Ειδησεογραφικό blog για τη ΔΩΡΙΔΑ

* To "DORIDA news" είναι ανεξάρτητο ειδησεογραφικό blog, που στελεχώνεται από επαγγελματίες δημοσιογράφους και επιστήμονες συνεργάτες.Διευθύνεται από το δημοσιογράφο Περικλή Ν. Λουκόπουλο - mail, perilouko@yahoo.gr *

Σάββατο, 23 Ιουνίου 2012

Τα μικρο-Δωρικά … του Δωριάδη !


ΧΑΣΙΣΟΔΕΝΤΡΑ … ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΜΑΛΑΝΔΡΙΝΟΥ !
Δεν σας λέω ότι είμαι προκατειλημμένος αλλά ορισμένα περιστατικά
μου κάνουν εντύπωση. Μιλάμε φυσικά για την είδηση ότι κάποιος
κατάφερε να φυτέψει πέντε χασισόδεντρα μέσα στις φυλακές Μαλανδρίνου, στο χώρο που κρατείται ο περιβόητος Ριζάι.
Το χασίσι εντόπισε σωφρονιστικός υπάλληλος όταν ήταν ήδη 15 εκατοστά ψηλό.
Για το περιστατικό ενημερώθηκε το Α.Τ. Λιδωρικίου που ξεκίνησαν προανάκριση προκειμένου να δουν ποιοι εμπλέκονται στην περίεργη αυτή υπόθεση. Και όταν λέμε ποιοι, το μυαλό τους πάει σε όλους , μηδενός εξαιρουμένου.... (Από την ΩΡΑ της ΦΩΚΙΔΑΣ)


ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΛΙΜΑΝΙΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΙΩΝ
Ο σύλλογος ελεύθερων και αυτόνομων δυτών νομού  Φωκίδας ¨Κρισσαίος¨ θα πραγματοποιήσει καθαρισμό παραλιών και λιμανιών μέσα στις επόμενες ημέρες και συγκεκριμένα ,
1.Τρίτη 26-6-2012 και από ώρα 16.00 καθαρισμός λιμανιού Αγίου- Νικολάου

2.Υποβρύχια Βιντεοσκόπηση Μαρίνας Τριζονίων.
3. Τετάρτη 4-7-2012 και από ώρα 16.00 καθαρισμός παραλίας Χιλιαδούς.
Οι ημερομηνίες και οι ώρες των καθαρισμών ενδέχεται να αλλάξουν λόγω καιρικών συνθηκών ή για άλλους λόγους.


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΛΙΔΩΡΙΚΙΟΥ
Στο περιφερειακό Συμβούλιο που θα συνεδριάσει στη Λαμία στις 25 Ιουνίου θα συζητηθεί και το θέμα της έγκρισης του 2ου Συγκριτικού Πίνακα και Παράταση προθεσμίας της Μελέτης  για τον «Περιφερειακό Δρόμο Λιδωρικίου».
Εισηγητής θα είναι ο  Προϊστάμενος της Δ/νσης Τεχνικών ‘Έργων της  Π.Ε Φωκίδας   Φωτόπουλος Απόστολος.

ΟΙ ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΕΣ
Ούτε έναν, ούτε δυο, αλλά τέσσερις ναυαγοσώστες θα προσλάβει ο δήμος Δωρίδας. Μάλλον θέλει να προετοιμάσει τις παραλίες του, να τις οργανώσει και διεκδικήσει γαλάζιες σημαίες και καλά θα κάνει. Όχι σαν το δήμο Ιτέας (καποδιστριακό) που είχε δυο παραλίες οργανωμένες και βραβευμένες με γαλάζιες σημαίες και τις έχασε και τις δυο.
Καλά κάνει η Δημοτική Αρχή Δωρίδας, μπράβο. (Σχόλιο της εφημερίδας ΩΡΑ της ΦΩΚΙΔΑΣ)

ΘΕΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΔΗΜΟ ΔΩΡΙΔΑΣ
Η ημερήσια εφημερίδα ¨ ΩΡΑ της ΦΩΚΙΔΑΣ ¨σε σχόλιο της αναφέρει …

Τελικά, μπορεί ο Δήμαρχος Δελφών να αποκαλεί το δήμο Δωρίδας «δήμο κούτσουρο», αλλά σε πολλά πράγματα βάζει τα γυαλιά στο μεγάλο δήμο Δελφών που είναι πλήρως στελεχωμένος και έχει όλες τις υπηρεσίες. Μπορεί να μην έχει όλες τις υπηρεσίες, μπορεί να είναι εξαρτημένος από το δήμο Δελφών και την Περιφέρεια, για να ωριμάσει και αν εκτελέσει ένα έργο, αλλά για τις ελλείψεις και τις αδυναμίες του μια χαρά λειτουργεί .


ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ ΧΩΡΩΝ ΣΤΗ Δ.Ε.ΤΟΛΟΦΩΝΑΣ
Η οικονομική επιτροπή του Δήμου Δωρίδος, θα προχωρήσει στην επιλογή αναδόχου για την με απευθείας ανάθεση εκτέλεση του έργου «ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ Δ.Ε. ΤΟΛΟΦΩΝΟΣ» προϋπ. € 10.000,00 με το ΦΠΑ ,με κριτήριο την συμφερότερη προσφορά , με ποσοστό έκπτωσης επί του προϋπολογισμού του έργου .
Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι Ε.Δ.Ε. να εκδηλώσουν ενδιαφέρον μέχρι τις 27 Ιουνίου 2012 , ημέρα Τετάρτη, υποβάλλοντας σχετική σφραγισμένη οικονομική προσφορά και τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά, στα γραφεία του Δήμου Δωρίδος (Δημοτική Ενότητα Ευπαλίου), υπεύθυνη κα Π. Μηλιώνη

