα επιτακτικά τόσο από τους δημότες όσο και από τους τοπικούς φορείς, το θέμα των παρεχόμενων υπηρεσιών πρωτοβάθμιας υγείας στην περιοχή μας, οι οποίες είχαν αρχίσει να μειώνονται.

Εμείς ως δημοτική αρχή, έχουμε απευθυνθεί επανειλημμένα στις αρμόδιες διοικητικές αρχές υγείας με τη βασική θέση ότι η υγεία είναι το πιο πολύτιμο αγαθό για όλους και η παροχή υπηρεσιών υγείας δεν είναι πολυτέλεια, αλλά στοιχειώδης υποχρέωση της πολιτείας προς τους πολίτες της.
Σήμερα οι παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας από το Κ.Υ. Λιδωρικίου έχουν φτάσει στο επίπεδο ενός περιφερειακού αγροτικού ιατρείου, αφού λειτουργεί με δύο αγροτικούς ιατρούς.

Από τα 5 Περιφερειακά Αγροτικά Ιατρεία (Αμυγδαλιάς, Αρτοτίνας, Κροκυλείου, Πενταγιών, Αθ. Διάκου) κανένα δεν λειτουργεί, αφού κανένα δεν έχει Γιατρό.
Μετά από αυτή την απίστευτη υποβάθμιση ο Δήμαρχος ζήτησε από το Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Άμφισσας να δουν από κοινού όλα τα προβλήματα παροχής υπηρεσιών υγείας στην περιοχή μας και ειδικότερα τη λειτουργία και την τύχη του Κ.Υ. Λιδωρικίου. (όπου και η έδρα του Δήμου Δωρίδος).

Ο Διοικητής διαβεβαίωσε το Δήμαρχο, ότι το Κέντρο Υγείας Λιδωρικίου δεν θα κλείσει και δεν ετέθη ποτέ τέτοιο ζήτημα. Δεσμεύτηκε ότι δεν θα μείνει ούτε ένα δευτερόλεπτο χωρίς εφημερία.
Τέλος, ανέφερε ότι λόγω του ανάγλυφου της περιοχής και λόγω του ότι η το Λιδωρίκι εξυπηρετεί πολλά χωριά απομακρυσμένα από μεγάλα κέντρα, το Κ.Υ. Λιδωρικίου είναι στις άμεσες προτεραιότητές του και σε νέο σχεδιασμό θα γίνει η καλύτερη δυνατή στελέχωσή του.

Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Δημήτρης Καραχάλιος.

Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου 2014

Καθαρή Δευτέρα - γιορτή Φασολάδας από Λαογραφικό Περιβαλλοντικό Μανάγουλης

Μια υπέροχη Καθαρή Δευτέρα με πέταγμα αετού και την καθιερωμένη γιορτή της Φασολάδας υπόσχεται και μας προσκαλεί  ο Λαογραφικός Περιβαλλοντικός Σύλλογος Μανάγουλης Δωρίδος 

Αποκριά και Καθαρή Δευτέρα στο Λιδωρίκι


Δεν κλείνει το Κέντρο Υγείας Λιδωρικίου

Δεν κλείνει το Κέντρο Υγείας Λιδωρικίου και θα συνεχίσει κανονικά να παρέχει τις υπηρεσίες του.

Την διαβεβαίωση αυτή που είναι και δέσμευση όπως είπε  έδωσε ο Διοικητής του Νοσοκομείου Άμφισσας Σταμάτης Δάρρας στον Δήμαρχο Δωρίδας Γιώργο  Καπεντζώνη και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Δημήτρη Καραχάλιο στη χθεσινή συνάντηση που είχαν στο Λιδωρίκι.
Το θέμα ήρθε στο Δημοτικό Συμβούλιο στην προχθεσινή του συνεδρίαση εκτός ημερησίας διάταξης , μετά από αίτηση με υπογραφές δημοτών του Λιδωρικίου.

Μετά από συζήτηση διευκρινίστηκε ότι υπήρξε παρερμήνευση γενικής σχετικής απόφασης του Υφυπουργού Υγείας Ι.Μπέζα και με την αποχώρηση του Ιατρού που υπηρετούσε στο Κέντρο Υγείας αλλά  έληξε η υποχρεωτική εκεί θητεία του.
Όπως διαβεβαίωσε ο Διοικητής του Νοσοκομείου Άμφισσας την Δημοτική Αρχή, στην αρμοδιότητα του οποίου υπάγεται και το Κέντρο Υγείας Λιδορικίου, θα υπάρχει καθημερινά γιατρός από το Νοσοκομείο Άμφισσας ή από το Κέντρο Υγείας Ιτέας, ώστε να λειτουργεί κανονικά το Κ.Υ. Λιδωρικίου μέχρι να διευθετηθεί οριστικά το πρόβλημα μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Ήδη η Δημοτική Αρχή είχε  σειρά επαφών τους τελευταίος μήνες με τον Υπουργό Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη , όπου έχει συζητηθεί εκτενώς  το θέμα και εκτιμάται ότι βρίσκεται στο τελικό στάδιο επίλυσής του, αφού και ο Υπουργός και ο Διοικητής του Νοσοκομείου  αποδέχτηκαν την ιδιαιτερότητα λόγω των μεγάλων αποστάσεων που έχει η περιοχή που εξυπηρετεί το Κέντρο Υγείας Λιδωρικίου

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΓΙ’ ΑΥΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Του  ΘΑΝΑΣΗ ΛΟΥΚΟΠΟΥΛΟΥ *

Εν μέσω των τελευταίων εκβιαστικών παρεμβάσεων των τροϊκανών, για ρυθμίσεις που προφανώς θα ευνοήσουν τους επιχειρηματικούς ομίλους που εκπροσωπoύν οι ελίτ της βόρειας Ευρώπης, αλλά και δια μέσου των επικοινωνιακών παιχνιδιών που συνοδεύουν τον τρόπο διαχείρισης του παρόντος ελέγχου της τρόικα, φτάνουμε σε μια ιδιότυπη αισιοδοξία που εκπέμπει το οικονομικό επιτελείο και το Μέγαρο Μαξίμου, η οποία όμως μπορεί να αποδειχθεί ρηχή, εάν δεν κερδηθούν τρία στοιχήματα:
 • Η δραστική απομείωση του χρέους με όλες τις δυνατές παραλλαγές και όλους τους συνδυασμούς, ώστε να καταστεί, επί της ουσίας, διαχειρίσιμο.
 • Η κινητοποίηση, όχι μόνο των μηχανισμών του κράτους, αλλά επιπροσθέτως των παραγωγικών και κοινωνικών δυνάμεων, προκειμένου να προχωρήσει άμεσα η αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου της χώρας
 • Η άμεση τόνωση της ρευστότητας της αγοράς, αλλά και της αναπτυξιακής διαδικασίας, με την απαλλαγή των λαϊκών εισοδημάτων από τα εφιαλτικά βάρη της τελευταίας τριετίας.

