Ειδησεογραφικό blog για τη ΔΩΡΙΔΑ

* To "DORIDA news" είναι ανεξάρτητο ειδησεογραφικό blog, που στελεχώνεται από επαγγελματίες δημοσιογράφους και επιστήμονες συνεργάτες.Διευθύνεται από το δημοσιογράφο Περικλή Ν. Λουκόπουλο - mail, perilouko@yahoo.gr *

Σάββατο, 31 Δεκεμβρίου 2011

Για το 2012 , με οδηγό την ελπίδαΗ νέα χρονιά που μπαίνει , το 2012,
να χαρίσει υγεία σε όλες και όλους ,
για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε
στις μεγάλες δυσκολίες που έρχονται .

Να σας οπλίσει με υπομονή, δύναμη
και δημιουργία που τώρα οι Έλληνες
και οι Ελληνίδες το έχουν ανάγκη
περισσότερο από κάθε φορά.

Τις ευχές τους μας έστειλαν να σας μεταφέρουμε εκατοντάδες φίλοι
Υπουργοί, Βουλευτές, Δήμαρχοι, Περιφερειάρχες, Σύμβουλοι,
Αντιδήμαρχοι, Πρόεδροι, Πολιτευτές, Σωματεία, Σύλλογοι.

Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου 2011

Τα πρόσωπα της Ιστορίας το 2011


Του  Γιάννη Κοτόφωλου *

Παίζουν τα πρόσωπα σημαντικό ρόλο στην Ιστορία; Αναμφίβολα ναι! Την σημαδεύουν πάντα, σε όλες τις μεγάλες καμπές της και πολλές φορές την διαμορφώνουν. Της αλλάζουν κατεύθυνση. Τότε τα πρόσωπα γράφουν την Ιστορία.

Η μεγάλη οικονομική κρίση, η οποία επιταχύνθηκε ιδιαίτερα το 2011, ανέδειξε καινούργια και πολύ πιο σύνθετα προβλήματα στην Γηραιά Ήπειρο. Η φωτιά εξαπλώθηκε από την Αθήνα σε ολόκληρη την Ευρώπη, καταδεικνύοντας σημαντικές κατασκευαστικές ελλείψεις στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα, αλλά και ανεπάρκειες τεράστιες εκ μέρους των πολιτικών που βρέθηκαν στο τιμόνι της Ιστορίας αυτή την κρίσιμη περίοδο.

Θα ξεκινήσουμε από το πρόσωπο που έκλεψε την παράσταση το 2011, την Άγκελα Μέρκελ. Ο ρόλος της αποδείχθηκε καταλυτικός, αλλά πρωτίστως από την αρνητική πλευρά των εξελίξεων. Πολύ διστακτική στις κινήσεις της, αρνούμενη να σηκώσει το βάρος μεγάλων πολιτικών αποφάσεων, λειτούργησε πάντα με γνώμονα το βραχυπρόθεσμο (εθνικιστικό) συμφέρον της Γερμανίας. Από ιδεολογία και κάτω από τον φόβο των συντηρητικών ψηφοφόρων της. Το αποτέλεσμα ήταν να τρέχουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες, κάθε φορά, πίσω από τα γεγονότα, αντί να τα προσδιορίζουν, και στο τέλος η κρίση να βαθύνει πολύ επικίνδυνα για την Ευρώπη. Ήταν η μητέρα του PSI (να πληρώσουν οι ιδιώτες την «χασούρα» των κρατών), που μετέδωσε γρήγορα την καταστροφική πυρκαγιά στις αγορές της Ιταλίας και της Ισπανίας. Οι θέσεις της στο τέλος για περισσότερη ενοποίηση, εδράζονται στην γερμανική αντίληψη για πολύ αυστηρή δημοσιονομική πειθαρχία. Κοντολογίς, η κα Μέρκελ δεν έγραψε, αλλά φρέναρε την Ιστορία. Και ταλαιπώρησε απελπιστικά την Ευρώπη.

