Ειδησεογραφικό blog για τη ΔΩΡΙΔΑ

* To "DORIDA news" είναι ανεξάρτητο ειδησεογραφικό blog, που στελεχώνεται από επαγγελματίες δημοσιογράφους και επιστήμονες συνεργάτες.Διευθύνεται από το δημοσιογράφο Περικλή Ν. Λουκόπουλο - mail, perilouko@yahoo.gr *

Παρασκευή, 5 Οκτωβρίου 2012

Κόντρα Περιφερειαρχών με το Υπουργείο για την μεταφορά μαθητών στα σχολεία


Την αθέτηση των δεσμεύσεων του Υπουργείου Εσωτερικών για το θέμα της μεταφοράς των μαθητών καταγγέλλει με απόφαση το Δ.Σ. της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝ.Π.Ε).

Τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΝ.Π.Ε. κατέληξαν στην απόφαση αυτή αφού το Υπουργείο Εσωτε­ρικών τόσο στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, όσο και στο σχέδιο νόμου για την κύρωση της που κατέθεσε πρόσφατα στη Βουλή, δεν αναλαμβάνει να επιλύσει το οικονομικό πρόβλημα που έχει δημιουργήσει η ίδια η κυβερνητική πολιτική μέχρι σήμερα.

Το Δ.Σ. της ΕΝ.Π.Ε. στην ίδια απόφαση του, ξε­καθαρίζει ότι:

·          Η μεταφορά των περίπου 200.000 μαθητών αποτελεί υποχρέωση του Κράτους αφού το δημό­σιο αγαθό της Παιδείας είναι αδιαπραγμάτευτο.

·          Είμαστε κάθετα αντίθετοι με την Πράξη Νομο­θετικού περιεχομένου όπως έχει διαμορφωθεί γιατί δεν ενσωματώνονται τα συμφωνηθέντα μεταξύ Υπουργείου και Περιφερειαρχών και κυρίως γιατί δεν προβλέπεται η σύναψη προγραμματικής σύμ­βασης που θα καταγράφει με ρητό και κατηγορη­ματικό τρόπο την ανάληψη ευθύνης των οικονομικών εκκρεμοτήτων προς τους μεταφορείς για τις προηγούμενες οφειλές.

·          Να σταματήσει τώρα κάθε συζήτηση για την μεταφορά της αρμοδιότητας γιατί μόνο σύγχυση δη­μιουργεί. Η ΕΝ.Π.Ε. μετά και την απόφαση της ΚΕΔΕ, η οποία επισυνάπτεται, συμφωνεί η αρμο­διότητα της μεταφοράς των μαθητών να παραμεί­νει στους δήμους όπως προβλέπει και ο νόμος του «Καλλικράτη».

·          Οι Περιφέρειες και οι Περιφερειάρχες κλη­θήκαμε στο παραπέντε να βοηθήσουμε και το πρά­ξαμε με το όποιο πολιτικό προσωπικό κόστος, αλλά και κόστος για το θεσμό με μοναδικό γνώμονα τον μαθητή και την οικογένεια που δοκιμάζεται σκληρά από τα σκληρά οικονομικά μέτρα. Μπήκαμε μπρο­στά σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία μετά την πλήρη αδυναμία των δήμων να ολοκληρώσουν τους δια­γωνισμούς που είχαν προκηρύξει. Υπενθυμίζεται ότι κατά την συνάντηση της 27 Αυγούστου 2012 οι Περιφερειάρχες αποδέχθηκαν την πρόταση του Υπουργείου Εσωτερικών να διεξαχθούν μόνο για τη φετινή σχολική χρονιά μεταφορές των μαθητών με ευθύνη των Περιφερειών, θέτοντας τις παρακάτω προϋποθέσεις, τις οποίες η ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών έκανε δεκτές και ανέλαβε την υπο­χρέωση να κατοχυρώσει νομοθετικά.

Συγκεκριμένα είχε συμφωνηθεί:

·          Να υπάρξουν συγκεκριμένες έγγραφες δε­σμεύσεις και εάν είναι δυνατόν νομοθετικές δια­σφαλίσεις, καθώς και η σύναψη προγραμματικών συμβάσεων πέραν των οικονομικών υποχρεώσεων και οφειλών που έχει το Κράτος απέναντι στις Πε­ριφέρειες από την περσινή χρονιά, αλλά και για τις οικονομικές υποχρεώσεις που θα προκύψουν για την επόμενη σχολική περίοδο.