Είναι φανερό ότι αυτά τα στοιχήματα-προϋποθέσεις, δεν αφορούν τους στόχους που έχει θέσει η τρόικα, οι οποίοι πατάνε πάνω σε λάθος διάγνωση, λανθασμένους υπολογισμούς και λάθος πολλαπλασιαστές. Τις τελευταίες μάλιστα ημέρες, αλλάζουν και τους συμφωνημένους κανόνες αξιολόγησης και μέτρησης τομέων της οικονομίας και των τραπεζών .

Αφορούν μια οργανωμένη πολιτική διαπραγμάτευση, με τους πολιτικούς προϊσταμένους των Τροϊκανών. Για ένα απλό και ευδιάκριτο λόγο: Γιατί η πολιτική και οικονομική σταθερότητα, που είναι το μεγάλο ζητούμενο, δεν θα καθοριστεί από τις νέες επινοήσεις-παροτρύνσεις της τρόικα, ούτε από τον χρόνο των εκλογών, ούτε από την σύνθεση της επόμενης κυβέρνησης, αλλά από το κατά πόσο θα ικανοποιηθούν οι προϋποθέσεις που προαναφέρθηκαν.

Η διαπίστωση τετράγωνη και απλή. Είτε με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, είτε με κορμό την ΝΔ, η επόμενη κυβέρνηση δεν θα μακροημερεύσει, ούτε θα βάλει τη χώρα σε τροχιά εξόδου από την κρίση, εάν τα πολιτικά και οικονομικά χαρακτηριστικά του τοπίου που θα διαμορφωθεί τις επόμενες 60-70 ημέρες, δεν θα είναι συμβατά με το τρίπτυχο… δραστική μείωση του χρέους, νέο παραγωγικό μοντέλο, ενίσχυση του λαϊκού εισοδήματος.

Με το πρώτο, καταδεικνύεται ότι το παραμύθι δεν έχει δράκο και ότι τα εκβιαστικά προαπαιτούμενα για την κάλυψη των χρηματοδοτικών κενών το 2015 και 2016, δεν έχουν βάση. Καταρρίπτεται, παράλληλα, και ο εκβιασμός περί αναγκαιότητας νέου Μνημονίου ή όπως αλλιώς θέλουν να το ονομάσουν.

Με το δεύτερο, αντιμετωπίζονται οι διαβόητες προτάσεις του ΟΟΣΑ, κάτω από τον τεχνοκρατικό νεολογισμό «εργαλειοθήκη ΟΟΣΑ» και δίνονται απαντήσεις σε όλους εκείνους, καλοπροαίρετους και μη, που ισχυρίζονται ότι οι δομές της οικονομικής δραστηριότητας λειτουργούν με τέτοιο τρόπο, ώστε η Ελλάδα θα χρειάζεται επιτήρηση για τα επόμενα 30 χρόνια.

Με το τρίτο, τονώνεται η ρευστότητα της οικονομίας και ενισχύονται εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεων, ενώ αντιστρέφεται η οδυνηρή εξίσωση της ανεργίας με την παράλληλη ενίσχυση των φορολογικών εσόδων.

Ως εκ τούτου, η κυβέρνηση έχει και το ηθικό έρισμα και τα οικονομικά-νομικά επιχειρήματα να βάλει σε άλλη βάση τη συζήτηση με τους δανειστές και να απομακρυνθεί από τη λογική των στεγνών τεχνοκρατικών ελέγχων των υπαλλήλων της τρόικα. Το ερώτημα, ωστόσο, είναι τι θα κάνει τελικά;

Σε κάθε περίπτωση θα ήταν αυτοκτονικό να μην τολμήσει την υπέρβαση, όταν το διεθνές περιβάλλον, αλλά και η συναντήληψη που διαμορφώνεται μεταξύ των πολιτικών ηγεσιών των χωρών της ευρωζώνης, ως απαύγασμα των έντονων ζυμώσεων και προβληματισμών της τελευταίας 3ετίας, ευνοεί τις αποφάσεις μακράς πνοής για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση.

Σε αυτές τις αποφάσεις μακράς πνοής δεν μπορεί πλέον να αντισταθεί, ούτε η πολιτική, ούτε η οικονομική ελίτ της Γερμανίας. Γιατί, παρά την ασφάλεια και την ευχέρεια κινήσεων που της παρέχει ο μεγάλος κυβερνητικός συνασπισμός Μέρκελ-Σοσιαλδημοκρατών, δεν θα ήθελε τα αποτελέσματα των επερχόμενων ευρωεκλογών, να είναι τέτοια που να κινούνται στον αντίποδα μιας Ευρώπης της συνοχής και της οικονομικής σταθερότητας. Γιατί μόνο έτσι θα συντηρήσουν το καθεστώς αχαλίνωτης κερδοσκοπίας .

Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών είναι και το κρυφό χαρτί των κυβερνήσεων του Νότου και φυσικά της Ελλάδας. Γιατί ο ευρωσκεπτικισμός φουντώνει και οι αποσχιστικές τάσεις έρχονται ξανά στο προσκήνιο, μόνο όσο οι Ευρωπαίοι πολίτες βλέπουν να παίζονται σε βάρος της Ευρώπης της κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης, τα άθλια παιχνίδια των πολιτικών ελίτ, των κερδοσκόπων και των αδηφάγων επιχειρηματικών ομίλων.

