Ειδησεογραφικό blog για τη ΔΩΡΙΔΑ

* To "DORIDA news" είναι ανεξάρτητο ειδησεογραφικό blog, που στελεχώνεται από επαγγελματίες δημοσιογράφους και επιστήμονες συνεργάτες.Διευθύνεται από το δημοσιογράφο Περικλή Ν. Λουκόπουλο - mail, perilouko@yahoo.gr *

Σάββατο, 15 Δεκεμβρίου 2012

Φυλάκιση 4 ετών Αλβανού στη Ερατεινή γιατί κακοποιούσε το 6χρονο παιδί του


Στη φυλακή κλείστηκε για 4 χρόνια αλβανός κάτοικος της Ερατεινής γιατί χτυπούσε και κακοποιούσε το παιδί του και την γυναίκα του.

Συγκεκριμένα χθες ο 6χρονος Ν. Ν. πήγε στο σχολείο του στην Ερατεινή αλλά η δασκάλα του διαπίστωσε ότι ήταν βαριά χτυπημένος στο κεφάλι.
Αμέσως κάλεσε την αστυνομία που οδήγησαν τον μαθητή σε ιατρό όπου διαπιστώθηκαν βαρειές κακώσεις και το παιδί ομολόγησε ότι προήλθαν από χτυπήματα του πατέρα του Άν. Ν.

Η αστυνομία της Ερατεινής ενημέρωσε τον εισαγγελέα Άμφισσας που αμέσως διέταξε να γίνει αυτόφωρο και δικάσιμος.
Ο Άν. Ν. συνελήφθη στον τόπο εργασίας του σε ελαιοτριβείο της Ερατεινής και οδηγήθηκε ενώπιον του δικαστηρίου που έγινε χθες το μεσημέρι  στην Άμφισσα .

Κατά την διαδικασία του αυτόφωρου διαπιστώθηκε ότι ο Άν. Ν. είχε επανειλημμένα χτυπήσει τόσο τη γυναίκα του όσο και το παιδί του και μάλιστα πολύ άσχημα.
Το δικαστήριο του επέβαλε την ποινή φυλάκισης 4 ετών και οδηγήθηκε στις φυλακές γιατί η ποινή  δεν είναι εφέσιμη ούτε εξαγοράσιμη.

Είναι η μεγαλύτερη και αυστηρότερη ποινή πού επιβάλλεται για παρόμοια αδικήματα και ο εισαγγελέας ανέφερε ότι δόθηκε για παραδειγματισμό.
Η οικογένεια του Νίκου που διαμένει στη  Ερατεινή πάνω από δέκα χρόνια  έχει  άλλο ένα  παιδί 4 ετών.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες για την γυναίκα του Αλβανού  με τα δύο ανήλικα παιδιά της, δραστηριοποιείται τώρα η τοπική δημοτική αρχή  να βρει λύση για την επιβίωσή της.

Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2012

ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΘΑΛΑΣΣΩΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΩΡΑ Η ΤΟΥΡΚΙΑ

... με το βλέμα στην Α.Ο.Ζ και τους υδρογονάνθρακες

Του ΘΑΝΑΣΗ  ΛΟΥΚΟΠΟΥΛΟΥ *

Ακόμα και ονόματα ελληνικών θαλασσών, θέλει να αλλάξει το τουρκικό βαθύ κράτος, προκειμένου να δώσει περιεχόμενο και προοπτική, στις αμφισβητήσεις περιοχών από τις οποίες η Ελλάδα προσδοκά να εξορύξει κοιτάσματα υδρογονανθράκων, με τεράστιο φυσικά οικονομικό όφελος.
Παράλληλα εντείνει τις προσπάθειες προκειμένου να πείσει όσες κυβερνήσεις  μπορέσει σε Αμερική και Ευρώπη, ότι τάχα η υιοθέτηση εκ μέρους της Ελλάδας ΑΟΖ, θα χρειαστεί τη δική  του συναίνεση και έγκριση ,προκειμένου να προχωρήσει.

Αυτονόητο είναι ότι και επί των δύο κρίσιμων αυτών παραμέτρων της εξωτερικής μας πολιτικής, η ελληνική πολιτική ηγεσία πρέπει να αντιτάξει τη δική της επιχειρηματολογία και εμπεριστατωμένη αντίδραση ,στα πλαίσιο του θεσμικού ευρωπαϊκού πλαισίου και του Διεθνούς Δικαίου.
Χωρίς λοιπόν να σέβεται διεθνή κείμενα και κανόνες, η τουρκική ηγεσία κατέθεσε επίσημα  αίτημα στο ΝΑΤΟ, προκειμένου να αλλάξουν τα ονόματα του Θρακικού, του Ικάριου, του Καρπάθιου και του Λιβυκού Πελάγους, στους χάρτες που αναρτώνται στην ιστοσελίδα του ΝΑΤΟ.

Ως αιτιολογία προβάλλει το επιχείρημα ότι τμήματα της ανοιχτής θαλάσσης, περιλαμβάνονται στα προαναφερόμενα πελάγη. Το εκπληκτικό όσο και προκλητικό είναι ότι αντιπροτείνει για τις ονομασίες αυτές, τοπωνύμια Οθωμανικής προέλευσης.
Με δεδομένο ότι η οποιαδήποτε αλλαγή σε ονόματα χαρτών του ΝΑΤΟ, απαιτεί την ομόφωνη γνώμη των κρατών – μελών, η ελληνική κυβέρνηση καλείται τώρα όχι μόνο να αρνηθεί κάθε συζήτηση, αλλά να καταγγείλει σε όλα τα διεθνή όργανα και Οργανισμούς, τα υπονομευτικά τουρκικά σχέδια. Παράλληλα θα πρέπει να διευρύνει τη συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή του ΟΗΕ για τα τοπωνύμια, προκειμένου να μπει επιτέλους ένα φρένο στις προκλητικές αξιώσεις της Τουρκίας και της Αλβανίας επί ελληνικών ονομασιών σε Αιγαίο, Θράκη, Μακεδονία και Ήπειρο.

Επί του δευτέρου ζητήματος που η Τουρκία επιχειρεί με κάθε τρόπο να φέρει στο διεθνές προσκήνιο, με αφορμή την έναρξη των ερευνών που θα αρχίσουν Νότια και Ανατολικά της Κρήτης, η ελληνική πλευρά θα πρέπει να προσέξει πάρα πολύ για να φύγουν λάθος μηνύματα. Κάθε προσπάθεια στρογγυλέματος ,είναι σαφές ότι θα  ανοίξει τις ορέξεις.
Τώρα πρέπει να ξεκαθαριστούν τα πάντα, που  βρίσκονται στο αρχικό στάδιο. Αν αφεθούν σε άλλα χέρια, είναι πολύ πιθανό στην επόμενη φάση να δημιουργηθούν τεράστια προβλήματα στη συνέχιση της προσπάθειας και στο επιθυμητό αποτέλεσμα, ως προς την εξόρυξη και εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων.

