Ειδησεογραφικό blog για τη ΔΩΡΙΔΑ

* To "DORIDA news" είναι ανεξάρτητο ειδησεογραφικό blog, που στελεχώνεται από επαγγελματίες δημοσιογράφους και επιστήμονες συνεργάτες.Διευθύνεται από το δημοσιογράφο Περικλή Ν. Λουκόπουλο - mail, perilouko@yahoo.gr *

Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2012

Καθορισμός Δημοτικών τελών και φόρων στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης

Επίσης οι επιχορηγήσεις πολιτιστικών συλλόγων και σωματείων, οι αναγκαστικές απαλλοτριώσεις για το έργο λυμάτων στη λίμνη Μόρνου, η σύσταση Λιμενικού Ταμείου κ.ά.

 Με τον καθορισμό της τιμής όλων των δημοτικών τελών για το 2013, τις επιχορηγήσεις σε πολιτιστικούς συλλόγους και σωματεία , τους κανονισμούς ύδρευσης και λειτουργίας λαϊκών αγορών, τις απαλλοτριώσεις για την κατασκευή του έργου αποχέτευσης και λυμάτων στη λίμνη Μόρνου  θα συζητήσει και αποφασίσει  το Δημοτικό Συμβούλιο Δωρίδας στη συνεδρίαση του την ερχόμενη Τετάρτη 28 Νοεμβρίου και ώρα 17:00 μμ στο Λιδωρίκι.

Ειδικότερα στην ατζέντα του Δημοτικού Συμβουλίου που ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Συμβουλίου Παναγιώτης Ζέτος περιλαμβάνονται τα εξής θέματα και οι εισηγητές τους ,

 1.Κανονισμός Ύδρευσης Δήμου Δωρίδος. (Εισηγητής: Δημοτικός¨Σύμβουλος Γκόλφης Γεώργιος)

2.Κανονισμός Λειτουργίας Λαϊκών Αγορών. (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Ράπτης Ιωάννης)

3.Αποδοχή παραχώρησης χρήσης ακινήτου χωρίς αντάλλαγμα στο Λιδωρίκι. (Εισηγητής: Δήμαρχος)

4.Κήρυξη αναγκαστικής απαλλοτρίωσης για την κατασκευή του έργου με τίτλο " Αποχέτευση και επεξεργασία λυμάτων οικισμών περιοχής ταμιευτήρα Μόρνου ". (Εισηγητής: Δήμαρχος)

5.Σύσταση Ν.Π.Δ.Δ. με την επωνυμία  "Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Δωρίδος". (Εισηγητής: Δήμαρχος)

6.Πρόσληψη δικηγόρου στο Δήμο Δωρίδος με έμμισθη εντολή. (Εισηγητής: Δημοτικός Σύμβουλος Καραχάλιος Δημήτριος)

7.Αναμόρφωση Προϋπολογισμού εσόδων και εξόδων του Δήμου οικονομικού έτους 2012, τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος έργων και ψήφιση πιστώσεων. (Εισηγητής: Αναπληρωτής Προϊστάμενος Αυτοτελούς Τμήματος Οικονομικών Υπηρεσιών Χασούρας Ξενοφών)

8.Επιχορηγήσεις σε πολιτιστικούς συλλόγους και σωματεία. (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Τσιλίκης Χρήστος)

9.Έγκριση μετακίνησης αιρετών του Δήμου μας στην Λαμία, για συμμετοχή τους στη Γενική Συνέλευση της Π.Ε.Δ.. (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος  Αντωνόπουλος Κων/νος)

10.Έγκριση μετακίνησης αιρετών του Δήμου μας στην Αθήνα, για συμμετοχή τους στο Έκτακτο Συνέδριο της Κ.Ε.Δ.Ε.. (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος  Α ν τ ω ν ό π ο υ λ ο ς Κων/νος)

11.Καθορισμός τελών ύδρευσης για το οικ. έτος 2013 (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος  Α ν τ ω ν ό π ο υ λ ο ς Κων/νος)

12.Καθορισμός τελών αποχέτευσης για το οικ. έτος 2013. (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος  Αντωνόπουλος Κων/νος)

13.Καθορισμός τελών χρήσης κοινόχρηστων χώρων για το οικ. έτος2013. (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Αντωνόπουλος Κων/νος)

14.Καθορισμός τελών κοιμητηρίων για το οικ. έτος 2013. (Εισηγητής:
Αντιδήμαρχος Αντωνόπουλος Κων/νος)

15.Καθορισμός συντελεστών δημοτικών τελών φωτισμού και καθαριότητας για το οικ. Έτος 2013 (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Αντωνόπουλος Κων/νος)

16.Καθορισμός συντελεστή Τ.Α.Π. για το οικ. έτος 2013. (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος  Αντωνόπουλος Κων/νος)

17.Καθορισμός τελών διαφήμισης για το οικ. έτος 2013. (Εισηγητής:
Αντιδήμαρχος  Αντωνόπουλος Κων/νος)

18.Καθορισμός δικαιώματος βοσκής για το οικ. έτος 2013. (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος  Αντωνόπουλος Κων/νος)

19.Καθορισμός τελών άρδευσης για το οικ. έτος 2013. (Εισηγητής:
Αντιδήμαρχος  Αντωνόπουλος Κων/νος)

20.Επιβολή τέλους παρεπιδημούντων. (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος
Αντωνόπουλος Κων/νος)

21.Επιβολή φόρου ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων. (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος  Αντωνόπουλος Κων/νος)

22.Επιβολή τέλους επί των ακαθαρίστων εσόδων κέντρων διασκέδασης και συναφών καταστημάτων( Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Αντωνόπουλος Κων/νος )

