Ειδησεογραφικό blog για τη ΔΩΡΙΔΑ

* To "DORIDA news" είναι ανεξάρτητο ειδησεογραφικό blog, που στελεχώνεται από επαγγελματίες δημοσιογράφους και επιστήμονες συνεργάτες.Διευθύνεται από το δημοσιογράφο Περικλή Ν. Λουκόπουλο - mail, perilouko@yahoo.gr *

Παρασκευή, 1 Ιουνίου 2012

ΣΤΑΘΕΡΟ ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΕΧΕΙ Η Ν.Δ. στις τελευταίες τρείς δημοσκοπήσεις

Προβάδισμα στη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δίνουν τρεις νέες δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται λίγες εβδομάδες πριν τις εκλογές της 17ης Ιουνίου.

Πιο συγκεκριμένα με ποσοστό 26% προηγείται η ΝΔ στην πρόθεση ψήφου βάσει της δημοσκόπησης της Marc για λογαριασμό του Alpha, με τον ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκεται στη δεύτερη θέση με ποσοστό 24,3%.

Ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με ποσοστό 12,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 6,3%, το ΚΚΕ με 5,7%, η ΔΗΜΑΡ με 5,3% και η Χρυσή Αυγή με 4,2%.

Εκτός Βουλής μένουν η Δημιουργία Ξανά με 2,5%, ο ΛΑΟΣ και οι Οικολόγοι Πράσινοι με 1% για το κάθε κόμμα.

Στο ερώτημα για το τι θα πρέπει να συμβεί στην περίπτωση που δεν επιτευχθεί ικανοποιητική αλλαγή των όρων της δανειακής σύμβασης, το 72,9% έχει την άποψη ότι πρέπει να παραμείνουμε στο ευρώ και στην Ευρωζώνη, ενώ το 19% ζητεί να ακυρώσουμε τις συμφωνίες και να επιστρέψουμε στη δραχμή.

Δημοσκόπηση της Alco για το newsit.gr δείχνει τη ΝΔ να σημειώνει προβάδισμα 2,3 μονάδων, συγκεντρώνοντας το 25%. Ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται δεύτερο κόμμα με 22,7%.

Το ΠΑΣΟΚ καταγράφει απώλειες, συγκεντρώνοντας το 12,5% και ακολουθούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 6,5%, η Δημοκρατική Αριστερά με 5,2%, το ΚΚΕ με 5%, η Χρυσή Αυγή με 4,5%, η Δημιουργία Ξανά με 2,2%, οι Οικολόγοι Πράσινοι με 1,4% και ο ΛΑΟΣ με 1%.

Πρώτη εμφανίζει τη ΝΔ με διαφορά 2,4 μονάδων από τον ΣΥΡΙΖΑ και η δημοσκόπηση της DATA RC για την εφημερίδα «Πελοπόννησος».

Πιο αναλυτικά, ως προς την πρόθεση ψήφου, η ΝΔ προηγείται με 24,5%, ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 22,1% και τρίτο κόμμα εμφανίζεται το ΠΑΣΟΚ με 12%. Ακολουθούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 6,1%, η Δημοκρατική Αριστερά με 5,3%, το ΚΚΕ με 4,9% και η Χρυσή Αυγή με 4,7%. Η Δημιουργία Ξανά συγκεντρώνει το 2,4%, ο ΛΑΟΣ το 1,1% και οι Οικολόγοι Πράσινοι το 0,8%

Στην παράσταση νίκης η ΝΔ προηγείται με 61,4% έναντι 27,1% του ΣΥΡΙΖΑ.

Από το Σάββατο η απαγόρευση

Από το Σάββατο 2 Ιουνίου ισχύει η απαγόρευση δημοσιοποίησης αποτελεσμάτων δημοσκοπήσεων εν όψει των εκλογών της 17ης Ιουνίου.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου εταρειών δημοσκοπήσεων (ΣΕΔΕΑ) Σπύρος Ζαβιτσάνος και ο πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου Δημοσκοπήσεων Ηλίας Νικολακόπουλος επανέλαβαν, εν όψης της επαναφοράς της 15θήμερης απαγόρευσης δημοσιοποίησης δημοσκοπήσεων, τη θέση ότι:

«Η Δημοκρατία δεν κινδυνεύει από την ελευθερία στην διακίνηση των πληροφοριών και τους ενημερωμένους πολίτες αλλά από την ανεξέλεγκτη φημολογία και τη διακίνηση πληροφορίας που δεν υπόκειται σε κανέναν νόμο του Κράτους και σε κανένα Κώδικα Δεοντολογίας».

«Με αυτά τα δεδομένα εφιστούμε την προσοχή στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί σε 'πληροφορίες' ή φήμες αναφερόμενες σε ευρήματα δημοσκοπήσεων, μετά την 2/6/2012 καθώς είναι πολύ πιθανό αυτές να είναι ελλιπείς, ψευδείς ακόμη και σκόπιμα παραπλανητικές» αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους.

Τα 15 θέματα του Δημοτικού Συμβουλίου που θα συνεδριάσει την Τρίτη 5 Ιουνίου

Με 15 θέματα στην ατζέντα συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Δωρίδας την Τρίτη 5 Ιουνίου στις 6:00 το απόγευμα στο Λιδωρίκι.

Σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη που κοινοποίησε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παναγιώτης Ζέτος τα θέματα και οι εισηγητές του είναι τα εξής:

1. Αποδοχή πίστωσης ποσού 386.273,00 € (4η δόση ΣΑΤΑ 2011) από το Υπουργείο Εσωτερικών, αναμόρφωση Προϋπολογισμού εσόδων και εξόδων του Δήμου οικ. έτους 2012, τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος Έργων και ψήφιση της πίστωσης. (Εισηγητής: Αναπληρωτής Προϊστάμενος Αυτοτελούς Τμήματος Οικονομικών Υπηρεσιών Χασούρας Ξενοφών)

2. Αναμόρφωση Προϋπολογισμού εσόδων και εξόδων του Δήμου οικ. έτους 2012 για καταβολή εξόδων κηδείας εν ενεργεία υπαλλήλου και ψήφιση της πίστωσης. (Εισηγητής: Αναπληρωτής Προϊστάμενος Αυτοτελούς Τμήματος Οικονομικών Υπηρεσιών Χασούρας Ξενοφών)

3. Διαγραφή λόγω παραγραφής παλαιών οφειλών από καταλόγους τελών μέχρι 31-12-2006. (Εισηγητής: Αναπληρωτής Προϊστάμενος Αυτοτελούς Τμήματος Οικονομικών Υπηρεσιών Χασούρας Ξενοφών)

4. Έγκριση Εσωτερικού Κανονισμού Υπηρεσιών της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Δωρίδος (ΔΗ.Κ.Ε.Δ.). (Εισηγητής: Δημοτικός Υπάλληλος Τσώνος Θεόδωρος)

5. Έγκριση Κανονισμού Διαχείρισης της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Δωρίδος (ΔΗ.Κ.Ε.Δ.). (Εισηγητής: Δημοτικός Υπάλληλος Τσώνος Θεόδωρος)

6. Ίδρυση Ν.Π.Δ.Δ. με την επωνυμία «Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Δωρίδος». (Εισηγητής: Δήμαρχος Καπεντζώνης Γεώργιος)

7. Παραχώρηση χρήσης κτιρίου Δημοτικού Σχολείου Τ.Κ. Κουπακίου στο Σύλλογο Κουπακιωτών Φωκίδας «ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ». (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Ράπτης Ιωάννης)

8. Έγκριση πρόσληψης προσωπικού ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου με σύμβαση δύο (2) μηνών. (Εισηγητής: Δημοτικός Σύμβουλος Καραχάλιος Δημήτριος)

9. Καθιέρωση λειτουργίας ορισμένων υπηρεσιών του Δήμου Δωρίδος α) κατά τις Κυριακές και αργίες και β) σε 24ωρη βάση, κατά περίπτωση. (Εισηγητής: Δημοτικός Σύμβουλος Καραχάλιος Δημήτριος)

10. Παράταση προθεσμίας εκτέλεσης μικρών έργων Δ.Ε. Ευπαλίου (πρώην Δήμου Ευπαλίου) Δήμου Δωρίδος. (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Ευσταθίου Ανδρέας)

11. Καταβολή αντιτίμου για τη λήψη και χρησιμοποίηση αδρανών υλικών του Δήμου από την Κοινοπραξία Γ. ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ – Γ. ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ – ΑΝΔ. ΚΟΪΤΣΑΝΟΣ. (Εισηγητής: Δημοτικός Σύμβουλος Καλλιαμπέτσος Παναγιώτης)

12. Ίδρυση και λειτουργία Κέντρου Δια Βίου Μάθησης στο Δήμο Δωρίδος προς εφαρμογή προγραμμάτων Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων. (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Τσιλίκης Χρήστος)

13. Αποδοχή δωρεάς των εργασιών που έγιναν με έξοδα του Επιμορφωτικού Συλλόγου Κάμπου στην πλατεία «Μάρμαρα» Τ.Κ. Κάμπου και έγκριση ηλεκτροδότησής της. (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Ευσταθίου Ανδρέας)

14. Αίτημα πολιτών σχετικά με τη χορήγηση άδειας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από αιολικό σταθμό ισχύος 33 MW στη θέση «Κοκκινάρι – Τυχιούνι – Πρ. Ηλίας» της Δημοτικής Ενότητας Αμφίσσης, του Δήμου Δελφών και της Δημοτικής Ενότητας Λιδωρικίου, του Δήμου Δωρίδος, της Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας, στην εταιρεία με την επωνυμία «TRINITY ΑΙΟΛΙΚΗ – ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ». (Εισηγητής: Δημοτικός Σύμβουλος Γκόλφης Γεώργιος)

15. Αίτημα κατοίκων οικισμού Σκαλούλας Τ.Κ. Πενταπόλεως για ρύθμιση θεμάτων λειτουργίας δικτύου ύδρευσης. (Εισηγητής: Αντιδήμαρχος Ευσταθίου Ανδρέας)

Οι βροχές γέμισαν τη λίμνη του Μόρνου

Σε επίπεδα που δεν είχαν δει εδώ και έξι χρόνια οι αρμόδιες υπηρεσίες επέστρεψαν αυτή την Άνοιξη τα νερά που βρίσκονται στους ταμιευτήρες που τροφοδοτούν το λεκανοπέδιο της Αττικής.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που διαθέτει η ΕΥΔΑΠ, σε Μαραθώνα, Υλίκη, Μόρνο και Εύηνο είχαν συγκεντρωθεί, στις 4 Μαΐου, 1,227 δισ. κ.μ. νερού, ένα μέγεθος που δεν είχε στη διάθεσή της η ευρύτερη περιοχή της πρωτεύουσας, από τον Αύγουστο του 2006 και μέχρι σήμερα.