Ακολουθεί η από­φαση της Κ.Ε.Δ.Ε.: ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ Συ­νεδρίασης του Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε. 1 Οκτωβρίου 2012 Απόφαση 103 ΟΕΜΑ: Έντονη διαμαρτυρία της ΚΕΔΕ για την αφαίρεση αρμοδιοτήτων και πόρων.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ, αφού άκουσε εισήγηση από τον κ. Απ. Κοίμηση, Γενικό Γραμμα­τέα της ΚΕΔΕ, σχετικά με την αφαίρεση αρμοδιο­τήτων από τους Δήμους και συγκεκριμένα την μεταφορά μαθητών και την καταβολή των προνοιακών επιδομάτων, καθώς και των αντίστοιχων πόρων τους οι οποίοι δεν αποτελούν μεταβιβαστι­κές πληρωμές, αλλά προέρχονται αποκλειστικά από τους ΚΑΠ και έλαβε γνώση της υπ' αριθμ. 25159/21-9-2012 σχετικής επιστολής του, ύστερα από διαλογική συζήτηση, Αποφασίζει ομόφωνα Να σταματήσει η αφαίρεση αρμοδιοτήτων και πόρων από την Πρωτοβάθμια Αυτοδιοίκηση. Ειδικότερα:

1. Να ασκείται το μεταφορικό έργο των μαθητών απο­κλειστικά από τους Δήμους, στα πλαίσια γενικών κανόνων και αρχών, με ανοιχτές και απολύτως αν­ταγωνιστικές διαδικασίες για όλους, χωρίς απο­κλεισμούς και προνομιακές ή άλλες φωτογραφικές διατάξεις και ρυθμίσεις.

2. Να ασκείται η καταβολή των προνοιακών επιδομάτων αποκλειστικά από τους Δήμους με ταυτόχρονη ενίσχυση των ΚΕ.Π.Α., προκειμένου να ελεγχθούν οι δικαιούχοι τους.

ΞΕΚΙΝΑ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Α΄ΦΩΚΙΔΑΣ Ποιοί διεκδικούν με αξιώσεις τον τίτλο


Το Σαββατοκύριακο 6 και 7 Οκτωβρίου ξεκινά το πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας Φωκίδας με τη συμμετοχή 11 0μάδων, από τις οποίες οι 5 προέρχονται από την Δωρίδα.

Όλοι οι αγώνες θα γίνουν το Σάββατο 6 Οκτωβρίου με έναρξη στις 4:00 το απόγευμα ,εκτός του αγώνα Δωρικού – Κρισσαίου που θα γίνει την Κυριακή , στις 4:00 το απόγευμα .


Αναλυτικά το πρόγραμμα της 1ης Αγωνιστικής :

Οιάνθη Γαλαξιδίου  -  Αστέρας Ιτέας
Αμφισσαϊκός  -  Ησαΐας Δεσφίνας
Αετός Λιδωρικίου  - Τολοφώνα Ερατεινής
Αναγέννηση Βουνιχώρας  - Απόλλων Ευπαλίου
Δωρικός Μαλαμάτων  - Κρισσαίος Χρισσού
Ρεπό η   Ένωση Γλυφάδας.

Προγνωστικά για την ομάδα που θα στεφθεί πρωταθλήτρια ασφαλώς και δεν μπορούν να γίνουν , ο Αστέρας Ιτέας όμως θεωρητικά έχει ένα μικρό προβάδισμα , σύμφωνα με τις μεταγραφές που έχουν γίνει και την δυναμική που παρουσιάζουν τα ρόστερ των ομάδων .
Από τις 5  ομάδες της Δωρίδας που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα, σημαντικά ενισχύθηκε η Ένωση Γλυφάδας με την απόκτηση των τεσσάρων αδελφών Φλέγγα  από την ομάδα του Τρικόρφου Αιτωλοακαρνανίας, ενώ  προπονητής ανέλαβε  ο Δημήτρης Ζέρβας.  

Επίσης ο Απόλλων Ευπαλίου , που έκανε ένα καλό πρωτάθλημα την περσινή σαιζόν κατεβαίνει με απαιτήσεις αφού διατηρεί το ρόστερ του και προπονητή τον έμπειρο Λάκη Λουκόπουλου , σημεία σημαντικά για να πρωταγωνιστήσει.
Στη φωτογραφία η Ένωση Γλυφάδας όπως παρατάχθηκε στην Άμφισσα στον νικηφόρο αγώνα Κυπέλλου με τον Αμφισσαϊκό.