Με βάση τις γνωματεύσεις έγκυρων διπλωματικών και στρατιωτικών αναλυτών, αποσαφηνίζεται πλήρως ότι δεν αποτελεί προϋπόθεση η υιοθέτηση ΑΟΖ, για την εξόρυξη ορυκτών πόρων από τον βυθό και το υπέδαφος των θαλασσίων περιοχών, ελληνικής δικαιοδοσίας.  Δεν χρειάζεται με λίγα λόγια να συμφωνήσουμε πρώτα με τις γειτονικές χώρες σε οριοθέτηση και υιοθέτηση ΑΟΖ  και μετά να γίνουν οι έρευνες και οι εξορύξεις.
Αυτό το επιδιώκει μετά μανίας η Τουρκία και ο δορυφόρος της σε αυτή την περίπτωση Αλβανία, για προφανείς λόγους.

Το Διεθνές Δίκαιο ενισχύει τα ελληνικά επιχειρήματα, που μπορούν να ακουμπήσουν σε δύο σαφείς διαπιστώσεις:

·         Ότι η οριοθετική γραμμή υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ, πάντα συμπίπτει.

·         Ότι οι επίμαχες περιοχές έρευνας και εξόρυξης, αφορούν τον βυθό και το υπέδαφος της ΑΟΖ, το οποίο είναι βυθός και υπέδαφος αιγιαλίτιδας ζώνης και υφαλοκρηπίδας, επί του οποίου το παράκτιο κράτος (εν προκειμένω η Ελλάδα) ασκεί ειδικά αποκλειστικά κυριαρχικά δικαιώματα.
Κατά συνέπεια η Ελλάδα δεν χρειάζεται να συμφωνήσει με κανέναν και για τίποτα, αφού πρόκειται για ανάλογα κυριαρχικά δικαιώματα που έχει κάθε δικαίωμα να τα ασκήσει.

Απλά με την υιοθέτηση ΑΟΖ, το κράτος ασκεί ειδικά κυριαρχικά δικαιώματα και στα υπερκείμενα της υφαλοκρηπίδας νερά, τα οποία μπορεί να αφορούν είτε την αλιεία, είτε την αιολική ενέργεια , είτε την ενέργεια από ισχυρά θαλάσσια ρεύματα. Δεν αφορούν φυσικά εκμετάλλευση κοιτασμάτων τα οποία βρίσκονται στο υπέδαφος.

Πρέπει επίσης να ξεκαθαριστεί ότι με βάση τη σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας του 1982 και την σχετική νομολογία του Διεθνούς Δικαστηρίου Χάγης, η Ελλάδα ακόμα και αν η Τουρκία προβάλλει αντιρρήσεις, μπορεί να υιοθετήσει προσωρινά, τη μέση γραμμή (στην οριοθέτηση υφαλοκρηπίδας) και να προχωρήσει στην εκμετάλλευση των ορυκτών πόρων.

Στην περίπτωση δε που τα δύο κράτη κατέληγαν μελλοντικά σε μια διαφορετική χάραξη, η Ελλάδα θα μπορούσε να αποζημιώσει την Τουρκία, εφόσον η εκμετάλλευση αφορούσε περιοχές επί των οποίων τελικά θα είχε δικαιώματα ,η Τουρκία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι περιοχές για τις οποίες έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον, αφορούν είτε θαλάσσιες περιοχές αιγιαλίτιδας ζώνης όπου κάθε κράτος ασκεί πλήρη κυριαρχία, είτε περιοχές υφαλοκρηπίδας πλησίον της εξωτερικής γραμμής της αιγιαλίτιδας ζώνης.

Στα Νότια και Ανατολικά της Κρήτης, όπου πρόκειται να γίνουν οι έρευνες και οι εξορύξεις,  οι περιοχές βρίσκονται στο βυθό αιγιαλίτιδας ζώνης και υφαλοκρηπίδας πλησίον της εξωτερικής γραμμής, όπως προαναφέραμε.

Είναι κατά συνέπεια λάθος να αφήνει  η ελληνική κυβέρνηση να αιωρείται, η άποψη που την εξέφρασε ακόμα και αμερικανός υφυπουργός, κατά την προ τριμήνου επίσκεψή του στην Ελλάδα, ότι η υιοθέτηση ΑΟΖ απαιτεί τη σύμφωνη γνώμη του γειτονικού κράτους.

* Ο Θανάσης Λουκόπουλος είναι πολιτικός συντάκτης , μέλος της ΕΣΗΕΑ, με καταγωγή από την Δωρίδα

Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2012

Ξεκινά τον Απρίλιο η Ολυμπία οδός Μεγάλη διευκόλυνση για τους Δωριείς

Τον Απρίλιο του 2013 αναμένεται η επανεκκίνηση των έργων στους μεγάλους αυτοκινητοδρόμους της χώρας και μεταξύ αυτών της Ολυμπίας Οδού ανακοίνωσε ο Υπουργός Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης αφού ολοκληρώθηκε με επιτυχία η διαπραγμάτευση του υπουργείου με τις κατασκευάστριες κοινοπραξίες και ξεκινά αμέσως το δεύτερο μέρος της διαπραγμάτευσης με τις δανείστριες τράπεζες και την Κομισιόν.

«Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε θετικά» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηδάκης. Το δεύτερο μέρος της διαπραγμάτευσης υπολογίζεται ότι θα ολοκληρωθεί στα τέλη του Φεβρουαρίου και μέσα στον Απρίλιο θα ξαναρχίσουν οι εργασίες.

Για την Ολυμπία Οδό θα προχωρήσει σε αυτή τη φάση το τμήμα Κορίνθου - Πατρών που χρησιμοποιείται πολύ συχνά από τη μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών της Δωρίδας.

Όπως έγινε γνωστό, δεν θα γίνουν νέες συμβάσεις, αλλά για οικονομικούς λόγους, και επειδή προέκυψαν προβλήματα, τεχνικής φύσεως, αποφασίστηκε η Ολυμπία Οδός να φθάσει άμεσα μέχρι την Πάτρα, ενώ το υπόλοιπο περίπου 20% του έργου, μέχρι την Τσακώνα, θα μετατεθεί για δύο-τρία χρόνια μετά. Το ίδιο θα συμβεί και με τον Ε 65, με το τμήμα Τρικάλων - Γρεβενών. Η ολοκλήρωσή του θα μετατεθεί για δύο - τρία χρόνια μετά.