Της Λένας Παρασκευά, http://lamiastar.gr

Εγκρίθηκαν από Περιφερειακό Συμβούλιο ομόφωνα πέντε θέματα για τη Φωκίδα

Ψηφίστηκαν ομόφωνα για τη Φωκίδα πέντε αποφάσεις  του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδος στην τελευταία του συνεδρίαση. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι 4 από αυτές αφορούν τη Δωρίδα.
Πρόκειται για :
1.      Η έγκριση παραλαβής του Β’ Σταδίου (πλην Μ.Π.Ε.) της μελέτης με τίτλο «Μελέτη αποχέτευσης και επεξεργασίας λυμάτων οικισμών περιοχής Μόρνου Δ. Λιδορικίου»,
2.      Η έγκριση της παράτασης προθεσμίας της μελέτης: «Μελέτη αποχέτευσης και επεξεργασίας λυμάτων οικισμών περιοχής Μόρνου Δ. Λιδορικίου»,
3.      Η έγκριση της παραλαβής της οριστικής Γεωλογικής Μελέτης της «Μελέτης βελτίωσης επέκτασης επαρχιακής οδού από Ν.Ε.Ο. – Κλήμα – Κάμπο – επ. οδό Τείχιο – Ποτιδάνεια» και τέλος,
4.      Η έγκριση της σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, για την υλοποίηση του έργου «Αποκατάσταση παλαιών μεταλλευτικών και μη αποκατεστημένων χώρων» που αφορούν τα μεταλλεία «Αλεφάντω – Κεφαλή – Σπαρτόλακα».

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΕΡΑΤΕΙΝΗΣ
Εξάλλου με εισήγηση της Αντιπεριφερειάρχου Φωκίδας  Γιώτας Γαζή στο Περιφερειακό Συμβούλιο, ψηφίστηκε ομόφωνα η απόφαση παραχώρησης οικοπέδου στο Δήμο Δωρίδας, με σκοπό την ανέγερση νηπιαγωγείου στην Ερατεινή.

Το οικόπεδο είχε αγοραστεί με χρηματοδότηση του Ο.Σ.Κ., στις 14 Σεπτεμβρίου 2009 με το ποσό των 138.458,08 €, με σκοπό την ανέγερση του νηπιαγωγείου.

Με την εφαρμογή όμως του Ν. 3862 του «Καλλικράτη» η αρμοδιότητα ανέγερσης σχολείων μεταβιβάστηκε στους Δήμους και για να εξυπηρετηθεί ο σκοπός της αγοράς του οικοπέδου έγινε η παραχώρηση.

Πέμπτη, 31 Μαΐου 2012

Η ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ 2012 ΠΡΩΤΗ σε απορροφητικότητα κονδυλίων ΕΣΠΑ

Σταθερή πρωτιά είχαμε και το 2012 για τη Στερεά Ελλάδα στη διαχείριση του ΕΣΠΑ δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχος Περγαντάς, κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που  πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Λαμία.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (ΟΠΣ) του Υπουργείου Ανάπτυξη , ανέφερε ο Περιφερειάρχης , συνεχίζεται και το 2012 η πρωτοκαθεδρία της Στερεάς Ελλάδας στους δείκτες απορροφητικότητας του ΕΣΠΑ.

Όπως είναι γνωστό, στο τέλος του 2011, η Στερεά Ελλάδα βρέθηκε στην κορυφή των Περιφερειών με τη μεγαλύτερη υλοποίηση έργων και απορρόφηση κονδυλίων που έφτασε σε ποσοστό 62,05 %. Σε σταθερή ανοδική τάση, συνεχίστηκε και τους πρώτους μήνες του 2012, η αποτελεσματική υλοποίηση του προγράμματος, με εξαιρετικές επιδόσεις και συγκεκριμένα :

Στο εκχωρημένο στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας πρόγραμμα του ΕΣΠΑ, προϋπολογισμού 252,57 εκ. €, έχουν υπογραφεί συμβάσεις 286,17 (113,3 %) και η απορρόφηση ανέρχεται στα 162,39 εκ. € (64,3 %), ενώ ο μέσος όρος της χώρας κυμαίνεται σε ποσοστό 34,5 %.

Όπως τονίζει ο Περιφερειάρχης Κλέαρχος Περγαντάς : «Η Στερεά Ελλάδα καταγράφει άλλη μια συνεχόμενη πρωτιά, που είναι αποτέλεσμα σκληρής και επίπονης προσπάθειας, συνεχών συναντήσεων, διαρκούς παρακολούθησης της υλοποίησης των έργων, άμεσης επίλυσης προβλημάτων, καθώς και αποτελεσματικής συνεργασίας με όλους τους αρμόδιους. Όλοι μας, ο ίδιος ως Περιφερειάρχης, οι Αντιπεριφερειάρχες, το Περιφερειακό Συμβούλιο και τα Συλλογικά όργανα, η Διαχειριστική Αρχή, οι εμπλεκόμενοι φορείς και οι δικαιούχοι, συντονίσαμε τις προσπάθειές μας για να επιτύχουμε αυτό το θετικό αποτέλεσμα.

Η επίτευξη των στόχων του 2011 και του πρώτου τετραμήνου του 2012, μας δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερες προσδοκίες, για τη χρονιά που διανύουμε, που εν μέσω οικονομικής κρίσης απαιτεί ακόμα μεγαλύτερη προσπάθεια και γρήγορο αποτέλεσμα.

Αυτή την κρίσιμη και δύσκολη περίοδο, είναι επιβεβλημένο να συνεχίσουμε αποδοτικά και να συντονίσουμε τις ενέργειές μας, έτσι ώστε μέσα από την επιτυχημένη υλοποίηση του ΕΣΠΑ να συμβάλλουμε στη βελτίωση της ποιότητας ζωής, στη διατήρηση της αγοράς εργασίας και στην προοπτική για ένα καλύτερο μέλλον για την Περιφέρεια και την κοινωνία». 