ΠΛΟΥΣΙΑ … ΣΟΔΕΙΑ ΚΑΤΑΣΧΕΘΗΚΕ από τους αρχαιοκάπηλους στην ΔωρίδαΠληθώρα αρχαίων αντικειμένων κατασχέθηκαν από τους δύο Γάλλους αρχαιοκάπηλους που συνελήφθησαν προχθές βράδυ μεσάνυχτα στην Ερατεινή  Δωρίδας όπως πρώτο αποκάλυψε χθες το πρωί  το DORIDA NEWS .
Η σύλληψη έγινε μετά από καταγγελία ανθρώπων της τοπικής δημοτικής αρχής  στην τοπική αστυνομία ότι διαπιστώθηκαν περίεργες κινήσεις μεσάνυχτα ενός ΒΑΝ φορτηγού και δύο ατόμων έξω από αρχαίο βυζαντινό ναό της περιοχής.
Σε βάρος των δύο Γάλλων , 66 και 68 ετών ,  σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση των διατάξεων της Νομοθεσίας που αφορά την Προστασία των Αρχαιοτήτων και της εν γένει Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Ήδη έχουν οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άμφισσας ενώ το Τμήμα Ασφάλειας της Αστυνομίας Άμφισσας συνεχίζει τις έρευνες και  προανακρίσεις.
Όπως ανακοίνωσε χθες η Διεύθυνση Ασφάλειας Στερεάς Ελλάδος οι δύο συλληφθέντες είχαν στην κατοχή τους και χρησιμοποιούσαν ένα μηχάνημα ανίχνευσης μετάλλων, καθώς και ένα σκαπτικό εργαλείο.

Επίσης, στο Ι.Χ. ΒΑΝ. αυτοκίνητό τους κατασχέθηκαν:
      * (1) παλαιό μηχάνημα ανίχνευσης μετάλλων
      * (1) συλλογή νομισμάτων άγνωστης αρχαιολογικής σημασίας
      * (1) ντοσιέ με φωτογραφίες αρχαιολογικών αντικειμένων άγνωστης αρχαιολογικής σημασίας
      * (1) ντοσιέ με φωτογραφίες διάφορων αντικειμένων.

Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν έρευνες, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στις οικίες των δύο δραστών, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Στην οικία του 68χρονου:
 • (3) λαβές αγγείου πήλινες
 • (15) μεταλλικές γραφίδες αγγείων
 • (1) μεταλλική μύτη ακοντίου
 • (1) πήλινο και τρία (3) μεταλλικά προσωπεία
 • (16) θραύσματα αγγείου πήλινα
 • (3) πήλινα αντικείμενα διαφόρων τύπων
 • (5) σιδερένια αντικείμενα διαφόρων τύπων
 • (141) μεταλλικά αντικείμενα διαφόρων τύπων
 • (414) νομίσματα
 • (1) σταυρός και (4) μενταγιόν
 • (1) σιδερένια εικόνα Αγίου
 • (13) εξαρτήματα πόρπης
 • (14) αντικείμενα διαφόρων τύπων
 • Τμήμα συσκευής ανίχνευσης μετάλλων και ανταλλακτικό αυτής.
Στην οικία του 66χρονου:
 • (5) βαρίδια αργαλειού πήλινα
 • (6) λαβές αγγείων πήλινες
 • (5) θραύσματα αγγείων πήλινα
 • (1) θραύσμα οξυπύθμενου αμφορέα
 • (2) πάτοι και (1) στόμιο αγγείου
 • (2) πήλινα θραύσματα.
Τα παραπάνω αντικείμενα θα αποσταλούν αρμοδίως προκειμένου να προσδιορισθεί η αρχαιολογική τους αξία. Επίσης, κατασχέθηκε το Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο των δραστών.

Στις φωτογραφίες διακρίνεται το ΒΑΝ των δύο Γάλλων καθώς και μέρος των αρχαίων αντικειμένων που κατασχέθηκαν.

Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2012

ΠΙΑΣΤΗΚΕ ΣΠΕΙΡΑ ΑΡΧΑΙΟΚΑΠΗΛΩΝ που δρούσε επί 25 χρόνια στη ΔωρίδαΣπείρα αρχαιοκαπήλων με διεθνείς διασυνδέσεις, που δρούσε επί 25 χρόνια στη Δωρίδα, εξαρθρώθηκε χθες τα μεσάνυχτα μετά από συντονισμένες ενέργειες της αστυνομίας και της τοπικής δημοτικής αρχής.

Αργά χθες το βράδυ , άνθρωποι της τοπικής κοινότητας εντόπισαν ένα περίεργο αυτοκίνητο ΒΑΝ δίπλα από τον Βυζαντινό  Ναό της Παναγίας Ευαγγελίστριας της Πολυπορτού.
Οι ύποπτες κινήσεις που είχαν εντοπισθεί και από το παρελθόν οδήγησαν σε συνεργασία των ανδρών της τοπικής κοινότητας και των αστυνομικών του τμήματος Ερατεινής και πιάστηκε επ αυτοφόρω η σπείρα.

Ήταν Γάλλοι και οδηγήθηκαν στο σπίτι τους , που είχαν ενοικιάσει στο Πάνορμο Ερατεινής εδώ και 25 χρόνια.
Μετά από εξονυχιστικές έρευνες , εντοπίστηκαν σε κρύπτες μέσα στο σπίτι σειρά αρχαίων αντικειμένων , αρχαϊκά νομίσματα και άλλα  είδη.

Το πρωί σήμερα οι αρχαιοκάπηλοι οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Άμφισσας για τα περαιτέρω .

Σύντομα ξεκινά η Κορίνθου - Πατρών


Εγκρίθηκε δάνειο για έργα  σε αυτοκινητόδρομους της Ελλάδας από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων
Δάνειο ύψους έως 650 εκατ. ευρώ προς την ελληνική κυβέρνηση ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων με στόχο την επανεκκίνηση των αυτοκινητοδρόμων.

Το δάνειο της ΕΤΕπ θα συμβάλει στη χρηματοδότηση του οδικού άξονα ΠΑΘΕ (Πάτρα-Αθήνα-Θεσσαλονίκηη - Εύζωνοι) και έρχεται σε μία κρίσιμη στιγμή που στα τέσσερα έργα παραχώρησης οι κατασκευαστικές εργασίες έχουν ανασταλεί (Ιόνια Οδός, Νέα Οδός, Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου, Ολυμπία Οδός), αναφέρει η τράπεζα.

Η ΕΤΕπ είναι η μοναδική ξένη τράπεζα που παραχωρεί δάνεια στην Ελλάδα .