Το ίδιο και ο Σαρκοζί, ο οποίος μάλλον δεν θα θέλει να τη θυμάται τη χρονιά αυτή. Μπορεί στη σκηνή να εμφανίσθηκε συμπρωταγωνιστής των εξελίξεων, αλλά στο πίσω μέρος, εκεί που κρίνεται η ουσία των πραγμάτων και τα οφέλη των λαών, ο Γάλλος πρόεδρος έχασε κατά κράτος. Αυτό θα το θυμούνται σίγουρα οι Γάλλοι για πολλά χρόνια. Ο γαλλο-γερμανικός άξονας, που άλλοτε λειτουργούσε τόσο γόνιμα και με απόλυτη ισορροπία (βλέπε Ζισκάρ Ντεστέν με Σμιτ και Μιτεράν με Κολ), επί της ουσίας τώρα ξεχαρβαλώθηκε. Η εποχή της κρίσης και η προεδρία Σαρκοζί, είναι αυτή η οποία επέτρεψε να αναδειχθεί η Γερμανία και σε πολιτικά ηγεμονική δύναμη της Ευρώπης. Η Γαλλία πέρασε στρατηγικά σε δεύτερη μοίρα.

Ωστόσο, υπήρξαν φωνές που ακούστηκαν το 2011, από πολιτικούς με κολοσσιαίο ανάστημα, όπως ο Χέλμουτ Σμίτ, οι οποίες καυτηρίασαν την πολιτική ανεπάρκεια των σημερινών ηγετών, καλώντας τους να πάρουν τις αναγκαίες σπουδαίες αποφάσεις, για να υπερασπιστούν το ενιαίο νόμισμα, την ευημερία, τον πολιτισμό και την πολιτική ένωση της Ευρώπης. Ο Σμιτ, άλλωστε, υπήρξε συγκινητικά αλληλέγγυος στην χειμαζόμενη οικονομικά χώρα μας, μιλώντας διαρκώς για τη σημασία της Ελλάδας μέσα στην Ευρώπη.

Να μνημονεύσουμε επίσης τις «πλάτες» που τόσες φορές έβαλε ο Τρισέ, τη στάση που τήρησε ο πρώην κόκκινος και νυν πράσινος Κον Μπεντίτ, μιλώντας για την αναγκαστική υπερχρέωση της Ελλάδας στην πολεμική βιομηχανία της Αμερικής, της Γερμανίας και της Γαλλίας (άραγε γιατί δεν «κουρεύουν» και αυτό το κομμάτι του χρέους;). Και στην αλληλεγγύη που εξέφρασε στον πανευρωπαϊκό Τύπο ο ξεχωριστός πάντα Ζαν Λυκ Γκοντάρ.

* Ο Γιάννης Κοτόφωλος είναι δημοσιογράφος στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου 2011

ΚΟΥΝΗΘΗΚΕ ΜΕ 4 ΡΙΧΤΕΡ Η ΔΩΡΙΔΑ Το επίκεντρο ήταν νότια των Τριζονίων

Σεισμός 4 Ρίχτερ κούνησε σήμερα το απόγευμα στις 5:20 τη Δωρίδα και ιδιαίτερα την παραλιακή.

Το επίκεντρό του ήταν στη θαλάσσια περιοχή του Κορινθιακού , 3 χιλιόμετρα νότια των Τριζονίων , με εστιακό βάθος τα 13 χιλιόμετρα.

Η αρχική πρόβλεψη από το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο ήταν για 3,9 Ρίχτερ , με βάση όμως νεώτερα δεδομένα , τον ανεβάζει στα 4 Ρίχτερ.

Τον ίδιο προσδιορισμό έκανε και το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών.