Τετάρτη, 30 Μαΐου 2012

ΠΟΙΟΙ ΜΠΑΙΝΟΥΝ , ΠΟΙΟΙ ΦΕΥΓΟΥΝ από τις λίστες της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ

Δεν υπάρχουν αλλαγές στις λίστες των υποψηφίων Φωκίδας

Του Παύλου Δωριάδη

Στη δημοσιότητα δόθηκαν τα ονόματα των υποψηφίων βουλευτών που θα συμμετάσχουν στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές της 17ης Ιουνίου.

Στη Φωκίδα δεν είχαμε αλλαγές των υποψηφίων , που παραμένουν οι ίδιοι με τους υποψήφιους των εκλογών της 6ης Μαΐου, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν θα έχουμε αλλαγές και στις λίστες των άλλων κομμάτων που θα ανακοινωθούν μέχρι αύριο.

Γενικότερα όμως στα ψηφοδέλτια των δύο κομμάτων, της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, έχουν επέλθει αλλαγές σε σχέση με τις εκλογές της 6ης Μαΐου, εξαιτίας αποχωρήσεων στελεχών, αλλά και εισόδου νέων προσώπων.

Ο Αντώνης Σαμαράς, εκτός από τη Μεσσηνία, είναι υποψήφιος και στο υπόλοιπο Αττικής. Ο Βαγγέλης Βενιζέλος είναι υποψήφιος στην Α΄ Θεσσαλονίκης και στο Ηράκλειο.

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Σαράντα τρεις νέους υποψηφίους περιλαμβάνουν τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας. Στις λίστες του κόμματος περιλαμβάνονται 412 υποψήφιοι, μεταξύ των οποίων 139 γυναίκες.

Αξιοσημείωτο είναι ότι άλλος ένας Καραμανλής παίρνει το βάπτισμα του πυρός. Πρόκειται για τον Κώστα Καραμανλή του Αχιλλέα , που θα είναι τελευταίος στη λίστα των Νομού Σερρών.

Στους 14 ανέρχονται οι υποψήφιοι βουλευτές που προέρχονται από τη Δημοκρατική Συμμαχία. Πέντε υποψήφιοι προέρχονται από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, τρεις είναι πρώην στελέχη του ΛΑΟΣ και ένας προέρχεται από τη ΔΡΑΣΗ.

Στο μεταξύ πόδι στη Συγγρού βάζουν, ξανά, οι… μητσοτακικοί, μετά και την επανασύνδεση μεταξύ Αντώνη και Ντόρας.

Η παλαιά «παρέα των μηχανικών», και συγκεκριμένα οι Αντώνης Σγαρδέλης, Κυριάκος Γριβέας και Θόδωρος Μπεχράκης, αναμένεται να επιστρέψουν στη Συγγρού και να αναλάβουν ρόλο στον εκλογικό αγώνα.

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

Στο ΠΑΣΟΚ, δεν θα είναι υποψήφιοι οι Φίλιππος Πετσάλνικος, Σήφης Βαλυράκης, Ηλ. Καρανίκας, Μιχ. Παντούλας και Χρ. Κατσούρας. Στο ψηφοδέλτιο έχουν συμπεριληφθεί 36 νέα πρόσωπα. Μεταξύ αυτών
- Α' Αθηνών: Ο ηθοποιός Γιάννης Μόρτζος
- Β' Αθηνών: Γιώργος Αποστολόπουλος, ο δημοσιογράφος Γ. Κανελλάκης (προτελευταία θέση), ο καθηγητής Πανεπιστημίου Λυκούργος Λιαρόπουλος (στην τελευταία θέση),
- Α' Πειραιά: ο αντιπρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Κώστας Ρεσβάνης
- Α' Θεσσαλονίκης: ο εκδότης Μπάμπης Μπαρμπουνάκης

ΜΕ 27 ΚΟΜΜΑΤΑ ΟΙ ΝΕΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Συνολικά 27 κόμματα και συνασπισμοί κομμάτων υπέβαλαν στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου αίτηση συμμετοχής στις εκλογές της 17ης Ιουνίου. Η προθεσμία έληξε τα μεσάνυχτα της Δευτέρας.
Δηλώσεις υποβλήθηκαν από τα εξής κόμματα και συνασπισμούς κομμάτων:

