Ειδησεογραφικό blog για τη ΔΩΡΙΔΑ

* To "DORIDA news" είναι ανεξάρτητο ειδησεογραφικό blog, που στελεχώνεται από επαγγελματίες δημοσιογράφους και επιστήμονες συνεργάτες.Διευθύνεται από το δημοσιογράφο Περικλή Ν. Λουκόπουλο - mail, perilouko@yahoo.gr *

Σάββατο, 10 Νοεμβρίου 2012

Οι αγώνες Α΄και Β΄ Κατηγορίας Φωκίδας


Συνεχίζονται αυτό το Σαββατοκύριακο τα πρωταθλήματα Α΄ και  Β΄ Κατηγορίας Φωκίδας  με σειρά σημαντικών  αγώνων .

Για την Α΄ Κατηγορία θα γίνουν οι αγώνες ,

 

ΕΝΩΣΗ ΓΛΥΦΑΔΑΣ  -  ΤΟΛΟΦΩΝΑ ΕΡΑΤΕΙΝΗΣ   (Σάββατο 1 μ.μ.)
ΑΕΤΟΣ ΛΙΔΩΡΙΚΙΟΥ  -  ΑΣΤΕΡΑΣ ΙΤΕΑΣ    (Σάββατο 3 μ.μ.)

ΟΙΑΝΘΗ ΓΑΛΑΞΙΔΙΟΥ  -  ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΥΠΑΛΙΟΥ   (Σάββατο 3 μ.μ.)
ΔΩΡΙΚΟΣ ΜΑΛΑΜΑΤΩΝ  -  ΑΜΦΙΣΣΑΪΚΟΣ    (Σάββατο 3 μ.μ.)

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΒΟΥΝΙΧΩΡΑΣ  -  ΚΡΙΣΣΑΙΟΣ ΡΙΣΣΟΥ    (Κυριακή 3 μ.μ.)

Ρεπό έχει ο  ΗΣΑΪΑΣ ΔΕΣΦΙΝΑΣ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ  Α΄ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ  μετά την 5η Αγωνιστική

 

                                                                                          ΓΚΟΛ             ΒΑΘΜΟΙ

1. ΑΣΤΕΡΑΣ ΙΤΕΑΣ                                  20 - 5       12
2. ΚΡΙΣΣΑΙΟΣ ΧΡΙΣΣΟΥ                        14 - 6        12
3. ΑΜΦΙΣΣΑΪΚΟΣ                                   8 - 6          9
4. ΑΕΤΟΣ ΛΙΔΩΡΙΚΙΟΥ                           6 - 4          9
5. ΕΝΩΣΗ ΓΛΥΦΑΔΑΣ *                         8 - 3          8
6. ΟΙΑΝΘΗ ΓΑΛΑΞΙΔΙΟΥ *                    9 - 5          7

7. ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΥΠΑΛΙΟΥ *                  10 - 8         6
8. ΗΣΑΪΑΣ ΔΕΣΦΙΝΑΣ                           9 - 12         6
9. ΤΟΛΟΦΩΝΑ ΕΡΑΤΕΙΝΗΣ *              4 - 14        3
10.ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΒΟΥΝΙΧΩΡΑΣ         3 - 16        0
11.ΔΩΡΙΚΟΣ ΜΑΛΑΜΑΤΩΝ *             2 - 15        0


* Με αστερίσκο οι ομάδες που έκαναν το ρεπό τους
** Η Ένωση Γλυφάδας έχει ξεκινήσει με -2 βαθμούς

Η Β΄ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Για την 3η Αγωνιστική της Β΄ Κατηγορίας το πρόγραμμα των αγώνων είναι το εξής :

ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ  -  ΜΥΩΝΙΑ ΑΓΙΑΣ ΕΥΘΥΜΙΑΣ    (Σάββατο 3 μ.μ.)
ΦΩΚΙΔΑ 2000  -   ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΙΡΡΑΣ      (Σάββατο 3 μ.μ.)

ΔΩΡΙΕΙΣ ΜΑΝΑΓΟΥΛΗΣ  -  ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΜΦΙΣΣΑΣ     (Κυριακή 3 μ.μ.)
ΣΑΛΩΝΑ Α.Ο  -   ΗΡΑΚΛΗΣ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙΟΥ      (Κυριακή 3 μ.μ.)

ΚΟΥΛΑΒΑΤΑ  Α.Ε  -  ΕΛΠΙΔΕΣ ΑΜΦΙΣΣΑΣ      (Κυριακή  5 μ.μ.)

 ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ  Β΄ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ μετά την 2η αγωνιστική

                                                                          ΓΚΟΛ               ΒΑΘΜΟΙ

1.ΔΩΡΙΕΙΣ ΜΑΝΑΓΟΥΛΗΣ                      9 – 1         6
2.ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ                   2 – 0         6

3.ΦΩΚΙΔΑ 2000                                      10 – 3         3
4.ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΙΡΡΑΣ                        6 – 1         3

5.ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΜΦΙΣΣΑΣ                      4 – 1         3
6.ΗΡΑΚΛΗΣ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙΟΥ            4 – 5         3

7.ΣΑΛΩΝΑ                                                   4 – 6         3
8.ΜΥΩΝΙΑ ΑΓΙΑΣ ΕΥΘΥΜΙΑΣ                3 – 7         3

9.ΕΛΠΙΔΕΣ ΑΜΦΙΣΣΑΣ                            1 – 7          0
10.ΚΟΥΛΟΒΑΤΑ                                       0 – 12        0

 

Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα δακοκτονίας


Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα δακοκτονίας το οποίο εκτελέστηκε με τη μέθοδο των δολοματικών ψεκασμών, από την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας για την ελαιοκομική περίοδο 2012.
Όπως ανακοίνωσε η Αντιπεριφερειάρχης Γιώτα Γαζή ,η κατάσταση του ελαιοκάρπου όσον αφορά τη δακοπροσβολή αλλά και τη φυτοϋγειονομική του κατάσταση γενικότερα είναι άριστη όπως απέδειξαν οι δειγματοληψίες που έγιναν για το σκοπό αυτό από την υπηρεσία σε όλες τις ελαιοκομικές περιοχές και ολοκληρώθηκαν στις 5 Νοεμβρίου.

Ωστόσο οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν είναι ευνοϊκές για την πιθανή εξέλιξη φθινοπωρινής γενεάς του εντόμου.
Έτσι, εάν κάποιοι ελαιοπαραγωγοί παρατηρήσουν εξέλιξη και πολλαπλασιασμό του εντόμου, παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας, στα τηλέφωνα 2265350546 - 547.

Παρασκευή, 9 Νοεμβρίου 2012

ΤΑ ΝΕΑ ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΪΟ ΤΟΥ 2013 με εικόνες από την ελληνική μυθολογία

Νέα σειρά χαρτονομισμάτων θέτει σε κυκλοφορία από το Μάιο του 2013 η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) και οι εθνικές κεντρικές τράπεζες της Ευρωζώνης.