Ως προς το επίκεντρο, το δίνει 5 χιλιόμετρα βόρια των Καμαρών ενώ και το εστιακό βάθος το κατεβάζει στα 9 χιλιόμετρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον σεισμό των 4 Ρίχτερ ακολούθησαν δύο μικρότεροι σεισμοί. Ένας 2,8 Ρίχτερ στις 17:30 και ο άλλος (με επίκεντρο 3 χιλιόμετρα βορειοδυτικά των Σελιανιτίκων) 2 Ρίχτερ στις 17:35.

Ο σεισμός εκτός της Δωρίδας έγινε αισθητός ακόμα σε Αίγιο , Πάτρα και Ναύπακτο.

Μέχρι αργά το βράδυ δεν αναφέρθηκαν κάποιες ζημιές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το τελευταίο δίμηνο είχαμε ένα κρεσέντο από 35 περίπου μικρούς και μεγαλύτερους σεισμούς, με ισχυρότερον τον σημερινό ισχύος 4 Ρίχτερ, όλους στη θαλάσσια περιοχή του Κορινθιακού , από τη Γέφυρα του Ρίου-Αντίρριου μέχρι τη θάλασσα των Τριζονίων.

Οι σεισμολόγοι θεωρούν το φαινόμενο φυσιολογικό και δεν ανησυχούν για κάποιον ισχυρότερο σεισμό.

Τετάρτη, 28 Δεκεμβρίου 2011

ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ 2011 Με απολογισμούς εσόδων-εξόδων και την απογραφή της περιουσίας του Δήμου

Τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο για το 2011 θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου στις 5:00 το απόγευμα στο Λιδωρίκι, στην αίθουσα του Δημοτικού Καταστήματος.

Η έγκριση της απογραφής της περιουσίας του Δήμου , η κατακύρωση του διαγωνισμού για την μεταφορά των μαθητών καθώς και εγκρίσεις εσόδων – εξόδων των 4 πρώην Δήμων της Δωρίδας είναι τα κυριότερα θέματα

Ειδικότερα σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη που κοινοποίησε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παναγιώτης Ζέτος τα θέματα και οι εισηγητές που θα τα αναπτύξουν είναι τα εξής :

ΜΕ ΕΙΣΗΓΗΤΗ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΠΕΝΤΖΩΝΗ

1. Κατακύρωση αποτελέσματος διαγωνισμού κατόπιν διαπραγματεύσεων, για τη μεταφορά μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Δωρίδος για το σχολικό έτος 2011-2012.

ΜΕ ΕΙΣΗΓΗΤΗ ΤΟΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΚΩΣΤΑ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟ

2. ΄Εγκριση έκθεσης απογραφής της περιουσίας του Δήμου Δωρίδος και του ισολογισμού έναρξης 01-01-2011.
3. ΄Εγκριση οικονομικών καταστάσεων πρώην Δήμου Ευπαλίου ( απολογισμός , ισολογισμός, κ.λ.π.) χρήσης 2010.
4. ΄Εγκριση απολογισμού εσόδων - εξόδων χρήσης 2010, πρώην Δήμου Λιδωρικίου
5. ΄Εγκριση απολογισμού εσόδων - εξόδων χρήσης 2010, πρώην Δήμου Βαρδουσίων
6. ΄Εγκριση απολογισμού εσόδων - εξόδων χρήσης 2010, πρώην Δήμου Τολοφώνος
7. Ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου για τα αποτελέσματα εκτέλεσης του προϋπολογισμού εσόδων – εξόδων μέχρι και το 3ο τρίμηνο 2011, σύμφωνα με την έκθεση της Οικονομικής Επιτροπής.

ΜΕ ΕΙΣΗΓΗΤΗ ΤΟΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΓΙΑΝΝΗ ΡΑΠΤΗ

8. Καθορισμός του αριθμού και των θέσεων στάσιμου εμπορίου.

Πλάκωσαν και οι Ρώσοι!


Άρθρο του Γιάννη Πρετεντέρη

Για να είμαι ειλικρινής, έχω την αίσθηση ότι το πραγματικό σκάνδαλο του Βατοπεδίου συνεχίζεται. Και ότι αυτό αποδεικνύουν οι αντιδράσεις που ξεσηκώθηκαν εναντίον της προφυλάκισης του Εφραίμ.

