Ειδησεογραφικό blog για τη ΔΩΡΙΔΑ

* To "DORIDA news" είναι ανεξάρτητο ειδησεογραφικό blog, που στελεχώνεται από επαγγελματίες δημοσιογράφους και επιστήμονες συνεργάτες.Διευθύνεται από το δημοσιογράφο Περικλή Ν. Λουκόπουλο - mail, perilouko@yahoo.gr *

Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2011

Αναπτυξιακά προγράμματα Περιφέρειας συζήτησε στις Βρυξέλλες ο Κλ.Περγαντάς

Θέματα αξιοποίησης των ευκαιριών μέσω του ΕΣΠΑ, από τις Περιφέρειες, προκειμένου αυτές να συμβάλλουν στην συνολική ανάπτυξη της Ελλάδας, στην ανάγκη τόνωσης της ρευστότητας και ειδικά στη δυνατότητα χρηματοδότησης από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, καθώς και στη διαμόρφωση των νέων προοπτικών της Ε΄ Προγραμματικής Περιόδου, συζητήθηκαν στις Βρυξέλλες σε συναντήσεις που είχε ο Περιφερειάρχης Κλέαρχος Περγαντάς και άλλοι συνάδελφοί του με αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι Περιφερειάρχες στη τριήμερη παραμονή τους στις Βρυξέλλες , συναντήθηκαν , συζήτησαν και αντάλλαξαν απόψεις με :
Τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Όλι Ρεν (Οικονομική Πολιτική)
Τον Επίτροπο Γιοχάνες Χαν (Περιφερειακή Πολιτική)
Την Επίτροπο Μαρία Δαμανάκη (Θαλάσσια Πολιτική, Αλιεία)
Τον Επικεφαλής της Ομάδας Δράσης της ΕΕ για την Ελλάδα Χορστ Ράιχενμπαχ

Στις τοποθετήσεις του ο Περιφερειάρχης Κλέαρχος Περγαντάς επεσήμανε την αναγκαιότητα ενδυνάμωσης του ρόλου των αιρετών Περιφερειών και την ανάδειξή τους σε κατ΄εξοχήν αξιόπιστο εταίρο και συνομιλητή με την Ε.Ε. Επεσήμανε ότι σε όλη την Ευρώπη, οι Περιφέρειες είναι εκείνες που διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην αναπτυξιακή στρατηγική και στη διαδικασία εφαρμογής της, ενώ τόνισε με έμφαση ότι πρέπει να υποστηριχτεί η δυναμική τους στην παραγωγή έργου.

«Γι΄ αυτό», επεσήμανε ο κ. Περγαντάς, «Θα πρέπει να αποσαφηνιστεί και να απλοποιηθεί το πλαίσιο των αρμοδιοτήτων και οι διαδικασίες εφαρμογής του ΕΣΠΑ, έτσι ώστε να εξομαλυνθεί η χρηματοδοτική ροή και να γίνει – ειδικά αυτή την περίοδο της κρίσης – το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα, μοχλός ανάπτυξης για τις Περιφέρειες και τη χώρα μας.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της συζήτησης που έχει ξεκινήσει για το σχεδιασμό της Ε΄ Προγραμματικής Περιόδου, και με δεδομένη την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας, όλες οι Περιφέρειες θα πρέπει να αντιμετωπιστούν και να συμμετέχουν ισότιμα, χωρίς διαχωρισμούς σε Στόχο 1 & 2. Στην ουσία θα πρέπει να αναπροσαρμοστούν και να επικαιροποιηθούν τα δεδομένα για να προχωρήσουμε σε ένα νέο πλαίσιο προγραμμάτων, ένα πλαίσιο, ρεαλιστικό, αποτελεσματικό και εφαρμόσιμο.

Σε σχέση με τον περιορισμό των οικονομικών πόρων της Αυτοδιοίκησης, είναι επιβεβλημένο οι δημοσιονομικές δεσμεύσεις να μην επηρεάσουν τους διατιθέμενους πόρους και ειδικά τους ΚΑΠ (Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι) και τον προϋπολογισμό των Δημοσίων Επενδύσεων.

Τέλος, σε ότι αφορά τη μόχλευση της ρευστότητας που θα επιχειρηθεί μέσα από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, με πόρους του ΕΣΠΑ, αυτή θα πρέπει να γίνει χωρίς να περικοπούν κονδύλια από τα Περιφερειακά Προγράμματα και ειδικά από το ΠΕΠ Στερεάς Ελλάδας, που ήδη υπόκειται στους περιορισμούς του Στόχου 2.»

ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ σε κατοικίες στη διάρκεια του χειμώνα

Οι περισσότερες πυρκαγιές το χειμώνα σε κατοικίες προέρχονται από άγνοια ή απροσεξία σύμφωνα με τις καταγγελίες που καταγράφηκαν από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Η διαπίστωση αυτή έγινε σε σύσκεψη που πραγματοποίησε η Αντιπεριφερειάρχης Γιώτα Γαζή με στελέχη της Πυροσβεστικής και κρίθηκε αναγκαίο να ανακοινωθούν σειρά προληπτικών μέτρων για την προστασία των νοικοκυριών.

• Συστηματικός καθαρισμός καπνοδόχων των τζακιών από την αιθάλη,

• Μην τοποθετείτε ηλεκτροφόρα καλώδια κάτω από χαλιά, μοκέτες κλπ. Μπορεί να φθαρούν χωρίς να το αντιληφθείτε ή να δημιουργηθεί βραχυκύκλωμα με κίνδυνο πυρκαγιάς,

• Μην καρφώνετε οπουδήποτε στους τοίχους καρφιά, χωρίς να είστε σίγουροι ότι δεν περνούν αγωγοί ηλεκτρικού ρεύματος, υπάρχει κίνδυνος ηλεκτροπληξίας,

• Όταν αποσυνδέετε κάποια συσκευή από ρεύμα προσέξτε! Μην αγγίζετε τα γυμνά άκρα του φις, γιατί υπάρχει ενδεχόμενο να έχει παραμείνει συσσωρευμένο ρεύμα στη συσκευή, ικανό να προκαλέσει ακόμη και το θάνατο,

• Αποφεύγετε να τοποθετείτε καθρέπτες πάνω από το τζάκι, κοντά σε θερμάστρες κλπ. Προσελκύουν τα άτομα, με αποτέλεσμα να πλησιάζουν πολύ κοντά, χωρίς να το αντιλαμβάνονται. Υπάρχει έτσι φόβος να πιάσουν φωτιά τα ρούχα τους.

• Μην τοποθετείτε στις ηλεκτρικές ασφάλειες σύρμα ή αλουμινόχαρτο, γιατί είναι επικίνδυνο.

• Όταν χρησιμοποιείται υγρά καθαρισμού για ρούχα, δάπεδα, συσκευές, πρέπει να ξέρετε ότι είναι εύφλεκτα. Μην ανάβετε λοιπόν σπίρτα, αναπτήρα ή διακόπτη ηλεκτρικού ρεύματος, γιατί μπορεί να υπάρχουν ακόμη στο χώρο ατμοί από τα υγρά αυτά.

• Μην ξεχνάτε πως τα παιδιά ενθουσιάζονται και εντυπωσιάζονται μπροστά στη θέα της φωτιάς, γι’ αυτό και αρέσκονται να παίζουν με αυτή, μη γνωρίζοντας τους κινδύνους.

• Μην αφήνετε τα παιδιά σας να παίζουν με σπίρτα ή αναπτήρες, καθώς και με παιχνίδια που λειτουργούν με ηλεκτρικό ρεύμα, χωρίς να τα επιβλέπετε.

• Πριν φύγετε από το σπίτι σας, ελέγξτε αν υπάρχουν αναμμένες οικοσυσκευές ή τυχόν ξεχασμένα σκεύη μαγειρέματος πάνω σε αναμμένες εστίες.

• Τοποθετήστε τα σκουπίδια στα ειδικά κατασκευασμένα δοχεία στο πεζοδρόμιο και σκεπάστε τα καλά. Και κάτι πολύ σημαντικό, τοποθετείστε τα μακριά από κρουνούς της πυροσβεστικής.