«Πρωταγωνίστρια» της σειράς αυτής, τόσο στο υδατογράφημα, όσο και στο ολόγραμμα, η... «Ευρώπη», μια προσωπογραφία της μορφής της ελληνικής μυθολογίας από την οποία πήρε και το όνομα η ήπειρος.

Για την ανάπτυξη της σειράς «Ευρώπη» αξιοποιήθηκε η τεχνολογική πρόοδος η οποία σημειώθηκε στον τομέα της παραγωγής χαρτονομισμάτων κατά τη δεκαετία που μεσολάβησε από τότε που πρωτοεισήχθησαν και έτσι τα νέα αυτά χαρτονομίσματα θα είναι ακόμη πιο ασφαλή από τα προηγούμενα.

Ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας παρουσίασε τα τρία νέα χαρακτηριστικά τους: Το υδατογράφημα με προσωπογραφία, το ολόγραμμα με προσωπογραφία και ο αριθμός με βαθυπράσινο χρώμα.

Ουσιαστικά δεν πρόκειται για εντελώς νέα χαρτονομίσματα, αλλά για μια εξέλιξη των προηγουμένων, αφού θα διατηρήσουν τα σχέδια της πρώτης σειράς με θέμα «Εποχές και ρυθμοί» και θα έχουν τα ίδια κυρίαρχα χρώματα.

Θα έχουν όμως τροποποιηθεί προκειμένου να ενσωματώσουν τα ενισχυμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας.

Έτσι, θα διακρίνονται ευκολότερα από τα χαρτονομίσματα της πρώτης σειράς.

Τα τραπεζογραμμάτια της σειράς «Ευρώπη» θα έχουν τις ίδιες ονομαστικές αξίες με τα προηγούμενα (δηλαδή, 5, 10, 20, 50, 100, 200 και 500 ευρώ) και θα τεθούν σε κυκλοφορία με αύξουσα σειρά.

Επομένως, μετά το χαρτονόμισμα των 5 ευρώ που θα τεθεί σε κυκλοφορία τον Μάιο του 2013, θα ακολουθήσει το νέο τραπεζογραμμάτιο των 10 ευρώ.

Μονόδρομος η εφαρμογή των άλλων μέτρων για την απαλλαγή από το χρέος

                                          
Άρθρο του Θανάση Λουκόπουλου *

Υπάρχουν  δύο δεδομένα, που ελάχιστοι πλέον  αμφισβητούν, τα οποία  δείχνουν το δρόμο που πρέπει να βαδίσουν όχι μόνο οι κυβερνώντες στην Ελλάδα, αλλά κι οι υπεύθυνοι της Ευρωζώνης, αναφορικά με το ελληνικό ζήτημα.
Πρώτον, ότι το ποσοστό του χρέους επί του ΑΕΠ θα είναι 189% μετά από τέσσερα χρόνια, αν δεν γίνουν δραστικές και λυτρωτικές κινήσεις.

Δεύτερον, ότι το κόστος εξόδου της Ελλάδος από το ευρώ θα στοιχίσει στην Ευρωζώνη πάνω από 3 τρις ευρώ, ενώ το κόστος διαχείρισης του χρέους κάτω από 150 δις ευρώ. 
Το ερώτημα λοιπόν σαφές όσο και αφοπλιστικό : Ποια σοβαρή και νουνεχής ηγεσία, οπουδήποτε βρίσκεται στην Ευρώπη, θα αρνηθεί τις θαρραλέες κινήσεις, προκειμένου να αποσοβηθεί ο κίνδυνος υπερίσχυσης της αρνητικής πλευράς των δεδομένων που προαναφέραμε.

Μια μόνο ηγεσία θα το έκανε.  Αυτή που θα ήταν δέσμια συγκεκριμένων τοκογλυφικών και κερδοσκοπικών συμφερόντων.  Θέλουμε να ελπίζουμε ότι τέτοια ηγεσία, δεν θα βρεθεί στο δρόμο της Ελλάδας  προς τη λύτρωση.
Σε κάθε περίπτωση η ελληνική πολιτική ηγεσία, μετά και την ψήφιση του πιο απάνθρωπου, αντικοινωνικού και εξοντωτικού πακέτου μέτρων απ’ τη Βουλή, οφείλει να εφαρμόσει στην πράξη το δόγμα, πως θέσφατα και ταμπού δεν χωράνε στο πλήθος ενεργειών που πρέπει να γίνουν, για την  συνολική και άρα οριστική  λύση του ελληνικού προβλήματος.  Πόσο μάλλον με το τεράστιο αρνητικό φορτίο, που  επισώρευσε  στη πολιτική ζωή με τον τρόπο που ψηφίστηκαν.

Αρχής γενομένης, απ’ το εκβιαστικό γαϊτανάκι που αρχίζουν να υφαίνουν ορισμένοι, περί τμηματικής καταβολής της συνολικής δόσης των 40 περίπου δις ευρώ, που πρέπει να δοθεί άμεσα.  Κι αυτό για να υποχρεωθεί, όπως λένε, η Ελλάδα να εφαρμόσει τα ψηφισθέντα.  Κάτι που δεν θα ήταν μόνο εκβιαστικό, αλλά πρωτίστως εγκληματικό.
Στο ενδεχόμενο που προαναφέραμε, η ελληνική πολιτική ηγεσία στο σύνολό της, θα πρέπει να αντιδράσει άμεσα και ακαριαία.  Θα πρέπει να αναστείλει την εφαρμογή των μέτρων που ψηφίστηκαν και να προκαλέσει πολιτικό ζήτημα ώστε να γίνει ειδική Σύνοδος Κορυφής.  Ας  ελπίσουμε ότι δεν θα οδηγήσουν τη κατάσταση σε αυτό το ακραίο σημείο.

Όμως η κυβέρνηση θα πρέπει να εκμεταλλευτεί στο έπακρο το γεγονός ότι έχουν μείνει λίγοι πλέον στην Ευρώπη, που επιμένουν ότι η Ελλάδα μπορεί να προχωρήσει μόνο με τα μέτρα δημοσιονομικής πειθαρχίας και ανατροπών των όσων ισχύουν στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.  Οι περισσότεροι θέτουν ευθέως θέμα υιοθέτησης μέτρων για τη διαχείριση του χρέους.  Εδώ ακριβώς βρίσκεται και η ουσία του ελληνικού ζητήματος.
Τώρα είναι η ώρα κρίσης και ευθύνης, όχι μόνο για το ελληνικό πολιτικό σύστημα, αλλά κυρίως, για τις ηγεσίες των εταίρων και πιστωτών μας.  

Μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου, θα πρέπει να έχει σταλεί μήνυμα σαφές και καθαρό, προς κάθε κατεύθυνση, ότι η Ελλάδα θα μείνει με κάθε κόστος, στη ζώνη του ευρώ.
Ακολούθως να αρχίσει η επεξεργασία των προτάσεων, που άλλωστε βρίσκονται ήδη στο τραπέζι. Αν δεν γίνει ούτε αυτή τη φορά, ένας σοβαρός  συνδυασμός  των προτάσεων για                      

* επαναγορά χρέους κατά τρόπο που θα αφαιρεί απ’  τον συνολικό αριθμό και  δραστική μείωση των επιτοκίων για το εναπομείναν.

* χρονική μετάθεση αποπληρωμής του χρέους που θα διαμορφωθεί μετά τις παρεμβάσεις αυτές.
* μη εγγραφή του ποσού ανακεφαλαιοποίησης  των   τραπεζών, στο δημόσιο χρέος

* άρση των κοινοτικών διατάξεων που δεσμεύουν την Ελλάδα και δεν επιτρέπουν την αγορά ελληνικών ομολόγων, από μεγάλους κρατικούς και ιδιωτικούς οίκους, Κίνας , Ρωσίας και Καναδά ,
πάνω απ’ όλα  δε , ο ρυθμός αποπληρωμής του χρέους  να συνδυαστεί  με ρήτρες ανάπτυξης,  τίποτα δεν πρόκειται να προχωρήσει, αν  μάλιστα δεν διευρυνθεί η παραγωγική βάση της χώρας και δεν επιτραπεί να εισρεύσουν νέα κεφάλαια από οποιαδήποτε χώρα του πλανήτη.

Αν η γερμανική κερδοσκοπική τάξη θεωρεί ότι θα λυθεί το πρόβλημα  της Ελλάδας, με το ξεπούλημα των φιλέτων της ελληνικής οικονομίας σε δικούς της  ανθρώπους ,τότε σίγουρα είμαστε σε λάθος δρόμο, απ’ τον οποίο πρέπει να βγούμε πολύ σύντομα .

* Ο Θανάσης Λουκόπουλος είναι πολιτικός συντάκτης , με καταγωγή από τη Δωρίδα.

Οι παροχές των υπαλλήλων της Βουλής και το μίνι ¨πραξικόπημα¨της Τετάρτης

Μίνι «πραξικόπημα» είχαμε από τους υπαλλήλους της Βουλής το βράδυ της Τετάρτης που θα ψηφίζονταν τα μέτρα, όταν ανακοινώθηκε από τον Γιάννη Στουρνάρα ότι θα ενσωματωθούν κι αυτοί στο ενιαίο μισθολόγιο. Το θέμα εξόργισε τον πρωθυπουργό σε τέτοιο σημείο που αποφάσισε προς στιγμήν να δώσει εντολή για πολιτική επιστράτευση των υπαλλήλων.
Σε περίπτωση πολιτικής επιστράτευσης όποιος υπάλληλος δεν δεχθεί να εργαστεί απολύεται αυτόματα.

Ο πρωθυπουργός με την εκδήλωση του ¨πραξικοπήματος ¨ των υπαλλήλων έδωσε εντολή να συνταχθεί και το σχετικό ΦΕΚ πολιτικής επιστράτευσης, αποφασισμένος να τελειώσει με τα προκλητικά προνόμια μιας συντεχνίας που εξοργίζει το κοινό αίσθημα.

Η απόφαση άλλαξε όταν ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης ανέφερε ότι για να επικυρωθεί το ΦΕΚ και να γίνουν οι κοινοποιήσεις σε κάθε υπάλληλο της Βουλής απαιτούνταν δύο ώρες. «Δεν υπάρχει χρόνος, πρέπει οπωσδήποτε να ψηφιστούν τα μέτρα» κατέληξε ο πρωθυπουργός και έδωσε εντολή στον Γιάννη Στουρνάρα να πάρει πίσω τη διάταξη αλλά να την επαναφέρει σύντομα.

Tα προκλητικά προνόμια και τα τρελά λεφτά

1. Οι υπάλληλοι έπαιρναν 16 παχυλούς μισθούς που έφθαναν τουλάχιστον τα 3.000 ευρώ καθαρά μηνιαίως κατά μέσο όρο συν τα υπόλοιπα προνόμια που παρατίθενται παρακάτω. Επαιρναν δηλαδή και 13ο, 14ο, 15ο και 16ο μισθό!

2. Σύμφωνα με τον προϋπολογισμό του 2011, ο 15ος και 16ος μισθός κόστιζε στο κράτος 16,9 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο. Τώρα ο 15ος και 16ος μισθός έχουν κοπεί και στον προϋπολογισμό του 2012 αυτοί οι μισθοί κοστίζουν 5,1 εκατομμύρια ευρώ.

3. Μπορεί ο 15ος και 16ος μισθός να έχουν κοπεί, αλλά επέστρεψαν αμέσως από το παράθυρο. Έστω και με μειωμένα ποσά, οι δύο αυτοί μισθοί επέστρεψαν ως «κίνητρο επίτευξης στόχων στήριξης του κοινοβουλευτικού έργου». Αυτό το ποσό αποφασίζεται από τον εκάστοτε Πρόεδρο της Βουλής.

4. Εάν ένας υπάλληλος συνταξιοδοτηθεί με 30 χρόνια εργασίας στη Βουλή, τότε θα λάβει ως εφάπαξ περίπου 60 μισθούς.

5. Κατά προσέγγιση το εφάπαξ ξεπερνά τα 200.000 ευρώ για κάθε υπάλληλο.

6. Παίρνουν δεύτερο εφάπαξ από το ταμείο Προνοίας των Δημοσίων Υπαλλήλων.

7. Παίρνουν μέρισμα από το Μετοχικό Ταμείο των Πολιτικών Υπαλλήλων.

8. Με τον διορισμό του ένας υπάλληλος της Βουλής έχει και πολλά προνόμια, που δεν έχει κανείς άλλος εργαζόμενος. Μέσα στο Κοινοβούλιο υπάρχει παιδικός σταθμός, όπου στέλνουν τα παιδιά τους δωρεάν, ενώ έχουν το δικαίωμα να απολαμβάνουν το γυμναστήριο και το πάρκινγκ της Βουλής απεριόριστα. Στέλνουν τα παιδιά τους στον εξαιρετικό παιδικό σταθμό που λειτουργεί στο υπόγειο προς τη μεριά του Εθνικού Κήπου (επειδή έχουν αυξηθεί οι ανάγκες, δημιουργήθηκε κι άλλος παιδικός σε κτίριο που παραχώρησε στη Βουλή το υπουργείο Πολιτισμού στην Πλάκα).