Έγκυρες δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι στόχος της Κυβέρνησης είναι να ξεκινήσει μέσα στο Α΄ εξάμηνο του 2013 το κομμάτι της Ολυμπίας οδού, Κορίνθου- Πατρών , όπου οι απαλλοτριώσεις έχουν ολοκληρωθεί καθώς και το μεγαλύτερο μέρος κατασκευής των μεγάλων σηράγγων.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν κυβερνητικά στελέχη ο δρόμος αυτός , Αθηνών - Πατρών δέχεται τα περισσότερα φορτία από κάθε άλλον ελληνικό δρόμο και στο κομμάτι Κορίνθου - Πατρών είναι ο πιο επικίνδυνος.

Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2012

Το Τουρκικό σχέδιο για το μειονοτικό σε Θράκη, Δωδεκάνησα και Κύπρο


Του ΘΑΝΑΣΗ  ΛΟΥΚΟΠΟΥΛΟΥ *

Προκαλεί όχι μόνο δυσάρεστη έκπληξη, αλλά εξαιρετικά μελαγχολικές σκέψεις, η αδρανής συμπεριφορά της ελληνικής πολιτικής ηγεσίας διαχρονικά, απέναντι στο ολοκληρωμένο σχέδιο του βαθέως τουρκικού κράτους να χρησιμοποιήσει τους μουσουλμάνους έλληνες πολίτες ως όχημα για έγερση μειονοτικών ζητημάτων στον ελλαδικό χώρο.  Είναι γνωστή η επιμονή με την οποία επιχειρείται η υλοποίηση του σχεδίου αυτού, στο χώρο της Θράκης.
Τα τελευταία δύο τρία χρόνια, έχει μπει στο στόχαστρο κι ο χώρος της Δωδεκανήσου.  Το επικίνδυνο είναι ότι δεν έχει συγκεντρώσει τη δέουσα προσοχή και επεξεργασία, εκ μέρους της ελληνικής πλευράς.

Πριν μερικές ημέρες, ο Τούρκος ΥΠ.ΕΞ  Νταβούτογλου, για πρώτη φορά με ολοκληρωμένη παρέμβασή του , έθεσε θέμα τουρκικής μειονότητας στη Ρόδο σ’ ένα εξαιρετικά υψηλό επίπεδο, όπως είναι το βήμα της Ισλαμικής Διάσκεψης. 
Για όσους γνωρίζουν δεν ήταν  κεραυνός εν αιθρία. 

Είναι συνέχεια της επιχειρηματολογίας, που προωθούν τελευταία οι Τούρκοι :

 • Περί κυριαρχικών δικαιωμάτων του τουρκοκυπριακού τομέα στις θαλάσσιες περιοχές της  Κύπρου
 • Περί Καστελορίζου που ανήκει στη Μεσόγειο και όχι στο Αιγαίο και άρα δεν μπορεί να έχει υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ
 • Περί μικρών νησιών στο Δωδεκανησιακό σύμπλεγμα, που λόγω του μικρού αριθμού κατοίκων δεν έχουν πλήρη κυριαρχικά δικαιώματα.
Είναι ολοφάνερο ότι στόχος των τουρκικών επιδιώξεων είναι η αναγνώριση των μουσουλμάνων της Δωδεκανήσου ως επισήμου εθνικής τουρκικής μειονότητας.  Δεν είναι τυχαίο ότι σύμφωνα με πληροφορίες αρμοδίων διπλωματικών αρχών, ο κ. Νταβούτογλου δεν περιορίστηκε σε μια απλή αναφορά στα πλαίσια της ομιλίας του στην Ισλαμική Διάσκεψη.
Κατέθεσε συνοδευτικά έγγραφα – παραποιημένα κατά μία έννοια – περί τουρκικών τοπωνυμίων σε Ρόδο και Κω. 

Γνωρίζουν πολύ καλά στην Άγκυρα, ότι οι μουσουλμάνοι της Ρόδου δεν μπορούν σε καμιά περίπτωση να αποτελέσουν αναγνωρισμένη μειονότητα, με βάση τη Συνθήκη της Λωζάννης του 1923.
Είναι προφανώς σε γνώση τους ότι η περιοχή της Δωδεκανήσου ήτο υπό ιταλική κατοχή και είχε αναγνωριστεί ως τμήμα της Ιταλίας με βάση την ίδια Συνθήκη του ’23.  Αυτός άλλωστε ήταν και ο λόγος, που δεν προβλεπόταν τότε, ανταλλαγή πληθυσμών μεταξύ Τουρκίας και Δωδεκανήσου.  Γι’ αυτό και στην ίδια Συνθήκη, υπήρχε η πρόνοια της καταβολής αποζημιώσεων εκ μέρους της Τουρκίας, στους Δωδεκανησίους που επέλεξαν συνειδητά να παραμείνουν στα νησιά και να μην μετοικήσουν. 

Παρ’ όλα αυτά αποτολμούν ένα τόσο μεγάλης σημασίας εγχείρημα, ελπίζοντας στην άγνοια, την αδράνεια και τις αργυρώνητες συμμαχίες.  
Αποτολμούν επίσης την τυποποίηση γεωγραφικών ονομάτων (τοπωνύμια χωριών και περιοχών) σε Θράκη, Δωδεκάνησα και Κύπρο, αν και γνωρίζουν ότι αυτό δεν αποτελεί δικαίωμα οποιασδήποτε μειονότητας.  Αναγνωρισμένης ή μη.

Τούτων δοθέντων προκάλεσε αλγεινή εντύπωση, η απόφαση του Εφετείου Θράκης να υιοθετήσει σχετική πρόταση, ώστε να δοθεί και καθαρά τουρκική ονομασία στο χωριό Οργάνη.   Δηλαδή την ονομασία Αλεντεπέ. Την ώρα μάλιστα που υπήρχε απ’ την εποχή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, η μουσουλμανική ονομασία Χαμιτλί.
Όμως αυτό φαίνεται ότι δεν αρκούσε για τα σχέδια του Τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής.  Γι’ αυτό άλλωστε ασκούσε αφόρητες πιέσεις για την υιοθέτηση και του ονόματος Αλεντεπέ.  Κι αυτό παρά το γεγονός  ότι δεν στηριζόταν σε καμία συμβατική ή άλλη υποχρέωση.

