Ειδησεογραφικό blog για τη ΔΩΡΙΔΑ

* To "DORIDA news" είναι ανεξάρτητο ειδησεογραφικό blog, που στελεχώνεται από επαγγελματίες δημοσιογράφους και επιστήμονες συνεργάτες.Διευθύνεται από το δημοσιογράφο Περικλή Ν. Λουκόπουλο - mail, perilouko@yahoo.gr *

Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2011

Δ. ΔΩΡΙΔΑΣ : ΠΕΡΙΜΕΝΕ 1.400.000 € από τη ΣΑΤΑ, αλλά πήρε μόνο 400.000

Αντεγκλήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο για τον τρόπο διάθεσης των κονδυλίων στη συζήτηση για την αναμόρφωση του προϋπολογισμού

Στην αναμόρφωση του προϋπολογισμού προχώρησε ο Δήμος Δωρίδας στη τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ιδιαίτερα για το σκέλος που αφορά κάποια έργα , αφού η δημοτική αρχή υπολόγιζε ότι θα έπαιρνε από τη ΣΑΤΑ το ποσόν του 1.400.000 € αλλά τελικά θα πάρει μόνο 400.000 €.

Αποτέλεσμα αυτού ήταν και η διάθεση μικρότερων ποσών για έργα που μερικά από αυτά  θα γίνουν με αναθέσεις.

Την όλη διαδικασία επέκρινε ο αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης Τάσος Παγώνης τονίζοντας ότι « σε αντίθεση με όλα αυτά που μας λέγατε προεκλογικά φαίνεται να προωθείτε σήμερα πολλά έργα με αναθέσεις και αυτό φαίνεται από τα ποσά που καταγράφετε στον προϋπολογισμό για να σημειώσει ότι όταν αυτός αναγκαστικά χρησιμοποιούσε την ίδια τακτική σε κάποια έργα του πρώην δήμου Ευπαλίου τον κατηγορούσε η σημερινή δημοτική αρχή».

Μάλιστα ο Τ. Παγώνης μίλησε για 370.000 ευρώ σε διάφορες αναθέσεις έργων ενώ σημείωσε με νόημα ότι « πολύ φοβάμαι ότι πολλά από αυτά τα έργα έχουν ήδη γίνει και απλά σήμερα έρχεστε να ζητήσετε τη δαπάνη»

Ο εισηγητής της δημοτικής αρχής αντιδήμαρχος Κώστας Αντωνόπουλος τόνισε ότι η αλλαγή επιβλήθηκε από το γεγονός ότι επρόκειτο για τον πρώτο «κ α λ λ ι κ ρ α τ ι κ ό προϋπολογισμό» και ως εκ τούτου ήταν αδύνατη η πρόβλεψη των δαπανών αλλά και των εσόδων από τη στιγμή που σχεδόν κανένας πρώην δήμος δεν διέθετε την απαραίτητη μηχανοργάνωση.

«Και εγώ δεν είμαι ευτυχισμένος για αυτό που συμβαίνει, τόνισε ο Αντιδήμαρχος,  αλλά δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα. Μέχρι χτες είχαμε καποδιστριακούς δήμους ενώ τώρα περάσαμε στον Καλλικράτη. Θα κριθούμε στο τέλος της τετραετίας και σας υπόσχομαι ότι οι αναθέσεις έργων θα είναι συγκριτικά πολύ λιγότερες σε αριθμό από ότι είχαν κάνει και οι τέσσερις πρώην δήμοι μαζί»

« Προσπαθούμε να διορθώσουμε την παθογένεια μιας 12ετίας» θα επισημάνει με νόημα ο Κ. Αντωνόπουλος.
Ποιο κατηγορηματικός ο Δήμαρχος Γιώργος Καπεντζώνης αφού αναρωτήθηκε « πως θα μπορούσαμε να συντάξουμε ακριβή προϋπολογισμό , όταν η ΣΑΤΑ που περιμέναμε να πάρουμε ήταν 1.400.000 ευρώ και πήραμε μόνο 400.000 ;» κατήγγειλε τον Τ. Παγώνη ότι μιλά περισσότερο για το ακροατήριο παρά για την ουσία, επισημαίνοντας ότι στο τέλος της θητείας μας , οι αναθέσεις δεν θα είναι ούτε το 1/5 των αναθέσεων που εσείς κάνατε.

Η αλήθεια είναι, κατέληξε ο Δήμαρχος, ότι τα μικρά ποσά του προϋπολογισμού προκύπτουν από το γεγονός ότι έχουμε λίγα χρήματα και πολλές υποχρεώσεις.

Από την πλευρά της ήσσονος αντιπολίτευσης η Βάγια Μήτρου-Θεοχάρη, εκπρόσωπος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» τόνισε την κάθετη αντίθεση της στις αναθέσεις σημειώνοντας ότι και ο νυν δήμαρχος προεκλογικά είχε καταγγείλει αυτές τις διαδικασίες.

Στο μεταξύ με δύο διαφορετικές εξαιρετικά επείγουσες εγκυκλίους τους - κοινή υπουργική απόφαση, το υπουργείο Εσωτερικών και το υπουργείο Οικονομικών απέστειλαν στους ΟΤΑ (Δήμους και Περιφέρεια) οδηγίες για την κατάρτιση προϋπολογισμού τού οικονομικού έτους 2012, σύμφωνα με τις οποίες η όποια πίστωση που θα εγγραφεί από τους ΚΑΠ θα είναι μειωμένη κατά 15%, σε σχέση με το 2011 .

Όσον αφορά στους δήμους και τη ΣΑΤΑ, το ύψος της πίστωσης που θα εγγραφεί, θα είναι το ποσό της ΣΑΤΑ που έλαβαν οι ΟΤΑ το έτος 2011.

Τυχόν διαφορά που θα προκύψει μετά την ψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού και τον ακριβή προσδιορισμό των ΚΑΠ και της ΣΑΤΑ του έτους 2012, θα εγγραφεί στον προϋπολογισμό με αναμόρφωση.

Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2011

Η ΚΟΥΡΣΑ ΘΑΝΑΤΟΥ ΚΑΙ Η ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ


Του  ΘΑΝΑΣΗ ΛΟΥΚΟΠΟΥΛΟΥ
Δημοσιογράφου

Απέναντι στην ενότητα στόχων και διεκδικήσεων και των συνεπακόλουθων κινήσεων τακτικής που μπορεί να φέρουν αποτελέσματα, το πολιτικό προσωπικό της χώρας που είναι κατανεμημένο στα συγκεκριμένα πολιτικά κόμματα του κυβερνητισμού, εξακολουθεί να κινείται σε ρυθμούς ομφαλοσκοπικής αυτοϊκανοποίησης. Ξεκινούν από διαφορετικές αφετηρίες και επικαλούνται τους δικούς τους λόγους. Καταλήγουν ωστόσο στο ίδιο αποτέλεσμα. Της επανάληψης δηλαδή μεθόδων και αντιλήψεων που υπαγορεύονται από Βρυξέλλες – Βερολίνο – Παρίσι.

Χάνεται έτσι πολύτιμος χρόνος. Γιατί από μόνο του το γεγονός της συγκρότησης κυβέρνησης συνεργασίας του Λουκά Παπαδήμου, δεν μπορεί να αποτελέσει την πειστική απάντηση στα κεφαλαιώδους σημασίας ζητήματα που διακυβεύονται τις ημέρες που έρχονται. Τώρα περισσότερο από κάθε άλλη φορά, επιβάλλεται η χώρα να κάνει συγκεκριμένες παρεμβάσεις με θέσεις και αντιπροτάσεις ,απέναντι στη γερμανική φρενίτιδα του ισοπεδωτισμού που έχει καθηλώσει ολόκληρες οικονομίες της ευρωζώνης σε παρατηρητή των τεκταινομένων. Και το σημαντικότερο. Τις έχει καταδικάσει σε μια αδράνεια που παράγει συνεχώς προβλήματα ύφεσης και παραγωγικής αποδιάρθρωσης.

Οι κοινωνίες πολλών χωρών της ευρωζώνης που βιώνουν αυτή την καταστρεπτική πορεία, είναι πλέον ανοικτές στις τεκμηριωμένες αντιπροτάσεις. Δεν είναι τυχαίο ότι η σχετική ζύμωση μεταξύ των πολιτικών της Γερμανίας, έχει αναδείξει σε κορυφαίο γεγονός τις καίριες επισημάνσεις του πρώην καγκελάριου Χέλμουτ Σμίτ, που μίλησε για κοινή ευρωζώνη με κοινή αντίληψη χρέους και για πρωτοβουλίες από ευρωβουλευτές και εθνικά κοινοβούλια, για να δοθεί μια αποφασιστική μάχη κατά των οίκων αξιολόγησης και των κερδοσκοπικών ομίλων που οδηγούν την κούρσα θανάτου.

Αργά ή γρήγορα, με συμφωνίες ή με ανατροπές, οι κοινωνίες των χωρών της ευρωζώνης θα κληθούν να πάρουν θέση επί του σχεδίου Μέρκελ – Σαρκοζί που μετά τις προειδοποιήσεις δύο οίκων αξιολόγησης ότι θα υποβαθμίσουν την πιστοληπτική ικανότητα της Γαλλίας και ενδεχομένως της Γερμανίας, φαντάζει σχήμα πρωθύστερο. Η κλειστή ομάδα τεχνοκρατών στις Βρυξέλλες που εκπονεί ανάλογα σχέδια, είναι η ίδια που με τις πράξεις της και τις προτεινόμενες λύσεις της, εκτόξευσε στα ύψη την κρίση εμπιστοσύνης.

Στη φάση εκείνη, που δεν θα αργήσει να έρθει, η Ελλάδα δεν θα είναι μόνη της στον αγώνα για την ομαλοποίηση των συνθηκών της κρίσης. Είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι θα έχουν προωθηθεί δραστικά οι προτάσεις για εγγύηση της συνοχής της ευρωζώνης, με αντιμετώπιση του προβλήματος χρέους και την παροχή χαμηλότοκων δανείων ενός λειτουργικού και ευέλικτου ευρωομολόγου.

Εν όψει όλων των αντικοινωνικών μέτρων που έρχονται, τα κόμματα στην Ελλάδα οφείλουν να διαμορφώσουν, αν όχι όλα μαζί το καθένα ξεχωριστά, 3-4 βασικές στοχεύσεις. Αυτές θα πρέπει να αφορούν τον μηχανισμό, τα μέσα, το χρονοδιάγραμμα δέσμευσης για να προωθήσουν :

• Τις συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις στο κράτος για να γίνει επιτέλους ευέλικτο. Να τις ονομάσουν και να τις προωθήσουν άμεσα.
• Την άμεση απορρόφηση όλων των κονδυλίων του ΕΣΠΑ ,που θα δώσουν ανάσες ρευστότητας στην αγορά. Καθώς και την πραγματοποίηση 4-5 μεγάλων επενδύσεων που θα σηματοδοτήσουν την αντιστροφή της επενδυτικής άπνοιας.
• Την είσπραξη όλων των βεβαιωθέντων φόρων, όλων εκείνων που φοροδιέφευγαν κατά τρόπο προκλητικό.
• Τη διαμόρφωση ενός σύγχρονου πλαισίου κοινωνικής συνοχής που θα απαντά στις στρεβλώσεις που προέρχονται από την παρατεταμένη ύφεση – λιτότητα – ανεργία.

Αν τα κόμματα που στηρίζουν σήμερα την κυβέρνηση Παπαδήμου, δεν φανούν αντάξια των προσδοκιών των πολιτών, τότε το κενό θα το καλύψουν οι διεργασίες που θα κορυφωθούν - είναι βέβαιο – στο εκλογικό σώμα. Άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνάει κανείς ότι τα ζητήματα κυβερνητισμού, δεν είναι δυνατόν να τα χειρίζονται εσαεί τα ίδια κόμματα. Κοινωνικές και πολιτικές συμμαχίες στο κεντροαριστερό φάσμα του πολιτικού συστήματος, θα δώσουν την εναλλακτική λύση. Μένει βεβαίως να αποδειχθεί πόσο θα είναι αξιόπιστη και αποτελεσματική.

Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2011

ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΕΩΣ 40% για μικρομεσαίες αγροτικές επενδύσεις

Στην προκήρυξη προγράμματος συνολικού ύψους 150 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση πολύ μικρών, μικρομεσαίων επιχειρήσεων, προχώρησε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στο πλαίσιο του Μέτρου 123 Α του «Αλέξανδρος Μπαλτατζής».