Ωστόσο, όπως διαβεβαίωσε ο υπουργός, όλα τα τμήματα θα ολοκληρωθούν και δεν αλλάζει ο αρχικός σχεδιασμός του έργου. Επίσης, διευκρινίστηκε πως δεν αλλάζει η πολιτική των διοδίων όπως έχει συμφωνηθεί.

Σε συνέντευξη τύπου ο Υπουργός Ανάπτυξης και Υποδομών κος Κωστής Χατζηδάκης ανακοίνωσε την συμφωνία με τις εταιρείες παραχώρησης για την επανεκκίνηση των έργων στους 4 αυτοκινητόδρομους δημιουργώντας ανάμεικτα συναισθήματα καθώς οι δρόμοι θα ξεκινήσουν και πάλι μερικώς «κουρεμένοι» καθώς θα κατασκευαστεί το 80% του συνολικού μήκους και των 4 οδικών αξόνων.

H υλοποίηση του υπόλοιπου 20%, που έχει "κολλήσει" λόγω προσφυγών στο ΣτΕ ή δεν έχει ακόμη ξεκινήσει να υλοποιείται, θα μετατεθεί έως και τρία χρόνια.

Ανάμεσα στα τμήματα που "κουρεύονται" είναι και το Πάτρα - Πύργος - Τσακώνα.

Όπως είπε ο Κ. Χατζηδάκης έχει ήδη αρχίσει το β΄ ημίχρονο δηλαδή οι διαπραγματεύσεις με τις 43 ελληνικές και ξένες τράπεζες που συμμετέχουν στη χρηματοδότηση των έργων. Σε κάποιους από τους οδικούς άξονες μένουν "γκρίζα" σημεία, ενώ μέλη των κοινοπραξιών κατασκευής αντιδρούν στις περικοπές του φυσικού αντικειμένου.

Οι οδικοί άξονες που επανεκκινούνται είναι οι:

- Ολυμπία Οδός: (οδικός άξονας Ελευσίνα-Κόρινθος-Πάτρα-Πύργος-Τσακώνα)

- Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου (οδικός άξονας Ράχες Φθιώτιδας-Κλειδί Ημαθίας)

- Κεντρική Οδός Ε65 (οδικός άξονας Λαμία-Καρδίτσα-Τρίκαλα-Εγνατία και τμήμα ΠΑΘΕ Σκάρφεια –Ράχες)

- Ιόνια Οδός (οδικός άξονας Αντίρριο-Ιωάννινα και τμήμα ΠΑΘΕ Μεταμόρφωση Αττικής-Σκάρφεια Φθιώτιδας)

Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2012

¨Χτύπησαν¨ οκτώ σπίτια στη Σεργούλα αλλά δεν κατάφεραν να τα ξαφρίσουν !


Τυχεροί μάλλον ήταν οι ιδιοκτήτες σπιτιών στη Παραλία Σεργούλας και τη Γλύφα γιατί  μάλλον τους την έπεσαν ερασιτεχνικά ... κλεφτρόνια και δεν κατάφεραν να παραβιάσουν και να κλέψουν κανένα σπίτι.

Όπως έγινε γνωστό από τις αστυνομικές αρχές σε κανένα σπίτι  οι κλέφτες  δεν κατάφεραν να μπουν μέσα και έφυγαν άπρακτοι.

Οι άγνωστοι κακοποιοί... χτύπησαν πρώτα έξι σπίτια που χρησιμοποιούνται ως εξοχικά στη Σεργούλα, γνωρίζοντας προφανώς ότι οι ιδιοκτήτες δεν βρίσκονταν εκεί. Αυτό βάζει σε υποψία τους αστυνομικούς ότι τα κλεφτρόνια πρέπει να είναι της περιοχής και να γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα.

Τελικά , δεν κατάφεραν να παραβιάσουν τις πόρτες ή τα παράθυρα και το μόνο που μπόρεσαν ήταν να ανοίξουν το γκαράζ ενός σπιτιού και να κλέψουν ένα αυτοκίνητο μάρκας Volkswagen με το οποίο κινήθηκαν στην ευρύτερη περιοχή.

Μετά από κάποιες ώρες το αυτοκίνητο βρέθηκε εγκαταλελειμμένο, χθες το πρωί σε έναν χωματόδρομο  κοντά  στο  Καστράκι και η Σήμανση πήρε δακτυλικά αποτυπώματα .

Όπως αποδείχθηκε λίγο αργότερα, οι ίδιοι προφανώς κακοποιοί είχαν προσπαθήσει να διαρρήξουν και άλλα δυο σπίτια στην  Γλύφα, αλλά ούτε εκεί τα κατάφεραν και έφυγαν με άδεια χέρια.

Οι αστυνομικοί του τμήματος Ευπαλίου ερευνούν για την εξιχνίαση των αποτυχημένων διαρρήξεων.
Τα κρούσματα αυτά δεν είναι τα πρώτα , αφού τους τελευταίους μήνες  πάρα πολλά σπίτια διαφόρων χωριών της παραλιακής ζώνης έχουν δεχθεί επιθέσεις κλεφτών .

Ειδικότερα είχαμε 6 κρούσματα στο Μοναστηράκι, 9 σε Μαραθιά-Σκάλωμα , 4 στο Δροσάτο , 5 στα χωριά του Μόρνου και άλλες μεμονομένες περιπτώσεις.

Όπως λένε έμπειροι αστυνομικοί , τα χωριά αυτά της παραλιακής Δωρίδας είναι περισσότερο εκτεθιμένα , γιατί οι υποψήφιοι κλέφτες σε λίγα λεπτά της ώρας μπορούν να διαφύγουν και να εξαφανιστιούν προς τα αστικά κέντρα της Ναυπάκτου και της Πάτρας και γι αυτό χρειάζεται ακόμα μεγαλύτερη αστυνόμευση της περιοχής.

Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2012

Αποχώρησε από το κόμμα του Π.Καμμένου ο πρώην βουλευτής Δημήτρης Σταμάτης

Την παραίτησή του από γραμματέας Διεθνών Σχέσεων των Ανεξάρτητων Ελλήνων και την αποχώρησή του από το κόμμα ανακοίνωσε και ο πρώην βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, Δημήτρης Σταμάτης .