Το αντίθετο δεν ισχύει και αυτό καταγράφεται σε όλες τις σοβαρές έρευνες και αναλύσεις που γίνονται στις κοινωνίες των ευρωπαϊκών χωρών.

* Ο Θανάσης Λουκόπουλος είναι πολιτικός συντάκτης, μέλος της ΕΣΗΕΑ, με καταγωγή από την Δωρίδα


Εγκρίθηκαν οι πιστώσεις για 2 δρόμους Μαραθιά-Ποτιδάνεια/Ερατεινή-Λιδορίκι

Εγκρίθηκαν οι πιστώσεις για δύο μελέτες  βελτίωσης αντίστοιχων δρόμων στη Δωρίδα συνολικού  ύψους 167.098,58 € , από το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας στην τελευταία του συνεδρίαση.

Όπως ανακοίνωσε η Αντιπεριφερειάρχης Γιώτα Γαζή πρόκειται για μελέτες των Συλλογικών Αποφάσεων ΣΑΕ 409 και ΣΑΜ 009 της Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας.

Συγκεκριμένα το Συμβούλιο ενέκρινε τις πιστώσεις για :
 • Την «Μελέτη βελτίωσης επέκτασης επαρχιακής οδού από Νέα Εθνική Οδό(Μαραθιά) - Κλήμα - Κάμπο - Επαρχιακή Οδό Τείχιο - Ποτιδάνεια» για το έτος 2014 το ποσό των 56.819,92 € και
 • Την «Οριστική Μελέτη και Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων βελτίωσης οδού Ερατεινής - Εθνικής Οδού Άμφισσας Λιδορικίου» για το έτος 2014 το ποσό των 110.278,66 €

Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2014

Δύο Δωριείς επανεκλέχτηκαν στον Δικηγορικό Σύλλογο της Πάτρας

Δύο Δωριείς και συγκεκριμένα από το Ευπάλιο , ο Τάκης Παπαδόπουλος και ο Γιώργος Τσίρης επανεκλέχτηκαν κατά τις πρόσφατες αρχαιρεσίες μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου της Πάτρας .

Πρόκειται για τον Τάκη Λεων. Παπαδόπουλο που εξελέγει πρώτος με 304 ψήφους και τον Γιώργο Κ. Τσίρη που πήρε 245 ψήφους.

Να υπενθυμίσουμε εδώ ότι ο Τάκης Παπαδόπουλος στην προηγούμενη Διοίκηση ήταν Αντιπρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου.

Τα δύο άξια στελέχη της Δωρίδας , που έχουν και πλούσια κοινωνική δραστηριότητα, ευχαριστούν τον νομικό κόσμο της Αχαϊκής πρωτεύουσας για την τιμή που τους έκανε για δεύτερη συνεχή θητεία στο μεγαλύτερο επιστημονικό σύλλογο της πόλης και δήλωσαν στο DORIDA NEWS ότι από τη θέση τους θα καταβάλουν κάθε προσπάθεια για την ανάδειξη και στήριξη θεμάτων που αφορούν τα χωριά μας και των συγχωριανών μας.

Περιοδεία στη Φωκίδα του Γιωρ. Μαρίνου

Περιοδεία στην Άμφισσα πραγματοποίησε χθες ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Το πρωί επισκέφτηκε το Γενικό Νοσοκομείο Άμφισσας και το κεντρικό κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας. Κατά τη διάρκεια της περιοδείας είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με εργαζόμενους τόσο του νοσοκομείου όσο και με  διοικητικούς υπαλλήλους της Περιφέρειας.

Το απόγευμα μίλησε σε συγκέντρωση στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου. Στην ομιλία του κάλεσε κάθε εργαζόμενο «να μετρήσει καλά την επιλογή του και να χρησιμοποιήσει στοχευμένα την ψήφο του με κριτήριο τη στάση του κάθε κόμματος απέναντι στα μεγάλα συμφέροντα και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Να ξεδοντιάσει τους υπερασπιστές της λυκοσυμμαχίας και να δει πως ο ΣΥΡΙΖΑ και οι άλλοι, αποκαλούμενοι αντιμερκελιστές, κρύβουν  πίσω από πρόσωπα και συνθήματα  το βασικό πρόβλημα. Κρύβουν ότι η  Ε.Ε είναι ένωση των μονοπωλίων που συνενώνουν τις δυνάμεις τους για να επεκταθούν σε νέες αγορές, να εκμεταλλευτούν συνεχώς και πιο άγρια της εργατική τάξη , τους λαούς…

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΓΙΑ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ και καλούμε να βαδίσουν μαζί μας κι αυτοί οι εργαζόμενοι που κρατούν επιφυλάξεις,  κι αυτοί που θέλουν να εκφράσουν την αντίθεση τους με την Ευρωπαϊκή Ένωση και την αντιλαϊκή πολιτική, κι αυτοί που απείχαν από τις προηγούμενες εκλογές η έκαναν άλλη επιλογή και τώρα το ξανασκέφτονται στη βάση των νέων δεδομένων…»

Τόνισε την ανάγκη συμπόρευσης και συστράτευσης με το ΚΚΕ για να μπουν εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική, για να παλέψει ο λαός να γίνει δική του περιουσία ο πλούτος που υπάρχει στη χώρα και στην περιοχή:

«Μιλάμε για το ορυκτό πλούτο της Φωκίδας, για τον Βωξίτη, τον Μπετονίτη, τον Περλίτη, τον Ζεόλιθο και άλλα πολύτιμα υλικά. Γιατί να είναι στα χέρια του Μυτιληναίου, του Ηλιόπουλου, του Κυριακόπουλου  και των άλλων οικονομικών ομίλων, να γίνεται ο πλούτος αυτός κέρδη για τους λίγους, που εκμεταλλεύονται τους πολλούς ;

Η Στερεά Ελλάδα τα έχει όλα.   