Είναι απόφαση τεράστιας σημασίας, που παραλληλίζεται ακόμα και με την γκρίζα περιοχή των Ιμίων, που επισημοποιήθηκε μετά τις ολέθριες κινήσεις της τότε ελληνικής κυβέρνησης.
Είναι ηλίου φαεινότερο, ότι η τουρκική στρατηγική κινείται με απόλυτη σαφήνεια και συνέπεια στο τρίγωνο, αφελληνισμός συγκεκριμένων χωριών και περιοχών – εκτουρκισμός μουσουλμάνων – αυτονόμηση και «γκριζάρισμα» ολόκληρων περιοχών. 

Ως εκ τούτου, είναι απόλυτη και ιστορική η υποχρέωση και ευθύνη της ελληνικής πολιτικής ηγεσίας ,να ενεργήσει άμεσα προς όλες τις κατευθύνσεις, με την ίδια επιμονή και συνέπεια.
Σε πρώτη φάση επιβάλλεται η κωδικοποίηση του νομικού, συμβατικού και θεσμικού οπλοστασίου, που είναι πλούσιο και επαρκές.

Είναι υποχρεωμένη εκ των πραγμάτων η ελληνική κυβέρνηση, να αποκαλύψει και να καταγγείλει   την τουρκική πολιτική, στην Ε.Ε. και κυρίως στην επιτροπή γεωγραφικών ονομάτων του ΟΗΕ.
Να αναδείξει τη συστηματική παραβίαση των σχετικών διεθνών συμβάσεων, απ’ τη Τουρκία.

Πρέπει να δοθεί τέλος στη χαλαρότητα και την αδράνεια. Απ’εδώ και στο εξής η Ελλάδα πρέπει να είναι παρούσα στις διεθνείς διασκέψεις, όπου συζητούνται ανάλογα θέματα.  Ήταν για παράδειγμα απαράδεκτη από κάθε άποψη, η απουσία της ελληνικής πλευράς στην προαναφερόμενη Ισλαμική Διάσκεψη, έστω και με παρατηρητή.
Τέλος δεν πρέπει να επαναληφθούν λάθη, σαν αυτό της έγκρισης της τοποθέτησης του Τούρκου προξένου στη Κομοτηνή , όταν ήταν γνωστό ότι ο συγκεκριμένος οργίασε επί τρία χρόνια στο Κόσσοβο, για την αυτονομία της περιοχής.

Αγνόησε προκλητικά τη διεθνή νομιμότητα και  τις σχετικές συμβάσεις ,μόνο και μόνο για να προωθήσει το σχέδιο της Άγκυρας, για αυτονόμηση της περιοχής.  Επίσης δεν μπορεί να περνάει απαρατήρητο το παιχνίδι στη Θράκη ,με τα διαβατήρια και την επανάκτηση ιθαγένειας ,από εγκάθετους της Άγκυρας, που προσποιούνται τους Έλληνες μουσουλμάνους.
* Ο Θανάσης Λουκόπουλος είναι πολιτικός συντάκτης, μέλος της ΕΣΗΕΑ, με καταγωγή από την Δωρίδα

Κατάληψη του κτιρίου Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας από τους υπαλλήλους


Σε κατάληψη του κτιρίου της Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας προχώρησε ο Σύλλογος των Υπαλλήλων της (Σ.Υ.Π.Ε.Φ.)

Όπως ανακοίνωσε ο Σύλλογος, μετα την  έκτακτη γενική συνέλευση  που πραγματοποιήθηκε με θέμα τις απολύσεις στο δημόσιο και τη συρρίκνωση των Περιφερειών ,

Αφού διάβασαν την απόφαση της Δευτέρας, 19/11/2012 του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας και των επικεφαλής των παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου με την οποία στηρίζουν τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων της Περιφέρειας,

Αφού εκτίμησαν την παράγραφο Ζ του Ν.4093/2012 με τις χιλιάδες απολύσεις που επιφέρει στο δημόσιο, είτε απευθείας, είτε μέσω του θεσμού της διαθεσιμότητας,

Αφού εκτίμησαν το άρθρο 3 της Πράξης Νομοθετικού περιεχομένου της 18/11/2012 και ειδικά το θεσμό του παρατηρητήριου οικονομικής αυτοτέλειας των ΟΤΑ με τον οποίο μπαίνει υπό καθεστώς επιτροπείας η Περιφέρεια, ουσιαστικά χάνεται το αυτοδιοίκητο, ανοίγει ο δρόμος για επιπλέον απολύσεις μέσω των αυτόματων μέτρων ...

που προβλέπει και φορτώνονται επιπλέον φορολογικά βάρη στους πολίτες με μείωση των κοινωνικών παροχών σε αυτούς,

Αποφάσισαν

Την κατάληψη του κτίριο του διοικητηρίου, κλείσιμο των περιφερειακών γραφείων και τη συμμετοχή τους στην 24ωρη απεργία της Πέμπτης 22 Νοεμβρίου που έχει προκηρύξει η ΟΣΥΑΠΕ με ισχυρή περιφρούρηση.

Μαζικές κινητοποιήσεις από εδώ και πέρα όλων των συναδέλφων μονίμων, ΙΔΑΧ, αποσπασμένων από άλλους φορείς, με μορφές δράσεις που θα αποφασίζονται από τους εργαζομένους σε άμεση και καθημερινή συνεννόηση με τις άλλες περιφερειακές ενότητες της Στερεάς και συντονισμό με άλλα πρωτοβάθμια σωματεία εργαζομένων της Φωκίδας.

Συνέχιση των κινητοποιήσεων μέχρι το οριστικό μπλοκάρισμα των αντιλαϊκών μέτρων, αποτροπής των απολύσεων και απόσυρσης των βάρβαρων νομοσχεδίων.

Σημαντικά τα θέματα προς συζήτηση στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Δωρίδας


Συνεδριάζει αύριο  Παρασκευή 23 Νοεμβρίου στις 12:00 το μεσημέρι στο Λιδωρίκι η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Δωρίδος .

Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι ,

ΘΕΜΑ 1ο : Αναπροσαρμογή ή μη τελών για το έτος 2013.

ΘΕΜΑ 2ο ‘Έγκριση αποτελέσματος πρόχειρου διαγωνισμού για την «Προμήθεια δύο (2) επιβατηγών αυτοκινήτων» του Δήμου Δωρίδος.

ΘΕΜΑ 3ο: ‘Έγκριση πρακτικών δημοπρασίας εκμίσθωσης βοσκοτόπου στην Τ.Κ. Υψηλού Χωριού Δ.Ε.Βαρδουσίων Δήμου Δωρίδος.

ΘΕΜΑ 4ο: Ορισμός δικηγόρων.

ΘΕΜΑ 5ο: Εκτέλεση της εργασίας «Αποκατάσταση βατότητας οδού Μαλαμάτων – Ναυπάκτου στη θέση Μόρνος» προϋπ. 8.000,00 € με το ΦΠΑ, με απευθείας ανάθεση.

ΘΕΜΑ 6ο: Εκτέλεση του έργου «Καλλιέργεια πηγής καθώς και ολοκλήρωση μεταφοράς νερού από Μάζη ρέμα έως τη δεξαμενή πυρόσβεσης και υπερχείλιση στην ΤΚ Ποτιδάνειας» προϋπ.7.200,00€ με το ΦΠΑ, με απευθείας ανάθεση.

ΘΕΜΑ 7ο: Εκτέλεση του έργου «Κατασκευή τεχνικών οδού Μακρυνής – Δαφνοχωρίου» προϋπ.5.000,00€ με το ΦΠΑ, με απευθείας ανάθεση.

ΘΕΜΑ 8ο: Εκτέλεση του έργου «Διάνοιξη Δημοτικού δρόμου Λευκαδιτίου» προϋπ.6.500,00€ με το ΦΠΑ, με απευθείας ανάθεση.

ΘΕΜΑ 9ο: Εκτέλεση του έργου «Κατασκευή τεχνικών θέση ¨Καζανάκια – Πατερίζες” ΤΚ Παλαιοξαρίου» προϋπ.7.000,00€ με το ΦΠΑ, με απευθείας ανάθεση.

ΘΕΜΑ 10ο: Εκτέλεση του έργου «Βελτίωση Δημοτικής Οδοποίας ΤΚ Παλαιοξαρίου» προϋπ.7.200,00€ με το ΦΠΑ, με απευθείας ανάθεση.

ΘΕΜΑ 11ο: Εκτέλεση του έργου «Βελτίωση εσωτερικής οδοποιίας ΤΚ Αρτοτίνας» προϋπ.4.500,00€ με το ΦΠΑ, με απευθείας ανάθεση.

ΘΕΜΑ 12ο: Εκτέλεση του έργου «Κατασκευή τοίχων Αντιστήριξης Ι.Μ. Προδρόμου ΤΚ Αρτοτίνας» προϋπ.7.200,00€ με το ΦΠΑ, με απευθείας ανάθεση.

ΘΕΜΑ 13ο: Εκτέλεση του έργου «Ασφαλτόστρωση Δρόμου στη θέση Καλαντζή ΤΚ Μανάγουλης» προϋπ.7.200,00€ με το ΦΠΑ, με απευθείας ανάθεση.

ΘΕΜΑ 14ο: Εκτέλεση του έργου «Ασφαλτόστρωση δρόμων προς Αγ. Μηνά και από Επ. Οδό προς σχολείο ΤΚ Μηλιάς» προϋπ.7.200,00€ με το ΦΠΑ, με απευθείας ανάθεση.

ΘΕΜΑ 15ο: Εκτέλεση του έργου «Διαμόρφωση κοινοχρήστων χώρων Συκιάς» προϋπ.6.500,00€ με το ΦΠΑ, με απευθείας ανάθεση.

ΘΕΜΑ 16ο: Εκπόνηση της μελέτης «Τοπογραφική αποτύπωση και οριοθέτηση δημοτικής έκτασης Τ.Κ.Μαλαμάτων Δ.Ε. Ευπαλίου» ποσού € 12.000,00 με το ΦΠΑ, με απευθείας ανάθεση

Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2012

Το National Geographic στον Κορινθιακό


Το National Geographic σε συνεργασία με τον Υιό του Ζακ Υβ Κουστώ και την Επιτροπή Προστασίας του Κορινθιακού Κόλπου θα λάβουν δράση για την ισορροπία του θαλάσσιου οικοσυστήματος της περιοχής.
Έπειτα από ετήσιες έρευνες του ελληνικού Ινστιτούτου Ιχθυολογίας που έδειχναν ότι οι θαλάσσιες κοινωνίες είναι διαταραγμένες από την υπεραλίευση ,έγιναν επίμονες εκκλήσεις προς διεθνείς οργανισμούς για να προστατέψουν τη θαλάσσια ζωή του Κορινθιακού.

 Ενθουσιώδη ανταπόκριση είχε το ίδρυμα Ζακ Υβ Κουστώ το οποίο θα διαθέσει το υπερσύγχρονο τάνκερ «Πρωτέας». Το «Πρωτέας» είναι το μοναδικό πλοίο στον κόσμο το οποίο έχει την δυνατότητα να ρουφάει θαλάσσια κυβικά μέτρα με διάφορα ψάρια και πλάσματα από μια περιοχή και να μεταγγίζει αυτές τις ποσότητες ταξιδεύοντας, σε άλλα μέρη του κόσμου.
Σύμφωνα με πρώιμο ανακοινωθέν από το National Geographic που θα καλύψει την πρωτόγνωρη επιχείρηση θα διοχετευθούν στα νερά του Κορινθιακού πληθυσμοί : Λιθρινιών , Τσιπούρων , Μπλε Αστακών , Δηλητηριωδών σαλαχιών , Χελιών , Χταποδιών με 18 πλοκάμια και Λευκών καρχαρίων

Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2012

Κατάληψη Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας μέχρι τη Δευτέρα από τους υπαλλήλουςΣε κατάληψη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας έως την ερχόμενη Δευτέρα αποφάσισαν να προχωρήσουν οι εργαζόμενοι.