Διότι τι ήταν το σκάνδαλο;

Αν αφήσουμε στην άκρη την πολιτική του πλευρά, ήταν η οργανωμένη προσπάθεια μιας ομάδας ρασοφόρων να επιτύχουν την διεκπεραίωση ενός επιχειρηματικού σχεδίου με τη συνδρομή της Πολιτείας, ακόμη και εις βάρος των συμφερόντων της Πολιτείας.

Χρησιμοποιώντας ποικιλοτρόπως την επιρροή του ράσου και την τεκμαιρόμενη ανιδιοτέλεια της Εκκλησίας, προσπάθησαν πρώτα να εκμαιεύσουν ευνοϊκές αποφάσεις των δικαστηρίων στο ζήτημα της κυριότητας της λίμνης.

Κατάφεραν ύστερα να επιτύχουν την κυβερνητική ευμένεια στο ζήτημα των ανταλλαγών.

Εξασφάλισαν στη συνέχεια τη φιλική και ταχεία συνεργασία των κρατικών μηχανισμών για την αξιοποίηση των περιουσιακών στοιχείων που απέκτησαν.

Και συνολικά διεκπεραίωσαν ένα επιχειρηματικό σχέδιο, το οποίο ουδείς άλλος Ελληνας θα μπορούσε να ολοκληρώσει τόσο εύκολα, τόσο ανεμπόδιστα και μέσα σε τόσο μικρό διάστημα.

Με κάποιο μυστηριώδη τρόπο, το ράσο παραμέριζε όλα τα εμπόδια που ορθώνονταν μπροστά του, περίπου όπως η Ερυθρά Θάλασσα άνοιξε για να περάσει ο Μωυσής.

Θα μου πείτε ότι αυτή είναι η δουλειά της Εκκλησίας. Να κάνει θαύματα. Σωστό, αλλά τόσα θαύματα μαζεμένα δεν έκανε ούτε ο ίδιος ο Θεάνθρωπος!

Τώρα που η δικαστική διερεύνηση ολοκληρώθηκε με τριετή καθυστέρηση, τα ίδια ανακλαστικά οδηγούν σε άλλο ένα αίτημα ειδικής μεταχείρισης: να μην προφυλακιστεί ο Εφραίμ παρότι διώκεται για τρία κακουργήματα. Ποιος άλλος στη θέση του ηγουμένου θα μπορούσε να έχει και παράπονα;

Φωνές λοιπόν. Ποτέ άλλοτε δεν είδα τόσους κληρικούς (και τους φίλους τους…) να επιδεικνύουν τόσο ενδιαφέρον για ζητήματα ποινικής δικονομίας.

Ακόμη και ο αναπόφευκτος Ανθιμος (ο οποίος ουδέποτε στέρησε από τον εαυτό του το δικαίωμα στην αμετροέπεια) απεφάνθη στο όνομα του λαού (πάντα!) ότι η προφυλάκιση του Εφραίμ αποτελεί «πλήγμα στην Ορθοδοξία». Σε αντίθεση, υποθέτω, με τις μπίζνες του Εφραίμ που είναι κάτι σαν «άσκηση ασκητείας».

Ολα αυτά, βεβαίως, τα έχουμε ξαναζήσει στην Ελλάδα της Ορθοδοξίας, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο… Μόνο που τώρα «πλάκωσαν και οι Ρώσοι».

Κρίνοντες προφανώς εξ ιδίων τα αλλότρια αποφάνθηκαν ότι η δίωξη κατά του Εφραίμ έχει αποκλειστικά πολιτικά κίνητρα.

Η παρέμβασή τους αποτελεί ξεδιάντροπη πρόκληση, αλλά έχουν δίκιο. Πράγματι είναι πολιτική υπόθεση.