Έχει τα μεταλλεία της περιοχής και παραγωγικές δυνατότητες για σιδηρονικέλιο, ανοξείδωτο χάλυβα και άλλα  μέταλλα, τσιμέντο, Ναυπηγεία, επεξεργασία ξύλου, ανάπτυξη της χημικής βιομηχανίας, της αμυντικής βιομηχανίας. Τώρα τα κλείνουν, τα ξηλώνουν οι καπιταλιστές και το κράτος τους.

Επιδρά ο καπιταλιστικός ανταγωνισμός, η μεταφορά κεφαλαίων και δραστηριοτήτων στο εξωτερικό, οι κρίσεις, αυτό που κρίνει είναι το κυνηγητό του κέρδους. Ενώ, όλα αυτά μπορούν να τεθούν στην υπηρεσία του λαού και των αναγκών του.    

Να κοινωνικοποιηθούν ο ορυκτός πλούτος, η Ενέργεια, οι Τηλεπικοινωνίες, οι Μεταφορές, η Αμυντική Βιομηχανία,  το εμπόριο, οι πλουτοπαραγωγικές πηγές, να γίνουν  λαϊκή περιουσία, να αναπτυχθεί η χώρα και η περιοχή μας με κεντρικό σχεδιασμό με κριτήριο την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών και όχι το κέρδος.  

ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ γιατί παλεύει, γιατί πάλεψε κι αυτές τις μέρες  στο πλευρό της αγροτιάς, των μικρών και μεσαίων παραγωγών της ελιάς, στην Άμφισσα και στη Φωκίδα, των κτηνοτρόφων για να μη χάσουν το σπίτι τους, το χωράφι της από τις τράπεζες, τους μεγαλέμπορους και τους βιομήχανους αγροτικών εφοδίων, τους εμπόρους των ζωοτροφών,  για να αποσυρθεί τώρα ο νόμος που τους εξοντώνει με την αβάστακτη φορολογία, για να αυξηθούν οι τιμές παραγωγού, να μειωθεί το κόστος , να δοθεί αφορολόγητο πετρέλαιο που το απολαμβάνουν σήμερα οι εφοπλιστές.

Μέσα σ αυτή την πάλη μπορούν να συγκεντρωθούν δυνάμεις και να ενισχυθεί ο αγώνας για ριζικές αλλαγές, για να κοινωνικοποιηθεί η γη, οι καπιταλιστικές αγροτικές, κτηνοτροφικές επιχειρήσεις και να οργανωθεί ο παραγωγικός αγροτικός συνεταιρισμός ώστε να ζωντανέψει η ύπαιθρος και να εξασφαλιστούν υγιεινά διατροφικά προϊόντα για το λαό μας, να αξιοποιηθεί και η αγροτική παραγωγή για την ανάπτυξη εμπορικών , οικονομικών σχέσεων με άλλα κράτη και λαούς.

ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ γιατί η πρόταση του για την ανάπτυξη του λαϊκού τουρισμού ακουμπά στα σημαντικά γεωγραφικά , φυσικά πλεονεκτήματα της περιοχής και μπορεί να ικανοποιήσει τις λαϊκές ανάγκες για ξεκούραση, για αναψυχή.   

ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ γιατί στέκεται στο πλευρό των αυτοαπασχολούμενων, κατά των μονοπωλίων που τους συντρίβουν, κατά της αισχροκέρδειας των τραπεζών και της σκληρής φορολογίας.

ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ γιατί δίνει τη μάχη για να μην κλείσουν οι μονάδες του ΕΟΠΠΥ , οι μονάδες υγείας, για να καταργηθούν τα χαράτσια, να  προσληφθούν γιατροί και νοσηλευτές στο νοσοκομείο της Άμφισσας και τα Κέντρα Υγείας της περιοχής αλλά και για να  γίνει η ριζική αλλαγή, να  κατακτηθεί αποκλειστικά δημόσιο , δωρεάν σύστημα υγείας –πρόνοιας , με βάρος στην πρόληψη, στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, με σύγχρονο καλά στελεχωμένο και εξοπλισμένο νοσοκομεία και κέντρα υγείας, να υπάρχει φροντίδα για τα παιδιά, τις γυναίκες, τους ηλικιωμένους, τα άτομα με ειδικές ανάγκες.
 
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του αναφέρθηκε στους θεσμούς της τοπικής διοίκησης και τα κόμματα που τους υπηρετούν;

«Πέρασαν πολλοί Δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι, Νομάρχες και νομαρχιακοί σύμβουλοι τα προηγούμενα χρόνια, δοκιμάστηκε η Περιφέρεια και ο Καλλικράτης.

Τι έγινε ;

Ο λαός έζησε πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Άκουσε πολλά για τα «Κοινοτικά Πλαίσια Στήριξης» και το ΕΣΠΑ  αλλά ο λογαριασμός είναι αρνητικός για το λαό της περιοχής. Τα κονδύλια τροφοδότησαν τα μεγαλοσυμφέροντα, αναγκαία έργα απορρίφθηκαν γιατί δεν είναι επιλέξιμα από την Ε.Ε, δεν δίνουν κέρδος.    

Οι δημοτικές αρχές και το επιτελείο της περιφέρειας αποδείχθηκαν φορείς της αντιλαϊκής πολιτικής, συντάχθηκαν με τα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα. Χαράτσωσαν τις λαϊκές οικογένειες με δημοτικά τέλη, έχουν ευθύνη για την ιδιωτικοποίηση και την υποβάθμιση κοινωνικών υπηρεσιών, για την απαράδεκτη κατάσταση με τους παιδικούς σταθμούς, για το οδικό δίκτυο…

Σήμερα που είναι καθαρότερο πως η τοπική διοίκηση είναι μέρος της κεντρικής διοίκησης, κτισμένη πάνω σε ένα αντιλαϊκό νομοθετικό πλαίσιο, χωρίς πόρους,  η εκλογή αγωνιστών στους δήμους και στην περιφέρεια είναι επιτακτική ανάγκη, υποχρέωση του λαού της περιοχής μας. Στη Άμφισσα και στους άλλους δήμους, στην Περιφέρεια.

