Ειδησεογραφικό blog για τη ΔΩΡΙΔΑ

* To "DORIDA news" είναι ανεξάρτητο ειδησεογραφικό blog, που στελεχώνεται από επαγγελματίες δημοσιογράφους και επιστήμονες συνεργάτες.Διευθύνεται από το δημοσιογράφο Περικλή Ν. Λουκόπουλο - mail, perilouko@yahoo.gr *

Σάββατο, 24 Δεκεμβρίου 2011

ΧΩΡΙΣ ΛΕΟΦΩΡΕΙΑ-ΤΑΞΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ Άγονοι οι διαγωνισμοί από τους Δήμους

Κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς τη δυνατότητα μετακίνησης από τα χωριά τους στα σχολεία μετά τις γιορτές, εκατοντάδες μαθητές της Φωκίδας, καθώς και στους δύο Δήμους οι περισσότερες γραμμές λεωφορείων και ταξί στους διαγωνισμούς κηρύχτηκαν άγονες.

Τα μαθητικά δρομολόγια αποτελούν πλέον «ωρολογιακή βόμβα» στα χέρια των δημάρχων, έτοιμη να σκάσει στις 8 Ιανουαρίου αφού όπως είναι γνωστό οι συμβάσεις με τους λεωφορειούχους και τους ταξιτζήδες βρίσκονται σε παράταση από το Σεπτέμβριο και λήγουν στις 31 Δεκεμβρίου.

Το πρόβλημα εστιάζεται στην απόφαση του υπουργείου για την λήξη των συμβάσεων και την υπογραφή νέων με το μισό κόστος και η ιστορία φαίνεται ότι θα επαναληφθεί για πολλοστή φορά: «στον αέρα» δεκάδες μαθητικά δρομολόγια, γονείς σε απόγνωση και οι αρμόδιοι να «τρέχουν» ετεροχρονισμένα για να βρουν λύση.

Πιο συγκεκριμένα η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) ορίζει ότι οι Δήμοι είναι υπεύθυνοι για τη δωρεάν μεταφορά των μαθητών. Στην ίδια απόφαση περιλαμβάνεται ένας «μαθηματικός τύπος» ο οποίος κοστολογεί τις γραμμές. Όμως ο τύπος αυτός βγάζει τιμές για κάθε δρομολόγιο μειωμένο έως και 80% σε σχέση με τα από χρόνια ισχύοντα.

Συνέπεια αυτού του τύπου είναι ότι οι αυτοκινητιστές (ΚΤΕΛ και Ταξί) να μην ενδιαφέρονται και να μην προσέρχονται να αναλάβουν τις γραμμές.

Οι διαδικασίες των διαγωνισμών που έχουν κινηθεί τόσο από το Δήμο Δελφών όσο και από το Δήμο Δωρίδας σε πολλές περιπτώσεις διαδρομών κηρύχθηκαν άγονες και έτσι πολλά είναι τα μαθητικά δρομολόγια που έμειναν στα αζήτητα.

Ωστόσο τεράστιο πρόβλημα παρουσιάζουν οι διαδρομές με τα ταξί αφού σχεδόν όλες και στους δύο δήμους, δεν είχαν ανταπόκριση λόγο του μικρού προϋπολογισμού που  είναι απαγορευτικός και ασύμφορος για τους ταξιτζήδες.

Ειδικότερα στη Δωρίδα σε σύνολο 58 δρομολογίων που προκήρυξε ο Δήμος μόνο στα 15 εκδηλώθηκε ενδιαφέρον.

Στις 25 συνολικά λεωφορειακές γραμμές δόθηκαν προσφορές για τις 13, ενώ δραματικά είναι τα αποτελέσματα στα ταξί όπου από τις 33 δόθηκαν προσφορές μόνο για 2 γραμμές!!!!!

Όπως επεσήμανε ο δήμαρχος Δωρίδας Γιώργος Καπεντζώνης θα γίνουν συνεχείς διαπραγματεύσεις με τους λεωφορειατζήδες και ταξιτζήδες μέχρι να ανοίξουν και πάλι τα σχολεία μετά τις γιορτές, ώστε να κατοχυρωθούν όσα περισσότερα δρομολόγια είναι δυνατόν. Εξέφραζε δε την αισιοδοξία του ότι στο τέλος θα βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση για τους μαθητές , αλλά και οι ταξιτζήδες και λεωφορειούχοι να είναι ικανοποιημένοι.

Ο Δήμαρχος εστίασε στο τεράστιο πρόβλημα που έχει προκύψει με τα ταξί, αφού εκτός του ότι είναι πολλές οι διαδρομές –33 – εκδηλώθηκε ενδιαφέρον μόνο για 2!!! Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε αυτό ήταν αναμενόμενο να συμβεί αφού σύμφωνα με την απόφαση του Υπουργείου ο προϋπολογισμός ανέρχεται στο μισό περίπου σε σχέση με πέρσι κι έτσι είναι τελείως ασύμφορο για τους κατόχους ταξί.

Εάν ωστόσο και μετά τις διαπραγματεύσεις υπάρξουν αδιάθετα δρομολόγια, τότε οι Δήμοι σύμφωνα με την σχετική Κ.Υ.Α. δεν υποχρεούται να ακολουθήσει καμία άλλη διαδικασία παρά μόνο να καταβάλει τα προβλεπόμενα επιδόματα για όσο διάστημα δεν πραγματοποιείται η μεταφορά μαθητών.

Τα επιδόματα καταβάλλονται στους μαθητές που είναι δικαιούχοι μεταφοράς όταν η μεταφορά δεν πραγματοποιείται και διακρίνονται, σύμφωνα με τη σχετική Κ.Υ.Α., σε δύο κατηγορίες:

Α) Επίδομα το οποίο καταβάλλεται στους μαθητές που έχουν εγκατασταθεί στον οικισμό της έδρας του σχολείου στο οποίο φοιτούν, αποκλειστικά και μόνο για την παρακολούθηση τωνσχολικών μαθημάτων και

Β) Επίδομα το οποίο καταβάλλεται στους μαθητές οι οποίοι μεταφέρονται καθημερινά με γονική ή άλλη μέριμνα από την οικία τους στη σχολική μονάδα και αντιστρόφως.

