Ειδησεογραφικό blog για τη ΔΩΡΙΔΑ

* To "DORIDA news" είναι ανεξάρτητο ειδησεογραφικό blog, που στελεχώνεται από επαγγελματίες δημοσιογράφους και επιστήμονες συνεργάτες.Διευθύνεται από το δημοσιογράφο Περικλή Ν. Λουκόπουλο - mail, perilouko@yahoo.gr *

Σάββατο, 9 Νοεμβρίου 2013

Οι Δωριείς συνέτριψαν 0-4 τον Αετό και ο Απόλλων κέρδισε 2-1 τον Ησαϊα Δεσφίνας

Του Τάσου Τσόλκα

Τέσσερις αγώνες έγιναν σήμερα για την 3η αγωνιστική του πρωταθλήματαος Α΄Κατηγορίας Φωκίδας .

Ο Απόλλων Ευπαλίου κέρδισε με 2 - 1 τον Ησαϊα Δεσφίνας , ενώ οι Δωριείς Μανάγουλης συνέτριψαν στο Ενωσιακό γήπεδο Άμφισσας με 0 - 4 τον Αετό Λιδωρικίου.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα ,

ΑΜΦΙΣΣΑΪΚΌΣ - ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΜΦΙΣΣΑΣ               1 - 1
ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΥΠΑΛΙΟΥ - ΗΣΑΪΑΣ ΔΕΣΦΙΝΑΣ           2 - 1  
ΚΡΙΣΣΑΙΟΣ ΧΡΙΣΣΟΥ - ΑΣΤΈΡΑΣ ΙΤΕΑΣ                     1 - 2      
ΑΕΤΟΣ ΛΙΔΩΡΙΚΙΟΥ - ΔΩΡΙΕΙΣ ΜΑΝΑΓΟΥΛΗΣ       0 - 4        

Αύριο Κυριακή 10 Νοεμβρίου και ώρα 15:00, θα γίνουν οι αγώνες

ΕΝΩΣΗ ΓΛΥΦΑΔΑΣ - ΤΟΛΟΦΩΝΑ ΕΡΑΤΕΙΝΗ               (Γήπεδο Μαλαμάτων)
ΟΙΑΝΘΗ ΓΑΛΑΞΙΔΙΟΥ - ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ       (Γήπεδο Γαλαξιδίου)

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Β΄ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

Στο μεταξύ ξεκινά αύριο Κυριακή 10 Νοεμβρίου και τό πρωτάθλημα της Β΄ Κατηγορίας Φωκίδας , περιόδου 2013 - 2014 .
Το πρόγραμμα της 1ης Αγωνιστικής είναι ,

ΣΑΛΩΝΑ ΑΟ - ΔΩΡΙΚΟΣ ΜΑΛΑΜΑΤΩΝ    ωρα 15:00     (Γήπεδο Άμφισσας)
ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΣ ΓΡΑΒΙΑΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΙΡΡΑΣ   ωρα 15:00    (Γήπεδο Γραβιάς)

Ρεπό : ΗΡΑΚΛΗΣ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙΟΥ

Μέχρι τη Δευτέρα 11 Νοεμβ. το βράδυ οι υποψηφιότητες στη Δωρική Αδελφότητα

Οσοι Δωριείς επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για το Αξίωμα του Προέδρου, του μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου και του Μέλους της Εξελεγκτικής επιτροπής στις Αρχαιρεσίες της Δωρικής Αδελφότητας , μπορούν να υποβάλλουν εγγράφως τις υποψηφιότητες τους έως την Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 20.00 στα γραφεία της Δ.Α στην Δωρική Στέγη, Ιέρωνος 6 &Τιμοθέου Παγκράτι.

Οι Αρχαιρεσίες θα γίνουν την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου2013, από την Εφορευτική Επιτροπή που εξελέγη από την Γενική Συνέλευση,στην Δωρική Στέγη Ιέρωνος 6 &Τιμοθέου Παγκράτι και από ώρας 8.00 π.μ. εως 18.00 μ.μ.

Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία μπορείτε να απευθύνεστε στον Γενικό Γραμματέα της Δωρικής Αδελφότητας Παναγιώτη Σταμάτη και στο τηλέφωνο 6974 459685.

Σημαντικοί αγώνες για την 3η Αγωνιστική στο πρωτάθλημα Α΄Κατηγορίας Φωκίδας

Του Τάσου Τσόλκα

Με τους αγώνες της 3ης αγωνιστικής συνεχίζεται αυτό το Σαββατοκύριακο το πρωτάθλημα της Α΄Κατηγορίας Φωκίδας.
Αναλυτικά το πρόγραμμα
Σάββατο 9 Νοεμβρίου , ώρα 14:30,
ΑΜΦΙΣΣΑΪΚΌΣ - ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΜΦΙΣΣΑΣ                              (Γήπεδο ΕΠΣ Άμφισσας)
Σάββατο 9 Νοεμβρίου , ώρα 15:00,
ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΥΠΑΛΙΟΥ - ΗΣΑΪΑΣ ΔΕΣΦΙΝΑΣ                              (Γήπεδο Μαλαμάτων)
ΚΡΙΣΣΑΙΟΣ ΧΡΙΣΣΟΥ - ΑΣΤΈΡΑΣ ΙΤΕΑΣ                                        (Γήπεδο Χρισσού)
Σάββατο 9 Νοεμβρίου , ώρα 18:00,
ΑΕΤΟΣ ΛΙΔΩΡΙΚΙΟΥ - ΔΩΡΙΕΙΣ ΜΑΝΑΓΟΥΛΗΣ                      (Γήπεδο ΕΠΣ Άμφισσας)
Κυριακή 10 Νοεμβρίου , ώρα 15:00,
ΕΝΩΣΗ ΓΛΥΦΑΔΑΣ - ΤΟΛΟΦΩΝΑ ΕΡΑΤΕΙΝΗ                            (Γήπεδο Μαλαμάτων
ΟΙΑΝΘΗ ΓΑΛΑΞΙΔΙΟΥ - ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ                    (Γήπεδο Γαλαξιδίου)