Ο Μπακογιάννης και ο Αποστόλου, οι υποψήφιοι δήμαρχοι των κομμάτων του ευρωμονόδρομου ούτε ανεξάρτητοι είναι, ούτε άφθαρτοι, ούτε οραματιστές όπως αυτοδιαφημίζονται.  Είναι δοκιμασμένοι και φθαρμένοι. Απολογητές της Ε.Ε και της αντιλαϊκής της πολιτικής, είναι δεμένοι με πολλά νήματα από τα μεγάλα συμφέροντα γιατί η πολιτική τους αυτά υπηρετεί, σ αυτά δίνει εξετάσεις.  

Ψήφο στο ΚΚΕ και στη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΗ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΙ ΣΤΑ ΛΑΪΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ».  

 

Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2014

Προχωρά η αποκατάσταση της οδού από διασταύρωση Θεοτόκου έως Πενταγιού

Δημοπρατήθηκε από την Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας το έργο «Αποκατάσταση τμήματος ασφαλτικού οδοστρώματος από διασταύρωση Θεοτόκου προς Πενταγιούς» προϋπολογισμού 20.000 €.

Στο συγκεκριμένο τμήμα το ασφαλτικό οδόστρωμα έχει υποστεί καθιζήσεις σε μήκος περίπου 130 μ. με αποτέλεσμα να παρουσιάζει ρηγματώσεις και η κατάσταση να κρίνεται ως άκρως επικίνδυνη. Με την παρούσα μελέτη προβλέπεται η προσωρινή αποκατάσταση του ασφαλτικού τμήματος ώστε να είναι ασφαλής η διέλευση των οχημάτων.

Οι εργασίες που θα πραγματοποιηθούν αφορούν την τοποθέτηση ασφαλτικής συγκολλητικής επάλειψης και ασφαλτικής ισοπεδωτικής στρώσης προκειμένου να επιδιορθωθούν οι ανωμαλίες που παρουσιάζει το οδόστρωμα και να επιτευχθούν οι κατάλληλες κλίσεις.

 

Η Δωριδα στο πλευρό των Κεφαλλονιτών

Η αποστολή στο λιμάνι της Κεφαλονιάς
Η αποστολή με τον Δήμαρχο Κεφαλονιάς
Δύο φορτηγά με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης συγκέντρωσαν οι Δωριείς για τους πληγέντες από τον εγκέλαδο συμπολίτες μας της Κεφαλονιάς.

Ήταν μια πρωτοβουλία ανθρωπιστικής βοήθειας του Δήμου Δωρίδος σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Φωκίδας, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ναυπακτίας & Δωρίδας και την Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας - Παράρτημα Ναυπακτίας - Δωρίδας 
Η αποστολή στην Αρχιεπισκοπή

Προς τιμήν τους οι Δωριείς ανταποκρίθηκαν με μεγάλη προθυμία στην έκκληση του Δήμου Δωρίδος και της Ιεράς Μητρόπολης Φωκίδας για συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης.

Η αποστολή του Δήμου και της Μητρόπολης ξεκίνησε από το Λιδωρίκι με μεγάλο ανοιχτό φορτηγό και ένα πιο μικρό, γεμάτα τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης που συνέλεξαν οι Δωριείς.

Την αποστολή αποτελούσαν ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης, π. Χρύσανθος, ο Αντιδήμαρχος Καραχάλιος Δημήτρης, ο Δημοτικός Σύμβουλος, Υφαντής Κώστας και ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Λιδωρικίου,  Πέτρου Μπάμπης.

Η αποστολή μόλις έφτασε στο νησί, παρέδωσε στο χώρο συλλογής τα είδη της ανθρωπιστικής βοήθειας και μετά είχε την τιμή να γνωρίσει και συζητήσει για τα προβλήματα του νησιού με το Δήμαρχο, Παρίση Αλέξανδρο αλλά και με το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Κεφαλονιάς, κ. Σπυρίδωνα..

Ο Δήμαρχος Δωρίδας, Γιώργος Καπεντζώνης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θανάσης Κοκμοτός και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, ευχαριστούν θερμά όλους όσοι βοήθησαν ώστε να μπορέσει και η Δωρίδα να συμπαρασταθεί στους συνανθρώπους μας, που αντιμετωπίζουν πραγματικά πολύ σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης.

Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2014

Καλή αποκριά με καρναβάλι στη Δωρίδα

                  


 

Ο διαχωρισμός της Ευρώπης

Του Γιάννη Κοτόφωλου *

Οι ευρωεκλογές του Μαΐου, αποτελούν την αρχή ενός κύκλου αναδιάταξης δυνάμεων και θεσμικών μεταρρυθμίσεων στην Ευρώπη, εκτός -και πέρα- από τα ίδια τα εκλογικά αποτελέσματα και το πώς αυτά θα αποτυπωθούν στον ευρωπαϊκό πολιτικό χάρτη.

Εκτός δηλαδή από τη δύναμη που θα καταγράψουν οι κάλπες για την κεντροαριστερά, την κεντροδεξιά ή ακόμη και για τις αντιευρωπαϊκές πολιτικές δυνάμεις, η αναφορά πρέπει να γίνεται και στο ρόλο του Ευρωκοινοβουλίου στη συνέχεια, στις αλλαγές ενδεχομένως στα κέντρα λήψης των αποφάσεων, αλλά και στην ανάγκη δημοκρατικής νομιμοποίησης όλων αυτών των αποφάσεων που λαμβάνονται από τις πολιτικές ηγεσίες σε διακυβερνητικό επίπεδο και επηρεάζουν τις ζωές σχεδόν πεντακοσίων εκατομμυρίων.

Η ίδια η συμμετοχή ή η αποχή των Ευρωπαίων από τις κάλπες του Μαΐου, είναι πράγματι ένα σοβαρό πολιτικό ζήτημα, το οποίο αφορά την αντιπροσωπευτικότητα του εγχειρήματος της Ενωμένης Ευρώπης, αλλά και τη δημοκρατική νομιμοποίηση των αυριανών μεγάλων εξελίξεων.