• Κανένας κανονισμός, μέχρι σήμερα, δεν σας υποχρεώνει να εφοδιαστείτε με πυροσβεστήρα για το σπίτι. Μπορεί, όμως, να σας προσφέρει πολλά σε μια δύσκολη στιγμή. Αν τον προμηθευτείτε, διαβάστε προσεχτικά και τηρήστε τις οδηγίες, που αναγράφονται σε αυτόν. Αν δεν γνωρίζετε τον τρόπο χειρισμού του, ζητείστε πληροφορίες από την πλησιέστερη Πυροσβεστική Υπηρεσία.\

• Όποτε χρειαστείτε τη βοήθεια της Πυροσβεστικής, καλέστε την στον αριθμό 199.

Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 2011

Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΥ συζητήθηκε σε σύσκεψη με Δαμανάκη

Συντονισμένες ενέργειες θα γίνουν από όλους τους συναρμόδιους φορείς για να αποφασιστούν τα αναγκαία μέτρα προστασίας του Κορινθιακού Κόλπου , ενώ προωθείται η διαδικασία χρηματοδότησης της «Ειδικής Περιβαλλοντικής Μελέτης» για την σωτηρία και ανάπτυξη της περιοχής του κόλπου.

Αυτό αποφασίστηκε σε ευρεία σύσκεψη που έγινε στην Αθήνα στα Γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με την συμμετοχή της Επιτρόπου Αλιείας Μαρίας Δαμανάκη.

Στη σύσκεψη ο βουλευτής Αχαΐας της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκος Τσούκαλης, τόνισε την ανάγκη συντονισμού των ενεργειών, όλων των εμπλεκόμενων φορέων, προκειμένου να προωθηθούν οι απαραίτητες ενέργειες για τη χρηματοδότηση της «Ειδικής Περιβαλλοντικής Μελέτης για τον Κορινθιακό κόλπο» ώστε να καταστεί δυνατή όχι μόνο η προστασία της περιοχής αλλά και η ορθολογική της ανάπτυξη, προς όφελος των κατοίκων της περιοχής.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κώστας Καρτάλης ανακοίνωσε στους συμμετέχοντες στη σύσκεψη, πως στις 13 Δεκεμβρίου 2011 θα γίνει ειδική συνεδρίαση της Μόνιμης Επιτροπής για το Περιβάλλον της Βουλής, για το θέμα του Κορινθιακού, παρουσία του Υπουργού ΠΕΚΑ Γιώργου Παπακωνσταντίνου, όπου οι τέσσερεις Περιφερειάρχες θα καταθέσουν την κοινή τους πρότασή τους, για να προωθηθεί η χρηματοδότησή της.

Για το λόγο αυτό αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί άμεσα και με συντονιστή τον Πρόεδρο του ΣΠΟΑΚ , Δήμαρχο Κορινθίων Αλέξανδρο Πνευματικό, συνάντηση στην Κόρινθο, των τεσσάρων Περιφερειαρχών, στην οποία θα πάρουν επίσης μέρος η Ομοσπονδία Οικολογικών Οργανώσεων Κορινθιακού «ΑΛΚΥΩΝ, ο Πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Αλιέων, το ΕΛΚΕΘΕ και το Πανεπιστήμιο Πατρών (Τμήμα Γεωλογίας) προκειμένου να συνταχθεί το κείμενο της κοινής θέσης όλων των εμπλεκόμενων, το οποίο θα σταλεί στη Μόνιμη Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής για την προώθηση των αιτημάτων.

Η Επίτροπος Μαρία Δαμανάκη διαβεβαίωσε τους συμμετέχοντες για την αμέριστη βοήθειά της, εφόσον αποφασιστεί το πλαίσιο δράσης και τα αιτήματα των εμπλεκόμενων φορέων.

Στη σύσκεψη πήραν μέρος ο Πρόεδρος της Μόνιμης Επιτροπής για το Περιβάλλον της Βουλής των Ελλήνων Κώστας Καρτάλης βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, ο Βουλευτή Αχαΐας της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκος Τσούκαλης, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Γρηγόρης Αλεξόπουλος, και οι αντιπεριφερειάρχες Πελοποννήσου Γιώργος Δέδες και Απόστολος Παπαφωτίου.

Εκ μέρους του Συνδέσμου Προστασίας και Ορθολογικής Ανάπτυξης Κορινθιακού (ΣΠΟΑΚ) παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος και Δήμαρχος Κορινθίων Αλέξανδρος Πνευματικός, και τα μέλη του Δ.Σ Ηρώ Κουρή, Απόστολος Βανταράκης και Σταμάτης Χαλβατζής ενώ εκ μέρους της Ομοσπονδίας Οικολογικών Οργανώσεων Κορινθιακού «ΑΛΚΥΩΝ» συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος Γιώργος Παλαμάρης και ο Παναγιώτης Παναγόπουλος.

Τα μικρο-Δωρικά … του Δωριάδη !


ΑΙΟΛΙΚΑ ΠΑΡΚΑ ΣΤΗ ΔΩΡΙΔΑ
Η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου «Αιολικοί Σταθμοί Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας» ισχύος 26 και 24 MW, στις θέσεις Πλαστιραίικα και Κουτσούκια, με ονομασία Μόρνος και Λαυριά αντίστοιχα, του Δήμου Δωρίδος, αναμένεται να συζητηθεί κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Περιφέρειας, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Παρασκευή στη Λαμία στις 10:30 το πρωί.

ΛΗΣΤΕΙΕΣ ΣΤΟ ΜΟΡΝΟ
Τον τελευταίο καιρό, στη μελλοντική βιομηχανική περιοχή του Μόρνου, έχουν σημειωθεί πολλές ληστείες. Αρκετές εταιρίες που εδρεύουν στη περιοχή έχουν πέσει "θύματα" των αδίστακτων ληστών, οι οποίοι έχουν αποσπάσει αντικείμενα αξίας όπως μηχανήματα και διάφορα εξαρτήματα, υπολογιστές κ.α

Ο ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΤΟΥ Γ.ΓΑΖΗ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ
Ο συνδυασμός του Γεώργιου Γαζή ευχαριστεί όσους επαγγελματίες καθώς και αυτούς που συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία της 27ης Νοεμβρίου 2001.

Πιστοί στις απόψεις μας, τονίζει στην ανακοίνωσή του, μετά την ανάληψη των καθηκόντων μας ως νέο Διοικητικό Συμβούλιο θα προχωρήσουμε στην υλοποίηση αυτών που έχουμε δεσμευτεί απέναντι στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Φωκίδος για τους επαγγελματίες, μέλη του κάνοντας έναρξη μιας καινούργιας περιόδου. Μια περίοδο που θα αφήσει πίσω το παρελθόν και θα αφοσιωθεί στα προβλήματα του σήμερα ώστε να χαράξει ένα καλύτερο μέλλον.

30 ΜΙΚΡΟΙ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΣΕΙΣΜΟΙ
Τριάντα περίπου σεισμοί έγιναν τον τελευταίο μήνα με επίκεντρο κυρίως τη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Πατρών και Δωρίδας.

Οι περισσότεροι ήταν μικρής κλίμακας της τάξης των 1,5 έως 2,5 της κλίμακας ρίχτερ, ενώ καταγράφηκαν και δύο που ήταν μεγέθους 3,6 και 4 ρίχτερ.

Μερικοί έγιναν αισθητοί στη περιοχή αφού το εστιακό τους βάθος ήταν μικρό, σε έναν μάλιστα ήταν περίπου τα 1000 μέτρα.

Το σημαντικό είναι, όπως αναφέρθηκε από την Αστυνομία και την Πυροσβεστική , ότι δεν διαπιστώθηκαν οποιεσδήποτε ζημιές.

Όπως δήλωσαν αρκετοί σεισμολόγοι σε εφημερίδες και σταθμούς των Πατρών το φαινόμενο δεν είναι ανησυχητικό . Αντίθετα μάλιστα η συχνή αυτή διέγερση , είναι μια εκτόνωση , που αποτρέπει στο να έχουμε ένα πολύ μεγαλύτερο σεισμό .

ΔΙΑΛΥΘΗΚΕ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Διαβάσαμε στα ¨Νέα της Ρούμελης¨ του φίλου Γιάννη Γαϊτάνη , ότι ¨ο μεγάλος και ιστορικός Σύλλογος Ναυπακτίων Αθηνών διαλύθηκε και πουλάει τα ιδιόκτητα γραφεία του στην Αθήνα. Απίστευτο .Φέτος δεν είχε λεφτά για να αγοράσει ούτε μία Βασιλόπιτα !

