Ειδησεογραφικό blog για τη ΔΩΡΙΔΑ

* To "DORIDA news" είναι ανεξάρτητο ειδησεογραφικό blog, που στελεχώνεται από επαγγελματίες δημοσιογράφους και επιστήμονες συνεργάτες.Διευθύνεται από το δημοσιογράφο Περικλή Ν. Λουκόπουλο - mail, perilouko@yahoo.gr *

Σάββατο, 8 Ιουνίου 2013

Αλλάζει ο τρόπος εκλογής των δημάρχων;

Σαρωτικές αλλαγές ετοιμάζει το υπουργείο Εσωτερικών για την διεξαγωγή των αυτοδιοικητικών εκλογών .
Ειδικότερα σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι θα είναι σ΄ένα ψηφοδέλτιο, ενώ το ίδιο θα ισχύσει και για τους δημοτικούς συμβούλους.

Ωστόσο δεν έχει ξεκαθαρίσει αν θα ισχύσει το 42% για εκλογή από τον πρώτο γύρο.

Οι βασικοί άξονες των αλλαγών που θα επιφέρει ενδεχόμενος νέος εκλογικός νόμος για τις δημοτικές εκλογές είναι:

Α. Για τους δημάρχους

1. Ενιαίο ψηφοδέλτιο με όλους τους υποψήφιους δημάρχους από το οποίο θα εκλέγεται ο δήμαρχος…

2. Δήμαρχος θα εκλέγεται ο πρώτος σε σταυρούς υποψήφιος εφ΄ όσον θα έχει συγκεντρώσει ο ίδιος προσωπικά ποσοστό 50% και πάνω…

3. Το ποσοστό εκλογής του δημάρχου από τον α΄ γύρο ενδέχεται να κατέβει στο 42% καθώς υπάρχουν προτάσεις που κάνουν λόγο για αναλογικότητα της εκλογής αντίστοιχης με εκείνης των δημοτικών συμβούλων…

4. Εάν δεν εκλεγεί δήμαρχος από τον α΄ γύρο, τότε θα αναμετρηθούν σε β΄ γύρο οι πρώτος και ο δεύτερος σε σταυρούς υποψήφιοι…

5. Οι υπόλοιποι υποψήφιοι δήμαρχοι εκλέγονται ως δημοτικοί σύμβουλοι εφ΄ όσον συγκεντρώσουν τουλάχιστον ποσοστό 3% ή 5%...

Β. Για τους δημοτικούς συμβούλους

1. Ενιαίο ψηφοδέλτιο με όλους τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους χωρίς να διακρίνονται σε δημοτικές παρατάξεις…

2. Οι υποψήφιοι θα έχουν δηλώσει εκ των προτέρων τη στήριξή τους σε συγκεκριμένο υποψήφιο δήμαρχο…

3. Ανεξάρτητοι υποψήφιοι θα γίνονται δεκτοί στο ψηφοδέλτιο εφ΄ όσον δηλώνουν ότι διατηρούν την ανεξαρτησία τους συνεργαζόμενοι όμως με συγκεκριμένο υποψήφιο δήμαρχο…

4. Δημοτικοί σύμβουλοι εκλέγονται οι πρώτοι 41 (για το Δήμο Νέας Σμύρνης) σε σταυρούς υποψήφιοι ανεξάρτητα από το ποιον υποψήφιο δήμαρχο έχουν στηρίξει…

5. Καταργείται η έννοια της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο…

Γ. Ο ρόλος του δημάρχου

1. Ενισχύονται οι αρμοδιότητες του δημάρχου προκειμένου να αντιμετωπισθούν προβλήματα στην περίπτωση που έχει απέναντί του ένα εχθρικό δημοτικό συμβούλιο…

2. Ενοποιούνται η Οικονομική και η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής σε μια επιτροπή που θα συνεδριάζει υπό τον δήμαρχο…

3. Αλλάζουν ο Καλλικράτης και ο Κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων…

 

 

Που στήνει κάλπες το ΠΑΣΟΚ ΦωκίδαςΗ Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ Φωκίδας ανακοίνωσε τα εξής :
Την Κυριακή 9 Ιουνίου, καλούμε τα μέλη και τους φίλους του ΠΑ.ΣΟ.Κ. να εκλέξουν εκπροσώπους για την Νομαρχιακή Επιτροπή και τις Συντονιστικές Επιτροπές των Δημοτικών Οργανώσεων.

Σε αυτή την ιδιαίτερη στιγμή για το Κίνημά μας, αλλά και για την ελληνική κοινωνία στην οποία απευθυνόμαστε ας δώσουμε όλοι το παρών.

Για να πιστοποιήσουμε για μια ακόμα φορά, ότι η μεγάλη δύναμη της Δημοκρατικής Παράταξης είναι τα μέλη και οι φίλοι μας, οι πολίτες για τους οποίους αγωνιζόμαστε.

Οι εκλογές που θα διεξαχθούν την Κυριακή 9 Ιουνίου για την ανάδειξη των οργάνων του ΠΑ.ΣΟ.Κ. θα λάβουν χώρα από τις 9 το πρωί ως τις 7 το βράδυ και θα υπάρχουν κάλπες στις έδρες των Δήμων του Νομού, ως εξής:

1.ΑΜΦΙΣΣΑ: ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΔΗΜΟΥ ΑΜΦΙΣΣΑΣ
2.ΠΟΛΥΔΡΟΣΟ: ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ Δ.Δ. ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ
3.ΛΙΔΟΡΙΚΙ: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ Δ.Δ. ΛΙΔΟΡΙΚΙΟΥ
4.ΕΡΑΤΕΙΝΗ: Κ.Ε.Π. ΕΡΑΤΕΙΝΗΣ
5.ΕΥΠΑΛΙΟ: ΓΡΑΦΕΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

Με τη συμμετοχή μας στην ψηφοφορία της Κυριακής στέλνουμε παντού ένα ξεκάθαρο μήνυμα. Ένα μήνυμα ΕΛΠΙΔΑΣ και ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ.