Διότι μέσα από αυτήν η ελληνική Πολιτεία καλείται να αποδείξει ότι απέναντι στον νόμο οι Ελληνες είναι ίσοι. Χωρίς ασυλίες και χωρίς εκπτώσεις.

Είτε φορούν ράσα.. Είτε προτιμούν μπλουτζίν. Είτε κυκλοφορούν με κοστουμάκι
 
Σχόλιο από DORIDA News
1. Δεν νομίζουμε ότι υπάρχει σώφρων, νοματαγής και χριστιανός ορθόδοξος Έλληνας που να μη συμφωνεί με τις παραπάνω σκέψεις που διατυπώνει στο άρθρο του ο συνάδελφος Γιάννης Πρετεντέρης.
2. Δεν καταλαβαίνουμε τι θέλει να πει ο πατέρας Μουλατσιώτης όταν δηλώνει ότι οι διώξεις μπορεί να φτάσουν μέχρι την μικρή μας ενορία δηλαδή εδώ στη Δωρίδα. Γνωρίζει κάτι που εμείς οι άλλοι χριστιανοί Δωριείς δεν γνωρίζουμε ;
3.Υπάρχει κάτι δηλαδή που αφορά την εκκλησιαστική κοινωνία της Δωρίδας και ίσως μπορεί να επέμβει κι εδώ ο Εισαγγελέας ;

¨ Και ο Χριστός είχε … περιουσία ¨ !!! δηλώνει ο Μουλατσιώτης για Εφραίμ

Την απόλυτη συμπαράστασή του στον ηγούμενο Εφραίμ, εξέφρασε ο πατέρας Νεκτάριος Μουλατσιώτης, σε τηλεοπτική του εμφάνιση σε εκπομπή του «ΣΚΑΪ».

«Και ο Χριστός με απόφαση δικαστηρίου καταδικάστηκε», ανέφερε μεταξύ άλλων, παρομοιάζοντας το βίο του Εφραίμ με το βίο του Χριστού!

Και συνέχισε: «Οι κληρικοί και η εκκλησία δεν είναι άγγελοι. Τρώνε, πίνουν και πρέπει να συμπαρασταθούν. Και ο Χριστός είχε περιουσία. Και ο Ιούδας κρατούσε το ταμείο του Χριστού και των Αποστόλων».

Τέλος, ανέφερε πως κατά τη διάρκεια της μεταφοράς του, οι καμπάνες στις μονές του Αγ. Όρους θα χτυπούν πένθιμα, για την «καλή μαρτυρία του ηγούμενου».

Ο Μουλατσιώτης , που είναι προσωπικός φίλος του Εφραίμ , βγαίνει δυναμικά στα μέσα ενημέρωσης και με δηλώσεις του τον στηρίζει , αφήνοντας αιχμές , ότι πίσω από την δίωξη κρύβεται …¨μασονικός δάκτυλος¨ !

Επίσης καταγγέλλει στους πιστούς του , ότι αν μείνουμε με σταυρωμένα χέρια , οι διώξεις μπορεί να φτάσουν και στην ενορία μας, δηλαδή εδώ στη Δωρίδα.

Τι εννοεί μ΄αυτό ; Ξέρει κάτι παραπάνω ; Μόνο η αγιοσύνη του γνωρίζει.

Στο μεταξύ στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (ΓΑΔΑ) οδηγήθηκε λίγο μετά τις 9:30 το βράδυ της Τρίτης ο Εφραίμ, αφού πρώτα παρουσιάστηκε ενώπιον του εισαγγελέα εφετών και έγιναν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες που αφορούσαν το ένταλμα σύλληψης του ηγούμενου της μονής Βατοπεδίου.

Σήμερα το  πρωί θα οδηγηθεί στις φυλακές Κορυδαλλού. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Εφραίμ δεν υπέβαλλε κανένα απολύτως αίτημα.