9. Οι υπάλληλοι της Βουλής έχουν όλες τις ευκολίες που παρέχει το λεγόμενο ΣΕΠΑ, του Συγκροτήματος Εξυπηρέτησης του Προσωπικού της Πολεμικής Αεροπορίας. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως όπως οι πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας έτσι και οι εργαζόμενοι στη Βουλή μπορούν να ψωνίζουν σε πολυκαταστήματα του ΣΕΠΑ σε πολύ χαμηλές τιμές από αυτές που υπάρχουν στην αγορά.

10. Το πλέον όμως εξοργιστικό είναι παρακάτω. Μέσα στη Βουλή υπάρχουν αρκετοί χώροι που νοικιάζονται σε επιχειρήσεις. Όλα αυτά τα μισθώματα που αποτελούν πολλές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ το χρόνο δεν πηγαίνουν στα ταμεία της Βουλής ή του ελληνικού κράτους, αλλά αντίθετα πηγαίνουν στο Ταμείο Αρωγής Υπαλλήλων της Βουλής προκειμένου εκείνοι μετά να παίρνουν εφάπαξ το οποίο υπολογίζεται σε δύο μισθούς για κάθε έτος ασφάλισης. Έτσι το κυλικείο της Βουλής καταβάλει 24.000 ευρώ το χρόνο στο Ταμείο των υπαλλήλων, το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας δίνει 312.000 ευρώ το χρόνο, το υποκατάστημα των ΕΛΤΑ δίνει 48 .000 ευρώ ετησίως και 48.000 ευρώ δίνει η Ολυμπιακή.

11. Σε κάθε τιμολόγιο που πληρώνει η Βουλή σε προμηθευτές τους επιβάλλει επιπλέον 7% υπέρ των υπαλλήλων της Βουλής.

12. Έπαιρναν μετεκλογικό επίδομα ύψους 1.000 ευρώ, μόλις άνοιγε η Βουλή μετά τις εκλογές. Σάλος προκλήθηκε στις εκλογές του Ιουνίου 2012 όταν ο μιας ημέρας Πρόεδρος της Βουλής Βύρων Πολύδωρας υπέγραψε το εκλογικό επίδομα, εν μέσω Μνημονίου!

Πόσοι είναι οι υπάλληλοι της Βουλής

Το μόνιμο προσωπικό της Βουλής ήταν ως το 2010 1.340 άτομα.

Η συνολική μισθοδοσία για τους υπαλλήλους της Βουλής 106 εκατ. Ευρώ.

Ο νεοπροσλαμβανόμενος στη Βουλή που έχει τελειώσει την υποχρεωτική εκπαίδευση (π.χ. Προσωπικό καθαριότητας) λαμβάνει 1.900 ευρώ καθαρά μηνιαίως.

Εξαιρέθηκαν από την υποχρεωτική υπαγωγή τους στον κλάδο κύριας σύνταξης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ακόμα και όσοι έχουν προσληφθεί από το 2011 και μετά.

Επίσης, από τη Βουλή μισθοδοτούνται και 74 ειδικοί φρουροί (άγνωστο πού υπηρετούν), ενώ καταβάλλεται και μηναίο επίδομα σε όλους τους αστυνομικούς που φρουρούν το Κοινοβούλιο.

Την τελευταία πενταετία, ο αριθμός των μόνιμων υπαλλήλων διπλασιάστηκε με διακομματική συναίνεση. Οι περισσότεροι είναι συγγενείς πολιτικών, βουλευτών, υψηλόβαθμων δικαστικών και αστυνομικών, ενώ ως υπάλληλοι έχουν προσληφθεί ακόμη και πρώην πολιτικοί, όπως ο πρώην ευρωβουλευτής της ΝΔ Μανώλης Μαυρομάτης

Πέμπτη, 8 Νοεμβρίου 2012

Τα τέλη ύδρευσης για τη Μανάγουλη


Στις πρόσφατες ειδοποιήσεις που εκδόθηκαν από το Δήμο Δωρίδος και αφορούν την Τοπική Κοινότητα Μανάγουλης, εκ παραδρομής αναφέρεται ότι τα τέλη αφορούν πρόστιμο αυθαίρετης βοσκής.

Όπως ανακοίνωσε το Γραφείο Εσόδων του Δήμου, τα παραπάνω τέλη αφορούν πάγια ύδρευση για τα έτη 2009, 2010 και 2011 όπως αναλυτικά αναφέρονται στη συνέχεια της ειδοποίησης.

Η κατανάλωση για τα παραπάνω χρονικά διαστήματα θα συμπεριληφθεί στον λογαριασμό του έτους 2012 σύμφωνα με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η Οικονομική Επιτροπή Δήμου Δωρίδας συνεδριάζει με 4 θέματα στην ατζέντα


Με κατεπείγουσα πρόσκληση του Δημάρχου Γιώργου Καπεντζώνη , συνεδριάζει σήμερα  στις 11:00 το πρωϊ στο Λιδωρίκι η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου, παίρνοντας απόφαση  για 4 θέματα .

ΘΕΜΑ 1ο: Κατάρτιση όρων δημοπρασίας και σύνταξη διακήρυξης για την εκτέλεση του έργου «Ανακαίνιση και ανάπτυξη των ορεινών όγκων Δημοτικών Διαμερισμάτων Κάμπου – Φιλοθέης- Τειχίου – Παλαιοξαρίου και Ποτιδάνειας της Δ.Ε. Ευπαλίου» του Δήμου Δωρίδος, προϋπολογισμού  816.382,51 € .

ΘΕΜΑ 2ο: Ορισμός δικηγόρων.

ΘΕΜΑ 3ο: Ψήφιση πιστώσεων ,προϋπολογισμού οικ.έτους 2012.

ΘΕΜΑ 4ο: Τροποποίηση της υπ’αριθμ. 120/2012 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής με θέμα {‘Έγκριση έκδοσης εντάλματος προπληρωμής για την πληρωμή εξόδων μετακίνησης, διαμονής, ημερήσιας αποζημίωσης κλπ. για τους εκπροσώπους του Δήμου Δωρίδος , που θα συμμετέχουν στην ‘3η ανοιχτή διάσκεψη της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη στις 15 και 16 Νοεμβρίου 2012’ καθώς και στο συνέδριο «Βελτιστοποίηση παραγωγής και προώθησης ελαιολάδου και ελαιουργικών προϊόντων» που θα πραγματοποιηθεί στη Λέσβο στις 2 Νοεμβρίου 2012, στα πλαίσια της πίστωσης με τίτλο «Συμμετοχές σε συνέδρια συναντήσεις και διαλέξεις»}

Όπως τονίζει ο Δήμαρχος στην πρόσκλησή του η  συνεδρίαση αυτή χαρακτηρίζεται κατεπείγουσα καθώς τα ανωτέρω θέματα είναι ιδιαίτερης σημασίας και η έγκαιρη συζήτησή τους θα συμβάλλει στην εύρυθμη λειτουργία του Δήμου.