1) Νέα Δημοκρατία (Α. Σαμαράς),
2) Σύριζα Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο (Αλ. Τσίπρας),
3) Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα (ΠΑΣΟΚ) (Ευ. Βενιζέλος),
4) Ανεξάρτητοι Έλληνες (Π. Καμμένος),
5) Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας (Αλ. Παπαρήγα),
6) Δημοκρατική Αριστερά (Φ. Κουβέλης),
7) Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή (Ν. Μιχαλολιάκος),
8) Ανεξάρτητη Ανανεωτική Αριστερά, Ανανεωτική Δεξιά, Ανανεωτικό ΠΑΣΟΚ, Ανανεωτική Νέα Δημοκρατία, Όχι στον Πόλεμο Κόμμα Επιχείρηση Χαρίζω Οικόπεδα Χαρίζω Χρέη Σώζω Ζωές Παναγροτικό Εργατικό Κίνημα Ελλάδος ΠΑ.Ε.Κ.Ε. (Μ. Τζαλαζίδης),
9) Λευκό (Κων. Ντάλιος),
10) ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή (21μελής Κεντρική Συντονιστική Επιτροπή),
11) ΚΕΑΝ Κίνημα Εθνικής Αντίστασης (Ιπποκράτης Σαββούρας),
12) Ε.Λ.Κ.Σ.Ι. Ελληνικό-Λευκό-Κίνημα-Σημερινής-Ιδεολογίας (Ελ. Δανιηλίδης),
13) Κοινωνία Πολιτική Παράταξη συνεχιστών του Καποδίστρια (Μιχ. Ηλιάδης),
14) Π.Α.Μ.Ε. στο Γ.Ε.Σ.Ε.ΕΠ. (Θεοδ. Κυραγιάννης),
15) Κίνημα Δεν Πληρώνω (Βασ. Παπαδόπουλος,
16) Ένωση Κεντρώων (Βασ. Λεβέντης),
17) <<Παναθηναϊκό Κίνημα>> (ΠΑΝ.ΚΙ.) (Γ. Μπέτσικος),
18) Κόμμα Φιλελευθέρων (Εμμ. Καλλιγιάννης),
19) Κόμμα Πειρατών Ελλάδας (Διοικ. Επιτροπή πρ. Ραφ.-Ανδρ. Παππάς),
20) Οικολόγοι Πράσινοι (6μελής εκτελεστική επιτροπή),
21) Εθνική Ελπίδα (Γ. Παπδόπουλος),
22) Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός (ΛΑ.Ο.Σ.) (Γ. Καρατζαφέρης),
23) Ελλην. Ε.Σ. (Ελλήνων Ελευθέρων Συνένωση),(Δ.Μιχάκης)
24) <<Δημοβούλιο Πολιτών>>-Ελληνική Συμπολιτεία με ('Αμεση) Δημοκρατία στην Πράξη (Γ. Κόκκας) (συνδυασμός ανεξάρτητων υποψηφίων),
25) <<Δημιουργία, ξανά!>> (συνασπισμός των κομμάτων Δημιουργία Ξανά, Δράση και Φιλελεύθερη Συμμαχία) (Γλ.-Αβ. Τζήμερος-Σ. Μάνος-Γρ. Βαλλιανάτος),
26) ΚΚΕ (μ-λ) - Μ-Λ ΚΚΕ - Εκλογική Συνεργασία (συνασπισμός) (4μελής διοικούσα επιτροπή),
27) Τυραννομάχοι (Αθ. Δασκαλόπουλος, μεμονωμένος υποψήφιος).

Αντίστροφη μέτρηση για δημιουργία Βρεφονηπιακού Σταθμού Ερατεινής

Τη  δωρεά ενός οικοπέδου στο Δήμο Δωρίδας, αποφάσισε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, με στόχο την ανέγερση Βρεφονηπιακού Σταθμού στην Ερατεινή.

Όπως δήλωσε στην εφημερίδα "ΩΡΑ της ΦΩΚΙΔΑΣ" ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Δωρίδας  Κώστας Αντωνόπουλος, η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Φωκίδας είχε προχωρήσει στην αγορά ενός οικοπέδου στον πρώην Δήμος Τολοφώνος, ούτως ώστε να κατασκευαστεί Βρεφονηπιακός Σταθμός.

Ωστόσο με την εφαρμογή του Καλλικράτη, η κυριότητα της έκτασης πέρασε στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Έτσι με τη δωρεά προς το Δήμο Δωρίδας, , που εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο, η καθ’ ύλην αρμόδιος πλέον Δημοτική Αρχή, θα είναι σε θέση να προχωρήσει στην ανέγερση του κτιρίου του Σταθμού, που είναι τόσο αναγκαίος για την περιοχή.

Τρίτη, 29 Μαΐου 2012

Τέσσερα θέματα του Δήμου Δωρίδας για εγκρίσεις στο Περιφερειακό Συμβούλιο


Με 25 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει την Τετάρτη 30 Μαϊου  στις 11.30 π.μ. το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδος στη Λαμία .

Τέσσερα από τα θέματα αφορούν την Δωρίδα που είναι τα παρακάτω με τους αντίστοιχους εισηγητές.

1ον. Έγκριση για την παραλαβή του Β’ Σταδίου (πλην Μ.Π.Ε.) της μελέτης με τίτλο «Μελέτη αποχέτευσης και επεξεργασίας λυμάτων οικισμών περιοχής Μόρνου Δ. Λιδορικίου».
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ : Ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Τεχνικών ‘Έργων της  Π.Ε Φωκίδας   Φωτόπουλος Απόστολος.

 2ον . Έγκριση της παράτασης προθεσμίας της μελέτης : «Μελέτη αποχέτευσης και επεξεργασίας λυμάτων οικισμών περιοχής Μόρνου Δ. Λιδορικίου».
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ :  Ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Τεχνικών ‘Έργων της  Π.Ε Φωκίδας   Φωτόπουλος Απόστολος.

3ον . Έγκριση παραλαβής της οριστικής Γεωλογικής Μελέτης της «Μελέτης βελτίωσης επέκτασης επαρχιακής οδού από Ν.Ε.Ο – Κλήμα – Κάμπο – επ.οδό Τείχιο – Ποτιδάνεια» .
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ :  Ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Τεχνικών ‘Έργων της  Π.Ε Φωκίδας   Φωτόπουλος Απόστολος.

 4ον . Δωρεά Ακινήτου της Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας στο Δήμο Δωρίδας.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ :  Η  Αντιπεριφερειάρχης Γαζή Παναγιώτα.

Αποκατάσταση Αρχαίου Θεάτρου Δελφών

Το σωματείο «ΔΙΑΖΩΜΑ» κατέθεσε χθες στις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού τη μελέτη αποκατάστασης του Αρχαίου Θεάτρου Δελφών και έτσι ανοίγει ο δρόμος ένταξης του στο ΕΣΠΑ.

Η μελέτη θα εγκριθεί από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο στην προσεχή του Συνεδρίαση. Ήδη έχει εγκριθεί από το Κ.Α.Σ. η προμελέτη του έργου, η οποία είχε βασιστεί στην επιστημονική έρευνα της Γαλλικής Αρχαιολογικής Σχολής.