Στο κείμενό της επιστολής παραίτησης του προς τον Πρόεδρο του κόμματος Παναγιώτη Καμμένο, ο Δ. Σταμάτης επικαλείται λόγους προσωπικής και πολιτικής αξιοπρέπειας έπειτα από τα όσα έχουν συμβεί τις τελευταίες ημέρες στο κόμμα, ενώ επαναλαμβάνει τη σταθερή του θέση κατά του μνημονίου.

Προσθέτει, ακόμη, ότι αποσύρεται από την πολιτική ζωή και ότι θα συνεχίσει τον αγώνα του «ως Έλληνας πολίτης»

Ολόκληρο το κείμενο της παραίτησης Σταμάτη:
« Κύριε πρόεδρε,

Για λόγους προσωπικής και πολιτικής αξιοπρέπειας, μετά τα τελευταία γεγονότα, είμαι υποχρεωμένος να σας υποβάλλω και γραπτά την παραίτηση μου, αφού την υπέβαλα το πρώτον προφορικά μετά την κοινή συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Δράττομαι της ευκαιρίας να επαναλάβω στον κάθε Έλληνα πολίτη τη σταθερή μου θέση κατά του μνημονίου όπως και των αρχών της μεγάλης Κεντροδεξιάς και της ιδεολογίας του κοινωνικού φιλελευθερισμού.

Θα συνεχίσω τον αγώνα μου ως Έλληνας πολίτης στις αρχές της ιδρυτικής διακήρυξης της Ενωμένης Ευρώπης και της Ευρώπης των λαών. Θα συνεχίσω τον αγώνα υπέρ της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης, του κοινού νομίσματος και της ευημερίας των λαών.

Θα συνεχίσω τον αγώνα μου κατά των πολιτικών της αλαζονείας και της περιστασιακής μεταμόρφωσης των πολιτικών όπως κάθε φορά τους εξυπηρετεί.

Ευχαριστώ και τιμώ ιδιαίτερα τους Αιτωλοακαρνάνες για την τιμή που αυτοί για τόσα χρόνια μου δώσανε ».Υπενθυμίζεται ότι μέσα στο τελευταίο 24ωρο έχουν υποβάλει τις παραιτήσεις τους από το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων , το στέλεχος και πρώην βουλευτής Γιάννης Μανώλης και ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Χρήστος Ζώης.

Ο Παν. Κουτσοπίνης από Κλήμα Ευπαλίου νέος Διοικητής του Νοσοκομείου Λαμίας

Νέος διοικητής στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας ορίστηκε ο ιατρός Παναγιώτης Κουτσοπίνης

Υπήρξε απόλυτη συμφωνία στην επιτροπή αξιολόγησης, σχετικά με τα προσόντα και την καταλληλότητα του προσώπου, που ήταν η πρόταση της ΔΗΜΑΡ και του Φώτη Κουβέλη.

Πρόκειται για ένα επιστήμονα με μεγάλη εμπειρία στο χώρο της υγείας, ο οποίος για πολλά χρόνια ήταν στην Σουηδία, είναι μέλος της Εταιρείας Αρχιάτρων Σουηδίας. Στην Ελλάδα επέστρεψε το 1996 και είναι γνωστή η επιστημονική του κατάρτιση και οι πολύπλευρες προσπάθειές του για το δημόσιο συμφέρον και το κοινό καλό.

Έχει καταγωγή από το Κλήμα Ευπαλίου. Είναι παντρεμένος με την Ελένη Λεκάκη και πατέρας δύο παιδιών, του Αναστάσιου φοιτητή της Ιατρικής και της μαθήτριας Θεοδώρας.

Τελείωσε την μέση εκπαίδευση στη Βαρβάκειο Σχολή , έκανε σπουδές Βασικής Νομικής & Οικονομίας στη Νομική Σχολή Πανεπιστημίου Lund Σουηδίας και ιατρικής στην Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Uppsala Σουηδίας & Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Lund Σουηδίας.

Με μεταπτυχιακές σπουδές έγινε Εξουσιοδοτημένος Ιατρός από το Εθνικό Συμβούλιο Υγείας & Πρόνοιας Σουηδίας και εργάστηκε σε χειρουργικές, ορθοπεδικές, παθολογικές, ψυχιατρικές και ογκολογικές κλινικές στην νότια Σουηδία.

Είναι κάτοχος του διπλώματος Εξειδικευμένου Ιατρού Χειρουργικής Γυναικολογίας & Μαιευτικής από το Εθνικό Συμβούλιο Υγείας & Πρόνοιας Σουηδίας. Εργάστηκε μεταξύ άλλων και στην Πανεπιστημιακή Γυναικολογική Κλινική της Lund Σουηδίας.

Είναι μέλος της Εταιρείας Αρχιάτρων Σουηδίας.

Επέστρεψε στην Ελλάδα το 1996 και μέχρι σήμερα λειτουργεί ιδιωτικό γυναικολογικό ιατρείο, με ολιστική και ψυχοκοινωνική προσέγγιση σε σκανδιναβικά πρότυπα.

Είναι συνεργαζόμενος ιατρός του ΙΑΣΩ, και Mediterraneo Hospital.

Διετέλεσε Πραγματογνώμων Αρχίατρος Γυναικολογίας της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Εισηγητής σε σεμινάρια και διαλέξεις με θέμα την υγεία και τις ανθρώπινες σχέσεις.

Γεννημένος σε οικογένεια με αριστερές καταβολές από παιδική ηλικία γαλουχήθηκε με τις αξίες της πολιτικής δημοκρατίας, της κοινωνικής ελευθερίας, της ισότητας, και της δικαιοσύνης και την ηθική υποχρέωση της κοινωνικής προσφοράς.

Με κοινωνικές ανησυχίες και ενδιαφέρον για τα κοινά δραστηριοποιήθηκε ως μέλος ΔΣ και πρόεδρος φοιτητικών συλλόγων.

Συμμετείχε στη «Κίνηση Σουηδών Ιατρών κατά των πυρηνικών όπλων».

Συνιδρυτής, Γενικός  Γραμματέας και ακολούθως πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Επιστημόνων Σουηδίας.

Μέλος του Ιδρύματος Πολιτισμού και Εκπαίδευσης « Ανδρέας Λεντάκης».

Ειδικός συνεργάτης-σύμβουλος του Ανδρέα Λεντάκη, με τις εμπειρίες του από το σουηδικό μοντέλο πρότεινε και συμμετείχε στον σχεδιασμό για το πρώτο ΚΑΠΗ και το πρώτο Ελεύθερο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο στην Ελλάδα, που έγινε στο Δήμο Υμηττού επί Δημαρχίας Λεντάκη.