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ               2η Αγωνιστική
                                       ΓΚΟΛ                 ΒΑΘΜΟΙ
ΑΣΤΕΡΑΣ ΙΤΕΑΣ                           6 - 1                6
ΕΝΩΣΗ ΓΛΥΦΑΔΑΣ                     9 - 5                6
ΚΡΙΣΣΑΙΟΣ ΧΡΙΣΣΟΥ                  4 - 1                4
ΔΩΡΙΕΙΣ ΜΑΝΑΓΟΥΛΗΣ            3 - 1                4
ΑΜΦΙΣΣΑΪΚΟΣ                              4 - 2                4
ΤΟΛΟΦΩΝΑ ΕΡΑΤΕΙΝΗ             3 - 1                3
ΟΙΑΝΘΗ ΓΑΛΑΞΙΔΙΟΥ                 6 - 4                3
ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΥΠΑΛΙΟΥ                2 - 3                3
ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ         4 - 5                1
ΑΕΤΟΣ ΛΙΔΩΡΙΚΙΟΥ                    3 - 7                0
ΗΣΑΪΑΣ ΔΕΣΦΙΝΑΣ                      0 - 5                0
ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΜΦΙΣΣΑΣ              2 - 8                0

                             

 

Παρασκευή, 8 Νοεμβρίου 2013

Η προαιρετική λειτουργία καταστημάτων τις Κυριακές σε Δ.Δελφών και Δ.Δωρίδας

Η Αντιπεριφερειάρχης Φωκίδας Γιώτα Γαζή,  μετά από σχετική διαβούλευση με τους τοπικούς φορείς κι αφού έλαβε υπόψη τα απαντητικά έγγραφα των δήμων, των επαγγελματικών φορέων και συλλόγων και τις τοπικές ιδιαιτερότητες της αγοράς, προέβη στην έκδοση απόφασης αναφορικά με τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων κι άλλες Κυριακές, πέρα από τις επτά (07) προαιρετικές που ορίζει η παρ. 1 του άρθρο 16 του Ν. 4177/2013 (ΦΕΚ 173/Α΄).

Συγκεκριμένα με την αριθμ. πρωτ. οικ. 2096/1680/07-11-2013 απόφασή της, επιτρέπεται η προαιρετική λειτουργία, όλες τις Κυριακές του έτους, των εμπορικών καταστημάτων που ανήκουν:

α) Στη διοικητική αρμοδιότητα του Δήμου Δωρίδος, εκτός αυτών της Τ.Κ. Λιδωρικίου και

β) Στη διοικητική αρμοδιότητα του Δήμου Δελφών, εκτός αυτών των Δ.Κ. Άμφισσας, Ιτέας και Τ.Κ. Δεσφίνας, με τις εξής προϋποθέσεις:

 • τα εμπορικά καταστήματα να έχουν συνολική επιφάνεια εμβαδού μέχρι 250 m² (σύμφωνα με τον λογαριασμό παροχής ηλεκτρικού ρεύματος)
 • να μην ανήκουν υπό οποιαδήποτε νομική σχέση σε αλυσίδα καταστημάτων, εξαιρουμένων των περιπτώσεων συμβάσεων δικαιόχρησης (franchise)
 • να μη λειτουργούν με συμφωνίες συνεργασίας τύπου «κατάστημα εντός καταστήματος», να μην βρίσκονται σε εκπτωτικά καταστήματα (outlet), εμπορικά κέντρα, ή εκπτωτικά χωριά.
Τα εμπορικά καταστήματα στην περιοχή των Δ.Κ. Άμφισσας, Ιτέας και Τ.Κ. Δεσφίνας και Λιδωρικίου, επιτρέπεται να παραμένουν προαιρετικά ανοικτά μόνο τις επτά (07) Κυριακές που ορίζονται από τον σχετικό νόμο, δηλαδή:

α) Την πρώτη Κυριακή κατά την έναρξη των δυο τακτικών και δυο ενδιάμεσων εκπτωτικών περιόδων του έτους,

β) τις δυο (02) Κυριακές πριν από την ημέρα των Χριστουγέννων και

γ) την Κυριακή των Βαΐων.

Το ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές ορίζεται από ώρα 11.00 π.μ. έως 20.00 μ.μ., με τις προϋποθέσεις που ορίζει ο σχετικός νόμος.                


Ένταξη 6 επενδύσεων στη Φωκίδα μέσω LEADER, προϋπολογισμού 1.536.915 €

Την ένταξη 6 επενδυτικών προτάσεων του Τοπικού Προγράμματος Προσέγγισης LEADER της Αναπτυξιακής Φωκικής Α.Ε – Αναπτυξιακής Ανώνυμης Εταιρείας Ο.Τ.Α. εισηγήθηκε η Επιτροπή Διαχείρισης του Προγράμματος (Ε.Δ.Π.).

Όπως ανακοίνωσε η πρόεδρος της Αναπτυξιακής Φωκξίδας , Αντπεριφερειάρχης Γιώτα Γαζή, ο προϋπολογισμός των προτάσεων ανέρχεται στο 1.536.915 €, και οι προτάσεις αφορούν επενδυτικά σχέδια στις περιοχές εφαρμογής του προγράμματος.
 