Στην πρώτη περίπτωση το ποσό το οποίο προβλέπεται από την ανωτέρω Κ.Υ.Α. ανέρχεται στο ύψος των 85€ μηνιαίως και καταβάλλεται στους μαθητές, οι οποίοι αποδεδειγμένα έχουν εγκατασταθεί σε οικισμό διαφορετικό από αυτόν όπου κατοικούν ή διαμένουν μόνιμα, αποκλειστικά και μόνο προκειμένου να φοιτήσουν στο σχολείο του οικισμού αυτού.

Στη δεύτερη περίπτωση, το ποσό που καταβάλλεται στους μαθητές αντιστοιχεί στην απόσταση της σχολικής μονάδας από την οικία τους, προκύπτει από τον πολλαπλασιασμό του αριθμού των χιλιομέτρων της εν λόγω απόστασης με το ποσό των 0,35€ ημερησίως και δεν μπορεί να υπερβεί το ποσό των 1500€ ανά σχολικό έτος.

Επισημαίνεται ότι η Κοινή Υπουργική Απόφαση αναφέρεται στην απόσταση της οικίας και όχι σε διαδρομές ή δρομολόγια, συνεπώς ο υπολογισμός του ποσού της επιδότησης των μαθητών της δεύτερης περίπτωσης πραγματοποιείται όπως θα υπολογιζόταν αν η μεταφορά πραγματοποιείτο μία φορά ημερησίως χωρίς, δηλαδή, να υπολογίζεται η επιστροφή του μαθητή.

Εξυπακούεται ότι και στα δύο ανωτέρω ποσά δεν υπολογίζεται Φ.Π.Α. και όπου γίνεται αναφορά σε «μαθητή», για τους ανηλίκους νοείται ο νόμιμος κηδεμόνας τους.

Πηγή από ρεπορτάζ της εφημερίδας ¨ΩΡΑ της ΦΩΚΙΔΑΣ¨

Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2011

Καλοκαίρι 2012 η επανέναρξη εργασιών στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου-Πατρών

Το καλοκαίρι του 2012 αναμένεται να καταστεί δυνατή η επανέναρξη των συγχρηματοδοτούμενων (και όχι μόνον), έργων, μετέδωσε ο ραδιοφωνικός σταθμός ΣΚΑΪ.

Το δύσκολο αυτό «στοίχημα» που αφορά και στην "Ολυμπία Οδό" καλείται να κερδίσει το Υπουργείο Υποδομών, επιλύοντας σωρεία προβλημάτων, μεταξύ των οποίων η έλλειψη ρευστότητας που αντιμετωπίζουν τόσο το ελληνικό δημόσιο, όσο και οι παραχωρησιούχοι (ανάδοχοι των έργων).

Βασικοί άξονες αυτής της προσπάθειας είναι η αξιοποίηση πόρων του ΕΣΠΑ και κονδυλίων που κερδίζει το ελληνικό δημόσιο, από την μείωση του φυσικού αντικειμένου, κατ΄ εφαρμογή αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας, που αφορούν σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος.

Στελέχη του Υπουργείου Υποδομών που μίλησαν στον ΣΚΑΪ θεωρούν ότι το Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς (ΕΣΠΑ) 2007 - 2013, μπορεί να αποτελέσει την «μηχανή» επανεκκίνησης των έργων, υπό την προϋπόθεση ότι θα καταστεί δυνατή η εκταμίευση τεσσάρων δισεκατομμυρίων ευρώ (τρία δισ. για τα συγχρηματοδοτούμενα και ενός δισ, για αμιγώς δημόσια έργα). Κάτι που μέχρι στιγμής, δεν είναι εφικτό, αφού πόροι του ΕΣΠΑ, μπορούν να εκταμιευθούν, μόνον για ολοκληρωμένα και πιστοποιημένα έργα και όχι για κατασκευή.

Πάντως όπως έχουμε αναφέρει και σε προηγούμενα ρεπορτάζ μας, το πιο ώριμο έργο που θα πάρει προτεραιότητα είναι αυτό της Ολυμπίας Οδού από Κόρινθο έως Πάτρα. Οι σήραγγες έχουν σχεδόν αποπερατωθεί, το ίδιο και οι απαλλοτριώσεις. ΄Ετσι αφότου ξεκινήσει το έργο, μέσα 15 περίπου μήνες μπορεί να αποπερατωθεί και να δοθεί στη κυκλοφορία.

Να υπενθυμίσουμε ότι από τον δρόμο αυτό εξυπηρετείται το μεγαλύτερο πληθυσμιακά κομμάτι του Δήμου Δωρίδας, στην επικοινωνία του με τη πρωτεύουσα.

Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2011

ΗΡΘΕ Ο ΜΠΟΝΑΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΩΡΙΔΑ ! Υπογράφτηκε η μελέτη για τον παραλίμνιο αγωγό Μόρνου δαπάνης 17.000.000 €

Καθοριστικό έργο για την ανάπτυξη της Ορεινής Δωρίδας

Ένα έργο καθοριστικής σημασίας για την ανάπτυξη της Ορεινής Δωρίδας , ο παραλίμνιος αγωγός Μόρνου, ξεκινά και σε τρία χρόνια , στο τέλος του 2015 θα είναι έτοιμος.

Το έργο αυτό ήταν ένας από τους τρεις μεγάλους στόχους που έβαλε η Δημοτική Αρχή Καπεντζώνη, που θα σηματοδοτήσουν μια νέα εποχή για τη Δωρίδα.

Η δημιουργία του αγωγού αποτελεί κομβικό σημείο για την ανάπτυξη της Ορεινής Δωρίδας, καθώς ανοίγει ο διάλογος για κρίσιμα θέματα που αφορούν την περιοχή της λίμνης του Μόρνου, όπως τη μερική άρση των περιορισμών και τις επιτρεπόμενες δραστηριότητες, πάγια αιτήματα που απασχολούν εδώ και δεκαετίες τους κατοίκους της Δωρίδας.

Η μελέτη του έργου υπογράφτηκε σήμερα από τον Ειδικό Γραμματέα Υδάτων του Υπ. Περιβάλλοντος , Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής Ανδρέα Ανδρεαδάκη και εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον & Αειφόρος Ανάπτυξη».