Επεξεργάστηκε και δημοσίευσε: «Μια πρόταση για τον εκ βάθρων ανασχεδιασμό και τη ριζική ανασυγκρότηση-αναδιοργάνωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ)» (Φεβρουάριος 2011) ως προσυνεδριακή προγραμματική θέση της ΔΗΜΑΡ.

Πρότεινε και επεξεργάστηκε το «Πρόγραμμα μορφών δράσης κοινωνικής αλληλεγγύης και προστασίας για την Β΄Αθήνας» με μέλημα την επιβίωση, την σωματική και ψυχική υγεία, την μόρφωση και την παιδεία, στους δύσκολους καιρούς που βιώνει η χώρα.

Συμμετείχε στο ΠΑΜ, στο αντιδικτατορικό φοιτητικό κίνημα και διετέλεσε μέλος της Δ.Ε. της μεταδικτατορικής ΕΔΑ.

Ενεργός πολίτης και εραστής της πολιτικής συμμετείχε στην Πρωτοβουλία για την Ανασυγκρότηση της Ανανεωτικής Αριστεράς και είναι από τους συνιδρυτές της Δημοκρατικής Αριστεράς (ΔΗΜ.ΑΡ.) και μέλος της 1ης Πανελλήνιας Πολιτικής Επιτροπής.

Συμμετέχει στον δημόσιο διάλογο για το κοινωνικό γίγνεσθαι, την πολιτική, την υγεία & κοινωνική πρόνοια με αρθρογραφία σε εφημερίδες, περιοδικά, ηλεκτρονικό τύπο και την προσωπική του ιστοσελίδα:(
http://panayotiskoutsopinis.blogspot.gr/)

Είναι θιασώτης μιας σύγχρονης εξελικτικής ευρωπαϊκής αριστερής κοινωνικής ιδεολογίας και της ελεύθερης αδογμάτιστης σκέψης.

Ο Παναγιώτης Κουτσοπίνης αναλαμβάνει καθήκοντα σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για το νοσοκομείο της Λαμίας, με πολλές ελλείψεις και σημαντικά προβλήματα.

Το όραμα του Δήμου για τα Βαρδούσια θα συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο


Το όραμα του Δήμου Δωρίδας για την αξιοποίηση του ορεινού όγκου των Βαρδουσίων,  θα συζητηθεί με εισήγηση του Δημοτικού Συμβούλου και επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Χρήστου Τριανταφύλλου, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου στις 5:00 το απόγευμα στο Λιδωρίκι .

Επίσης θα συζητηθεί το πρόγραμμα τουριστικής προβολής του Δήμου για την περίοδο 2012-2013 με εισήγηση του Αντιδημάρχου Κώστα Αντωνόπουλου.

Στο μεταξύ μέχρι τώρα είχαμε τα δικά μας γελάδια και βοοειδή αδέσποτα να κυκλοφορούν στην ορεινή Δωρίδα , τώρα έχουμε και …¨επισκέψεις ¨από γειτονικούς Δήμους .

Το θέμα αρχίζει να γίνεται σοβαρό και  ο Δημοτικός Σύμβουλος Θανάσης Κοκμοτός θα φέρει εισήγηση στο συμβούλιο για την αντιμετώπισή του,  μαζί βέβαια και για τα αδέσποτα δικά μας γελάδια που συνεχίζουν να … απειλούν χωριά !