Συγκεκριμένα, το αναφερόμενο στο πρώτο θέμα έργο, πρέπει να δημοπρατηθεί-συμβασιοποιηθεί πριν τη λήξη του έτους ,

το δεύτερο θέμα αφορά τον ορισμό δικηγόρων για τη νομική στήριξη υποθέσεων του Δήμου και τη διασφάλιση των συμφερόντων του,

το τρίτο θέμα αφορά ψήφιση πιστώσεων προκειμένου να αντιμετωπιστούν αναγκαίες δαπάνες για τη σωστή λειτουργία του Δήμου και

το τέταρτο θέμα αφορά την κάλυψη εξόδων συμμετοχής του Δήμου Δωρίδος στην 3η ανοικτή διάσκεψη της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη στις 15-16 Νοεμβρίου 2012, με έκδοση εντάλματος προπληρωμής.

Σε καλό δρόμο για τη Στερεά Ελλάδα τα Επιχειρησιακά Προγράμματα 2007 - 2013

Εργα και της Δωρίδας ενταγμένα στα προγράμματα αυτά

Πραγματοποιήθηκε  χθες  στα Καμένα Βούρλα η 4η Συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος των τριών Περιφερειών Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας & Ηπείρου 2007-2013.

Η Επιτροπή Παρακολούθησης αποτελεί πολύ σημαντικό όργανο, αφού αποστολή της είναι η παρακολούθηση, η εξασφάλιση της αποτελεσματικότητας και η ποιότητα υλοποίησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος. Αποστολή που αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία αυτή την εποχή, της κρίσης, στην οποία επιβάλλεται να αξιοποιείται κάθε ευρω του ΕΣΠΑ, συνεισφέροντας στην τόνωση της οικονομίας.

Κεντρικά θέματα της συνεδρίασης ήταν η πρόοδος υλοποίησης του Προγράμματος της τρέχουσας περιόδου 2007-2013, καθώς και η έναρξη σχεδιασμού της Ε΄ Προγραμματικής περιόδου.

Κατά την τοποθέτησή του ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχος Περγαντάς αναφέρθηκε συνοπτικά στην πορεία εφαρμογής του Προγράμματος των τριών Περιφερειών, δίνοντας την εικόνα της πλήρους εξέλιξής του και της αύξησης των ρυθμών υλοποίησής του, που συμβάλει σημαντικά στον εθνικό στόχο της επιτάχυνσης και της αξιοποίησης του ΕΣΠΑ. Ειδικότερη αναφορά, έκανε ο Περιφερειάρχης στο Πρόγραμμα της Στερεάς Ελλάδας, λέγοντας :

«Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, σύμφωνα με την ισχύουσα εκχώρηση από το Υπουργείο έχει αναλάβει τη διαχείριση 212,57 εκ. €, στα οποία προστίθενται και άλλα 59,74 εκ. €, που έχουν εκχωρηθεί από το ΕΠΠΕΡΑΑ για περιβαλλοντικές παρεμβάσεις.

Το πρόγραμμά μας υλοποιείται με επιτυχία και χαρακτηρίζεται από υψηλή απορρόφηση των εκχωρημένων ποσών. Ειδικότερα :

Ø  Η ΕΔΑ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας έχει εκδώσει μέχρι σήμερα 63 προσκλήσεις συνολικής δημόσιας δαπάνης 436,85 εκ. €.

Ø  Έχουν ενταχθεί 308 έργα προϋπολογισμού 380,31 εκ. €, δηλαδή ποσοστό 178,91 % επί της εκχώρησης.

Ø  Έχουν αναληφθεί συμβάσεις ύψους 250,52 εκ. €, δηλαδή ποσοστό 117,59 % επί της εκχώρησης.

Ø  Έχουν δηλωθεί στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα σύμφωνα με στοιχεία της 27ης Οκτωβρίου, δαπάνες 142,73 εκ. €, δηλαδή ποσοστό απορρόφησης 67,15 %, που παραμένει ένα από τα υψηλότερα στην Ελλάδα.

Αυτά τα πολύ θετικά αποτελέσματα στη Στερεά Ελλάδα, επιδιώκουμε να τα μεγιστοποιήσουμε, ζητώντας ακόμα περισσότερη εκχώρηση για να υλοποιήσουμε έργα αναγκαία και χρήσιμα για τον τόπο και την κοινωνία.

Ταυτόχρονα, στο πλαίσιο της τρέχουσας προγραμματικής περιόδου, προωθούμε και επιδιώκουμε :

Ø  Τη δυνατότητα μεταφοράς πόρων μεταξύ των αξόνων του προγράμματος, στο πλαίσιο μιας αναθεώρησης που θα κατευθύνεται στις ανάγκες της Στερεάς Ελλάδας.

Ø  Την απρόσκοπτη υλοποίηση των δράσεων του Κοινωνικού Ταμείου, καθώς παρά την υψηλή ανεργία δεν έχει δοθεί στην Περιφέρεια λόγω στόχου 2, η ανάλογη ενίσχυση.

Ø  Την επιπλέον ενίσχυση της Στερεάς Ελλάδας, με την υλοποίηση σημαντικών έργων μέσα από τομεακά προγράμματα των Υπουργείων και ειδικά από τα Επιχειρησιακά Προγράμματα της Προσπελασιμότητας και του Περιβάλλοντος.»

Την πολύ καλή εξέλιξη του Προγράμματος επιβεβαίωσαν τα μέλη της Επιτροπής Παρακολούθησης  και ειδικά οι εκπρόσωποι της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού Εφαρμογής Επιχειρησιακών Προγραμμάτων και της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (REGIO 13).

Χαρακτηριστική ήταν η αναφορά, πως η εξαιρετική πορεία του προγράμματος επιβεβαιώνεται από την απρόσκοπτη επίτευξη του στόχου ν+3 του 2013. Συγκεκριμένα, ενώ, σε 14 μήνες από σήμερα, τα πέντε Περιφερειακά Προγράμματα της χώρας, καλούνται να δαπανήσουν περίπου 1,7 δις € ώστε να μην υπάρξει απώλεια πόρων, το Πρόγραμμα της Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας & Ηπείρου, χρειάζεται μόνο 70 εκ. €.

Επιπλέον, ανάμεσα στους φορείς διαχείρισης του ΕΣΠΑ – Περιφέρειες και Υπουργεία – οι τρείς Περιφέρειες Στερεάς Ελλάδας, Θεσσαλίας και Ηπείρου είναι πρώτες με μεγάλη διαφορά στην απορρόφηση πόρων όλων των Ταμείων (ΕΤΠΑ, ΕΚΤ, Ταμείο Συνοχής), μαζί με το Υπουργείο Ανάπτυξης.