Πέμπτη, 4 Οκτωβρίου 2012

Παραίτηση του Πανουργιά Παπαϊωάνου, περιφερειακού συμβούλου της Στερεάς


 

Παραιτήθηκε από περιφερειακός σύμβουλος Στερεάς ο επιχειρηματίας Πανουργιάς Παπαϊωάννου.

Στην επιστολή παραίτησής του επικαλείται επαγγελματικούς λόγους, ευχαριστώντας για την συνεργασία τον περιφερειάρχη Κλέαρχο Περγαντά, το Περιφερειακό Συμβούλιο και όσους τον τίμησαν με την ψήφο τους , υποσχόμενος να σταθεί στο πλευρό όλων.

Ολόκληρη η επιστολή.

Γραβιά, 04/10/2012

 Για λόγους αυξημένων επαγγελματικών δραστηριοτήτων και μακροχρόνιας απουσίας μου στο εξωτερικό υπέβαλα στον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας την παραίτησή μου από τη θέση του Περιφερειακού Συμβούλου.

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον Περιφερειάρχη και τον Περιφερειακό Συμβούλιο για τη γόνιμη και δημιουργική συνεργασία.

Είναι αυτονόητο ότι θα στηρίζω κάθε προσπάθεια του Περιφερειάρχη και του Περιφερειακού Συμβουλίου με την ιδιότητα του απλού πολίτη.

Τέλος ευχαριστώ όσους με τίμησαν με την ψήφο τους και δηλώνω ότι θα είμαι στο πλευρό τους.

Με εκτίμηση,
Παπαϊωάννου Πανουργιάς

Ο Πανουργιάς Παπαϊωάννου με καταγωγή από την Γραβιά, όπου και η έδρα των επιχειρήσεών του, είχε δεχτεί τελευταία δριμύτατη επίθεση από αντιπολιτευόμενους την Περιφερειακή Διοίκηση , για τις δραστηριότητές του με την συνεργασία μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων (Όμιλος Μυτιληναίου, Αλουμίνα κλπ) που λειτουργούν στη Φωκίδα , για τις οποίες υπάρχουν ενστάσεις από πολίτες για την περιβαλλοντική πολιτική τους.

Ήταν ο χρηματοδότης της πρόσφατης ανακαίνισης του κτιρίου στο Λιδωρίκι που στεγάστηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός.

Ο Παπαϊωάννου είναι από τους βασικούς χρηματοδότες των ομάδων ΑΔΡΟΥΤΣΟΣ ΓΡΑΒΙΑΣ και ΦΩΚΙΚΟΣ ΑΜΦΙΣΣΗΣ ενώ πρόσφατα αγόρασε το πλειοψηφικό πακέτο της ποδοσφαιρικής ομάδας ΛΑΜΙΑ.

Τετάρτη, 3 Οκτωβρίου 2012

Ιδρυτική ημερίδα των Πόλεων με Λίμνες

Συμμετέχουν στο δίκτυο 10 πόλεις από την Ελλάδα και 7 από την Ευρώπη
Πραγματοποιείται αύριο Πέμπτη  από τον Δήμο Δωρίδος στο Λιδωρίκι ημερίδα για  την  ίδρυση του Δικτύου Πόλεων με Λίμνες, και εταίρους από όλη την Ελλάδα και την Ευρώπη.

Είναι η  συνέχεια της ημερίδας που διοργανώθηκε τον περασμένο Ιούνιο και έπειτα από σειρά διαβουλεύσεων και ενεργειών, πλέον τα μέλη του δικτύου περνάνε στην επόμενη φάση.
Η συμμετοχή των Δήμων στο πρόγραμμα Ευρώπη για τους Πολίτες 2007 – 2013 έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Εξωτερικών και απομένει η τυπική υπογραφή ίδρυσης του Δικτύου από τα Ιδρυτικά Μέλη.