Όλα τα θέματα του προσεχούς Δημοτικού Συμβουλίου που περιέχονται στην ατζέντα που ανακοίνωσε ο πρόεδρός του Πάνος Ζέτος, με τους αντίστοιχους εισηγητές , είναι τα εξής :
 1. Υποβολή προτάσεων από την Π.Ε. Φωκίδας στο πρόγραμμα LEADER για έργα που αφορούν το Δήμο μας. (Εισηγήτρια: Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Αυτοτελούς Τμήματος Προγραμματισμού, Οργάνωσης και Πληροφορικής Λύτρα Χρυσάνθη)
 2. Έγκριση 1ου Α.Π.Ε. του έργου «Δίκτυο ύδρευσης Δημοτικών Διαμερισμάτων Δήμου Τολοφώνας» με A.M. 17/2009 και Κωδικό Πράξης ΟΠΣ ΄΄305632΄΄. (Εισηγήτρια: Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Αυτοτελούς Τμήματος Προγραμματισμού, Οργάνωσης και Πληροφορικής Λύτρα Χρυσάνθη)
 3. Όραμα Δήμου για τον ορεινό όγκο των Βαρδουσίων. (Εισηγητής: Δημοτικός Σύμβουλος Τριανταφύλλου Χρήστος)
 4. Έκφραση γνώμης για την εγκατάσταση Αιολικού Σταθμού ισχύος 18,4 MW στη θέση «Τρεις Βρύσες – Κάτω Λακκώματα – Δημούλη – Μαραθάκια» και εγκατάσταση Αιολικού Σταθμού ισχύος 16,1 MW στη θέση «Μικρόβουνο», του Δήμου Δωρίδος, στην Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας, τροποποίηση χωροθέτησης Υ/Σ ανύψωσης 150 kV. (Εισηγητής: Δημοτικός Σύμβουλος Γκόλφης Γεώργιος)
 5. Αίτηση της κτηνοτρόφου Καραδήμα Αναστασίας. (Εισηγητής: Δημοτικός Σύμβουλος Κοκμοτός Αθανάσιος)
 6. Ανεπιτήρητα βοοειδή – είσοδος στον οικισμό Φιλοθέης και περιφορά αυτών σε κοινόχρηστους χώρους. (Εισηγητής: Δημοτικός Σύμβουλος Κοκμοτός Αθανάσιος)
 7. Ανεπιτήρητα βοοειδή – είσοδος και βόσκηση σε δημοτική περιφέρεια Δήμου Δωρίδος από περιφέρεια όμορου Δήμου. (Εισηγητής: Δημοτικός Σύμβουλος Κοκμοτός Αθανάσιος)
 8. Έγκριση μετακίνησης αιρετών του Δήμου μας στην Αθήνα, για συμμετοχή τους στην Πανελλαδική συγκέντρωση των αιρετών. (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Αντωνόπουλος Κων/νος)
 9. Κατάρτιση ετησίων προγραμμάτων τουριστικής προβολής του Δήμου Δωρίδος 2012-2013. (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Αντωνόπουλος Κων/νος)
 10. Παραλαβή της μελέτης με τίτλο «Μελέτη Τοπογραφική αποχέτευσης όμβριων υδάτων οικισμού Χιλιαδούς Μανάγουλης» του Δήμου Δωρίδος. (Εισηγητής: Δημοτικός Σύμβουλος Καλλιαμπέτσος Παναγιώτης)
 11. Αίτηση Μπαλατσούρα Αθανασίου του Αποστόλου για διαγραφή χρεών & προσαυξήσεων (τέλη ύδρευσης & άρδευσης περιόδου ετών 2008 – 2011 Τ.Κ. Κονιάκου). (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Τσιλίκης Χρήστος)
 12. Αίτηση Καραντζάλου Γεωργίου του Δημητρίου για διαγραφή χρεών & προσαυξήσεων (τέλη αποχέτευσης περιόδου έτους 2010 Τ.Κ. Λιδωρικίου). (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Τσιλίκης Χρήστος)
 13. Αίτηση Αλεξοπούλου Ελένης του Δημητρίου για διαγραφή χρεών & προσαυξήσεων (τέλη ύδρευσης ετών 2008 – 2012 Τ.Κ. Δωρικού). (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Τσιλίκης Χρήστος)
 14. Αίτηση Μπαρτσώτα Αικατερίνης του Γεωργίου για διαγραφή χρεών & προσαυξήσεων (τέλη ύδρευσης έτους 2012 Τ.Κ. Κονιάκου). (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Τσιλίκης Χρήστος)
 15. Αίτηση Μπρούμα Χαραλάμπους του Μιλτιάδη για διαγραφή χρεών & προσαυξήσεων (τέλη αποχέτευσης έτους 2010 Τ.Κ. Λιδωρικίου). (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Τσιλίκης Χρήστος)
 16. Αίτηση Χαρδαλούπα Δημητρίου του Σταύρου για διαγραφή χρεών (τέλη ύδρευσης β΄ εξαμήνου 2011 Τ.Κ. Αμυγδαλιάς). (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Τσιλίκης Χρήστος)
 17. Αίτηση Λύτρα Σπύρου του Σπύρου για διαγραφή χρεών & προσαυξήσεων (τέλη ύδρευσης έτους 2010 Τ.Κ. Μαλανδρίνου). (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Τσιλίκης Χρήστος)
 18. Αίτηση Στάικου Γεωργίου του Ευθυμίου για διαγραφή χρεών από τέλη ύδρευσης έτους 2010 Τ.Κ. Μαλαμάτων. (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Ευσταθίου Ανδρέας)
 19. Αίτηση Σταυροπούλου Αθανασίου του Αναστασίου για διαγραφή χρεών από τέλη ύδρευσης ετών 2007 – 2010 Τ.Κ. Μαλαμάτων. (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Ευσταθίου Ανδρέας)
 20. Αίτηση Ραγκαβά Ιωάννη του Δημητρίου για διαγραφή χρεών από τέλη ύδρευσης β΄ εξαμήνου 2006 Τ.Κ. Τρικόρφου. (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Ευσταθίου Ανδρέας)
 21. Αίτηση Αλεξανδρή Αρετής του Ιωάννη για διαγραφή χρεών από τέλη Νεκροταφείου έτους 2012 Τ.Κ. Δροσάτου. (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Ευσταθίου Ανδρέας)
 22. Αίτηση Σταυροπούλου Παναγιώτη του Λάμπρου για διαγραφή χρεών από τέλη ύδρευσης β΄ εξαμήνου 2009 Τ.Κ. Μαραθιά και επανυπολογισμός κατανάλωσης. (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Ευσταθίου Ανδρέας)
 23. Αίτηση Παπασούλη Πηνελόπης του Κων/νου για διαγραφή χρεών από τέλη ύδρευσης ετών 2007-2011 Τ.Κ. Μανάγουλης. (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Ευσταθίου Ανδρέας)
 24. Αίτηση Ζωιτάκη Αλεξάνδρας του Αντωνίου για διαγραφή χρεών από τέλη επί των ακαθαρίστων εσόδων καταστημάτων ετών 2006-2010 T.K. Μανάγουλης. (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Ευσταθίου Ανδρέας)
 25. Οριστική παραλαβή δημοτικού ακινήτου (διαμερίσματος) στο Πευκάκι Δροσάτου. (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Ράπτης Ιωάννης)
 26. Δωρεάν παραχώρηση προς χρήση δημοτικού ακινήτου (διαμερίσματος) στο Πευκάκι Δροσάτου. (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Ράπτης Ιωάννης)
 

Φερχόφσταντ και Κον Μπεντίτ

Του  Γιάννη  Κοτόφωλου *

Η Ευρώπη της μονόπλευρης οικονομίας και των τεχνοκρατών κλείνει τον κύκλο της. Τα μεγάλα κοινωνικά θέματα, η παρατεταμένη κρίση και οι παγκόσμιες προκλήσεις για την Ευρώπη, απαιτούν λύσεις βαθειά πολιτικές, με γνώμονα την πολιτική ένωση.

 Σε ένα κατάμεστο αμφιθέατρο, από δύο χιλιάδες φοιτητές, προχθές στις Βρυξέλλες, ο φιλελεύθερος Γκι Φερχόφσταντ και ο περίφημος πράσινος Ντανιέλ Κον Μπεντίτ, εξήγησαν πως η πολιτική πρέπει να βρεθεί πάλι στην πρωτοπορία των αποφάσεων και πως η Ευρώπη θα πρέπει να αναδειχθεί σε μία ομοσπονδία, με δημοκρατικές διαδικασίες και κοινωνική συναίνεση, για να έχει μέλλον και να αποκτήσει δύναμη.

Τα συμπεράσματα που αποκόμισε από τους δύο φεντεραλιστές πολιτικούς το ακροατήριο (ένα ενθουσιασμένο στο τέλος κοινό με το όραμα της ενωμένης Ευρώπης), ήταν πολύ συγκεκριμένα :

Πρώτον: Η κρίση στην Ευρώπη αναπτύχθηκε γιατί την βρήκε με κοινό νόμισμα, αλλά κατά τα λοιπά κατακερματισμένη οικονομικά και πολιτικά. Διασπασμένη η Ευρώπη θα διαιωνίζει την κρίση και θα υπονομεύει την ευημερία, την συνοχή και το μέλλον των λαών της.

Δεύτερον: Κατακερματισμένη η Ευρώπη θα ανατρέφει τον σημερινό δύσμορφο ηγεμονισμό και θα καλλιεργεί από την άλλη εθνικισμούς, λαϊκισμούς, μίση και συγκρούσεις. Τα φτωχά μέλη θα γίνονται φτωχότερα, οι πιο αδύναμες οικονομίες του νότου θα γονατίσουν.