Όλοι οι Ναυπάκτιοι θα πρέπει να δραστηριοποιήσουν ξανά το Σύλλογο και δραστήριοι και εκλεκτοί Ναυπάκτιοι θα πρέπει να μπουν στο νέο Δ.Σ. ¨

Υ.Γ. Εμείς προσυπογράφουμε, γιατί αλλοίμονο αν αποκοπούμε από τις ρίζες μας και διαλύσουμε τις γέφυρες που μας ενώνουν όπως είναι αυτοί οι Σύλλογοι. Το ίδιο ισχύει και για όλους τους Συλλόγους της Δωρίδας.

ΕΛΑΙΑ – ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2011
Ο σύλλογός της Ελαίας Δωρίδος, ανακοίνωσε ότι εν όψει Χριστουγέννων οργανώνει το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου στις 6 το απόγευμα συνάντηση για καφέ - τσάι στο ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ (Πανεπιστημίου 52) με συμμετοχή 10,00 ευρώ το άτομο.

Επίσης στο χωριό , στο καφενείο του Σκρέκα σε ημερομηνία και ώρα που θα ανακοινωθεί σύντομα θα έχουμε την καθιερωμένη πλέον χριστουγεννιάτικη γιορτή για μικρούς και μεγάλους.

Παρόλες τις δύσκολες οικονομικές στιγμές που περνάμε όλοι μας , θεωρήσαμε χρέος μας να συνεχίσουμε αυτές τις χριστουγεννιάτικες συναντήσεις με όσο το δυνατό μικρότερη επιβάρυνση για τα μέλη μας αλλά και για τον σύλλογό μας.

Σας περιμένουμε όλους και όλες να βρεθούμε από κοντά και να ανταλλάξουμε ευχές, καταλήγει η ανακοίνωση του Συλλόγου.

¨ ΕΙΜΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΣ … Ε ΚΑΙ ; ¨
Το Σώμα Εθελοντών για την Υγεία Ν. Φωκίδας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με αναπηρίες (3/12) παράλληλα με την απογευματινή ημερίδα με τίτλο «Ας μιλήσουμε για τον Εθελοντισμό», διοργανώνει βιωματικό σεμινάριο για την διαφορετικότητα, το πρωί της Τετάρτης 7 Δεκέμβρη, στις 12:00 στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Άμφισσας. Το σεμινάριο με εισηγητή τον κ. Τζουβελέκη Παναγιώτη, Εργοθεραπευτή, και με τίτλο «Είμαι διαφορετικός… ε και;» θα αφορά στους μαθητές της Στ΄ τάξης του 3ημοτικού Σχολείου.

Το πρόγραμμα με θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση, στοχεύει στο να δείξει πτυχές της διαφορετικότητας στους μικρούς μαθητές με διασκεδαστικό τρόπο.

Στην περίπτωση που υπάρχει επιθυμία μπορεί να επαναληφθεί και σε άλλα 3 Δημοτικά στο επόμενο διάστημα.

Ο κ. Τζουβελέκης θα συμμετάσχει και με προφορική ανακοίνωση στην απογευματινή ημερίδα στην ενότητα Εθελοντισμός και ΑΜΕΑ, με τίτλο «Πόλη ανοιχτή και προσπελάσιμη σε όλους».

Να υπενθυμίσουμε ότι το Σώμα Εθελοντών για την Υγεία Ν. Φωκίδας σε συνεργασία με φορείς υγείας, εθελοντικές ομάδες και συλλόγους της περιοχής οργανώνει ημερίδα για τον εθελοντισμό, με τίτλο «Ας μιλήσουμε για τον εθελοντισμό» θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011 στο Πνευματικό Κέντρο Άμφισσας (αίθουσα δεξιώσεων), ώρα 18.00.

Στόχος της ημερίδας είναι να δοθεί η ευκαιρία ώστε να γνωριστούμε, να ενημερωθούμε και να μιλήσουμε για τον εθελοντισμό. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ομιλίες σχετικά με τα οφέλη που μπορούν να αποκομίσουν διάφορες κοινωνικές ομάδες από την εθελοντική προσφορά, όπως αυτή των ατόμων με αναπηρίες και τα άτομα της τρίτης ηλικίας, καθώς και σχετικά με τη σημασία της εθελοντικής προσφοράς στις υπηρεσίες υγείας του νομού μας. Τέλος, θα παρουσιαστεί συνολικά το έργο εθελοντικών κινήσεων στη Φωκίδα. Η σημασία του εθελοντισμού στην σύγχρονη τοπική κοινότητα είναι σημαντική!

Το Σώμα Εθελοντών για την Υγεία Ν. Φωκίδας είναι μια προσπάθεια της ΕΚΨ&ΨΥ, η οποία υλοποιείται σε συνεργασία με τους Δήμους Δελφών και Δωρίδας, τους τοπικούς φορείς, τους συλλόγους και τις υπηρεσίες υγείας του Ν. Φωκίδας. Στόχος είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των πολιτών για την έννοια της εθελοντικής προσφοράς σε σχέση με την υγεία, αλλά και η κινητοποίηση των πολιτών της περιοχής, ώστε ο καθένας ανάλογα με τις γνώσεις του, τα ενδιαφέροντα του, το χρόνο του και τον τόπο που μένει να προσφέρει την βοήθεια του στο συνάνθρωπο του που τον έχει ανάγκη.

Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου 2011

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ για το κλείσιμο της ΔΟΥ Λιδωρικίου

Ψήφισμα διαμαρτυρίας και αγανάκτησης εξέδωσε ο Δήμος Δωρίδος που έστειλε στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών, σε όλα τα κόμματα , στη Βουλευτή και την Αντιπεριφερειάρχη Φωκίδας.

Όπως επισημαίνεται στο ψήφισμα, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δωρίδος μετά την, από 21 Νοεμβρίου 2011, εξαιρετικά επείγουσα απόφαση του Υπουργού Οικονομικών για κλείσιμο της ΔΟΥ Λιδωρικίου και τη μεταφορά της στη ΔΟΥ Άμφισσας.

Ψηφίζει Ομόφωνα:

1. Είναι κατηγορηματικά αντίθετο στο κλείσιμο της ΔΟΥ Λιδωρικίου για τους παρακάτω λόγους.

α. Η ΔΟΥ Λιδωρικίου βρίσκεται στην έδρα του Δήμου μας στο Λιδωρίκι και εξυπηρετεί την περιοχή του Δήμου Δωρίδος και τη Δημοτική Ενότητα Καλλιέων του Δήμου Δελφών.

β. Το ανάγλυφο της περιοχής του Δήμου είναι ιδιαίτερα ποικιλόμορφο ορεινό και δύσβατο αφού καλύπτεται από τους ορεινούς όγκους της Γκιώνας και των Βαρδουσίων και άλλων μικρότερων ορεινών όγκων και όχι με καλό οδικό δίκτυο.

γ. Στο κέντρο του Δήμου μας και κοντά στο Λιδωρίκι υπάρχει η τεχνητή λίμνη του Μόρνου, η οποία λόγω της μεγάλης έκτασής της και της έλλειψης γέφυρας αυξάνει στο τριπλάσιο τουλάχιστον τις αποστάσεις. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με τη μεταφορά της ΔΟΥ στην Άμφισσα επιτείνει ιδιαίτερα το πρόβλημα της πρόσβασης των δημοτών μας από τα γύρω χωριά μας.

δ. Η περιοχή μας, τα τελευταία χρόνια, παρουσιάζει μια σημαντική ανάπτυξη στον πρωτογενή τομέα, λόγος ιδιαίτερα σπουδαίος για την ενίσχυσή του και όχι για την αποδυνάμωσή του.

ε. Η συγκεκριμένη ΔΟΥ Λιδωρικίου είναι μία υπηρεσία με την αρκετά υψηλή απόδοση του 73,26% στη διεκπεραίωση των υποθέσεών της, γεγονός που την κατατάσσει στην 5η θέση σε επίδοση πανελλαδικά.

2. Μεταφέρουμε τα αισθήματα απογοήτευσης, οργής και αγανάκτησής μας προς όλους τους αρμόδιους φορείς της πολιτείας.

3. Δηλώνουμε και διαβεβαιώνουμε τον κ. Υπουργό Οικονομικών ότι o Δήμος Δωρίδος αναλαμβάνει τη στέγαση της ΔΟΥ Λιδωρικίου.