Συγκεκριμένα προτάθηκαν τα παρακάτω επενδυτικά σχέδια:

 • Ε. Μυταράς & ΣΙΑ Ο.Ε.: αφορά εκσυγχρονισμό παραγωγικής και οργανωτικής λειτουργίας της επιχείρησης Ε. Μυταράς & Σια Ο.Ε. στο ΒΙΟ.ΠΑ της Άμφισσας – Εγκεκριμένος Προϋπ. 141.287,00€ με Δημόσια Δαπάνη 56.514 €
 • Χούσου Ευαγγελία: αφορά εκσυγχρονισμό αρτοποιείου στην Ερατεινή Φωκίδας - Εγκεκριμένος Προϋπ. 109.140,00€ με Δημόσια Δαπάνη 43.656 €
 • Παπανικολάου Κ. – Ξηρός Α. – Ξηρός Π. Ο.Ε: αφορά τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες στην Παραλία Πανόρμου – Εγκεκριμένος Προϋπ. 586.944,41€ με Δημόσια Δαπάνη 234.777 €
 • Κοΐβαρης Γεώργιος: αφορά ίδρυση επέκταση και εκσυγχρονισμό χώρων εστίασης και αναψυχής στην Ιτέα – Εγκεκριμένος Προϋπ. 104.994,64€ με Δημόσια Δαπάνη 41.997 €
 • Καραγιάννης Βασίλειος: αφορά ίδρυση νέας ατομικής επιχείρησης εστίασης παραδοσιακού εστιατορίου στο 18,7ο χλμ. Ε.Ο. Ιτέας Ναυπάκτου στο Γαλαξίδι – Εγκεκριμένος Προϋπ. 296.226,00€ με Δημόσια Δαπάνη 118.490 €
 • Π. Πατάκα – Μονοπρόσωπη Ε.Π.Ε. (υπό σύσταση): αφορά ίδρυση νέας επιχείρησης εστίασης – catering στον Άγιο Κωνσταντίνο – Εγκεκριμένος Προϋπ. 298.323,00€ με Δημόσια Δαπάνη 119.329 €

ΑΛΛΑΓΗ ΟΡΩΝ ΚΑΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΣΤΟΧΩΝ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

Του ΘΑΝΑΣΗ ΛΟΥΚΟΠΟΥΛΟΥ *

Περιθωριακές ομάδες και υποομάδες της άκρας Δεξιάς και της αναρχοαυτόνομης Αριστεράς, που χρησιμοποιούν την τρομοκρατία και το αίμα, σαν μέσο προβολής και προώθησης των ύπουλων σχεδίων τους, είναι αδύνατον να οδηγήσουν ένα λαό σαν τον ελληνικό ,σε γενικευμένη εμφύλια διαμάχη. Όσο κι αν το επιχειρήσουν, όποιες συνθήκες και αν εκμεταλλευτούν, όσα μέσα και αν μετέλθουν, δεν πρόκειται να το πετύχουν.

Κατά τα λοιπά, αποτελεί προσβολή της κοινής λογικής και των πολιτικών ανακλαστικών των πολιτικοποιημένων πολιτών της Ελλάδας, ο συσχετισμός των ειδεχθών και αποτρόπαιων εγκλημάτων, που διαρπάχθηκαν σε βάρος του αντιφασίστα Φύσα και των μελών της Χρυσής Αυγής Φοντούλη-Καπελώνη, με τον εμφύλιο ΄45-΄49 που πισωγύρισε για χρόνια την Ελλάδα.

Είναι περιττό να εξηγήσουμε και να αναλύσουμε τα αυτονόητα. Δεν είναι, όμως, καθόλου περιττό να υποστηρίξουμε με κάθε τρόπο και προς κάθε κατεύθυνση ότι η αναπαραγωγή, η επιμονή και η παράταση της παραφιλολογίας περί εμφύλιας διαμάχης, αποσυντονίζει και διασπά την εθνική προσπάθεια, που πρέπει να είναι μία και μοναδική: Να απεμπλακεί, δηλαδή, η χώρα από το τρομακτικό -και γιατί όχι- τρομοκρατικό πλαίσιο λειτουργίας που της επιβάλουν οι απάνθρωπες οικονομικές και τεχνοκρατικές ελίτ της Ευρωζώνης.

Ο ελληνικός λαός έχει μάθει για δεκαετίες τώρα να συμβιώνει με ακραία φαινόμενα βίας, χωρίς αυτό να τον εμποδίζει μα πετυχαίνει οικονομικούς στόχους, όταν αυτοί είναι μετρήσιμοι και εφικτοί. Και αυτή τη φορά πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι θα αντιμετωπίσει με την ίδια ψυχραιμία και διεισδυτική ματιά, τα παντοειδή τρομοκρατικά χτυπήματα. 

Αυτό όμως που τον αποσταθεροποιεί, τον αγανακτεί και τον οδηγεί σε ακραίες μορφές αντίδρασης, είναι η τρομοκρατία που ασκεί στη ζωή του, η επιμονή των Τροϊκανών, σε μέτρα και αποφάσεις που διαλύουν κάθε έννοια ανθρώπινης και αξιοπρεπούς διαβίωσης.

Κατά ένα περίεργο παιχνίδι της πολιτικής συγκυρίας, η τρομοκράτηση που επιβάλει η τρόικα συμπίπτει χρονικά με τις σφαίρες και το αίμα της πραγματικής τρομοκρατίας των ομάδων που προαναφέραμε.

Αυτό όμως δεν θέλουν να το συμπεριλάβουν στις επεξεργασίες που κάνουν ,οι εμπνευστές του αποπνικτικού προγράμματος για την Ελλάδα. Βολεύονται με την διαπίστωση ότι δεν μπορεί να οφείλονται στο μνημόνιο, οι βίαιες αντιδράσεις ,τα τρομοκρατικά χτυπήματα και οι αυτοκτονίες. Έτσι απλά. 

Αποτελεσματική και ειρηνική συνέχιση της προσπάθειας της ελληνικής κοινωνίας θα υπάρξει, μόνο αν οι τρεις πλευρές των δανειστών, εγκαταλείψουν την προκλητική-ίσως και ολοκληρωτική- συμπεριφορά επιβολής ενός προγράμματος, που όπως οι περισσότεροι εκ των ιδίων ομολογούν, παράγει νέα αδιέξοδα.

Επειδή, όμως, αυτό μόνο ως ευχή ακούγεται, πρέπει η ελληνική πολιτική ηγεσία να επιχειρήσει τώρα, με όλους τους τρόπους, την αλλαγή ορισμένων όρων του παιχνιδιού.