ΤΑ ΑΡΔΕΥΤΙΚΑ ΤΟΥ ΜΟΡΝΟΥ
Το πρόβλημα του νερού είναι από τα σημαντικότερα για τις κοινωνίες και τις οικονομίες. Μέχρι πόλεμοι έχουν γίνει γι αυτό.
Στη Δωρίδα υπάρχει άφθονο , αλλά ουσιαστικά άλλοι έχουν τα οφέλη.
Τελευταία για την άρδευση της Κωπαΐδας, της γειτονικής μεγάλης πεδιάδας στη Βοιωτία , δόθηκαν υποσχέσεις για χρησιμοποίηση των νερών του Μόρνου .
Αν είναι τόσο απλό κι εύκολο για τους γείτονες να επωφελούνται από το νερό του Μόρνου και από το κανάλι, την στιγμή μάλιστα που υπάρχουν σοβαρά προβλήματα υδροδότησης και άρδευσης στην Φωκίδα του Μόρνου και του ταμιευτήρα, πως είναι δυνατόν να είμαστε θεατές και αδιάφοροι στην άνιση και κατάφωρα άδικη μεταχείριση; Είναι ερωτήματα που θέτουν πολίτες της Φωκίδας. 
Πότε σκοπεύουμε να διεκδικήσουμε τα οφειλόμενα στην περιοχή μας; Ή μήπως δεν φροντίσαμε να μάθουμε ότι το νερό θεωρείται δημόσιο αγαθό ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΥΔΡΕΥΣΗ και όχι για άρδευση ( όπου έχει βασιστεί η ΕΥΔΑΠ…). Και ο Μόρνος αρχικά είχε χαρακτηριστεί ως ΑΡΔΕΥΤΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ. Μήπως είναι η έσχατη κατάλληλη στιγμή να ασχοληθούμε λιγάκι με το τόπο και τα βασικά θέματα επιβίωσής του ;
Είναι ένα από τα πολλά σοβαρά θέματα που πρέπει να ασχοληθεί η νέα βουλευτής Ασπασία Μανδρέκα.

Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2012

Οι ¨ Γερμανοί ¨ είναι τόσο Γερμανοί … όσο Έλληνας είναι ο Χουάν Ρότσα Μπουμπλής


Από οκτώ διαφορετικές εθνότητες κατάγονται δώδεκα από τους Γερμανούς διεθνείς που θα βρίσκονται σήμερα -εκτός απροόπτου- στην 16άδα της σύνθεση της Εθνικής Γερμανίας, πράγμα που κάνει ορισμένους να μιλούν για... Μεικτή Κόσμου

Κάποιος αθλητικός σχολιαστής αναφερόμενος στο θέμα έλεγε ότι όσο Έλληνας είναι ο Χουάν Ρότσα , άλλο τόσο Γερμανοί είναι και οι περισσότεροι παίκτες της Εθνικής Γερμανίας.

Ας δούμε την καταγωγή των περισσότερων παικτών της ¨Εθνικής Γερμανίας ¨ ….

* Οζίλ (τουρκική καταγωγή)
* Κακάου (βραζιλιάνικη)
* Ποντόλσκι (πολωνική)
* Κλόζε (πολωνική)
* Τροχόφσκι (πολωνική)
* Κεντίρα (τυνησιακή)
* Μπόατενγκ (γκανέζικη)
* Γκόμεζ (ισπανική)
* Τάσκι (τουρκική)
* Αντγκο (νιγηριανή)
* Μάριν (βοσνιακή)
* Γκιουντογκάν (τουρκική)

‘Ο,τι κι αν γίνει σήμερα , ένα είναι το σίγουρο . Η Εθνική Ελλάδος δεν πρόκειται να αντιμετωπίσει τη Γερμανία. Οι παίκτες της κατ΄ όνομα μόνο «Εθνικής Γερμανίας» προέρχονται απ΄ όλες τις γωνιές του πλανήτη και η ομοιογένειά τους παραπέμπει σε λεγεώνα των ξένων !

Μουσικό Φεστιβάλ «ΗΧΟΙ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ»

Το τριήμερο 20 έως και τις 22 Ιουλίου 2012 η φύση μας προσφέρει την ομορφιά της και εμείς απλά προσθέτουμε την μουσική!
Οι «Ήχοι Του Δάσους» παίρνουν και φέτος τα βουνά με σκοπό να μας ξεσηκώσουν για ένα ακόμα μαγικό τριήμερο μουσικής, διασκέδασης και χαλάρωσης, με φόντο τη μοναδική φύση της ορεινής Φωκίδας, σε ένα τοπίο εξαιρετικής ομορφιάς.
Παίρνουμε όλοι τις σκηνές μας, την καλύτερή μας διάθεση και την αγάπη μας για τη μουσική, την φύση και τις εναλλακτικές δραστηριότητες και φύγαμε για το πανέμορφο οροπέδιο της Αγ. Τριάδας, στην Καλοσκοπή της ορεινής Φωκίδας.
Γνωστό και καθιερωμένο - μια που φέτος μετράει την 11η χρονιά του - το φεστιβάλ «Ήχοι Του Δάσους» αποτελεί ένα από τα πιο άρτια οργανωμένα και δημοφιλή κατασκηνωτικά φεστιβάλ στην Ελλάδα.
Το φεστιβάλ διοργανώνεται για ακόμα μια χρονιά από τον Σύλλογο Αναπτυξιακού Προβληματισμού «Ελιά» σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Δελφών,  την Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας, και με την υποστήριξη της Δημοτικής Κοινότητας Γραβιάς και της Τοπικής Κοινότητας Καλοσκοπής.
Φέτος η μουσική σκηνή του Φεστιβάλ φιλοξενεί σημαντικούς και αγαπημένους μας καλλιτέχνες της ελληνικής σύγχρονης σκηνής και προτείνει νεότερους εκπροσώπους της!