Για τον σκοπό αυτό ο Δήμος Δωρίδος διοργανώνει ημερίδα όπου θα παραβρεθούν αποστολές και εκπρόσωποι  10 Δήμων από όλη την Ελλάδα και 7 του  εξωτερικού, προκείμενου να ανταλλάξουν ιδέες και προτάσεις για τα επόμενα βήματα του δικτύου, να υπογράψουν το ιδρυτικό καταστατικό και να εκλέξουν προσωρινό Διοικητικό Συμβούλιο.
Κομβικοί στόχοι του δικτύου είναι καταρχήν η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των δημοτών και των επιχειρήσεων σε θέματα που αφορούν την προστασία των υδάτινων πόρων, και ιδιαίτερα των λιμνών, η ανταλλαγή εμπειριών διαχείρισης με άλλους Δήμους της Ελλάδας, και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και η δημιουργία ενός πλαισίου υγιούς ανάπτυξης παραλίμνιων περιοχών.

Στις εργασίες ίδρυσης θα παρευρεθούν εκπρόσωποι από τους Δήμους: Municipality of Amal/Σουηδία, Commune of Molveno/Iταλία, Municipality of Siofok/Ουγγαρία, Κοινότητα Αλάσσας/Κύπρος, Δήμος Λάρνακας/Κύπρος, Κοινότητα Βορόκληνης/Κύπρος, Δήμος Παραλιμνίου/Κύπρος, Δήμος Λίμνης Πλαστήρα, Δήμος Σοφάδων, Δήμος Θηβαίων, Δήμος Ορχομενού, Δήμος Ναυπακτίας, Δήμος Αγρινίου, Δήμος Αργιθέας, Δήμος Μαραθώνα, Δήμος Καρδίτσας και ο Δήμος Δωρίδος, καθώς και εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης, διπλωμάτες, φορείς, εκπρόσωποι οργανισμών, σύλλογοι και τοπικές κοινότητες.
Παράλληλα η επίσκεψη των ξένων αντιπροσωπειών στην Δωρίδα αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για προβολή της περιοχής, με στόχο να αναδειχτούν όχι μόνο θέματα και προβληματισμοί που αφορούν την διαχείριση του υδάτινου στοιχείου, αλλά κυρίως να δοθεί η δυνατότητα σε εκπρόσωπους από όλη την Ευρώπη να γνωρίσουν ένα άλλο πρόσωπο της Ελλάδας. Μια Ελλάδα φιλόξενη, που αναδεικνύει τις ομορφιές της και τα χαρακτηριστικά της, που παίρνει πρωτοβουλίες και δημιουργεί συνεργασίες.
Πρόγραμμα Ημερίδας

Πέμπτη 4/10/2012
09:00-09:15  Χαιρετισμοί – Έναρξη εργασιών Ίδρυσης του «Δικτύου Πόλεων με λίμνη»
• Πεντάλεπτες παρουσιάσεις των Δήμων και των λιμνών τους.
• Παρουσίαση του Προγράμματος «Ευρώπη για τους Πολίτες 2007 – 2013».
• Βήματα για την εκπλήρωση των σκοπών και των στόχων.


09:15-12:15  Ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των Αντιπροσωπειών. Επίσημη παρουσίαση και υπογραφή του καταστατικού. Εκλογή προσωρινού Διοικητικού Συμβουλίου.
12:30  Αναχώρηση από το ξενοδοχείο.

13:15-14:00  Επίσκεψη και ξενάγηση των αντιπροσωπειών των Δήμων στο φράγμα του Μόρνου.
14:00  Αναχώρηση, ακολουθώντας τη διαδρομή κατά μήκος της κοιλάδας του ποταμού Μόρνου, γεύμα για τις αντιπροσωπείες των Δήμων στην Ποτιδάνεια.

17:00  Αναχώρηση για Τολοφώνα.
18:00-21:00  Άφιξη – διαμονή στο ξενοδοχείο «Delphi Beach».

21:00  Δείπνο για τις αντιπροσωπείες των Δήμων – Παραδοσιακή ελληνική βραδιά.
Παρασκευή 5/10/2012

08:30  Αναχώρηση των αντιπροσωπειών για Δελφούς Ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο και το Μουσείο των Δελφών.

09:30  Αναχώρηση των αντιπροσωπειών για τους προορισμούς τους.
Η επικοινωνία κατά τη διάρκεια των εργασιών θα γίνεται στην Αγγλική γλώσσα

Δημοπρασία για βοσκοτόπια Βαρδουσίων


 
 
Επαναληπτική πλειοδοτική δημοπρασία, που θα είναι  φανερή και προφορική, για την εκμίσθωση βοσκοτόπων στη περιοχή  των Τοπικών Κοινοτήτων Αρτοτίνας και Περιβολίου της Δ.Ε. Βαρδουσίων  πραγματοποιεί  ο Δήμος Δωρίδος.