Που σημαίνει αλλαγή των άκαιρων και ανέφικτων στόχων. Σημαίνει επίσης πως μέχρι να αποφασίζουν τα -έτσι κι αλλιώς- δυσκίνητα κορυφαία όργανα της Ευρωζώνης να ασχοληθούν τελειωτικά με την ουσία του προβλήματος, που είναι η οριστική λύση στη διαχείριση του τεράστιου χρέους, η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να εκμεταλλευτεί και το χρόνο και την αλλαγή αντιλήψεων ,που καταγράφεται μεταξύ κορυφαίων πολιτικών ηγεσιών χωρών της ευρωζώνης.

Είναι εξελίξεις που στρώνουν το έδαφος και ανοίγουν περάσματα, στην ελληνική πλευρά να πιέσει για αλλαγή των μνημονιακών στόχων ,που θα δώσουν τεράστιες ανάσες στην οικονομία και θα επιταχύνουν τις διαδικασίες ανάπτυξης.

Οι 15-20 ημέρες διαπραγμάτευσης με την Τρόικα που ακολουθούν, συμπίπτουν χρονικά με τις πιέσεις που το ΔΝΤ-δηλαδή η αμερικάνικη κυβέρνηση- ασκεί στα θεσμικά όργανα της Ευρωζώνης, για νέα προγράμματα υπέρ της ανάπτυξης στην Ελλάδα. Συμπίπτουν επίσης με την πίεση που ασκεί στη Μέρκελ, το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα της Γερμανίας, ώστε να αλλάξουν οι πτυχές εκείνες του Μνημονίου που καταδικάζουν την ελληνική οικονομία στον αργό θάνατο.

Αν κατά συνέπεια η κυβέρνηση το πιστέψει και το διεκδικήσει με τεκμηριωμένο τρόπο, μπορεί να το πετύχει.

* Ο Θανάσης Λουκόπουλος είναι πολιτικός συντάκτης , μέλος της ΕΣΗΕΑ, με καταγωγή από την Δωρίδα

Πέμπτη, 7 Νοεμβρίου 2013

Έπεσε κόκκινο σκαθάρι και στη Δωρίδα που θανατώνει αργά-αργά τους Φοίνικες

Το κόκκινο ρυγχωτό σκαθάρι (ρυγχοφόρος των Φοινικοειδών) που θανατώνει σταδιακά τους Φοίνικες, εντοπίστηκε και στη Δωρίδα και συγκεκριμένα στη περιοχή Μοναστηρακίου.

Με απόφαση της αρμόδιας Γεωργικής Διεύθυνσης Φωκίδας έγινε οριοθέτηση της περιοχής με απομόνωση και ειδικότερα, όλη η παραλιακή ζώνη από τα όρια με τον Δήμο Ναυπάκτου έως και την Γλυφάδα.

Όπως ανακοίνωσε ο Διευθυντής Γεωργίας Φωκίδας Δ.Γκούλτας,τα πρώτα μακροσκοπικά συμπτώματα των φοινίκων από το κόκκινο ρυγχωτό σκαθάρι είναι:
 • Ακανόνιστο φάγωμα των φύλλων ειδικά αυτών της κορυφής (νεαρά τρυφερά φύλλα).
 • Ξήρανση των νεαρών φύλλων και κάμψη αυτών προς τα κάτω.
 • Τις νυχτερινές ώρες που επικρατεί ησυχία ακούγονται τριγμοί από την δραστηριότητα της προνύμφης του εντόμου.
Όποιος παρατηρήσει κάτι ύποπτο σε κάποιο Φοινικοειδές παρακαλούμε να ειδοποιήσει την υπηρεσία στα τηλέφωνα : 2265350551 και 2265350548

Όπως ανακοινώθηκε από την Αντιπεριφέρεια Φωκίδας θα υπάρξει ανάρτηση φωτογραφικού υλικού σε όλες τις Δημοτικές - Τοπικές Κοινότητες στις οποίες υπάρχουν φοίνικες.


Υπεγράφησαν και προχωρούν 3 έργα ενταγμένα στο πρόγραμμα LEADER

Υπεγράφησαν από την  Πρόεδρο της «Αναπτυξιακής Φωκικής Α.Ε- Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ»  Γιώτα Γαζή και τους δικαιούχους οι συμβάσεις υλοποίησης τριών ακόμη ενταγμένων έργων στο τοπικό πρόγραμμα προσέγγισης LEADER. Συγκεκριμένα πρόκειται για τα έργα :
 • «ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΑΝΟΡΜΟΥ» με δικαιούχο τον Δήμο Δωρίδας συνολικού προϋπολογισμού 28.700 ευρώ
 • «ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΔΡΟΜΟΥ ΑΠΟ ΘΕΣΗ ΛΑΓΕΡΙ ΠΡΟΣ ΕΛΑΙΩΝΑ ΕΡΑΤΕΙΝΗΣ» με δικαιούχο τον Δήμο Δωρίδας συνολικού προϋπολογισμού 108.000 ευρώ και
 • το έργο «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΦΟΡΕΣΙΩΝ» με δικαιούχο τον ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΚΑΙ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΟΜΙΛΟ ΙΤΕΑΣ «ΤΟ ΧΟΡΟΣΤΑΣΙ» συνολικού προϋπολογισμού 9.840 ευρώ.
Οι δικαιούχοι κατόπιν των υπογεγραμμένων συμβάσεων μπορούν να προχωρήσουν άμεσα στην διαδικασία υλοποίησης των ως άνω έργων με την χρηματοδότηση του τοπικού προγράμματος LEADER.

Τετάρτη, 6 Νοεμβρίου 2013

Τελευταία «μαγειρέματα» σε Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ για τον νέο νόμο των δημοτικών εκλογών

Πλήρης επιβεβαίωση του χθεσινού αποκαλυπτικού ρεπορτάζ του  DORIDANEWS

Τα τελευταία «μαγειρέματα» στον υπό διαμόρφωση εκλογικό νόμο των δημοτικών εκλογών γίνονται μεταξύ Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ και το σχετικό σχέδιο νόμου αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή τις επόμενες εβδομάδες με στόχο να ψηφιστεί ως τα τέλη του έτους και να εφαρμοστεί στις εκλογές του Μαΐου.
 