Αναλυτικά, το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΙΟΥΝΙΟΥ
ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΙΟΥΝΙΟΥ
ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΙΟΥΝΙΟΥ
Θανάσης Παπακωνσταντίνου - Ματούλα Ζαμάνη
Γιάννης Αγγελάκας
Λεωνίδας Μπαλάφας
Imam Baildi
Γιάννης Χαρούλης
Sazman
Dj set Stelios Vassiloudis
Koza Mostra
Picos Apicos & the Pina Coladas
Μockery
Band FataleΜπορεί η μουσική να πρωταγωνιστεί τις τρεις νύχτες του φεστιβάλ, ανεβάζοντας το κέφι στα ύψη αλλά και οι μέρες του δεν πάνε πίσω και μόνο ήρεμες δεν είναι!

Όταν η σκηνή κλείνει μικροί και μεγάλοι έχουν την ευκαιρία να επιλέξουν ανάμεσα σε μια μεγάλη ποικιλία εκδηλώσεων που δεν αφήνουν χώρο για τεμπελιές! Περιβαλλοντικές δράσεις, εικαστικά εργαστήρια, επίδειξη και διαγωνισμός graffiti, μαθήματα κρουστών, φουσκωτά παιχνίδια και τραμπολίνο, τοξοβολία, πίστα αναρρίχησης, ποδηλασία και άλλες δραστηριότητες εναλλακτικού τουρισμού θα κρατήσουν το ενδιαφέρον όλων αμείωτο!

Ο κατάφυτος από έλατα χώρος του φεστιβάλ είναι και φέτος έτοιμος να υποδεχτεί τους επισκέπτες του, παρέχοντας όλες τις απαραίτητες παροχές για μια άνετη διαμονή. Περιλαμβάνονται εστιατόριο - καφετέρια, μπαρ, τουαλέτες, ντους, parking, γραμματεία, ιατρείο και φαρμακείο.

Για όσους πάλι προτιμούν τις ανέσεις ενός δωματίου, υπάρχουν αρκετοί ξενώνες και ξενοδοχεία στα γειτονικά χωριά, που προσφέρουν μια πιο άνετη φιλοξενία. ( δείτε εδώ!)

Υπεύθυνοι επικοινωνίας: Άννα Γιώτη (6946959419) giotianna@gmail.com
Χρήστος Καρυώτης (6944979551) Christos.kariotis@sonymusic.com

Διοργάνωση: Σύλλογος Αναπτυξιακού Προβληματισμού «ΕΛΙΑ»
Τηλ: 6932311800, info@eliafestival.gr , press@forestsounds.gr, 

Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2012

Ποιες ακτές της Φωκίδας έχουν ελεγχθεί και είναι κατάλληλες για κολύμβηση

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εργαστηριακών αναλύσεων δειγμάτων θαλασσινού νερού, που έστειλε η Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας από ακτές κολύμβησης, τα δείγματα βρέθηκαν ότι πληρούν τους όρους της Υπουργικής απόφασης και οι ακτές είναι κατάλληλες για κολύμβηση.

Επιτρέπεται η κολύμβηση στις περιοχές των ακτών των Δήμων :

ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ
ü ΘΕΣΕΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΙΤΕΑΣ
«Τροκαντερό», «Ανάγνου», «Ευαγγελίστρια», «Μαϊάμι», «Απόλαυση», «Ξενία», «Ευκάλυπτοι Κίρρας», «Αϊ Γιάννης», «Βραχάκια»

ü ΘΕΣΕΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΔΕΣΦΙΝΑΣ:
«Ποταμοί», «Βάλτος»

ü ΘΕΣΕΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΓΑΛΑΞΙΔΙΟΥ:
«Καλαφάτη», «Ναυτικός Όμιλος», «Κεντρί», «Αγ. Πάντες»

ΔΗΜΟΣ ΔΩΡΙΔΑΣ
ü ΘΕΣΕΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΤΟΛΟΦΩΝΟΣ:
«Πάνορμο», «Ευκάλυπτοι Ερατεινής», «Βασιλόπουλος», «Delphi Beach», «Αγ. Νικόλαο», «Αγ. Σπυρίδωνα», «Γλυφάδα»

ü ΘΕΣΕΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΕΥΠΑΛΙΟΥ:
«Σεργούλα», «Μαραθιά», «Ηλιόπουλος», «Παραθάλασσο», «Χιλιαδού».

Θέσεις εργασίας στην Αντιπεριφέρεια και στους Δήμους Δελφών & Δωρίδας

Ξεκινά η υλοποίηση προγραμμάτων Κοινωφελούς χαρακτήρα για δημιουργία θέσεων εργασίας στην Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας

Ήδη, όπως ανακοίνωσε η Αντιπεριφερειάρχης Γιώτα Γαζή,  εκδόθηκε η απόφαση ένταξης της πράξης με τίτλο: « ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ/Γ.Σ.Ε.Ε. – Δημιουργία θέσεων απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο μέσω προγραμμάτων Κοινωφελούς χαρακτήρα στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας – Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας».

Εγκρίθηκε επίσης από τον Α.Σ.Ε.Π. η αντίστοιχη ανακοίνωση πρόσληψης για τις θέσεις απασχόλησης ανά συμπράττοντα φορέα δηλαδή Περιφερειακή Ενότητα και Δήμοι Δελφών και Δωρίδας.

Οι θέσεις απασχόλησης και οι ειδικότητες έχουν ήδη αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Α.Σ.Ε.Π.

Σε ότι αφορά τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων από τους δυνητικά ωφελούμενους ανέργους, ο φορέας μας προγραμματίζει ως ημερομηνία έναρξης της υποβολής την Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012 ώστε να μεσολαβεί ένα επαρκές χρονικό διάστημα από την έναρξη των ενεργειών δημοσιότητας προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα στους ενδιαφερομένους να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Επισημαίνεται ότι η διαδικασία υποβολής αιτήσεων από δυνητικά ωφελουμένους θα διαρκέσει 10 ημερολογιακές ημέρες, κατά συνέπεια προβλέπεται να ολοκληρωθεί την Παρασκευή 6 Ιουλίου.