Ο συνολικός προϋπολογισμός θα ανέλθει στα 17.096.700,10 € και το πέρας των εργασιών εκτιμάται στο τέλος του 2015. Ήδη οι απαραίτητες μελέτες εκπονούνται και η ολοκλήρωσή τους αναμένεται στα μέσα του 2012.

Το έργο οδηγεί σε οριστική λύση της διαχείρισης των λυμάτων των παραλίμνιων οικισμών του Δήμου Δωρίδας: Λιδωρίκι, Πεντάπολη, Παλαιόκαστρο, Μαλανδρίνο, των Φυλακών, Αμυγδαλιάς, Βραίλας και Λεύκας, με στόχο την προστασία του ταμιευτήρα της λίμνης Μόρνου και της ευρύτερης περιοχής.

Ειδικότερα με την προτεινόμενη προς χρηματοδότηση πράξη θα δοθεί λύση στο πρόβλημα συλλογής, μεταφοράς, επεξεργασίας και διάθεσης των λυμάτων των οικισμών Λιδορικίου, Πενταπόλεως (και οικισμού Παλαιοκάστρου), Μαλανδρίνου , των Φυλακών, Αμυγδαλιάς, Βραίλας και Λεύκας.

Σύμφωνα με την προτεινόμενη μελέτη θα υλοποιηθούν μια σειρά επιμέρους έργων όπως :

Κατασκευή μίας κεντρικής Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων (ΕΕΛ) στην οποία θα καταλήγουν με σύστημα αγωγών μεταφοράς (που περιλαμβάνεται και αυτό στο φυσικό αντικείμενο), τα λύματα των οικισμών Λιδορικίου, Πενταπόλεως (και οικισμού Παλαιοκάστρου), Μαλανδρίνου (και του σωφρονιστικού καταστήματος), Αμυγδαλιάς, Βραίλας, Λεύκας, ενώ προβλέπεται και μικρή ποσότητα βοθρολυμάτων για την κάλυψη των εκτός αποχετευτικού δικτύου μεμονωμένων κατοικιών.

Τα επεξεργασμένα λύματα από την κεντρική ΕΕΛ θα μεταφέρονται με αγωγό μεταφοράς σε μισγάγγεια που εκβάλλει στην κοίτη του Μόρνου κατάντη της εξόδου του υπερχειλιστή και της λεκάνης ηρεμίας του φράγματος.

Τα εσωτερικά δίκτυα αποχέτευσης των οικισμών Λιδωρικίου, Μαλανδρίνου, Αμυγδαλιάς, Λεύκας, Βραίλας και τμήματος της Πεντάπολης (περίπου το 30% του οικισμού και το σύνολο του οικισμού Παλαιοκάστρου).

Απόκτηση γηπέδων για τις ανάγκες του έργου .Για την ΕΕΛ απαιτείται η απόκτηση οικοπέδου έκτασης 10στρ. Η ΕΕΛ προτάθηκε καταρχάς να κατασκευαστεί σε οικόπεδο νότια της οδού πρόσβασης προς Βραίλα. Βασικά χαρακτηριστικά της επιλεχθείσας θέσης είναι η ικανοποίηση όλων των απαιτήσεων επιτελεστικότητας του έργου και το γεγονός ότι βρίσκεται εκτός της ζώνης των 1.500μ. από την ανώτατη στάθμη του ταμιευτήρα και επομένως δεν απαιτούνται επιπλέον αδειοδοτήσεις που θα μπορούσαν να προξενήσουν καθυστερήσεις στην εξέλιξη της ωρίμανσης του έργου.

Για τους αγωγούς μεταφοράς μετά τις φυλακές Μαλανδρίνου, θα υπάρξει διάνοιξη οδού πλάτους 5μ.

ΠΡΟΚΛΗΣΗ Η ΒΑΛΚΑΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ στήριξης της Ελληνικής Οικονομίας

Άρθρο του  ΘΑΝΑΣΗ ΛΟΥΚΟΠΟΥΛΟΥ

Μπορεί οι μαύρες σκέψεις για το αύριο της ελληνικής οικονομίας, να μην πανικοβάλουν-όπως θα έπρεπε- ορισμένους πολιτικούς που επιφυλάσσουν για τον εαυτό τους το ρόλο του αυτόκλητου υπερασπιστή της απόλυτης αλήθειας και της αυθεντίας για τη χάραξη του λεγόμενου οδικού χάρτη εξόδου απ’ την κρίση. Όμως οι απίστευτες οβιδιακές μεταμορφώσεις τους , σε σχέση με το βεβαρημένο παρελθόν τους , ούτε συγκινεί ούτε παραπλανά κανένα.

Αντί για γνήσια αυτοκριτική και συνειδητοποίηση των κρίσιμων στιγμών που περνάει ο τόπος, αντί να προσπαθήσουν να αντιστρέψουν την απαισιοδοξία που έχει καταλάβει ένα τεράστιο μέρος του πληθυσμού, επιδίδονται σε γελοία και εμετικά παιχνίδια διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ (κάποιοι) και αυτοαναγόρευσης σε κήνσορες της δημόσιας ζωής (κάποιοι άλλοι). Αντί να στραγγίξουν τη σκέψη τους και να εξαντλήσουν την ενέργειά τους για την ανάδειξη και εφαρμογή κάποιων εναλλακτικών λύσεων που δίνουν ουσία και προοπτική στο μεγάλο ζητούμενο της αναμόρφωσης του παραγωγικού ιστού της χώρας, εξακολουθούν να βαυκαλίζονται ότι έχουν τις λύσεις, αρκεί να τους δοθεί η εξουσία.

Παρ’ όλα αυτά μια προσεκτική ματιά στις ευκαιρίες που έχουμε και μπορούμε να προωθήσουμε ως ενεργοί πολίτες και δυναμικές συλλογικότητες, οδηγεί στο συμπέρασμα πως μπορεί να εξασφαλίσουμε την επιδιωκόμενη τονωτική ένεση ηθικού.

Να μιλήσουμε λοιπόν για προτάσεις που ενεργοποιούν μηχανισμούς απόδοσης των παραγωγικών και επενδυτικών δραστηριοτήτων, οι οποίοι παραμένουν έως σήμερα, αδρανείς.