Για το θέμα σας ενημέρωσε πρώτο χθες το DORIDANEWS με εκτενές ρεπορτάζ.
 
Σήμερα η εφημερίδα «Καθημερινή» σε ρεπορτάζ της, δίνει τις δικές της πληροφορίες (επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ του DORIDANEWS) παρουσιάζοντες τα βασικά σημεία του νέου εκλογικού νόμου.
 
 • Οι δήμαρχοι θα εκλέγονται από την πρώτη Κυριακή αν διαθέτουν το 42% των ψήφων. Αν κανένας υποψήφιος δήμαρχος δεν συγκεντρώνει το ποσοστό αυτό, τότε θα γίνονται νέες εκλογές, την επόμενη Κυριακή, μεταξύ των δύο υποψηφίων δημάρχων που συγκέντρωσαν τα μεγαλύτερα ποσοστά στον πρώτο γύρο.

 • Θα υπάρχουν δύο ψηφοδέλτια. Με το ένα οι πολίτες θα επιλέγουν δήμαρχο και με το άλλο τους δημοτικούς συμβούλους της αρεσκείας τους που δεν είναι απαραίτητο να προέρχονται από την ίδια παράταξη. Οι δημοτικοί σύμβουλοι θα εκλέγονται από την πρώτη Κυριακή.

 • Οι εκλεγέντες δήμαρχοι θα διαθέτουν απαραιτήτως και την πλειοψηφία των δημοτικών συμβουλίων. Αν ένας υποψήφιος δήμαρχος που αναδείχθηκε νικητής των εκλογών, δεν διαθέτει την πλειοψηφία των δημοτικών συμβουλίων θα την αποκτά ως εξής: Θα καταλαμβάνουν θέσεις στο δημοτικό συμβούλιο οι επιλαχόντες δημοτικοί σύμβουλοι του δικού του συνδυασμού μέχρι ο αριθμός τους να είναι πλειοψηφικός και αντίστοιχα δεν θα εκλέγονται οι τελευταίοι της λίστας των παρατάξεων που μειοψήφησαν. Ένα παράδειγμα για να γίνει κατανοητό: Αν π.χ. στο 27μελές Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δωρίδας (συμπεριλαμβανομένου του δημάρχου) ο νικητής δήμαρχος δεν εκλέξει 13 συμβούλους την πρώτη Κυριακή, αλλά 9, τότε θα εκλέγονται οι 3 που του λείπουν από τους επιλαχόντες της παράταξής του που κατετάγησαν μετά τον 26ο . Και παράλληλα δεν θα εκλέγονται οι 3 τελευταίοι της λίστας από τις μειοψηφούσες παρατάξεις.

 •  Μπαίνει για πρώτη φορά όριο εκλογής (5%). Αν οι υποψήφιοι δήμαρχοι δεν συγκεντρώσουν αυτό το ποσοστό την πρώτη Κυριακή, δεν θα εκλέγονται στο δημοτικό συμβούλιο ούτε οι ίδιοι ούτε οι σύμβουλοί τους, ακόμη κι αν έχουν περισσότερες ψήφους από συνυποψηφίους τους άλλων παρατάξεων. Με αυτό τον τρόπο αποκλείονται οι ανεξάρτητοι υποψήφιοι, δηλαδή το να βάζει κάποιος υποψηφιότητα χωρίς να ανήκει σε συνδυασμό δημάρχου.
Αρχική πρόθεση του υπουργείου Εσωτερικών ήταν η σύνθεση του δημοτικού συμβουλίου να μην σχετίζεται καθόλου με το ποσοστό του εκλεγέντος δημάρχου. Ωστόσο, φαίνεται ότι υποχωρεί από αυτή τη θέση σε μια προσπάθεια το σχέδιο να γίνει αποδεκτό από το ΠΑΣΟΚ.
 
Ωστόσο, και πάλι οι αλλαγές που προωθούνται είναι αμφίβολο αν θα γίνουν αποδεκτές από τη Χαριλάου Τρικούπη.
 
Στο ρεπορτάζ της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ σημειώνεται ότι δεν πρόκειται να γίνει καμία αλλαγή στο εκλογικό σύστημα για τις περιφερειακές εκλογές.
 
 
 
 
 
 
 
 

Τρίτη, 5 Νοεμβρίου 2013

Έτσι θα γίνουν οι Δημοτικές Εκλογές

 * ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ *

Ο Κύβος ερρίφθη και οι Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές του προσεχούς Μαΐου θα γίνουν με νέο εκλογικό σύστημα.
Ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στη χθεσινή του συνέντευξη στο MEGA ήταν ξεκάθαρος . Οι  δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, είπε, θα γίνουν με νέο εκλογικό σύστημα που ήδη επεξεργάζονται στο αρμόδιο Υπουργείο , το συζητούμε ήδη με το ΠΑΣΟΚ , και σύντομα θα δοθεί στη δημοσιότητα.

Ήδη η αρμόδια επιτροπή τεχνοκρατών και υπηρεσιακών παραγόντων που έχει συσταθεί στο Υπουργείο Εσωτερικών βρίσκεται στο τελικό στάδιο της επεξεργασίας του νέου Νόμου και σε λίγες ημέρες ή εβδομάδες θα το παραδώσει στον Υπουργό Γιάννη Μιχελάκη για να πάρει την πορεία του.
Θα δοθεί δηλαδή στα κόμματα και στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ)  για παρατηρήσεις και θα κατατεθεί στη Βουλή για ψήφιση.

Σύμφωνα με πολύ αξιόπιστες κυβερνητικές πηγές το νέο εκλογικό σύστημα θα προβλέπει μεταξύ άλλων :

    *  Μία λίστα ενιαία για τους υποψήφιους Δημάρχους

    *  Μία λίστα ενιαία για τους υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους.

