Ειδησεογραφικό blog για τη ΔΩΡΙΔΑ

* To "DORIDA news" είναι ανεξάρτητο ειδησεογραφικό blog, που στελεχώνεται από επαγγελματίες δημοσιογράφους και επιστήμονες συνεργάτες.Διευθύνεται από το δημοσιογράφο Περικλή Ν. Λουκόπουλο - mail, perilouko@yahoo.gr *

Σάββατο, 2 Μαρτίου 2013

Στυλιανίδης: Ανοιχτό το ενδεχόμενο μετάθεσης των αυτοδιοικητικών εκλογών

Ο υπουργός Εσωτερικών επικαλέστηκε την ΚΕΔΕ και τους περιφερειάρχες που το ζητούν

Δεν αποκλείει η κυβέρνηση το ενδεχόμενο της μετάθεσης των αυτοδιοικητικών εκλογών για το 2015, όπως ζητεί η ΚΕΔΕ και οι περιφερειάρχες. Αυτό προκύπτει από την απάντηση του υπουργού Εσωτερικών κ. Ευρ. Στυλιανίδη σε σχετική ερώτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής κ. Χρ. Παππά.

Όπως δήλωσε ο κ. Στυλιανίδης «το υπουργείο Εσωτερικών ουδέποτε άνοιξε το θέμα της μετάθεσης του χρόνου διεξαγωγής των αυτοδιοικητικών εκλογών και δεν έχει τεθεί από κανένα κόμμα της συγκυβέρνησης», ωστόσο είπε ότι το υπουργείο θα μελετήσει το θέμα τόσο από νομικής όσο και από πολιτικής άποψης και θα ενημερώσει σχετικώς την Βουλή, που θα κληθεί να αποφασίσει τι μέλλει γενέσθαι.

Μάλιστα επικαλέστηκε την ΚΕΔΕ αλλά και τους αιρετούς περιφερειάρχες που έχουν υποβάλλει αίτημα στο υπουργείο Εσωτερικών για την μετάθεση των εκλογών με τα επιχειρήματα ότι απαιτείται περισσότερος χρόνος για την πλήρη εφαρμογή του Καλλικράτη, επίσης ότι η ημερομηνία των εκλογών συμπίπτει με την διαδικασία ολοκλήρωσης της απορρόφησης του ΕΣΠΑ, καθώς και ότι η παράλληλη διεξαγωγή τους με τις ευρωεκλογές, όπως προβλέπει ο Καλλικράτης (του Ιουνίου 2014), θα έχει ως αποτέλεσμα την υποβάθμιση τους.

Σημειώνεται ότι την περασμένη εβδομάδα ο κ. Στυλιανίδης δεν προσήλθε να απαντήσει σε ανάλογη ερώτηση που είχε υποβάλλει ο γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ν. Βούτσης, ο οποίος σε δήλωσή του είχε επισημάνει ότι «η ουσιαστική άρνηση της κυβέρνησης για μια δημόσια δέσμευση που θα ξεκαθαρίσει το θολό τοπίο πολύμηνων διαρροών περί το θέμα, συνιστά δυστυχώς ευθεία παραδοχή ότι παραμένει ανοικτό ως ενδεχόμενο το να επιχειρηθεί ένα θεσμικό πραξικόπημα στον ευαίσθητο και κρίσιμο τομέα τόσο της πρωτοβάθμιας όσο και της περιφερειακής αυτοδιοίκησης».

Όπως είχε υποστηρίξει «είναι προφανές ότι στις κορυφές των κομμάτων της σημερινής συγκυβέρνησης αναζητούνται εναγωνίως μεθοδεύσεις για τη χειραγώγηση των, προ κρίσεως, πολιτικών συσχετισμών σε αντίθεση με το διαμορφούμενο νέο πολιτικό σκηνικό, με μετάθεση της ισχύος τους μέχρι το τέλος του 2015».

Από την πλευρά του ο κ. Παππάς κάλεσε τον υπουργό «να σταματήσει να παρανομεί», όπως υποστήριξε, τονίζοντας πως ΠαΣοΚ και ΝΔ δεν επιθυμούν οι εκλογές να πραγματοποιηθούν τον Ιούνιο του 2014, καθώς φοβούνται την άνοδο της Χρυσής Αυγής, αφού όπως εκτίμησε «τόσο στον δήμο της Αθήνας όσο και στους άλλους μεγάλους δήμους η Χρυσή Αυγή θα εκλέξει δήμαρχο από την πρώτη Κυριακή». Μάλιστα επανέλαβε το επιχείρημα ότι βάσει της απόφασης του ΣτΕ για την ψήφο των μεταναστών οι εκλογές που έγιναν στον δήμο Αθηναίων αναδεικνύοντας τον κ. Γ. Καμίνη «είναι παράνομες».

«Ο αριθμός των μεταναστών που ψήφισαν δεν ήταν ικανός να καθορίσει το τελικό αποτέλεσμα, αλλά εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να σεβαστούμε τη απόφαση του ΣτΕ και να εναρμονίσουμε την κείμενη νομοθεσία» απάντησε ο κ. Στυλιανίδης.

Συνεστιάσεις-πίτες Συλλόγων Δωρίδας


Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΟΣΑΤΟΥ

Την Κυριακή 3 Μαρτίου το μεσημέρι στις 12:00 , η Ένωση Δροσάτου Δωρίδας θα πραγματοποιήσει την συνεστίαση της στο ¨Μουσικό Στέκι¨ (πρώην Παλιά Μαρκίζα), Εμπεδοκλέους και Πρόκλου 41 , Πλατεία Βαρνάβα , Παγκράτι Τηλ 210-75 11 888 . Είναι η τελευταία συνεστίαση που πραγματοποιεί ο Σύλλογος στην Αθήνα , αφού μετέφερε την έδρα του στο Δροσάτο.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΛΠΟΧΩΡΙΤΩΝ

Ο Σύλλογος Αλποχωριτών Δωρίδας «Η ΠΡΟΟΔΟΣ» θα πραγματοποιήσει την Κυριακή 3 Μαρτίου το μεσημέρι τον ετήσιο χορό του στο «ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ ΤΗΣ ΦΩΤΕΙΝΗΣ» , Λεωφ. Βουλιαγμένης 318, Άγιος Δημήτριος, τηλ. 210-97 67 670 . Ώρα προσέλευσης 13:00 μ.μ.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΦΝΑΙΩΝ

Την παραδοσιακή πίτα με συνεστίαση και Ετήσια Γενική Συνέλευση θα κάνει ο Σύλλογος της Ένωσης Δαφναίων την Κυριακή 3 Μαρτίου στις 10 π.μ. στο ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ , Πανεπιστημίου 52.
Η επιβάρυνση για κάθε άτομο θα είναι 10 € και άλλα 3 € θα επιβαρύνεται ο Σύλλογος.