Όπως ανακοινώθηκε προχωρούν σε κατάληψη η οποία θα διαρκέσει μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα όταν θα συνεδριάσει το Περιφερειακό Συμβούλιο για να συζητήσει και τα θέματα που έχουν σχέση με τη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις προσωπικού καθώς επίσης και τα θέματα που έχουν σχέση με την επιτροπεία που προβλέπεται στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που κατατέθηκε σήμερα και αφορά την εκτέλεση του προϋπολογισμού.

Σε συνέλευση των εργαζομένων που πραγματοποιήθηκε στη Λαμία εκτιμήθηκε πως θα πρέπει να συνεχιστούν οι καταλήψεις που ξεκίνησαν την περασμένη Πέμπτη ενώ υπήρξε συνάντηση των αρχηγών παρατάξεων στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Στερεάς Ελλάδας με τον Περιφερειάρχη Κλέαρχο Περγαντά για να συζητήσουν το συγκεκριμένο θέμα.

«Είμαστε αντίθετοι σε κάθε οριζόντιο μέτρο το οποίο θίγει την υπηρεσιακή ικανότητα της Περιφέρειας» δήλωσε μετά το τέλος της σύσκεψης ο Περιφερειάρχης και ανακοίνωσε πως «δεν πρόκειται να αποσταλούν διαπιστωτικές πράξεις που ζητά το υπουργείο».

Περίπου 35 υπάλληλοι από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, σύμφωνα με τα ισχύοντα μέτρα, τίθενται σε διαθεσιμότητα

Νέα δημοσκόπηση της GPO για το ΜΕGA δείχνει προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ με 22,3%Προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ με 22,3% δίνει δημοσκόπηση της GPO που πραγματοποιήθηκε για την εκπομπή «Ανατροπή».
Τα ποσοστά που συγκεντρώνουν τα κόμματα στην ερώτηση της πρόθεσης ψήφου είναι:


ΣΥΡΙΖΑ                            22,3%
Νέα Δημοκρατία              20,1%
Χρυσή Αυγή                     10,3%
ΠΑΣΟΚ                            7,5%
Ανεξάρτητοι Έλληνες      6,5%
Δημοκρατική Αριστερά   5%
ΚΚΕ                                  4,6%


 
Καταλληλότερος πρωθυπουργός
ο Αντώνης Σαμαράς
Στην ερώτηση για το ποιόν θεωρούν καταλληλότερο για πρωθυπουργό, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς συγκεντρώνει το 27,8%, ενώ το 18,6% εμπιστεύεται τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα. Ακολουθούν οι Ευάγγελος Βενιζέλος με 8,0%, Φώτης Κουβέλης (6,7%), Πάνος Καμμένος με 5,7%, Νίκος Μιχαλολιάκος (3,8%) και τέλος η Αλέκα Παπαρήγα με 1,7%.
Αξιοσημείωτο, ωστόσο, είναι το ποσοστό 25,2% των ερωτηθέντων που δηλώνει πως κανένας από τους παραπάνω δεν είναι ο καταλληλότερος για την πρωθυπουργία.

Όχι σε εκλογές, ναι σε ανασχηματισμό

Το 71,2% των ερωτηθέντων δεν θεωρεί λύση τις πρόωρες εκλογές, αντίθετα με το 28,2% που ζητά άμεση προσφυγή στις κάλπες. Ανασχηματισμό ζητά η πλειοψηφία όσων συμμετείχαν στη δημοσκόπηση. Συγκεκριμένα, το 50,4% θέλει αλλαγή των μελών του υπουργικού συμβουλίου, ενώ το 35,8% λέει «όχι».

Αρνητικά κρίνει την προσπάθεια της κυβέρνησης το 62,9% των ερωτηθέντων, ενώ αντίθετα το 36,1% δίνει θετική ψήφο στην κυβέρνηση. Παράλληλα, το 43,9% όσων συμμετείχαν στη δημοσκόπηση απάντησε πως η κυβέρνηση δεν διαπραγματεύτηκε καθόλου με τους δανειστές, ενώ το 40% εκτιμά πως διαπραγματεύτηκε, αλλά όχι ουσιαστικά. Την άποψη πως η κυβέρνηση διαπραγματεύτηκε όσο καλύτερα γινόταν έχει 14,6%.

Ακόμα, το 83,3% εκτιμά πως τα μέτρα λιτότητας που έλαβε η κυβέρνηση δεν θα είναι τα τελευταία, με το 15,2% να πιστεύει πως δεν θα παρθούν άλλα, ενώ το 77,9% θεωρεί πως αυτά δεν θα οδηγήσουν στην σταθεροποίηση της οικονομικής κατάστασης της χώρας, με το 21,1 να έχει αντίθετη άποψη.

Στις ερωτήσεις για τα οικονομικά δεδομένα των Ελλήνων όλα δείχνουν ότι η πλειονότητα των πολιτών αντιμετωπίζει πρόβλημα στην κάλυψη των καθημερινών αναγκών.

Χαρακτηριστικά, το 54,9% των πολιτών απάντησαν πως έχουν υποστεί μείωση στις αποδοχές του και δυσκολεύεται να καλύψει τις ανάγκες του, ενώ το 13,5% απαντά πως έχει μηδενικά εισοδήματα και βρίσκεται σε απόγνωση. Από την άλλη, το 29,1% των ερωτηθέντων απάντησε πως έχει υποστεί μείωση αλλά καλύπτει ακόμα τις ανάγκες του, ενώ μόλις το 2% δήλωσε πως δεν έχει δεχθεί μείωση στο εισόδημά του.

Τι σημαίνει τραπεζική ένωση


Του  Γιάννη  Κοτόφωλου *

Η τραπεζική ένωση αποτελεί μία από τις κορυφαίες επιλογές για να ανοίξει η προοπτική της οικονομικής και της πολιτικής ένωσης της Ευρώπης. Θα αρχίσει να εφαρμόζεται σταδιακά, επί της ουσίας από το τέλος του επόμενου χρόνου, διότι οι Γερμανοί που έχουν πάνω από 500 περιφερειακές τράπεζες «στο κόκκινο», δεν εμφανίζονται ιδιαίτερα πρόθυμοι.