    *  Κάθε υποψήφιος Δήμαρχος για να εκλεγεί έστω και Δημοτικός Σύμβουλος , θα πρέπει να έχει πάρει τουλάχιστον το 5% του συνόλου των ψηφισάντων.

    *  Δήμαρχος εκλέγεται ο πλειοψηφήσας από τους υποψηφίους αρκεί να έχει πάρει πάνω από το 42% των ψηφισάντων.

    *  Κάθε υποψήφιος Δήμαρχος θα πρέπει να έχει καταθέσει, 20 ημέρες πριν από τις εκλογές στο αρμόδιο Πρωτοδικείο, λίστα με υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους, όσους Συμβούλους εκλέγει ο Δήμος, δηλαδή στο Δήμο Δωρίδας που εκλέγονται 25 Δημοτικοί Σύμβουλοι , οι υποψήφιοι Δήμαρχοι θα πρέπει να έχουν καταθέσει λίστα με 25 ονόματα.

    *  Τα ψηφοδέλτια των υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων σε όλα τα χωριά (Τοπικές Κοινότητες) θα είναι ίδια και θα διαφέρουν μόνο από χωριό σε χωριό ως προς  τη λίστα των υποψηφίων Τοπικών Συμβούλων της χωριού, που θα είναι στο τέλος του ψηφοδελτίου.

    *  Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου (Τοπικής Κοινότητας ) θα εκλέγεται ο πλειοψηφήσας υποψήφιος της λίστας των υποψηφίων Τοπικών Συμβούλων.

    *  Ο Δήμαρχος θα έχει αυξημένες αρμοδιότητες για μια σειρά από θέματα και δεν θα χρειάζεται να έχει την απόλυτη πλειοψία για να πάρει κάποιες αποφάσεις.
Στην ίδια περίπου λογική θα στηρίζεται και ο νέος εκλογικός Νόμος για τις Περιφερειακές  εκλογές της χώρας .

Η αρχαιολογική συνάντηση στο Λιδωρίκι έριξε κι΄ άλλο φώς στην Δωρική ιστορία

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Α’ Αρχαιολογική Συνάντηση που διοργάνωσαν η Ι’ Εφορεία Προϊστορικών & Κλασικών Αρχαιοτήτων και ο Δήμος Δωρίδος την 27η Οκτωβρίου 2013 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στο Λιδωρίκι.


Ο Δήμαρχος τιμά τον Αρχαιολόγο της Καλλίπολης Καθηγητή Πέτρο Θέμελη


Ο Δήμαρχος Δωρίδος Γιώργος Καπεντζώνης τίμησε τον αρχαιολόγο Καθηγητή του Πανεπιστημίου Κρήτης Πέτρο Θέμελη για την αποφασιστική συμβολή του στην αποκάλυψη των μνημείων της Δωρίδας και ιδιαίτερα σε αυτά της Καλλίπολης, προσφέροντας χειροποίητη μάσκα που φιλοτέχνησε ο γνωστός γλύπτης Γιάννης Μπάρδης, εμπνευσμένη από την αρχαιότητα.

Τις εργασίες της αρχαιολογικής επιστημονικής συνάντησης συντόνισαν ο Πέτρος Θέμελης Ομότιμος Καθηγητής Πανεπιστημίου Κρήτης ο  Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος Αντιδήμαρχος του Δήμου Δωρίδος, η Ροζίνα Κολώνια, Επίτιμη Έφορος Αρχαιοτήτων και ο Πάντος Πάντος, Επίτιμος Έφορος Αρχαιοτήτων, τ. Διευθυντής του Εθνικού Αρχείου Μνημείων.
Στη διάρκεια της αρχαιολογικής επιστημονικής συνάντησης οι εισηγητές αρχαιολόγοι ανέπτυξαν θέματα που είχαν ιδιαίτερο  ενδιαφέρον για την περιοχή της Δωρίδας.

 
Η Προϊσταμένη της Ι’ ΕΠΚΑ Αθανασία Ψάλτη, αναπτύσσει το έργο της  Αρχαιολογικής Υπηρεσίας για την ανάδειξη των μνημείων της Δωρίδας
Η Αθανασία Ψάλτη, Αρχαιολόγος, Προϊσταμένη Ι’ ΕΠΚΑ, αναφέρθηκε «στο έργο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δελφών για την ανάδειξη των μνημείων της Δωρίδας: προοπτικές και προβληματισμοί».

Ο  Σωτήρης Ραπτόπουλος, Δρ. Αρχαιολόγος, Αν. Προϊστάμενος Αρχαιολογικού Ινστιτούτου Πελοποννήσου, ανέπτυξε το θέμα «Έρευνες για τη μνημειακή τοπογραφία της Δυτικής Λοκρίδας και της Νότιας Αιτωλίας στην περιοχή του  Δήμου Δωρίδος».
Ο Ιωάννης Νεραντζής, Δρ. Πανεπιστημίου Κρήτης, παρουσίασε την «Ιστορική Αρχαιολογία της χώρας των Αποδωτών στο υδροσύστημα του Δάφνου ποταμού»

Ο Πέτρος Θέμελης, Ομότιμος Καθηγητής Πανεπιστημίου Κρήτης, παρουσίασε μέρος της ανασκαφικής εργασίας του με θέμα «Ο Μεγάλος ναός στο Κάλλιον της Δωρίδος».
Ο  Νίκος Πετρόχειλος, Δρ. Αρχαιολόγος, Ι’ ΕΠΚΑ αναφέρθηκε στο «δημόσιο και ιδιωτικό χαρακτήρα της οικίας του αρχείου στο Κάλλιο».

Η εισήγηση του Denis Rousset, Καθηγητή Πανεπιστημίου Σορβόννης, είχε αναφορές στις «Θρησκείες και επιγραφές των αρχαίων Φυσκέων».
Η Ανθούλα Τσαρούχα, Αρχαιολόγος, Ι’ ΕΠΚΑ ανέπτυξε το θέμα «Οι Φυσκείς στο μύθο και την ιστορία».