Ειδικότερα η δημοπρασία αφορά τα βοσκοτόπια :

Τ.Κ. ΑΡΤΟΤΙΝΑΣ:
Λιβάδι Αγιος Κων/νος με όρια : Διάσελο - Κομένο Κορίτσι- Λειβαρόρεμα - όρια Τ.Κ. Κυδωνιάς - Περδικόβρυση – Βασιλικό – Αετοφωλιά – Κορομηλιές - Άγιος Κων/νος - Αρέντα. Ως πρώτη προσφορά ορίζεται το ποσό των 1.090 ευρώ

Τ.Κ. ΠΕΡΙΒΟΛΙΟΥ:
Λιβάδι Περιβολίου με όρια όπως τα όρια της πρώην Κοινότητας. Ως πρώτη προσφορά ορίζεται το ποσό των 382 ευρώ.

Η Δημοπρασία θα διενεργηθεί στη Δημοτική Ενότητα Ευπαλίου του Δήμου Δωρίδος, στο Δημοτικό Κατάστημα Ευπαλίου, ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής , την 10η Οκτωβρίου 2012 ημέρα Τετάρτη και ώρα 10:00 έως 11:00.

Η μίσθωση αρχίζει την επόμενη μέρα από την υπογραφή της σύμβασης και θα ισχύει για όλο το έτος 2012

ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΡΙΩΝ ΕΡΓΩΝ επιλογή αναδόχου από τον Δήμο Δωρίδας

Η οικονομική επιτροπή του Δήμου Δωρίδος, θα προχωρήσει στην επιλογή αναδόχου για την με απευθείας ανάθεση εκτέλεσης των παρακάτω  έργων με κριτήριο την συμφερότερη προσφορά , με ποσοστό έκπτωσης επί του προϋπολογισμού της εργασίας.

1. «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΥΠΑΡΧΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΝΕΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΩΝ ΚΡΟΥΝΩΝ» προϋπολογισμού € 5.000,00 με το ΦΠΑ ,

2. «ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΧΩΡΩΝ ΑΝΕΝΕΡΓΩΝ ΧΩΜΑΤΕΡΩΝ» προϋπολογισμού  € 4.989,00 με το ΦΠΑ ,

3. «ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΠΕΡΙΜΕΤΡΙΚΗΣ ΖΩΝΗΣ ΠΕΥΚΟΔΑΣΟΥΣ Ν.ΤΡΙΖΟΝΙΩΝ» προϋπολογισμού  € 3.997,50 με το ΦΠΑ ,

Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να εκδηλώσουν ενδιαφέρον μέχρι τις 10/10/2012 , ημέρα Τετάρτη, υποβάλλοντας σχετική σφραγισμένη οικονομική προσφορά και τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά, στα γραφεία του Δήμου Δωρίδος (Δημοτική Ενότητα Ευπαλίου), υπεύθυνη  Παρθενία Μηλιώνη.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν Εργολάβοι Δημοσίων Έργων ή κάτοχοι Βεβαίωσης έναρξης άσκησης επαγγέλματος, αντίστοιχου των προς ανάθεση εργασιών, οι οποίοι πληρούν τις προϋποθέσεις που προβλέπονται από τη νομοθεσία για την εκτέλεση έργων, οι οποίοι μαζί με την προσφορά τους θα πρέπει να υποβάλλουν και τα παρακάτω δικαιολογητικά:
- Εργοληπτικό πτυχίο ή πιστοποιητικό εμπειροτέχνη ή βεβαίωσης έναρξης επαγγέλματος
- Φορολογική ενημερότητα
- Ασφαλιστική ενημερότητα ΙΚΑ
- Πιστοποιητικά εκπλήρωσης των οικονομικών υποχρεώσεων προς τις επαγγελματικές εργοληπτικές ενώσεις
- Υπεύθυνη δήλωση ότι δεν βρίσκονται σε πτώχευση, εκκαθάριση , αναγκαστική διαχείριση ούτε τους έχει επιβληθεί ποινή που να τους στερεί το δικαίωμα συμμετοχής σε δημοπρασίες δημοσίων έργων