 

Παρασκευή, 7 Ιουνίου 2013

Τι ζητούν οι πολίτες από τον Δήμαρχο Σημαντικές οι συναντήσεις στην Αθήνα

Σε σημαντικό θεσμό εξελίσσεται το ραντεβού των Δωριέων ετεροδημοτών της Αθήνας , με τον Δήμαρχο της Δωρίδας.

Ο Δήμαρχος Γιώργος Καπεντζώνης , με την απόφασή του αυτή κατάφερε να ζωντανέψει , έστω και για μια μέρα τον μήνα , τις κλειστές αίθουσες της Δωρικής Αδελφότητας  στο Παγκράτι, με την μεγάλη προσέλευση ετεροδημοτών στην Αθήνα.
Για τις σημερινές συναντήσεις  είχαν κλειστεί 20 ραντεβού , κυρίως με εκπροσώπους  συλλόγων και της τοπικής αυτοδιοίκησης (Προέδρους και Συμβούλους χωριών ) αλλά και άλλους πολίτες που ήθελαν να θέσουν στο Δήμαρχο διάφορα θέματα που τους απασχολούν και αφορούν τα χωριά τους, καθώς και με προτάσεις τους.

Ο Δήμαρχος που ρωτήθηκε εξέφρασε την ικανοποίηση του για τις συναντήσεις αυτές , επισημαίνοντας ότι ούτε ο ίδιος φανταζόταν όταν πήρε αυτή την απόφαση, πως θα υπήρχε τόση μεγάλη ανταπόκριση.
Με συγκινεί , είπε ο Γιώργος Καπεντζώνης, το ενδιαφέρων και η διάθεση των συμπατριωτών μας , μέσα και από τους Συλλόγους τους,  να βοηθήσουν με κάθε τρόπο τα χωριά τους , σε υποδομές και ανάπτυξη. Θέλουν να ενημερωθούν και  με τις προτάσεις τους , τις σκέψεις τους και τις ιδέες τους μας βοηθούν κι εμάς ως Δημοτική Αρχή, να εστιάζουμε καλύτερα στα προβλήματα , να τα διερευνούμε και να δίνουμε τις απαραίτητες και ρεαλιστικές λύσεις.

Συγκινητικό είναι ακόμα, μας δήλωσε, ότι ήρθαν συμπατριώτες μας επιστήμονες και ζήτησαν να συνδράμουν και να βοηθήσουν αφιλοκερδώς με τις γνώσεις τους στην προσπάθεια που γίνεται από την Δημοτική Αρχή, για να μεγιστοποιήσουμε τα οφέλη μέσα από τα προγράμματα Κοινωνικής Εταιρικής Ευθύνης .
Είμαι σίγουρος, κατέληξε ο Γιώργος Καπεντζώνης, ότι με τέτοιο ενδιαφέρων που δείχνουν οι συμπολίτες μας για τα δρώμενα στο Δήμο μας, τόσο μεμονωμένα όσο και ως εκπρόσωποι Συλλόγων , θα δημιουργήσουμε  ένα Δήμο που θα λειτουργεί σωστά  και με όλες τις απαραίτητες υποδομές που χρειάζονται οι δημότες του.

 

Καθορίστηκαν οι θέσεις λαϊκών αγορών για το Λιδωρίκι και την Ερατεινή

                                                       
Οριστικοποιήθηκαν με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας  οι θέσεις των πωλητών  στις λαϊκές  αγορές της . Ερατεινής και  του Λιδωρικίου. 

Έτσι όλοι οι πωλητές λαϊκών αγορών που έχουν κάνει αίτηση για να τοποθετηθούν σε θέσεις για τις ανωτέρω λαϊκές αγορές, πρέπει να προσέλθουν στο Τμήμα Εμπορίου της Περιφέρειας  Φωκίδας (Γιδογιάννου 31 – ΑΜΦΙΣΣΑ – 2ος όροφος), εργάσιμες ημέρες και ώρες, με την άδειά τους, προκειμένου να αναγραφεί σε αυτή η ημέρα της λαϊκής αγοράς και ο αριθμός θέσης που καταλαμβάνει κάθε πωλητής.

Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση της Αντιπεριφέρειας Φωκίδας, από εδώ και στο εξής, μόνο πωλητές που έχουν εγκεκριμένη θέση από το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας για τις λαϊκές αγορές Ερατεινής και Λιδωρικίου, αναγραμμένη στην άδειά τους θα μπορούν να δραστηριοποιούνται σε αυτές.        

                                                                                                      
           

ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ Συνομοσπονδία για να ηρεμήσει ολόκληρη η περιοχή

Του ΘΑΝΑΣΗ ΛΟΥΚΟΠΟΥΛΟΥ *

Την Ελλάδα, τον Ελληνισμό και γενικότερα το συλλογικό ευρωπαϊκό οικοδόμημα των διαφορετικών εθνικών οντοτήτων,δεν μπορεί και δεν πρέπει να ενδιαφέρει  ποιά από τις δύο Τουρκίες θα κυριαρχήσει, στο τέλος της νέας διελκυστίνδας στην οποία εισήλθε η γειτονική μας χώρα, μετά και τα τελευταία δραματικά γεγονότα.  Για έναν απλό όσο και βαθιά πολιτικό λόγο, που αντανακλά σε αυτή την ίδια την πολύ-πολιτισμική  και πολύ-εθνοτική κρατική  τουρκική οντότητα.
Για να οδηγηθούμε σε ασφαλή συμπεράσματα πρέπει να λάβουμε υπ΄ όψη ότι στη συγκεκριμένη συγκυρία, δεν υπάρχουν μόνο δύο Τουρκίες, όπως σχηματικά σημειώνουν οι περισσότεροι αναλυτές.   Είναι περισσότερες και εκεί κρύβεται η ουσία της λύσης που πρέπει να αναζητήσουν Ε.Ε. και ΗΠΑ για το  όλο τουρκικό ζήτημα.