Πρόκειται όμως για έναν μονόδρομο. Η τραπεζική ένωση της Ευρώπης φιλοδοξεί να αλλάξει πολλά στις οικονομικές ισορροπίες του ευρω-συστήματος. Από την αποσύνδεση του χρέους μεταξύ κρατών και τραπεζών μέχρι την επανάκαμψη των καταθέσεων στις οικονομίες του Νότου.

Η ενοποίηση προβλέπεται να γίνει με τρία βασικά εργαλεία: με την ενιαία εποπτεία σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, με έναν ενιαίο οργανισμό ή Ταμείο που θα σηκώνει την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και με το ενιαίο Σύστημα εγγύησης των καταθέσεων. Οι στόχοι που έχουν τεθεί και οι μεγάλες αλλαγές που θα επιφέρει είναι κυρίως:

Πρώτον, ότι θα σπάσει ο φαύλος κύκλος του χρέους μεταξύ κρατών και τραπεζών, ο οποίος είναι δηλητηριώδης και αναπαράγει κρίσεις. Για παράδειγμα, να αναφέρουμε τις περιπτώσεις της Ιρλανδίας ή και της Ισπανίας, όπου τα προβλήματα των τραπεζών εξουθενώνουν τα οικονομικά του κράτους.

 Ή την περίπτωση της Ελλάδας από την άλλη πλευρά, όπου τα προβλήματα υπερχρέωσης του ελληνικού κράτους για λόγους πελατειακούς, τσάκισαν τις ελληνικές τράπεζες μετά το αναγκαστικό «κούρεμα». Η αλλαγή των σχέσεων επέρχεται ουσιαστικά με την προοπτική της ανακεφαλαιοποίησης, μέσω του μόνιμου μηχανισμού ESM, όπου και σε αυτό όμως οι Γερμανοί δείχνουν ακόμη δύσκολοι.

Δεύτερον, η ενιαία εποπτεία 6.000 τραπεζών από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, αλλά και το ενιαίο σύστημα εγγύησης των καταθέσεων, ενισχύει την εμπιστοσύνη καταθετών και επενδυτών σε όλες τις τράπεζες του ευρω-συστήματος και διευκολύνει τη διασυνοριακή λειτουργία τους με μεγαλύτερη ασφάλεια.

Το σημαντικότερο είναι η δημιουργία σταθερότητας, η οποία μεγιστοποιεί πάντα την οικονομική λειτουργία (σ.σ. το θέμα της εποπτείας δεν έχει καμία σχέση με το θέμα παρέμβασης στη διοίκηση των ελληνικών τραπεζών από την τρόικα, που έγινε προχθές γνωστό).

Σε πρόσφατο διεθνές συνέδριο που έγινε στην Μπρατισλάβα, το όφελος της τραπεζικής ένωσης το περιέγραψε με τον καλύτερο τρόπο ο νομικός σύμβουλος της Κομισιόν Γιώργος Ζαββός λέγοντας:

«Με την ένωση κλείνει το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα τις ανισορροπίες μεταξύ κέντρου και περιφέρειας. Δημιουργείται ένας εξισορροπητικός μηχανισμός, που παράγει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη και ασφάλεια για όλους. Άρα, σε μία νομισματική ένωση που δεν έχει ισοδύναμα μέλη, αυτό γίνεται πλεονέκτημα για την περιφέρεια και προϋπόθεση για την ανάπτυξη στη συνέχεια. Εξουδετερώνει κινδύνους για κρίσεις και θέτει βάσεις για το ξεπάγωμα της διατραπεζικής αγοράς.»

 * Ο Γιάννης Κοτόφωλος είναι δημοσιογράφος στη ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ , με καταγωγή από την Δωρίδα

Κυριακή, 18 Νοεμβρίου 2012

Κερδισμένοι η Γλυφάδα και Αμφισσαϊκός Προελαύνει πρωτοπόρος ο Αστέρας Ιτέας


Του Τάσου Τσόλκα *

Άλλη μια αγωνιστική ο Αστέρας Ιτέας έδειξε τα δόντια του συντρίβοντας με 6-1 την Αναγέννηση Βουνιχώρας και συνεχίζει μόνος πρώτος την κούρσα του πρωταθλήματος.
Σπουδαία νίκη πέτυχε εκτός έδρας η Ένωση Γλυφάδας με 1-2 επί του Ησαΐα Δεσφίνας δείχνοντας ότι έχει συγκροτήσει ένα ισχυρό σύνολο .

Ο Αμφισσαϊκός πήρε το ντέρμπυ με τον Κρισσαίο Χρισσού κερδίζοντας με 4-1.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 7ης αγωνιστικής,

ΑΜΦΙΣΣΑΪΚΟΣ  -  ΚΡΙΣΣΑΙΟΣ ΧΡΙΣΣΟΥ                             4 - 1
ΗΣΑΪΑΣ ΔΕΣΦΙΝΑΣ  -  ΕΝΩΣΗ ΓΛΥΦΑΔΑΣ                       1 - 2

ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΥΠΑΛΙΘΟΥ  -  ΔΩΡΙΚΟΣ ΜΑΛΑΜΑΤΩΝ    2 - 1
ΑΣΤΕΡΑΣ ΙΤΕΑΣ  -  ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΒΟΥΝΙΧΩΡΑΣ            6 - 1

ΤΟΛΟΦΩΝΑ ΕΡΑΤΕΙΝΗΣ  -  ΟΙΑΝΘΗ ΓΑΛΑΞΙΔΙΟΥ       2 - 1

Ρεπό είχε ο  ΑΕΤΟΣ ΛΙΔΩΡΙΚΙΟΥ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Α΄ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ   μετά την 7ηΑγωνιστική
                                                                                             ΓΚΟΛ               ΒΑΘΜΟΙ