Τρίτη, 2 Οκτωβρίου 2012

Νέο κτίριο Πυροσβεστικής ΛιδωρικίουΕγκαινιάστηκαν οι νέες εγκαταστάσεις του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Λιδωρικίου. Η υπηρεσία θα στεγάζεται πλέον στο χώρο του αμαξοστασίου και της δημοτικής αποθήκης, σε ένα πλήρως ανακαινισμένο κτίριο ιδιοκτησίας του Δήμου Δωρίδος.
Με αυτό τον τρόπο εξασφαλίζονται οι βασικοί στόχοι που έχει θέσει η Δημοτική Αρχή:

Να μείνει το κλιμάκιο στην κατάφυτη Ορεινή Δωρίδα, μια μεγάλη σε έκταση περιοχή με δύσκολο ανάγλυφο, η οποία έχει κινδυνέψει αρκετές φορές από πυρκαγιές.
  • Να εξασφαλιστεί μόνιμη και οικονομική λύση, ώστε να μην προκύψει εκ νέου θέμα μετακίνησης της υπηρεσίας
  • Να παραμείνει η υπηρεσία στο Λιδωρίκι, έδρα του Δήμου Δωρίδος εξασφαλίζοντας αφενός την μελλοντική λειτουργία της υπηρεσίας και αφετέρου να σταματήσει την απομάκρυνση υπηρεσιών από το Λιδωρίκι και την Ορεινή Δωρίδα.
Η εξέλιξη αυτή έρχεται σε συνέχεια των συντονισμένων ενεργειών της Δημοτικής Αρχής να διασφαλίσει την παρουσία υπηρεσιών στη Δωρίδα, και έπειτα και από την δέσμευση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Αθανάσιου Ανδρεουλάκου για την ενίσχυση του Αστυνομικού Τμήματος Λιδωρικίου με επιπλέον προσωπικό, την παραμονή και ενίσχυση με προσωπικό του Αστυνομικού Τμήματος Ευπαλίου και την την αναβάθμιση του Αστυνομικού Σταθμού Ερατεινής σε μεικτό Αστυνομικό Τμήμα με υπηρεσία Τροχαίας.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Δωρίδος Γιώργος Καπεντζώνης σημείωσε τη σημασία και το έργο που παρέχει η Πυροσβεστική Υπηρεσία, προστατεύοντας το φυσικό περιβάλλον, το ζωικό κεφάλαιο και την κτηνοτροφική παραγωγή, περιουσίες και πάνω από όλα ανθρώπινες ζωές, ενώ τόνισε ότι ο Δήμος Δωρίδος θα εξαντλήσει τα μέσα και τις δυνατότητες που διαθέτει προκειμένου να διατηρήσει και άλλες κομβικές υπηρεσίες στη Δωρίδα.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι την χρηματοδότηση της ανακαίνισης των νέων εγκαταστάσεων, ανέλαβε εξολοκλήρου ο Όμιλος Παπαϊωάννου, που ανταποκρίθηκε άμεσα στο αντίστοιχο αίτημα της Δημοτικής Αρχής. O Όμιλος Παπαϊωάννου είναι ένας από τους μεγαλύτερους ομίλους κατασκευαστικών και εμπορικών επιχειρήσεων στην Ελλάδα με έδρα την Γραβιά, και δραστηριοποιείται χρόνια στην ευρύτερη περιοχή της Φωκίδας, την Ελλάδα και το Εξωτερικό.

Στα εγκαίνια του νέου κτιρίου παρευρέθησαν οι κ.κ. Αρχιπύραρχος Σκόνδρας Παναγιώτης Περιφερειάρχης Πυροσβεστικής Στερεάς Ελλάδας, Αντιπύραρχος Ιωάννου Ευθύμιος Διοικητής Πυροσβεστικής Νομού Φωκίδος, Αντιπύραρχος Γεωργακόπουλος Ευθύμιος Διοικητής Πυροσβεστικής Ναυπάκτου, και βέβαια ο Αρχιπυροσβέστης Μπαρούχος Παναγιώτης Διοικητής Πυροσβεστικού Κλιμακίου Λιδωρικίου, μαζί με το σύνολο του προσωπικού.
Στον αγιασμό των εγκαινίων τον οποίο τέλεσε ο Ιεράς Λιδωρικίου πατέρας Χρύσανθος παρευρέθησαν επίσης η Αντιπεριφερειάρχης Φωκίδος  Γιώτα Γαζη, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λιδωρικίου Χαράλαμπος Πέτρου, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Δωρίδος, πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων καθώς και κάτοικοι του Λιδωρικίου

Πρόγραμμα εκδηλώσεων εορτασμού Ναυμαχίας Ναυπάκτου


Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για την 441η επέτειο της Ναυμαχίας Ναυπάκτου ανακοίνωσε ο Δήμος .