Η εισήγηση της  Έλενας Παρτίδα, Δρ. Αρχαιολόγου, στη Ι’ ΕΠΚΑ είχε ως θέμα «Μεταξύ Λοκρίδας και Αιτωλίας: Αναζητώντας το αρχιτεκτονικό περιβάλλον του αρχαίου Μαλανδρίνου».
Η εισήγηση του  Δρόσου Κραβαρτόγιαννου, μελετητή αρχαίας νομισματικής, είχε αναφορές στα «Νομισματικά ευρήματα Καλλιπόλεως, ανασκαφών 1977 και 1978».

Ο  Μίλτος Κατσαρός, Λέκτορας Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, παρουσίασε το «Πρόγραμμα Λιδωρικίου: η ιστορική τοπογραφία της περιοχής».

Η  Δημήτηρ – Ελένη Λαδογιάννη, Αρχαιολόγος, Προϊσταμένη εκθέσεων του Νομισματικού Μουσείου, αναφέρθηκε «Στα Πελοποννησιακά νομίσματα στο Κάλλιο».
Μετά το τέλος των εισηγήσεων ακολούθησε συζήτηση.

Ο Δήμος Δωρίδος θα τυπώσει τα πρακτικά της Α’ Αρχαιολογικής Συνάντησης, ώστε να γίνουν κτήμα των δημοτών του, των ερευνητών και γενικά της επιστημονικής κοινότητας.

 

Δευτέρα, 4 Νοεμβρίου 2013

Ποιοι φρενάρουν την Ευρώπη

Του Γιάννη Κοτόφωλου *

Οι μηχανές της Ευρώπης, τούτη την περίοδο, φαίνεται να δουλεύουν στο ρελαντί. Κακώς μεν, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα. Ανασταλτικά, στην ενδυνάμωση των κοινών ευρωπαϊκών υποθέσεων και στην προώθηση σημαντικών αποφάσεων για την έξοδο από την κρίση, λειτουργούν δύο κυρίως πολιτικοί παράμετροι:

Η πρώτη είναι η εκκρεμότητα του νέου κυβερνητικού σχηματισμού στη Γερμανία (και η άγνωστη γενικότερη στρατηγική της κ.Μέρκελ) και

η δεύτερη είναι η αμηχανία την οποία προκαλεί στις ηγεσίες της Ευρώπης η ανάπτυξη ενός αντιευρωπαϊκού ρεύματος που δεν μπορεί κανείς να υπολογίσει πώς θα αποτυπωθεί στις ευρωεκλογές του Μαΐου.

Μία ακόμη αρνητική παράμετρος είναι η αναποφασιστικότητα που επιδεικνύει τελευταίως η Κομισιόν, η οποία θα αντικατασταθεί από νέα πρόσωπα και νέο πρόεδρο λίγο μετά τις ευρωεκλογές.

Υπό αυτό το πρίσμα, λοιπόν, τα πράγματα δεν είναι και πολύ αισιόδοξα για τις προσεχείς εξελίξεις, με την έννοια κυρίως ότι δεν πρέπει να περιμένουμε θεαματικές αποφάσεις και αλλαγές, οι οποίες θα ωθήσουν την Ευρώπη ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός. Για τουλάχιστον 8 με 10 μήνες...

Αυτή η αδράνεια στην Ευρώπη αποτελεί σήμερα τον σοβαρότερο αρνητικό παράγοντα, ειδικότερα μάλιστα για την Ελλάδα και την προοπτική της μείωσης σε τρέχουσες αξίες του χρέους της, το οποίο παραμένει σε δυσθεώρητα και απαγορευτικά για την ανάκαμψη ύψη.

Πιο συγκεκριμένα, ο νέος κυβερνητικός σχηματισμός στη Γερμανία δεν είναι ένα θέμα προσώπων αλλά πρωτίστως ένα ζήτημα βασικών πολιτικών κατευθύνσεων, πάνω στις οποίες θα πρέπει να συμφωνήσουν χριστιανοδημοκράτες και σοσιαλδημοκράτες.

Αλλά και το ζήτημα αυτό δεν είναι το κυριότερο από μόνο του. Το πρόβλημα είναι η άγνωστη μέχρι στιγμής στρατηγική που θα θελήσει να ακολουθήσει για την Ευρώπη η πανίσχυρη σήμερα κ.Μέρκελ, πάνω στην οποία θα συσπειρώσει την πολιτική τάξη και την οικονομική ελίτ της Γερμανίας.

Διότι, κακά τα ψέματα, οι διαφορές χριστιανοδημοκρατών και σοσιαλδημοκρατών στη Γερμανία είναι ευδιάκριτες αλλά όχι συγκρουσιακές και επίσης, το γερμανικό σύστημα, μην ξεχνάμε, λειτουργεί πάντα στο πλαίσιο ενός κοινού εθνικού οικονομικού συμφέροντος.

Οι ευρωεκλογές από την άλλη πλευρά, θα πίστευε κανείς ότι δημιουργούν μια χρυσή ευκαιρία εν μέσω της κρίσης, για να αποσαφηνιστούν και να επιταχυνθούν οι επιδιώξεις για την ενοποίηση της Ευρώπης και κυρίως για να ληφθούν πολιτικές αποφάσεις μεγάλες οι οποίες θα μπορούσαν να επιδράσουν πιο συνεκτικά και πιο καθοριστικά για τους λαούς, ώστε να βγουν οι οικονομίες (πρωτίστως του Νότου) από τη διαλυτική για τις κοινωνίες κρίση.

Αντιθέτως όμως, οι πολιτικές ηγεσίες δείχνουν να μην αντιλαμβάνονται έτσι τα πράγματα, προτάσσοντας μία κοντόθωρη τακτική αναμονής μέχρι τις κάλπες του Μαΐου.