Οι θέσεις απασχόλησης για την Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας είναι 30, για το Δήμο Δελφών 85 και για το Δήμο Δωρίδας 50.

Τετάρτη, 20 Ιουνίου 2012

ΟΡΓΙΑΖΕΙ Η …¨ΡΑΔΙΟ-ΑΡΒΥΛΑ¨ ΓΙΑ πιθανούς υποψήφιους νέους Υπουργούς

Ορκίστηκε το απόγευμα Πρωθυπουργός  ο Αντώνης Σαμαράς , που είναι ο 13ος της μεταπολίτευσης.

Πρώτη σύσκεψη που συγκάλεσε ήταν με Βενιζέλο , Κουβέλη , Ζανιά (υπουργό Οικονομικών)  και Ράπανο (μάλλον ο νέος υπουργός Οικονομικών) για την αυριανή σύσκεψη του Eurogroup  στις Βρυξέλες.

Παράλληλα οι εξουσιοδοτημένοι άνθρωποι των τριών Προέδρων κάνουν τις τελευταίες βολιδοσκοπήσεις ώστε μέχρι απόψε τα μεσάνυχτα να κλείσει η σύνθεση του Υπουργικού Συμβουλίου και  πιθανότατα αύριο να γίνει η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης .

Όπως γίνεται κάθε φορά σε τέτοιες περιπτώσεις η¨ Ράδιο-Αρβύλα¨ οργιάζει με πιθανά ονόματα νέων Υπουργών που διαρρέουν διάφοροι πολιτικοί, κομματικοί , εκδοτικοί και επιχειρηματικοί κύκλοι.

Κάνοντας μια σύνθεση όλων αυτών των διαρροών σας δίνουμε πιθανά ονόματα Υπουργών χωρίς βέβαια να το …δέσετε και κόμπο !

Πρόεδρος της Βουλής: Βαγγέλης Μεϊμαράκης

Υπουργός Οικονομικών : Βασίλης Ράπανος

Αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών : Γιώργος Ζαννιάς

Αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών :  Χρήστος Σταικούρας

Υπουργός Προστασίας του Πολίτη:  Νίκος Δένδιας ή Λευτέρης Οικονόμου

Υπουργός Εθνικής Άμυνας θα είναι όπως όλα δείχνουν ο
Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού: Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος

Υπουργός Υγείας :Χριστόδουλος Στεφανάδης

Υπουργός Υποδομών: Κωστής Χατζηδάκης

Υπουργός Δικαιοσύνης : Αντώνης Ρουπακιώτης

Υπουργός Επικρατείας  : Δημήτρης Σταμάτης

Υπουργός Περιβάλλοντος και Κλιματικής αλλαγής : Κυριάκος Μητσοτάκης

Υπουργός Τουρισμού: Όλγα Κεφαλογιάννη

Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης: Ναπολέων Μαραβέγιας

Θέση στο υπουργικό συμβούλιο θα έχει και ο
Πάνος Παναγιωτόπουλος

Εκτός  μεγάλου απροόπτου Κυβερνητικός εκπρόσωπος αναλαμβάνει ο έως τώρα εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Μιχελάκης.

Πρόβλημα υπάρχει, σύμφωνα με πληροφορίες, στο πρόσωπο που θα αναλάβει υπουργός Εργασίας. Στον  μέχρι σήμερα υπηρεσιακό υπουργό Αντώνη Ρουπακιώτη ζητήθηκε και από τον Φώτη Κουβέλη να παραμείνει στη θέση του , αλλά αυτός διακριτικά αρνήθηκε.

Γραμματέας Υπουργικό Συμβουλίου: Παναγιώτης (Τάκης) Μπαλτάκος

Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος : Μάκης Βορίδης

Δ/ντης Γραφείου Πρωθυπουργού : Κώστας Μπούρας

Τριάντα έξι προσλήψεις από Δ.ΔωρίδαςΟ Δήμος Δωρίδας ενημερώνει τους δημότες ότι θα προσλάβει προσωπικό με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικού αριθμού τριάντα έξι (36) ατόμων, προς κάλυψη των αναγκών υπηρεσιών του για τις εξής κατά αριθμό ατόμων, ειδικότητες με τα αντίστοιχα ειδικά τυπικά προσόντα και χρονική περίοδο.

- Έναν χειριστή μηχανημάτων έργων (διαμορφωτήρα ισοπεδωτή Greader
- Έναν χειριστή μηχανημάτων
- Δεκαπέντε Εργατών καθαριότητας (προσωπικό καθαριότητας ΟΤΑ)
- Δεκαπέντε Εργατών καθαριότητας (προσωπικό πυρασφάλειας)
- Τέσσερις Ναυαγοσώστες για τις παραλίες Χιλιαδού, Σεργούλα, Παραθάλασσο
   Βάθη του Δήμου Δωρίδος.

 Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν ηλικία από 18 εως 65 ετών πλην των ναυαγοσωστών που πρέπει να έχουν ηλικία από 18 εως 45 ετών.

Οι ενδιαφερόμενοι μαζί με την αίτησή τους πρέπει να υποβάλουν υποχρεωτικώς τα εξής δικαιολογητικά

1. Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο των δύο όψεων της αστυνομικής τους ταυτότητας

2. Κυρωμένο φωτοαντίγραφο του τίτλου των σπουδών τους. Σε περίπτωση πτυχίου ή τίτλου σπουδών της αλλοδαπής επίσημη μετάφραση αυτού.

3. Υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/86 ότι πληρούν τα γενικά προσόντα διορισμού που προβλέπονται για τους μόνιμους υπαλλήλους του α’ μέρους του ν. 3584/2007.

4. Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο της απαιτούμενης κατά περίπτωση άδειας

5.Υπεύθυνη δήλωση ότι δεν έχουν κώλυμα απασχόλησης στο Δημόσιο εντός δωδεκαμήνου

 ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟΠΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση στα γραφεία του Δήμου Δωρίδος (στο Λιδωρίκι) και στις έδρες των υπολοίπων τριών Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου Δωρίδος : Ευπαλίου, Βαρδουσίων και Τολοφώνος κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες μέσα σε προθεσμία πέντε (5) ημερών ήτοι από 20 Ιουν.2012 έως και 26 Ιουν .2012

Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 2266031100, αρμόδια υπάλληλος Δούκα Θεοδώρα .

Ολονύχτιο παζάρι για την Κυβέρνηση


Πυρετώδεις είναι οι διεργασίες για τον σχηματισμό κυβέρνησης, με τα κομματικά επιτελεία να έχουν όχι μόνο να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες που εμφανίζονται όσον αφορά την σύγκλιση μεταξύ ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, αλλά και τις εσωκομματικές συγκρούσεις.

 Μέχρι στιγμής τα τρία κόμματα τα έχουν βρει στο θέμα του πρωθυπουργού, καθώς σίγουρος για την θέση αυτή είναι ο Αντώνης Σαμαράς. Σήμερα Τετάρτη αναμένεται να λυθεί και το ζήτημα των υπουργών της κυβέρνησης.

 Η προγραμματική συμφωνία

 Λίγο πριν τις 11 το βράδυ ολοκληρώθηκε η σύσκεψη των εκπροσώπων των κομμάτων της Νέας Δημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Αριστεράς για την διαμόρφωση του κειμένου της προγραμματικής συμφωνίας. Στην συνάντηση αυτή που έγινε στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στην Βουλή, συμμετείχαν από πλευράς της ΝΔ ο Βαγγέλης Μειμαράκης και ο Χρύσανθος Λαζαρίδης. Από πλευράς ΠΑΣΟΚ, ο Κώστας Σκανδαλίδης και ο Στέλιος Αγγελούδης, ενώ για την Δημοκρατική Αριστερά το παρών δίνουν ο Δημήτρης Χατζησωκράτης και ο Ανδρέας Παπαδόπουλος.

 Κατά την συνάντηση τέθηκαν επί τάπητος όλα τα σημαντικά ζητήματα όπως η λαθρομετανάστευση, η Δημόσια Διοίκηση, αλλά και η οικονομία.

 Σύμφωνα επίσης με συνεργάτη του κ. Σαμαρά, μεταξύ των σημείων που πιθανολογείται συμφωνία είναι:

* Μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση εντός του τρέχοντος καλοκαιριού
* Μείωση φορολογίας επιχειρήσεων
* Άμεσή σύνταξη νέου φορολογικού νομοσχεδίου που θα αποτελέσει και αντικείμενο συζήτησης στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο
* Ζητήματα ασφάλειας και αντιμετώπισης εγκληματικότητας
* Όχι άλλη μείωση σε μισθούς

Οι εσωκομματικές συγκρούσεις στο ΠΑΣΟΚ

 Ωστόσο η δημιουργία της κυβέρνησης «σκοντάφτει» στις εσωκομματικές συγκρούσεις. Στο ΠΑΣΟΚ και ενώ ο Ευάγγελος Βενιζέλος προεκλογικά έλεγε πως σε οποιαδήποτε κυβέρνηση συνεργασίας η Ιπποκράτους δεν θα τοποθετήσει στελέχη που έχουν ήδη θητεύσει σε υπουργικές θέσεις. Κάτι τέτοιο προκάλεσε αντιδράσεις καθώς δημιουργήθηκαν τρεις τάσεις όσον αφορά το θέμα αυτό.

 Η «σκληρή» γραμμή τηρείται από τον Ανδρέα Λοβέρδο, τον Πέτρο Ευθυμίου και τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη οι οποίοι υποστηρίζουν σθεναρά την άποψη πως το ΠΑΣΟΚ πρέπει ασυζητητί να έχει στην νέα κυβέρνηση κορυφαία στελέχη του.

 Από την άλλη πλευρά ο Κώστας Σκανδαλίδης είναι αυτός που ακολουθεί και την γραμμή του Ευάγγελου Βενιζέλου, προκρίνοντας την υποστήριξη στην κυβέρνηση χωρίς όμως κοινοβουλευτική εκπροσώπηση.

 Ο ίδιος ο Ευάγγελος Βενιζέλος φαίνεται μέχρι στιγμής να κρατάει σιωπηρή στάση, ενώ αύριο θα προσέλθει στην συνάντηση εργασίας με την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος, με την πρόταση να μην συμμετάσχουν τα κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση

 «Εγώ διαμόρφωσα την εισήγηση μου με βάση την συζήτηση που έκανα με τους βουλευτές» είπε σε δημοσιογράφους ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφερόμενος στις συναντήσεις που είχε από το μεσημέρι με βουλευτές ανά περιφέρεια. Πρόσθεσε δε πως «η αξιοπιστία μας θα κριθεί από το αν εννοούμε και μετεκλογικά όσα λέγαμε προεκλογικά» εννοώντας την φράση που είχε πει δημοσίως ότι «δεν θα δείτε τα γνωστά στελέχη σε υπουργικούς θώκους».

 Η Αντιπροεδρία της Κυβέρνησης

 Όσο για τα σενάρια περί αντιπροεδρίας στην κυβέρνηση ο κ. Βενιζέλος τα απέρριψε κατηγορηματικά: «Ε, φτάνει, έχω κάνει δύο φορές, έχω κλείσει την καριέρα μου ως Αντιπρόεδρος!» είπε γελώντας.

 Σε δήλωση του, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε πως μετά την άρνηση του ΣΥΡΙΖΑ η μόνη λύση είναι κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και διαβεβαίωσε πως θα στηρίξει ειλικρινά την νέα κυβέρνηση χωρίς να ακολουθήσει την τακτική της συμπολιτευόμενης αντιπολίτευσης. Προέβλεψε δε πως με βάση τα σημερινά δεδομένα η νέα κυβέρνηση θα προκύψει μέχρι αύριο το μεσημέρι.