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν από 6 έως 14 Οκτωβρίου.

Δευτέρα, 1 Οκτωβρίου 2012

ΣΥΛΛΗΨΗ ΕΜΠΟΡΟΥ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΣΤΗ ΝΑΥΠΑΚΤΟ

Νέα σύλληψη εμπόρου ναρκωτικών είχαμε σήμερα στη Ναύπακτο

Στελέχη της Ασφάλειας Ναυπάκτου αξιοποιώντας κατάλληλες πληροφορίες προχώρησαν σε μια ακόμη σύλληψη εμπόρου διακίνησης Ναρκωτικών .

Συγκεκριμένα, σύμφωνα γύρω στις 14:00 το μεσημέρι εισέβαλαν στο σπίτι του 40χρονου στον Πλατανίτη Ναυπάκτου ,στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν 22 γραμμάρια ηρωίνης σε στερεή μορφή,3 γραμμάρια σε φιξάκια έτοιμα προς πώληση,5 χαρτονομίσματα των 50 ευρώ, μια ζυγαριά ακριβείας και σύριγγες.

Ο 40χρονος μετά τη σύλληψή του αναμένεται να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα.

Υπενθυμίζετε ότι πριν από λίγες εβδομάδες αστυνομικοί της Ναυπάκτου και του Ευπαλίου είχαν συλλάβει άλλα τρία άτομα που ήταν σε κύκλωμα εμπορίας ναρκωτικών , και τα οδήγησαν στον Εισαγγελέα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ναύπακτος σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, είναι από τις ¨πρωτοπόρες¨ πόλεις στη διακίνηση ναρκωτικών.

Κυριακή, 30 Σεπτεμβρίου 2012

Χωρίς εκπλήξεις ο Β΄ Γύρος Κυπέλλου

Χωρίς να έχουμε εκπλήξεις συνεχίστηκε το Σαββατοκύριακο η δεύτερη φάση του Κυπέλλου Φωκίδας , με τρείς ομάδες από το Δήμο Δελφών να περνούν στην ημητελική φάση .

Στην Ιτέα ο Αστέρας επικράτησε δύσκολα με 2-0 της δυνατής φέτος Ένωσης Γλυφάδας. Και τα δύο γκολ επιτεύχθηκαν στο τελευταίο τέταρτο από τον Υφαντή και Παπαδήμα ενώ στο πρώτο ημίχρονο η Γλυφάδα δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες για την επιτυχία τέρματος.

Στη Δεσφίνα  ο Ανδρούτσος Γραβιάς με δύο γκολ του Μπουγιώτα και ένα του Μάριο Λέσση πέρασε με 3-0 από την έδρα του Ησαΐα Δεσφίνας.

Στον τρίτο αγώνα ο  Κρισσαίος Χρισσού επικράτησε με 5-1 της  Αναγέννησης Βουνιχώρας ,η οποία είχε προηγηθεί με 0-1.

Ο τέταρτος αγώνας  μεταξύ Α.Σ. Φωκικού – Απόλλωνα Ευπαλίου, ύστερα  από συμφωνία των δύο ομάδων αναβλήθηκε για να διευκολυνθεί το προπονητικό τιμ του Φωκικού που είχε  ακολουθήσει την επαγγελματική ομάδα στην Επανομή για το πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής. Στόν αγώνα αυτόν ο Φωκικός νίκησε με 1-3 την Αναγέννηση Επανομής.

«Ναι», σε κάθε ενοποίηση…

Του  Γιάννη  Κοτόφωλου

Ο Νανιέλ Κον Μπεντίτ είναι ένας πραγματικός ευρωπαϊστής. Ως κεντροαριστερός, οπαδός του κοινού ευρωπαϊκού οράματος, διαχώρισε τη θέση του από τους Πράσινους της Γαλλίας, όταν αυτοί δήλωσαν αντίθετοι με το δημοσιονομικό Σύμφωνο της Ευρωζώνης.