Η ενοποίηση της Ευρώπης, το επισημαίναμε πάλι ότι, είναι ένα τρένο το οποίο έχει ξεκινήσει και πολύ δύσκολα θα γυρίσει πίσω, με δεδομένο ότι η τραπεζική, η δημοσιονομική, η οικονομική και πολιτική ένωση αποτελούν προϋποθέσεις για να επιβιώσει η Ευρώπη ως γεωπολιτική δύναμη στην παγκοσμιοποίηση.

Αυτή η πορεία, λοιπόν, δεν μπορεί να ολοκληρωθεί επιτυχώς χωρίς τη συναίνεση της πλειοψηφίας των λαών της Ευρώπης.

Η προοπτική επίσης του Ευρωκοινοβουλίου, η δύναμη και ο ρόλος του στις αποφάσεις των ηγεσιών και κυρίως η δομή του τα επόμενα χρόνια, είναι ένα άλλο κρίσιμο θέμα.

Διότι, εκτός απροόπτου έτσι όπως εξελίσσονται τα πράγματα, φαίνεται ότι η Ευρώπη, σε ελάχιστα χρόνια, θα χωριστεί στα δύο. Στις χώρες της Ευρωζώνης και στις άλλες, τις υπόλοιπες χώρες-απλά μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η ζώνη του ενιαίου νομίσματος, δηλαδή του ευρώ, νομοτελειακά θα αποτελέσει έναν διαφορετικό πυρήνα. Είναι φύσει αδύνατο να συναποφασίζουν οι 28 χώρες για τα 18 μέλη του ευρώ, τα οποία κινούνται με άλλες ταχύτητες ενοποίησης, και τα οποία έχουν διαφορετικά συμφέροντα στη βάση ενός ενιαίου νομίσματος.

Για τον ίδιο λόγο επίσης δεν προκύπτει καμία υποχρέωση για τις 18 χώρες να λογοδοτούν στο σύνολο των 28 χωρών. Η δομή της Ευρώπης θα αλλάξει!

Προφανώς, λοιπόν, σε κάποια φάση, μέσα στη προσεχή πενταετία, η αλλαγή αυτή θα μεταφραστεί και σε μία μεταρρύθμιση του Ευρωκοινοβουλίου. Ίσως να μιλάμε τότε και για δύο διαφορετικά σώματα αντιπροσώπων…

Με βάση όλα τα παραπάνω, πολύ σοβαρά και κρίσιμα πολιτικά ζητήματα που αφορούν στο μέλλον της Ευρώπης, παρουσιάζει επίσης ξεχωριστό ενδιαφέρον να δούμε πως θα εκφραστούν οι ψηφοφόροι του Μαΐου στις ευρωπαϊκές κάλπες, ποια δηλαδή κριτήρια θα προτάξουν κατά κύριο λόγο.

Θα λειτουργήσουν κατά βάση εκφράζοντας με την επιλογή τους μια γενικευμένη δυσαρέσκεια για τα προβλήματα της οικονομικής κρίσης και τα θέματα της εσωτερικής πολιτικής διαμάχης ή θα σταθούν στην κάλπη λαμβάνοντας υπόψη και την προοπτική της Ενωμένης Ευρώπης, τη θέση και την επιβίωση των μικρότερων χωρών-μελών μέσα σε αυτό τον κυκεώνα των παγκόσμιων ανακατατάξεων;

Ζήτημα πολύ σημαντικό και καθοριστικό για τη συνέχεια, τη δομή και την πορεία της ενοποίησης.

* Ο Γιάννης Κοτόφωλος είναι δημοσιογράφος στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, με καταγωγή από την Δωρίδα

Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2014

ΚΚΕ : Πολιτική εκδήλωση στην Άμφισσα με παρουσίαση υποψηφίων των εκλογών

Η Τ.Ε. Φωκίδας του ΚΚΕ πραγματοποιεί πολιτική εκδήλωση για την παρουσίαση των υποψήφιων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας για τις ερχόμενες Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές.

Η συγκέντρωση θα γίνει στην Άμφισσα την Τετάρτη 26 Φλεβάρη στις 7.00 μ.μ., στην αίθουσα του Δημαρχείου στην πλ.Κεχαγιά. Κεντρικός ομιλητής ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας.

Σε ανακοίνωσή της η Οργάνωση του ΚΚΕ Φωκίδας Καλεί τους εργαζόμενους, ανέργους, νέους, γυναίκες, μικροεπαγγελματίες και φτωχούς αγρότες:
 • Να συστρατευτούν και να παλέψουν μαζί μας.
 • Να μην ξεγελαστούν από την προσπάθεια "αποπολιτικοποίησης" των εκλογών από τις άλλες πολιτικές δυνάμεις που επιχειρούν να κρύψουν την κοινή στρατηγική τους και τις ευθύνες τους για όσα περνάει σήμερα και θα ζήσει αύριο ο λαός μας.
 • Να μην "αποστασιοποιηθούν", "ανεξαρτητοποιηθούν", "αποδεσμευτούν" από τα προβλήματά τους όπως τούς συμβουλεύουν πολλοί, αλλά, αντίθετα, αυτά και οι αιτίες τους να είναι το κριτήριό τους.
 • Να "ρίξουν" ΚΚΕ και Λαϊκή Συσπείρωση και στις τρεις κάλπες του Μάη, επειδή είναι η μόνη ψήφος που, χωρίς παρερμηνείες, μπορεί να εκφράσει τη λαϊκή αντίθεση στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την αντιλαϊκή πολιτική.