 Κατά τον κ. Βενιζέλο το σημαντικό είναι να υπάρξει η προγραμματική συμφωνία των τριών κομμάτων αλλά και η εθνική διαπραγματευτική ομάδα που πρότεινε. Αυτή θα είναι σε επίπεδο αρχηγών ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και θα στηρίζεται από τεχνοκράτες, η οποία θα επιδιώξει την καλύτερη δυνατή αναθεώρηση της δανειακής σύμβασης.

 «Στη μάχη αυτό το ΠΑΣΟΚ και εγώ προσωπικά θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις κινητοποιώντας όλες τις διεθνείς επαφές, αξιοποιώντας όλη την εμπειρία, την γνώση και τον σχεδιασμό που έχουμε» είπε με έμφαση. Εξέφρασε τη λύπη του για την άρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να συμμετάσχει αλλά διευκρίνισε ότι η πρόσκληση θα είναι «πάντα ανοικτή».

 Λίγο μετά τις 11 το βράδυ ανακοινώθηκε πως ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Φώτη Κουβέλη στις 12 και την 1 αντίστοιχα

Τρίτη, 19 Ιουνίου 2012

ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΕΝΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΨΗΦΙΣΑΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ¨ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ¨ !


Οι αστυνομικοί ψήφισαν ξανά μαζικά «Χρυσή Αυγή» παρά τα δεκάδες κρούσματα βίας των τελευταίων εβδομάδων.

Όπως και στις εκλογές της 6ης Μαΐου, σύμφωνα με έρευνα του Βήματος, περίπου ο ένας στους δύο αστυνομικούς ψήφισε και πάλι, την Κυριακή, «Χρυσή Αυγή», δημιουργώντας πλήθος ερωτηματικών για τις πολιτικές αντιλήψεις και τις υπηρεσιακές επιλογές των ένστολων.

Στα εκλογικά τμήματα που ψήφισαν αστυνομικοί διατηρήθηκαν σχεδόν αμετάβλητα τα ποσοστά της «Χρυσής Αυγής» και σε ύψος ρεκόρ για όλη σχεδόν την επικράτεια. Το νέο αυτό αποτέλεσμα δημιουργεί προβληματισμό στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ αφού όπως χαρακτηριστικά λένε «φαίνεται πλέον ξεκάθαρα ότι υπάρχει ιδιαίτερα μεγάλο ποσοστό των αστυνομικών που αντιμετωπίζει το ζήτημα της λαθρομετανάστευσης, των λαϊκών κινητοποιήσεων και άλλα κρίσιμα θέματα για την κοινωνική γαλήνη, με την ματιά της «Χρυσής Αυγής». Σχεδόν η μισή ΕΛ.ΑΣ φαίνεται ακόμη να έχει την ίδια αφοριστική αντίληψη για το πολιτικό σύστημα, με την «Χρυσή Αυγή». Κι αυτό είναι ένα κρίσιμο πρόβλημα...».

Τα νέα αυτά συμπεράσματα για τις κρυφές πολιτικές προτιμήσεις των ένστολων προκύπτουν από την ανάλυση των ψήφων σε 11 εκλογικά τμήματα της Αθήνας στα οποία ψήφισαν, στις 17 Ιουνίου- με βάση ειδικούς εκλογικούς καταλόγους - χιλιάδες αστυνομικοί που υπηρετούν στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής και σε υπηρεσίες όπως η Άμεση Δράση, η ΔΙΑΣ, η Ασφάλεια Αττικής και άλλες. Τα τμήματα αυτά -από το 806 ως και το 816 εκλογικό τμήμα- , βρίσκονται στα σχολικά συγκροτήματα στην οδό Αμπελακίων 24 και στην οδό Πανόρμου, κοντά στο κτίριο της ΓΑΔΑ, στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Σε όλα αυτά τα τμήματα η «Χρυσή Αυγή» έλαβε ποσοστό από 17,2% έως 23,04% που είναι σχεδόν ίδια με αυτά που είχε λάβει, το ίδιο κόμμα, στα ίδια τμήματα και στις εκλογές του περασμένου Μαΐου. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε ένα εξ αυτών -στο 809- η «Χρυσή Αυγή» έλαβε ποσοστό 21,7% ενώ στις εκλογές της 6ης Μαΐου το ποσοστό αυτό ήταν 21,06%. Στα υπόλοιπα τμήματα οι «απώλειες» της «Χρυσής Αυγής» είναι εξαιρετικά μικρές. Στο 811 τμήμα, στις εκλογές της Κυριακής η «Χρυσή Αυγή» έλαβε ποσοστό 23,04% έναντι 23,08% τον Μάιο, στο 814 πήρε 21,58 έναντι 21,88% και στο 806 21,99% έναντι 22,2%.

Για να γίνει αντιληπτή η μαζικότητα της «ψήφου» των αστυνομικών προς την «Χρυσή Αυγή» αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι σε γειτονικά αστυνομικά τμήματα όπως το 804 και το 805 το ποσοστό αντίστοιχα της «Χρυσής Αυγής» είναι 5,35 και 6,57%.

Κατά μέσο όρο σε κάθε ένα από αυτά τα τμήματα, όπως προκύπτει εξάλλου και από τους εκλογικούς καταλόγους, ψηφίζουν περίπου 550-700 άτομα και ο αριθμός των αστυνομικών που ψηφίζουν σε αυτά κυμαίνεται από 20% ως 30% επί του συνόλου των ψηφισάντων. Αν συνυπολογισθεί λοιπόν ότι στα συγκεκριμένα τμήματα που ψηφίζουν οι αστυνομικοί το ποσοστό της «Χρυσής Αυγής» είναι υπερτριπλάσιο του μέσου όρου του συγκεκριμένου κόμματος προκύπτει το συμπέρασμα ότι σε ποσοστό άνω του 50% των αστυνομικών υποστηρίζει το συγκεκριμένο κόμμα.