Ακόμα, σε σχέση με την υλοποίηση της παρούσας Προγραμματικής Περιόδου 2007 – 2013, συγκλίνουσα θέση των τριών Περιφερειαρχών Στερεάς Ελλάδας, Θεσσαλίας και Ηπείρου, ήταν η απόλυτη αναγκαιότητα ολοκλήρωσης των μελετών και της κατασκευής του Ε65 (Αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδας).

Κοινή θέση όλων είναι πως πρέπει να αποτελέσει μεγάλη κεντρική προτεραιότητα η εξέλιξη του μεγάλου οδικού άξονα, που είναι οριζόντια αναπτυξιακή υποδομή για όλες τις Περιφέρειες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τα Προγράμματα αυτά προσδοκά χρηματοδοτήσεις για αρκετά έργα και η Δωρίδα

Τετάρτη, 7 Νοεμβρίου 2012

Η Ελλάδα σε αδιέξοδο;


Του  Γιάννη  Κοτόφωλου *

Η Ελλάδα μπορεί να παραμείνει στο ευρώ, αλλά κινδυνεύει να χαθεί σαν χώρα, ως προοπτική δηλαδή μίας κοινωνίας που θα μπορεί να προσδοκά σε κάποια οικονομική ανάκαμψη και σε ένα στοιχειωδώς αξιοπρεπές βιοτικό επίπεδο για τους πολίτες της.
Η Ελλάδα, άμεσα πλέον, κινδυνεύει να μετατραπεί σε μία πολύ φτωχή χώρα, η οποία - έτσι όπως εξελίσσονται τα πράγματα με τις αδυναμίες του πολιτικού της συστήματος και τις προκαταλήψεις στα κρίσιμα κέντρα των ευρωπαϊκών αποφάσεων – πολύ πιθανόν να μη μπορέσει ούτε στο μέλλον να αναστρέψει αυτή την κακή της πορεία.

Με βάση τις εξελίξεις που παρακολουθούμε τις τελευταίες δύο εβδομάδες, εντός και εκτός των εθνικών συνόρων, θα πρέπει να καταλήξουμε στο συμπέρασμα ή ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως στρατηγικό σχέδιο για την Ελλάδα ή ότι οι δανειστές και εταίροι μας, εξαιτίας και της αδυναμίας του εγχώριου κομματικού συστήματος, αδιαφορούν και για το αδιανόητο, την υποβάθμιση της Ελλάδας σε μία πολύ φτωχή και εξαρτημένη από κάθε άποψη χώρα.

Όλα όσα έγιναν και εξακολουθούν να ξεδιπλώνονται από το 2010 έως σήμερα, από την Ευρώπη και την Ελλάδα, ανεξαρτήτως προθέσεων, σε έναν κοινό παρονομαστή οδηγούν, με απόλυτη ακρίβεια: μία οικονομία αποσυναρμολογημένη και τσακισμένη, η οποία ασθμαίνοντας θα προσπαθεί κάθε χρόνο να εκπληρώνει το χρέος της.

Μία οικονομία η οποία θα διαθέτει πολύ φθηνό εργατικό δυναμικό, κάτω από το ήμισυ των αμοιβών που απολάμβαναν οι Έλληνες πριν από τέσσερα ή πέντε χρόνια, με πολύ υψηλό ποσοστό ανέργων.

Μία οικονομία, της οποίας οι αξίες, η περιουσία της δηλαδή, είτε μιλάμε για τη δημόσια γη, είτε για τις δημόσιες επιχειρήσεις, τις τράπεζες, τα ξενοδοχεία της κ.ο.κ., θα έχει συμπιεστεί δραματικά, κάτω από το ένα πέμπτο ή το ένα δέκατο των χρημάτων που έτσι κι αλλιώς κάποτε επενδύθηκαν.

Ακόμη και οι αποταμιεύσεις των ελληνικών οικογενειών που επενδύθηκαν στην παιδεία και την ειδίκευση της νέας γενιάς, σε ξένες οικονομίες θα αποδίδουν τους καρπούς της. 

Αυτή είναι μία εικόνα καταστροφής για την ελληνική κοινωνία, που θα μπορούσε να αλλάξει μόνο εφόσον στην χώρα άρχιζαν άμεσα να δημιουργούνται προϋποθέσεις οικονομικής ανάπτυξης.

Αλλά, για να συμβεί αυτό, εκτός από την αποφασιστικότητα, τη σοβαρότητα και το ανάστημα που επιβάλλεται να επιδείξει το εγχώριο πολιτικό σύστημα, θα πρέπει οι Ευρωπαίοι εταίροι μας και το διεθνές οικονομικό περιβάλλον, να προχωρήσουν σε δύο γενναίες αποφάσεις, υπέρβασης του σημερινού ελληνικού αδιεξόδου.

Πρώτον να προχωρήσουν σε ένα νέο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους που κατέχει ο λεγόμενος επίσημος τομέας, και δεύτερον να σχηματιστεί ένα γερό «πακέτο» που θα διοχετευτεί για έργα υποδομής και επενδύσεις τεχνολογίας στην ελληνική οικονομία, ένα είδος όπως θα λέγαμε σχεδίου Μάρσαλ.

Θα πρέπει, κοντολογίς, το χρέος να μειωθεί τουλάχιστον κατά 100 ή 80 δισ. Ευρώ (για να γίνει βιώσιμο) και να συνοδευτεί από μία έξτρα τονωτική ένεση, τουλάχιστον 15 ή 20 δισ., για τα επόμενα τέσσερα – πέντε χρόνια. Έτσι, μόνο, μπορεί να ανοίξει ο δρόμος και για την προσέλκυση μεγάλων ιδιωτικών κεφαλαίων για την ανάπτυξη.

* Ο Γιάννης Κοτόφωλος είναι δημοσιογράφος στη ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ , με καταγωγή από τη Δωρίδα.

Τρίτη, 6 Νοεμβρίου 2012

Σεισμός 3,2 ρίχτερ στο Κορινθιακό


Ασθενής ήταν η σεισμική δόνηση μεγέθους 3,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που κατέγραψε το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο στις 11.43 π.μ. σήμερα το πρωί στο θαλάσσιο χώρο του Κορινθιακού κόλπου  μεταξύ  Αιγιάλειας και Δωρίδας.

Ειδικότερα, το επίκεντρο του σεισμού, που είχε εστιακό βάθος πέντε χιλιομέτρων, προσδιορίστηκε σε περιοχή πέντε χιλιόμετρα Δυτικά των Καμαρών Αιγιαλείας, 13 χλμ. Βορειοδυτικά  του Αιγίου και 21 χλμ. Ανατολικά  της Πάτρας

Όταν ακούς ¨δημοσιογράφος¨

Άρθρο του Κωνσταντίνου Μάγνη *

Ο πολύς κόσμος έχει αναπτύξει μια τάση στερεοτυπική. Όταν ακούει "δημοσιογράφος", συνειρμικά ανακαλεί στη μνήμη του τον άνκορμαν των τηλεοπτικών δελτίων. Που αρκετά συχνά είναι καλοπληρωμένος. Κάποτε, πολύ καλοπληρωμένος- μαγκιά του. Και κάνει συζητήσιμη χρήση της ισχύος του. Που, πάντως, δεν είναι τόσο μεγάλη όσο νομίζουμε.