Η ενεργοποίηση και ενίσχυση της κυκλικής ανατροφοδοτούμενης οικονομικής σχέσης στο τρίγωνο Βρυξέλλες – Ελλάδα – Βαλκάνια, είναι μια απ’ αυτές.

Και διευκρινίζω : την εξαετία 1997- 2003 σημειώθηκε μια πρωτόγνωρη στροφή της ελληνικής επιχειρηματικότητας ,στην κατάληψη μεγάλου μεριδίου της υπό διαμόρφωση οικονομικής και παραγωγικής αγοράς των γειτονικών βαλκανικών χωρών. Είχε τότε χαρακτηριστεί κάπως αδόκιμα, ως η ελληνική διείσδυση στα Βαλκάνια. Εκείνο, όπως τα περισσότερα άλλωστε εγχειρήματα, έγινε άναρχα, απρογραμμάτιστα και χωρίς συγκεκριμένη στόχευση. Είναι ωστόσο γεγονός ότι ήταν οικονομικές παρεμβάσεις, τέτοιας εντάσεως και ποιότητας, που αν κεφαλαιοποιούνταν θα έδιναν μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημα στην ελληνική οικονομία.

Έστω όμως και τώρα υπάρχουν περιθώρια, αρκεί να υπάρξει συντονισμένη και στοχευμένη δράση.

Οι πάνω από 5.000 ελληνικές επιχειρήσεις σε Βουλγαρία – Ρουμανία – Σερβία – Σκόπια – Αλβανία – Βοσνία, έχουν αναδιατάξει ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της παραγωγικής δραστηριότητας των χωρών αυτών, έχουν συμβάλει στην αύξηση του εθνικού προϊόντος τους και έχουν απορροφήσει δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας.

Τώρα που η ελληνική οικονομία περνάει το δικό της Γολγοθά, ήρθε η ώρα της αξιοποίησης αυτής της προστιθέμενης αξίας, μέσω της αλληλοτροφοδοτούμενης επιχειρηματικότητας. Με συγκεκριμένες ενέργειες, οργανωμένο σχέδιο και όχημα τα σχετικά προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η ελληνική οικονομία μπορεί να βρει μια σημαντική ανάσα μέσα από την υλοποίηση της πρότασης αυτής.

Εκείνο που άμεσα πρέπει να γίνει, είναι η συλλογή όλων των απαραίτητων στοιχείων και η επαφή με τους υπευθύνους των επιχειρήσεων αυτών. Ακολούθως η εκπόνηση συγκεκριμένων μελετών που θα ενεργοποιήσουν τα σχετικά ευρωπαϊκά προγράμματα στην κατεύθυνση :

εκσυγχρονισμού του παραγωγικού τομέα των ελληνικών επιχειρήσεων που βρίσκεται στις βαλκανικές χώρες ,αλλά παράλληλα ανάπτυξη των τομέων της έρευνας της τεχνολογίας, της τεχνογνωσίας, των λογισμικών και μηχανογραφικών συστημάτων, οι οποίοι θα διαμορφώνονται και θα αναπτύσσονται στην Ελλάδα που είναι η έδρα των μητρικών επιχειρήσεων. Μητρικές και θυγατρικές σε συνεργασία με άλλα μικτά επιχειρηματικά σχήματα, θα δημιουργήσουν συγκριτικό πλεονέκτημα, ώστε να έχουν ισχυρή συμμετοχή στα έργα των διευρωπαϊκών δικτύων, των νέων οδικών και σιδηροδρομικών αξόνων, στα νέα έργα υποδομών, στα έργα διαχείρισης υδάτων, στις εξειδικευμένες βιολογικές καλλιέργειες, στην αξιοποίηση ορυκτού πλούτου κ.α..

Θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι τα κοινοτικά ταμεία θα χρηματοδοτήσουν γενναία αυτή την προσπάθεια, στο βαθμό βεβαίως που γίνει με επιμονή σοβαρότητα και αρτιότητα. Πέραν αυτού είναι γνωστό σε όσους ασχολούνται με την ανάπτυξη αυτών των τομέων δράσης, ότι αμερικανικά, ρωσικά και κινέζικα κεφάλαια θέλουν να συμμετάσχουν σε επενδυτικά projects στα βαλκάνια, μέσω συνεργιών με επιχειρήσεις χωρών της ευρωζώνης. Γίνεται ήδη με ιταλικές, γαλλικές και αυστριακές εταιρίες. Είναι καιρός – και απαίτηση – να γίνει το ίδιο και με τις ελληνικές , που καλύπτουν ήδη προνομιακούς τομείς της παραγωγικής δραστηριότητας των βαλκανικών χωρών.

Άλλωστε η προσπάθεια αυτή ακουμπάει τον πυρήνα της πολιτικής της Κομισιόν, η οποία θέλει να δει να προχωράει μια ειδική οικονομική σχέση με τις χώρες των δυτικών Βαλκανίων που θα ανεβάζει το επίπεδό τους. Παράλληλα θέλει να τονώσει τις οικονομίες των χωρών της ευρωζώνης που υποφέρουν απ΄ την κρίση χρέους και οι οποίες λόγω θέσεως και ειδικών συνθηκών, έχουν ήδη δημιουργήσει τις προϋποθέσεις υλοποίησης των προαναφερόμενων δράσεων.

Δίνεται έτσι η δυνατότητα … στην Ελλάδα να αναπτύξει μια νέα υγιή και βιώσιμη παραγωγική βάση, με χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας, με αναπτυξιακές προσαρμογές μεγάλης σημασίας και προστιθέμενη αξία. Στη δε Κομισιόν και στα επιτελικά όργανα της ευρωζώνης, να διαφυλάξουν την εγκυρότητα , το σεβασμό και την αξιοπιστία απέναντι σε φαινόμενα οικονομικού εθνικισμού που παρατηρούνται σε κράτη μέλη, τα οποία αισθάνονται ότι βρίσκονται στο περιθώριο των οικονομικών και αναπτυξιακών επιλογών της ευρωπαϊκής επιτροπής και του γιούρογκρουπ.

Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου 2011

Η ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ένα από τα 14 θέματα του Δημ.Συμβουλίου

Το θέμα της μεταφοράς των μαθητών Δημοτικών , Γυμνασίων και Λυκείων της Δωρίδας, από τα χωριά τους στα σχολεία, θα απασχολήσει και συζητήσει το Δημοτικό Συμβούλιο στη συνεδρίαση που θα γίνει αύριο Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου στις 5:30 το απόγευμα στο Λιδωρίκι.

Ακόμα στην ατζέντα υπάρχουν άλλα 13 θέματα που σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη που κοινοποίησε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παναγιώτης Ζέτος και οι αντίστοιχοι εισηγητές είναι :

    ΜΕ ΕΙΣΗΓΗΤΗ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ  ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΠΕΝΤΖΩΝΗ
1. Μεταφορά μαθητών Α΄θμιας και Β΄θμιας Εκπαίδευσης Δήμου Δωρίδος από 1 Ιανουαρίου 2012

   ΜΕ ΕΙΣΗΓΗΤΗ ΤΟΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ  ΑΝΔΡΕΑ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
2. Αναμόρφωση προϋπολογισμού εσόδων και εξόδων τρέχουσας χρήσης – ψήφιση , διάθεση πιστώσεων λογιστικής τακτοποίησης

    ΜΕ ΕΙΣΗΓΗΤΗ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΛΛΙΑΜΠΕΤΣΟ
3. ΄Εγκριση πρωτοκόλλου παραλαβής του έργου «Βελτίωση οδοποιίας (β΄Φάση) στα Τ.Δ. Διχωρίου και Περιβολίου.
4. ΄Εγκριση 3ου Α.Π.Ε. του έργου «Ύδρευση Δ.Δ. Τολοφώνας» του πρώην Δήμου Τολοφώνας και νύν Δ.Ε. Τολοφώνας.
5. ΄Εγκριση και παραλαβή της μελέτης με τίτλο» Αποτύπωση υπάρχοντος κτιρίου Ξενώνα Κροκυλείου» της Δ.Ε. Βαρδουσίων Δήμου Δωρίδος.
6. ΄Εγκριση 2ου Συγκριτικού πίνακα της μελέτης « Ανέγερση Ξενώνα Αρτοτίνας»
7. ΄Εγκριση 1ου Α.Π.Ε. του έργου « Αποχέτευση ομβρίων επί του δρόμου Πραττά Λάκκο – Χαρατσί» Δήμου Δωρίδος
8. ΄Εγκριση 1ου Α.Π.Ε. του έργου « Ολοκλήρωση Αθλητικού Κέντρου Πενταγιών» Δήμου Δωρίδος.

    ΜΕ ΕΙΣΗΓΗΤΗ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ  ΑΘΑΝΑΣΙΟ ΚΑΤΣΟΥΔΑ
9. Κανονισμός Κοιμητηρίων Δήμου Δωρίδος

     ΜΕ ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΥΠΑΛΛΗΛΟ  ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΖΟΥΜΑ
10. ΄Εγκριση προϋπολογισμού οικ. Έτους 2011 της ΔΗ.Κ.Ε.Δ.
11. ΄Εγκριση προϋπολογισμού οικ. Έτους 2012 της ΔΗ.Κ.Ε.Δ.
12. ΄Εγκριση Διετούς Προγράμματος χρηματοδότησης 2012-2013 της ΔΗ.Κ.Ε.Δ.
13. Ορισμός δύο εκπροσώπων του Δήμου για την επιτροπή παρακολούθησης της σύμβασης χρηματοδότησης μεταξύ Δήμου Δωρίδος και ΔΗ.ΚΕ.Δ. και των όρων της.

     ΜΕ ΕΙΣΗΓΗΤΗ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΥΠΑΛΛΗΛΟ  ΘΕΟΔΩΡΟ ΤΣΩΝΟ
14. Ορισμός ελεγκτών για τις χρήσεις οικ. Ετών 2009 & 2010 & 2011 για τις ΔΗ.Κ.Ε.Λ. & ΔΗ.Κ.Ε.Τ.

Πράσινο φως για το φράγμα Τολοφώνας Εγκρίθηκε η μελέτη ποσού 1.322.824 €

Προβληματισμός σε κατοίκους για παρενέργειες του έργου

Πράσινο φως άναψε για να προχωρήσει το έργο του φράγματος Τολοφώνας στη θέση Χαρμίσκο.

Όπως ανακοίνωσε η Αντιπεριφερειάρχης Γιώτα Γαζή , ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκανδαλίδης υπέγραψε την ανάθεση εκπόνησης μελέτης για το έργο με τίτλο «Μελέτη Ταμιευτήρα Τολοφώνας στη θέση Χαρμίσκο και αρδευτικού δικτύου».

Με την ίδια απόφαση εγκρίθηκε η διάθεση πίστωσης ποσού 1.322.824,41€ που θα απαιτηθεί για την εκπόνηση της μελέτης σε βάρος των πιστώσεων της ΣΑΕ 081/8.

Με την ολοκλήρωση του έργου αυτού θα λυθεί σε μόνιμη και ικανοποιητική βάση η άρδευση του κάμπου της Τολοφώνας-Ερατεινής.

Η ιστορία του έργου ξεκινά εδώ και αρκετά χρόνια αλλά μέχρι τώρα για διαφόρους λόγους πήγαινε από αναβολή σε αναβολή.

Στο μεταξύ έντονος είναι ο προβληματισμός των κατοίκων της περιοχής για την κατάσταση που θα διαμορφωθεί στη μεγάλη παραλία της Τολοφώνας – Ερατεινής μετά την λειτουργία του φράγματος.

Κι αυτό γιατί η περιοχή έχει συχνούς μικροσεισμούς με αποτέλεσμα σε ολόκληρη την ακτογραμμή να υπάρχουν μικροκαθιζήσεις και υποχωρήσεις του εδάφους με αποτέλεσμα η θάλασσα να «τρώει» μικρό μέρος της στεριάς.

Το πρόβλημα αυτό έρχεται και το λύνει, λένε οι κάτοικοι, ο χείμαρρος τους χειμερινούς μήνες που έχει αρκετό νερό , με πέτρες και χώμα που κουβαλά και εναποθέτει σε όλη την ακτογραμμή.