Τρίτον: Ενωμένη θεσμικά και πολιτικά, η Ευρώπη είναι ικανή, μόνο έτσι, να αντιπαρατεθεί με τις ανελέητες αγορές (που λειτουργούν εις βάρος των λαών της με άξονα την κερδοσκοπία) και να επιβάλει επιτέλους το κύρος της πολιτικής μιας παγκόσμιας δύναμης, τετρακοσίων και πλέον εκατομμυρίων με ανεπτυγμένο πολιτισμό. Να επιβάλει η Ευρώπη τους όρους της στο λεγόμενο σκιώδες χρηματοπιστωτικό σύστημα (hedge funds κ.λ.π), που θέλουν να διαλύσουν το ευρώ και τους παραδοσιακούς παραγωγικούς μηχανισμούς των οικονομιών.

Τέταρτον: Δίχως ενιαία πολιτική στρατηγική, χωρίς ενιαία δομή λήψης αποφάσεων και διαχείρισης κρίσεων, η Γηραιά Ήπειρος δεν μπορεί να δημιουργήσει εν μέσω της παγκοσμιοποίησης τις προϋποθέσεις για την πολυπόθητη οικονομική ανάπτυξη. Το ενιαίο και ισχυρό πολιτικό κέντρο αποφάσεων, είναι κατ αρχάς το πλεονέκτημα των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κίνας.

Πέμπτον: Κατακερματισμένη η Ευρώπη και βυθισμένη στην κρίση, είναι αδύνατον να προστατέψει το κοινωνικό κράτος (αυτό που είναι η καρδιά της μεταπολεμικής Ευρώπης) και να προωθήσει τις αναγκαίες για την ανταγωνιστικότητα μεταρρυθμίσεις, σε όλη την κοινή αγορά, η οποία μόνο ως κοινή και ενιαία μεγιστοποιεί την οικονομική ωφέλεια.

Έκτον: Μόνο με την διαδικασία της πολιτικής ένωσης, μπορεί (και πρέπει) να σταματήσει η Ευρώπη να είναι υπόθεση μίας πολιτικής και οικονομικής ελίτ. Χρειάζεται οπωσδήποτε να γίνει υπόθεση ζωτική για τους ίδιους τους λαούς της, τους πολίτες της, να αποκτήσουν συμμετοχή στις αποφάσεις της, να διαμορφωθούν πανευρωπαϊκά προγράμματα πολιτικής, για το δημογραφικό, το συνταξιοδοτικό και τη μετανάστευση μέχρι την ενέργεια και την εξωτερική πολιτική στην Ασία. Χρειάζεται οπωσδήποτε να χαράζουν τις τύχες της Ευρώπης ηγέτες, που θα είναι εκλεγμένοι από τους ψηφοφόρους σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Επιβάλλεται να αποκατασταθεί η Δημοκρατία που έχει βάναυσα υποβαθμιστεί, για να κινητοποιηθεί και η νέα γενιά.

* Ο Γιάννης Κοτόφωλος είναι δημοσιογράφος στη ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ , με καταγωγή από την Δωρίδα

Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2012

Ο Παπα-ροκάς άφησε το μοναστήρι και … τραγουδάει πλέον σε μουσικές σκηνές !

Μέχρι τώρα έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε καλλιτέχνες να παρατούν την κοσμική ζωή και να κλείνονται σε μοναστήρια.

Το αντίθετο , δηλαδή καλόγεροι και μοναχοί ν΄ αφήνουν τα μοναστήρια και να γίνονται καλλιτέχνες δεν το είχαμε συναντήσει.

Οι πάντα πρωτοπόροι Παπα-ροκάδες από το Μοναστήρι τους στο Τρίκορφο Δωρίδος κατέρρευσαν και αυτό το … ταμπού !

Πολλοί θα θυμόμαστε τον πάτερ Παντελεήμονα που είχε δημιουργήσει μαζί με άλλους μοναχούς το συγκρότημα των παπα-ροκάδων .
 
Τελικά άφησε τα Θεία και τη μοναχική ζωή και ακολούθησε τη μουσική, που ήταν το μεγάλο του πάθος.
 
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του showtime-cy ο Γιάννης Παπανικολάου, όπως είναι το όνομά του πάτερ Παντελεήμονα , τραγουδάει σε μουσικές σκηνές.

Με look γνήσιου ροκά, με μακριά μαλλιά και μπλουζάκια με στάμπες δεν θυμίζει με τίποτα τον ήσυχο Πατέρα Παντελεήμονα.
 
Στη φωτογραφία ο Πάτερ-Παντελεήμονας με τον Ηγούμενο του Μοναστηριού Πάτερ Νεκτάριο Μουλατσιώτη.

Κυριακή, 9 Δεκεμβρίου 2012

Το Γαλαξίδι σκαρφάλωσε στη Β΄ Θέση Ανεβλήθη ο αγώνας Χρισσού-Γλυφάδας


Του Τάσου Τσόλκα *

Με φυσιολογικά αποτελέσματα στους αγώνες της 10ης αγωνιστικής συνεχίστηκε αυτό το Σαββατοκύριακο το πρωτάθλημα Α΄ Κατηγορίας Φωκίδας .
Ο αγώνας Κρισσαίου Χρισσού  -  Ένωση Γλυφάδας δεν έγινε επειδή δεν προσήλθαν οι διαιτητές , λόγω κακής συνεννόησης  με  τους διοργανωτές. Το παιχνίδι θα ορισθεί να γίνει μέσα στο επόμενο 15νθήμερο.

Η Τολοφώνα Ερατεινή δεν κατάφερε να κερδίσει τον Αμφισσαϊκό στο γήπεδό της παραχωρώντας λευκή ισοπαλία  0  -  0.
Τέλος ο Δωρικός Μαλαμάτων κατάφερε να πάρει τον δεύτερο βαθμό του στο πρωτάθλημα με την ισοπαλία 2  -  2 που έφερε με τον Αετό Λιδωρικίου.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα,

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΒΟΥΝΙΧΩΡΑΣ  -  ΟΙΑΝΘΗ ΓΑΛΑΞΙΔΙΟΥ    1  -  3
ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΥΠΑΛΙΟΥ  -  ΗΣΑΪΑΣ ΔΕΣΦΙΝΑΣ                      1  -  0

ΤΟΛΟΦΩΝΑ ΕΡΑΤΕΙΝΗ  -  ΑΜΦΙΣΣΑΪΚΟΣ                           0  -  0
ΚΡΙΣΣΑΙΟΣ ΧΡΙΣΣΟΥ  -  ΕΝΩΣΗ ΓΛΥΦΑΔΑΣ                    ανεβλήθη