Όσον αφορά τις υπόλοιπες πολιτικές προτιμήσεις των αστυνομικών, όπως προκύπτει από τις ίδιες αναλύσεις, φαίνεται να δίνεται μαζικά ψήφος στη Νέα Δημοκρατία. Είναι ενδεικτικό ότι σε ένα από αυτά τα τμήματα - το 814 - με συμμετοχή ένστολων ψηφοφόρων η ΝΔ έλαβε ποσοστό 33,14% έναντι 16,16 τον περασμένο Μάιο και ο ΣΥΡΙΖΑ 14,07% έναντι 10,43% πριν δύο μήνες.

Άλμα στον φεντεραλισμό

Του  Γιάννη  Κοτόφωλου *

Όσα δεν έγιναν στην Ευρώπη τα τελευταία τρία χρόνια της κρίσης, ίσως να γίνουν μέσα στους επόμενους τρείς μήνες. Η ταχύτατη εξάπλωση της κρίσης, οι τρομακτικές επιθέσεις των αγορών στις οικονομίες και των μεγάλων κρατών μελών και ο κίνδυνος να διαλυθεί άμεσα η Ευρωζώνη εάν δεν αλλάξει δομή και πολιτική η Ευρώπη, οδηγούν όπως φαίνεται στη λήψη κολοσσιαίων αποφάσεων.

Στόχος θα είναι,  η όσο το δυνατόν γρηγορότερη ενοποίηση της Ευρώπης, σε οικονομικό και σε πολιτικό επίπεδο. Η μετατροπή της Ευρωζώνης σε ένα είδος ομοσπονδίας, με άμεση (μέσα στο καλοκαίρι) την ενεργοποίηση των αντίστοιχων διεργασιών.

Αυτό αντανακλούν οι δραματικές πλέον οικονομικές εξελίξεις (βλέπε Ισπανία και Ιταλία), αυτό επιβεβαιώνουν επί της ουσίας και οι κινήσεις στην κεντρική πολιτική σκηνή, όπως η στροφή της Γερμανίας προς την περαιτέρω ενοποίηση και τις υπερεθνικές λύσεις, το αίτημα της νέας ηγεσίας στη Γαλλία για την ανάπτυξη ή οι συνεχείς επαφές και οι συνεννοήσεις εκ μέρους των ηγεσιών Ιταλίας και Ισπανίας.

Οι ευρωπαϊκές πρωτεύουσες έχουν πάρει φωτιά… Από το Βερολίνο και το Παρίσι μέχρι τη Ρώμη, τη Μαδρίτη, (αλλά) και την Ουάσιγκτον, η κινητοποίηση φαίνεται να είναι πρωτοφανής. Οι ευρωπαϊκές ηγεσίες φαίνεται να συνειδητοποιούν ότι τα προβλήματα που επιφέρει η κρίση δεν είναι απλώς μεγάλα, είναι υπαρξιακά για την Ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι πολιτικές ηγεσίες, λοιπόν, ξυπνούν, επιταχύνουν τώρα τους πολιτικούς χρόνους, αλλάζουν στόχους. Ακόμη και Μπαρόζο δουλεύει τώρα πυρετωδώς. Η μοίρα και η προοπτική της Ευρώπης αποδεικνύεται ότι είναι δεμένη με την εμβάθυνση της ενοποίησης. Θα τολμήσουν μέχρι το τέλος οι σημερινοί πολιτικοί ηγέτες, να γονιμοποιήσουν αυτή την πολιτική; Να πραγματοποιήσουν το πρώτο αναγκαίο άλμα στον φεντεραλισμό;

Οι πιθανότητες φαίνονται τώρα μεγαλύτερες από ποτέ… Καταλυτικός εμφανίζεται ο ρόλος του Ολάντ, ο οποίος λειτουργεί σε συνεργασία και με τους ηγέτες των Γερμανών σοσιαλδημοκρατών, τους οποίους έχει άμεση ανάγκη πλέον η Μέρκελ, για τη διαμόρφωση οποιασδήποτε πολιτικής για το μέλλον (ο συνασπισμός με τους φιλελεύθερους έχει ως γνωστόν καταρρεύσει).

Η Ευρώπη δείχνει να θέλει να είναι περισσότερο από ποτέ άλλοτε ενωμένη. Ακόμη και η κινητοποίηση των ηγετών της (ανεξαρτήτως κομματικής απόχρωσης) για τις ελληνικές εκλογές και η προσπάθεια που κατέβαλαν για να περιορίσουν το ρίσκο ενός αποτελέσματος που θα οδηγούσε την Ελλάδα εκτός του ευρώ, αποτελεί μία πολύ σαφή ένδειξη για το πώς διαισθάνονται και πως σχεδιάζουν την κοινή ευρωπαϊκή πολιτική.

Στην ατζέντα των ηγετών είναι φανερό (και πολύ σωστό) ότι μπροστά από την δημοσιονομική ενοποίηση μπήκε η τραπεζική ενοποίηση και η ανακεφαλαιοποίηση των ευρωπαϊκών τραπεζών. Το πρόβλημα της δημοκρατίας της Βαϊμάρης δεν ήταν ο πληθωρισμός, ήταν η κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος!

Στην ατζέντα, ακόμη, μπήκε μπροστά η προοπτική να μπορεί να σηκώνει ο μόνιμος μηχανισμός EMS απ ευθείας χρήματα από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ή τις αγορές και όχι από τα κράτη. Επίσης μπήκε μπροστά το θέμα των Ευρωομολόγων κ.ο.κ. Αυτά όλα, αρκεί όπως ελπίζουμε να υλοποιηθούν σύντομα, αποτελούν ηχηρά πολιτικά μηνύματα, μία σαφή αλλαγή πορείας και, ασφαλώς, προϋποθέσεις εξόδου από την κρίση.