Δεν υφίσταται μόνο η Τουρκία του κεμαλικού πολιτικο-στρατιωτικού κατεστημένου με τις πολυσχιδείς επιρροές του στην οικονομία και τη δικαιοσύνη . Ούτε  η Τουρκία της ισλαμικής νομενκλατούρας με τα νέο-οθωμανικά οράματα, που σχηματοποιούνται εντέχνως προκειμένου να δώσουν προοπτική στη μεγάλη εκλογική πελατεία των καταπιεσμένων όσο και αποκλεισμένων μουσουλμανικών πληθυσμών της Ανατολίας.
Υφίσταται και η Τουρκία της πολυπληθέστατης νέας γενιάς με δυτικόστροφες αναφορές και ανησυχίες.  Των μορφωμένων ανθρώπων της μεσαίας τάξης, των νέων επιστημόνων ,των νέων επιχειρηματιών, της προοδευτικής διανόησης, που  συγκροτούν έναν ξεχωριστό κοινωνικό και πολιτικό πόλο , που διεκδικεί ίσες ευκαιρίες στη διακυβέρνηση της χώρας.

Υφίσταται η Τουρκία των συμπαγών κουρδικών πληθυσμών που ξεπερνούν τα 20εκατ και απαιτούν τώρα διακριτό ρόλο στη διαμόρφωση των πολιτικών και κυβερνητικών συσχετισμών.
Υφίσταται και η Τουρκία των κρυπτοχριστιανικών πληθυσμών-αλεβίδες κ.α.-που διεκδικούν ίσα δικαιώματα και αναγνώριση, μετά από πολλές δεκαετίες απόλυτης καταπίεσης.

Η κυβερνητική διαχείριση τα πολλά χρόνια της κοσμικής κεμαλικής δικτατορίας, αλλά και τα αρκετά-πάνω από 12-του σουλτανάτου των σύγχρονων ισλαμιστών, μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι το στοίχημα της δημοκρατίας ,της ισονομίας ,της ισοπολιτείας και της λειτουργικής αυτοδιάθεσης,δεν μπορεί να κερδηθεί αν τοπολιτικό παιχνίδι εξουσίας εξακολουθήσει να παίζεται μεταξύ των δυο γνωστών παικτών. Πρέπει και οι άλλες Τουρκίες που περιγράψαμε, να βρούν λειτουργική έκφραση και θεσμική προοπτική. Αυτό δείχνουν να το αντιμετωπίζουν θετικά ,τόσο στην Ε.Ε. όσο και στις ΗΠΑ
Ακόμα και αυτό το γεωστρατηγικό  παιχνίδι επιρροών και ανακατατάξεων που η Δύση θέλει να περάσει στην ευρύτερη περιοχή, μόνο μέσω μιας ομοσπονδιακής  Τουρκίας με δημοκρατική λειτουργία, μπορεί να έχει μεσο-μακροπρόθεσμη προοπτική επιτυχίας.  Γιατί μόνο με αυτόν τον τρόπο θα περιοριστεί δραστικά ο επεκτατισμός ,που ήταν συστατικό στοιχείο της πολιτικής που ασκούσαν  οι κεμαλιστές  ,αλλά  αναδεικνύει  σε κορυφαίο στοιχείο της πολιτικής της και η διοίκηση Ερντογάν.

Το πρόσφατο παράδειγμα της κρίσης στη Συρία και του εξόφθαλμου  τρόπου με τον οποίο οι  ισλαμιστές του Ερντογάν επιχειρούν να παρατείνουν τον εμφύλιο ,εξοπλίζοντας     προκλητικά τους σουνίτες αντικαθεστωτικούς, είναι πολύ χαρακτηριστικό.
Όπως απροσχημάτιστος είναι και ο τρόπος που επιχειρούν  να υπονομεύσουν  πολιτειακές και διοικητικές λειτουργίες σε Θράκη, Βουλγαρία και Βοσνία, προκειμένου να προωθήσουν  τα νέο-οθωμανικά επεκτατικά σχέδια τους.  Σχέδια για τα οποία ούτε ζήτησαν τη γνώμη, ούτε έχουν την έγκριση εκατομμυρίων τούρκων πολιτών που σκέπτονται όπως και οι εξεγερμένοι που βρίσκονται για πολλές μέρες στους δρόμους και διαδηλώνουν.

Γιατί δημοκρατία, ισοπολιτεία και αυτοδιάθεση, που είναι και τα συνθήματα της τουρκικής άνοιξης, δεν συμβαδίζουν με τα επιτακτικά σχέδια των νεοισλαμιστών του Ερντογάν-Νταβούτογλου.
Άλλωστε και η πλειοψηφούσα άποψη στα κέντρα λήψης αποφάσεων σε Ουάσιγκτον και Βρυξέλλες, μπορεί να αναδεικνύει τη στρατηγική σημασία της Τουρκίας στην περιοχή, όμως δεν παραβλέπει τους κινδύνους απ’ τη συνέχιση του νεοοθωμανικού επεκτατισμού σε Καύκασο, Μέση Ανατολή και Βαλκανική Χερσόνησο.

Με αφορμή κατά συνέπεια την εξέγερση των αποκλεισμένων και σκεπτόμενων πολιτών, θα πρέπει  η δυτική διπλωματία, συμπεριλαμβανομένης και της ελληνικής,  να δράσει με σχέδιο και ολοκληρωμένα. Πρώτα και κύρια  να μην επιτρέψει να εξελιχθεί η τουρκική άνοιξη κατ’ αναλογία της αραβικής, όπου κυριάρχησε η ατζέντα των ισλαμιστών. 

Ό,τι προωθεί η Τουρκία στην Κύπρο για τη λύση του προβλήματος, δηλαδή μια λειτουργική συνομοσπονδία με συγκεκριμένη αντιστοίχηση των θέσεων των  μειονοτήτων στη διακυβέρνηση, πρέπει να προωθήσουν  ΕΕ και ΗΠΑ ως λύση στο εσωτερικό πολιτικό πρόβλημα στην Τουρκία, που προβλέπεται να έχει πολύ δρόμο και πολλές διακυμάνσεις.
Ένα δηλαδή προσαρμοσμένο σχέδιο Ανάν, που θα αποκαθιστά τις εσωτερικές πολιτικές και κοινωνικές ισορροπίες και επιπλέον δεν θα επιτρέπει μεγαλοϊδεατισμούς, που αποτελούν μόνιμη πηγή έντασης στην ευρύτερη περιοχή.