Διότι, πολύ απλά, χωρίς τη δημοσιονομική ένωση δεν μπορεί να υπάρξει οικονομική ενοποίηση, ούτε, συνεπώς, πολιτική ένωση της Ευρώπης. Είναι ένα παράδειγμα, μεταξύ των άλλων ευρωπαϊκών εξελίξεων την εβδομάδα αυτή, το οποίο καταδεικνύει τη σύγχυση που υπάρχει μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων στην ευρωπαϊκή σκηνή, των αντιφάσεων και των ταμπού που κυριαρχούν, όπως καλή ώρα στους Πράσινους της Γαλλίας, για την κοινή μοίρα της Ευρώπης.

Η Ευρώπη έχει μία μόνο προοπτική για να αντέξει στον παγκόσμιο γεω-οικονομικό πόλεμο και να προασπίσει το βιοτικό επίπεδο των λαών της : την πλήρη οικονομική και πολιτική της ένωση ή με άλλα λόγια την πολιτική αναβάθμιση και εξέλιξη του σημερινού οικοδομήματος σε μία ομοσπονδία των κρατών της Ευρώπης.

Δίχως τη δημοσιονομική ένωση, ο στόχος της Ενωμένης Ευρώπης είναι εντελώς ανέφικτος και, όπως αποδείχτηκε τα τελευταία χρόνια, είναι και μία φοβερά επικίνδυνη ευρωπαϊκή ανεπάρκεια, από τη στιγμή μάλιστα που υπάρχει το ενιαίο νόμισμα. Το ευρώ, δίχως το δημοσιονομικό Σύμφωνο, θα οδηγεί σε χρεοκοπίες και κρίσεις μεγάλες, με δεδομένο ότι τα εθνικά κράτη δεν διαθέτουν το προνόμιο να τυπώνουν νόμισμα.

Ευρώ και δημοσιονομικό Σύμφωνο είναι πράγματα αδιάσπαστα και απόλυτα αναγκαία για ένα ειρηνικό και δημιουργικό μέλλον της Ευρώπης. Διαφορετικά, τα πάντα θα γυρίσουν πολλές δεκαετίες πίσω… Χωρίς τη δημοσιονομική ένωση θα διαλυθεί εν τέλει το ευρώ και χωρίς το ευρώ θα γίνει κομμάτια στη συνέχεια και η κοινή αγορά της Ευρώπης.

Το δημοσιονομικό Σύμφωνο, είτε αυστηρό (όπως το προτιμάει η Μέρκελ) είτε πιο χαλαρό, αποτελεί βασικό λεβιέ για την ευρωπαϊκή ενοποίηση, για το ευρωπαϊκό όραμα, την ευημερία και τη δύναμη επιρροής της Γηραιάς Ηπείρου στη συνέχεια. Απλώς, δεν μπορεί να μην συνοδευτεί και από μία άλλη συγκροτημένη βασική πολιτική, για την ανάπτυξη των οικονομιών της Ευρώπης.

Κατά τη γνώμη μας επιβάλλεται άμεσα η προώθηση ενός Αναπτυξιακού Συμφώνου, αντίστοιχης εμβέλειας και εφαρμογής, παράλληλα με τη δημοσιονομική συμφωνία, που θα έχει στο επίκεντρο την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Διαφορετικά η Ευρώπη θα παρακμάσει μέσα στην ύφεση και την ανεργία, που ισοδυναμεί ή οδηγεί εξίσου, στο τέλος, στην πλήρη διάλυση. Αυτή είναι μία κουβέντα, λοιπόν, που θα πρέπει να ανοίξει τώρα στην κεντρική πολιτική σκηνή από τα ευρωπαϊκά προοδευτικά κόμματα.

Το ζητούμενο είναι η ανάπτυξη, σε καθολική βάση, μαζί με τη σύγκλιση και την ενότητα. Η τραπεζική ενοποίηση, η οποία είναι κολοσσιαίας σημασίας απόφαση για την σταθερότητα και την ανάπτυξη του οικονομικού συστήματος, θα πρέπει να συμπληρωθεί με την πολιτική εξισορρόπησης του πλούσιου Βορρά της Ευρώπης και του ασθενέστερου Νότου.

Είναι φύσει αδύνατο και παράλογο, να έχουμε κοινό νόμισμα, να θέλουμε ενιαία οικονομική πολιτική και πολιτική ένωση της Ευρώπης και να είμαστε βαθειά χωρισμένοι στα δύο : στις χώρες που δανείζουν και επιβάλλουν τους σκληρούς όρους τους και στις χώρες οι οποίες δανείζονται από τις άλλες πληρώνοντας πανάκριβα επιτόκια.