Για την περιοχή της Δωρίδας και γενικότερα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος το ύψος της επιδότησης φθάνει το 40%

Η δράση αφορά στην ενίσχυση επενδύσεων στη μεταποίηση και εμπορία γεωργικών προϊόντων στους τομείς κρέατος, γάλακτος, αυγών – πουλερικών, μελιού, διαφόρων ζώων, δημητριακών, ελαιούχων προϊόντων, οίνου, οπωροκηπευτικών, ανθέων, ζωοτροφών, σπόρων και πολλαπλασιαστικού υλικού, φαρμακευτικών και αρωματικών φυτών.

Δικαιούχοι ενίσχυσης είναι Ατομικές Επιχειρήσεις και Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου (ΑΕ, ΕΠΕ, ΟΕ, ΕΕ., Προσωπικές εταιρείες του εμπορικού νόμου, Αγροτικές Συνεταιριστικές Οργανώσεις κάθε βαθμίδας, Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις, Δημοτικές Επιχειρήσεις οι οποίες λειτουργούν σύμφωνα με τις διατάξεις της εμπορικής και φορολογικής νομοθεσίας).

Όσον αφορά το μέγεθος των δικαιούχων:

• πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις
• μεγάλες επιχειρήσεις που απασχολούν λιγότερους από 750 υπαλλήλους, ή έχουν κύκλο εργασιών μικρότερο των 200 εκατ. Ευρώ,

Για τις υφιστάμενες επιχειρήσεις επιλέξιμες θεωρούνται αυτές που πληρούν τα κριτήρια βιωσιμότητας όπως παρακάτω:

• Για τα επενδυτικά σχέδια αιτούμενου προϋπολογισμού μικρότερου ή ίσου των 500.000 ευρώ, ο μέσος όρος κερδών προ αποσβέσεων και φόρων της τελευταίας τριετίας πρέπει να είναι θετικός.
• Για τα επενδυτικά σχέδια αιτούμενου προϋπολογισμού μεγαλύτερου των 500.000 ευρώ, θα πρέπει να ικανοποιούνται τρία (3) τουλάχιστον από τα παρακάτω κριτήρια:
o  Μέσος όρος τριετίας περιθωρίου μικτού κέρδους μεγαλύτερο από 10%.
o  Μέσος όρος τριετίας περιθωρίου καθαρού κέρδους μεγαλύτερο από 3%.
o  Μέσος όρος τριετίας, αποδοτικότητα ιδίων κεφαλαίων (καθαρά κέρδη /ίδια κεφάλαια) μεγαλύτερο από 10%.
o  Μέσος όρος τριετίας, κυκλοφοριακή ρευστότητα (κυκλοφορούν ενεργητικό / βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις) μεγαλύτερο από 40%.
o  Μέσος όρος του ρυθμού ανάπτυξης των εργασιών της τελευταίας τριετίας θετικός.

Στα πλαίσια του προγράμματος θα ενισχυθούν επενδύσεις στους ακόλουθους τομείς :

Κρέας, γάλα, αυγά-πουλερικά, μέλι, σηροτροφία, δημητριακά, ελαιούχα προϊόντα, οίνος , οπωροκηπευτικά, άνθη, ζωοτροφές, σπόροι και πολλαπλασιαστικό υλικό, αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά.

Ο προϋπολογισμός των επενδυτικών σχεδίων θα κυμαίνεται μεταξύ € 100.000 – € 10.000.000.

Επιδοτούμενες δαπάνες:
• Διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου.
• Κατασκευή ή βελτίωση ακινήτων.
• Προμήθεια και εγκατάσταση νέου μηχανολογικού εξοπλισμού συμπεριλαμβανομένου και του λογισμικού πληροφορικής και του εξοπλισμού των εργαστηρίων, στο βαθμό που εξυπηρετεί τη λειτουργία της μονάδας.
• Εγκαταστάσεις βιολογικού καθαρισμού όχι ως μεμονωμένη δράση αλλά ως τμήμα της συνολικής επένδυσης.
• Αγορά καινούργιων οχημάτων α) της εσωτερικής διακίνησης για τις ανάγκες της επένδυσης (περονοφόρα, ανυψωτικά κλπ), β) ισοθερμικών βυτίων, αναγκαίων για τη μεταφορά του γάλακτος προς το χώρο τυποποίησης – μεταποίησης, και γ) αγορά καινούργιων οχημάτων ψυγείων μόνο για τα νησιά του Αιγαίου.
• Γενικά έξοδα μέχρι 10% του συνόλου του προϋπολογισμού, όπως αμοιβές μηχανικών, και συμβούλων, και άδειες πέραν των παραπάνω δαπανών.
• Δαπάνες για μελέτες σκοπιμότητας, δαπάνες για τη δημιουργία αναγνωρίσιμου σήματος (ετικέτας) του προϊόντος, απόκτηση διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας, έρευνα αγοράς για τη διαμόρφωση της εικόνας του προϊόντος (συσκευασία, επισήμανση).
• Απόκτηση πιστοποιητικών ποιότητας από αρμόδιους οργανισμούς (ISO, HACCPκλπ).
• Αγορά fax, τηλεφωνικών εγκαταστάσεων, δικτύων ενδοεπικοινωνίας και ηλεκτρονικών υπολογιστών, συμπεριλαμβανομένης της επεξεργασίας κειμένων,software telescripteurs), φωτοτυπικών και συστημάτων ασφαλείας των εγκαταστάσεων.
• Κατασκευή της κατοικίας φύλαξης των εγκαταστάσεων μέχρι των 50.000 ευρώ.

Η ίδια συμμετοχή δεν μπορεί να είναι μικρότερη του 25% του επιλέξιμου κόστους πραγματοποίησης της επένδυσης.

Τα βραβεία Β.& Μ. Κρίκου σε Δωριείς μαθητές από τη Θάλεια Αναγνωστοπούλου

Τις θερμές ευχαριστίες του προς την κα Θάλεια Θ. Αναγνωστοπούλου, κληρονόμο της κας Μαριάννας Κρίκου, εκφράζει με ανακοίνωσή του το Γυμνάσιο-Λύκειο Ερατεινής για τα βραβεία που δίνει κάθε χρόνο σε μαθητές.

Όπως επισημαίνει ο Διευθυντής του Σχολείου Οικονομολόγος Ευθύμιος Τσάμης, η Κα Αναγνωστοπούλου ορίστηκε και πραγματοποιεί από το 2008 την επιθυμία της κας Κρίκου να βραβεύεται με το ποσό των 1500 ευρώ κατ’ έτος ο πρώτος αριστεύσας απόφοιτος των Λυκείων της επαρχίας Δωρίδας του Νομού Φωκίδας, εις μνήμη Βασιλείου και Μαριάννας Κρίκου.