4. Απαιτούμε από τον κ. Υπουργό Οικονομικών να αναθεωρήσει την απόφασή του προκειμένου η ΔΟΥ Λιδωρικίου να συνεχίσει κανονικά τη λειτουργία της.

5. Το παρόν ψήφισμα να δημοσιευτεί σε όλα τα μέσα ενημέρωσης έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου.

Για το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δωρίδος

Ο Πρόεδρος

Παναγιώτης Ζέτος

ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΓΑΖΗ ΚΑΙ ΚΑΠΕΝΤΖΩΝΗ στο Βενιζέλο για τη ΔΟΥ Λιδωρικίου

Στο πόδι βρίσκονται οι κάτοικοι του Λιδωρικίου και των άλλων χωριών της ορεινής Δωρίδας, με στόχο να αποτρέψουν την απομάκρυνση της ΔΟΥ Λιδωρικίου και την μεταφορά της στη ΔΟΥ Άμφισσας όπως έχει αποφασίσει το Υπουργείο Οικονομικών.

Χθες πολίτες της περιοχής έχτισαν με τσιμεντόπλιθες την κεντρική είσοδο της ΔΟΥ σε μια συμβολική κίνηση αγανάκτησης και διαμαρτυρίας.

Το θέμα συζητήθηκε εκτός ημερήσιας διάταξης και στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο, ενώ επιστολές έστειλλαν στον Υπουργό Οικονομικών Βαγγέλη Βενιζέλο, τόσο ο Δήμαρχος Γιώργος Καπεντζώνης , όσο και η Αντιπεριφερειάρχης Γιώτα Γαζή.

Στις επιστολές εκφράζεται η αντιλειτουργική και αντιαναπτυξιακή διάσταση του προβλήματος που δημιουργεί το κλείσιμο της ΔΟΥ και ζητούν από τον Υπουργό να εξετασθεί η ιδιαιτερότητα που έχει η ορεινή Δωρίδα, λόγω μορφολογίας εδάφους , μακρινές αποστάσεις και κακό οδικό δίκτυο.

Επισημαίνουν επίσης ότι θα εξασφαλιστεί δωρεάν στέγαση της ΔΟΥ στο Λιδωρίκι από τον Δήμο , ώστε να μη επιβαρύνεται με έξοδα ενοικίου το Υπουργείο.

Να υπενθυμίσουμε εδώ ότι η απόφαση του Υπουργείου δεν αφορά μόνο τη ΔΟΥ Λιδωρικίου αλλά και δεκάδες ακόμα σε όλη τη χώρα που καταργούνται και μεταφέρονται στις πρωτεύουσες των Νομών για να ¨κουρευτούν¨τα λειτουργικά έξοδα.

Αναλυτικά οι δύο επιστολές που στάλθηκαν στον Υπουργό άναφέρουν τα εξής :

ΕΠΙΣΤΟΛΗ  ΓΙΩΤΑΣ  ΓΑΖΗ

Αξιότιμε Κε Υπουργέ,

Με απόφασή σας, αναστέλλετε από 1ης Δεκέμβρη τη λειτουργία της Δ.Ο.Υ. Λιδωρικίου και μεταφέρετε τις αρμοδιότητες της στη Δ.Ο.Υ. Άμφισσας.

Η απόφασή σας αυτή δημιουργεί ανυπέρβλητα προβλήματα στους κατοίκους της περιοχής η οποία είναι ορεινή, έχει δύσβατο οδικό δίκτυο, πολλές φορές είναι αποκλεισμένη λόγο των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούν τους περισσότερους μήνες το χρόνο και η πρόσβαση στην Άμφισσα είναι δύσκολη, προβληματική και δαπανηρή.

Κύριε Υπουργέ,

Σας ζητάμε να αναθεωρήσετε την απόφασή σας για τους παρακάτω λόγους:

1. Το Λιδωρίκι είναι έδρα του Δήμου Δωρίδας, του ενός εκ των δυο Καλλικρατικών Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας και η μοναδική υπηρεσία Δ.Ο.Υ. στο Δήμο.

2. Ο Δήμος Δωρίδας έχει τεράστια εδαφική έκταση, που το μεγαλύτερο μέρος εκτείνεται στους ορεινούς όγκους των Βαρδουσίων και της Γκιώνας. Η δε τεχνητή λίμνη του Μόρνου που υδροδοτεί την Αθήνα, έχει μεγιστοποιήσει τις αποστάσεις των χωριών από την Άμφισσα. Συγκεκριμένα χωριά όπως Αρτοτίνα, Κριάτσι, Κερασιά, Υψηλό Χωριό, Άβορο, Δάφνο, κλπ. για να μεταβούνε οι κάτοικοι στην Άμφισσα χρειάζονται περισσότερες από 2,5 ώρες, χωρίς να υπάρχει συγκοινωνία και ταξί να τους εξυπηρετεί, γεγονός που δημιουργεί ταλαιπωρία και τεράστια έξοδα.

3. Έχει αρχίσει η μετακίνηση πληθυσμού από τα αστικά κέντρα προς το Δήμο και τελευταία έχει αναπτυχθεί σημαντική δραστηριότητα με την ίδρυση νέων κτηνοτροφικών μονάδων, νέων καλλιεργούμενων εκτάσεων, μονάδων μεταποίησης και αγροτουριστικών καταλυμάτων.

4. Στην λίστα με την απόδοση κάθε εφορίας όσον αφορά την ολοκλήρωση των ελέγχων που έχουν πραγματοποιήσει, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε το Υπουργείο σας, η Δ.Ο.Υ. Λιδωρικίου έχει απόδοση 73,26%.

5. Δεσμευόμαστε να μην υπάρξει δαπάνη για το δημόσιο για τη στέγαση της Δ.Ο.Υ .

Κύριε Υπουργέ,

Ευελπιστούμε στην κατανόηση σας και θεωρούμε δεδομένη την πολιτική σας βούληση ότι για να έχει μέλλον η χώρα θα πρέπει να υπάρχει σχεδιασμός για την αύξηση της πρωτογενούς παραγωγής, την καταπολέμηση της αστυφιλίας και των παρενεργειών της, την τόνωση της υπαίθρου που έχει να κάνει με την περιφερειακή ανάπτυξη.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ  ΓΙΩΡΓΟΥ  ΚΑΠΕΝΤΖΩΝΗ

Κύριε Υπουργέ

Στη σωρεία των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε ως Δήμος Δωρίδος, προστίθεται και η άνευ προηγουμένου απογύμνωση της περιοχής μας από τις Δημόσιες Υπηρεσίες.

Συγκεκριμένα τις τελευταίες ημέρες, όλως αιφνιδίως και κατεπειγόντως, πληροφορηθήκαμε ότι, με εντολή σας, σταματά η λειτουργία της Δ.Ο.Υ. Λιδωρικίου και εντάσσεται στην αντίστοιχη υπηρεσία της Άμφισσας.

Κύριε Υπουργέ,

Στην απόφασή σας αυτή, είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι, και σας ζητούμε να αναθεωρήσετε, προκειμένου η υπηρεσία αυτή να παραμείνει στο Λιδωρίκι για τους παρακάτω λόγους:

α. Το Λιδωρίκι είναι έδρα του Καλλικρατικού ΔΗΜΟΥ ΔΩΡΙΔΑΣ.

β. Η περιοχή του Δήμου μας, έχει ποικιλόμορφο και δύσβατο ανάγλυφο, λόγω των μεγάλων ορεινών όγκων της Γκιώνας και των Βαρδουσίων και όχι μόνο.

γ. Η απόσταση του Λιδωρικίου από την Άμφισσα είναι 50 χλμ. με δύσκολο και κακό οδικό δίκτυο.

δ. Η απόσταση αυτή για τις άλλες τοπικές μας κοινότητες είναι μέχρι και τριπλάσια των 50 χλμ. επειδή στο κέντρο της περιοχής του Δήμου μας βρίσκεται η λίμνη του Μόρνου, λόγος που καθιστά την μετάβαση των δημοτών και επαγγελματιών στην Άμφισσα εξαιρετικά δαπανηρή, χρονοβόρα και δύσκολη.