Το λαθρεμπόριο πετρελαίου είναι αντιμετωπίσιμο αν το θελήσουν

Συνέντευξη στο Hot Doc Radio
του Αλέξη Αθανασόπουλου *

«Αν για τον κ. Στουρνάρα αποτελεί έκπληξη η αποκάλυψη για λαθρεμπόριο πετρελαίου, για εμάς δεν αποτελεί, ούτε το τελευταίο, ούτε το όποιο μελλοντικό συμβάν», ανέφερε στο Hot Doc Radio και τον Κώστα Βαξεβάνη, ο Αλέξης Αθανασόπουλος, μέλος της μόνιμης επιτροπής ενέργειας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.
«Τα τελευταία 20 χρόνια, στόχος κάθε κυβέρνησης είναι το κυνήγι του λαθρεμπορίου πετρελαίου, αυτός όμως προϋποθέτει πολιτική βούληση και εφαρμογή των υπουργικών αποφάσεων», ανέφερε, ενώ μνημόνευσε  πρόσφατη υπουργική απόφαση η οποία επιβάλλει, τα βυτία μεταφοράς υγρών καυσίμων να φέρουν το εμπορικό σήμα της εταιρίας, πράγμα το οποίο όμως δεν συμβαίνει, παρότι αυτό θα αποτελούσε και διαφήμιση για την εταιρία.

Έκανε επίσης λόγο για υπουργική απόφαση η οποία προβλέπει την εγκατάσταση GPS στα βυτιοφόρα και στα πλωτά ναυπηγήματα, προκειμένου να γνωρίζεται σε ποιο σημείο βρίσκεται το φορτηγό ανά πάσα στιγμή, πράγμα το οποίο επίσης δεν έχει γίνει πράξη.
Παράλληλα, επεσήμανε ότι τόσο οι εγκαταστάσεις των διυλιστηρίων, όσο κι εκείνες των εταιριών εμπορίας πετρελαιοειδών ως τελωνειακοί χώροι θα έπρεπε να ελέγχονται με ηλεκτρονικό τρόπο, ώστε να φαίνεται πώς και ποιες ποσότητες καυσίμων διακινούνται.

«Η πάταξη της λαθρεμπορίας είναι άμεση αναγκαιότητα, διότι τα ισοδύναμα που καλείται να πληρώσει ο έλληνας πολίτης, προκύπτουν και από αυτή την πολιτική αμέλεια», υπογράμμισε ο κ. Αθανασόπουλος ενώ καταλήγοντας μίλησε για την διευκόλυνση της εξαγωγής του ναυτιλιακού πετρελαίου στη στεριά, γεγονός που επιτρέπει στους επιτήδειους να κάνουν λαθρεμπόριο.  
«Δεν νοείται το πετρέλαιο θέρμανσης με το πετρέλαιο ναυτιλίας να έχουν τις ίδιες προδιαγραφές περιεκτικότητας θείου, 100 φορές πάνω από την περιεκτικότητα που έχει το πετρέλαιο κίνησης. Είναι σαν να διευκολύνεται η εξαγωγή του ναυτιλιακού πετρελαίου στη στεριά», ανέφερε χαρακτηριστικά υπονοώντας ότι οι προδιαγραφές του λαθρεμπορίου είναι ουσιαστικά θεσμοθετημένες.

* Ο Αλέξης Αθανασόπουλος είναι χημικός μηχανικός ΕΜΠ , στέλεχος των ΕΛΠΕ,  μέλους της Μόνιμης Επιτροπής Ενέργειας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, με καταγωγή από την Δωρίδα

Κυριακή, 23 Φεβρουαρίου 2014

Σπουδαία νίκη παραμονής της Τολοφώνας Νίκη εκτός και οι Δωριείς στην Άμφισσα

Του Τάσου Τσόλκα

Ένα ακόμα βήμα για την παραμονή στην κατηγορία έκανε η Τολοφώνα Ερατεινή με την νίκη της 3 - 0 επί της Οιάνθης Γαλαξιδίου.

Σημαντική επίσης έστω και δύσκολα ήταν η εκτός έδρας νίκη με 3 - 2 στην Άμφισσα των Δωριέων Μανάγουλης επί της Ακαδημίας.

Μεγάλη σε έκταση νίκη του πρωτοπόρου Αστέρα Ιτέας επί του Διαγόρα Πολυδρόσου με 7 – 0, με τον Διαγόρα όμως να αγωνίζεται χωρίς πολλούς βασικούς εν όψει του τελικού Κυπέλου στην Άμφισσα που θα αντιμετωπίσει πάλι τον Αστέρα .

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 16ης Αγωνιστικής :

ΚΡΙΣΣΑΙΟΣ ΧΡΙΣΣΟΥ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΥΠΑΛΙΟΥ                        4 - 1
ΑΣΤΕΡΑΣ ΙΤΕΑΣ - ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ                         7 - 0
ΕΝΩΣΗ ΓΛΥΦΑΔΑΣ - ΑΜΦΙΣΣΑΪΚΟΣ                                     2 - 4
ΤΟΛΟΦΩΝΑ ΕΡΑΤΕΙΝΗ - ΟΙΑΝΘΗ ΓΑΛΑΞΙΔΙΟΥ                 3 - 0
ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΜΦΙΣΣΑΣ - ΔΩΡΙΕΙΣ ΜΑΝΑΓΟΥΛΗΣ               2 - 3
ΗΣΑΪΑΣ ΔΕΣΦΙΝΑΣ - ΑΕΤΟΣ ΛΙΔΩΡΙΚΙΟΥ                             3 - 0 ά.α.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ              15η Αγωνιστική              

                                                                                                                       ΓΚΟΛ                      ΒΑΘΜΟΙ
 1. ΑΣΤΕΡΑΣ ΙΤΕΑΣ                                         58 - 15                 40
 2. ΑΜΦΙΣΣΑΪΚΟΣ                                          38 - 20                 38
 3. ΚΡΙΣΣΑΙΟΣ ΧΡΙΣΣΟΥ                                 42 - 23                 35
 4. ΕΝΩΣΗ ΓΛΥΦΑΔΑΣ                                  46 - 20                  33
 5. ΔΩΡΙΕΙΣ ΜΑΝΑΓΟΥΛΗΣ                           36 - 18                 33
 6. ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΥΠΑΛΙΟΥ                             32 - 25                  26
 7. ΟΙΑΝΘΗ ΓΑΛΑΞΙΔΙΟΥ                               32 - 37                 21
 8. ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ                        25 - 40                 17
 9. ΗΣΑΪΑΣ ΔΕΣΦΙΝΑΣ                                   19 - 23                  17
 10. ΤΟΛΟΦΩΝΑ ΕΡΑΤΕΙΝΗ                           17 - 44                 15
 11. ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΜΦΙΣΣΑΣ                            15 - 47                  5
 12. ΑΕΤΟΣ ΛΙΔΩΡΙΚΙΟΥ                                         -                       0
Την επόμενη 17η αγωνιστική θα γίνουν οι αγώνες ,
 