Τρίτη, 27 Δεκεμβρίου 2011

Πρόσκληση για ενοικίαση βοσκότοπων από όσους κτηνοτρόφους ενδιαφέρονται

Οι κτηνοτρόφοι αιγοπροβάτων και βοοειδών της Δωρίδας εφ΄ όσον επιθυμούν, μπορούν να κάνουν αίτηση στο Δήμο, να ενοικιάσουν δημοτικές βοσκές για τα ζώα τους.

Ο Δήμος πήρε απόφαση και έκανε πρόσκληση ενδιαφέροντος που υπογράφει ο Δήμαρχος Γιώργος Καπεντζώνης καλώντας τους ενδιαφερόμενους να υποβάλλουν σχετικές αιτήσεις μέχρι στις 31 Ιανουαρίου 2012.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση , θα πρέπει οι κτηνοτρόφοι να υποβάλλουν Αίτηση-Δήλωση που θα είναι συμπληρωμένη ευανάγνωστα σε όλα τα σημεία και ερωτήματα , όπως η φόρμα-υπόδειγμα που αναλυτικά δίνει ο Δήμος. Αιτήσεις-Δηλώσεις που δεν είναι συμπληρωμένες πλήρως θα θεωρούνται άκυρες.

* Απαραίτητη προϋπόθεση εγκυρότητας και αποδοχής των Δηλώσεων είναι η προηγούμενη τακτοποίηση πάσης φύσεως οφειλών των ενδιαφερομένων, προς το Δήμο.

* Αιτήσεις-Δηλώσεις υπογεγραμμένες από τους ενδιαφερόμενους μπορούν να κατατεθούν στις Δημοτικές Υπηρεσίες της Έδρας (Λιδωρίκι), των Δημοτικών Ενοτήτων (Βαρδουσίων, Ευπαλίου, Τολοφώνος ) ή να αποσταλούν στην Έδρα του Δήμου με συστημένη επιστολή, υπόψη Ευθυμίου Μπάκα.

* Οι Αιτήσεις – Δηλώσεις θα πρέπει να κατατεθούν ή ταχυδρομηθούν το αργότερο μέχρι 31 Ιανουαρίου 2012

* Αιτήσεις – Δηλώσεις που θα να κατατεθούν εκπρόθεσμα θα θεωρηθούν άκυρες.

* Στις υποβαλλόμενες Αιτήσεις – Δηλώσεις θα επισυνάπτεται υποχρεωτικά πρόσφατο απόσπασμα Μητρώου Εκμετάλλευσης Ζώων & βεβαίωση του οικείου κτηνιάτρου που θα εμφανίζονται ο αριθμός του Μητρώου το πλήθος των αιγών , προβάτων , βοοειδών.

Δευτέρα, 26 Δεκεμβρίου 2011

ΣΗΜΑ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΑΠΟ ΜΟΥΛΑΤΣΙΩΤΗ Μετά τον Εφραίμ φοβάται επέκταση των προφυλακίσεων και τα βάζει με Μασονία


Σήμα κινδύνου για την Ορθοδοξία εκπέμπει ο Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Μουλατσιώτης (Παπαροκάς)με αφορμή την απόφαση για προφυλάκιση του γνωστού Ηγουμένου Εφραίμ, για την υπόθεση Βατοπαιδίου στο Άγιον Όρος. Πίσω από τις σκοτεινές δυνάμεις βλέπει σχέδια της Μασονίας , ενώ φοβάται ότι οι διώξεις μπορεί να φτάσουν και στη Δωρίδα.

Όπως τονίζει στις δηλώσεις του ,την αγανάκτηση τον προβληματισμό και την οργή ολοκλήρου της Εκκλησίας έχει προκαλέσει η ΑΔΙΚΗ απόφαση του Συμβουλίου Εφετών για την προφυλάκιση του Ηγουμένου Εφραίμ.

Θεωρούμε ότι η Μασονία και όλες οι σκοτεινές δυνάμεις που πολεμούν την Εκκλησία και την Ορθοδοξία, τον κλήρο και τον λαό του Θεού, κάθε παρόμοια εποχή Χριστουγέννων ή εορτής του Πάσχα επιφέρουν χτυπήματα στο σώμα της Εκκλησίας.