Το Αρχαίο Θέατρο Δελφών είναι από τα σημαντικότερα μνημεία της αρχαιότητας, παγκοσμίου φήμης. Η μελέτη ύψους 100.000 € περίπου είχε χρηματοδοτηθεί από το σωματείο «ΔΙΑΖΩΜΑ», πρόεδρος του οποίου είναι ο τ. Υπουργός Πολιτισμού  Σταύρος Μπένος. Τα χρήματα της μελέτης προς το «ΔΙΑΖΩΜΑ» ήταν δωρεά των Αφων Τούλας και Θεοδώρας Ανδριοπούλου.

Στις αρχές Σεπτέμβρη έγινε στους Δελφούς και η γενική συνέλευση του «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ» που συμμετείχα περίπου 500 μέλη, εξέχουσες προσωπικότητες των γραμμάτων και των τεχνών.

Όπως δήλωσε η Αντιπεριφερειάρχης Φωκίδας Γιώτα Γαζή, στόχος της μελέτης είναι η αποκατάσταση της γεωμετρίας του κοίλου και η συγκράτησή του με επιχωματώσεις, καθώς και η συμπλήρωση κλιμάκων στις κερκίδες που σώζονται. Θα διατηρηθούν οι ιστορικές βλάβες που υπέστη το μνημείο κατά την διάρκεια των αιώνων, χωρίς να προστεθούν εδώλια παρά μόνο όπου είναι απαραίτητο, όπως στα ακραία σημεία των κερκίδων για να μην ολισθαίνουν.

Δευτέρα, 28 Μαΐου 2012

Οι κερδοσκόποι στις … κάλπες

Του  Γιάννη  Κοτόφωλου *

Το θέμα της οικονομικής ανάπτυξης στην Ευρώπη,  είναι ένα πρόβλημα πολύ επιτακτικό και άμεσο, πλην όμως αρκετά δύσκολο να δρομολογηθεί υπό τις παρούσες πολιτικές συνθήκες. Δηλαδή, αυτό που περιμένει και συζητά (με εξαίρεση τη Γερμανία) ολόκληρη η Ευρώπη σήμερα, είναι σχεδόν αδύνατο να εκδηλωθεί μέσα στο τρέχον έτος ή ενδεχομένως και μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2013.

Αιτία είναι η αδυναμία ή η άρνηση των πολιτικών ηγεσιών, να πάρουν εκείνες τις μεγάλες αποφάσεις που μπορούν να ξεκολλήσουν, σιγά - σιγά, μία ολόκληρη ήπειρο, την Ευρώπη, από το τέλμα.

Ο Ολαντ θέλει. Προσπαθεί, ανοίγει την ατζέντα της ανάπτυξης, κινείται προς μία σωστή κατεύθυνση διατυπώνοντας προτάσεις. Η Μέρκελ ανθίσταται, αντιδρά, είναι ιδεολογικά αγκυλωμένη, υπερασπίζεται το δικό της μοντέλο, τα στενά γερμανικά οικονομικά συμφέροντα. Οχι τα ευρωπαικά. Είναι μία μεγάλη αντίθεση στο κέντρο των αποφάσεων. Ένα κολοσσιαίο πολιτικό πρόβλημα. Πώς να λειτουργήσει έτσι το μοτέρ της ανάπτυξης; Πώς να πάρει μπροστά η μηχανή της οικονομίας; Ποιος να ανάψει το φιτίλι; Τη στιγμή αυτή ελπίδα δεν φαίνεται να υπάρχει…

 Εξού και όλοι οι μεγάλοι όμιλοι της κερδοσκοπίας στη Νέα Υόρκη και το Λονδίνο, έχουν ποντάρει δισεκατομμύρια δολάρια, πάρα πολλά δισεκατομμύρια δολάρια, στη μεγάλη πτώση της αξίας του ευρώ. Ακόμη και στα βραχυπρόθεσμα συμβόλαια, τα οποία λήγουν στο τέλος εξαμήνου, τον άλλο μήνα δηλαδή, όλα τα γνωστά, τα πιο γνωστά «σπίτια» της διεθνούς κερδοσκοπίας, έχουν ποντάρει πάνω στο «ελληνικό δράμα». Να μην μπορέσει δηλαδή να κυβερνηθεί η Ελλάδα κατά τους προσεχείς μήνες και να κατακρημνιστεί κυριολεκτικά η τιμή του ευρώ, ως άμεση φυσική συνέπεια στην αγορά.

Έτσι, οι κερδοσκόποι θα βάλουν στην τσέπη τους πολλά, μα πάρα πολλά δισεκατομμύρια δολάρια που παίχτηκαν στην πρόβλεψη των ισοτιμιών συναλλάγματος, με επίκεντρο το αποτέλεσμα των εκλογών της Ελλάδας στις 17 Ιουνίου. Για το λόγο αυτόν, άλλωστε, την εβδομάδα που πέρασε, το ένα πρωτοσέλιδο δημοσίευμα για την Ελλάδα διαδεχόταν το άλλο στο διεθνή αγγλο-σαξωνικό Τύπο. Το «ζουμί» είναι τα λεφτά, τα πάρα πολλά λεφτά που έχουν παιχτεί στοίχημα για την ισοτιμία του ευρώ, η οποία «περνάει» μέσα από το τι πρόκειται να γίνει αμέσως μετά τις προσεχείς εκλογές στην Ελλάδα…

Εξελίξεις και καταστάσεις θλιβερές, επώδυνες οικονομικά, ιδίως για τις ασθενέστερες χώρες του ευρωπαικού νότου και την Ελλάδα, αλλά και για την Ευρώπη συνολικά, η οποία θα έπρεπε να διαθέτει ηγεσίες άλλου πολιτικού διαμετρήματος, άλλου ηθικού αναστήματος και άλλης ευρωπαικής αντίληψης των πραγμάτων.