Πληροφορίες Γιώργος Ασφής (210-2620120 – 6972828934), Μαρία Τσαγκρινού ( 210-2137040 - 6972030659), Ασημάκης Αλαφογιάννης ( 210-5054749 - 6945613841 )

Νέες δραστηριότητες του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Ευπαλίου

Άλλες δύο σημαντικές δραστηριότητες προστέθηκαν στο δημιουργικό έργο του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Ευπαλίου.

Άρχισαν  από τη ΔΕΥΤΕΡΑ 24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΊΟΥ και ώρα 19.00΄ στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου πάνω από το Κ.Ε.Π. μαθήματα πλεξίματος με βελόνες και βελονάκι.

Θα διδαχθούν βασικές τεχνικές για πλεκτά, πολλά είδη και σχέδια πλέξεων για αρχάριες και για έμπειρες κυρίες που ενδιαφέρονται.

Τα μαθήματα θα γίνονται μία φορά την εβδομάδα , αφορά όλες τις ηλικίες και είναι ΔΩΡΕΑΝ.

ΤΜΗΜΑ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Δημιούργησε Τμήμα Γυμναστικής Γυναικών το οποίο λειτουργεί από τις 14 Φεβρουαρίου 2013 δύο φορές την εβδομάδα Τρίτη και Πέμπτη με γυμνάστρια την Αθανασία Χρυσικού .

Οι γυναίκες του Ευπαλίου, καθώς και από τα γύρω χωριά ανταποκρίθηκαν και έχει σχηματιστεί μία καλή ομάδα γυμναστικής συνδυάζοντας παράλληλα την ευεξία με την άσκηση.
 

Παρασκευή, 1 Μαρτίου 2013

¨Ψάρεψαν¨… ρουκετοβόλο στο Μόρνο !

Ένα πλήρες λειτουργικό ρουκετοβόλο μιας χρήσης , με τη ρουκέτα έτοιμη για εκτόξευση , εντοπίστηκε μέσα σε κανάλι μεταφοράς νερού από την λίμνη του Μόρνου στον Ασπρόπυργο, από συνεργείο καθαρισμού της ΕΥΔΑΠ.

Προανάκριση για τη μυστηριώδη υπόθεση , που μπορεί να κρύβει πολλά ενδεχόμενα, διεξάγεται από την Κρατική Ασφάλεια , ενώ η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία παρακολουθεί διακριτικά την υπόθεση.
Από τις μέχρι τώρα έρευνες σύμφωνα με πληροφορίες ,δεν έχει διαπιστωθεί σε ποιο σημείο του δικτύου ή αν και ακόμα μέσα στην ίδια τη λίμνη, πετάχτηκε το ρουκετοβόλο και η δύναμη των νερών να το παρέσυραν.

Στη γνωστοποίηση της είδησης έντονος είναι ο προβληματισμός για όλα όσα είχαν ακουστεί μετά την επίθεση στα γραφεία της Ν.Δ. στη λεωφόρο Συγγρού τα ξημερώματα της  12ης Ιανουαρίου.
Υπενθυμίζουμε ότι τότε κατά πληροφορίες που είχαν δημοσιοποιηθεί , εκτός από την επίθεση και το «γάζωμα» των γραφείων με ριπές από καλάσνικοφ, μάρτυρας φέρεται να είχε καταθέσει ότι είχε δει δύο άνδρες να κρατούν όπλο που έμοιαζε με αντιαρματικό.

Γ.ΚΑΠΕΝΤΖΩΝΗΣ: όλη η αλήθεια για τον αγωγό λυμάτων Ερατεινής-Τολοφώνας

«Έγιναν όλες οι προβλεπόμενες και αναγκαίες ενέργειες και ευελπιστούμε ότι το έργο θα επανενταχθεί και κατασκευαστεί»

Ιδιαίτερη βαρύτητα στο έργο της «Αποχέτευσης και επεξεργασίας λυμάτων Ερατεινής – Τολοφώνας», δίνει  η Δημοτική Αρχή Δωρίδας, προωθώντας με γρήγορους ρυθμούς την προετοιμασία του και ευελπιστεί ότι θα επανενταχθεί  στο ΕΠΠΕΡΑΑ για να κατασκευαστεί μέσω του προγράμματος.
Ο Δήμαρχος Δωρίδας Γιώργος Καπεντζώνης σε δηλώσεις του στην εφημερίδα ¨Η ΩΡΑ της Φωκίδας¨ μίλησε για την αναγκαιότητα εκτέλεσης του έργου για την περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Τολοφώνος δεδομένου ότι αποτελεί το βόρειο παράλιο μέτωπο του Κορινθιακού κόλπου.

«Η περιοχή επέμβασης είναι οι οικισμοί της Παραλίας Τολοφώνας και της Παραλίας Πανόρμου, στους οποίους θα κατασκευαστούν δίκτυα αποχέτευσης ακαθάρτων τα οποία μαζί με τα λύματα του υφιστάμενου δικτύου του οικισμού της Ερατεινής θα οδηγούνται στον υφιστάμενο ΒΙΟΚΑ της Ερατεινής.
Οι τρεις προαναφερόμενοι οικισμοί, Τολοφώνας, Ερατεινής & Πανόρμου, αποτελούν κατ’ ουσία ένα ενιαίο και συνεχόμενο οικιστικό σύνολο τόσο από πλευράς δομής, όσο και λειτουργίας αυτού.

Στους ανωτέρω οικισμούς είναι τοποθετημένοι 2.084 υδρομετρητές σε οικίες. Με τον υπολογισμό 3 ατόμων κατά μέσο όρο για κάθε οικία, προκύπτει ότι ο ενεργός πληθυσμός αυτών των Τοπικών Κοινοτήτων είναι 6.252 άτομα.

Πρέπει να σημειωθεί επίσης ότι ο πληθυσμός της περιοχής αυτής λόγω υψηλής τουριστικής κίνησης καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, τετραπλασιάζεται κατά τις περιόδους εορτών και κυρίως κατά την περίοδο από Μάϊο μέχρι και Σεπτέμβριο, δεδομένων των τουριστικών υποδομών που υπάρχουν στην περιοχή που ανέρχονται σε 856 κλίνες», σημείωσε ο Δήμαρχος.