Το αυτό έπραξαν και εφέτος, Χριστούγεννα του 2011.

Η Μασονία και οι εχθροί του χριστιανισμού δείχνουν τα δόντια τους προς την Ορθοδοξία και τον Χριστό, χτύπησαν ανήμερα Χριστουγέννων την καρδιά των πιστών, την καρδιά της Ορθοδοξίας.

Τα λαμόγια της πολιτικής που διέλυσαν το κράτος μας, κυκλοφορούν ελεύθερα σήμερα και οι σκοτεινές δυνάμεις θέλουν επειγόντως τον Ηγούμενο της μεγαλυτέρας Μονής της Ελλάδος στη φυλακή.

Ξεκινούν οι σκοτεινές δυνάμεις άσχημο πόλεμο!

Οι αγιορείτες πατέρες ας αντιδράσουν ΤΩΡΑ ομόφωνα, διότι δεν θα αργήσει να έρθει η σειρά τους και οι εχθροί της πίστεώς μας ξέρουν και έχουν όλα τα μέσα και τον τρόπο τους για να χτυπήσουν την πίστη μας.

Ακούγεται πως το Υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζει τεράστιο οικονομικό έλεγχο των Ιερών Μονών του Αγίου Όρους, για όλα τα κοινοτικά κονδύλια που έχουν παραλάβει, ερευνώντας ταυτόχρονα το που και πως διετέθησαν.

Άραγε οι πολιτικοί δεν βλέπουν την αναστήλωση όλων των Μονών του Αγίου Όρους; Γιατί κάνουν τους τυφλούς; Πιστεύουμε ακράδαντα ότι σκοπό έχουν ή να φυλακίσουν τους Ηγουμένους ή να τους εκβιάσουν, δημιουργώντας και γι' αυτούς τεχνητά σκάνδαλα, αρχίζοντας μετά τον έντεχνο εκβιασμό των Ιερών Μονών λέγοντάς τους:

«Αν δεν θέλετε να μπείτε στη φυλακή - έστω κι αν είναι αθώοι σαν τον Γέροντα Εφραίμ - επιτρέψτε την είσοδο των γυναικών στο Άγιον Όρος την οποία έχει εγκρίνει και η Ευρωβουλή με μεγάλη πλειοψηφία ή μπαίνετε φυλακή για βλάβη δήθεν του δημοσίου συμφέροντος».

Οι Ηγούμενοι του Αγίου Όρους και όλοι οι πατέρες, να σταθούν δυναμικά δίπλα στον Ηγούμενο και Γέροντα Εφραίμ.

Να δημιουργήσουν ανθρώπινη ασπίδα προστασίας.

Οι Μητροπολίτες με τηλεγραφήματα να καταδικάσουν την άδικη απόφαση του Συμβουλίου Εφετών και να μιλήσουν στο λαό του Θεού, για όσα γίνονται εις βάρος της Εκκλησίας και της Ορθοδοξίας από τις σκοτεινές δυνάμεις, ζητώντας να πάψει αμέσως κάθε δίωξη κατά του Ηγουμένου Εφραίμ.

Σε λίγο οι εχθροί της πίστεώς μας δεν θα υπολογίζουν ούτε τους Επισκόπους, ούτε την Ιερά Σύνοδο, ούτε κανέναν.

Η Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου να κλείσει τώρα τις πόρτες της Μονής και οι πατέρες να μην αφήσουν τον Εισαγγελέα και τις αστυνομικές δυνάμεις να εισέλθουν εντός του ιερού χώρου.

Να σηκωθούν τώρα μαύρες σημαίες και να δηλώσουν οι μοναχοί, ότι μόνο πάνω από τα πτώματά τους θα πάρουν τον Γέροντά τους για τη φυλακή.