Μετά από αρκετές συζητήσεις που έχουν γίνει , αναφέρθηκε από αρμοδίους , ότι το πρόβλημα λύνεται τεχνικά με την μεταφορά αντίστοιχων υλικών (άμμο, χαλίκι κλπ) . Παρ΄ όλα αυτά πολλοί είναι αυτοί που ακόμα δυσπιστούν αν το πρόβλημα μπορεί να λυθεί ουσιαστικά και αποτελεσματικά με τεχνικό τρόπο.

Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2011

ΕΚΟΨΑΝ-ΕΚΛΕΨΑΝ 27 ΕΥΚΑΛΥΠΤΟΥΣ στις όχθες του Μόρνου στα Μαλάματα !

Δεν κλέβουν μόνο σπίτια , αλλά έβαλαν στο χέρι ακόμα και τεράστια δένδρα , που τα κόβουν , τα τεμαχίζουν και τα προωθούν προς… πώληση !

Η εγκληματική ενέργεια αφορά 27 τεράστιους ευκάλυπτους στη περιοχή ¨Μαρτσουκέϊκα¨ των Μαλαμάτων , στις όχθες του ποταμού Μόρνου , που οργανωμένα κάποιοι ασυνείδητοι τους έκοψαν παράνομα και τους έκλεψαν.

Μόλις η παράνομη πράξη έγινε γνωστή στο Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Μαλαμάτων Καραδήμα Παναγιώτη και το σύμβουλο Ζαγγανά Χρήστο , αυτοί αμέσως έφτασαν στο συγκεκριμένο μέρος , ειδοποιώντας ταυτόχρονα τη Δασική Υπηρεσία και την Αστυνομία.

Στο σημείο της κοπής των ευκαλύπτων βρέθηκε φορτηγό χωρίς τον οδηγό του , που σύμφωνα με πληροφορίες ανήκει σε άτομο που κατοικεί στο Ξηροπήγαδο Ναυπάκτου και ασχολείται με μελίσσια, ενώ ήταν εκεί και τρείς αλλοδαποί που ετράπησαν σε φυγή χωρίς να αναγνωρισθούν.

Το παράνομο συνεργείο , άνοιγε ένα λάκκο 15-20 πόντων γύρω από τον κορμό του δένδρου , στη συνέχεια έκοβε τον ευκάλυπτο στο βάθος αυτό και μετά κάλυπτε το λάκκο ώστε να μη φαίνεται ότι εκεί υπήρχε δένδρο.

Το κόλπο ήταν καλά στημένο και άν δεν υπήρχε καταγγελία ίσως οι δράστες να προλάβαιναν μέσα σε λίγες ημέρες να κόψουν δεκάδες ακόμα ευκάλυπτους.

Για την εγκληματική ενέργεια ειδοποιήθηκε και ο Αντιδήμαρχος Ανδρέας Ευσταθίου που πήγε στο συγκεκριμένο σημείο και συντόνισε τις ενέργειες μεταξύ των Υπηρεσιών για την ανεύρεση των δραστών .

Πρέπει να πούμε εδώ ότι οι συγκεκριμένοι ευκάλυπτοι , εκτός των άλλων, χρησιμεύουν και ως προστατευτικό τοιχίο στις όχθες του Μόρνου , όταν μετά από μεγάλες νεροποντές , ανεβαίνει η στάθμη του και εύκολα μπορεί να υπερχειλίσει προκαλώντας ζημιές σε κτήματα και σπίτια.

Μάστιγα οι κλοπές σε σπίτια Ευπαλίου, κλεφτρόνια μπαινοβγαίνουν σε σπίτια !

Άλλες τέσσερις κλοπές είχαμε χθες βράδυ σε σπίτια του Δροσάτου , όπου οι κλέφτες αφαίρεσαν κάθε είδους αντικείμενα , από λάδι σε τενεκέδες και χαλιά , μέχρι κυνηγετικά όπλα.

Ήδη η αστυνομία έχει προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες , παίρνοντας τα δακτυλικά αποτυπώματα για να σταλούν στην Αθήνα και συζήτησε με πολίτες του χωριού και της περιοχής για να διαμορφώσει μια πληρέστερη εικόνα σε  κινήσεις που παρατηρήθηκαν στο χωριό και να βοηθηθεί το ανακριτικό έργο.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες είχαμε νυχτερινή επιδρομή κλεφτών σε οκτώ σπίτια στο Σκάλωμα καθώς και σε άλλα δύο στο Μοναστηράκι.

Μάλιστα στο Μοναστηράκι κλάπηκε και ΙΧ αυτοκίνητο με ξένες πινακίδες, που όπως ειπώθηκε ο ιδιοκτήτης του είχε τα κλειδιά πάνω στο αυτοκίνητο.

Επίσης πριν από κάποιες εβδομάδες υπήρξαν κλοπές σε πέντε σπίτια στο Μαραθιά, με αφαίρεση διαφόρων αντιοκειμένων από τα συγκεκριμένα σπίτια.

Οι συνεχείς αυτές επιδρομές κλεφτών βάζουν σε ανησυχία πλέον τους πολίτες που βλέπουν ότι ¨ τα κλεφτρόνια κάνουν πάρτι ¨ όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε από έναν κάτοικο των παραπάνω χωριών.

Δυστυχώς η δύναμη της Αστυνομίας Ευπαλίου δεν αρκεί, σύμφωνα και με αρμόδια ανώτερα όργανα, για να υπάρξει πλήρη και προληπτική αστυνόμευση της περιοχής , που είναι μεγάλη και προσφέρεται στους κακοποιούς για γρήγορη διαφυγή προς τα δυτικά, σε αστικά κέντρα.

Οι κλέφτες προχωράνε στις παράνομες ενέργειές τους κυρίως σε χωριά με λίγους κατοίκους και τα περισσότερα σπίτια τώρα το χειμώνα είναι κλειστά , ώστε να μη εντοπιστούν αμέσως οι κλοπές τους και να μη έρθουν αντιμέτωποι με τους ιδιοκτήτες, κάνοντας πιο ανενόχλητα τη δουλειά τους.