* Ο Θανάσης Λουκόπουλος είναι πολιτικός συντάκτης , μέλος της ΕΣΗΕΑ , με καταγωγή από την Δωρίδα

Πέμπτη, 6 Ιουνίου 2013

ΗΧΗΡΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ του ¨Αυτοκινητοδρομίου ΑΕ¨ της Πάτρας

Μεγάλα τα οφέλη από τη λειτουργία του και για τη ΔωρίδαΑπό ηχηρά ονόματα της επιχειρηματικής, κοινωνικής και πολιτικής  ζωής της Πάτρας συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Πάτρας.

Πρόεδρος εξελέγει ξανά ο Ευάγγελος Φλωράτος , επιχειρηματίας , πρώην Δήμαρχος Πατραίων και τελευταίος Πρόεδρος της Αχαϊκής Τράπεζας, Αντιπρόεδρος ο επιχειρηματίας Πλάτωνας Μαρλαφέκας , Πρόεδρος του Επιμελητηρίου και ιδιοκτήτης της ΛΟΥΞ, μιας εκ των μεγαλυτέρων εταιριών ποτοποιίας της χώρας, Διευθύνων Σύμβουλος ο Δήμαρχος Φαρών Καρπής Αθανάσιος στην περιοχή του οποίου θα γίνει το αυτοκινητοδρόμιο, ενώ μέλος του Δ.Σ είναι και ο νυν Δήμαρχος Πατραίων Γιάννης Δημαράς.

Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία ιδρύθηκε εδώ και 20 και πλέον χρόνια με περισσότερους από 500 μετόχους με σκοπό την δημιουργία και λειτουργία του πρώτου και μοναδικού στην Ελλάδα Αυτοκινητοδρομίου για Φόρμουλα 1 στην Πάτρα.

Ήδη μέσα σ΄αυτά τα χρόνια και αφού ξεπεράστηκαν μια σειρά εμποδίων , η επένδυση έχει περάσει από τη Βουλή , μπήκε στον Αναπτυξιακό Νόμο , έχει επιλεγεί ο επενδυτής και άμεσα αναμένεται η έναρξη της κατασκευής του.

Το Αυτοκινητοδρόμιο και η Φόρμουλα 1 δεν είναι μια απλή μεγάλη επένδυση που θα απασχολεί περισσότερους από 500 εργαζόμενους και άλλους 2000 μικροεπιχειρηματίες της ευρύτερης περιοχής από παράπλευρες συνεργασίες.

Είναι η κατεξοχήν ακριβότερη τουριστική βιομηχανία στον κόσμο και τα οφέλη θα απλώνονται σε όλη την ευρύτερη περιοχή και βέβαια και στη Δωρίδα.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Α.Ε. «ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΙΟ ΠΑΤΡΑΣ», που συγκροτήθηκε σε Σώμα είναι το εξής:

1. ΦΛΩΡΑΤΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ   Πρόεδρος
2. ΠΛΑΤΩΝΑΣ ΜΑΡΛΑΦΕΚΑΣ   Αντιπρόεδρος
3. ΚΑΡΠΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ,   Διευθύνων Σύμβουλος
4. ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ,  Μέλος
5. ΓΑΡΜΠΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ,   Μέλος
6. ΔΗΜΑΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ,   Μέλος
7. ΔΟΥΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ,   Μέλος
8. ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΗΣ ΜΑΡΚΟΣ,   Μέλος
9. ΜΥΛΩΝΑΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ,   Μέλος
10. ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ,   Μέλος.
11. ΧΕΛΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ,  Μέλος
 .

 

Τετάρτη, 5 Ιουνίου 2013

Κρουαζιέρες στον Κορινθιακό ο στόχος τουριστικής παρέμβασης της Γιώτας Γαζή

Η Γιώτα Γαζή μιλώντας στην ημερίδα του ΕΣΠΑ για τον τουρισμό με
κρουαζιέρα στον Κορινθιακό. Δίπλα της ο Περιφερειάρχης Στερεάς
Ελλάδος Κλέαρχος Περγαντάς
Παρέμβαση για τον τουρισμό κρουαζιέρας στον Κορινθιακό κόλπο έκανε η Αντιπεριφερειάρχης Φωκίδας Γιώτα Γαζή με στόχο την ένταξη της προσπάθειας στους Εθνικούς – Περιφερειακούς πόρους, στην ημερίδα για το Ε.Σ.Π.Α. και την 5η Προγραμματική Περίοδο.

Η  Γ.Γαζή σημείωσε ότι έχει ήδη συζητήσει με τον Πρόεδρο του Ο.Λ.Π. Γιώργο Ανωμερίτη και ειδικούς συνεργάτες για την οργάνωση ημερίδας στην Ιτέα, στην οποία θα καλεστούν και παράγοντες των τουριστικών προορισμών.

Επίσης, τις προσεχείς ημέρες με πρωτοβουλία της Αναπτυξιακής Φωκικής θα γίνει συνάντηση των Αναπτυξιακών Εταιριών που δραστηριοποιούνται στους Νομούς που αγκαλιάζουν τον Κορινθιακό, για να προσδιορίσουν δράσεις προστασίας του περιβάλλοντος και ανάδειξης του Κορινθιακού Κόλπου.