Ειδικότερα φυσικά η Γερμανία. Διότι, όσο η Γερμανία (ή τουλάχιστον η κυβέρνηση Μέρκελ) θα αρνείται τον διευρυμένο ρόλο στην Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα κατά το πρότυπο FED, θα φρενάρει  την έκδοση του ευρωομολόγου για επενδύσεις, θα αντιδρά λυσσαλέα στην προοπτική χαλάρωσης της λιτότητας και αύξησης της ζήτησης στην καρδιά της Ευρώπης, τότε ανάπτυξη δεν πρόκειται να υπάρξει. Τουλάχιστον για το 2012 και το 2013, έτσι όπως είναι οι συσχετισμοί σήμερα.

* Ο Γιάννης Κοτόφωλος είναι δημοσιογράφος στη ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, με καταγωγή από τη Δωρίδα

Κυριακή, 27 Μαΐου 2012

ΠΡΟΗΓΕΙΤΑΙ Η Ν.Δ. ΣΕ 4 ΓΚΑΛΟΠ


Προβάδισμα της ΝΔ, αλλά και “ντέρμπι” με τον ΣΥΡΙΖΑ, δείχνουν τέσσερις νέες δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται στον κυριακάτικο Τύπο. Η ΝΔ προηγείται από 1,1 έως 5,7 ποσοστιαίες μονάδες ενώ, με εξαίρεση την υποχώρηση της δύναμης του ΚΚΕ, δεν αλλάζει η σειρά κατάταξης των υπόλοιπων κομμάτων και ο συνασπισμός Δράση και Δημιουργία Ξανά, βρίσκεται κοντά στο όριο της εισόδου στην επόμενη Βουλή ως το όγδοο κόμμα.

Ειδικότερα, το Πρώτο Θέμα δημοσιεύει δημοσκόπηση της ALCO, με τη ΝΔ να συγκεντρώνει το 25,6%, ενώ ακολουθούν ο ΣΥΡΙΖΑ με 22,9%, το ΠΑΣΟΚ με 14%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 6,4%, το ΚΚΕ με 5,6%, η Χρυσή Αυγή με 4,6% και η ΔΗΜΑΡ, επίσης με 4,6%.

Προβάδισμα έναντι του Αλέξη Τσίπρα έχει ο Αντώνης Σαμαράς στο ερώτημα για το ποιος από τους δύο διασφαλίζει καλύτερα την Ελλάδα στην Ευρώπη, καθώς, σύμφωνα με την ALCO, τον πρόεδρο της ΝΔ επιλέγει το 42%, έναντι 24%, που επιλέγει τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε δημοσκόπηση της Κάπα Research, που δημοσιεύει το Βήμα της Κυριακής, η ΝΔ στην πρόθεση ψήφου συγκεντρώνει το 25,8%, έναντι 20,1% του ΣΥΡΙΖΑ και ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 13%, το ΚΚΕ με 6,3%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 5,4%, η ΔΗΜΑΡ με 5,3% και η Χρυσή Αυγή με 5,2%.

Προβάδισμα τριών μονάδων για τη ΝΔ δίνει και η δημοσκόπηση της ΜARC, που δημοσιεύει το Έθνος της Κυριακής, καθώς συγκεντρώνει το 25,2%, έναντι 23,2% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 12,6%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 6,6%, η ΔΗΜΑΡ με 5,3%, το ΚΚΕ με 4,5%, η Χρυσή Αυγή με 4,4% και η Δημιουργία Ξανά, μαζί με τη Δράση, με 3,8%.

Σύμφωνα με τη MARC, το 64,8% των πολιτών εκτιμά πως θα πρέπει να προχωρήσουμε σε σκληρή επαναδιαπραγμάτευση των όρων του Μνημονίου, την ώρα που το 21,1% ζητά την ακύρωση της συμφωνίας και την καταγγελία του Μνημονίου.

«Ντέρμπι» δείχνει η δημοσκόπηση της MRB για τη REAL NEWS, καθώς ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνουν 23,3% και 22,2%, αντίστοιχα. Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 13,8%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 7%, η ΔΗΜΑΡ με 5,7%, το ΚΚΕ με 5% και η Χρυσή Αυγή με 4%.

Στην παράσταση νίκης, σύμφωνα με την ίδια εταιρεία, η ΝΔ έχει περάσει μπροστά, συγκεντρώνοντας το 42,9%, από το 33,1% που ήταν την περασμένη εβδομάδα, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ από το 41,7% έχει πέσει στο 35,8%.

Η μεγάλη πλειοψηφία (87,8%), εξάλλου, ζητά την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη, σύμφωνα με την MRB.

Δικαιολογητικά για μείωση 10% τελών ύδρευσης, αποχέτευσης και φωτισμού

Ο Δήμος Δωρίδας έχει αποφασίσει την  μείωση κατά 10% στα τέλη ύδρευσης , καθαριότητας , αποχέτευσης και φωτισμού σε άτομα με ειδικές ανάγκες (ΑΜΕΑ), μακροχρόνιους ανέργους με κάρτα ανεργίας τουλάχιστον ενός έτους και πάνω (σε ισχύ από 1/1/2011) & πολύτεκνους με δύο (2) παιδιά ανήλικα και ετήσιο εισόδημα μέχρι 10.000,00 €.