Οι πρώτες εκτιμήσεις είναι ότι οι κλέφτες μάλλον προέρχονται από ανατολικές χώρες, χωρίς όμως να αποκλείονται και άλλες εντόπιες περιπτώσεις , με άτομα που γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις, γύρω από τα χωριά και ποια σπίτια παραμένουν κλειστά τώρα το χειμώνα.

Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου 2011

ΓΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ πρόσκληση ενδιαφέροντος από Δ.Δωρίδας


Πρόσκληση ενδιαφέροντος έκανε ο Δήμος Δωρίδας για την επιλογή αναδόχων της σύμβασης «ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΑΘΗΤΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΔΩΡΙΔΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2011-2012» , για όσα δρομολόγια δεν υποβλήθηκαν προσφορές κατά την πρώτη δημοπράτηση που διεξήχθη στις 8 Νοεμβρίου 2011 και για τα νέα δρομολόγια που προέκυψαν μετά τη διενέργεια του διαγωνισμού και τα οποία θα ενσωματωθούν στην παραπάνω αναφερόμενη εργασία,

Η διαδικασία της διαπραγμάτευσης θα διεξαχθεί στις 21 Δεκεμβρίου 2011 , ημέρα Τετάρτη και ώρα 12:00 π.μ. στα γραφεία του Δημαρχείου Λιδωρικίου , ενώπιον της Οικονομικής Επιτροπής.

Καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των σφραγισμένων προσφορών στο πρωτόκολλο του Δήμου, υπόψη της αρμόδιας Επιτροπής Διαγωνισμού, με τους όρους που προβλέπει η διακήρυξη του διαγωνισμού, ορίζεται η 21η Δεκεμβρίου 2011, ημέρα Τετάρτη και ώρα 10:00 π.μ. .

Δικαίωμα συμμετοχής στην διαπραγμάτευση έχουν:
α. Όλα τα φυσικά ή νομικά πρόσωπα, ημεδαπά ή αλλοδαπά,
β. Ενώσεις μεταφορέων, που υποβάλλουν κοινή προσφορά,
γ. Συνεταιρισμοί,
με αντικείμενο δραστηριότητας τη μεταφορά προσώπων.

Η οικονομική προσφορά των διαγωνιζομένων θα υποβληθεί με το σύστημα των έγγραφων σφραγισμένων προσφορών .

Για την έγκυρη συμμετοχή στον διαγωνισμό κατατίθεται από τους διαγωνιζόμενους, , εγγύηση συμμετοχής, που ανέρχεται σε ποσοστό 3% επί της προϋπολογισθείσας δαπάνης μη συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α., για το σύνολο των δρομολογίων που αφορά η προσφορά, και ισχύ τουλάχιστον εννέα (9) μηνών, από την επόμενη ημέρα διενέργειας του διαγωνισμού.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παραλάβουν τα συμβατικά τεύχη του διαγωνισμού (Διακήρυξη , Συγγραφή Υποχρεώσεων κ.λ.π) από την Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Δωρίδος, πληροφορίες Τραχανάς Κωνσταντίνος, τηλ. 2266350114 , κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Κυριακή, 18 Δεκεμβρίου 2011

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΧΕΙΜΩΝΑ Ο ΑΣΤΕΡΑΣ Διέλυσε 10-1 ο Απόλλων τον Ολυμπιακό! Στο ντέρμπυ Ησαΐας - Ανδρούτσος 3-0

Τα πρωταθλήματα διακόπτονται λόγω των εορτών και αρχίζουν πάλι στις 7 Ιανουαρίου 2012

Με το εντυπωσιακό 10 - 1 ο Απόλλων Ευπαλίου διέσυρε τον Ολυμπιακό Κίρρας και έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο το 2011, ενώ πρωταθλητής χειμώνα αναδείχτηκε ο Αστέρας Ιτέας που κέρδισε εκτός έδρας με 1 - 3 την Ένωση Γλυφάδας.

Στο ντέρμπυ της αγωνιστικής στη Δεσφίνα, ο Ησαΐας επικράτησε με 3 - 0 του Ανδρούτσου Γραβιάς , η Τολοφώνα Ερατεινή ήρθε ισόπαλη 2 - 2 με τον Αμφισσαϊκό και ο Δωρικός Μαλαμάτων ηττήθηκε εκτός έδρας από την Φωκίδα 2000 με 4 - 3.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 9ης αγωνιστικής :

Ησαΐας Δεσφίνας - Ανδρούτσος Γραβιάς            3 - 0
Απόλλων Ευπαλίου - Ολυμπιακός Κίρρας         10 - 1
Φωκίδα 2000 - Δωρικός Μαλαμάτων                 4 - 3
Τολοφώνα Ερατεινή - Αμφισσαικός                    2 - 2
Ένωση Γλυφάδας - Αστέρας Ιτέας                      1 - 3
Ρεπό : Αετός Λιδωρικίου

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 9η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

                                                             ΓΚΟΛ                                     ΒΑΘΜΟΙ
1. Αστέρας Ιτέας *                            34 - 5                         24
2. Ανδρούτσος Γραβιάς                    23 - 9                         24
3. Απόλλων Ευπαλίου *                   29 - 10                        21
4. Αμφισσαικός *                             28 - 9                          19
5. Ησαΐας Δεσφίνας *                      24 - 11                        18
6. Τολοφώνα Ερατεινή *                 18 - 15                        13
7. Αετός Λιδωρικίου *                     16 - 25                         7
8. Φωκίδα 2000 *                               9 - 25                         7
9. Δωρικός Μαλαμάτων *                 8 - 23                          6
10. Ένωση Γλυφάδας *                     6 - 33                          4
11. Ολυμπιακός Κίρρας *                  7 - 27                          3

Οι ομάδες με αστερίσκο (*) έχουν κάνει το ρεπό τους.