Από το 2008 η κα Θάλεια Θ. Αναγνωστοπούλου έχει βραβεύσει τους παρακάτω μαθητές:

α) για το σχολικό έτος 2008-2009, τις μαθήτριες Κουτράκου Χριστιάνα του Νικολάου και Θεοχαροπούλου Σοφία του Σπυρίδωνα, οι οποίες ισοβάθμησαν

β) για το σχολικό έτος 2009-2010, τη μαθήτρια Καραδήμα Σοφία του Χρήστου, και

γ) για το σχολικό έτος 2010-2011, τη μαθήτρια Καρπίδα Χρυσούλα του Δημητρίου.

Αναζητά εκχιονιστικά μηχανήματα για τον χειμώνα η Αντιπεριφέρεια

Σε πλήρη ετοιμότητα θέλει να βρίσκεται η Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας ενόψει χιονοπτώσεων, για γρήγορη επέμβαση σε διανοίξεις δρόμων στα ορεινά χωριά κατά τη διάρκεια του Χειμώνα.

Έτσι η Αντιπεριφερειάρχης Γιώτα Γαζή με ανακοίνωσή της καλεί όσους εργολάβους διαθέτουν μηχανήματα τα οποία είναι κατάλληλα για εργασίες εκχιονισμού και οι οποίοι ενδιαφέρονται να μπουν στη λίστα για τις εργασίες εκχιονισμού, όπου και όποτε χρειαστεί, να προσκομίσουν αίτηση ενδιαφέροντος στην Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας στην Άμφισσα.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών κα Καραμπελά: 2265350571 και κ. Κουτρολίκο 6945232707 – 2265350663.

Βελτιώσεις σε επικίνδυνα τμήματα της εθνικής οδού Ιτέας - Ναυπάκτου

Την απαράδεκτη και επικίνδυνη κατάσταση που βρίσκεται η εθνική οδός Ιτέας – Ναυπάκτου βελτιώνει με συνεχείς παρεμβάσεις η Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας.

Όπως ανακοίνωσε η Αντιπεριφερειάρχης Γιώτα Γαζή, η αρμοδιότητα των εθνικών δρόμων περιήλθε στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας την 1η Ιουλίου και άμεσα κινητοποιήθηκαν οι τεχνικές υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας και κατήρτισαν μελέτη για την αντιμετώπιση της κατάστασης που βρίσκεται το εθνικό δίκτυο με λακκούβες και κατεστραμμένα κομμάτια ασφάλτου.

Ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη έργο συντήρησης, προϋπολογισμού 73.000 € από τα οποία έχουν ήδη εκτελεστεί:

α) Στο Μοναστηράκι ασφαλτοστρώθηκαν 5 τμήματα μήκους 250 μ.
β) Στη Σπηλιά ασφαλτοστρώθηκε τμήμα μήκους 106 μ.
γ) Στον Άγιο Νικόλαο 50 μ.
δ) Στην Ψαρομύτα 150 μ.

Υπολείπονται προς κατασκευή 70μ. στον ανισόπεδο κόμβο Γαλαξιδίου και 100μ. στη θέση Προφήτη Ηλία.

Όπως τονίζει στην ανακοίνωσή της η Αντιπεριφερειάρχης, η Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας έχει ήδη εντάξει στο πρόγραμμα της έργο προϋπολογισμού 355.000 € για να γίνουν αποκαταστάσεις και σε άλλα τμήματα της Εθνικής Οδού Ιτέας – Ναυπάκτου που χρήζουν άμεσης συντήρησης.

Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2011

Η πρόταση της 9ης Δεκεμβρίου

 Του Γιάννη Κοτόφωλου *

Το ευρώ δεν είναι ένα απλό οικονομικό πρότζεκτ. Είναι ένα σύνθετο και πολύ βαθύ πολιτικό πρότζεκτ. Είναι ίσως το μεγαλύτερο πολιτικό πρότζεκτ που έχει να φέρει σε πέρας η Ευρώπη. Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών, δημιουργούν κατά τη γνώμη μας αισιοδοξία. Και δείχνουν ότι τα πράγματα κινούνται προς το καλύτερο. Πιθανότατα προς ένα νέο πολιτικό Σύμφωνο της Ευρωζώνης, που θα φέρει στη Σύνοδο της 9ης Δεκεμβρίου, ως πρόταση, ο Βαν Ρομπόι.

Τα κομμάτια του πάζλ, σε αυτή την πολύ κρίσιμη παρτίδα για το μέλλον του ευρώ και της Ευρώπης, φαίνεται ότι σιγά – σιγά αρχίζουν να συγκολλούνται. Υπάρχει μία αισθητή πρόοδος. Μία σύγκλιση, μεταξύ των αγεφύρωτων, έως πρότινος, θέσεων της Γερμανίας και της Γαλλίας, κατά πρώτο λόγο.

Φαίνεται, πράγματι, ότι το αίτημα της Γαλλίας (και σχεδόν της Ευρώπης ολόκληρης) για την οικονομική ενοποίηση και διακυβέρνηση, θα περάσει. Και ταυτόχρονα θα περάσει και το αίτημα της Γερμανίας για τους κανόνες της δημοσιονομικής αυστηρότητας και του ελέγχου. Η σύγκλιση αυτή, ο κοινός τόπος κατά κάποιο τρόπο, θα αποτελέσει ένα σημαντικό βήμα για την πολιτική Ευρώπη. Μία νέα δυναμική για περισσότερη Ευρώπη.

Η επιλογή του Μόντι στην Ιταλία πρόσθεσε έναν ακόμη συνομιλητή, της τρίτης μεγαλύτερης οικονομίας του ευρώ, στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Ο Μόντι αποτελεί και μία εγγύηση στην παρέα. Το ίδιο και ο Ντράγκι, στο τιμόνι της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Η ΕΚΤ πιέζει τους πολιτικούς να αναλάβουν δράση. Κάντε, λέει, αυτό που πρέπει να κάνετε και εμείς θα προχωρήσουμε να πράξουμε πολλά περισσότερα. Μεγάλη πίεση, για να προχωρήσει η ενοποίηση, άσκησαν στο μεταξύ ο χρηματοπιστωτικός και ο βιομηχανικός κόσμος της Ευρώπης.