Η Ιτέα με την μαρίνα της

Συγκεκριμένα στην παρέμβαση της η κα Γαζή, τόνισε ότι είναι μια πρώτη προσέγγιση του θέματος και είπε τα εξής:
«Ο Κορινθιακός Κόλπος είναι κλειστή και πολύ βαθιά θάλασσα που σχηματίζεται ανάμεσα στη Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο, δυτικά του Ισθμού της Κορίνθου. Αρχίζει από το Ιόνιο πέλαγος, δυτικά, και καταλήγει στον Ισθμό της Κορίνθου, ανατολικά. Διακρίνεται σε δύο επιμέρους τμήματα, τον Πατραϊκό και τον κυρίως Κορινθιακό, με συνολικό μήκος 127 χιλιόμετρα.


Το λιμάνι του Γαλαξιδιού
Ο Κορινθιακός Κόλπος περιβάλλεται από τις περιφερειακές ενότητες: Αιτωλοακαρνανίας, Φωκίδας στα βόρεια, Βοιωτίας στα βορειοανατολικά, Αττικής στα ανατολικά, Κορινθίας στο νοτιοανατολικό μέρος και Αχαΐας στο νοτιοδυτικό.
Οι πόλεις και οι κωμοπόλεις που βρίσκονται δίπλα στον Κορινθιακό Κόλπο είναι: Ναύπακτος (Νοτιοδυτικά), Σεργούλα, Γλυφάδα Φωκίδος, Σπηλιά Φωκίδος, Άγιος Νικόλαος (Δυτικά), Γαλαξίδι (Δυτικά), Ιτέα (Βόρεια), Κίρρα (Βόρεια), Άγιος Βασίλειος, Αλεποχώρι (Νοτιοανατολικά), Λουτράκι, Κόρινθος (Νοτιοανατολικά), Κιάτο (Νοτιοανατολικά), Ξυλόκαστρο (Νότια), Δερβένι, Διακοπτό (Νοτιοδυτικά), Αίγιο (Νοτιοδυτικά), Πάτρα (Νοτιοδυτικά), Λόγκος (Νοτιοδυτικά), Ψαθόπυργος (Νοτιοδυτικά).

Δελφίνια στον Κορινθιακό


Ως γνωστόν, ο Τουρισμός κρουαζιέρας έχει σημειώσει αλματώδη ανάπτυξη την τελευταία 15ετία και εξακολουθεί να αναπτύσσεται διεθνώς.


Η σημερινή κατάσταση τουρισμού κρουαζιέρας στον Κορινθιακό έχει την εξής εικόνα:

Α) ενταγμένη επίσκεψη μεγάλων κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι της Ιτέας και μονοήμερη επίσκεψη στους Δελφούς που αποτελούν το μόνο προορισμό τους στον Κορινθιακό, με μια μέρα παραμονή

Β) οι μονοήμερες – διήμερες ιστιοπλοϊκές κρουαζιέρες από Κιάτο ή Λουτράκι, που αφορούν περιορισμένο κοινό

Γ) μονοήμερες ή διήμερες κρουαζιέρες που περιορίζονται σε τοπικούς προορισμούς π.χ. Λουτράκι, Ηραίο, Τριζόνια και λιγότερο Κιάτο, Πάτρα.Η Παραλία Σεργούλας
 
 
 
 
Το ερώτημα που τίθεται είναι γιατί να περιορίζεται η επίσκεψη σε μια ημέρα και να μην περιλαμβάνει κρουαζιέρα στον Κορινθιακό 7 ημερών (όπως π.χ. είχε προγραμματίσει η easy-cruises του Χατζηιωάννου πριν από χρόνια) με θέμα την αρχαία Ελλάδα.

Για τις διεθνείς κρουαζιέρες ο λόγος είναι προφανής: Οι Δελφοί αποτελούν ένα διεθνή πόλο έλξεως με ισχυρό brand name. Για τον ίδιο λόγο οι κρουαζιέρες αυτές περιλαμβάνουν Κατάκολο (για Ολυμπία) ή Κουσάντασι για 'Έφεσο κλπ                                               
Σε ότι αφορά τους λοιπούς ανταγωνιστικούς προορισμούς μέσα στην Ελλάδα, η πραγματικότητα είναι ότι σχεδόν όλοι διαθέτουν φυσικούς και πολιτιστικούς πόρους όχι όμως της ίδιας εμβέλειας . Για παράδειγμα ο προορισμός Δελφοί έναντι π.χ. της Ολυμπίας, της Κνωσού ή της Βεργίνας είναι μη αντιγράψιμος και καταγράφει το 50% σχεδόν των αφίξεων αλλοδαπών, αλλά με το μικρότερο αριθμό διανυκτερεύσεων από όλες τις Π.Ε. της ΠΣΤΕ (Φωκίδα 59% αφίξεις, 15% διαμονή Μέσο Όρο 1,4 διανυκτερεύσεις, Εύβοια 37% αφίξεις, 56% διανυκτερεύσεις).

Δυνητικά η Φωκίδα θα είχε τη δυνατότητα μέσω στοχευμένων δράσεων (κρουαζιέρες κ.α.) να αυξήσει το μέσο όρο. διανυκτερεύσεων και της εποχικότητας που είναι οι δυναμικοί δείκτες απόδοσης των τουριστικών προορισμών.

Για τον τουριστικό προορισμό ΔΕΛΦΟΙ -προορισμό διεθνούς εμβέλειας - έχουν γίνει πολλές μελέτες και αναλύσεις. Το βέβαιο είναι ότι θα μπορούσε να αποτελέσει ένα «πυρήνα» για την ανάπτυξη του τουρισμού κρουαζιέρας όχι μόνο για την Φωκίδα αλλά και για ολόκληρο τον Κορινθιακό. Επειδή ένα τέτοιο εγχείρημα είναι, αν όχι τεράστιο πολύ μεγάλο, η παράθεση περισσότερων επιχειρημάτων δεν θα άλλαζε την εικόνα.

Μένει όμως να απαντηθούν ερωτήματα όπως π.χ.