«Όπως σας είπα η περιοχή εξυπηρετείται από τον υφιστάμενο ΒΙΟΚΑ της Ερατεινής ο οποίος είναι παλιάς τεχνολογίας και έχει κατασκευαστεί κατά τα έτη 1989-1990 και τέθηκε σε λειτουργία το 1991.
Ο ΒΙΟΚΑ αυτή τη στιγμή δέχεται τα ακάθαρτα από το υφιστάμενο δίκτυο της Ερατεινής και η λειτουργία του κρίνεται απαράδεκτη γεγονός το οποίο επιβεβαιώνει και η συνημμένη έκθεση αυτοψίας του σώματος Επιθεωρητών Περιβάλλοντος, μετά από επιθεώρηση αυτών στις 7 & 8-11-2012. Η Ερατεινή δεν έχει την πολυτέλεια άλλων δυνατοτήτων για διαφορετική διαχείριση των λυμάτων της (βόθροι κλπ), με αποτέλεσμα αυτά να καταλήγουν ακατέργαστα στον Κορινθιακό Κόλπο, με ότι αυτό συνεπάγεται τόσο για τους κατοίκους, τους λουόμενους, τον Κορινθιακό, την τουριστική κίνηση και την αποθάρρυνση των επενδύσεων στον τομέα του τουρισμού», τόνισε.

Εξήγησε δε, ότι το έργο που απεντάχθηκε περιλάμβανε τα ακόλουθα υποέργα:
α) Μελέτη Αποχέτευσης Παραλίας Πανόρμου (οριστική μελέτη),
β) Αποχέτευση Λυμάτων Παραλίας Τολοφώνας – Παραλίας Πανόρμου ,
γ) Αναβάθμιση ΕΕΛ Ερατεινής και
δ) Τεχνικός Σύμβουλος.

 Κατά το χρόνο που έγινε η ανάκληση της απόφασης ένταξης ήδη ολοκληρωνόταν ο διαγωνισμός για το πρώτο υποέργο ο οποίος πρέπει να σημειωθεί ότι συνεχίζεται από τον Δήμο Δωρίδος καθόσον το έργο κρίνεται άμεσης περιβαλλοντικής προτεραιότητας τόσο για τους κατοίκους της περιοχής όσο και για την προστασία του Κορινθιακού κόλπου.», δήλωσε ο κ. Καπεντζώνης.
«Η τεχνική υπηρεσία του Δήμου Δελφών που υποστηρίζει τον Δήμο μας, λόγω έλλειψης τεχνικού προσωπικού έχει καταθέσει το αριθ. Πρωτ. 37450/31-12-2012 έγγραφο στο οποίο αναλύονται οι ενέργειες που έχουν ήδη γίνει για την πρόοδο του έργου αυτού, που σε κάθε περίπτωση είναι εντός του χρονοδιαγράμματος υλοποίησης της πράξης», δηλώνει και συμπληρώνει ότι άμεσα δηλαδή θα αποσταλούν για προέγκριση δημοπράτησης τα υποέργα Αναβάθμιση ΕΕΛ Ερατεινής και Τεχνικός Σύμβουλος, καθόσον τα τεύχη δημοπράτησης αυτών είναι έτοιμα και πρέπει πριν την αποστολή τους να γίνει επανέλεγχος για τυχόν επικαιροποίηση τιμών ή προσαρμογές λόγω αλλαγής συντελεστών κλπ.

«Επίσης το υποέργο Αποχέτευση Λυμάτων Παραλίας Τολοφώνας, Παραλίας Πανόρμου -δεδομένου ότι η δημοπρασία του υποέργου Μελέτη Αποχέτευσης Παραλίας Πανόρμου (οριστική μελέτη) ολοκληρώθηκε η μελέτη αποχέτευσης Παραλίας Τολοφώνας είναι εγκεκριμένη- θεωρούμε ότι σε χρονικό διάστημα το πολύ τριών μηνών (χρόνος ελέγχων-εγκρίσεων και υπογραφής σύμβασης, χρόνος εκτέλεσης της σύμβασης σύνταξης της οριστικής μελέτης αποχέτευσης Παραλίας Πανόρμου και έγκρισης αυτής, χρόνος ενοποίησης των δύο μελετών αποχέτευσης Παραλίας Πανόρμου και αποχέτευσης Παραλίας Τολοφώνας και χρόνος έγκρισης από το Δημοτικό Συμβούλιο) θα είναι έτοιμο προς δημοπράτηση και το τελευταίο υποέργο, Αποχέτευση Λυμάτων Παραλίας Τολοφώνας – Παραλίας Πανόρμου , μετά την προέγκριση αυτού», τονίζει ο Δήμαρχος και καταλήγει ότι για όλα αυτά είναι ενημερωμένο το Υπουργείο Περιβάλλοντος και η Διαχειριστική Αρχή του προγράμματος.

Το ιστορικό του έργου από την αρχή της προετοιμασίας του

Δημοσιεύουμε τις ενέργειες που έχουν γίνει για την προετοιμασία του έργου, όπως περιγράφονται σε έγγραφο της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου Δελφών.
1. Με την υπ’ αριθμ. 118057/4-4-12 (ΑΔΑ: Β4ΩΛ0-Ζ2Η) απόφαση εντάχθηκε η πράξη «ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΛΥΜΑΤΩΝ ΕΡΑΤΕΙΝΗΣ – ΤΟΛΟΦΩΝΑΣ» με κωδικό MIS 346650 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον – Αειφόρος Ανάπτυξη» αποτελούμενη από τα ακόλουθα υποέργα : α) Μελέτη Αποχέτευσης Παραλίας Πανόρμου (οριστική μελέτη), β) Αποχέτευση Λυμάτων Παραλίας Τολοφώνας – Παραλίας Πανόρμου , γ) Αναβάθμιση ΕΕΛ Ερατεινής και δ) Τεχνικός Σύμβουλος

2. Με το υπ’ αριθμ. 23051/18-7-12 έγγραφό η υπηρεσία μας προς το Περιφερειακό Συμβούλιο Δημοσίων Έργων , και μετά την τοπογραφική αποτύπωση του κύριου τμήματος της Παραλίας Πανόρμου έως την μονάδα ΕΕΛ Ερατεινής , εγκρίθηκε με το υπ’ αριθμ. 4/19-7-12 Πρακτικό Συνεδρίασης του Π.Σ.Δ.Ε. Π.Ε. Φωκίδας η προκήρυξη της μελέτης «Μελέτη Αποχέτευσης Παραλίας Πανόρμου» , υποέργο 1 της ανωτέρω πράξης , σε στάδιο οριστικής μελέτης των υδραυλικών και ηλεκτρομηχανολογικών μελετών .
3. Με την υπ’ αριθμ. 254/13-8-12 (ΑΔΑ: Β4ΓΗΩ9Θ-4Ν7) απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου εγκρίθηκε ο τρόπος διενέργειας του διαγωνισμού της μελέτης «Μελέτη Αποχέτευσης Παραλίας Πανόρμου»

4. Με την υπ’ αριθμ. 237/14-12-12 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής εγκρίθηκε η διακήρυξη και η κατάρτιση των όρων δημοπράτησης της μελέτης «Μελέτη Αποχέτευσης Παραλίας Πανόρμου»
5. Στις 31-8-12 δημοσιεύτηκε η προκήρυξη για την επιλογή αναδόχου της μελέτης «Μελέτη Αποχέτευσης Παραλίας Πανόρμου» υποέργο 1 της πράξης , με ΑΔΑ: Β4ΓΜΩ9Θ-ΦΨΓ , βάση της οποίας προθεσμία υποβολής προσφορών ήταν η 10-10-2012 .