Οι πολίτες πάντα ξέρουν πολύ καλά τι συμβαίνει στη χώρα και στην τσέπη τους, για να επηρεαστούν από μια άποψη, όσο πονηρά κι αν σερβίρεται. Μάλλον το αντίθετο συμβαίνει: Προκαλούνται αν ακούσουν κάτι μη συμβατό με αυτό που θεωρούν πραγματικότητα.

Ο πολύς κόσμος, επίσης, τείνει να ταυτίζει τον δημοσιογράφο με τον ιδιοκτήτη του ΜΜΕ. Το "εσείς οι δημοσιογράφοι", με το οποίο εκφέρονται όλες οι επικριτικές απόψεις της κοινωνίας κατά των μελών του κλάδου, προσπερνά ότι στα περισσότερα Μέσα το ποσοστό ελεύθερης λειτουργίας του δημοσιογράφου είναι σχετικά μικρό. (Και διεθνώς ισχύει αυτό, ας μη μας κάνουν τον καμπόσο οι ΜπιΜπιΣιάδες που ανέχονται κίναιδους για λόγους θεαματικότητας.) Αλλά και "να τα έλεγε" ο δημοσιογράφος, κυρίως την εκτόνωση της μάζας θα υπηρετούσε, παρά θα άλλαζε τίποτε. Υπάρχουν δημοσιογράφοι, άλλωστε, που γκαρίζουν "υπέρ του λαού" χρόνια τώρα. Και;

Στην πραγματικότητα, οι δημοσιογράφοι, και όχι μόνο τώρα με την Κρίση, είναι ένας κλάδος με χαμηλές αμοιβές, προβληματικές συνθήκες εργασίας, υψηλό δείκτη ανασφάλειας κι ένα σκληρό, ακανόνιστο ωράριο που υπονομεύει τα περιθώριά σου να έχεις μια νορμάλ προσωπική ζωή. Υπονομεύει επίσης την υγεία σου.

Ναι, μπορεί να εξασφαλίστηκαν κάποτε ορισμένες ρυθμίσεις -που προβάλλονται σήμερα ως "προνομιακές- προς άγραν ευνοίας του κλάδου. Αντικειμενικά, ωστόσο, πρόκειται για ένα δίκαιο καθεστώς. Η συντριπτική πλειονότητα των δημοσιογράφων φθάνουν σε συντάξιμη ηλικία- αν φθάσουν- με μηδέν αποταμιευτικό απόθεμα, αντίθετα με πλείστες άλλες κατηγορίες εργαζομένων, που σήμερα μας δείχνουν με το δάχτυλο, από τον καναπέ του εξοχικού τους, μερικοί. Σχεδόν κανένας δημοσιογράφος δεν πρόκειται να γίνει εργοδότης με όρους στοιχειώδους κερδοφορίας. Η δε κατάσταση της υγείας είναι, των περισσοτέρων, προβληματική.

Θα πεις: Και γιατί διάλεξες αυτή τη δουλειά, ρε μάγκα; Δίκιο έχεις. Να φύγω. Κι εγώ, και όλοι, να αρχίσουμε να εμφιαλώνουμε τσίπουρα, και να πίνουμε κι όλας. Αλλά κάποιος πρέπει να μένει πίσω, να ασκεί το παλιοεπαγγελματάκι μας, ώστε -πέρα από τον "μεγαλοδημοσιογράφο του κεντρικού καναλιού" (αν υπάρχει και αυτός, πια) να μπορεί να βγαίνει το εφημεριδάκι στην Πάτρα, στα Γιάννινα, τη Χίο, το Ηράκλειο. Αυτό δεν είναι μόνο κοινωνική ανάγκη. Είναι αναγκαίο και για τη δημοκρατία.

Θα πρέπει, επομένως, ο κλάδος να προστατεύεται με κάποιο τρόπο. Εμείς οδηγούμαστε στο "κανέναν τρόπο". Όποιος προωθεί την αποψίλωση των δημοσιογράφων από τα όποια μέτρα στήριξης, ουσιαστικά χτυπάει τον κλάδο, ο οποίος, ειδικά στις μέρες μας, μέτρα προστασίας χρειάζεται και όχι να του κλωτσάνε το σκαμνί στην αγχόνη.

Ο γράφων δεν είναι υπέρ των απεργιών. Πιστεύει ότι οι απεργίες μάλλον αποσυνδέουν τον πολίτη από την έξη της ενημέρωσης παρά βοηθούν τον κλάδο. Χώρια το πλήγμα στις επιχειρήσεις, που προσπαθούν να μείνουν επιχειρήσεις. Αυτά γράφτηκαν σαν μια ελάχιστη συμβολή στην ενημέρωση του κοινού ως προς τι είναι ο δημοσιογράφος σήμερα, όσο υπάρχουν δημοσιογράφοι και όσο υπάρχει "σήμερα".

* Ο Κωνσταντίνος Μάγνης είναι δημοσιογράφος , στέλεχος της εφημερίδας ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Κυριακή, 4 Νοεμβρίου 2012

Ντέρμπυ που τα είχε όλα και… στο 93΄ Απόλλων Ευπαλίου-Ένωση Γλυφάδας 1-2


Του Τάσσου Τσόλκα *

Σ΄ ένα ματς που τα είχε όλα , γκολ , δοκάρια , αποβολές, και αρκετό κόσμο , έτσι που δικαιολόγησε το χαρακτηρισμό του ντέρμπυ , η Ένωση Γλυφάδας επιβλήθηκε με 2 - 1 του Απόλλωνα Ευπαλίου.
Δύο λεπτά πριν λήξει το ημίχρονο ο Απόλλων έμεινε με 10 παίκτες μετά την αποβολή του Ζέκα. Παρ΄ όλα αυτά στο 55΄προηγήθηκε με γκολ του Φ. Κάπου.

Στο 70΄λεπτό και η Γλυφάδα έμεινε με 10 παίκτες μετά την αποβολή του Παπακωστόπουλου.
Στο 78΄λεπτό η Ένωση Γλυφάδας ισοφάρισε με γκολ του Β. Φλέγγα και στο 93΄πήρε τη νίκη με γκολ του Χρ. Φλέγγα.

Αξιοσημείωτο είναι ότι στον αγώνα είχαμε και 5 δοκάρια , ένα για τον Απόλλωνα και 4 για την Γλυφάδα.