Ø Γιατί άλλοι προορισμοί δέχονται εκατοντάδες κρουαζιερόπλοια ;

Ø Ποιος καθορίζει την ζήτηση οι προορισμοί ή οι tour operators;

Ø Πως ένας προορισμός μπορεί να διαχειριστεί το θέμα με επιτυχία;

Η δυνατότητα ανάπτυξης τουρισμού κρουαζιέρας στον Κορινθιακό προϋποθέτει:

Ø Ένταξη της προσπάθειας στους Εθνικούς / Περιφερειακούς πόρους

Ø Συμφωνία με τους παράγοντες των τουριστικών προορισμών διαπεριφερειακά

Ø Πρόγραμμα προβολής των προορισμών

Ø Προσέλκυση των διεθνών tour operators/ εφοπλιστών

Ø Επιλογή των λιμανιών με τις κατάλληλες προδιαγραφές

Ø Κινητοποίηση και συμμετοχή των τοπικών παραγόντων του τουρισμού αλλά και της κοινωνίας
Απαιτείται και η Οργάνωση με την μορφή ενός οργανισμού Μάρκετινγκ και διαχείρισης του Τουριστικού προορισμού κατά το πρότυπο ξένων οργανισμών ή ακόμη και ελληνικών.»

Κινδυνεύουν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί να σταματήσουν την λειτουργία τους !


Τον υπαρκτό κίνδυνο διακοπής της λειτουργίας των βρεφονηπιακών σταθμών επειδή δεν χρηματοδοτούνται επισημαίνει με ερώτησή της στους συναρμόδιους Υπουργούς η βουλευτής Ασπασία Μανδρέκα.

Στην ερώτησή της η βουλευτής κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και τονίζει :

«Η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει αναλάβει τη λειτουργία ενός δικτύου κοινωνικών δομών με χρηματοδότηση από πόρους του ΕΣΠΑ.

Τα προγράμματα αυτά βρίσκουν μεγάλη ανταπόκριση στις τοπικές κοινωνίες, ιδιαίτερα δε στη σημερινή συγκυρία που η χώρα διέρχεται οικονομική κρίση και πολλοί συμπολίτες μας πλήττονται από αυτή.
Έχουν απορροφητικότητα που πλησιάζει το 100%,συμβάλοντας έτσι στην κοινωνική συνοχή ,αλλά και στην απορρόφηση κονδυλίων του ΕΣΠΑ.


Μέχρι σήμερα ένα πολύ σημαντικό πρόγραμμα, η λειτουργία των βρεφονηπιακών – παιδικών σταθμών , των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) και των ΚΔΑΠ ΜΕΑ στους δήμους βρίσκεται μετέωρη, αφού δεν έχει διασφαλιστεί η χρηματοδότησή του για την περίοδο 2013-2014,πάρα το γεγονός ότι αφορά χιλιάδες οικογένειες.

Σε ό,τι αφορά στη χρηματοδότηση των βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών .των ΚΔΑΠ και των ΚΔΑΠ ΜΕΑ από το πρόγραμμα <<Εναρμόνιση της Οικογενειακής και Επαγγελματικής Zωής>> η καθυστέρηση είναι πολύ μεγάλη και υπάρχει ο κίνδυνος να μην προλάβει να υλοποιηθεί από τους δήμους, με τεράστιο κοινωνικό κόστος.

Το πρόγραμμα <<Εναρμόνιση της Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής>> μέσω του οποίου χρηματοδοτείται το δίκτυο των κοινωνικών δομών των δήμων έχει αξιοποιήσει το σύνολο των διαθεσίμων πόρων του ΕΠΑΝΑΔ του οποίου η λειτουργία απειλείται για το νέο σχολικό έτος.

Η Κεντρική Ένωση Δήμων (ΚΕΔΕ), για την αντιμετώπιση του τεράστιου αυτού κοινωνικού προβλήματος, που ενδέχεται να προκύψει, έχει ζητήσει τη χρήση <<ρήτρας ευελιξίας>> του ΕΣΠΑ, έχει δηλαδή προτείνει τη μεταφορά του 10% μη απορροφημένων πόρων από άξονες Επιχειρησιακών Προγραμμάτων που αφορούν σε έργα περιβάλλοντος με δικαιούχους τους δήμους, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού (ΕΠΑΝΑΔ) για τη χρηματοδότηση του προγράμματος <<Εναρμόνιση της Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής>>.

Το ποσό αυτό ανέρχεται στα 400 εκ. ευρώ και εάν μεταφερθεί διασφαλίζεται με αυτό τον τρόπο για την επόμενη διετία και μέχρι ‘’να τρέξει’’ το νέο ΕΣΠΑ για τη νέα προγραμματική περίοδο 2014-2020,το Σύμφωνο Εταιρικής Σχέσης (ΣΕΣ) όπως ονομάζεται, η χρηματοδότηση του δικτύου των κοινωνικών δομών των δήμων, η εξυπηρέτηση των ωφελούμενων και απασχόληση των εργαζομένων στις δομές αυτές.

Κατόπιν τούτων ερωτώνται οι αρμόδιοι κ.κ. Υπουργοί:
1) Αποτελεί στρατηγική επιδίωξη της κυβέρνησης η διατήρηση και ενίσχυση του προγράμματος <<Εναρμόνιση της Οικογενειακής και Επαγγελματικής ζωής>> μέσω του οποίου θα συντελεστεί η απρόσκοπτη λειτουργία των βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών των ΚΔΑΠ και των ΚΔΑΠ ΜΕΑ σε σταθερή και μόνιμη βάση;


2) Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η διεκδίκηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή της ανακατανομής πόρων από επιχειρησιακά προγράμματα του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) στο Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ), ώστε να διασφαλιστεί η συνέχιση της επαρκούς χρηματοδότησης του προγράμματος <<Εναρμόνιση της Οικογενειακής και Επαγγελματικής ζωής >> για το επόμενο σχολικό έτος 2013-2014;

3) Οι πόροι που θα διατεθούν για το πρόγραμμα θα επαρκέσουν για να καλυφθεί ο αυξημένος αριθμός των αιτήσεων, που υπάρχει την περίοδο αυτή λόγω του περιορισμού των οικογενειακών εισοδημάτων κοινωνικών ομάδων που δοκιμάζονται σκληρά από την κρίση;