Στις 7 Ιανουαρίου 2012 θα γίνει η επόμενη 10η Αγωνιστική με τους παρακάτω αγώνες

Ολυμπιακός Κίρρας - Ησαΐας Δεσφίνας
Δωρικός Μαλαμάτων - Αετός Λιδωρικίου
Αμφισσαικός - Απόλλων Ευπαλίου
Αστέρας Ιτέας - Φωκίδα 2000
Ένωση Γλυφάδας - Τολοφώνα Ερατεινή
Ρεπό: Ανδρούτσος ΓραβιάςΒ΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Για την 5η αγωνιστική στο πρωτάθλημα της Β΄ Κατηγορίας Φωκίδας είχαμε τα εξής αποτελέσματα

Κούμαρος - Ηρακλής Μοναστηρακίου                  3 - 7
Αναγέννηση Βουνιχώρας - Σάλωνα                        5 - 4
Κρισσαίος Χρισσού - Ελπίδες Άμφισσας                3 - 0
Ακαδημία 94 - Κουλουβάτα                                    5 - 2
Οιάνθη Γαλαξιδίου - Μυωνία Αγίας Ευθυμίας      5 - 0

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 5η αγωνιστική

                                                                                              ΓΚΟΛ                                ΒΑΘΜΟΙ
1. Οιάνθη Γαλαξιδίου                       25 - 1                    15
2. Κρισσαίος Χρισσού                     30 - 4                     15
3. Αναγέννηση Βουνιχώρας             19 - 7                     15
4. Ελπίδες Άμφισσας                       17 - 7                      12
5. Ηρακλής Μοναστηρακίου            13 - 11                    7
6. Σάλωνα                                         12 - 30                    3
7. Ακαδημία 94 Άμφισσας                 8 - 14                     3
8. Μυωνία Αγίας Ευθυμίας                3 - 15                     1
9. Κουλουβάτα                                   6 - 21                    1
10. Κούμαρος Μοναστηρακίου          3 - 27                   -3

Στις 7 Ιανουαρίου 2012 θα έχουμε τους παρακάτω αγώνες για την 6η αγωνιστική της Β΄ Κατηγορίας Φωκίδας

Μυωνία Αγίας Ευθυμίας - Αναγέννηση Βουνιχώρας
Κουλουβάτα - Σάλωνα
Ελπίδες Άμφισσας - Οιάνθη Γαλαξιδίου
Ηρακλής Μοναστηρακίου - Ακαδημία 94
Κρισσαίος Χρισσού - Κούμαρος Μοναστηρακίου

Οι ¨επαναστάτες¨ φτωχοί δημοσιογράφοι Ρομπέν εξυγίανσης του δημόσιου βίου !

Επειδή αναφερθήκαμε σε δημοσιογράφους και στελέχη των ΜΜΕ κριτές των πάντων, που εμφανίζονται ως ¨Ρομπέν του δημόσιου βίου¨ και ιδιαίτερα των πολιτικών που πλουτίζουν , μερικά στοιχεία που ήρθαν στη δημοσιότητα από τις εξελίξεις του τηλεοπτικού σταθμού ΑΛΤΕΡ , θα μας δώσουν μια εικόνα

Ο σταθμός βούλιαξε και έχει σταματήσει ουσιαστικά να λειτουργεί …μέχρι νεωτέρας , ενώ ήρθαν στη δημοσιότητα διάφορα οικονομικά στοιχεία.

Στις δημοσιευμένες οικονομικές του καταστάσεις για τα έτη 2005-2009 οι αμοιβές που δόθηκαν σε τηλεοπτικούς αστέρες , σε διευθυντικά στελέχη και μέλη ΔΣ μόνο για το 2009 ανέρχονταν σε 5.523.430 € !
Ένα δείγμα των ετήσιων αμοιβών που είχαν μερικοί από αυτούς,

Κοσμάς Σφαέλος, Διευθυντής Ειδήσεων,          652.500 €.

Αρχοντούλα Παπαπαναγιώτου, Διευθύντρια Νομικής Υπηρεσίας,         420.000€.

Βασίλης Κοσμόπουλος, Γενικός Διευθυντής και μέλος ΔΣ         720.000 €.

Στέλιος Πανταζόπουλος, Εμπορικός Διευθυντής,           520.000 €,

Θεοφύλακτος Οικονομίδης, Οικονομικός Διευθυντής          100.000 €,

Δημήτρης Στολίδης Προϊστάμενος Οικονομικής Διεύθυνσης        85.000 €,

Αθανασία Γοργόλη, Διευθύντρια Προσωπικού,        93.000 €.

Μάκης Τριανταφυλλόπουλος        2.600.000 €.

Κώστας Χαρδαβέλλας     760.000 €.

Νίκος Χατζηνικολάου   1.000.000 €.

Αγγελική Νικολούλη    610.000 €.

Γιώργος Τράγκας   300.000 €.

Οι περισσότεροι βέβαια από αυτούς τους δημοσιογράφους δούλευαν και δουλεύουν ταυτόχρονα σε εφημερίδες , περιοδικά κλπ έχοντας επιπλέον υψηλές αμοιβές παρόμοιου τύπου.

Παρεμφερείς είναι οι αμοιβές και σε όλους τους άλλους δημοσιογράφους, τηλεοπτικούς αστέρες καναλιών .

Είναι όλοι αυτοί , και όχι μόνο, που αναφερθήκαμε σε προηγούμενο ρεπορτάζ, όλοι τους αριστεροί κι επαναστάτες(!) που κρίνουν τους πάντες και τα πάντα για να προστατέψουν… το λαό.

Αυτοί που μπαίνουν καθημερινά στα σπίτια μας απ΄ την οθόνη του κουτιού.

Τώρα που ο κόμπος έφτασε στο χτένι, όπως λέει κι ο λαός μας , έσπασε το απόστημα και θα πέσουν πολλές μάσκες !

Υ.Γ. 1. Μη μπερδεύουμε το 95% του δημοσιογραφικού κόσμου ,( όσοι εργάζονται αφού η ανεργία στο κλάδο φτάνει το 40%), που δουλεύουν νυχθημερόν για ένα μεροκάματο και μάλιστα πολλοί με μπλοκάκι παροχής υπηρεσιών .
2. Οι δημοσιογράφοι στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ έχουν 5 μήνες να πληρωθούν !
3. Οι δημοσιογράφοι στην ΑΥΡΙΑΝΗ έχουν 11 μήνες να πληρωθούν !
4. Οι δημοσιογράφοι στον ΕΠΕΝΔΥΤΗ έχουν 4 μήνες να πληρωθούν !
5. Καθημερινά έχουμε και 5-10 απολύσεις δημοσιογράφων στα διάφορα μέσα !