1. ΑΣΤΕΡΑΣ ΙΤΕΑΣ                                 31 - 2        18                                                      
2. ΑΜΦΙΣΣΑΪΚΟΣ                                 17 - 9         15
3. ΕΝΩΣΗ ΓΛΥΦΑΔΑΣ *                      16 - 5         14
4. ΚΡΙΣΣΑΙΟΣ ΧΡΙΣΣΟΥ                         15 - 8       12

5. ΟΙΑΝΘΗ ΓΑΛΑΞΙΔΙΟΥ *                  13 - 9        10
6. ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΥΠΑΛΙΟΥ *                 14 - 12         9  
7. ΑΕΤΟΣ ΛΙΔΩΡΙΚΙΟΥ  *                       7 - 9           9                                                   
8. ΗΣΑΪΑΣ ΔΕΣΦΙΝΑΣ *                       10  - 14        6
9. ΤΟΛΟΦΩΝΑ ΕΡΑΤΕΙΝΗΣ *              7 - 21         6
10.ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΒΟΥΝΙΧΩΡΑΣ         6 - 23         3
11.ΔΩΡΙΚΟΣ ΜΑΛΑΜΑΤΩΝ *             1 - 22         0

*    Με αστερίσκο οι ομάδες που έκαναν το ρεπό τους
**   Η Ένωση Γλυφάδας έχει ξεκινήσει με -2 βαθμούς

Το επόμενο Σαββατοκύριακο θα γίνουν οι αγώνες της 8ης αγωνιστικής με αρκετά κρίσιμα ντέρμπυ

ΑΕΤΟΣ ΛΙΔΩΡΙΚΙΟΥ   -  ΕΝΩΣΗ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
ΟΙΑΝΘΗ ΓΑΛΑΞΙΔΙΟΥ  -  ΗΣΑΪΑΣ ΔΕΣΦΙΝΑΣ

ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΥΠΑΛΙΟΥ  -  ΑΜΦΙΣΣΑΪΚΟΣ
ΔΩΡΙΚΟΣ ΜΑΛΑΜΑΤΩΝ  -  ΤΟΛΟΦΩΝΑ ΕΡΑΤΕΙΝΗΣ

ΚΡΙΣΣΑΙΟΣ ΧΡΙΣΣΟΥ  -  ΑΣΤΕΡΑΣ ΙΤΕΑΣ

Ρεπό έχει η  ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΒΟΥΝΙΧΩΡΑΣ

Η Β΄ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Οι Δωριείς  Μανάγουλης στο ντέρμπυ της αγωνιστικής πέτυχαν σπουδαία νίκη με 3 - 1 επί του Διαγόρα Πολυδρόσου καπαρώνοντας την πρώτη θέση.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Διαγόρας μέχρι τώρα δεν είχε δεχτεί γκολ και σήμερα η εστία του παραβιάστηκε τρείς φορές.

Σπουδαία νίκη εκτός έδρας με 2 - 4 πέτυχε ο Ηρακλής Μοναστηρακίου επί των Ελπίδων Άμφισσας.
Στον αγώνα της Ακαδημίας με την Κουλουβάτα το σκορ στο Α΄ ημίχρονο ηταν 4-0 και στο Β΄ η Κουλουβάτα έχοντας μείνει με 6 παίχτες λόγω τραυματισμών δεν κατέβηκε στο γήπεδο.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα της  4ης Αγωνιστικής,

ΜΥΩΝΙΑ ΑΓΙΑΣ ΕΥΘΥΜΙΑΣ - ΦΩΚΙΔΑ 2000          2 - 1
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΙΡΡΑΣ  -  ΣΑΛΩΝΑ Α.Ο                         5 - 1

ΔΩΡΙΕΙΣ ΜΑΝΑΓΟΥΛΗΣ - ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ      3 - 1
ΕΛΠΙΔΕΣ ΑΜΦΙΣΣΑΣ  -  ΗΡΑΚΛΗΣ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙΟΥ   2 - 4

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΜΦΙΣΣΑΣ  -  ΚΟΥΛΟΥΒΑΤΑ Α.Ε               4 - 0

 ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ  Β΄ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ μετά την 4η αγωνιστική

 

                                                                          ΓΚΟΛ               ΒΑΘΜΟΙ

1.ΔΩΡΙΕΙΣ ΜΑΝΑΓΟΥΛΗΣ                    16 – 2        12
2.ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ                   9 – 3         9

3.ΗΡΑΚΛΗΣ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙΟΥ          10 – 8         9
4.ΦΩΚΙΔΑ 2000                                      16 – 4          6

5.ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΙΡΡΑΣ                       13 – 7         6
6.ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΜΦΙΣΣΑΣ                       8 – 5         6

7.ΜΥΩΝΙΑ ΑΓΙΑΣ ΕΥΘΥΜΙΑΣ                5 – 8          4
8.ΣΑΛΩΝΑ                                                 5 – 11         3

9.ΕΛΠΙΔΕΣ ΑΜΦΙΣΣΑΣ                           7 – 11         3
10.ΚΟΥΛΟΒΑΤΑ                                       0 – 16         0

* Η Μυωνία Αγίας Ευθυμίας έχει -2 βαθμούς γιατί στον αγώνα της  προηγούμενης αγωνιστικής με τον Διαγόρα δεν κατέβηκε στο Β΄ ημίχρονο γιατί είχε μείνει με 6 παίχτες λόγω τραυματισμών.

 Την επόμενη 5η αγωνιστική  στη Β΄ κατηγορία θα γίνουν οι αγώνες

ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ  -  ΦΩΚΙΔΑ 2000
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΙΡΡΑΣ  -  ΕΛΠΙΔΕΣ ΑΜΦΙΣΣΑΣ

ΚΟΥΛΟΒΑΤΑ ΑΕ  -  ΔΩΡΙΕΙΣ ΜΑΝΑΓΟΥΛΗΣ
ΗΡΑΚΛΗΣ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙΟΥ  -  ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΜΦΙΣΣΑΣ

ΣΑΛΩΝΑ ΑΟ  -  ΜΥΩΝΙΑ ΑΓΙΑΣ ΕΥΘΥΜΙΑΣ

*Ο Τάσος Τσόλκας είναι αθλητικός συντάκτης, μέλος της ΕΣΗΕΑ, με καταγωγή από την Δωρίδα