6. Τα ανωτέρω τεύχη δημοπράτησης της μελέτης «Μελέτη Αποχέτευσης Παραλίας Πανόρμου» απεστάλησαν ηλεκτρονικά στην Μονάδα Β’ του ΕΠΠΕΡΑΑ στις 4-9-2012, υπ’ όψη της κ. Αλαμάνου , προς ενημέρωση της πορείας της πράξης δεδομένου ότι για το υποέργο αυτό δεν λάβαμε προέγκριση των τευχών δημοπράτησης καθόσον η αμοιβή αυτού ήταν 51.300,78 ευρώ (με ΦΠΑ) ποσό μικρότερο των 60.000,00 ευρώ και η δημοπράτηση συνεχίστηκε μετά από συνεννόηση με την μονάδα Β’ και Γ’ του ΕΠΠΕΡΑΑ και θα ακολουθούσε κατασταλτικός έλεγχος πριν τη συμβασιοποίηση του υποέργου .
7. Η ανωτέρω ενημέρωση έγινε και στην Μονάδα Γ’ τηλεφωνικά στον κ. Μαμαλούγκα

8. Στις 10-10-2012 πραγματοποιήθηκε ο διαγωνισμός της μελέτης «Μελέτη Αποχέτευσης Παραλίας Πανόρμου» , και έλαβαν μέρος σε αυτό τέσσερα μελετητικά σχήματα
9. Στις 30-10-2012 , μετά την τήρηση των προβλεπόμενων από την προκήρυξη , η επιτροπή διαγωνισμού αποσφράγισε τους φακέλους «Τεχνικής Προσφοράς» και μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης αυτών στις 24-12-2012 ανάρτησε το Πρακτικό ΙΙ βάση των προβλεπόμενων από την προκήρυξη . Επ’ αυτού υπάρχει χρόνος ενστάσεων έως τις 3-1-2013 και αν δεν υπάρξουν ενστάσεις μετά από σχετική ανακοίνωση θα αποσφραγιστούν οι φάκελοι «Οικονομικής προσφοράς» προκειμένου να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός και να αναδειχθεί ανάδοχος μελετητής.

10. Κατά το χρονικό διάστημα διενέργειας του διαγωνισμού της μελέτης «Μελέτη Αποχέτευσης Παραλίας Πανόρμου» , η υπηρεσία μας ολοκλήρωσε τον έλεγχο των τευχών δημοπράτησης των υποέργων «Αναβάθμιση ΕΕΛ Ερατεινής» και «Τεχνικός Σύμβουλος» και με το από 24-12-2012 email ενημερώθηκε η Μονάδα Β’ του ΕΠΠΕΡΑΑ και ειδικότερα η κ. Αλαμάνου . Τα ανωτέρω τεύχη δημοπράτησης αν δεν είχε γίνει η απένταξη της Πράξης θα αποστέλλονταν για προέγκριση από τη Μονάδα Γ’ του ΕΠΠΕΡΑΑ
Από τα ανωτέρω προκύπτει ότι έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες υλοποίησης της Πράξης και η απένταξη της γίνεται κατά τη φάση ολοκλήρωσης διαγωνισμού υποέργου αυτής . Βάση του υπ’ αριθμ. 23828/27-7-12 Δ.Π.Π.Π. που υποβλήθηκε στο ΕΠΠΕΡΑΑ παρουσιάζονται πολύ μικρές χρονικές αποκλίσεις στην υλοποίηση των υποέργων της Πράξης .

Πρέπει να σημειωθεί ότι μετά την σύνταξη της οριστικής μελέτης αποχέτευσης Παραλίας Πανόρμου , όπου από τα συμβατικά τεύχη του διαγωνισμού ο καθαρός χρόνος υλοποίησης αυτής είναι εβδομήντα πέντε ημέρες και με τις εγκρίσεις ενενήντα, θα γίνει ενοποίηση των μελετών αποχέτευσης Παραλίας Πανόρμου και Παραλίας Τολοφώνας προκειμένου να δημοπρατηθεί το υποέργο 2 της Πράξης «Αποχέτευση Λυμάτων Παραλίας Τολοφώνας – Παραλίας Πανόρμου». Πρέπει να σημειωθεί ότι η μελέτη αποχέτευσης Παραλίας Τολοφώνας είναι εγκεκριμένη .
Δεδομένου του ότι για τα έργα που περιλαμβάνει η Πράξη «ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΛΥΜΑΤΩΝ ΕΡΑΤΕΙΝΗΣ – ΤΟΛΟΦΩΝΑΣ» υπάρχουν εγκεκριμένοι περιβαλλοντικοί όροι βάση των υπ’ αριθμ. 130540/27-1-2003 ΚΥΑ περί έγκρισης περιβαλλοντικών όρων για την «Αποχέτευση και Επεξεργασία Λυμάτων του Δήμου Τολοφώνας που βρίσκεται στην περιοχή Ζάκι Ερατεινής του Ν. Φωκίδας» και 197361/18-3-2011 ΚΥΑ περί «Ανανέωση και τροποποίηση περιβαλλοντικών όρων για την αποχέτευση και επεξεργασία λυμάτων του Δήμου Τολοφώνας που βρίσκεται στην περιοχή Ζάκι Ερατεινής του Ν. Φωκίδας» , εάν δεν είχε γίνει η απένταξη της Πράξης η υλοποίηση της θα ήταν εντός των προβλεπόμενων χρονικών περιορισμών του Προγράμματος.

Πρέπει να σημειωθεί η σπουδαιότητα και αναγκαιότητα των έργων αυτών τόσο για την προστασία του Κορινθιακού κόλπου μιας και ο τόπος εκτέλεσης των προβλεπόμενων έργων είναι τα βόρεια παράλια του Κορινθιακού κόλπου όσο και η αναγκαιότητα αναβάθμισης της μονάδας ΕΕΛ , στην οποία παρουσιάζονται αρκετά λειτουργικά προβλήματα λόγω παλαιότητας αυτής.

Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2013

Ξεκίνησε ο φωτισμός της γέφυρας ΜόρνουΤην ανάδειξη αλλά και ανακαίνιση-συντήρηση της ιστορικής και μοναδικής γέφυρας του Μόρνου , που ενώνει τους Δήμους Δωρίδας και Ναυπακτίας αποφάσισαν οι δύο δημοτικές αρχές.
Ήδη εδώ και λίγες ημέρες ξεκίνησαν οι εργασίες για να φωτισθεί , ώστε και να μην είναι επικίνδυνη τις νυχτερινές ώρες για τους οδηγούς, αλλά και να αναδειχθεί ο πανέμορφος σκελετός της με τις καμάρες.

Για το έργο, όπως αποφάσισαν οι δύο αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι , Ανδρέας Ευσταθίου της Δωρίδας και Σπύρος Τσέλιος της Ναυπακτίας, ο μεν Δήμος Ναυπακτίας θα διαθέσει το έμψυχο υλικό που διαθέτει ( ηλεκτρολόγους, τεχνίτες , εργάτες κλπ) και ο Δήμος Δωρίδας τα υλικά.
Θα τοποθετηθούν πέντε αξονικά στρογγυλά φωτιστικά στις καμάρες καθώς και φωτιστικά με κολώνες στις δύο εισόδους.

Παράλληλα σε σύσκεψη που είχαν  στο Δημαρχείο Ευπαλίου οι Δήμαρχοι Ναυπακτίας Γιάννης Μπουλές και Δωρίδας Γιώργος Καπεντζώνης συζητήθηκαν διεξοδικά όλες απαιτούμενες ενέργειες που πρέπει να γίνουν συντονισμένα από τους δύο Δήμους , ώστε το ταχύτερον να αποφασισθούν και δρομολογηθούν τα απαραίτητα έργα που έχουν εισηγηθεί οι τεχνικές υπηρεσίες , για την αποκατάσταση όλων των φθορών που έχουν προκληθεί στον τσιμεντένιο σκελετό της γέφυρας τις τελευταίες δεκαετίες.
Υπενθυμίζεται ότι η ιστορική γέφυρα κατασκευάστηκε το 1937, χωρίς από τότε να έχουν γίνει κάποιες ουσιαστικές παρεμβάσεις για την συντήρησή της.

Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2013

Ιταλικές εκλογές:πάμε για ακυβερνησία;


Του Θοδωρή Αγγελόπουλου *

Το πολιτικό σκηνικό 24 ώρες μετά το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ιταλία δίνει χαρακτηριστικά ακυβερνησίας.

Είναι έτσι ; Η κεντροαριστερά του Μπερσάνι με 29,5% καταλαμβάνει στη βουλή το 55% των εδρών.

Στην Γερουσία όμως υπερέχει μόλις με τρεις έδρες της κεντροδεξιάς του Μπερλουσκόνι.

Ύπαρξη κυβερνητικής πλειοψηφίας μόνο με τη συμμετοχή του κινήματος 5 αστέρων του Μπέππε Γκρίλλο. Είναι δυνατόν ;

Ο Γκρίλλο δείχνει να μην είναι εναντίον όλου του κόσμου. Ανοίγει τα πρώτα του χαρτιά προτείνοντας για πρόεδρο της Δημοκρατίας τον νομπελίστα Ντάριο Φο. Θυμίζει επίσης με νόημα ότι η συγκυβέρνηση στη Σικελία με το Δημοκρατικό κόμμα έδωσε μια υπέροχη εμπειρία.

Οι προσπάθειες για την εύρεση συμφωνίας για το σχηματισμό κυβερνητικής πλειοψηφίας στη Γερουσία έχουν ήδη ξεκινήσει.

Πρώτος ο Μπερλουσκόνι ζήτησε τη δημιουργία μιας μεγάλης συγκυβέρνησης.

Ο Mπερσάνι απαντάει με καθαρό όχι απευθυνόμενος σε όλο το κοινοβούλιο αλλά κυρίως ανοίγοντας προς τον Γκρίλλο διερευνώντας τις προθέσεις του.

Ο Γκρίλλο είναι ο πραγματικός νικητής δηλώνει ο Νίκι Βέντολα του αριστερού κόμματος Αριστερά-Οικολογία- Ελευθερία (SEL) πάρτνερ της κεντροαριστεράς του Μπερσάνι. Θα προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε μια πλειοψηφικά σε συγκεκριμένο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων υπογραμμίζει.
* Ο Θοδωρής Αγγελόπουλος έχει σπουδάσει φαρμακοποιός στην Ιταλία όπου και εργάστηκε για πολλά χρόνια .Έχει διατελέσει Δήμαρχος Αντιρρίου

Κρίσιμη η πολιτική διαχείριση

Του  Γιάννη  Κοτόφωλου *

Για να μπορέσει η Ελλάδα να σπάσει το φαύλο κύκλο της ύφεσης έως το τέλος του χρόνου και να καταφέρει να μπει με αξιοπιστία σε μία τροχιά οικονομικού ορθολογισμού και ανάπτυξης, θεωρείται αναγκαίο να καλυφτούν τέσσερις βασικές προϋποθέσεις.

Άπτονται όλες σημαντικών αποφάσεων, τις οποίες θα πρέπει να υλοποιήσει το ελληνικό πολιτικό σύστημα και παράλληλα να ενισχύσουν οι Ευρωπαίοι εταίροι.

Πρώτη προϋπόθεση είναι να πραγματοποιήσει η κυβέρνηση τις πολυθρύλητες αποκρατικοποιήσεις μεγάλων οργανισμών, αρχής γενομένης, ως γνωστόν, της ΔΕΠΑ, του ΟΠΑΠ και στη συνέχεια του Ελληνικού. Δεν είναι απλά μία ταμειακή ενίσχυση και τήρηση των όρων του μνημονίου, είναι πάνω από όλα ένα ηχηρό μήνυμα θέλησης και αξιοπιστίας της τρικομματικής κυβέρνησης προς το διεθνές οικονομικό περιβάλλον. Η κυβέρνηση έχει να αντιπαλέψει τον πολιτικό λαϊκισμό και πιθανόν ορισμένα οργανωμένα συμφέροντα, όσον αφορά στην εκπλήρωση αυτής της προϋπόθεσης, αλλά, αυτός είναι ο μόνος δρόμος προς την επιβίωση της χώρας με ευρωπαϊκούς όρους.