Μετά τα ανωτέρω θέλουμε να σας δηλώσουμε και να σας διαβεβαιώσουμε ότι, ο Δήμος μας προτίθεται να αναλάβει τη δαπάνη της στέγασης της Δ.Ο.Υ. Λιδωρικίου .

Πιστεύουμε ότι, θα δείτε με κατανόηση τις πραγματικές δυσκολίες στην εξυπηρέτηση των δημοτών μας και την αντικειμενική ανάγκη συνέχισης λειτουργίας της Δ.Ο.Υ. στο Λιδωρίκι.

Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2011

ΕΧΤΙΣΑΝ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΤΗΣ... ΕΦΟΡΙΑΣ στο Λιδωρίκι αλλά αυτή τελικά έφυγε

Σήμερα είναι η τελευταία μέρα λειτουργίας της ΔΟΥ Λιδωρικίου και από αύριο οι υπηρεσίες της μεταφέρονται πλέον στη ΔΟΥ Άμφισσας σύμφωνα με την απόφαση του αρμόδιου Υφυπουργού Οικονομικών.

Οι κάτοικοι του Λιδωρικίου σε μια συμβολική κίνηση , έκλεισαν την εξώπορτα της ΔΟΥ χτίζοντάς την με τσιμεντόπληθες σε ένδειξη διαμαρτυρίας .

Οι κάτοικοι χαρακτηρίζουν την μεταφορά της ΔΟΥ άδικη και τονίζουν ότι αν κάτι τέτοιο γίνει πραγματικότητα η εξυπηρέτησή τους από την ΔΟΥ Άμφισσας θα είναι πάρα πολύ δύσκολη αλλά κι επίπονη, κυρίως λόγω της μεγάλης χιλιομετρικής απόστασης αλλά και του κακού οδικού δικτύου.

Βέβαια η υπουργική απόφαση είναι γενική και αφορά δεκάδες ακόμα ΔΟΥ σε όλη τη χώρα που μεταφέρονται σε πρωτεύουσες των Νομών και μάλιστα από πόλεις πολύ μεγαλύτερες από το Λιδωρίκι , όπως της Ναυπάκτου , του Δομοκού ,της Αμφιλοχίας, των Φαρσάλων, της Στυλίδας κ.ά

Στο συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου σήμερα το απόγευμα θα έρθει το θέμα εκτός ημερησίας διάταξης, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ο Δήμαρχος Γιώργος Καπεντζώνης είχε τηλεφωνική επαφή το πρωί με τον αρμόδιο Υφυπουργό Σαχινίδη για να συζητήσει το θέμα .

Το DORIDA NEWS, ήρθε σε επαφή με στελέχη του Υπουργείου Οικονομικών τα οποία μιλούν για τελεσίδικες αποφάσεις που αφορούν το ¨κούρεμα¨ σε δεκάδες ΔΟΥ πολύ μεγαλύτερης εμβέλειας από αυτή του Λιδωρικίου , και γίνεται για περιορισμό των εξόδων και καλύτερη λειτουργία των Υπηρεσιών.

Έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι ένας ή δύο υπάλληλοι του ΚΕΠ Λιδωρικίου θα εκπαιδευτούν από στελέχη της ΔΥΟ Άμφισσας ώστε μέσα από τη λειτουργία του ΚΕΠ οι πολίτες να εξυπηρετούνται για τις βασικές τους δραστηριότητες και να μη χρειάζεται να πηγαίνουν με το παραμικρό στην Άμφισσα .

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ από τη λίμνη Μόρνου προς Πενταγιού

Ξεκίνησαν οι εργασίες και έχουν ήδη ασφαλτοστρωθεί 10 χλμ του έργου «Βελτίωση επαρχιακού δικτύου από Παραλίμνιο έως Πενταγιοί – Αρτοτίνα».

Όπως ανακοίνωσε η Αντιπεριφερειάρχης Γιώτα Γαζή, η ολοκλήρωση του έργου απαιτεί ποσό 1.250.000 € περίπου και ήδη έχουν απορροφηθεί πιστώσεις 600.000 € περίπου. Η Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας με παραστάσεις και έγγραφα αιτήματα στον Υφυπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Θάνο Μωραΐτη αιτεί το όλο ποσόν του έργου ώστε να ολοκληρωθεί ο άξονας εντός του 2011.

Όπως μας ενημέρωσε το γραφείο Υπουργού, επισημαίνει η Αντιπεριφερειάρχης, υπογράφτηκαν στις 28 Νοεμβρίου και αναρτήθηκε στη διαύγεια το ποσό των 380.000€, το οποίο έχει αναλωθεί στο κατασκευασμένο τμήμα.

Ήδη έχει ασφαλτοστρωθεί το τμήμα Πενταγιοί – Αρτοτίνα μήκους 10 χλμ. και έχει γίνει η διαγράμμιση.

Απομένουν για την ολοκλήρωση του έργου: η ασφαλτόστρωση 7 χλμ. από Πενταγιού προς Κόκκινο, η διαγράμμισή του, το τεχνικό στους Πενταγιούς, τοποθέτηση στηθαίων μήκους 2 χλμ. και η ασφαλτόστρωση και διαγράμμιση 1 χλμ. από Θεοτόκο προς Πενταγιού.

Με συμμαχίες κομμάτων και χωρών ο δρόμος για έξοδο από την κρίση

                                                                                                                                                                                                         ΑΡΘΡΟ
Του  Θανάση Λουκόπουλου

Είναι πλέον ευδιάκριτο ότι η οικονομική και πολιτική ελίτ της ευρωζώνης θα προσπαθήσει να κάνει το άλμα προς την έξοδο απ’ τα ασφυκτικά δεσμά της κρίσης , χωρίς τους πολίτες, χωρίς τις υγιείς παραγωγικές δυνάμεις, χωρίς τον απαραίτητο σχεδιασμό που έχουν ανάγκη όλες οι χώρες που υποφέρουν απ’τη κρίση .Όσων δηλαδή διαβρώνεται επικίνδυνα ο παραγωγικός ιστός απ’τις ατελέσφορες μονομανίες κάποιων μονεταριστών.

Δείχνει να προκρίνει μεθόδους οι οποίες είναι κατά κύριο λόγο υπεύθυνες για το σημερινό αδιέξοδο, στο οποίο έχουν βρεθεί οι περισσότερες χώρες της ευρωζώνης. Απόλυτη δημοσιονομική πειθαρχία και μακροχρόνια λιτότητα υπό τον άμεσο έλεγχο και την επίβλεψη της γερμανικής πλουτοκρατίας, θεωρούν ότι είναι η «συνταγή σωτηρίας».

Ακόμη όμως και οι διαβόητες αγορές δείχνουν δύσπιστες απέναντι στην προοπτική επιτυχίας του εγχειρήματος. Το διαμηνύουν με την κάθε ευκαιρία που τους δίνεται.

Η διάσωση του ευρώ δεν μπορεί να είναι υπόθεση κάποιων κινήσεων και σχημάτων κορυφής, που γίνονται για να παραμείνουν κραταιές μια- δύο οικονομίες της ευρωζώνης και οι υπόλοιπες να φυτοζωούν.

Το μυστικό – αν και το γνωρίζουν πλέον όλοι – βρίσκεται στον τρόπο αξιοποίησης και διανομής τόσο των αποθεματικών συνολικά των χωρών της ευρωζώνης, όσο και του παραγόμενου πλούτου που ως μεγέθη υπερβαίνουν κατά πολύ τις απαιτήσεις για την ισορροπία των οικονομιών και την αποτροπή των αιτίων αναπαραγωγής της κρίσης.

Τα περί ευρωζώνης δύο ταχυτήτων δεν είναι παρά μια απ’ τις κινήσεις κορυφής, που όμως αμφισβητούνται έντονα για την προοπτική βιωσιμότητάς της.

Οι γνήσια υγιείς παραγωγικές δυνάμεις που πασχίζουν πραγματικά για μια ενιαία και ισχυρή Ευρώπη, θεωρούν πως η νέα φάση της χρηματοπιστωτικής κρίσης είναι πλέον τόσο επικίνδυνη, που απαιτείται
άμεσα η ενεργοποίηση όλων των όπλων που έχει στα χέρια της η ευρωζώνη: η ενεργοποίηση δηλαδή της ευρωπαϊκής κεντρικής τράπεζας προς κάθε κατεύθυνση και η έκδοση ευέλικτων και αποδοτικών ευρωομόλογων.