Επίσης το Άγιον Όρος προστατεύεται διεθνώς και από άλλα Ορθόδοξα Κράτη, να ζητηθεί τώρα η προστασία της Ρωσίας, διότι η Μονή ουσιαστικά διώκεται από το καταρρέον πολιτικό κόμμα του ΠΑΣΟΚ, το οποίο προσπαθεί ενόψει εσωτερικών πολιτικών εξελίξεων και εθνικών, να αλλάξει τη θεματολογία στα Μ.Μ.Ε μήπως και σωθεί.

Ας γίνει πανορθόδοξος συναγερμός!

Η Εκκλησία βρίσκεται ενώπιον μεγάλου διωγμού που ξεκινά από το Άγιον Όρος και θα καταλήξει και στην μικρότερη Ενορία μας.

Ξεσηκωμός για την πίστη, την Ορθόδοξη και την Αγία Εκκλησία μας ΤΩΡΑ.

Κυριακή, 25 Δεκεμβρίου 2011

ΓΥΝΑΙΚΑ ΕΠΕΣΕ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ξημερώματα την ώρα που…έκανε SEX !!!


                                           ΣΤΗ ΓΚΡΙΖΑ ΕΠΟΧΗ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΙ Η ΦΑΝΤΑΣΙΑ

Σε κάποια στιγμή, κατά τη διάρκεια του SEX, η 49χρονη σύζυγος έφυγε από την κουπαστή μπαλκονιού ξενοδοχείου κι έπεσε στο κενό !

Από μία ηλικία και μετά, τα παντρεμένα ζευγάρια που συνεχίζουν να έχουν σοβαρές ερωτικές σχέσεις προσπαθούν να απολαύσουν το 100% των επαφών τους, στο λίγο χρόνο που τους επιτρέπουν παιδιά και υποχρεώσεις. Δεν είναι έτσι ιδιαίτερα περίεργο το ότι ένα ζευγάρι 50άρηδων από τη Βρετανία "δραπέτευσαν" πρόσφατα στην Τενερίφη της Ισπανίας, για να απολαύσουν ολιγοήμερες διακοπές αλλά και ο ένας τον άλλον, όσο εντονότερα μπορούσαν.

Τα ξημερώματα του Σαββάτου, μάλιστα, όταν και βρέθηκαν να ερωτοτροπούν στο μπαλκόνι του ξενοδοχείου, έφτιαχναν μία ανάμνηση που θα κρατήσει μία ζωή. Όχι όμως για το λόγο που θα περίμενε κανείς.

Σε κάποια στιγμή η 49χρονη σύζυγος έφυγε από την κουπαστή του μπαλκονιού και έπεσε στο κενό. Ευτυχώς, η συγκεκριμένη πλευρά του κτιρίου είχε μία σειρά από μεταλλικές δοκούς, οι οποίες επιβράδυναν την πτώση της και τελικά σφήνωσε ανάμεσά τους με το κεφάλι προς τα κάτω, σχετικά ελαφρά τραυματισμένη και λίγο πριν φτάσει στο έδαφος, επάνω από την σκάλα της εισόδου.

Ο πόνος στον σπασμένο δεξιό της αστράγαλο σίγουρα δεν ήταν αυτό που σκεφτόταν η άτυχη κυρία, ειδικά όταν έφτασαν οι πυροσβέστες για να την απεγκλωβίσουν, καθώς ήταν ολόγυμνη. Παρέμεινε μάλιστα στην ίδια θέση για αρκετή ώρα, μέχρι να απεγκλωβιστεί.

Στο χώρο έφτασε ασθενοφόρο για να την παραλάβει και τελικά και η αστυνομία, καθώς η σειρήνα του πρώτου είχε χαλάσει και κλήθηκε περιπολικό για συνοδεία.

Όπως σχολίασε εκπρόσωπος της αστυνομίας, "δεν είναι δικό μας θέμα και δεν πρόκειται να αντιμετωπίσει κάποια κατηγορία, αλλά συστήσαμε στην ίδια και το σύζυγό της να σκεφτούν ασφαλείς τρόπους ερωτικών επαφών για το μέλλον".