ΔΩΡΙΚΟΣ ΜΑΛΑΜΑΤΩΝ  - ΑΕΤΟΣ ΛΙΔΩΡΙΚΙΟΥ                 2  -  2

Ρεπό είχε  ο ΑΣΤΕΡΑΣ ΙΤΕΑΣ

 ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ  Α΄ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ  μετά την 10η Αγωνιστική

 

                                                                                          ΓΚΟΛ              ΒΑΘΜΟΙ

1. ΑΣΤΕΡΑΣ ΙΤΕΑΣ *                             35 - 4         22
2. ΟΙΑΝΘΗ ΓΑΛΑΞΙΔΙΟΥ *                 23 - 11       19

3. ΕΝΩΣΗ ΓΛΥΦΑΔΑΣ *                       22 - 8         17
4. ΑΜΦΙΣΣΑΪΚΟΣ                                 18 -12        17

5. ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΥΠΑΛΙΟΥ *                 18 - 14       15  
6. ΚΡΙΣΣΑΙΟΣ ΧΡΙΣΣΟΥ                        16 - 11        12

7. ΑΕΤΟΣ ΛΙΔΩΡΙΚΙΟΥ  *                     12 - 15       13
8. ΤΟΛΟΦΩΝΑ ΕΡΑΤΕΙΝΗΣ *             10 - 23       11

9. ΗΣΑΪΑΣ ΔΕΣΦΙΝΑΣ *                       14  - 19        9
10.ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΒΟΥΝΙΧΩΡΑΣ *        7 - 31        3
11.ΔΩΡΙΚΟΣ ΜΑΛΑΜΑΤΩΝ *               4 - 28        2

*    Με αστερίσκο οι ομάδες που έκαναν το ρεπό τους
**   Η Ένωση Γλυφάδας έχει ξεκινήσει με -2 βαθμούς
*** Δεν υπολογίζεται το παιχνίδι Ησαΐα Δεσφίνας - Ένωση Γλυφάδας

Την  επόμενη 11η αγωνιστική έχουμε τα ντέρμπυ Ένωσης Γλυφάδας με τον Αστέρα Ιτέας και του Αετού Λιδωρικίου με τον Απόλλωνα Ευπαλίου. Αναλυτικά  οι αγώνες :

ΗΣΑΪΑΣ ΔΕΣΦΙΝΑΣ  -  ΤΟΛΟΦΩΝΑ ΕΡΑΤΕΙΝΗ
ΕΝΩΣΗ ΓΛΥΦΑΔΑΣ  -  ΑΣΤΕΡΑΣ ΙΤΕΑΣ

ΑΕΤΟΣ ΛΙΔΩΡΙΚΙΟΥ  -  ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΥΠΑΛΙΟΥ
ΟΙΑΝΘΗ ΓΑΛΑΞΙΔΙΟΥ  -- ΚΡΙΣΣΑΙΟΣ ΧΡΙΣΣΟΥ

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΒΟΥΝΙΧΩΡΑΣ  -  ΔΩΡΙΚΟΣ ΜΑΛΑΜΑΤΩΝ

Ρεπό έχει ο  ΑΜΦΙΣΣΑΪΑΚΟΣ

Η Β΄ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Οι Δωριείς Μανάγουλης συνεχίζουν ακάθεκτοι για την κατάκτηση του πρωταθλήματος κερδίζοντας εκτός έδρας με 0  -  1  και τον Ολυμπιακό Κίρρας.
Η Κουλουβάτα Α.Ε. κατέθεσε έγγραφο στην ΕΠΣ Φωκίδας με το οποίο γνωστοποιεί ότι αποχωρεί από το πρωτάθλημα.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα :

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΙΡΡΑΣ  -   ΔΩΡΙΕΙΣ ΜΑΝΑΓΟΥΛΗΣ                   0  -  1
ΜΥΩΝΙΑ ΑΓΙΑΣ ΕΥΘΥΜΙΑΣ  -  ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΜΦΙΣΣΑΣ           1  -  2

ΗΡΑΚΛΗΑΣ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙΟΥ  -  ΚΟΥΛΟΥΒΑΤΑ Α.Ε.            3  -  0   ά.α.
ΣΑΛΩΝΑ Α. Ο.  – ΔΙΑΓΟΡΑΣ  ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ                              0  -  1

ΕΛΠΙΔΕΣ ΑΜΦΙΣΣΑΣ  -  ΦΩΚΙΔΑ 2000                                        4  -  2

 
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ  Β΄ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ μετά την 7η αγωνιστική

                                                                          ΓΚΟΛ               ΒΑΘΜΟΙ

1.ΔΩΡΙΕΙΣ ΜΑΝΑΓΟΥΛΗΣ                    21 – 2        21
2.ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ                  17 – 1       18

3.ΗΡΑΚΛΗΣ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙΟΥ          14 – 10      13
4.ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΙΡΡΑΣ                      21 – 10       12

5.ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΜΦΙΣΣΑΣ                     12 – 11      10
6.ΦΩΚΙΔΑ 2000                                        25 – 8         9

7.ΜΥΩΝΙΑ ΑΓΙΑΣ ΕΥΘΥΜΙΑΣ               10 – 13       8
8.ΕΛΠΙΔΕΣ ΑΜΦΙΣΣΑΣ                           15 – 20       7

9.ΣΑΛΩΝΑ                                                  7 – 23         3
10.ΚΟΥΛΟΒΑΤΑ                                             _              _

* Η Μυωνία Αγίας Ευθυμίας έχει -2 βαθμούς γιατί στον αγώνα της  προηγούμενης αγωνιστικής με τον Διαγόρα δεν κατέβηκε στο Β΄ ημίχρονο γιατί είχε μείνει με 6 παίχτες λόγω τραυματισμών.
** Η Κουλοβάτα έχει αποχωρήσει από το πρωτάθλημα

Την επόμενη 8η αγωνιστική θα γίνουν οι αγώνες ,

ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ  -  ΗΡΑΚΛΗΣ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙΟΥ
ΔΩΡΙΕΙΣ ΜΑΝΑΓΟΥΛΗΣ  -  ΜΥΩΝΙΑ ΑΓΟΑΣ ΕΥΘΥΜΙΑΣ

ΦΩΚΙΔΑ 2000  -  ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΜΦΙΣΣΑΣ
ΚΟΥΛΟΥΒΑΤΑ Α.Ε.  -  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΙΡΡΑΣ

ΕΛΠΙΔΕΣ ΑΜΦΙΣΣΑΣ  -  ΣΑΛΩΝΑ Α.Ο.

* Ο Τάσος Τσόλκας είναι αθλητικός συντάκτης, μέλος της ΕΣΗΕΑ, με καταγωγή από την Δωρίδα