ΔΙΑΓΟΡΑΣ  ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ  -  ΗΣΑΪΑΣ  ΔΕΣΦΙΝΑΣ
ΑΠΟΛΛΩΝ  ΕΥΠΑΛΙΟΥ  -  ΑΜΦΙΣΣΑΪΚΟΣ
ΑΚΑΔΗΜΙΑ  ΑΜΦΙΣΣΑΣ  -  ΑΣΤΕΡΑΣ  ΙΤΕΑΣ
ΔΩΡΙΕΙΣ  ΜΑΝΑΓΟΥΛΗΣ  -  ΤΟΛΟΦΩΝΑ  ΕΡΑΤΕΙΝΗ
ΟΙΑΝΘΗ  ΓΑΛΑΞΙΔΙΟΥ  -  ΕΝΩΣΗ  ΓΛΥΦΑΔΑΣ
ΑΕΤΟΣ  ΛΙΔΩΡΙΚΙΟΥ  -  ΚΡΙΣΣΑΙΟΣ  ΧΡΙΣΣΟΥ                      0  -  3  ά.α


Β΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Για τη Β΄Φάση του πρωταθλήματος της Β΄Κατηγορίας Φωκίδας

ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΣ ΓΡΑΒΙΑΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΙΡΡΑΣ                        3 - 1

ΔΩΡΙΚΟΣ ΜΑΛΑΜΑΤΩΝ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙΟΥ          2 - 0


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ        2ης Φάσης

1. ΔΩΡΙΚΟΣ ΜΑΛΑΜΑΤΩΝ                26
2. ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΣ ΓΡΑΒΙΑΣ                 20
3. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΙΡΡΑΣ                  19
4. ΗΡΑΚΛΗΣ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙΟΥ       9


ΚΥΠΕΛΛΟ ΦΩΚΙΔΑΣ

Την προσεχή Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου θα γίνει ο Τελικός του Κυπέλου Φωκίδας μεταξύ Αστέρα Ιτέας και Διαγόρα Πολυδρόσου στο Δημοτικό Στάδιο της Άμφισσας στις 5:00 το απόγευμα.

Συνελήφθη ο ένας από τους δράστες της ληστείας το Σεπτέμβριο στη Μανάγουλη

Συνελήφθη με ένταλμα, ο ένας από τους δύο δράστες, της ληστείας διανομέα τσιγάρων στη Μανάγουλη .

Είναι 30χρονος υπήκοος Αλβανίας, κατηγορούμενος για ληστεία και παράβαση του νόμου για κατοχή όπλων.

Από το Αστυνομικό Τμήμα Ευπαλίου Δωρίδας, εξιχνιάσθηκε η ένοπλη ληστεία που διαπράχθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο, σε βάρος 34χρονου ημεδαπού, οδηγού Ι.Χ.Φορτηγού αυτοκινήτου, ιδιοκτησίας εταιρείας εμπορίας τσιγάρων.

Στο πλαίσιο πολύμηνης αστυνομικής έρευνας, ταυτοποιήθηκε 30χρονος υπήκοος Αλβανίας ως ένας από τους δράστες, ο οποίος συνελήφθη  στην Κόρινθο, μετά από ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε από την  Ανακρίτρια Άμφισσας.
Υπενθυμίζεται ότι τις  μεσημβρινές ώρες της 20ης Σεπτεμβρίου 2013, στη Μανάγουλη του Δήμου Δωρίδας, ο 30χρονος μαζί με έναν ακόμη συνεργό του, τα στοιχεία ταυτότητας του οποίου διερευνώνται, επιβαίνοντας σε Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο και φορώντας κουκούλες, προσέγγισαν το σταθμευμένο όχημα της εταιρείας, μέσα στο οποίο είχε μόλις επιβιβαστεί ο 34χρονος, μετά από διανομή τσιγάρων σε κατάστημα ψιλικών στην ανωτέρω περιοχή.

Οι δράστες, με την απειλή πιστολιών, είχαν αναγκάσει τον 34χρονο οδηγό του Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητου, να τους παραδώσει ένα τσαντάκι μέσης που περιείχε το χρηματικό ποσό των (2.000) ευρώ, προερχόμενο από εισπράξεις από την πώληση των τσιγάρων.
Άμεσα στην ευρύτερη περιοχή, διενεργήθηκαν επιστάμενες αναζητήσεις από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών, ενώ το όχημα διαφυγής τους εντοπίστηκε εγκαταλελειμμένο σε ερημική τοποθεσία, πλησίον της τοπικής κοινότητας Τρικόρφου Δωρίδας.

Από την μεθοδική αστυνομική έρευνα που διεξήγαγε το Αστυνομικό Τμήμα Ευπαλίου, σε συνδυασμό με την συλλογή και κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψαν τα στοιχεία ταυτότητας του 30χρονου δράστη, ο οποίος ήδη κρατείτο στο Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου κατηγορούμενος για πλαστογραφία πιστοποιητικών.
Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για ληστεία και παράβαση του νόμου για τα όπλα, η οποία υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άμφισσας και εκδόθηκε σχετικό ένταλμα σύλληψης από την Ανακρίτρια Άμφισσας.

Η έρευνα συνεχίζεται για την ταυτοποίηση και τον εντοπισμό του συνεργού του 30χρονου, ενώ εξετάζεται η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες υποθέσεις.
Την έρευνα και το προανακριτικό έργο διεξάγει το Αστυνομικό Τμήμα Ευπαλίου, ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε χθες το απόγευμα, από αστυνομικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φωκίδας, ενώπιον της Ανακρίτριας Άμφισσας.