Όλοι οι ενδιαφερόμενοι δημότες – ιδιοκτήτες ακινήτων που επιθυμούν να ενταχθούν στις παραπάνω ευνοϊκές ρυθμίσεις, να υποβάλλουν από 28 Μαΐου 2012 έως 15 Ιουνίου 2012 τα απαραίτητα δικαιολογητικά στους υπαλλήλους που έχει ορίσει ο Δήμος Δωρίδας ανά Δημοτική Ενότητα

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ – ΓΙΑ ΤΕΛΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ
1. Δ.Ε. Λιδωρικίου : Ευθ. Μπάκας με αναπληρωτή την Ελ. Μιχελιδάκη
2. Δ.Ε. Ευπαλίου : Βάσω Μπομποτά με αναπληρωτή τον Σ. Πετρόπουλο
3. Δ.Ε. Τολοφώνος : Γεωργία Τσόκα με αναπληρωτή τον Δ. Σταθόπουλο
4. Δ.Ε. Βαρδουσίων : Ιωάννη Ράμμο με αναπληρωτή την Φ. Νικολέτου

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ – ΓΙΑ ΤΕΛΗ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΦΩΤΙΣΜΟΥ & ΤΑΠ
1. Δ.Ε. Λιδωρικίου : Κων/νος Τραχανάς με αναπληρωτή τον Νικ. Κόγια
2. Δ.Ε. Ευπαλίου : Βάσω Μπομποτά με αναπληρωτή τον Σ. Πετρόπουλο
3. Δ.Ε. Τολοφώνος : Αικ. Ανδρεοπούλου με αναπληρωτή τον Δ. Σταθόπουλο
4. Δ.Ε. Βαρδουσίων : Ιωάννη Ράμμο με αναπληρωτή την Φ. Νικολέτου

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ – ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΤΕΛΗ Δημοτική ενημερότητα (πως δεν έχουν οφειλές προς τον Δήμο)

ΓΙΑ ΤΕΛΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ – ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΑΜΕΑ : Απόφαση Νομαρχιακής Αυτοδ/σης / Δ/νσης Υγείας Πρόνοιας / Τμήμα Κοινωνικής Πρόνοιας ή Απόφαση Δήμου / Δ/νσης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής μέριμνας / Τμήμα Περιβαλλοντικής Υγιεινής & Υγειονομικού Ελέγχου που τους πιστοποιεί ως ΑΜΕΑ
ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΑΝΕΡΓΟΙ : Θεωρημένη κάρτα ανεργίας σε ισχύ από 1/1/2011
ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ : Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, κάρτα πολυτεκνίας & εκκαθαριστικό εφορίας για εισοδήματα 2011

ΓΙΑ ΤΕΛΗ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΦΩΤΙΣΜΟΥ & ΤΑΠ Πρόσφατο λογαριασμό Δ.Ε.Η.
ΓΙΑ ΑΜΕΑ : Απόφαση Νομαρχιακής Αυτοδ/σης / Δ/νσης Υγείας Πρόνοιας / Τμήμα Κοινωνικής Πρόνοιας ή Απόφαση Δήμου / Δ/νσης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής μέριμνας / Τμήμα Περιβαλλοντικής Υγιεινής & Υγειονομικού Ελέγχου που τους πιστοποιεί ως ΑΜΕΑ
ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΑΝΕΡΓΟΙ : Θεωρημένη κάρτα ανεργίας σε ισχύ από 1/1/2011
ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ : Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, κάρτα πολυτεκνίας & εκκαθαριστικό εφορίας για εισοδήματα 2011

ΕΥΡΩΖΩΝΗ : Έλλειμμα του νότου και περίσσευμα του βορά

Του Δημήτρη Παναγιωτόπουλου *


Το πρόβλημα στην Ευρωζώνη δεν είναι το έλλειμμα των νοτίων χωρών όπως είναι και η Ελλάδα, αλλά το περίσσευμα των χωρών του βορά και ο τρόπος δημιουργίας του.

Η Ελλάδα σήμερα έχει ανάγκη από στέρεα πολιτική με ακλόνητες θέσεις προς προοδευτική κατεύθυνση, η οποία αφενός δεν θα μας καθιστά υπό εθελουσία έξοδο από το Ευρώ και την Ευρωζώνη και αφετέρου δεν θα απεμπολήσουμε το δικαίωμά μας, αυτό της κατά συνθήκη αλληλεγγύης, για συνέχιση της οφειλόμενης χρηματοδότησης, καθότι η δημιουργία προγράμματος συμμετοχής στα πλεονάσματα των ισχυρών χωρών της ΕΕ είναι νόμιμη οφειλόμενη ενέργεια εκ μέρους των.

Στάση της χρηματοδότησης σημαίνει, ότι θα βρεθούμε, από μόνοι μας, έωλοι στο έλεος της υποτιμημένης δραχμής στο έπακρο προς τα έξω και στην προς τα μέσα ισοτιμία αυτής με το Ευρώ.

Τούτο δε, θα έχει άμεσα και καταστροφικά αποτελέσματα σ’ όλους τους τομείς της οικονομίας και κυρίως στη ζωή των φτωχών, των μικρών και μεσαίων νοικοκυριών και επιχειρήσεων και στα πλατιά λα°κά στρώματα.

Λυδία λίθος για την επόμενη μέρα των εκλογών είναι: η αποδέσμευση - απαγκίστρωση από το Μνημόνιο και τη δανειακή σύμβαση με πρόγραμμα προοδευτικής κατεύθυνσης συγκεκριμένων
μέτρων.

Για την ΕΕ αναγκαία είναι η πολιτική δημιουργίας θεσμών κοινωνικής αλληλεγγύης και ισόρροπης ανάπτυξης των χωρών εντός της ΕΕ και όχι της εκμετάλλευσης τους από τις ισχυρές, οι οποίες αφενός καθίστανται έντονα παραγωγικές, αφετέρου δε δανείστριες των υπολοίπων με απόλυτα τοκογλυφικά τρόπο.

 * Ο Δημήτρης Παναγιωτόπουλος είναι Αντιπρόεδρος του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας , Υποψήφιος βουλευτής επικρατείας με τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, με καταγωγή από τη Δωρίδα