4) Εάν δεν επαρκέσουν οι πόροι θα υπάρξει διεύρυνση του προγράμματος ώστε να ενισχυθεί ο ρόλος του κοινωνικού κράτους;

5) Εάν υπάρξει διεύρυνση του προγράμματος σε πόσους θα ανέρχεται ο αριθμός των επιπλέον ωφελούμενων δικαιούχων και με ποιο αντιστάθμισμα για τους βρεφονηπιακούς παιδικούς σταθμούς και τις οφειλόμενες παροχές στα παιδάκια που φοιτούν δωρεάν σε αυτούς;

 

Τρίτη, 4 Ιουνίου 2013

Πρόγραμμα Ευαισθητοποίησης-Ενημέρωσης σε θέματα Ψυχικής Υγείας στη Φωκίδα


Η Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Ν. Φωκίδας της Εταιρίας Κοινωνικής Ψυχιατρικής & Ψυχικής Υγείας σε συνεργασία με το  Αθηναϊκό Κέντρο Μελέτης του Ανθρώπου (ΑΚΜΑ), το Κέντρο Πρόληψης Χρήσης Εξαρτησιογόνων Ουσιών Ν. Φωκίδας, τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Φωκίδας, το Δίκτυο Συνεργαζόμενων Φορέων για την Υγεία «Ακεσώ» και το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Άμφισσας, πρόκειται να πραγματοποιήσει ημερίδα για εκπαιδευτικούς, γονείς και εφήβους με τίτλο «Η επικοινωνία ως αντίδοτο στη σχολική βία».

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013 και ώρα 10.00 – 14.00 στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ν. Φωκίδας, στο πλαίσιο του προγράμματος ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης σε θέματα ψυχικής υγείας (ΕΣΠΑ 2012-13), σκοπός του οποίου είναι η αλλαγή της στάσης της κοινότητας απέναντι στην ψυχική νόσο και η προώθηση της κοινωνικής αλληλεγγύης, η προαγωγή της ψυχικής υγείας του πληθυσμού, η πρόληψη των ψυχικών διαταραχών, καθώς και η ψυχοκοινωνική επανένταξη των ψυχικά ασθενών στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης που επιτελείται στη χώρα.

Σκοπός της συγκεκριμένης ημερίδας είναι μέσα από τη διεξαγωγή βιωματικών εργαστηρίων με τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους εφήβους να τεθούν οι βάσεις για τη δημιουργία μιας καλής και δημιουργικής επικοινωνίας ως αντίδοτο ενάντια στη βία και το σχολικό εκφοβισμό.

Η σχολική κοινότητα το τελευταίο διάστημα, και λόγω της άσχημης οικονομικής κατάστασης που περνά η χώρα μας, είναι αποδέκτης πλήθους παραγόντων που καθορίζουν τη ταυτότητα της και τη συνδέουν με τη κοινωνική πραγματικότητα, μια πραγματικότητα που είναι σκληρή, δύσκολη και αρκετά βίαιη.

Απόρροια όλου αυτού είναι οι άνθρωποι να απομακρύνονται, οι κοινωνικοί δεσμοί να χαλαρώνουν και η επικοινωνία να καταστρέφεται. Φαινόμενα όπως η βία και ο σχολικός εκφοβισμός γίνονται έντονα. Για την αντιμετώπιση τους όμως απαιτείται μια προσέγγιση που θα εξασφαλίζει όχι μόνο τη συμπτωματική αντιμετώπιση τους, αλλά θα αναζητά τα αίτια πίσω από τα συμπτώματα.

Με τη συμμετοχή σας στην Ημερίδα θα συμβάλλετε σημαντικά προκειμένου να ΥΨΩΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΑΣΠΙΔΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΒΙΑ.

Για δηλώσεις συμμετοχής  αποστείλετε το Δελτίο Συμμετοχής που θα βρείτε αναρτημένο στο ιστολόγιο και την σελίδα facebook του Δικτύου «Ακεσώ» (http://www.facebook.com/pages/Δίκτυο-Συνεργαζόμενων-Φορέων-για-την-Υγεία-Ακεσώ, http://diktyoakeso.blogspot.gr/) έως την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013 μέσω e-mail ή fax στην οργανωτική επιτροπή της ημερίδας:  Fax.: 2265022600, E-mail: omadaergou.fok@gmail.com.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στα τηλέφωνα 2265022924 και 2265023222, email: omadaergou.fok@gmail.com

 

Δευτέρα, 3 Ιουνίου 2013

Βεβαιώσεις ΟΓΑ για φορολογική χρήση

Η  διαδικτυακή εφαρμογή από τον ΟΓΑ για την έκδοση βεβαιώσεων καταβολής ασφαλιστικών εισφορών για φορολογική χρήση (οικονομικού έτους 2013) έχει τεθεί σε λειτουργία από 28 Μαϊου 2013.

Οι ενδιαφερόμενοι ασφαλισμένοι του ΟΓΑ, θα εκτυπώνουν απευθείας, οι ίδιοι, τις βεβαιώσεις καταβολής εισφορών για φορολογική χρήση μέσω της ιστοσελίδας του Οργανισμού, μεταβαίνοντας σε ειδική παραπομπή «εκτύπωση βεβαίωσης εισφορών για φορολογική χρήση» (link), η οποία οδηγεί στην εφαρμογή της εκτύπωσης των βεβαιώσεων για φορολογική χρήση.