Στο Χρισσό , ο Αετός Λιδωρικίου ηττήθηκε με 2 - 0 από τον Κρισσαίο , ενώ ο Δωρικός Μαλαμάτων συνετρίβει στην έδρα του με 6 - 1 από την Οιάνθη Γαλαξιδίου.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 5ης Αγωνιστικής

ΑΜΦΙΣΣΑΪΚΟΣ  -  ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΒΟΥΝΙΧΩΡΑΣ           3 - 0

ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΥΠΑΛΙΟΥ  -  ΕΝΩΣΗ ΓΛΥΦΑΔΑΣ               1 - 2

ΑΣΤΕΡΑΣ ΙΤΕΑΣ  -  ΗΣΑΪΑΣ ΔΕΣΦΙΝΑΣ                            3 - 0

ΚΡΙΣΣΑΙΟΣ ΧΡΙΣΣΟΥ  -   ΑΕΤΟΣ ΛΙΔΩΡΙΚΙΟΥ                  2 - 0

ΔΩΡΙΚΟΣ ΜΑΛΑΜΑΤΩΝ  -  ΟΙΑΝΘΗ ΓΑΛΑΞΙΔΙΟΥ      1 - 6   

Ρεπό έχει η ΤΟΛΟΦΩΝΑ ΕΡΑΤΕΙΝΗΣ

 ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ  Α΄ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ  μετά την 5η Αγωνιστική

 

                                                                                             ΓΚΟΛ               ΒΑΘΜΟΙ

1. ΑΣΤΕΡΑΣ ΙΤΕΑΣ                                 20 - 5       12
2. ΚΡΙΣΣΑΙΟΣ ΧΡΙΣΣΟΥ                        14 - 6        12
3. ΑΜΦΙΣΣΑΪΚΟΣ                                   8 - 6          9

4. ΑΕΤΟΣ ΛΙΔΩΡΙΚΙΟΥ                           6 - 4          9
5. ΕΝΩΣΗ ΓΛΥΦΑΔΑΣ *                         8 - 3          8
6. ΟΙΑΝΘΗ ΓΑΛΑΞΙΔΙΟΥ *                    9 - 5          7

7. ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΥΠΑΛΙΟΥ *                  10 - 8         6
8. ΗΣΑΪΑΣ ΔΕΣΦΙΝΑΣ                           9 - 12         6
9. ΤΟΛΟΦΩΝΑ ΕΡΑΤΕΙΝΗΣ *              4 - 14        3
10.ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΒΟΥΝΙΧΩΡΑΣ         3 - 16         0
11.ΔΩΡΙΚΟΣ ΜΑΛΑΜΑΤΩΝ *             2 - 15         0


* Με αστερίσκο οι ομάδες που έκαναν το ρεπό τους
** Η Ένωση Γλυφάδας έχει ξεκινήσει με -2 βαθμούς

Η επόμενη αγωνιστική

ΕΝΩΣΗ ΓΛΥΦΑΔΑΣ  -  ΤΟΛΟΦΩΝΑ ΕΡΑΤΕΙΝΗΣ
ΑΕΤΟΣ ΛΙΔΩΡΙΚΙΟΥ  -  ΑΣΤΕΡΑΣ ΙΤΕΑΣ

ΟΙΑΝΘΗ ΓΑΛΑΞΙΔΙΟΥ  -  ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΥΠΑΛΙΟΥ
ΔΩΡΙΚΟΣ ΜΑΛΑΜΑΤΩΝ  -  ΑΜΦΙΣΣΑΪΚΟΣ

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΒΟΥΝΙΧΩΡΑΣ  -  ΚΡΙΣΣΑΙΟΣ ΡΙΣΣΟΥ

Ρεπό έχει ο ΗΣΑΪΑΣ ΔΕΣΦΙΝΑΣ

 
Η Β΄ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Χωρίς εκπλήξεις και με πολλά γκολ συνεχίστηκε αυτό το Σαββατοκύριακο το πρωτάθλημα της Β΄ Κατηγορίας Φωκίδας με την 2η αγωνιστική.
Παρ΄ ότι είναι στην αρχή ακόμα το πρωτάθλημα αυτό φαίνεται να ξεχωρίζουν οι Δωριείς Μανάγουλης και ο Διαγόρας Πολυδρόσου στην διεκδίκηση της πρωτιάς.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα

ΗΡΑΚΛΗΣ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙΟΥ  -  ΦΩΚΙΔΑ 2000                 3 - 2

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΜΦΙΣΣΑΣ  -  ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ        0 - 1

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΙΡΡΑΣ  -  ΜΥΩΝΙΑ ΑΓΙΑΣ ΕΥΘΥΜΙΑΣ       6 - 0

ΕΛΠΙΔΕΣ ΑΜΦΙΣΣΑΣ  -  ΔΩΡΙΕΙΣ ΜΑΝΑΓΟΥΛΗΣ                1 - 3

ΣΑΛΩΝΑ Α.Ο  -  ΚΟΥΛΟΒΑΤΑ Α.Ε                                         4 - 0

 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ  Β΄ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ μετά την 2η αγωνιστική

                                                                          ΓΚΟΛ               ΒΑΘΜΟΙ

1.ΔΩΡΙΕΙΣ ΜΑΝΑΓΟΥΛΗΣ                      9 – 1         6
2.ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ                   2 – 0         6

3.ΦΩΚΙΔΑ 2000                                     10 – 3         3
4.ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΙΡΡΑΣ                        6 – 1         3

5.ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΜΦΙΣΣΑΣ                      4 – 1         3
6.ΗΡΑΚΛΗΣ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙΟΥ            4 – 5         3

7.ΣΑΛΩΝΑ                                                4 – 6         3
8.ΜΥΩΝΙΑ ΑΓΙΑΣ ΕΥΘΥΜΙΑΣ                3 – 7         3

9.ΕΛΠΙΔΕΣ ΑΜΦΙΣΣΑΣ                           1 – 7         0
10.ΚΟΥΛΟΒΑΤΑ                                      0 – 12       0

 Η επόμενη αγωνιστική

ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ  -  ΜΥΩΝΙΑ ΑΓΙΑΣ ΕΥΘΥΜΙΑΣ
ΦΩΚΙΔΑ 2000  -   ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΙΡΡΑΣ

ΔΩΡΙΕΙΣ ΜΑΝΑΓΟΥΛΗΣ  -  ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΜΦΙΣΣΑΣ
ΣΑΛΩΝΑ Α.Ο  -   ΗΡΑΚΛΗΣ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙΟΥ

ΚΟΥΛΑΒΑ Α.Ε  -  ΕΛΠΙΔΕΣ ΑΜΦΙΣΣΑΣ

*Ο Τάσος Τσόλκας είναι αθλητικός συντάκτης, μέλος της ΕΣΗΕΑ, με καταγωγή από την Δωρίδα