Δεν είναι τυχαίο ότι κερδίζει συνεχώς έδαφος σε μεγάλες πολιτικές και οικονομικές συλλογικότητες στην Ευρώπη, η εκτίμηση ότι η κρίση είναι χρηματοοικονομική και όχι κρίση απειθαρχίας στις σκληρές πολιτικές δημοσιονομικής ισοπέδωσης. Ούτε κρίση δαπανών που πρέπει να εξαλειφθούν πλήρως και με κάθε τρόπο και μέσο, ασχέτως των παρενεργειών που δημιουργούν στην πραγματική οικονομία.

Για την Ελλάδα για παράδειγμα χαρακτηρίζουν καταστροφική τη θέση της γερμανικής δεξιάς, ότι πρέπει να περάσει 10-15 χρόνια συνεχούς λιτότητας για να βρει το δρόμο της ανάκαμψης και της ανάπτυξης.

Δεν είναι τυχαίο επίσης ,ότι οι προβληματισμοί αυτοί κυριαρχούν στον διάλογο στο εσωτερικό των μεγάλων κομμάτων εξουσίας όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και της Ιταλίας, Γαλλίας, Ισπανίας, Βελγίου, Σουηδίας ακόμη και Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος Γερμανίας. Ο διάλογος αυτός επιβάλλεται άμεσα να μετασχηματιστεί σε συγκεκριμένο πλέγμα πολιτικών που θα προστατεύουν τις κοινωνίες και τις οικονομίες απ’τις αδηφάγες ορέξεις των πάσης φύσεως κερδοσκόπων.

Ειδικά τα κεντρώα , Σοσιαλδημοκρατικά και μετριοπαθή κόμματα της Αριστεράς πρέπει να ανοίξουν το δρόμο των νέων προοπτικών , μέσα απ’ τη συγκρότηση ενός μετώπου με σημείο αναφοράς αυτή τη θέση. Πρέπει να πιέσουν και να σηματοδοτήσουν εξελίξεις.

Η πίεση αυτή θα δημιουργήσει συμμαχίες όχι μόνο μεταξύ των κομμάτων, αλλά και μεταξύ χωρών, ιδιαίτερα της περιφέρειας της ευρωζώνης, που είναι βέβαιο ότι θα προβληματίσουν τους κομισάριους των Βρυξελλών και θα τους ωθήσουν να πάρουν αποφάσεις που θα ανταποκρίνονται στο μέγεθος της κρίσης που βιώνουμε.

¨Ορφανή¨στο Επιμελητήριο η Δωρίδα Ποιοι εκλέγονται στη νέα Διοίκηση και πόσους σταυρούς πήραν οι υποψήφιοι

Ένας μόνο σύμβουλος, ο Χαράλαμπος Φάκος, εκλέχτηκε από τη Δωρίδα στους 21 του νέου Διοικητικού Συμβουλίου στο Επιμελητήριο Φωκίδας.

Οι δύο συνδυασμοί ισοψήφισαν, παίρνοντας από 292 ψήφους, αλλά ο συνδυασμός του Γιώργου Γαζή έλαβε 11 έδρες και ο συνδυασμός του Νίκου Γιογάκη 10.

Αξίζει να επισημάνουμε ότι από τη Δωρίδα ήταν εγγεγραμμένοι 260 αλλά τελικά ψήφισαν μόνο 87 !

Αναλυτικά οι σταυροί που πήραν όλοι οι υποψήφιοι και αυτοί που εκλέγονται :

ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ  ΓΙΩΡΓΟΥ  ΓΑΖΗ

ΤΜΗΜΑ ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗΣ
Αρβανιτάς Αλέκος του Νικολάου                                        26    ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Θεοχάρης Νικόλαος του Ευθυμίου                                      20    ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Καραγιώργος Παναγιώτης του Ανάργυρου                            14
Γκίκας Δημήτριος του Ευσταθίου                                          12
Μαρινάτος Γεώργιος του Παναγιώτη                                      9
Σταμάτης Αριστείδης του Ευθυμίου                                        3

ΤΜΗΜΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ
Αυγερινός Βασίλειος του Γεωργίου                                    54    ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Φασούλη Αγγελική του Ευθυμίου                                       36    ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Καλόγηρος Σταύρος του Ηλία                                             33    ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Μίχος Νεκτάριος του Αθανασίου                                          29
Χούσος Νικόλαος του Αναστασίου                                       24
Παπαδήμος Ζήσης του Παναγιώτη                                         23
Παπανάγνου Σταυρούλα του Ηρακλή                                     23
Γκερλές Νικόλαος του Νικολάου                                          20
Γρίβας Φώτιος του Ανδρέα                                                    17
Πέτσας Αλέξανδρος του Ιωάννη                                           15
Πιπινάκη Χριστίνη του Γεωργίου                                            6
Διαματόπουλος Ευστάθιος του Ανδρίτσου                             5
Γεωργούση-Κουτσομπού Παναγιώτα                                     2

ΤΜΗΜΑ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
Δρόλαπας Νικόλαος του Αναργύρου                                  38    ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Κλεάνθης Κωνσταντίνος του Ευθυμίου                             39    ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Φριντιλάκη - Σιαμέτη Μαρία του Στυλιανού                   36    ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Παναγιωτόπουλος Χαράλαμπος του Γεωργίου                 28    ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Ιακωβοπούλου Παναγιώτα του Γεωργίου                         26    ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Ντούξης Στρατής του Μήτρου                                              24
Σιδηρόπουλος Δημήτριος του Αθανασίου                            23
Κρικέλας Ιωάννης του Νικολάου                                         20
Μπαντέλας Απόστολος του Ναπολέων                                17
Καλλίας Γεώργιος του Ηλία                                                 16
Μαστροκωστόπουλος Κώστας του Αθανασίου                   14
Γαζής Ευάγγελος του Ηλία                                                   14
Ξεπλάτης Αθανάσιος του Γεωργίου                                     13
Κουλός Γεώργιος του Νικολάου                                          11
Βαρβιτσιώτης Βασίλειος του Ανδρέα                                    7
Γκίκας Χρήστος του Αθανασίου                                            5
Σορόκος Γεώργιος του Βασιλείου                                          5
Κοντολάτης Δημήτριος του Ευαγγέλου                                 4
Παπαδήμας Αθανάσιος του Κωνσταντίνου                            3
Γεωργακόπουλος Ευθύμιος του Γεωργίου                             2
Παπαναγιώτου Δημήτριος του Χρήστου                                 0

ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ  ΝΙΚΟΥ  ΓΙΟΓΑΚΗ

ΤΜΗΜΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ
Θεοδοράκη Παρασκευή του Βασιλείου                              21    ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Σιδηρόπουλος Δημήτριος του Νικολάου                            20    ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Πολυζώης Γεώργιος του Διαμαντή                                        19
Καλλίας Νικόλαος του Ιωάννη                                              17
Γεροδήμος Χρυσοβαλάντης του Παναγιώτη                          17
Κοντογεωργόπουλος Ιωάννης του Νικολάου                        15
Μπαστούνας Γεώργιος του Κων/νου                                     13
Σημισακάκη Μαρία του Εμμανουήλ                                        9
Παπαδόπουλος Γεώργιος του Βασιλείου                                 5

ΤΜΗΜΑ ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗΣ
Λύτρας Κωνσταντίνος του Λεωνίδα                                    16    ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Ράλλη-Καρπίδα Αλεξάνδρα του Αναστασίου                          9
Χηρόπουλος Βασίλειος του Γεωργίου                                     8
Βαρασιάς Χρήστος του Γεωργίου                                            6
Δημητρόπουλος Κων/νος του Νικολάου                                 5
Θεοδωρακοπούλου Ευσταθία του Θεοδώρου                         5
Τρίψας Σπυρίδων                                                                     4
Μάμμαλης Δημήτριος του Κων/νου                                        3
Αντωνόπουλος Λεωνίδας του Γεωργίου                                 3
Χαμηλός Ιωάννης του Κων/νου                                               2