Τίποτε δεν είναι τυχαίο, τα πράγματα άρχισαν να γίνονται πιο σοβαρά και σιγά – σιγά να αλλάζουν. Ο Σαρκοζί και η Μέρκελ, σε έξη μήνες και ένα χρόνο αντίστοιχα, έχουν εκλογές. Όλα τώρα τα μετρούν και τα υπολογίζουν. Ασφαλώς και δεν θέλουν να σκάσει η βόμβα (η Ευρωζώνη) στα χέρια τους.

Στη Σύνοδο, λοιπόν, της 9ης Δεκεμβρίου, η εκτίμηση είναι ότι θα υπάρξει πρόταση για ένα νέο πολιτικό Σύμφωνο, το οποίο θα αφορά τα μέλη της Ευρωζώνης και θα ισορροπεί τις απαιτήσεις για δημοσιονομική πειθαρχία και εμβάθυνση της οικονομικής ενοποίησης, σε συνδυασμό με τον διευρυμένο ρόλο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και τον ενισχυμένο του EFSF. Οι κεντρικές τράπεζες και η ΕΚΤ, θα μπορούν να συνάπτουν διμερή δάνεια με το ΔΝΤ.

Από την άλλη πλευρά, το ΔΝΤ θα μπορεί με τη σειρά του να ενισχύει το EFSF (που έχει σήμερα ανεπαρκείς πόρους), αγοράζοντας για παράδειγμα και τα ομολογά του, κυρίως εκείνα των χωρών που εμφανίζουν πρόβλημα. Αυτό θα αποτελέσει ένα ισχυρό μήνυμα στις αγορές, μία απάντηση, η οποία θα αποκαταστήσει αναμφίβολα και μία ισορροπία. Ταυτόχρονα, όμως, ότι είναι να γίνει θα γίνει γρήγορα και αυτό πολιτικά είναι επίσης πολύ σημαντικό, αυτούς τους τόσο κρίσιμους μήνες για την Ευρώπη.

Διότι, η Ευρωζώνη έτσι, θα υπερπηδήσει τις πολλαπλές διαδικασίες και τα ενδεχόμενα εμπόδια (εγκρίσεις τοπικών κοινοβουλίων, τυχόν δημοψηφίσματα κ.λ.π.) που θα προκαλούσαν απελπιστική απώλεια χρόνου, στην εφαρμογή μιας αξιόπιστης λύσης.

* Ο Γιάννης Κοτόφωλος είναι δημοσιογράφος στη ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2011

ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΜΑΓΕΙΡΑ & ΒΡΕΦΟΚΟΜΟΥ σε Παιδικούς Σταθμούς Δήμου Δωρίδας

Στην πρόσληψη βρεφοκόμου για τον Παιδικό Σταθμό Λιδωρικίου και μάγειρα για τον Παιδικό Σταθμό Ευπαλίου προχωρά ο Δήμος Δωρίδας.
Η χρονική διάρκεια της σύμβασης θα είναι δίμηνη.
Οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι ηλικίας 21 έως 65 ετών.
Οι αιτήσεις θα πρέπει να γίνουν 10 ημέρες από την ανάρτηση της ανακοίνωσης στο Δήμο, δηλαδή μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Τα προσόντα των ενδιαφερομένων πρέπει να είναι :

1. Για βρεφοκόμος στο Λιδωρίκι

Κύρια προσόντα :Πτυχίο ή δίπλωμα Τ.Ε.Ι της ημεδαπής ή Κ.Α.Τ.Ε.Ε , ή ισότιμων τίτλων σχολών της ημεδαπής ή αλλοδαπής ειδικότητας Βρεφονηπιοκομίας ή Προσχολικής Αγωγής .

Εναλλακτικά σε περίπτωση έλλειψης υποψήφιων της κατηγόριας ΤΕ μπορεί να προσληφθεί Δ.Ε Βοηθός Βρεφοκόμος Παιδοκόμος με Κύρια προσόντα: Δίπλωμα Επαγγελματικής Κατάρτισης Ι.Ε.Κ ή Πτυχίο Α’ ή Β΄ κύκλου σπουδών Τ.Ε.Ε ή Απολυτήριου τίτλου Ενιαίου Πολυκλαδικού Λυκείου ή Τεχνικής Επαγγελματικής Σχολής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ή Σχολής Μαθητείας του Ο.Α.Ε.Δ του Ν.1346/83 ή αλλού ισότιμου τίτλου σχολικής μονάδας της ημεδαπής ή αλλοδαπής , ειδικότητας Βοηθών Βρεφονηπιοκόμων - Παιδοκόμων ή Βοηθών Βρεφοκόμων ή Βοηθών Βρεφονηπιοκόμων ή Προσχολικής Αγωγής Δραστηριοτήτων Δημιουργίας και Έκφρασης ή Επιμελητών Πρόνοιας ή Κοινωνικών Φροντιστών ή Προσχολικής Αγωγής Ημερήσιας Φροντίδας Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες.

2. Για μάγειρας στο Ευπάλιο

.Κύρια προσόντα: Δίπλωμα Επαγγελματικής Κατάρτισης Ι.Ε.Κ ή Πτυχίο Α’ ή Β΄ κύκλου σπουδών Τ.Ε.Ε ή Απολυτήριου τίτλου Ενιαίου Πολυκλαδικού Λυκείου ή Τεχνικής Επαγγελματικής Σχολής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ή Σχολής Μαθητείας του Ο.Α.Ε.Δ του Ν.1346/83 ή αλλού ισότιμου τίτλου σχολικής μονάδας της ημεδαπής ή αλλοδαπής με ειδικότητα Μαγείρων ή Τεχνικού Μαγειρικής Τέχνης .

Εναλλακτικά σε περίπτωση έλλειψης υποψήφιων της κατηγόριας ΔΕ μπορεί να προσληφθεί Υ.Ε Βοηθών Μαγείρων με Κύρια προσόντα: απολυτήριο τίτλο υποχρεωτικής εκπαίδευσης ( δηλαδή απολυτήριο τριταξίου γυμνάσιου ή για υποψήφιους που έχουν αποφοιτήσει μέχρι και το 1980 απολυτήριο δημοτικού σχολείου ) , ή ισοδύναμος απολυτήριος τίτλος κατωτέρας τεχνικής σχολής του Ν.Δ 580/1970 , ή απολυτήριος τίτλος Εργαστηρίων Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης , του άρθρου 1 του ν.2817/2000 με ειδικότητα Μαγείρων ή Τεχνικού Μαγειρικής Τέχνης

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

Οι ενδιαφερόμενοι μαζί με την αίτησή τους πρέπει να υποβάλουν υποχρεωτικώς τα εξής δικαιολογητικά:

1) Κυρωμένο φωτοαντίγραφο των δύο όψεων της αστυνομικής ταυτότητας.
2) Κυρωμένο φωτοαντίγραφο του τίτλου σπουδών τους.
3) Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/1986 ότι δεν έχουν κώλυμα κατά το άρθρο16 του Κώδικα Κατάστασης Δημοτικών & Κοινοτικών Υπάλληλων:

α) ότι δεν έχουν καταδικαστεί για κακούργημα και σε οποιαδήποτε κλοπή, υπεξαίρεση (κοινή και στην υπηρεσία),απάτη, εκβίαση, πλαστογραφία, απιστία δικηγόρου, δωροδοκία, καταπίεση, απιστία περί την υπηρεσία, παράβαση καθήκοντος καθ’ υποτροπή, συκοφαντική δυσφήμιση, καθώς και για οποιοδήποτε έγκλημα κατά της γενετήσιας ελευθερίας ή έγκλημα οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής,
β) ότι δεν είναι υπόδικοι και δεν έχουν παραπεμφθεί με τελεσίδικο βούλευμα για κακούργημα ή για πλημμέλημα της προηγούμενης περίπτωσης, έστω και αν το αδίκημα παραγράφηκε
γ) ότι δεν έχουν λόγο καταδίκης, στερηθεί τα πολιτικά τους δικαιώματα και για όσο χρόνο διαρκεί η στέρηση αυτή,
δ) ότι δεν τελούν υπό στερητική δικαστική συμπαράσταση (πλήρη ή μερική ) και υπό επικουρική δικαστική συμπαράσταση (πλήρη ή μερική)

Για οποιεσδήποτε άλλες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στον υπεύθυνο υπάλληλο του Δήμου, Θεόδωρο Τσώνο τηλ. 2266022384.

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΣΕ ΔΗΜΟΥΣ για όσους δεν συμπλήρωσαν το 18μηνο

Παρατείνονται, έως ότου συμπληρώσουν 18μηνο, όλες οι συμβάσεις μερικής απασχόλησης των δήμων που ήταν ενεργές ως την 30η Απριλίου 2011, σύμφωνα με σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών. Βάσει της εγκυκλίου, με την οποία καθίσταται πράξη ρύθμιση που είχε συμπεριληφθεί στο ν. 4018/2011μ, καλούνται οι δήμαρχοι να επανασυνάψουν τις συμβάσεις μερικής απασχόλησης που είχαν διακοπεί χωρίς να έχουν συμπληρώσει 18 μήνες και έως ότου τους συμπληρώσουν.

Πρόκειται για τα προγράμματα μερικής απασχόλησης, αναφέρεται στην εγκύκλιο, που υλοποιήθηκαν από πρωτοβάθμιους ΟΤΑ έπειτα από τις αριθμ. 1/2009 και 2/2009 αποφάσεις της Επιτροπής του άρθρου 5 ν. 3250/2004, και για τα οποία δεν κατέστη δυνατή η ολοκλήρωση της διάρκειάς τους, δηλαδή η εξάντληση των δεκαοκτώ μηνών για τους οποίους είχε δοθεί έγκριση.

Ειδικότερα, από την παρ. 6 του άρθρου 11 του ν. 4018/2011 προβλέπεται ότι οι συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου μερικής απασχόλησης του ν. 3250/2004 όπως ισχύει, που συνήφθησαν κατόπιν των ως άνω Αποφάσεων της Επιτροπής του άρθρου 5 ν. 3250/2004 και ήταν ενεργές την 30η Απριλίου του 2011, παρατείνονται έως τη συμπλήρωση συνολικού χρόνου απασχόλησης δεκαοκτώ μηνών.

Σε περίπτωση που οι ΟΤΑ προχώρησαν στη λύση των συμβάσεων με τους μερικώς απασχολουμένους στις 30-4-2011 ή σε ημερομηνία μεταγενέστερη αυτής, έχουν τη δυνατότητα επανασύναψης των συμβάσεων αυτών, με διάρκεια ίση με το χρόνο που απομένει μέχρι τη συμπλήρωση συνολικής απασχόλησης 18 μηνών. Εάν, π. χ. είχαν υλοποιήσει το πρόγραμμα για 15 μήνες, οι συμβάσεις θα συναφθούν για διάστημα τριών μηνών.

Στην εγκύκλιο, επισημαίνεται ότι στην περίπτωση αυτή η ολοκλήρωση του προγράμματος είναι δυνητική και όχι υποχρεωτική για το φορέα, και θα πρέπει να αποφασιστεί από το οικείο δημοτικό (ή διοικητικό, εφόσον πρόκειται για ΝΠΔΔ) συμβούλιο, λαμβάνοντας υπόψη τις πραγματικές ανάγκες του ΟΤΑ, σε συνάρτηση βέβαια και με την οικονομική του κατάσταση, ώστε να είναι σε θέση να καλύψει το υπόλοιπο της απαιτούμενης δαπάνης, πέραν της προβλεπόμενης επιχορήγησης από το υπουργείο Εσωτερικών.

Οι συμβάσεις θα συναφθούν με τους ίδιους συμβασιούχους οι οποίοι αποχώρησαν την 30η-4-2011 (ή σε ημερομηνία μεταγενέστερη αυτής). Εάν όμως τα άτομα αυτά για οποιονδήποτε λόγο δεν επιθυμούν τη σύναψη νέας σύμβασης με τον ΟΤΑ, θα το δηλώνουν εγγράφως και οι ΟΤΑ θα αναζητούν τον επόμενο υποψήφιο της ίδιας ειδικότητας, βάσει των τελικών πινάκων κατάταξης που είχαν συνταχθεί κατά τη διαδικασία επιλογής του προσωπικού αυτού.

Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2011

ΑΝΟΙΞΑΜΕ ¨ΠΑΡΤΙΔΕΣ¨ΜΕ ΚΙΝΕΖΟΥΣ Ενδιαφέρονται για αγροτικά προϊόντα και για τουριστική-πολιτιστική συνεργασία

Μνημόνιο Φιλίας και Συνεργασίας υπέγραψαν η Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας και η Περιοχή Ganzhou της Κίνας που αριθμεί 9.000.000 κατοίκους, κατά την διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψης στην Κίνα αντιπροσωπείας με επικεφαλής την Αντιπεριφερειάρχη Γιώτα Γαζή.