Δεύτερη προϋπόθεση είναι η σταθεροποίηση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, με όρους που θα δημιουργούν εμπιστοσύνη στην αγορά και που θα το καταστήσουν πάλι το βασικό μοτέρ επανασυναρμολόγησης του ελληνικού επιχειρηματικού τομέα, αναδιάρθρωσης και ανάπτυξης της οικονομίας. Χωρίς ένα υγιές και ισχυρό τραπεζικό σύστημα, δουλειά δεν μπορεί να γίνει σε καμία σοβαρή οικονομία του κόσμου. Ο χαρακτήρας και ο δυναμισμός της εγχώριας χρηματοπιστωτικής μηχανής, λοιπόν, που συνδυάζεται με τις ανακεφαλαιοποιήσεις και τις επικείμενες αυξήσεις κεφαλαίων των τραπεζών, είναι μία προϋπόθεση κρίσιμη για τη δομή και την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας, όπου η κυβέρνηση θα πρέπει να αποκρυσταλλώσει και να εκφράσει στρατηγική αντίληψη.

Τρίτη προϋπόθεση αποτελεί η σωστή διαχείριση των προβλημάτων που πλήττουν μία κοινωνία που δοκιμάζεται. Το πολιτικό σύστημα και ειδικότερα το μπλοκ των κυβερνητικών δυνάμεων που επιδεικνύει τον απαιτούμενο πολιτικό ρεαλισμό για τη διάσωση της χώρας, θα πρέπει να καλύψει το gap που έχει δημιουργηθεί στην κοινωνία, μετά τη συρρίκνωση των εισοδημάτων και των θέσεων εργασίας, εξαιτίας της βαθειάς κρίσης. Στην καλύτερη των περιπτώσεων, αποτελέσματα ουσιαστικά για την οικονομία δεν προσδοκούμε πριν από το τέλος του έτους, διάστημα πολύ μεγάλο και βαρύ μετά από τέσσερα χρόνια ύφεσης. Η κυβέρνηση, λοιπόν, πρέπει να καταδείξει ότι, εκτός από αποφασιστικότητα, διακατέχεται και από υψηλό αίσθημα κοινωνικής δικαιοσύνης, κλείνοντας πρωτίστως την πληγή της φοροδιαφυγής, με αδιαμφισβήτητο και αποδοτικό τρόπο. Η ανοχή και η συνοχή σε κοινωνικό επίπεδο, είναι το προαπαιτούμενο όλων.

Τέταρτη προϋπόθεση είναι να επιτύχει η Ελλάδα ένα γερό «κούρεμα» του επίσημου τομέα του χρέους, το οποίο μεταφράζεται σε μία γενναία απόφαση των εταίρων και δανειστών, κατά κύριο λόγο της Γερμανίας. Οι ελπίδες είναι σοβαρές, όπως το ίδιο το πολιτικό μας σύστημα μεταδίδει, από τη στιγμή που θα ξεπεράσουμε τους ελλειμματικούς προϋπολογισμούς και θα εμφανίσουμε πρωτογενές πλεόνασμα. Η προοπτική αυτή, που θα κατέβαζε το χρέος της χώρας, ως ποσοστό του ΑΕΠ, κάτω από το 95% ή 90%, θα άλλαζε κυριολεκτικά τη δυναμική των πραγμάτων για την Ελλάδα, θα μας ξανάβαζε στο κάδρο του διεθνούς οικονομικού ενδιαφέροντος, θα προκαλούσε μεγάλες επενδύσεις, θα έθετε σε κίνηση την πολυπόθητη ανάπτυξη της οικονομίας.

* Ο Γιάννης Κοτόφωλος είναι δημοσιογράφος στη ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, με καταγωγή από την Δωρίδα

Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου 2013

Αφαίμαξη της Αστυνομίας στη Φωκίδα καταγγέλλει η Ένωση των Αστυνομικών

Αφαίμαξη των Υπηρεσιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φωκίδας
λόγω των αγροτικών κινητοποιήσεων σε όμορους Νομούς καταγγέλει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Φωκίδας, με έγγραφό της προς την Πανελλήνια Ομοσπονδία.

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Οι αγροτικές κινητοποιήσεις στους νομούς Βοιωτίας και Φθιώτιδας, έχουν εξελιχθεί σε καθημερινό φαινόμενο. Εδώ και σχεδόν ένα μήνα συγκροτείται σε καθημερινή βάση η Διμοιρία Υποστήριξης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φωκίδας προκειμένου όπως μεταβεί και ενισχύσει τις όμορες Αστυνομικές Διευθύνσεις για λήψη μέτρων τάξης.

Κατόπιν τούτου θα θέλαμε να επισημάνουμε τα εξής:

1 . - Στην εδαφική αρμοδιότητα της Α.Δ. Φωκίδας υπάγονται οι φυλακές Μαλανδρίνου και οι φυλακές Άμφισσας, όπου καθημερινά γίνονται μεταγωγές πολλών κρατουμένων από και προς αυτές, με συνέπεια να είναι αναγκαία και υποχρεωτική η στελέχωση αυτών με τον προβλεπόμενο αριθμό Αστυνομικών.

2 . - Η υπάρχουσα δύναμη της Α.Δ. Φωκίδας υπολείπεται σχεδόν πενήντα (50) Αστυνομικών υπαλλήλων της προβλεπόμενης οργανικής.

3 . - Το οδικό δίκτυο του Νομού είναι κυρίως ορεινό και πεπαλαιωμένο, με αποτέλεσμα να καθίσταται εξαιρετικά δύσκολη και χρονοβόρα η μετάβαση των συναδέλφων σε τυχόν απομακρυσμένο περιστατικό.

4 . - Σε εβδομαδιαία βάση και κάποιες φορές και δύο φορές την εβδομάδα, διατίθεται σημαντικός αριθμός αστυνομικού προσωπικού για τη λήψη μέτρων τάξης κατά τη διεξαγωγή αθλητικών εκδηλώσεων, που λαμβάνουν χώρα είτε στην Άμφισσα είτε στην Λιβαδειά.

5 . - Οι αστυνομικοί που απαρτίζουν την Δ.Υ. και μεταβαίνουν καθημερινά στις όμορες Διευθύνσεις δικαιούνται μέχρι τέσσερις (4) εκτός έδρας αποζημιώσεις και σχεδόν όλοι τις έχουν υπερκαλύψει και σε συνδυασμό την ανύπαρκτη διοικητική μέριμνα, είναι υποχρεωμένοι να σπαταλάνε σημαντικά χρηματικά ποσά από την πενιχρή αμοιβή τους, για να καλύψουν τις καθημερινές τους ανάγκες (σίτιση), μιας και περνούν το μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας μακριά από τα σπίτια τους.