ΤΜΗΜΑ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
Μέγκος Παναγιώτης του Αθανασίου                                    57    ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Τσατσαρώνης Γεώργιος του Δημητρίου                               50    ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Δημητρίου Παναγιώτης του Δήμου                                       45    ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Φάκος Χαράλαμπος του Παναγιώτη                                    42    ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Σαρανταένας Νικόλαος του Ευθυμίου                                  33    ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Λίβας Δημήτριος του Ευσταθίου                                           32    ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ
Τζιβάρας Αθανάσιος του Δημητρίου                                        27
Γκιούλος Ελευθέριος του Κων/νου                                         26
Αρβανίτης Σταύρος του Θεοδώρου                                         20
Τζαμτζής Χρήστος του Ευαγγέλου                                          20
Μασαούτης Νικόλαος του Ηλία                                              17
Κούκος Νικόλαος του Παναγιώτη                                           15
Κοτρώνης Αντρέας του Αντωνίου                                           15
Ματατάνα Χρυσούλα-Παγώνα                                                12
Μπίντας Βασίλειος του Χρήστου                                            10
Κυριανάκης Παναγιώτης του Θεμιστοκλή                                9
Τουλιάτος Ανδρέας του Αναστασίου                                        9
Τσελές Δημήτριος του Ευσταθίου                                             9
Κυπριτίδης Ανδρέας του Ιωάννη                                               6
Βούσουρα Αργυρώ του Ευθυμίου                                             5
Πυροβολισιάνος Σπυρίδων του Ιωάννη                                     5
Μπεχλιβανόπουλος Λουκάς του Λάμπρου                               3
Χριστοδούλου Γεώργιος του Χαραλάμπους                             2

Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2011

ΝΕΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ... ΜΟΣΧΑΡΙΑ αύριο Τετάρτη στο Δημοτικό Συμβούλιο

Αύριο Τετάρτη 30 Νοεμβρίου στις 5:30 το απόγευμα θα συνεδριάσει στο Λιδωρίκι το Δημοτικό Συμβούλιο Δωρίδας όπου μεταξύ άλλων θα ασχοληθεί και με παραβάσεις που συνεχίζονται να γίνονται από αδέσποτα μοσχάρια σε οικισμούς και προβλέπονται να πέσουν νέα πρόστιμα.

Αναλυτικά και σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη που εξέδωσε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παναγιώτης Ζέτος τα θέματα που θα συζητηθούν και οι εισηγητές τους είναι :

Με εισηγητή τον Αντιδήμαρχο Κώστα Αντωνόπουλο
1. Αναμορφώσεις Προϋπολογισμού εσόδων και εξόδων του Δήμου οικονομικού έτους 2011, τροποποίηση τεχνικού προγράμματος και ψήφιση πιστώσεων.

Με εισηγητή τον Δημοτικό Σύμβουλο Παναγιώτη Καλλιαμπέτσο
2. Έγκριση 1ου Α.Π.Ε. του έργου «Κατασκευή αντιπλημμυρικού έργου στο Τ.Δ. Ποτιδάνειας (Α΄ φάση)» του πρώην Δήμου Ευπαλίου.

Με εισηγητή τον Αντιδήμαρχο Χρήστο Τσιλίκη
3. Παραχώρηση για χρήση του Διδακτηρίου του κλειστού Δημοτικού Σχολείου Κροκυλείου στο Σύλλογο Κροκυλειωτών «Ο ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ».
4. Καθορισμός επιδόματος Υπαλλήλων ΟΤΑ Α΄ βαθμού εκ των εσόδων από τα παράβολα για τη χορήγηση και ανανέωση των αδειών διαμονής υπηκόων τρίτων χωρών που εισπράχθηκαν κατά τα έτη 2009 και 2010.
5. Επιστροφή διπλοτύπων είσπραξης αλλοδαπών ως αχρεωστήτως καταβληθέντα
6. Αίτηση Κλώσσα Κων/νου του Γεωργίου για διαγραφή χρεών & προσαυξήσεων από τέλη ύδρευσης ακινήτου του (στάβλου) στην Τ.Κ. Λιδωρικίου.

Με εισηγητή το Δημοτικό Σύμβουλο Θανάση Κοκμοτό
7. Είσοδος & περιφορά - παραμονή αδέσποτων ζώων εντός οικισμού Δωρικού – 1η διαπιστωτική πράξη.
8. Είσοδος & περιφορά - παραμονή αδέσποτων ζώων εντός οικισμού Λιδωρικίου – 3η διαπιστωτική πράξη.

Η ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ ΠΑΕΙ ΓΙΑ…ΚΟΥΡΕΜΑ ανακοίνωσε στη Βουλή ο Ι. Μαγκριώτης

Το DORIDA NEWS είχε αποκαλύψει την εξέλιξη πριν από 6 μήνες !

Η Ολυμπία Οδός , θα ολοκληρωθεί , αλλά σε πρώτη φάση θα συνεχίσει να κατασκευάζεται το τμήμα Κορίνθου – Πατρών, αποκάλυψε στη Βουλή ο αρμόδιος Υφυπουργός Γιάννης Μαγκριώτης.

Αξίζει να αναφέρουμε εδώ ότι το DORIDA NEWS, είχε αποκαλύψει την εξέλιξη αυτή από τις αρχές του καλοκαιριού με εκτενές ρεπορτάζ.

Ο Υφυπουργός απαντώντας σε σχετική ερώτηση βουλευτών ανέφερε ότι το Υπουργείο εξετάζει δύο σενάρια :

Είτε η Σύμβαση Παραχώρησης της Ολυμπίας Οδού να καλύπτει το τμήμα του αυτοκινητοδρόμου μέχρι τον Πύργο, άρα να κοπούν τα 76 χλμ που ενώνουν την πρωτεύουσα της Ηλείας με την Τσακώνα

Είτε να καλύπτει το τμήμα του αυτοκινητοδρόμου έως την Πάτρα και η κατασκευή του τμήματος Μιντιλόγλι - Πύργου να κατασκευαστεί ως δημόσιο έργο, δηλαδή να φύγουν 170 χλμ από τα 365 συνολικώς της σύμβασης παραχώρησης, η οποία θα αρκεστεί στα πιο βιώσιμα 200 χλμ του έργου (Ελευσίνα-Κόρινθος- Πάτρα).

Έτσι, το τμήμα Πάτρας - Πύργου θα γίνει ως δημόσιο έργο, ενώ η κατασκευή του κομματιού Πύργος - Τσακώνα θα παραπεμφθεί στις Ελληνικές καλένδες.

«Στο τμήμα Πύργος - Τσακώνα, όπως είναι γνωστό, το Συμβούλιο της Επικρατείας ακύρωσε τους Περιβαλλοντικούς Όρους για την περιοχή της Ζαχάρως, από το Κάτω Σαμικό μέχρι τον ποταμό Νέδα, στα σύνορα Ηλείας - Μεσσηνίας, σε μήκος 22 χλμ περίπου. Επιπροσθέτως, με την πτώση των κυκλοφοριακών φόρτων, η κατασκευή αυτοκινητοδρόμου στο τμήμα Πύργος - Τσακώνα δεν μπορεί να αιτιολογηθεί με βάση τις μελέτες κόστους/οφέλους» αναφέρεται στην απάντηση του υφυπουργού.

Σε ό,τι αφορά την επανέναρξη των έργων, ο κ. Μαγκριώτης υπογράμμισε ότι το δημόσιο με βάση το Πλαίσιο Συναντίληψης έχει επεξεργαστεί σενάρια μακροπρόθεσμης λύσης, που εξετάζονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Επίσης, τόνισε, οι παραχωρησιούχοι μαζί με ομάδες εργασίας, στις οποίες συμμετέχουν όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, «συνεχίζουν εντατικά να επεξεργάζονται τους επικαιροποιημένους όρους της μακροχρόνιας λύσης».

Σχετικά με την συνέχιση της είσπραξης διοδίων, το υπουργείο Υποδομών επισημαίνει ότι «οι Συμβάσεις Παραχώρησης, παρόλο που δεν εκτελούνται εργασίες κατασκευής, είναι σε ισχύ», ως εκ τούτου, «οι παραχωρησιούχοι εξακολουθούν να έχουν την ευθύνη της λειτουργίας των αυτοκινητοδρόμων».

«Σε κάθε περίπτωση, τα έσοδα αυτά θα συνεκτιμηθούν, είτε στο χρηματοδοτικό σχέδιο συνέχισης των έργων, είτε στις προβλεπόμενες αποζημιώσεις, κατά τη διάλυση των συμβάσεων» τονίζεται στην απάντηση του κ. Μαγκριώτη.