Η αντιπροσωπεία , στην οποία συμμετείχε και ο Δήμαρχος Δωρίδας Γιώργος Καπεντζώνης, πήρε μέρος στο 2ο Διεθνές Συνέδριο Συνεργασίας Πόλεων και Περιφερειών στην Περιφέρεια JIANGXI , ενώ υπεγράφει επίσης και σύμφωνο συνεργασίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος με την Περιφέρεια JIANGXI της Κίνας και είχε επαφές με Κινέζους αξιωματούχους της κρατικής και περιφερειακής διοίκησης.

Κατά την παραμονή της στη Κίνα , η Ρουμελιώτικη Αντιπροσωπεία επισκέφθηκε το βιολογικό πάρκο, το Ινστιτούτο σηροτροφίας και τσαγιού καθώς και τη ζώνη ανάπτυξης Υψηλής Τεχνολογίας. Συμμετείχαν με τοπικά προϊόντα, αφίσες και φωτογραφίες στην έκθεση που έγινε στην κεντρική πλατεία της Nanchang και στη δενδροφύτευση του πάρκου φιλίας της πόλης όπου 2 δένδρα φέρουν την ονομασία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας,

Οι Κινέζοι επεφύλαξαν ιδιαίτερα τιμητική υποδοχή στην Ελληνική αντιπροσωπεία την οποία είχαν πρώτη τη τάξη σε όλες τις εκδηλώσεις μεταξύ των 35 αντιπροσωπειών που συμμετείχαν στο συνέδριο.

Στην ιδιαίτερα τιμητική και θερμή φιλοξενία, η επικεφαλής της αντιπροσωπείας Αντιπεριφερειάρχης Γιώτα Γαζή τόνισε στην ομιλία της στο συνέδριο:

«… τη δύσκολη αυτή οικονομική περίοδο που περνά η χώρα μας, η Κίνα δείχνει έντονο ενδιαφέρον για επενδύσεις και αυτό είναι πολύ σημαντικό για εμάς. Πιο σημαντικό είναι η μετριοπάθεια και η προσεκτική χρήση της γλώσσας που χρησιμοποιούν τα κινέζικα μέσα ενημέρωσης για αυτή την κρίση.
Αυτό είναι αντανάκλαση του ειλικρινούς σεβασμού που τρέφουν οι Κινέζοι για την Ελλάδα, θεωρώντας τις χώρες μας τους μεγαλύτερους εν ζωή πολιτισμούς του πλανήτη.
Ο μέσος κινέζος ονειρεύεται να ταξιδέψει στην Ελλάδα και οι Έλληνες επιθυμούν να έρθουν στην Κίνα. Ας προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε να γίνουν πράξη τα όνειρα και οι επιθυμίες των πολιτών μας».

Στο Διεθνές Συνέδριο σφραγίστηκε και υπογράφτηκε από την Αντιπεριφερειάρχη Γιώτα Γαζή  το σύμφωνο Φιλίας και Συνεργασίας που είχε υπογραφεί τον Απρίλη στην Λαμία από τον Περιφερειάρχη Κλέαρχο Περγαντά.

Η αντιπροσωπεία έδωσε περισσότερες από 30 συνεντεύξεις σε Κινέζικα Κανάλια και στον Κινέζικο Τύπο.

Σημαντικές συζητήσεις έγιναν για τα τοπικά προϊόντα όπως κρασί, ελιές, μέλι κλπ. καθώς και για ανταλλαγές τουριστικού και πολιτιστικού περιεχομένου.

Τονίστηκε το γεγονός ότι η γεωργία μας συμπορεύεται με την ιστορία και την πολιτιστική μας κληρονομιά και ανάγεται σε ένα αγροτοδιατροφικό πρότυπο, με βάση τη Μεσογειακή διατροφή που το 2010 αναγνωρίστηκε από την UNESCO ως «άϋλο αγαθό της παγκόσμιας κληρονομιάς».

Για τον τομέα του Τουρισμού, από τον Αντιπεριφερειάρχη Νίκο Μπέτσιο ,επισημάνθηκε η μοναδικότητα της Ελλάδας και της Στερεάς Ελλάδας, η οποία έχει ανεξάντλητο πολιτιστικό απόθεμα και αδαπάνητη πολιτιστική κληρονομιά.

Οι δυο χώρες συμφώνησαν να αξιοποιήσουν και τις εφαρμογές της πληροφορικής για να έρθουν πιο κοντά οι επιχειρήσεις των δυο χωρών.

Έχει ήδη ξεκινήσει η δημιουργία κοινού διαδικτυακού τόπου, μιας πλατφόρμας στο internet, στην ελληνική, Αγγλική και Κινεζική γλώσσα όπου θα παρουσιάζονται και θα εκφράζουν το ενδιαφέρον τους οι επιχειρήσεις των δυο χωρών.

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας δημιούργησε και δημιουργεί το υπόβαθρο μιας καλής υποδοχής, σαν πλατφόρμα, ώστε να δραστηριοποιηθούν οι επιχειρηματίες και να έχουμε τα αναμενόμενα αποτέλεσμα για την ανάπτυξη και την εξωστρέφεια της οικονομίας μας.

Η αντιπροσωπεία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας αποτελείτο από τους Αντιπεριφερειάρχες Γιώτα Γαζή – Φωκίδας, Βασίλη Καραμπά – Ευρυτανίας, Νίκο Μπέτσιο – Περιβάλλοντος-Τουρισμου, τους Περιφερειακούς Συμβούλους Παναγιώτη Μπεχλιβανίδη και Κώστα Κουτσογιαννακόπουλο, το Δήμαρχο Δωρίδας Γιώργο Καπεντζώνη και το Γιάννη Τσονάκα εκπρόσωπο της Ε.Α.Σ. Άμφισσας.

Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2011

Ο ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΣ ΚΥΝΗΓΑ ΤΟΝ ΑΣΤΕΡΑ στη κούρσα του πρωταθλήματος Φωκίδας

                                                                          8η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Πετυχαίνοντας σπουδαία εκτός έδρας νίκη ο Ανδρούτσος Γραβιάς με 1 - 3 επί του ισχυρού Απόλλωνα Ευπαλίου διατηρείται στη κορυφή , ισοβαθμώντας με τον Αστέρα Ιτέας , που έχει όμως ένα παιχνίδι λιγότερο.