Για την έκδοση της βεβαίωσης καταβολής εισφορών, ο ασφαλισμένος θα πρέπει να έχει διαθέσιμες τις εξής πληροφορίες:
● τον Α.Μ.Κ.Α. (Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης)
● τον Α.Μ. ΟΓΑ (Αριθμό Μητρώου Ασφαλισμένου ΟΓΑ)
● τον Α.Φ.Μ. (Αριθμό Φορολογικού Μητρώου)


Επισημαίνεται, ότι στις περιπτώσεις που ο Α.Μ.Κ.Α. δεν έχει καταχωρηθεί στο σύστημα του ΟΓΑ ή έχει καταχωρηθεί λανθασμένα, δεν είναι δυνατή η εκτύπωση βεβαίωσης από τον ιστότοπο του ΟΓΑ και ο ασφαλισμένος θα πρέπει για την εκτύπωση να απευθυνθεί στον αρμόδιο Ανταποκριτή του ΟΓΑ με την κάρτα του Α.Μ.Κ.Α. ή άλλο επίσημο έγγραφο από το οποίο προκύπτει ο Α.Μ.Κ.Α. (π.χ. βεβαίωση ΚΕΠ) και με οποιοδήποτε έγγραφο από το οποίο προκύπτει ο Α.Φ.Μ. του (φορολογική δήλωση ή εκκαθαριστικό σημείωμα).

Επίσης, οι εν λόγω βεβαιώσεις δεν εκδίδονται από τα ΚΕΠ, επειδή δεν έχει γίνει πιστοποίηση της σχετικής διαδικασίας.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΟΓΑ,  στις περιπτώσεις εργατών γης για τις οποίες, λόγω μη ταυτοποίησης των Μητρώων Ασφαλισμένων του Κλάδου Κύριας Ασφάλισης Αγροτών με το Αρχείο Εργοσήμου (π.χ. λανθασμένος ΑΜΚΑ), δεν έχουν ενημερωθεί τα Μητρώα Ασφαλισμένων με τις παρακρατηθείσες εισφορές μέσω εργοσήμου έτους 2012, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να απευθύνονται στις αρμόδιες Υπηρεσίες του ΟΓΑ (Κεντρική Υπηρεσία ή αρμόδια Περιφερειακά Υποκαταστήματα) για την έκδοση συμπληρωματικής βεβαίωσης για φορολογική χρήση.

Αναλυτικές οδηγίες για την έκδοση των βεβαιώσεων παρέχονται στην εγκύκλιο του Κλάδου Κύριας Ασφάλισης του ΟΓΑ αριθ. 2 /2012

 

Πρόγραμμα δωρεάν διανομής τροφίμων

Στο πλαίσιο της εφαρμογής του προγράμματος Δωρεάν Διανομής Τροφίμων για το έτος 2013 σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση, σχετικά με τον καθορισμό κριτηρίων επιλεξιμότητας τελικών δικαιούχων και φορέων εκπροσώπησής τους, οι επιλέξιμοι φορείς για το πρόγραμμα  της Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας , όπως ανακοίνωσε η Αντιπεριφερειάρχης Γιώτα Γαζή ,είναι:
1.     Το Γραμματικοπούλειο – Μπάλειο – Τρίγκειο Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Ιτέας,
2.     Ο Σύλλογος Νεφροπαθών και υπό αιμοκάθαρση και μεταμόσχευση Νομού Φωκίδας,
3.     Η Εταιρία Μέριμνας και Αποκατάστασης ατόμων με ψυχοκινητικά προβλήματα,
4.     Η Εστία Άγιος Νικόλαος,
5.     Το Στάλλειο – Γάτειο Γηροκομείο,
6.     Η Ιερά Μητρόπολη Φωκίδας,
7.     Οι Δήμοι Δελφών και Δωρίδας.

Λόγο υποβολής εκπρόθεσμων αιτήσεων μη επιλέξιμοι φορείς είναι ο Σύλλογος Πολυτέκνων Νομού Φωκίδας και το Εργατικό Κέντρο Νομού Φωκίδας.
Οι προθεσμίες για την υλοποίηση του προγράμματος βάση της της σχετικής εγκυκλίου του ΥΠ.Α.Α.Τ. είναι:
1.     Καταληκτική ημερομηνία υποβολής φακέλου συμμετοχής τελικών δικαιούχων στις ΔΑΟΚ η 15η Ιουνίου 2013,
2.     Καταληκτική ημερομηνία αποστολής από τις ΔΑΟΚ στον Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. του τελικού πίνακα δικαιούχων  η 30η Ιουνίου,
3.     Καταληκτική ημερομηνία αποστολής του μητρώου των δικαιούχων στο Υπουργείο Οικονομικών  η 15η Ιουλίου 2013 και
4.     Οριστικοποίηση των τελικών δικαιούχων έως 15 Σεπτεμβρίου 2013.

 

 

Κυριακή, 2 Ιουνίου 2013

Δωριείς της Αθήνας αυτή την Παρασκευή …¨ τα παράπονά σας στο Δήμαρχο ! ¨

Την καθιερωμένη συνάντηση , μία φορά τον μήνα, με πολίτες από την Δωρίδα , θα έχει και αυτή την Παρασκευή 7 Ιουνίου στην Αθήνα ο Δήμαρχος Γιώργος Καπεντζώνης.

Ως γνωστόν από την αρχή του χρόνου ο Δήμαρχος έχει καθιερώσει να δέχεται την τελευταία Παρασκευή κάθε μήνα πολίτες και εκπροσώπους Συλλόγων της Δωρίδας που διαμένουν στην Αθήνα και να συζητά γενικά και επιμέρους προβλήματα που τους απασχολούν.
Αυτό τον μήνα η συνάντηση θα γίνει μία εβδομάδα αργότερα γιατί το διήμερο 30-31 Μαΐου ο Δήμαρχος έπρεπε να βρίσκεται στα Ιωάννινα, στο Συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

Οι συναντήσεις του Δημάρχου με τους πολίτες γίνονται στο κτίριο της Δωρικής Αδελφότητας ( Ιέρωνος 6 & Τιμοθέου – Παγκράτι ) από 10.00 π.μ. έως 2.00 μ.μ. και από 6.00 μ.μ. έως 9.00 μ.μ.
Για την καλύτερη εξυπηρέτηση  και κλείσιμο των ραντεβού οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνούν με την Γραμματέα του Δημάρχου Δέσποινα Τίτου, στα τηλ. 22660 22066 και 2266022147 για να ορίζεται η ώρα της συνάντησης και να αποφεύγονται  καθυστερήσεις.