* Ο Γιάννης Κοτόφωλος είναι δημοσιογράφος στη ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, με καταγωγή από την Δωρίδα

Ο Δήμος Δωρίδος για την υπόθεση της 5μελoύς οικογένειας

Τις τελευταίες μέρες δημοσιεύματα κάνουν λόγο για τις δύσκολες συνθήκες διαβίωσης οικογένειας αθίγγανων που ζουν στην περιοχή της Δωρίδας.

Το Γραφείο Επικοινωνίας του Δήμου Δωρίδας έκανε την παρακάτω ανακοίνωση :

Δυστυχώς η οικονομική κρίση έχει οδηγήσει χιλιάδες συνανθρώπους μας στα όρια της ανέχειας, με μεγαλύτερα θύματα τους πλέον αδύναμους, μειονότητες, άτομα με ειδικές ανάγκες, μετανάστες, άνεργους.

Οι δυνατότητες ενός μικρού δήμου στην μέριμνα και την προστασία αυτών των ανθρώπων είναι μικρές. Παρόλα αυτά ο Δήμος Δωρίδος εδώ και δύο χρόνια προσπαθεί, στο μέτρο του δυνατού να στηρίξει αυτές τις ομάδες. Η μείωση των δημοτικών τελών κατά 20% για ευπαθείς ομάδες είναι μια μικρή μόνο κίνηση υποστήριξης. Η προσπάθεια που γίνεται είναι να αντιδρούμε άμεσα σε κάθε πρόβλημα που αφορά τους δημότες μας και ιδιαίτερα όταν αφορά αδύναμες ομάδες και μικρά παιδιά.

Στην περίπτωση του συμπολίτη μας και της οικογένειάς του, για την οποία κάνει λόγο το δημοσίευμα, ο Δήμος Δωρίδος όταν ενημερώθηκε έλαβε άμεσα μέτρα για την επίλυση του προβλήματος.

Βρέθηκε προσωρινός χώρος για τη στέγαση της οικογένειας και αναζητείται πιο μόνιμη λύση στέγασης με λυόμενο που προσπαθεί να εξασφαλίσει ο Δήμος. Επίσης επειδή είναι χωρίς εργασία και οι δύο γονείς, η πρώτη θέση δίμηνης σύμβασης που εγκρίθηκε πρόσφατα από το Υπουργείο Εσωτερικών, δόθηκε στον πατέρα, ο οποίος ήδη εργάζεται.

Πρόκειται για προσωρινές λύσεις που όμως θα δώσουν μια μικρή βοήθεια, ενώ παράλληλα σε συνεννόηση με τις αρμόδιες αρχές, αναζητούνται όλες οι δυνατότητες για μόνιμη υποστήριξη της οικογένειας.

Όλες οι ενέργειες του Δήμου γίνονται τηρώντας και την τυπική διαδικασία, και κυρίως εστιάζοντας στην ανθρώπινη διάσταση της υπόθεσης

Δευτέρα, 18 Ιουνίου 2012

ΕΚΛΟΓΕΣ:Απόλυτη επιβεβαίωση των προβλέψεων που έδωσε το DORIDA News


Την πλήρη επιβεβαίωση των προβλέψεων που έδιναν τα ρεπορτάζ του DORIDA News τις τελευταίες δύο-τρεις ημέρες πριν από τις εκλογές , είχαμε  για τα εκλογικά αποτελέσματα, των εκλογών της 17ης Ιουνίου.

Θυμίζουμε ότι στα ρεπορτάζ αυτά και σύμφωνα με τις μυστικές κυλιόμενες δημοσκοπήσεις προβλέπαμε για οροφή του πρώτου κόμματος το 29 με 30% , μέση διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ στις 2,5 μονάδες, μικρή πτώση για το ΠΑΣΟΚ,   σημαντική πτώση για ΚΚΕ και ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ , διατήρηση των ποσοστών για ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ και ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ και καταποντισμό όλων των μικρών κομμάτων που παραμένουν εκτός Βουλής.

Τώρα σε ότι αφορά τη Δωρίδα η αποχή κυμάνθηκε στα ίδια επίπεδα του 48%, που ήταν και στις εκλογές της 6ης Μαΐου.

Η Νέα Δημοκρατία πήρε διπλάσιο αριθμό ψήφων από αυτόν του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ είχαμε πλήρη εξαφάνιση των εκτός Βουλής μικρών κομμάτων , που ενώ στις 6 Μαΐου είχαν πάρει 20,6% τώρα πήραν  μόλις  3, 42% .

Βουλευτής του Νομού Φωκίδας εκλέγεται η Ασπασία Μανδρέκα.

ΔΗΜΟΣ ΔΩΡΙΔΑΣ

 Εγγεγραμμένοι   17.816   -   Ψήφισαν  9.158   -  Αποχή  48,6 %

Ν.Δ.    ………………  3.599      39,65%  (27,30%)

ΣΥΡΙΖΑ ………………1.809      19,93%  (12,92%)

ΠΑΣΟΚ   …………….1.282      14,12%  (15,18%)

ΑΝΕΞ.ΕΛΛΗΝΕΣ     650        7,16%  (11,62%)

ΧΡΥΣΗ  ΑΥΓΗ        550         6,06%  ( 7,10% )

ΔΗΜΑΡ    ……………  482          5,31% ( 4,87% )

ΚΚΕ    ……… ………..   396          4,36% ( 7,48% )

ΛΟΙΠΟΙ  ………………  310          3,42% ( 20,60%)

·        Σε παρένθεση τα ποσοστά που πήραν τα κόμματα στις 6 Μαΐου

Ειδικότερα ψήφισαν στη ΔΕ Βαρδουσίων 650 , στη ΔΕ Ευπαλίου 3.954, στη ΔΕ Λιδωρικίου 2.473 και στη ΔΕ Τολοφώνας 2.801.

Επίσης, στις πρωτεύουσες των πρώην Δήμων , ψήφισαν στο Κροκύλειο 107, στο Ευπάλιο 536, στο Λιδωρίκι 514 και στην Ερατεινή 458.