Αντί να βγουν μπροστά υπερασπιζόμενες την υπόθεση της Ευρώπης και να λάβουν κρίσιμες αποφάσεις που θα δώσουν οξυγόνο στις οικονομίες, δημιουργώντας νέες προσδοκίες στους λαούς, αδρανούν φοβούμενοι τις αλλαγές και ξορκίζουν απλώς την άνοδο των αντιευρωπαϊκών πολιτικών δυνάμεων, οι οποίες –εάν συγκεντρώσουν μεγάλα ποσοστά λαϊκής δυσαρέσκειας – μπορεί να εγείρουν και ζητήματα νομιμοποίησης των ευρωπαϊκών αποφάσεων.

Θα είναι μία ακόμη φορά, όμως τότε, που οι ηγεσίες της Ευρώπης θα τρέχουν ασθμαίνοντας πίσω από τα δραματικά γεγονότα.

* Ο Γιάννης Κοτόφωλος είναι δημοσιογράφος στη ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, με καταγωγή από την Δωρίδα

Κυριακή, 3 Νοεμβρίου 2013

Στο 92΄ λεπτό ο Απόλλωνας Ευπαλίου κέρδισε 1 - 0 την Τολοφώνα Ερατεινή

Ισόπαλοι με 1-1 οι Δωριείς Μανάγουλης με τον Κρισσαίο Χρισσού στο Ενωσιακό γήπεδο Μαλαμάτων

 

 
 

 Του  Τάσου Τσόλκα

Χωρίς να παιχθεί σπουδαίο ποδόσφαιρο στο ξερό γήπεδο του Γαλαξιδίου ο Απόλλωνας Ευπαλίου κατάφερε στην εκπνοή του αγώνα (92΄λεπτό) με την Τολοφώνα Ερατεινή να πάρει τη νίκη με γκολ που σημείωσε από προσωπική ενέργεια ο αρχηγός του Ηλίας Κοντός.

Ο Απόλλωνας εμφανίστηκε πιό δεμένεος σαν ομάδα και είχε ακόμα δύο δοκάρια στο δεύτερο ημίχρονο , ενώ ένα δοκάρι είχε και η Τολοφώνα Ερατεινή.

Στο Ενωσιακό Γήπεδο Μαλαμάτων οι Δωρείς Μανάγουλης αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 με τον Κρισσαίο Χρισσού.

Προηγήθηκαν στο ημίχρονο οι Δωριείς και ισοφάρισε στο 80΄με απευθείας κόρνερ ο Κρισσαίος , που έχασε σποδαία ευκαιρία λίγο πριν τη λήξη για να πάρει και το ματσ.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής

Αστέρας Ιτέας - Ησαΐας Δεσφίνας                                   3 - 0
Διαγόρας Πολυδρόσου - Αμφισσαϊκός                            1 - 1
Αετός Λιδωρικίου - Οιάνθη Γαλαξιδίου                         2 - 4
Ακαδημία Άμφισσας - Ένωση Γλυφάδας                       2 - 5
Τολοφώνα Ερατεινή - Απόλλων Ευπαλίου                     0 - 1
Δωριείς Μανάγουλης - Κρισσαίος Χρισσού                   1 - 1          ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ     2η Αγωνιστική

                                                                                         ΓΚΟΛ                               ΒΑΘΜΟΙ

ΑΣΤΕΡΑΣ ΙΤΕΑΣ                                               6 - 1                   6
ΕΝΩΣΗ ΓΛΥΦΑΔΑΣ                                         9 - 5                   6
ΚΡΙΣΣΑΙΟΣ ΧΡΙΣΣΟΥ                                     4 - 1                   4
ΔΩΡΙΕΙΣ ΜΑΝΑΓΟΥΛΗΣ                                3 - 1                   4
ΑΜΦΙΣΣΑΪΚΟΣ                                                 4 - 2                   4
ΤΟΛΟΦΩΝΑ ΕΡΑΤΕΙΝΗ                                 3 - 1                   3
ΟΙΑΝΘΗ ΓΑΛΑΞΙΔΙΟΥ                                    6 - 4                   3
ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΥΠΑΛΙΟΥ                                   2 - 3                    3
ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ                             4 - 5                    1
ΑΕΤΟΣ ΛΙΔΩΡΙΚΙΟΥ                                       3 - 7                    0
ΗΣΑΪΑΣ ΔΕΣΦΙΝΑΣ                                         0 - 5                    0
ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΜΦΙΣΣΑΣ                                 2 - 8                    0


Το επόμενο Σαββατοκύριακο θα γίνουν οι αγώνες της 3ης αγωνιστικής

Σάββατο 9 Νοεμβρίου , ώρα 14:30,
ΑΜΦΙΣΣΑΪΚΌΣ - ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΜΦΙΣΣΑΣ                   (Γήπεδο ΕΠΣ Άμφισσας)

Σάββατο 9 Νοεμβρίου , ώρα 15:00,
ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΥΠΑΛΙΟΥ - ΗΣΑΪΑΣ ΔΕΣΦΙΝΑΣ                       (Γήπεδο Μαλαμάτων)
ΚΡΙΣΣΑΙΟΣ ΧΡΙΣΣΟΥ - ΑΣΤΈΡΑΣ ΙΤΕΑΣ                                 (Γήπεδο Χρισσού)

Σάββατο 9 Νοεμβρίου , ώρα 18:00,
ΑΕΤΟΣ ΛΙΔΩΡΙΚΙΟΥ - ΔΩΡΙΕΙΣ ΜΑΝΑΓΟΥΛΗΣ           (Γήπεδο ΕΠΣ Άμφισσας)

Κυριακή 10 Νοεμβρίου , ώρα 15:00,
ΕΝΩΣΗ ΓΛΥΦΑΔΑΣ - ΤΟΛΟΦΩΝΑ ΕΡΑΤΕΙΝΗ                    (Γήπεδο Μαλαμάτων)   
ΟΙΑΝΘΗ ΓΑΛΑΞΙΔΙΟΥ - ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ            (Γήπεδο Γαλαξιδίου)