Επιπλέον, οι περισσότερες βάρδιες που εκτελούν μαζί με το χρόνο που απαιτείται για την μετάβαση και την επιστροφή στην έδρα της Α.Δ. Φωκίδας, ξεπερνούν πολλές φορές τις δέκα ώρες ημερησίως, με αποτέλεσμα τη συσσώρευση ωρών απλήρωτης, όπως πάντα υπερεργασίας. Να τονίσουμε ότι για τη μετακίνηση της Δ.Υ. χρησιμοποιείται λεωφορείο μεταφοράς προσωπικού, που έχει βαφτιστεί Διμοιρίας, δεν εμπνέει καμία ασφάλειά στο μετακινούμενο προσωπικό και δυσκολεύει αυτό τόσο κατά τη διάρκεια της παραμονής του μέσα σε αυτό όσο και κατά τη διάρκεια της κίνησής του(στενά καθίσματα, μη αλεξίσφαιρα τζάμια, μη τοποθέτηση πλέγματος περιμετρικά των τζαμιών, τεράστια δυσκολία κατά την επιβίβαση και την αποβίβαση του προσωπικού όταν φέρει τον εξοπλισμό του).

Εύκολα λοιπόν κανείς συμπεραίνει τα εξής:

Από τη μία, η Αστυνομική Διεύθυνση Φωκίδας είναι μια διεύθυνση με μεγάλες και αυξημένες ανάγκες, οι οποίες καλύπτονται από τους ελάχιστους Αστυνομικούς που απομένουν για την αστυνόμευση των πολιτών, μιας και το μεγαλύτερο μέρος του προσωπικού χρησιμοποιείται για τις μεταγωγές των κρατουμένων και για τη λήψη μέτρων τάξης.

Από την άλλη, οι εξαθλιωμένοι οικονομικά συνάδελφοι και ταλαιπωρημένοι σωματικά από τις συνεχείς μετακινήσεις, αδυνατούν πλέον να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις και δεν μπορούν να κάνουν κανένα οικογενειακό προγραμματισμό.

Είναι σαφές πλέον ότι, με το ελάχιστο προσωπικό που απομένει και που έχει φτάσει και αυτό στα όριά του, δεν μπορεί να εμπεδωθεί κανένα αίσθημα ασφαλείας στους πολίτες της Φωκίδας σε καμία περίπτωση.

Κλείνοντας, ζητούμε την άμεση παρέμβασή σας και προτείνουμε την λήψη μέτρων τάξης για τις αγροτικές κινητοποιήσεις των όμορων νομών με ιδίες δυνάμεις και σε περίπτωση που αυτό δεν καταστεί εφικτό, τουλάχιστον την λήψη μιας ελάχιστης διοικητικής μέριμνας για το αστυνομικό προσωπικό που θα συνεχίσει να απασχολείται σε αυτές και την άμεση διάθεση σε μόνιμη βάση στην Α.Δ. Φωκίδας, ενός λεωφορείου που θα είναι κατάλληλο και θα παρέχει ασφάλεια και άνεση χώρου για τους επιβαίνοντες συναδέλφους.

Επιπλέον, μετά το πέρας των κινητοποιήσεων θεωρούμε αυτονόητη την έκδοση διαταγής από το Αρχηγείο που θα χορηγεί επιπλέον ημερήσιες αναπαύσεις στο απασχολούμενο σε αυτές προσωπικό.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                              Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ Δρόσος                                   ΝΤΕΛΗΣ Χρήστος

Δευτέρα, 25 Φεβρουαρίου 2013

Πιστώσεις 1.200.000€ για τους δρόμους προς Πενταγιοί-Αρτοτίνα και το Διχώρι

Την προέγκριση πιστώσεων ύψους 1.200.000 € για δρόμους της Δωρίδας θα αποφασίσει το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδος στη σημερινή του συνεδρίαση (Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου) στη Λαμία.

Ειδικότερα όπως ανακοίνωσε η Αντιπεριφερειάρχης Γιώτα Γαζή μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν είναι,
Η προέγκριση πιστώσεων των Συλλογικών Αποφάσεων ΣΑΕ 409 της Π.Ε. Φωκίδας που αφορούν το έργο «Βελτίωση του επαρχιακού οδικού δικτύου από Παραλίμνιο έως Πενταγιοί – Αρτοτίνα» του οποίου η προτεινόμενη πίστωση για το 2013 ανέρχεται στις 300.000€

Επίσης και η προέγκριση πιστώσεων των Συλλογικών Αποφάσεων ΣΑΕ 409 της Π.Ε. Φωκίδας που αφορούν το έργο «Βελτίωση επαρχιακού δρόμου προς Διχώρι» του οποίου η προτεινόμενη πίστωση για το 2013 ανέρχεται στις 900.000€.

 

Η Ένωση Γλυφάδας ακόμα βάζει γκολ …συνέτριψε τον Αετό Λιδωρικίου με 10-0!

Του Τάσου Τσόλκα *

Το πιο ευχάριστο απόγευμα του πρωταθλήματος είχε η Ένωση Γλυφάδας (φωτο), κάνοντας κυριολεκτικά περίπατο ,  συντρίβοντας με 10  -  0 τον Αετό Λιδωρικίου.
Στο ντέρμπυ της Άμφισσας ο Αμφισσαικός επικράτησε με 2  -  1 του Απόλλωνα Ευπαλίου.

Ευρεία νίκη με 6  -  1 πέτυχε και ο Αστέρας Ιτέας επί του Κρισσαίου Χρισσού. Οι δύο ομάδες θα συναντηθούν εκ νέου μεθαύριο Τετάρτη απόγευμα στο γήπεδο της Ιτέας , στον ημιτελικό του Κυπέλλου και ο νικητής θα παίξει στον τελικό με τον Ανδρούτσο Γραβιάς.
Η Τολοφώνα Ερατεινή κέρδισε με 2  -  1 τον ουραγό Δωρικό Μαλαμάτων παίρνοντας τρεις  βαθμούς βάλσαμο για την σωτηρία της , αφού η Αναγέννηση Βουνιχώρας είχε το ρεπό της.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 19ης αγωνιστικής
ΕΝΩΣΗ  ΓΛΥΦΑΔΑΣ  -  ΑΕΤΟΣ  ΛΙΔΩΡΙΚΙΟΥ                      10  -  0  
ΗΣΑΪΑΣ  ΔΕΣΦΙΝΑΣ  -  ΟΙΑΝΘΗ  ΓΑΛΑΞΙΔΙΟΥ                    1  -  0
ΑΜΦΙΣΣΑΪΚΟΣ  -  ΑΠΟΛΛΩΝ  ΕΥΠΑΛΙΟΥ                            2  -  1
ΤΟΛΟΦΩΝΑ  ΕΡΑΤΕΙΝΗ  -  ΔΩΡΙΚΟΣ  ΜΑΛΑΜΑΤΩΝ      2  -  1
ΑΣΤΕΡΑΣ  ΙΤΕΑΣ  -  ΚΡΙΣΣΑΙΟΣ  ΧΡΙΣΣΟΥ                               6  -  1
Ρεπό είχε η  ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ  ΒΟΥΝΙΧΩΡΑΣ

 ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ  Α΄ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ  μετά την 18η Αγωνιστική
                                                               ΓΚΟΛ              ΒΑΘΜΟΙ
1. ΑΣΤΕΡΑΣ ΙΤΕΑΣ                                        67 - 9            49
3. ΕΝΩΣΗ ΓΛΥΦΑΔΑΣ *                             60 - 16          38
2. ΑΜΦΙΣΣΑΪΚΟΣ                                        35 -17           37
4. ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΥΠΑΛΙΟΥ  *                      39 - 20          30
5. ΟΙΑΝΘΗ ΓΑΛΑΞΙΔΙΟΥ *                        39 - 33          28
6. ΑΕΤΟΣ ΛΙΔΩΡΙΚΙΟΥ  *                            22 - 40          23
7. ΚΡΙΣΣΑΙΟΣ ΧΡΙΣΣΟΥ                                26 - 32           21
8. ΗΣΑΪΑΣ ΔΕΣΦΙΝΑΣ  *                             25 - 31           18
9. ΤΟΛΟΦΩΝΑ ΕΡΑΤΕΙΝΗΣ *                   19 - 42           15
10.ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΒΟΥΝΙΧΩΡΑΣ *          21 - 48           12
11.ΔΩΡΙΚΟΣ ΜΑΛΑΜΑΤΩΝ  *                 10 - 59             2

*    Με αστερίσκο οι ομάδες που έκαναν το ρεπό τους στον Β΄ γύρο
**   Η Ένωση Γλυφάδας έχει ξεκινήσει με -2 βαθμούς

Την επόμενη 20η αγωνιστική θα γίνουν οι αγώνες
ΑΣΤΕΡΑΣ  ΙΤΕΑΣ  -  ΑΜΦΙΣΣΑΪΚΟΣ
ΔΩΡΙΚΟΣ  ΜΑΛΑΜΑΤΩΝ  -  ΗΣΑΪΑΣ ΔΕΣΦΙΝΑΣ
ΑΠΟΛΛΩΝ  ΕΥΠΑΛΙΟΥ  -  ΤΟΛΟΦΩΝΑ  ΕΡΑΤΕΙΝΗ
ΟΙΑΝΘΗ  ΓΑΛΑΞΙΔΙΟΥ  -  ΑΕΤΟΣ  ΛΙΔΩΡΙΚΙΟΥ
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ  ΒΟΥΝΙΧΩΡΑΣ  -  ΕΝΩΣΗ  ΓΛΥΦΑΔΑΣ
Ρεπό έχει ο  ΚΡΙΣΣΑΙΟΣ  ΧΡΙΣΣΟΥ

Η Β΄ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Φυσιολογικά ήταν τα αποτελέσματα στο πρωτάθλημα της  Β΄ Κατηγορίας για την 16η αγωνιστική.

Ξεχωρίζουν οι νίκες των Δωριέων Μανάγουλης  με  4  -  1 επί του Ολυμπιακού Κίρρας  και της Ακαδημίας Άμφισσας με  5  -  1 επί της Μυωνίας Αγίας Ευθυμίας.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα

ΔΩΡΙΕΙΣ  ΜΑΝΑΓΟΥΛΗΣ  -  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΙΡΡΑΣ               4  -  1
ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΜΦΙΣΣΑΣ  -  ΜΥΩΝΙΑ ΑΓΙΑΣ ΕΥΘΥΜΙΑΣ       5  -  1

ΚΟΥΛΟΒΑΤΑ Α.Ε.  -  ΗΡΑΚΛΗΣ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙΟΥ               0  -  3  ά.α
ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ  -  ΣΑΛΩΝΑ  Α.Ο                             3  -  0

ΦΩΚΙΔΑ 2000  -  ΕΛΠΙΔΕΣ ΑΜΦΙΣΣΑΣ                                      2  -  1

 ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ  Β΄ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ μετά την 16η αγωνιστική

                                                                                             ΓΚΟΛ               ΒΑΘΜΟΙ

1.ΔΩΡΙΕΙΣ  ΜΑΝΑΓΟΥΛΗΣ                    50 – 5        45
2.ΔΙΑΓΟΡΑΣ  ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ                42 – 13       40
4.ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΜΦΙΣΣΑΣ                     33 – 21       31
3.ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  ΚΙΡΡΑΣ                      49 – 24       30
5.ΗΡΑΚΛΗΣ  ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙΟΥ         31 – 33       26
6.ΦΩΚΙΔΑ 2000  ΙΤΕΑΣ                          46 – 29       23

7.ΕΛΠΙΔΕΣ  ΑΜΦΙΣΣΑΣ                          28 – 37      16
8.ΜΥΩΝΙΑ  ΑΓΙΑΣ ΕΥΘΥΜΙΑΣ              21 – 44      10

9.ΣΑΛΩΝΑ  Α.Ο                                       11 – 34        9
10.ΚΟΥΛΟΒΑΤΑ   Α.Ε                                 _              _

* Η Μυωνία Αγίας Ευθυμίας έχει -4  βαθμούς  γιατί δεν κατήλθε να αγωνιστεί στους αγώνες με Διαγόρα Πολυδρόσου και Δωριείς  Μανάγουλης.
** Η Κουλοβάτα  Α.Ε έχει αποχωρήσει από το πρωτάθλημα

Την επόμενη 17η αγωνιστική θα γίνουν οι αγώνες

ΗΡΑΚΛΗΣ  ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙΟΥ  -  ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ
ΜΥΩΝΙΑ ΑΓΙΑΣ ΕΥΘΥΜΙΑΣ  -  ΔΩΡΙΕΙΣ ΜΑΝΑΓΟΥΛΗΣ

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΜΦΙΣΣΑΣ  -  ΦΩΚΙΔΑ 2000
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΙΡΡΑΣ  -  ΚΟΥΛΟΒΑΤΑ Α.Ε

ΣΑΛΩΝΑ Α.Ο  -  ΕΛΠΙΔΕΣ ΑΜΦΙΣΣΑΣ
*Ο Τάσος Τσόλκας είναι αθλητικός συντάκτης, μέλος της ΕΣΗΕΑ, με καταγωγή από την Δωρίδα