Σημειωτέον ότι στην Ολυμπία Οδό ηγείται ως project leader η Γαλλική Vinci (29,9%), ενώ συμμετέχουν η Hochtief (17%), η J&P ΑΒΑΞ (17%), η ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ (17%), η ΓΕΚ - ΤΕΡΝΑ (17%) και η ΑΘΗΝΑ ΑΤΕ (2,1%).

Το συνολικό κόστος του σημερινού έργου ανέρχεται στα 2,8 δισ. ευρώ και χρηματοδοτείται από τραπεζικά δάνεια (41%), τα καθαρά έσοδα από τα διόδια (32%), εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους (20%) και ίδια κεφάλαια των μετόχων (7%), ενώ η σύμβαση παραχώρησης έχει διάρκεια 32 ετών.

Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2011

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ: ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΘΡΙΛΕΡ Ισοψήφισαν με 292 οι δύο συνδυασμοί

Ένσταση για 32 άκυρα ψηφοδέλτια, που ήταν όλα του Γιογάκη !

Σε θρίλερ εξελίχθηκαν οι εκλογές στο Επιμελητήριο Φωκίδας , όπου οι δύο συνδυασμοί, Νίκου Γιογάκη και Γιώργου Γαζή , ισοψήφισαν με 292 ψήφους.

Ψήφισαν συνολικά 616, έναντι 819 την προηγούμενη φορά. Τα έγκυρα ήταν 584 και καταγράφηκαν 32 άκυρα ψηφοδέλτια , όλα του συνδυασμού Γιογάκη.

Οι δύο συνδυασμοί έλαβαν συνολικά από 292 ψήφους και στα τρία τμήματα.

Αναλυτικά κατά τμήμα οι ψήφοι και οι έδρες έχουν ως εξής :΅

• ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΤΜΗΜΑ
Γαζής 111 ψήφους και 4 έδρες
Γιογάκης 74 ψήφους και 2 έδρες

• ΤΜΗΜΑ ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗΣ
Γαζής 37 ψήφους και 2 έδρες
Γιογάκης 32 ψήφους και 1 έδρα

• ΤΜΗΜΑ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
Γαζής 144 ψήφους και 5 έδρες
Γιογάκης 186 ψήφους και 7 έδρες

Οι έδρες των δύο συνδυασμών συνολικά είναι :

Γαζής 11 και Γιογάκης 10

Σήμερα θα γίνει ένσταση από πλευράς του συνδυασμού Γιογάκη για τα 32 άκυρα ψηφοδέλτια.

Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2011

ΣΤΟ ΝΤΕΡΜΠΥ ΑΣΤΕΡΑΣ - ΗΣΑΪΑΣ 4 - 1 Το Ευπάλιο νίκησε με 3 - 1 την Ερατεινή και το Λιδωρίκι την Γλυφάδα με 7 - 0

Εκτός ο Δωρικός  κέρδισε με 1-0 τον Ολυμπιακό Κίρρας .

Χωρίς εκπλήξεις η 2η αγωνιστική της Β΄ Κατηγορίας Φωκίδας

Σε αγώνα διαφήμιση του ποδοσφαίρου στο γήπεδο της Δεσφίνας για την 7η αγωνιστική της Α΄ Κατηγορίας Φωκίδας, ο Αστέρας Ιτέας επικράτησε του Ησαΐα με 4 - 1, παρουσία εκατοντάδων φιλάθλων και των δύο ομάδων.

Στο πρώτο ημίχρονο προηγήθηκε με 1- 0 ο Ησαΐας , αλλά στο δεύτερο ο Αστέρας με αντεπίθεση διαρκείας πέτυχε 4 γκολ γράφοντας το τελικό 4 - 1. Το γκολ που δέχτηκε ο Αστέρας ήταν το πρώτο στο πρωτάθλημα.

Στο άλλο ντέρμπυ της Δωρίδας ο Απόλλων Ευπαλίου , επιβεβαιώνοντας την ανωτερότητά του κέρδισε με 3 - 1 την Τολοφώνα Ερατεινής.

Η έκπληξη της αγωνιστικής ήρθε από τον Δωρικό Μαλαμάτων που νίκησε με 1 - 0 εκτός έδρας τον Ολυμπιακό Κίρρας.

Τέλος εντυπωσιακή ήταν η νίκη του Αετού Λιδωρικίου με 7 - 0 επί της Ένωσης Γλυφάδας.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των αγώνων της 7ης αγωνιστικής , που έγιναν όλα σήμερα Σάββατο , έχουν ως εξής :

Ανδρούτσος Γραβιάς - Φωκίδα 2000                  1 - 0
Απόλλων Ευπαλίου - Τολοφώνα Ερατεινής       3 - 1
Αετός Λιδωρικίου - Ένωση Γλυφάδας               7 - 0
Ησαΐας Δεσφίνας - Αστέρας Ιτέας                      1 - 4
Ολυμπιακός Κίρρας - Δωρικός Μαλαμάτων     0 - 1
Ρεπό: Αμφισσαικός

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 7η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

                                                                                ΓΚΟΛ                                             ΒΑΘΜΟΙ
1. Αστέρας Ιτέας *                   26 - 1                           18
2. Ανδρούτσος Γραβιάς           17 - 4                           18
3. Απόλλων Ευπαλίου *           17 - 7                           15
4. Ησαΐας Δεσφίνας *              21 - 7                            15
5. Αμφισσαικός *                    18 - 6                          ` 12
6. Τολοφώνα Ερατεινή *         12 - 13                           6
7. Αετός Λιδωρικίου               13 - 21                           4
8. Φωκίδα 2000                         5 - 22                           4
9. Δωρικός Μαλαμάτων *         4 - 12                           6
10. Ολυμπιακός Κίρρας *         5 - 11                            3
11. Ένωση Γλυφάδας                4 - 30                           1

Οι ομάδες με αστερίσκο (*) έχουν κάνει το ρεπό τους.

Στην επόμενη 8η Αγωνιστική θα γίνουν οι παρακάτω αγώνες

Απόλλων Ευπαλίου - Ανδρούτσος Γραβιάς
Φωκίδα 2000 - Αετός Λιδωρικίου
Τολοφώνα Ερατεινής - Ησαΐας Δεσφίνας
Αστέρας Ιτέας - Ολυμπιακός Κίρρας
Αμφισσαικός - Δωρικός Μαλαμάτων
Ρεπό : Ένωση Γλυφάδας

Β΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Έγιναν το Σαββατοκύριακο οι αγώνες της 2ης αγωνιστικής για την Β΄ Κατηγορία Φωκίδας , με τα εξής αποτελέσματα.

Μυωνία Αγίας Ευθυμίας - Ηρακλής Μοναστηρακίου     1 - 1
Αναγέννηση Βουνιχώρας - Κουλουβάτα                            7 - 2
Ακαδημία 94΄ - Κρισσαίος Χρισσού                                  1 - 3
Σάλωνα - Ελπίδες Άμφισσας                                             1 - 7
Οιάνθη Γαλαξιδίου - Κούμαρος Μοναστηρακίου            6 - 0

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 2η αγωνιστική
                                                                             ΓΚΟΛ                                  ΒΑΘΜΟΙ
1. Οιάνθη Γαλαξιδίου                                          13 - 0                      6      
2. Κρισσαίος Χρισσού                                        14 - 1                       6
3. Αναγέννηση Βουνιχώρας                                  9 - 3                       6
4. Ελπίδες Άμφισσας                                          12 - 3                        6
5. Ελπίδες Άμφισσας                                          12 - 3                        6
6. Σάλωνα                                                             4 - 8                       3
7. Ηρακλής Μοναστηρακίου                                2 - 3                        1
8. Μυωνία Αγίας Ευθυμίας                                  2 - 4                        1
9. Ακαδημία 94 Άμφισσας                                   3 - 8                        0
10. Κουλουβάτα                                                   2 - 14                      0
11. Κούμαρος Μοναστηρακίου                           0 - 17                       0

Το επόμενο Σαββατοκύριακο θα έχουμε τους παρακάτω αγώνες για την 3η αγωνιστική της Β΄ Κατηγορίας Φωκίδας.

Κούμαρος - Κουλουβάτα
Ελπίδες Άμφισσας - Μυωνία Αγίας Ευθυμίας
Ηρακλής Μοναστηρακίου - Αναγέννηση Βουνιχώρας
Κρισσαίος Χρισσού - Σάλωνα
Ακαδημία 94 - Οιάνθη Γαλαξιδίου