Σπουδαία εκτός έδρας νίκη πέτυχε ο Αετός Λιδωρικίου με 1-2 επί της Φωκίδας 2000 , ενώ η Τολοφώνα Ερατεινή επανήλθε στις νίκες κερδίζοντας με 3-0 τον ισχυρό Ησαΐα Δεσφίνας.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα έχουν ως εξής :

Απόλλων Ευπαλίου - Ανδρούτσος Γραβιάς      1 - 3
Φωκίδα 2000 - Αετός Λιδωρικίου                    1 - 2
Τολοφώνα Ερατεινής - Ησαΐας Δεσφίνας        3 - 0
Αστέρας Ιτέας - Ολυμπιακός Κίρρας               5 - 1
Αμφισσαικός - Δωρικός Μαλαμάτων              6 - 1
Ρεπό: Ένωση Γλυφάδας

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 8η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

                                                                                           ΓΚΟΛ                              ΒΑΘΜΟΙ
1. Αστέρας Ιτέας *                     31 - 2                   21
2. Ανδρούτσος Γραβιάς             20 - 5                   21
3. Απόλλων Ευπαλίου *             18 - 10                 15
4. Ησαΐας Δεσφίνας *                21 - 10                 15
5. Αμφισσαικός *                       24 - 7                   15
6. Τολοφώνα Ερατεινή *           15 - 13                   9
7. Αετός Λιδωρικίου                  15 - 22                   7
8. Δωρικός Μαλαμάτων *           5 - 18                   6
9. Φωκίδα 2000                           5 - 22                   4
10. Ολυμπιακός Κίρρας *           6 - 16                    3
11. Ένωση Γλυφάδας *               4 - 30                    1

Οι ομάδες με αστερίσκο (*) έχουν κάνει το ρεπό τους.

Στην επόμενη 9η Αγωνιστική θα γίνουν οι παρακάτω αγώνες

Ανδρούτσος Γραβιάς - Αετός Λιδωρικίου
Ησαΐας Δεσφίνας - Απόλλων Ευπαλίου
Ολυμπιακός Κίρρας - Τολοφώνα Ερατεινή
Δωρικός Μαλαμάτων - Ένωση Γλυφάδας
Αμφισσαικός - Αστέρας Ιτέας
Ρεπό : Φωκίδα 2000

 Β΄ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Έγιναν το Σαββατοκύριακο οι αγώνες της 3ης αγωνιστικής για την Β΄ Κατηγορία Φωκίδας , με τα εξής αποτελέσματα.

Κούμαρος - Αναγέννηση Βουνιχώρας                  0 - 3 α. α
Ελπίδες Άμφισσας - Μυωνία Αγίας Ευθυμίας       2 - 0
Ηρακλής Μοναστηρακίου - Κουλουβάτα             3 - 2
Κρισσαίος Χρισσού - Σάλωνα                              9 - 2
Ακαδημία 94 - Οιάνθη Γαλαξιδίου                       0 - 2

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 3η αγωνιστική
            
                                                                                                                             ΓΚΟΛ                  ΒΑΘΜΟΙ
1. Οιάνθη Γαλαξιδίου                                        15 - 0              9
2. Κρισσαίος Χρισσού                                       23 - 3              9
3. Αναγέννηση Βουνιχώρας                               12 - 3              9
4. Ελπίδες Άμφισσας                                         14 - 3              9
5. Σάλωνα                                                           6 - 15             3
6. Ηρακλής Μοναστηρακίου                               5 - 5               4
7. Μυωνία Αγίας Ευθυμίας                                 2 - 6               1
8. Ακαδημία 94 Άμφισσας                                  3 - 10              0
9. Κουλουβάτα                                                   4 - 16              0
10. Κούμαρος Μοναστηρακίου                          0 - 20              0

Το επόμενο Σαββατοκύριακο θα έχουμε τους παρακάτω αγώνες για την 4η αγωνιστική της Β΄ Κατηγορίας Φωκίδας.

Αναγέννηση Βουνιχώρας - Ακαδημία 94
Μυωνία Αγίας Ευθυμίας - Κρισσαίος Χρισσού
Κουλουβάτα - Ηρακλής Μοναστηρακίου
Ελπίδες Άμφισσας - Κούμαρος
Σάλωνα - Οιάνθη Γαλαξιδίου

ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ Παραβρέθηκαν μόνο 15 μέλη από τα 50 … αλλά ζητάμε ανάπτυξη για τη Δωρίδα !

Αναβλήθηκε η συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης που είχε προγραμματιστεί να γίνει στο Λιδωρίκι χθες Σάββατο.

Από τα 50 μέλη της, δυστυχώς παρουσιάστηκαν μόνο 15 και δεν υπήρξε απαρτία.

Η συνεδρίαση θα επαναληφθεί αύριο Δευτέρα στις 5:30 το απόγευμα στο Λιδωρίκι , άσχετα με τον αριθμό των μελών που θα παρευρεθούν.

Η Επιτροπή Διαβούλευσης είναι η σημαντικότερη στο πλαίσιο του Καλλικρατικού Δήμου, έχει γνωμοδοτικό χαρακτήρα σε μια σειρά θεμάτων που αφορούν τις δραστηριότητες του Δήμου και κυρίως πάνω στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα , τους αναπτυξιακούς άξονες και άλλα σημαντικά οργανωτικά θέματα.

Η συμμετοχή στην Επιτροπή είναι τιμητική για κάποιους Δωριείς που μπορούν να συμβάλλουν με τις προτάσεις τους και τις ιδέες τους στην αναπτυξιακή τροχιά της Δωρίδας.

Δυστυχώς την ίδια ώρα που έπρεπε να είναι στην συνεδρίαση της Επιτροπής διαθέτοντας λίγο χρόνο γιαυτό τον έρμο τόπο , προτίμησαν τα καφενεία και το αραλίκι της κριτικής για τους κυβερνομπαγάσιδες που μας παίρνουν τις Υπηρεσίες !

Κι όμως είναι μια ευκαιρία ουσιαστική, μέσα από την Επιτροπή, να στηριχθούν ενέργειες που θα δώσουν πνοή ανάπτυξης στη περιοχή κι όχι η γνωστή γκρίνια και κριτική στα καφενεία και τις ταβέρνες εκ του ασφαλούς , γιατί δεν έγινε εκείνο , γιατί δεν έγινε το άλλο , άντε και καμιά διαμαρτυρία όταν μας παίρνουν κάποια Υπηρεσία.

Ας το καταλάβουμε όλοι αυτό , ότι η εποχή της δημοσιοκρατίας και υπηρεσιοκρατίας για την στήριξη μιας περιοχής έχει περάσει ανεπιστρεπτί και πρέπει να βρούμε νέους δρόμος ανάπτυξης για τον τόπο μας.